Διυλιστήριο: 08/04/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

VIDEO - Απίστευτο θράσος από Βορίδη: Έβγαλε… κωφάλαλο τον Ψυχάρη για να μην καταθέσει στην εξεταστική!



Ενδεικτικό της υποκρισίας, της μεροληπτικότητας και της «σοβαρότητας» με την οποία χειρίστηκε την κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το οποίο υπό τον τίτλο «Ο Μ. Βορίδης τον έβγαλε κωφάλαλο!» γράφει τα εξής:

«Κωφάλαλο έβγαλε τον Σταύρο Ψυχάρη ο Μάκης Βορίδης! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Εξεταστική Επιτροπή για την αναζήτηση τρόπου εξέτασης του επικεφαλής του ΔΟΛ, που δήλωσε αδυναμία προφορικής κατάθεσης για λόγους υγείας, ο βουλευτής της Ν.Δ. πρότεινε να γίνει μια «νόμιμη κατασκευή», όπως είπε, και να δοθεί βάσει του άρθρου 227 του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κωφάλαλων, αλάλων ή κωφών το δικαίωμα στον Σταύρο Ψυχάρη να απαντήσει εγγράφως. “Δεν κάνω πλάκα” σημείωσε ο κ. Βορίδης, για να προσθέσει ότι, αφού ο κ. Ψυχάρης ακούει αλλά έχει δυσκολία λόγου, θα μπορούσε να γίνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να απαντήσει εγγράφως».

Από την μεριά μας, αυτό το οποίο έχουμε να πούμε είναι ότι με την άθλια και υποκριτική συμπεριφορά του ο Βορίδης θεωρεί ως κωφάλαλους όλους τους Έλληνες, καθώς με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς θα τους… κουφάνει και θα βγάλει μουγγούς αναμφισβήτητα. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «δεν κάνω πλάκα», για να δείξει τον ζήλο τον οποίο δείχνει για τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ.

Είναι προφανές ότι ο Βορίδης «πλάκα» κάνει με τον Ελληνικό Λαό, τον οποίο θεωρεί περίπου ως ηλίθιο, για να νομίζει ότι «τρώει» τέτοιου είδους άθλια επιχειρηματολογία…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ




Πηγή www.crete-news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Νότου συγκαλεί ο Τσίπρας στην Αθήνα



Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα φέρεται να προωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και την εμμονή στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία στις οποίες εμμένουν πεισματικά η Γερμανία και οι χώρες στη σφαίρα επιρροής της.

Σκοπός της πρωτοβουλίας Τσίπρα είναι η Σύνοδος Κορυφής να λάβει χώρα στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, πιθανότατα στις 9 του μήνα όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Πρόθεση της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι να λάβουν μέρος σε αυτήν οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Κύπρου, Φρανσουά Ολάντ και Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Αντόνιο Κόστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος κατά το πρόσφατο ακόμη παρελθόν είχε φροντίσει μεθοδικά να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι η Ισπανία ακολουθεί ευλαβικά τις προσταγές του Βερολίνου. Επιλογή που ωστόσο στην κάλπη αποτυπώθηκε αρνητικά για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, με την πολιτική λιτότητας να έχει βυθίσει και σε πολιτική κρίση τη χώρα της Ιβηρικής.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι η πρωτοβουλια Τσίπρα έχει ήδη δρομολογηθεί και οι επαφές συνεχίζονται προκειμένου να καταστεί εφικτή η Σύνοδος Κορυφής στις αρχές του επόμενου μήνα.

Επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν, είναι η ενίσχυση της συνεργασίας Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Ελλάδας, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Πολιτικές που θα λειτουργήσουν στον αντίποδα της λιτότητας, δημιουργώντας ένα αντίβαρο στην πολιτική του Βερολίνου και σε πρωτοβουλίες αντίστοιχες αυτών των χωρών της «Βίζενγκραντ» που άσκησαν έντονες πιέσεις στο θέμα του προσφυγικού, που δημιούργησε πρόσθετο βάρος στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Όχι» από τους ΑΝΕΛ στη δημιουργία τζαμιού στο Βοτανικό



Καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το άρθρο για τη δημιουργία του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό, ωστόσο το ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης και το άρθρο εγκρίθηκε.

Συγκεκριμένα κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τάχθηκαν υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ το καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν η Χρυσή Αυγή η οποία διαφωνεί με την κατασκευή τζαμιού και η Ένωση Κεντρώων.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξοικονόμηση 765 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο από τους οδικούς άξονες


Την ψυχρή πραγματικότητα των αριθμών χρησιμοποίησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης την Τετάρτη στη Βουλή, αποδεικνύοντας πως η διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση μόνο για την κατασκευή τεσσάρων οδικών αξόνων -την Ιόνια και την Ολυμπία οδό, τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος και τον Μορέα- απέφερε κέρδη στο Δημόσιο 765 εκατ. ευρώ.

Για πρώτη φορά οι διαγωνισμοί δεν έγιναν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα συγκεκριμένων εταιρειών, κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά όχι μόνο. Μαζί τους συντάχθηκε και η Ν.Δ., ταυτιζόμενη με τις απόψεις των εταιρειών, που βρήκαν ευήκοα ώτα στα κανάλια.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προϋπολογισμοί..

    Υστέρηση είχαμε, λέει, στα προϋπολογισμένα έσοδα του κράτους απ' την φοροληστρική λαίλαπα τον μήνα Ιούλιο, κατά μισό δις.
Δηλαδή κάπου 9,5-10% επί των αναμενόμενων εσόδων.
Μ' αυτούς τους ρυθμούς, χαλαρά, το έλλειμα του πέτσινου προϋπολογισμού των
φωστήρων-τσιρακίων των τοκογλύφων μπορεί να φτάσει τα 6 δις ετησίως.

Το θέμα έχει δύο όψεις, δύο πλευρές: την γελοία, και την γελοιοδέστερη.

Η γελοία όψη λέει πως είναι γελοίο να θέτεις αυθαίρετους στόχους, ανέφικτους και τραβηγμένους απ΄τα μαλλιά,
..και μετά να βγάζεις και ποσοστώσεις επί της αποτυχίας τους.
Δηλαδή το blog που είχε στόχο και είχε προϋπολογίσει δέκα γκόμενες για τoν μήνα Ιούλιο,
..τώρα τί θα πούμε;
Πως είχε υστέρηση γκομενών κατά 100%, και πως φταίνε οι γκόμενες που δεν προσήλθαν,
..ή πως είναι ηλίθιο το ίδιο και πως θέτει στόχους ανέφικτους,
..καθώς ακόμα και οι ίδιοι οι στόχοι αρνούνται να συνεργαστούν;

Άκου, ρε λέει: περιμένανε έσοδα 5,3 (!)δις ευρώ, και εισπράξανε μόνο (!!) 4,8 δις.
Ρε πάτε καλά; Είχατε προϋπολογήσει έσοδα ενός μηνός, και μόνον από φόρους, 5,5δις;
Από ποιούς ρε; Απ' τους πεθαμένους;
Απ' τα λουκέτα; Αν μπορούσατε να βάλετε φόρους και στα λουκέτα, θα το κάνατε.
Έτσι. Για να δείξετε "στόχους" τάχα στ' αφεντικά σας, να παίρνετε την δόση σας, και μετά στην επόμενη "αξιολόγηση" να κλαίμε όλοι μαζί.
Αλλά αυτό ακριβώς ανήκει στην άλλη όψη του θέματος. Την γελοιοδέστερη. Που είναι η εξής:

Τί πανηγυρίζουμε ρε μερικοί στα σοσιαλ-μήδια και @@@ίδια για δήθεν αντίσταση των φορολογούμενων και "στάση πληρωμών" και πίτσες μπλέ;
Τον κόφτη ρε τον ξεχάσαμε;
Τον κόφτηηη; ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ;
Αυτόν που όταν τον ψήφιζαν οι δωσίλογοι, εμείς βάφαμε κόκκινα αυγά, και περιμέναμε να πάει δώδεκα για να χυμήξουμε στην μαγειρίτσα;
Αυτόν που δεν άνοιξε μύτη όταν ψηφίστηκε, και που αντί να πιάσουμε να σουβλίσουμε δέκα απ' αυτούς για παραδειγματισμό, εμείς σουβλίζαμε αρνιά;
Αυτόν που όταν θα πάμε την πρώτη πρώτου του νέου έτους στα ΑΤΜ και τους γκισέδες θα βρούμε μισθούς και συντάξεις αυτομάτως πετσοκομμένες;
Αυτόν που θα βγεί ο Παπάρας με το μαντηλάκι και θα πεί: "Εσείς φταίτε. Ξέρατε πως είναι "νόμος" του κράτους, αλλά σεις δεν πληρώνατε τους φόρους σας. Να τώρα!"

Θυμηθήκαμε τώρα όλοι για ποιόν κόφτη μιλάμε;
Ε! Γελάστε μερικοί και τώρα!
Αυτή είναι η γελοιοδέστερη πλευρά του θέματος,
..που όμως καταντάει τραγική.
Και ΕΙΝΑΙ τραγική.
Γιατί δεν κάνουμε τίποτα, δεν θυμόμαστε τίποτα,
..και περιμένουμε από συγκυρίες και τυχαία γεγονότα να μας σώσουν.

Διότι είναι συγκυρία το ότι δεν πληρώθηκαν αυτά τα 500μύρια των φόρων.
Δεν είναι αντίσταση.
Δεν είναι στάση πληρωμών συνειδητή.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ.

Απελπισία και ανέχεια την οποία όμως αυτοί, οι προδότες, τα καθάρματα, την είχαν προϋπολογίσει.
Εξ ου, και ο "κόφτης".

Μόνον εμείς δεν προϋπολογίζουμε τίποτα.
Ούτε καν έναν κόφτη της προκοπής.
Κάτι να κόβει κι αυτός!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....