Διυλιστήριο: 01/17/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η Ν.Δ καταψήφισε άρθρο για την αποζημίωση υπαλλήλων με το οποίο συμφωνούν και οι ίδιοι οι εργοδότες



ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Η ΝΔ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

Μόνο ακατανόητο, από εργαζόμενους αλλά και εργοδότες, μπορεί να θεωρηθεί αυτό το “όχι” της Νέας Δημοκρατίας, στο άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.

«Για τους μικρομεσαίους εργοδότες, η μισθοδοσία δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης, είναι αυτονόητο, θα έλεγα, ότι τα δεδουλευμένα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων που προκύπτουν», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

«Μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τους εργαζόμενους, αλλά η προτεραιότητα στην πληρωμή των αποζημιώσεων έως και 6 μηνών των εργαζομένων που είναι σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση, έναντι των άλλων πιστωτών της επιχείρησης, αποτελεί μέτρο για το οποίο η αγορά δηλώνει την ικανοποίησή της. Η ΝΔ καταψήφισε αυτό το άρθρο, με το οποίο, συμφωνούν μέχρι και οι εργοδοτικές οργανώσεις», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνος Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με το άρθρο, σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης:

Πρώτα αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι με 6 μισθούς (9.670 €)
Δεύτερον οι τράπεζες
Τρίτον το Ελληνικό Δημόσιο

Πηγή epirustoday.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζημιά 15 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσαν πρώην στελέχη του ΕΟΠΥΥ – Ποινική δίωξη κατά 9 ατόμων



Ζημιά στο Δημόσιο ύψους περίπου 15εκ. ευρώ φέρονται να προκάλεσαν μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2012-2014.

Με δυό αποφάσεις τους τα στελέχη του οργανισμού επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά), με αποτέλεσμα να επιλέγονται ως επί τω πλείστον οι ανώτερες τιμές.

Η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξηγια απιστία κατά 9 συνολικά ατόμων μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikos.gr, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους, καθώς οι επίμαχες αποφάσειςφέρουν και τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....