Διυλιστήριο: 12/04/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

VIDEO- Στη Μαύρη Θάλασσα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ- Έξαλλος ο Πούτιν

Σε μια κίνηση που σίγουρα δεδομένων των συγκυριών μόνο ένταση μπορεί να προκαλέσει, το ΝΑΤΟ έστειλε 3 πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Russia Today που αν μη τι άλλο εκφράζει τις θέσεις της Μόσχας. "Θα κάτσετε για καφέ;" ρωτά σκωπτικά το ρωσικό δίκτυο

Πρόκειται για πλοία από τον Καναδά, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το Russia Today έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τα τρία πολεμικά πλοία να μπαίνουν στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών των Δαρδανελίων.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτοί είναι οι δύο πρώην υπουργοί από τους οποίους κατασχέθηκαν 2 εκατ. ευρώ

Εκτός από την υπόθεση Γιώργου Σταθάκη, για τον οποίο αποφασίστηκε να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής εντόπισε προβληματικές δηλώσεις πρώην βουλευτών και υπουργών.

Συγκεκριμένα 11 πρώην βουλευτές παραπέμπονται στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικές εκκρεμότητες και άλλοι οκτώ επειδή δεν είχαν καταθέσει καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
Η πιο σημαντική είδηση είναι όμως η απόφαση για την κατάσχεση 2 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο πρώην υπουργών, καθώς δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα ποσά που αναφέρονταν στις δηλώσεις τους. Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε την κατάσχεση 1.850.000 ευρώ από το πρώην μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο και 150.000 ευρώ από τον Αριστείδη Τσιπλάκο, που είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομίας σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η υπόθεση της τοκογλυφίας

Ο πρώτος εξελέγη βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ από το 1989 ως το 2004. Κατά τη διάρκεια αυτής της 15ετίας διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1993-1994 και 1996-2000) καθώς και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1994-1996).
Η όλη διαδρομή του δεν συνιστά ακριβώς αυτό που λέμε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».
Το 2013 ο Γιάννης Ανθόπουλος έδωσε κατάθεση για υπόθεση τοκογλυφίας, καθώς επιχειρηματίας της περιοχής των Σερρών τον κατήγγειλε ότι συμμετείχε σε κύκλωμα εκβιαστών.
Ο 66χρονος σήμερα πρώην υπουργός κατηγορήθηκε τότε για άμεση συνέργεια σε τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Ανθόπουλος ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνεμπορίου φέρεται να απευθύνθηκε στον κ. Ανθόπουλο, καθώς είχε πρόβλημα ρευστότητας και αντιμετώπιζε δυσκολία χρηματοδότησης. Ο πρώην υπουργός, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να υποσχέθηκε βοήθεια και εμφανιζόταν να μεσολαβεί σε 7 συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005. Η εταιρεία πουλούσε ακατέργαστο καπνό σε άλλη εταιρεία, ενώ την ίδια ημέρα εμφανίζονταν πωλήσεις κατεργασμένων καπνών σε μονοπρόσωπη επιχείρηση ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς.
Κατά το κατηγορητήριο το επιπλέον ποσοστό 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίστηκε σε ποσό που άγγιζε τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις ήταν εικονικές.
Ο ανακριτής διέθετε στοιχεία από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των οικείων του, από τα οποία προέκυπταν εμβάσματα τουλάχιστον 700.000 ευρώ σε λογαριασμούς του πρώην πολιτικού και της συζύγου του.
Ο κ. Ανθόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, γιατί ήθελε να φτιάξει σπίτι στη Βούλα.
Ωστόσο, κατά την δικογραφία, ο κατηγορούμενος δεν εμφάνιζε επιστροφή καμίας δόσης από τα χρήματα από το 2005 έως το 2013 και επιπλέον δεν προσκόμισε στη Δικαιοσύνη κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα περί δανεισμού.
Μετά την απολογία του ο ανακριτής είχε κρίνει ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, αλλά του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ.
Όλα αυτά είχαν βέβαια ως αποτέλεσμα να μην πέσει κανείς από τα… σύννεφα διαπιστώνοντας ότι η δήλωση πόθεν έσχες, η οποία και οδήγησε στη σχετική κατάσχεση, ήταν ανακριβής.

Υφυπουργός του Μητσοτάκη

Ο Αριστείδης Τσιπλάκος είναι διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός, με καταγωγή από τη Λιβαδειά. Είχε αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1990), την οποία και διατήρησε έως το 1993. Στις εκλογές του 1993 επανεξελέγη βουλευτής Βοιωτίας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 1995 ίδρυσαν τον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον», μαζί με τις παραγωγικές τάξεις της Βοιωτίας. Μετά τις εκλογές του 2000 απεχώρησε από την πολιτική και το Νοέμβριο του 2014 παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, καθώς ο αναδρομικός έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες έδειξε αναντιστοιχίες.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eπίθεση Ρέντζι στον Πούτιν! «Γύρνα να κάνεις τον πρόσκοπο» η απάντηση του ηγέτη Πούτιν…

Δεν είμαστε σίγουροι ότι το άρθρο είναι ακριβές γιατί δεν έχουμε εξακριβωμένες πηγές . Για το λόγο αυτό το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη. Διαβάστε το χωρίς όμως και να ενστερνίζεστε. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε εξελίξεις 

«Η σταματάς να βομβαρδίζεις την αντιπολίτευση, ή θα αναγκαστούμε ως ΝΑΤΟ να…
πάρουμε σοβαρά μέτρα«… απείλησε ο δοτός Ιταλός πρωθυπουργός (στην Ιταλία, όπως και στην περίπτωση Μόντι, παραβιάζουν το Σύνταγμα κι ο Renzi δεν έχει εκλεγεί πρωθυπουργός, ούτε καν βουλευτής), στην έκτακτη σύγκλιση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου, για να αποφασίσει την συμμετοχή της Ιταλίας σε βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS στο Ιράκ.
Τα όσα γράφονται και λέγονται περί βομβαρδισμών Γαλλίας, ΗΠΑ και άλλων στη Συρία, είμαι μπαρούφες, μιας και στη Συρία μόνον με ΄’αδεια από τον Πούτιν μπορεί να εισέλθει οποιοδήποτε ξένο αεροσκάφος.
Άμεση η απάντηση του Πούτιν, που κάνει ρόμπα το πρώην στέλεχος της ιταλικής δεξιάς και σήμερα ηγέτη της ιταλικής αριστεράς: “Πρώτον: λέω στον Renzi ότι η Ρωσία δεν βομβαρδίζει καμία αντιπολίτευση, αλλά τρομοκράτες. Δεύτερον: Renzi γύρνα να κάνεις τον αρχηγό των προσκόπων, αντί να κάνεις τον στρατιωτάκο του ΝΑΤΟ”.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Θεοδωράκης συνήγορος του ανιστόρητου καθηγητή Ρίχτερ !!!



Σε ανακοίνωσή του “Το Ποτάμι” με αφορμή τη δίκη του καθηγητή Ρίχτερ στο Ρέθυμνο σημειώνει ότι «στην Ελλάδα του 2015 ένας επιφανής ιστορικός δικάζεται για τις απόψεις του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Ο Χάιντς Ρίχτερ, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ και γνωστός φιλέλληνας, έχει αφιερώσει όλη την επιστημονική ζωή του στη χώρα μας κι έχει γράψει σειρά βιβλίων ελληνικής ιστορίας».
Στη συνέχεια και αναφερόμενο στον καθηγητή “Το Ποτάμι” αναφέρει:
«Για το επιστημονικό έργο του και την προσφορά του στην Ελλάδα έχει τιμηθεί με το παράσημο του Φοίνικα από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο. Τώρα, λοιπόν, βρίσκεται στο στόχαστρο ακραίων κύκλων επειδή σε βιβλίο του, που εκδόθηκε το 2011, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι μονάδες εισβολής αλλά και οι άτακτοι Κρήτες που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους». Για την άποψή του αυτή δικάζεται, λοιπόν, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ύστερα από ποινική δίωξη που του άσκησε αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Ρεθύμνου θεωρώντας ότι όσα γράφει συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο» κι εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ο καθηγητής κινδυνεύει με φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και με υψηλό χρηματικό πρόστιμο».
Καταλήγοντας σημειώνει:
«Σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι όσα γράφονται σε ένα ιστορικό βιβλίο αρμόδιοι να τα επιβεβαιώσουν ή να τα διαψεύσουν είναι οι ιστορικοί και η επιστημονική κοινότητα κι όχι οι δικαστές. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2015 καθε άλλο παρα αυτονόητο είναι. Οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές αφθονούν. Κι όχι μόνο αυτό αλλά βρίσκονται και πολιτικοί που για να«χαιδέψουν αυτιά» καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας. Είναι καθήκον λοιπόν όλων εκείνων που υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου να πάψουν να σιωπούν».



Δίκη Ρίχτερ

Εν προκειμένω στο επίμαχο βιβλίο του Γερμανού ακαδημαϊκού, βάσει του οποίου ο ίδιος έχει οδηγηθεί στο εδώλιο για το αδίκημα της «άρνησης εγκλημάτων πολέμου του ναζισμού, τα οποία στρέφονται κατά του κρητικού λαού».

Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα της δίκης Ρίχτερ, όποιο κι αν είναι αυτό, θα αποτελέσει το πρώτο δεδικασμένο βάσει του νέου αντιρατσιστικού νόμου, η δικαστική υπόθεση, που έχει φυσικά βαθιές ιστορικές, κοινωνικές και ανθρώπινες προεκτάσεις, συγκεντρώνει ευρύτερο, πανελλαδικό και όχι μόνο βεβαίως, ενδιαφέρον…

Η εξ αναβολής, από τις 2 Σεπτεμβρίου, δίκη του Γερμανού καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για το βιβλίο του αναφορικά με τη Μάχη της Κρήτης, με φόντο μάλιστα και την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ξεκίνησε χθες στο Ρέθυμνο, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου έδωσαν, πέραν των δικηγόρων και των μαρτύρων, και Κρητικοί, οι οικογένειες των οποίων θρηνούν θύματα από τη γερμανική Κατοχή.

Αντιθέτως, δεν παρευρέθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, ο ίδιος ο κατηγορούμενος – άλλωστε αυτό φαίνεται ότι του έχει συστήσει τόσο η γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα όσο και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε ο συνήγορός του κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο ίδιος βρέθηκε μάλιστα πρωταγωνιστής σε μια στιγμιαία ένταση. Όταν και έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών και γιουχαϊσμάτων τη στιγμή που έκανε αναφορά στα περί πνευματικών ελευθεριών… Η ένταση ήταν πάντως πρόσκαιρη και δεν άργησε να επέλθει η ηρεμία.

Νωρίτερα, στην έναρξη της δίκης υπήρξε μια αντιπαράθεση ως προς την παράσταση πολιτικής αγωγής. Διά των δικηγόρων τους ζήτησαν παράσταση πολιτικής αγωγής το Σωματείο Πληγέντων κατά τη Ναζιστική Κατοχή, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Άπαντες ζήτησαν παράσταση λόγω ηθικής βλάβης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου υπέβαλε ένσταση επί της δήλωσης παράστασης και ζήτησε αποβολή της Πολιτικής Αγωγής, υποστηρίζοντας ότι οι παραπάνω δεν έχουν έννομο συμφέρον σε σχέση με την υπόθεση.

Επί των παραπάνω, ο εισαγγελέας της Έδρας Ιωακείμ Κασσωτάκης πρότεινε παράσταση Πολιτικής Αγωγής μόνο για το Δήμο Αγίου Βασιλείου και για τρία άτομα, απογόνους θυμάτων της ναζιστικής περιόδου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε να επιτραπεί η παράσταση Πολιτικής Αγωγής για όλους όσοι προτάθηκαν, διατηρώντας όμως επιφύλαξη κατά την πρόοδο της δίκης.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκε ο βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «παραχάραξη, προσβολή και διαστρέβλωση της Ιστορίας από πλευράς του Χάιντς Ρίχτερ».

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο κ. Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι ο Χάιντς Ρίχτερ είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, γνωστός νεοελληνιστής, ο οποίος έχει συγγράψει 200 μελέτες και βιβλία για την ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου, και ο οποίος – όπως σημείωσε – δεν αρνείται τα εγκλήματα των Γερμανών.

Οι διώξεις του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας Ρεθύμνου κ. Πατεράκης, μετά την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας και την προανάκριση που ακολούθησε, παρέπεμψε σε δίκη την υπόθεση αρχικά στις 2 Σεπτεμβρίου, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2014.

Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου άσκησε δίωξη, σε πρώτη φάση, αποκλειστικά για συγκεκριμένες αναφορές στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης», στο πρωτότυπο γερμανικό «Η Κατάκτηση της Κρήτης», με το σκεπτικό ότι οι αναφορές αυτές στο βιβλίο του συνιστούν «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού, με εξυβριστικό περιεχόμενο» και αφορά την περίοδο που κυκλοφορεί το βιβλίο μετά την ισχύ του τελευταίου «αντιρατσιστικού νόμου».

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρχισαν τα όργανα: Έλεγχο πόθεν έσχες Ψυχάρη ζητά ο Εισαγγελέας

Λίγα τα... ψωμιά της μιντιακής ολιγαρχίας που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις στην Ελλάδα – Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκάλυψης – Ιδού η Ρόδος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη - Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να δούμε επιτέλους αν υπάρχει αίσθημα δικαίου σε αυτό τον τόπο ή αν ισχύει αυτό που επί χρόνια φωνάζει ο λαός, πως: «είναι όλοι πουλημένοι».

Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου ζήτησε χθες 3/12/2015, τη συνδρομή της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πόθεν Έσχες στην έρευνα της περιουσιακής κατάστασης του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής η πρωτοβουλία του κυρίου Αθανασίου εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τραπεζικά δάνεια προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων. Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασίου ελέγχει ολόκληρο τον φάκελο των τραπεζικών δανείων προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει γυρισμός, ούτε βεβαίως περιθώρια συγκάλυψης από κανέναν και για κανέναν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το γνωστό «Συγκρότημα» ασχολείται διακαώς τις τελευταίες ημέρες στα κύρια άρθρα του για το ρόλο της Δικαιοσύνης και μάλιστα κάνει και υποδείξεις επί του θέματος.

Βεβαίως όταν χρωστάς και της... Μιχαλούς έχοντας λάβει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία απολύτως εγγύηση, είναι... κομματάκι δύσκολο να κάνεις υποδείξεις.

Όπως κομματάκι δύσκολο είναι να επιθυμείς να δημιουργήσεις συνθήκες «βρώμικου ‘89» και να «θυματοποιείς» τον εαυτό σου όταν επί σειρά δεκαετιών ανεβοκατέβαζες υπουργούς και πρωθυπουργούς με τα πρωτοσέλιδά σου...

Αυτά είναι αστεία πράγματα...

Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Διότι η Δικαιοσύνη είναι αποφασισμένη να πάει την έρευνα μέχρι το... κόκαλο.

Οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ή επικοινωνιακής φιέστας θα σημάνει το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης.

Στις 14 Δεκεμβρίου ο κ. Ψυχάρης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια και εκεί θα αποκαλυφθούν όλα.

Με ενδιαφέρον ο ελληνικός λαός περιμένει την αντίδραση της Δικαιοσύνης, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης σε πολιτικό επίπεδο.

Θα φανεί ξεκάθαρα αν όλα αυτά που ζούμε είναι απλά ένα φιάσκο ή αν υπάρχει η πολιτική βούληση να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια...

Και βεβαίως εδώ υπεισέρχεται και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενός λαού που επί σειρά ετών παρακολουθεί αποχαυνωμένος τα έργα και τις ημέρες του περίφημου «τριγώνου της διαπλοκής».

Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει για την κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου. Από δεσμεύσεις, μας κούρασαν.

Ας κάνουν το χρέος τους απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλιώς θα έχουν την τύχη των προηγουμένων.

Τι έχει προηγηθεί μέχρι σήμερα

Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης έχει μπει στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων, Παν. Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, για τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

Ο εκδότης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του ύποπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια.

Ο κ. Ψυχάρης έχει λάβει προθεσμία να παράσχει εξηγήσεις στις 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας για τα δάνεια σε συγκροτήματα του Τύπου.

http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα..

     ''Και τώρα μπροστά απ' την Βουλή παρελαύνουν τα πεζοπόρα τμήματα του συνδικαλισμού'',
..θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η περιγραφή απ' την χθεσινή πορεία-συλλαλητήριο.

Κι επίσης η φωτογραφία δίπλα δείχνει ανάγλυφα σε
όσους δεν έχουν παρωπίδες, για ποιόν ακριβώς λόγο οι πολίτες δεν συμμετέχουν σε κάτι τέτοιες εκδηλώσεις καπελωμένες από κόμματα και ''υπαρκτό συνδικαλισμό'', και εν πολλοίς άχρηστες, για να μην πούμε επιζήμιες για το όποιο αυθεντικό λαϊκό κίνημα.

Γιατί δεν πιστεύουμε να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως δέκα λεπτά μετά την μεγαλειώδη τούτη παρέλαση των συνδικαλιστών-τσιρακίων κομμάτων και συστήματος,
..παραιτήθηκε έντρομη η κυβέρνηση απ' την λαϊκή αντίδραση, και πως βουλευτές άρχισαν να πηδάνε απ' τα παράθυρα της Βουλής, τρελαμένοι απ' τις τύψεις των ευθυνών τους και από τον φόβο της λαϊκης οργής!
Αστεία πράγματα.

Το πολύ-πολύ πρωθυπουργός και υπουργοί να απολάμβαναν το θέαμα από κάποιο παράθυρο ζεστά-ζεστά, και τρίβοντας τα χέρια τους από χαρά για τους καραγκιόζηδες που κρατούν τον εξαγριωμένο πολίτη σε καταστολή αποχής από τέτοιου είδους κομματικοσυνδικαλιστικές φιέστες.

Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε μέχρι να καταλάβουν πως δεν είμαστε κορόϊδα, και πως καταλαβαίνουμε τί ακριβώς ''παίζει'':
Λαϊκή αντίδραση και αντίσταση της προκοπής, με μονοήμερες απεργίες και κυριλέ πορείες, δεν γίνεται.
Για να αλλάξει κάτι και να ''κουνηθεί'' οποιαδήποτε κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να γίνει ορατή η λαϊκή οργή που βράζει.
Πρέπει οι απεργίες να είναι γενικευμένες και με αόριστο χρόνο μέχρι να παραλύσει η χώρα, και να αποφασίσουν πιά από την πίεση των καταστάσεων να αναθεωρήσουν την πολιτική τους, ή να παραιτηθούν.
Πρέπει χιλιάδες χιλιάδων, πλήθος λαού να κατασκηνώσει έξω απ' την Βουλή μέρα-νύχτα και νύχτα-μέρα, παραλύοντας συγκοινωνίες και την πρωτεύουσα όλη,
..ανυποχώρητοι, με παλμό (όχι με βία),
..και αποφασισμένοι να πεινάσουν και να πεθάνουν όλοι μαζί στα πεζοδρόμια, παρά καθένας μόνος του και τρομοκρατημένος, κλεισμένος στο κλουβί του σπιτιού του, περιμένοντας τον δήμιο που θα τον ξεσπιτώσει, ή θα τον αφήσει άνεργο, ή με μισθό πείνας, ή θα διώξει τα παιδιά του ''γκασταρμπάϊτερς'' για άλλη μιά φορά,
..για χάρη και πάλι της νεο-ναζιστικής Γερμανίας, και της συνολικά εγκλωβισμένης στο τέταρτο γερμανικό Ράϊχ Ευρώπης ''των λαών''.

Όλα τα άλλα είναι καραγκιοζιλίκια, και δικαιολογίες για την ύπαρξη του ''υπαρκτού συνδικαλισμού'' γενικότερα, και των μεγαλο-συνδικ-αληταράδων ειδικότερα.

Το κακό είναι πως ο λαός δεν προδόθηκε μόνον από τους πολιτικούς και τους γιαλατζί ηγέτες του.
Προδίδεται τώρα και μεταξύ του!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Politico: Πώς οι Έλληνες, οι φτωχότεροι της Ευρώπης, κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες


Εκτενές άρθρο για τον ρόλο της χώρας μας και των ανθρώπων της στην προσφυγική κρίση
Με αφορμή έναν απλό άνθρωπο που χτυπήθηκε και ο ίδιος από την κρίση κι έκανε σκοπό της ζωής του να βοηθά τους πιο άτυχους από τον ίδιο, το Politico αφιερώνει ένα εκτενές άρθρο για τον ρόλο της Ελλάδας και των ανθρώπων της στην προσφυγική κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι ένας Έλληνας κοντά στα 50 που όταν το 2009 η κρίση χτύπησε την Ελλάδα , έχασε τη δουλειά του στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Στα 47 του ήταν έμεινε απένταρος και πήγε να μείνει με τη μητέρα του για να μπορέσει να ζήσει. Μια μέρα που περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας, είδε δυο παιδιά να ψάχνουν στα σκουπίδια και να τσακώνονται για ένα σάπιο φρούτο. Το χειρότερο, όπως λέει, ήταν ότι ο κόσμος προσπερνούσε χωρίς να ενδιαφέρεται για τη σκηνή. Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό. Και ίδρυσε την ΜΚΟ «Ο Άλλος Άνθρωπος», που αποστολή είχε να φτιάχνει τεράστιες ποσότητες φαγητού που μοιράζεται στους φτωχούς και τους άστεγους. Φέτος τον Αύγουστο ο ίδιος και άλλοι εθελοντές ταξίδεψαν μέχρι τη Λέσβο για να κάνουν το ίδιο για τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που πλημμύρισαν το νησί.

Όπως αναφέρει το Politico, εδώ οι απλοί άνθρωποι καλύπτουν οικειοθελώς την αδυναμία και την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της
Χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:

Από όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει τη μικρότερη ικανότητα από όλες για να είναι ο σωτήρας κάποιου.

Είναι η πιο ταλαιπωρημένη χώρα: Συνεχώς απειλείται με αποβολή από την Ε.Ε. και έχει ένα τεράστιο χρέος προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Το 2010 η τρόικα (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ανάγκασαν την κυβέρνηση να υιοθετήσει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας και από τότε η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε κρίση.

Η ανεργία βρίσκεται στο 25,2%.

Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά 36%.

Σχεδόν τα μισά παιδιά που πηγαίνουν σχολείο υποσιτίζονται.

Οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται εξουθενωμένοι και εγωιστές. Και κάποιοι από αυτούς όντως είναι: Στην Κω και τη Λέσβο, τα δύο νησιά όπου καταφθάνουν οι περισσότεροι πρόσφυγες, το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά του στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Αλλά εάν η Ευρώπη έχει απογοητεύσει τόσο τους Έλληνες όσο και τους πρόσφυγες, ένα από τα όμορφα πράγματα που έχουν προκύψει από την κρίση είναι ο τρόπος που οι τελευταίοι αλληλοβοηθούνται για να την ξεπεράσουν.

Καθώς η κυβέρνηση παραπαίει και οι διεθνείς οργανισμοί εστιάζουν στο 95% των προσφύγων από τη Συρία που δεν είναι καν στην Ευρώπη, οι Έλληνες εθελοντές φροντίζουν για τα πάντα, από τη στέγη και τη σίτιση μέχρι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη νομική βοήθεια των προσφύγων.

Μόνο φέτος, 719,087 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα. Η Λέσβος υποδέχθηκε 406,206, σχεδόν πέντε φορές τον πληθυσμό της (σχεδόν 85,000)νΗ Μυτιλήνη είναι το σημείο όπου οι δίδυμες κρίσεις της λιτότητας και του προσφυγικού συναντώνται.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ήδη παράλυτη από τα χρόνια της οικονομικής κατάρρευσης, τα προγράμματα λιτότητας της Ε.Ε. και τα εσωτερικά της πολιτικά προβλήματα. Δεν μπορεί καν να διαχειριστεί ούτε τους μισούς ανθρώπους που κατευθύνονται προς την Ευρώπη στη χειρότερη προσφυγική κρίση από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη Μυτιλήνη οι αρχές δεν μπορούν να καταγράψουν τους πρόσφυγες αρκετά γρήγορα, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν από το νησί.

Σήμερα, το κενό της κυβέρνησης και της Ε.Ε. καλύπτουν απλοί άνθρωποι και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οργανώσεις αυτοδιαχειριζόμενες, που λειτουργούν με ιδιωτικές δωρεές, χωρίς βοήθεια από την κυβέρνηση. Από την εποχή της λιτότητας οι Έλληνες έχουν οργανώσει κοινωνικά κέντρα υγείας και φαρμακεία, προγράμματα στέγασης, ακόμη και κοινωνικά στρατόπεδα για πρόσφυγες. Τα περισσότερα από αυτά διοικούνται από εθελοντές, ανθρώπους που, παρότι είναι χρεοκοπημένοι και άνεργοι, καταφέρνουν με κάποιο τρόπο να βοηθούν εκείνους που είναι σε χειρότερη μοίρα από τους ίδιους. Αλλά αυτό που κάνει τόσο αποτελεσματικές αυτές τις οργανώσεις είναι ότι οι άνθρωποι που τις διαχειρίζονται γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει ανάγκη για βοήθεια.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για την εκλογική διαδικάσία της ΝΔ : 'Παλιότερο άρθρο :Πρόστιμο μαμούθ 50,6 εκατ. ευρώ στη Vodafone για τις υποκλοπές''

Το Διυλιστήριο λέει : ''' Ας ελέγξει ένας εισαγγελέας, αν τελικά εισπράχθηκαν αυτά τα λεφτά .... Για να καταλάβουμε και μεις με τι χρήματα θα γίνουν οι εκλογές στην ΝΔ''

Πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ επέβαλε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), εξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση των υποκλοπών, όπως είχε εισηγηθεί το ΣτΕ που είχε διαγράψει το αρχικό πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, τη διάρκειά τους και τα αποτελέσματα που είχαν, τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και ειδικότερα την αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και του ομίλου στον οποίον ανήκει, καταλόγισε στη VODAFONE το παραπάνω πρόστιμο για το σύνολο των παραβάσεων. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από την επανεξέταση της υπόθεσης των υποκλοπών που έγιναν μέσω του δικτύου της Vodafone σε περίπου 100 κινητά τηλέφωνα μεταξύ των οποίων και αυτό του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και ως το Μάρτιο του 2005. ΗVodafone έχει κληθεί σε ακρόαση από την Αρχή την Τρίτη 20 Νοεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί για το συγκεκριμένο θέμα.

Η απόφαση του ΣτΕ

Η συγκεκριμένη κλήση για ακρόαση έγινε μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που ελήφθη το 2010 να ακυρώσει το πρόστιμο που είχε επιβάλλει η ΑΔΑΕ, γιατί όπως υποστήριξε το ΣτΕ, οι συνεδριάσεις της δεν ήταν δημόσιες (ανοικτές στους πολίτες), όπως επιτάσσουν η διεθνής και η ελληνική νομοθεσία. Όμως η απόφαση περιείχε και κάτι άλλο. Την επανεξέταση των υποθέσεων από την ΑΔΑΕ προκειμένου να εκδώσει νέες νόμιμες αποφάσεις. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ακύρωση του προστίμου αποφασίστηκε γιατί ακολουθήθηκαν λάθος διαδικασίες από την αρμόδια αρχή και όχι γιατί δεν υπήρξαν παραβάσεις της νομοθεσίας από τις εταιρίες.

Το επίμαχο σημείο της απόφασης του ΣτΕ

«20. Επειδή, ύστερα από τα προεκτεθέντα, πρέπει, με βάση την πλειοψηφήσασα γνώμη, να γίνει δεκτή η υπό κρίση αίτηση και να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη απόφαση, να απορριφθούν οι ασκηθείσες παρεμβάσεις, η δε υπόθεση να αναπεμφθεί στην Α.Δ.Α.Ε., προκειμένου να κριθεί εκ νέου και επί τη βάσει, πλέον, των προμνημονευθέντων κανόνων λειτουργίας.»

Ο κοριός

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Vodafone η οποία διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια τεχνικού ελέγχου από την προμηθεύτρια εταιρεία Ericsson στις 4 Μαρτίου του 2005, λογισμικό παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης στο υποσύστημα νομίμων συνακροάσεων (Lawful Interception - LI). Μέσω του λογισμικού αυτού και την χρηση «κωδικών» άγνωστος ή άγνωστοι παρακολουθούσαν τις εκατό περίπου γραμμές μέσω 14 καρτοκινητών τηλεφώνων-καταγραφέων που χρησιμοποιούνταν για τις παρακολουθήσεις. Το εν λόγω λογισμικό ήταν «εντελώς άγνωστο» τόσο στη Vodafone, όσο και στην προμηθεύτρια Ericsson, ενώ δεν είχε ανιχνευθεί ο τρόπος της εγκατάστασής του.

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επέβαλε πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ στην εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ εξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση των υποκλοπών. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν, τη διάρκειά τους και τα αποτελέσματα που είχαν, τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και ειδικότερα την αρχή της αναλογικότητας σε σχέση με τηνοικονομική κατάσταση της εταιρείας και του ομίλου στον οποίον ανήκει, καταλόγισε στη VODAFONE με την υπ’ αριθμόν 1/2013 απόφασή της το παραπάνω πρόστιμο για το σύνολο των παραβάσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι είναι η Συνθήκη Σένγκεν και πώς μπορεί να καταργηθεί; Κάποιες ομάδες στην Γερμανία και οι χώρες δορυφόροι της θέλουν να μας βγάλουν εκτός

Η Συνθήκη Σένγκεν, γνωστή και ως Συμφωνία του Σένγκεν, είναι ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο, ένα βήμα προς την κατάργηση των συνόρων εντός της ΕΕ, που έχει ως στόχο την ελεύθερη κυκλοφορία ατόμων εντός των κρατών που ορίζουν τη "επικράτεια" εφαρμογής της.

Οι πολίτες από τις χώρες μέλη μπορούν να ταξιδεύουν εντός του χώρου Σένγκεν μόνον με την ταυτότητα τους ή το διαβατήριο τους.

Η Συνθήκη υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου, από όπου και πήρε το όνομα της. Ιδρυτικά μέλη ήταν 5 πέντε κράτη - μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (τότε): Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στην Συνθήκη Σένγκεν το 1997.
Η Λειτουργία της Ζώνης Σένγκεν

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η κατάργηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα και η ενίσχυση των ελέγχων στα κοινά εξωτερικά σύνορα.

Άλλα χαρακτηριστικά της Συμφωνίας Σένγκεν είναι:
  • Κοινοί κανόνες περί ασύλου
  • Το δικαίωμα της αστυνομίας να καταδιώξει άτομα και έξω από τα σύνορα της χώρας
  • Διαχωρισμός στα αεροδρόμια σε «πτήσεις εντός Σένγκεν» και «πτήσεις εκτός Σένγκεν»
  • Κοινή λίστα χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται βίζα
  • Δημιουργία του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν, το οποίο επιτρέπει σε αστυνομικά τμήματα να μοιράζονται κοινό τμήμα αρχείων καταζητούμενων και ανεπιθύμητων ανθρώπων καθώς και κλεμμένων αντικειμένων
  • Κοινές προσπάθειες καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών


Δημόσια ασφάλεια και κεκτημένο: Μπορεί να καταργηθεί η Συνθήκη Σένγκεν;

Το κεκτημένο του Σένγκεν περιλαμβάνει μέτρα με τα οποία καταργείται ο έλεγχος στα εσωτερικά σύνορα των χωρών και ενισχύεται η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σημαντικότερο από τα μέτρα αυτά είναι η απαίτηση τα κράτη μέλη που έχουν εξωτερικά σύνορα της ΕΕ να είναι υπεύθυνα για να εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση σωστών ελέγχων και την αποτελεσματική επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Συνεπώς, οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει είναι αρκετά αυστηροί για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.
Σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια πολιτική ή τη δημόσια ασφάλεια εξουσιοδοτείται κάθε κράτος μέλος να αποκαταστήσει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά του εντός της Ζώνης Σένγκεν.

Τι ισχύει για υπηκόους τρίτων χωρών;

Για υπηκόους τρίτων χωρών (εκτός Σένγκεν) και προκειμένου να μπουν στην Ελλάδα (ή όποια άλλη χώρα - μέλος) απαιτείται διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς συμβάσεις, συνοδευόμενο από θεώρηση εισόδου (ViSA). Η θεώρηση εισόδου χορηγείται από την προξενική αρχή, στην οποία υπάγεται ο τόπος κατοικίας του υπηκόου τρίτης χώρας, αφού ληφθούν υπόψη λόγοι που αφορούν ιδίως στη δημόσια τάξη, στην ασφάλεια της χώρας και στη δημόσια υγεία.

Υπήκοοι τρίτων χωρών, που δεν έχουν υποχρέωση θεώρησης εισόδου, επιτρέπεται να εισέρχονται και να παραμένουν στην Ελληνική Επικράτεια μέχρι τρεις μήνες συνολικά ή τμηματικά εντός διαστήματος έξι μηνών από την ημερομηνία της πρώτης εισόδου.

Από τις 11 Οκτωβρίου 2011 τέθηκε λειτουργεί το νέο πληροφοριακό σύστημα θεωρήσεων Σένγκεν (ViS). Το ViS (Visa information System) επιτρέπει στα κράτη εντός Σένγκεν να ανταλλάσσουν δεδομένα σχετικά με τη θεώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς επίσης συνδέει τα προξενεία των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλα τα σημεία συνοριακού ελέγχου των κρατών μελών του Σένγκεν.

Το ViS ξεκίνησε από τη Βόρεια Αφρική και θα επεκταθεί σταδιακά στη Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο και Συρία) και στις χώρες του Κόλπου (Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Υεμένη).
Από ποια κράτη εκτός Σένγκεν οι πολίτες δεν χρειάζονται VISA για να ταξιδέψουν εντός της ζώνης;

Η Ελλάδα και τα λοιπά κράτη Σένγκεν, που εφαρμόζουν πλήρως τις διατάξεις της Συνθήκης Σένγκεν και το σχετικό κοινοτικό κεκτημένο σε ότι αφορά θεωρήσεις βραχείας διαρκείας (διαμονή έως 90 ημέρες, ανά εξάμηνο [180 ημέρες] στο χώρο Σένγκεν) δεν απαιτούν θεώρηση για τους κατόχους κοινών διαβατηρίων των κατωτέρω κρατών:

Αγία Έδρα (Βατικανό), Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Αντίγκουα & Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αυστραλία, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισραήλ, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Μαλαισία, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μονακό, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες, Μπρουνέϊ, Νέα Ζηλανδία, Νικαράγουα, Νότιος Κορέα, Ονδούρα, Ουρουγουάη, Παναμάς, Παραγουάη, Σεϋχέλλες, Σιγκαπούρη, Χιλή

Τι ισχύει όταν απαιτείται VISA; Τι να προσέξετε ως ταξιδιώτες;

Η εξέταση του αιτήματος για την έκδοση βίζας (αίτηση) ξεκινάει με την προσκόμιση του πλήρους πακέτου εγγράφων από τον αιτούντα ή το νόμιμο αντιπρόσωπο του (ακόμα και εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του νομικού προσώπου, ή του ιδιώτη που έχει την αντίστοιχη εξουσιοδότηση). Η απουσία ακόμα κι ενός εγγράφου συνιστά αιτία για την άρνηση εξέτασης της αίτησης και την επιστροφή των εγγράφων.

Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις η Πρεσβεία ή το Γενικό Προξενείο είναι δυνατόν να απαιτήσουν συμπληρωματικά έγγραφα ή στοιχεία. Εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, ένα αρμόδιο πρόσωπο της Πρεσβείας ή του Γενικού Προξενείου μπορεί να καλέσει αυτοπροσώπως τον αιτούντα για ατομική συνέντευξη με σκοπό τη διευκρίνηση λεπτομερειών σχετικά με τα προσκομισθέντα έγγραφα και το επικείμενο ταξίδι

Οι περισσότερες χώρες εκτός Ευρώπης απαιτούν βίζα για την είσοδό σας στη χώρα. Η απόκτηση βίζας είναι συνήθως μια απλή διαδικασία και δεν θα χρειαστεί τίποτα παραπάνω από μια ή δυο φωτογραφίες και συνήθως μέχρι μια εβδομάδα αναμονή. Τις περισσότερες φορές η βίζα θα έχει ισχύ για παραμονή 30 ημερών στη χώρα. Αν θέλετε να μείνετε περισσότερο πληροφορηθείτε από την πρεσβεία αν χορηγεί βίζες μεγαλύτερης διάρκειας ή πως μπορείτε να πάρετε παράταση. Οι βίζες δεν ισχύουν για πολλαπλές εισόδους & εξόδους από τη χώρα εκτός αν αναγράφεται ρητά.

Αν το δρομολόγιό σας προβλέπει την προσωρινή έξοδο από τη χώρα και την είσοδό σας για δεύτερη φορά, ζητήστε από την πρεσβεία μια βίζα πολλαπλών εισόδων/εξόδων.

Βεβαιωθείτε επίσης από πότε ισχύει η βίζα γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, η βίζα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσής της και όχι από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

Ορισμένες χώρες μπορεί να μην έχουν καθόλου αντιπροσώπευση στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την πλησιέστερη πρεσβεία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και κατόπιν συνεννόησης στείλτε το διαβατήριο σας με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αίτηση, φωτογραφίες κλπ) στην πρεσβεία στο εξωτερικό. Τα χρήματα για την απόκτηση της βίζας μπορείτε να τα καταθέσετε σε κάποιο λογαριασμό.

Καλό είναι να επικοινωνήσετε με περισσότερες από μια πρεσβείες σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και να επιλέξετε με ποιά μπορείτε να έχετε καλύτερη επικοινωνία. Οι τιμές για τη ίδια βίζα διαφέρουν ανάλογα από ποια χώρα θα την εκδώσετε.

Τέλος μια άλλη εναλλακτική είναι, αν διασχίζετε περισσότερες από μια χώρες, να αποκτήσετε βίζα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας από γειτονική χώρα. Θα πρέπει να έχετε τον απαιτούμενο χρόνο στη διάθεσή σας και να έχετε επικοινωνήσει προηγουμένως με τις αρμόδιες αρχές για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Μερικές "δύσκολες χώρες" όπως το Ουζμπεκιστάν, η Κιργιζία κ.α. απαιτούν να ταξιδεύετε με οργανωμένο γκρουπ ή να έχετε τα εισιτήρια επιστροφής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ταξιδιωτικών γραφείων στην Αθήνα, ή τη βοήθεια της εθνικής τους αεροπορικής εταιρίας. Βέβαια το σχετικό κόστος θα πρέπει να το πληροφορηθείτε εκ των προτέρων, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Γενικά συνιστάται να αρχίσετε έγκαιρα τη διαδικασία για την έκδοση visa προκειμένου να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας δεν θα ματαιωθεί εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Ποιοι κρύβονται πίσω από την πρόταση να βγούμε εκτός Σένγκεν ;

Ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε δημοσιεύματα είπε πως η συζήτηση ξεκινάει από κάποιες χώρες, όπως η Ουγγαρία, αλλά και κάποιες πολιτικές ομάδες στη Γερμανία. Είπε ότι τα δημοσιεύματα αυτά βασίζονται σε ψέματα, διαστρεβλώσεις, απόκρυψη της αλήθειας.

Σε ό,τι αφορά στο έγγραφο που έχει κυκλοφορήσει και στο οποίο αποτυπώνονται προτάσεις εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν ανέφερε πως πρόκειται για εσωτερικό έγγραφο και πως μια τέτοια προοπτική τη διαψεύδει ο επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σημείωσε, δε, πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει (τουλάχιστον on camera) πως δεν εξετάζει τέτοιο θέμα. Επίσης ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως σήμερα η Ελλάδα ζήτησε πολιτική προστασία από την ΕΕ, όπως ασθενοφόρα, κουβέρτες, κοντέινερς κα. Επίσης εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα λυθεί το θέμα στη Ειδομένη, ωστόσο αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει κάτι περισσότερο.

Καταλαβαίνουμε καλά όλοι, πόσο κακό θα κάνει στον εναπομείναντα πνεύμονα της Ελληνικής Οικονομίας, τον Τουρισμό μας, μία τέτοια εξέλιξη. Καταλαβαίνουμε καλά όλοι, ότι ο στόχος ''κύκλων΄΄ της Γερμανίας, που είναι να βγούμε εκτός Ευρωπαικής Ένωσης, δεν έχει εξαφανιστεί ... 


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιους "ξεσκονίζει" η Επιτροπή Πόθεν Έσχες - Ένα άρθρο με πολλές ειδήσεις

Το Διυλιστήριο λέει : '''..... Ένα άρθρο με πολλές ευχάριστες ειδήσεις :
1. Επιτέλους η Επιτροπή Πόθεν Έσχες λειτουργεί. Ελέγχει τις παλιότερες περιουσιακές καταστάσεις των βουλευτών - υπουργών και κάνει συγκρίσεις., οπότε εύκολο πια είναι να ξέρουμε πόσα λεφτά έβγαλε ο καθένας τους, από όταν έγινε βουλευτής.

2. Κάνει έλεγχο της δήλωσής τους από άλλες πηγές και βρίσκει τις διαφορές. 
(Και τα δύο παραπάνω έπρεπε να είχαν γίνει πολύ καιρό πριν και να μην φτάναμε ως εδώ)

3. Ελέγχεται ο πρώην υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ,  Γκίκας Χαρδούβελης, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν δεν ήξερε να κάνει σωστά την δήλωσή του ; Μην ξεχνάμε ότι ο Χαρδούβελης έβγαζε τα λεφτά του εκτός Ελλάδας (όταν ήταν υπουργός οικονομίας και ο Σαμράς μας διαβεβαίωνε για το success story) , το βράδυ μέσω Η/Υ, με ποσά μικρότερα των 10.000 Ευρώ για να μην μπορέσει να ελεχθεί από την ΤτΕ (ΕΔΩ

4. Ελέγχεται το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, για τον οποίον ευχόταν ο Σαμαράς να είχαμε δέκα σαν και αυτόν (ΕΔΩ

5. Απαλλάχθηκε ο Παύλος Χαικάλης, ο οποίος προσπάθησε να γίνει στόχος την προεκλογική περίοδο από την Νέα Δημοκρατία κατά του συνόλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, και να χάσει την βουλευτική έδρα. 

.....Ας ελπίσουμε, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες να συνεχίσει το έργο της, χωρίς να δεχτεί οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα βρει πολλά και για τους νυν και για τους πρώην εθνοσωτήρες μας 


Συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, πέραν του αδήλωτου 1 εκατ. ευρώ, εντοπίστηκαν από τον σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής.

Οι διαφορές αυτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προέκυψαν από τη σύγκριση της αρχικής δήλωσης Πόθεν Έσχες του κ. Σταθάκη, για την οικονομική χρήση του 2011 και τη συμπληρωματική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να καταγραφεί το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. ευρώ.

Έτσι, η Επιτροπή έδωσε τη δυνατότητα για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του υπουργού, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

«Κανένα θέμα. Κάθε έλεγχος είναι θεμιτός», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ συνεργάτες του υπουργού δήλωναν «ουδέν σχόλιον, ας προχωρήσουν οι έλεγχοι».

Η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε:

«Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Ποιους "ξεσκονίζει" η Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτόρειο, έλαβε απόφαση στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί και με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Επίσης, συνεχίζεται ο κατά προτεραιότητα έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ακόμη, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτόρειο, παρέπεμψε στον εισαγγελέα 11 υπόχρεους δηλώσεων Πόθεν Έσχες, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται νυν βουλευτές, καθώς δεν προσήλθαν να παράσχουν διευκρινίσεις για τις προβληματικές δηλώσεις τους παρά τις συνεχείς κλήσεις της Βουλής. Επιπλέον, υπάρχουν 8 υπόχρεοι, οι οποίοι δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Σε έναν υπόχρεο ο οποίος είναι βουλευτής, που υπέβαλε Πόθεν Έσχες, όταν κλήθηκε, διαπιστώθηκαν προβλήματα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο, να επιστρέψει το ποσό του 1.800.000 ευρώ και στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκο, καταλόγισε το ποσό των 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Για την υπόθεση Χαϊκάλη (για την εταιρεία στην Κύπρο) υπάρχει απαλλακτική εισήγηση της Επιτροπής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....