Διυλιστήριο: 09/30/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αμφισβητεί το Βερολίνο τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας;



Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, σημείωσε:

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 420 εκ. χρωστάνε σε τράπεζες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και θέλουν να τα πληρώσεις εσύ! Θα είχαμε γλιτώσει τώρα τις μειώσεις στις επικουρικές για 5 χρόνια!


«Γύρω στα 420 εκ. χρωστούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης εξηγώντας ότι με δεδομένο ότι η συνολική κρατική χρηματοδότηση είναι από 5 – 10 εκ. με βάση τα ποσοστά των κομμάτων στις τελευταίες εκλογές χοντρικά θα λάβουν 1 εκ. στο ένα κόμμα και 400.000 στο άλλο.

Κατά συνέπεια η Ν.Δ. θα αποπληρώσει το δάνειο της σε 200 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ σε 800 συμπέρανε ο γενικός γραμματέας υπενθυμίζοντας παλιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη που είχε ζητήσει να κουρευτούν.

Κατά τα άλλα τα δύο κόμματα θεωρούν εξυπηρετούμενα τα δάνειά τους εστιάζοντας την κριτική τους στο δάνειο μόλις 5 εκ. δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ, που εξυπηρετείται κανονικά.

Επιπλέον ο κ. Πουλάκης ανέφερε ότι στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Πάσχας είπε ότι ελέχθησαν 10 μεγαλοδανειολήπτες, αλλά καθόλου από τα κόμματα, για τα οποία ξεκίνησαν κάποιοι έλεγχοι μετά το 2015-16.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη: Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την Γενοκτονία των Ποντίων!



Στα «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο Β΄ να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει τη διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθηση, με τη Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ, τον Μάρτιο που μας πέρασε, στην Άγκυρα, όπου η Γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα που προδίδει τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωνε με νόημα: «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση», αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός Τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν «χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

Η έρευνα σε ιστορικές πηγές της εποχής είναι αποκαλυπτική και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή Τούρκων μηχανικών. Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στο πλαίσιο του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ενέργεια, τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

Οι βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο-οδηγός Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού. Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους Τούρκους αξιωματούχους. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από τη μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηροδρόμους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο. Σε βιβλίο της εποχής, Γερμανού περιηγητή, διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας».

Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του Γραφείου Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, στο βιβλίο Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας. Ο Ροδάς έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για τη συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από τη φιλία του Γερμανού».

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηροδρόμους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής, κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας, αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο.

Η ρήξη ήλθε, κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ, που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200(!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποϊκοτάζ στα ελληνικά προϊόντα, και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθηση διώκεται.

Τη Γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank

Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από τη συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των Νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους Νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των Νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με τη γερμανική σημαία.

Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακητριστικά: «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τούς παρέχει όλα τα μέσα, αφού η Πανισλαμική πολιτική είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.

Σταύρος Παπαντωνίου

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κουρεύονται» και τα στεγαστικά δάνεια - Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν




Διαγραφές ακόμη και μέρους στεγαστικών δανείων προτίθενται να κάνουν οι ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου τους, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
Υπό αυτό το πρίσμα, τα ιδρύματα διαμορφώνουν προϊόντα σύμφωνα με τα οποία το δάνειο διαχωρίζεται σε δύο τμήματα. Για το ένα τμήμα καταβάλλεται δόση ενώ το άλλο «παγώνει» και διαγράφεται στο τέλος της περιόδου αποπληρωμής εάν ο δανειολήπτης είναι συνεπής.
Επίσης, οι τράπεζες σχεδιάζουν να δώσουν την δυνατότητα σε δανειολήπτες να εξαγοράσουν το στεγαστικό τους πριν από την πώληση σε ειδικό ταμείο, σε αλλά όχι στην ίδια τιμή.
Σε κάθε περίπτωση, αναγκαία συνθήκη αποτελεί ο δανειολήπτης να είναι συνεργάσιμος.

Στο θέμα παρενέβη χθες ο επίτιμος πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας προτείνοντας το μοντέλο «πώλησης και επαναμίσθωσης» του ακινήτου, για όσους δανειολήπτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο. Ο κ. Σάλλας πρότεινε να παγώνει μέρος του χρέους κι αν δεν ανεβαίνει η τιμή του ακινήτου να διαγράφεται ενώ να αποπληρώνεται το υπόλοιπο μέρος με συγκεκριμένους όρους.

Αναλυτικά η διαδικασία προβλέπει “σπάσιμο” του δανείου σε δύο μέρη:
Το πρώτο μέρος του δανείου υπολογίζεται με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, αλλά και την ικανότητα πληρωμής του δανείου από τον οφειλέτη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” στην περίπτωση αυτή η δόση υπολογίζεται στο μισό της οφειλής μετά το διαχωρισμό της , ενώ το υπόλοιπο ποσό παγώνει για ένα διάστημα που θα συμφωνηθεί μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη.
Η τράπεζα μπορεί να δεσμευτεί για διαγραφή όλου ή μέρους του δεύτερου μέρους του χρέους (του ποσού δηλαδή που παγώνει) στο τέλος της περιόδου αποπληρωμής, αλλά υπό προϋποθέσεις.
Πρώτη προϋπόθεση είναι ο δανειολήπτης να είναι συνεπείς στις δόσεις του, ενώ η δεύτερη προϋπόθεση είναι να μην διαθέτει ρευστότητα από ακίνητη περιουσία.
Δηλαδή, για ένα δάνειο 100.000 ευρώ εάν η εμπορική αξία του ακινήτου είναι 60.000 ευρώ η τράπεζα θα παγώνει τα 40.000 ευρώ (με προοπτική να διαγράψει αυτό το ποσό) και ο δανειολήπτης θα πληρώνει δόσεις για τα 60.000 ευρώ.
Εάν όμως ο δανειολήπτης έχει ένα άλλο ακίνητο αξίας 20.000 ευρώ τότε η τράπεζα θα διαγράφει ποσό ύψους 20.000 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση διαγραφής στεγαστικού δανείου έρχεται μέσω της διαδικασίας για πώληση σε fund. Σε καμία περίπτωση, όπως λένε τραπεζικοί παράγοντες, δεν σημαίνει ότι ο δανειολήπτης θα μπορεί να αγοράσει το δάνειό του στην τιμή που θα το αγόραζε και το fund ωστόσο η διαδικασία αυτή προβλέπει ότι ο δανειολήπτης θα πρέπει να ενημερώνεται 12 μήνες πριν την πώληση του δανείου του ενώ η τράπεζα θα πρέπει να του έχει απευθύνει πρόσκληση ρύθμισης.
Έτσι ουσιαστικά ένα χρόνο πριν την πώληση ενός κόκκινου στεγαστικού δανείου ο οφειλέτης θα έχει την ευκαιρία να ρυθμίσει το δάνειό του κάνοντας τους όρους πιο ευνοϊκούς έτσι ώστε να πάψει να είναι κόκκινο και φυσικά πλέον θα έχει να ελπίζει, εάν είναι συνεπής, και σε κούρεμα μεγάλου μέρους του στεγαστικού του.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στόλο-«ασπίδα» στα νησιά στέλνει στο Αιγαίο η Ρωσία


– Γιατί η Μόσχα αντιδρά έντονα στις δηλώσεις άρνησης του Ρ.Τ.Ερντογάν για την Λωζάνη
TO «ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ» ΑΠΟΠΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Εντονη είναι η δυσφορία της Μόσχας από τις δηλώσεις άρνησης της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό θα φανεί σύντομα στην πράξη: Τέσσερα τουλάχιστον πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εφ’εξής θα περιπολούν μόνιμα στο Αιγαίο, ενώ το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο αποπλέει σε μία εβδομάδα από την Βόρεια Θάλασσα, θα κινείται νότια της Κρήτης, στέλνοντας καθαρά μηνύματα στην Αγκυρα.

Η Ρωσία για πολλούς και ποικίλους λόγους δεν θέλει ούτε για αστείο να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάνης. Π.χ. αν θεωρητικά και στην σφαίρα της φαντασίας, πάντα, τα νησιά του Α.Αιγαίου περιέρχοντο υπό τουρκικό έλεγχο θα δημιουργείτο ένας διάδρομος-φωτιά για τα ρωσικά πλοία α οποία θα έχαναν τα τρία αγκυροβόλια που τώρα διαθέτουν στο Αιγαίο.

Το ένα εκ των οποίων, στην περιοχή νοτια της Λήμνου, είναι ο σταθμός των πλοίων που εισέρχονται και εξέρχονται από τα Στενά.

Το άλλο είναι έξω από την Αστυπάλαια και το τρίτο στα βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Η μετακίνηση των σκαφών του ρωσικού ναυτικού θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου και θα ακολουθήσει άσκηση σε δύο φάσεις η μία στα νερά της Μεσογείου και η δεύτερη στην Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ανανακοίνωσε η Διεύθυνση της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,οι κινήσεις αυτές έχουν στόχο «την εξάσκηση σε θέματα που αφορούν τη διαλειτουργικότητα στρατιωτικών ομάδων που επιχειρούν εκτός της ρωσικής επικράτειας, στο σχεδιασμό της χρήσης των μέσων αυτών και στην πραγματοποίηση κοινών δράσεων ως μέρος μιας ενοποιημένης ναυτικής ομάδας και βάσει ενός κοινού σχεδίου δράσης».

Στην περιοχή θα κινηθεί και το καταδρομικό Mοskva.

Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» θα συνοδεύεται από ένα ή δύο αντιτορπιλικά και από ένα υποβρύχιο κλάσης Kilo.

Eκτός από το αεροπλανοφόρο υποψήφια για τον Στόλο του Αιγαίου είναι το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, η φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, η φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, κλπ.

Πλήν αυτών των ενεργειών θα υπάρξει και διπλωματική παρέμβαση της Μόσχας προς την Αγκυρα για το ζήτημα της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης.

Καμμένος κατά Ερντογάν: Οι φωνές που ακούει είναι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για την τοποθέτηση Ερντογάν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Χόρχε Ντομέκ και απάντησε: "Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου. Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό" .

"Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει", πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με δύο ΝΟΤΑΜ η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή το δόγμα Ερντογάν για «ανακατάληψη» των νησιών του Αιγαίου



του Γιάννη Πετρίδη
Λίγες ώρες μετά την επίσημη άρνηση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν της Συνθήκης της Λωζάνης και την πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί των νησιών του Αιγαίου, η τουρκική κυβέρνηση βάζει "φωτιά" στο Αιγαίο με δύο ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε και υλοποιεί στην πράξη αυτή την αμφισβήτηση:

Συγκεκριμένα με τις ΝΟΤΑΜ Α4233/16 και Α 4232/16) που εκδόθηκαν σε απάντηση των δυο ελληνικών αναγγελιών Α 2088/16 και Α2077/16 για πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο από 2 έως 7 Οκτωβρίου από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές που εμπίπτουν είτε σε ελληνικό εναέριο χώρο είτε στο FIR Αθηνών, τονίζουν ότι οι περιοχές αυτές δεν είναι ελληνικής κυριαρχίας!

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α4233/16 η πρώτη ελληνική αναγγελία από την ΥΠΑ ,παραβιάζει την υποχρέωση της Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης ( με το Παράρτημα της που συνδέεται με το καθεστώς των Στενών) και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947

Σύμφωνα με την Τουρκία, η Χίος και η Ρόδος (που όπως όλα τα ελληνικά νησιά αναφέρονται παρατύπως και με το τούρκικο όνομα τους – Sakiz και Rodos- αντί για Chios και Rhodes) δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κανένα σχέδιο οιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης η εκπαίδευσης

Με την δεύτερη ΝΟΤΑΜ A4232/16 οι τουρκικές αρχές επανέφεραν και πάλι το ζήτημα της υποχρέωσης της Ελλάδας να μην συμπεριλαμβάνει στον σχεδιασμό ασκήσεων μιας σειράς νησιών λόγω της υποτιθέμενης υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης τους . Τα νησιά αυτά είναι η Σαμοθράκη, τα Ψαρά, η Χίος, η Ικαρία, η Κάρπαθος και η Αστυπάλαια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δυο τουρκικές ΝΟΤΑΜ επισημαίνεται ότι όχι μόνο το έδαφος των νησιών αλλά και όλες οι συνδεδεμένες με αυτά ζώνες (and/or her territory) πρέπει να αποκλεισθούν από τις ελληνικές ασκήσεις.

Πάνω από είκοσι πλοία του τουρκικού Ναυτικού (φρεγάτες, πυραυλάκατοι, υποβρύχια κλπ) ετοιμάζονται στους ναυστάθμους για να εξέλθουν στο Αιγαίο προς συνάντηση του ελληνικού Στόλου.

Ιδού οι δύο ΝΟΤΑΜ

The following NOTAM list was selected by the user from a previous request. This list may not reflect all active NOTAMs for any
of the below locations.

Data Current as of: Thu, 29 Sep 2016 20:28:00 UTC
LTBB ISTANBUL/SEHIR-CITY,FIR,ACC,FIC,ATFMU
A4248/16 - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE NOTAM A2077/16 LGGGYNYX ISSUED
BY GREEK CAA.
THE NOTAM A2077/16 ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF
GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS
OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND
'THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION
RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)AND 'THE 1947 PARIS PEACE
TREATY'.SEMADIREK (SEMOTHRACE),IPSARA
(PSARA),SAKIZ (CHIOS), AHIKERYA
(NICARIA),KERPE(SCARPANTO),ISTANBULYA(STAMPALIA) MENTIONED IN THE
NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS.
THUS SEMADIREK (SEMOTHRACE),IPSARA (PSARA),SAKIZ (CHIOS), AHIKERYA
(NICARIA),KERPE(SCARPANTO),ISTANBULYA(STAMPALIA) AND/OR HER
TERRITORY MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT OF ANY
MILITARY TRAINING OR EXERCISE.

03 OCT 05:00 2016 UNTIL 07 OCT 08:00 2016. CREATED:
29 SEP 13:41 2016

A4233/16 - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE NOTAM A2088/16 LGGGYNYX ISSUED
BY GREEK CAA.
THE NOTAM A2088/16 ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF
GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS
OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND
'THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION
RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)AND 'THE 1947 PARIS PEACE
TREATY'.SAKIZ (CHIOS),RODOS(RHODES) MENTIONED IN THE NOTAM AT
REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS.
THUS SAKIZ (CHIOS),RODOS(RHODES) AND/OR HER TERRITORY MUST NOT BE
INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT OF ANY MILITARY TRAINING OR
EXERCISE. 02 OCT 11:00 2016 UNTIL 06 OCT 19:00 2016. CREATED: 29 SEP 12:51 2016
A3921/16 - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:

THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A1885/16 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA.THE UNPRECEDENTED AND DEFIANT PRACTICE OF GREECE IN DEFINING 6NM
WIDE TERRITORIAL WATERS AND 10NM NATIONAL AIRSPACE CONTRADICTS WITH
THE INTERNATIONAL LAW AND CONSEQUENTLY VIOLATES THE RIGHT OF FREE
USE OF INTERNATIONAL AIRSPACE.ACCORDING TO INTERNATIONAL LAW THE
AIRSPACE OVER WHICH A STATE CAN CLAIM COMPETENCE AND EXCLUSIVE
SOVEREIGNTY IS LIMITED TO THAT PORTION WHICH LIES ABOVE ITS
TERRITORY AND THE TERRITORIAL WATERS ADJACENT TO IT.THEREFORE THIS

ILLEGAL PRACTISE OF GREECE IS INVALID AND UNACCEPTABLE TO TURKEY. 16 SEP 05:00
2016 UNTIL 31 OCT 15:00 2016. CREATED: 05 SEP 14:26 2016
A3916/16 - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
REF IS MADE TO GREEK NOTAM A1878/16 PARAGRAPHS 6.2 AND 6.3
CONCERNING TURKISH NAVY AND AIRFORCE WITHOUT FIRING
EXERCISE(ASFAO) THE UNILATERAL MODIFICATION OF THE ORIGINAL TURKISH
NOTAM REQUESTED IS IN CONTRAVENTION WITH ICAO RULES.THEREFORE
MILITARY AIRCRAFT PARTICIPATING IN THIS EXERCISE WILL NOT PENETRATE
INTO SIX MILES GREEK TERRITORIAL AIRSPACE AND WILL NOT SUBMIT FLIGHT
PLANS.

TURKEY WILL TAKE ALL NECESSARY MEASURES FOR THE SAFETY OF THE
GENERAL AIR TRAFFIC AS SHE DID IN THE PAST AND IS ALWAYS READY FOR
COOPERATION AND COORDINATION IN THIS RESPECT. 16 SEP 05:00 2016 UNTIL 31 OCT
15:00 2016. CREATED: 05 SEP 11:10 2016

Στο τέλος βρίσκεται και η ουσία; "Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά της".

Ειχε προηγηθεί ένα μπαράζ τουρκικών ΝΟΤΑΜ από τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου με κάθε ευκαιρία αμφισβητούνταν τα ελληνικά κυριαρχία δικαιώματα και αρμοδιότητες στο Αιγαίο, από το δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης ακόμη και μερικές εκατοντάδες μέτρα ανοικτα της νότιας ακτής της Κω, έως το δικαίωμα της Ελλάδας να εκδίδει ΝΟΤΑΜ και να έχει την αρμοδιότητα διασφάλισης της ασφάλειας των πτήσεων εντός του FIR Αθηνών, και να συμπεριλαμβάνει φυσικά όλη την ελληνική επικράτεια στον σχεδιασμό των ασκήσεων των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Ο ελληνικός Στόλος βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, το ίδιο και οι Μοίρες της ΠΑ που δίνουν την δική τους μάχη με την καθημερινότητα των διαθεσιμοτήτων, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκονται και για οι μονάδες που απαρτίζουν την Δύναμη "Δ".

Οχι για "να πάνε σε πόλεμο", αλλά για να βγάλουν τις κακές ιδέες από το μυαλό των Τούρκων ιθυνόντων...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέρες ορόσημα..

     Κι αφού πήγε κι έδυσε καλά-καλά ο ήλιος προς την Εσπερία,
..κι αφού όλο το βράδυ γύρισε κάτω απ΄τη γή,
..ξεφύτρωσε τσουπ! πίσω μας το πρωί, εξ Ανατολών, κομίζοντας μιά νέα μέρα, τη σημερινή.

Σιγά την μέρα θα πείτε. Μιά μέρα σαν όλες τις
άλλες.
Τριακοστή Σεπτεμβρίου του 2016. Πφφφφ!
Κι όμως.
Σήμερα είναι μιά μέρα σημαντική, χιλιάδες φορές σημαντική.

Σήμερα κάπου κάποιος γεννήθηκε, κι έγινε αυτή η μέρα ορόσημο για την υπόλοιπη ζωή του.
Κάποιος κάπου πέθανε κι έγινε η μέρα αυτή ορόσημο για τους στενά δικούς του.
Κάποιος γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, και κάποιος χώρισε.
Κάποιος έχασε τη δουλειά του και κάποιος προσλήφθηκε.
Κάτι κάποιος τελείωσε, και κάτι κάποιος άρχισε.
Ένα ταξίδι ξεκίνησε, και ένα τελείωσε. Το ίδιο και μιά φιλία.
Κάποιος αγόρασε κάτι.
Κάποιος άλλος γκρέμισε κάτι. Μπορεί τα όνειρα της ζωής του. Ή μπορεί, τα όνειρα της ζωής κάποιου άλλου.
Πτυχία αποχτήθηκαν, χρήματα. Και χρήματα χάθηκαν.
Μιά πρόβα κάπου ξεκίνησε, και μία παράσταση κάπου τέλειωσε.

Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια λόγοι που η μέρα τούτη, η τριακοστή του Σεπτέμβρη του 2016, είναι χιλιάδες φορές σημαντική, είναι ορόσημο.
Δεν έχει σημασία αν δεν είναι για 'μας. Είναι για κάποιους άλλους.
Για 'μας ίσως νάναι η αυριανή μέρα. Ή ποτέ. Ή, κάθε μέρα αφού ζούμε.
Αλλά όλες οι μέρες είναι χιλιαδες φορές σημαντικές. Και καμία δεν θάναι πιά η τριακοστή Σεπτέμβρη του 2016.
Καμιά δεν θα γυρίσει να γίνει περισσότερο ή λιγότερο σημαντική για 'μας.
Θα είναι για πάντα τόσο σημαντική όσο την φτιάχνουμε εμείς σήμερα.

Σήμερα το σχόλιο δεν έχει πολιτική και πολιτικούς. Δεν έχει χώρο για καθάρματα.
Έχει χώρο μόνο για τη ζωή μας, για την κάθε μέρα, για την 30η Σεπτεμβρίου του 2016,
..που δεν πρέπει κι αυτή να τους την χαρίσουμε.
Ας σταματήσουμε να τους χαρίζουμε μέρες που είναι για χιλιάδες λόγους σημαντικές.
Ας ζήσουμε για 'μας.
Ας ζήσουμε!..

Υ.Γ. Αν αναρωτιέστε τί είναι πιά αυτή η 30η Σεπτεμβρίου του 2016, και φαγώθηκε το blog με δαύτη, τίποτα δεν είναι. Μιά μέρα σαν όλες τις άλλες. Μιά μέρα απ' την πεπερασμένη ζωή μας.
Για το blog είναι κάτι λίγο παραπάνω. Λίγο όμως. Μιά μικρή επέτειος. Σήμερα το blog ολοκληρώνει τα τέσσερα χρόνια του.
Παρά τόσο όμως έφτασε να μην ξεκινήσει από αύριο τον πέμπτο του χρόνο. Είχε αποφασίσει να τελειώσει εδώ.
Θα συνεχίσει όμως να υπάρχει, τουλάχιστον όσο ακόμη διαθέτει ψυχικά αποθέματα, όσο νομίζει πως έχει κάτι να πεί. Όχι απαραίτητα στους άλλους, σε 'σας. Ίσως κάτι να έχει να πεί στον εαυτό του. Κάτι να διορθώσει. Κάτι να εξιλεωθεί. Και κάτι να πεί πως έκανε.
Αυτά.
Καλό Σαββατοκύριακο..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συστήνεται Ειδική Γραμματεία Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας



Τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ανακοίνωσε κατά την ομιλία της στο φόρουμ με θέμα «Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη», η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρα Τζάκρη, ως διακριτής οργανικής μονάδας για την εκπόνηση ενιαίας στρατηγικής και ειδικών πολιτικών για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στους τομείς που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η σύσταση της Ειδικής Γραμματείας, ως ενιαίου διοικητικού μηχανισμού χάραξης και υλοποίησης πολιτικής κρίθηκε αναγκαία, καθώς για την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που ταλανίζουν το ναυπηγικό και ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο απαιτείται η συνεργασία και η εμπλοκή μεγάλου αριθμού Υπουργείων.

Οι αρμοδιότητές της Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας κατ’ αρχήν αφορούν:
  • Τη μελέτη και καταγραφή της κατάστασης των κλάδων αυτών.
  • Τη διαμόρφωση και κωδικοποίηση του εθνικού και νομοθετικού πλαισίου. 
  • Την καταγραφή της διεθνούς νομοθεσίας και εμπειρίας. 
  • Τη διερεύνηση δυνατοτήτων επανεκκίνησης των κλάδων και σύνδεσής τους με άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. 
  • Την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξή τους και τη χάραξη του επιχειρησιακού σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών. 
  • Την εισήγηση της θέσπισης χρηματοδοτικών εργαλείων και κινήτρων. 
  • Τον συντονισμό και την υλοποίηση των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του κλάδου. 
  • Την υποδοχή και αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων και την παρακολούθηση της έγκρισης και της προόδου υλοποίησής τους καθώς και 
  • Την υποστήριξη των διαδικασιών και την έκδοση των αδειών ή άλλων εγκρίσεων λειτουργίας δραστηριοτήτων ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών. 

Δρομολογείται η διαδικασία δημιουργίας του Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster

Παράλληλα, η κ. Τζάκρη ανακοίνωσε τη συγκρότηση Ομάδας Πρωτοβουλίας, από εκπροσώπους επιχειρήσεων, φορέων, ιδρυμάτων και επαγγελματικών οργανώσεων των κυρίων κλάδων της ναυτιλιακής δραστηριότητας, για τη δρομολόγηση της διαδικασίας δημιουργίας του Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster, με άξονα τη Μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα. Δηλαδή μιας Συστάδας Επιχειρήσεων θαλάσσιων δραστηριοτήτων, πανελλαδικής εμβέλειας.

Η Ομάδα αυτή θα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και την ευθύνη λειτουργίας της θα έχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ). Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η διαδικασία συγκρότησης της Ομάδας Πρωτοβουλίας κρίθηκε σκόπιμη και αποτελεσματική, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την αντίστοιχη διεθνή εμπειρία.

Το υπουργείο τονίζει ότι τα πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και φορέων στο Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster Μεταποιητικών και άλλων επιχειρήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας, γιατί μεταξύ άλλων διασφαλίζουν:
  • Σημαντική τοπική αγορά για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και μια υψηλή συγκέντρωση των επιχειρήσεων, που δημιουργούν μια διευρυμένη αγορά και ως εκ τούτου περισσότερες ευκαιρίες για την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού πελατών.
  • Μειωμένα κόστη μεταφορών και πιο απλές αλυσίδες ανεφοδιασμού.
  • Ευκολότερη πρόσβαση σε πόρους.
  • Υψηλότερο βαθμό εξειδίκευσης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
  • Πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που παρέχει καλύτερα κίνητρα ανάπτυξης σε επιχειρήσεις, φορείς, άτομα, κλπ.
  • Ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των μελών του cluster, καθώς η εγγύτητα αυξάνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων και διευκολύνει την επικοινωνία.
  • Συγκέντρωση των επιχειρήσεων με δραστηριότητες στον ίδιο χώρο, κάτι που δημιουργεί πέρα από τις οικονομίες συγκέντρωσης και μια δεξαμενή ανθρωπίνων πόρων με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του cluster.
  • Ευκολότερη ενσωμάτωση νέας τεχνολογίας και καινοτομιών.
  • Ευνοϊκό περιβάλλον για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και περισσότερες ευκαιρίες για υπάρχουσες ΜΜΕ.
  • Επέκταση των αγορών των επιχειρήσεων στον εθνικό και κυρίως στον διεθνή χώρο.

Οι εν δυνάμει συμμέτοχοι του Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster είναι οι κύριοι κλάδοι της ναυτιλιακής δραστηριότητας και οι αντίστοιχοι φορείς, καθώς και οι υποστηρικτικοί φορείς και οι ενσωματούμενες δραστηριότητες.

Πιο αναλυτικά, οι βασικοί κλάδοι της κατηγορίας αυτής είναι:
  • Ναυπηγική (εμπορικά, επιβατικά, yacht, αλιευτικά)
  • Ναυπηγοεπισκευή- Μηχανουργική
  • Logistics
  • Κλάδος ηλεκτρονικής και μικρο-ηλεκτρονικής
  • Κλάδος υδραυλικών συστημάτων
  • Εξοπλισμός πλοίων
  • Εφοδιασμός (offshore supply-ενέργεια και προμηθευτές όλων των παραπάνω) και εφοδιαστική αλυσίδα
  • Ναυτιλιακές συνδυασμένες μεταφορές
  • Χρηματοδοτικές Υπηρεσίες
  • Δραστηριότητες Έρευνας και Διάσωσης
  • Σκάφη αναψυχής
  • Εμπόριο
  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Θαλάσσια Εξόρυξη

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας»

H υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε επίσης και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» το οποίο επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας (ΓΓΒ) για την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών. Το πρόγραμμα θα προταθεί στην επόμενη Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠ.ΑΝ.Ε.Κ.), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει σε υφιστάμενες μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας.

Η κ. Τζάκρη ανέφερε πως «οι ενέργειες που θα χρηματοδοτηθούν για τα συνεργατικά σχήματα επιχειρήσεων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν κοινές δράσεις που παράγουν νέα προϊόντα – υπηρεσίες, ενισχύουν την εξωστρέφεια και δημιουργούν μεγάλες οικονομίες κλίμακας για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΓΑΠΩ ΤΑ 55,6 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΓΩΓΑ της Deutsche Bank



= 20 φορες το ΑΕΠ της Γερμανιας.. η εκθεση σε Παραγωγα της Deutsche Bank !!

Λετε να μην το γνωριζει ο Ομπαμα ? απο ποιον αγοραζε και που πουλουσε η DB ? απο/στον φουφουτο ?

Αν φταρνιστει ο Ομπαμα, ξερετε τι θα παθει η Γερμανια ?

Ποιος πληρωνει τον βαρκαρη ωρε συντροφοι ?

Ποσο ισχυρη και ζηλευτη οικονομια εχει αυτη η Γερμανια επιτελους ?

Γιατι δεν επετρεψαν την συγχωνευση
Εθνικης-Γιουρομπανκ ?

55.6 τρισ Ευρω ειναι 5 φορες το ΑΕΠ Ευρωζωνης !

55,6τρισ Ευρω ειναι 1,5 φορα ολα τα ΜΑΥΡΑ σε οφσορ παγκοσμια !

55,6τρισ Ευρω ειναι το παγκοσμιο ΑΕΠ !

55,6τρισ Ευρω ειναι 15 φορες το χρεος της Ελλαδας ( των μπαταχτσηδων, τεμπεληδων, ανοργανωτων φοροφυγαδων ! )

Μερκελ… τσιμπα ενα success story..!

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aρχίζει η δίκη Διώτη, για τη "λίστα Λαγκάρντ"


Για την κατηγορία της απιστίας-Μάρτυρας ο Ε. Βενιζέλος


Σήμερα έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς του επί του υλικού της "λίστας Λαγκάρντ" . 

 Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορία που αφορά την μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα περισσότερων από 2000 προσώπων που διατηρούσαν μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα HSBC. 

Το βούλευμα που παρέπεμψε σε δίκη τον κ. Διώτη, (αριθμ. 44/2015) απορρίπτει τον ισχυρισμό του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί ως προϊόν υποκλοπής και δέχεται ότι η μη αξιοποίηση του ,εμπόδισε την άντληση στοιχείων που θα συντελούσαν στην διενέργεια φορολογικών ελέγχων. 

 Με το ίδιο βούλευμα, οι Εφέτες αποφάσισαν την απαλλαγή του προκατόχου του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, κατηγορούμενου επίσης για την μη αξιοποίηση των στοιχείων της επίμαχης λίστας, απoδεχόμενοι τους ισχυρισμούς του ότι δεν έλαβε ποτέ επισήμως από τον τότε προϊστάμενο του υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τη λίστα των καταθετών, πλην κάποιων ονομάτων για να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ και επίσης ότι δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο. 

 Στην δίκη του κ. Διώτη είναι μάρτυρας ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του στο υπουργείο Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" παραπέμφθηκε σε δίκη, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας τέλεσης απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου οι οποίες αφορούσαν την αλλοίωση των στοιχείων του αρχείου με την αφαίρεση των ονομάτων τριών συγγενικών του προσώπων. 

 Το δικαστήριο, τον Μάρτιο του 2015, απάλλαξε τον πρώην υπουργό από την κατηγορία της απιστίας και μετατρέποντας την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου σε πλημμέλημα, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή. 

Πηγή: www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πάσχας (επιθεωρητής της ΤτΕ): Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια της Attica Bank προς τα κόμματα την περίοδο 2011-2014



Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ βρέθηκε την Πέμπτη, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πάσχας.

Ο κ. Πάσχας είπε μεταξύ άλλων ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν συμπεριέλαβε τα δάνεια των κομμάτων, κατά τη διάρκεια του έλεγχο που πραγματοποίησε στην Attica Bank την περίοδο 2011 – 2014, ενώ ανέφερε ότι το υπόλοιπο των δανείων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην πρώην Αγροτική Τράπεζα (νυν Τράπεζα Πειραιώς) είναι 295 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, εξήγησε ότι το 2010 έγινε τακτικός έλεγχος στην τότε Αγροτική Τράπεζα και εμφανίσθηκαν δάνεια στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ύψους 205.620.006 ευρώ. «Το λογιστικό υπόλοιπο όλων των δανείων σήμερα, είναι 295.227.000. Τα τελευταία δάνεια δόθηκαν το 2011, έκτοτε δεν δόθηκαν δάνεια. Τα υπόλοιπα είναι μη καταλογισμένοι τόκοι. Έχουν ληφθεί προβλέψεις για 263 εκατ. από το 2010 και το 2011» κατέθεσε το στέλεχος της ΤτΕ και πρόσθεσε ότι «τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι ομαλής είσπραξης και δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής επεσήμανε ότι παρότι είχαν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας το 2010 και το 2011, δόθηκαν δάνεια από την Attica Bank στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Είναι πολύ λίγα», επεσήμανε ο κ. Πάσχας.

«Είναι όμως παράβαση», σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αναφορικά με τον έλεγχο που έγινε στην Attica Bank την περίοδο 2011 – 2014, ο κ. Πάσχας σημείωσε ότι δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια των κομμάτων και γι’ αυτό το πόρισμα δεν εστάλη στην Εξεταστική, ενώ εστάλη το πόρισμα της περιόδου 2015 - 2016.

«Δεν ελέγχουμε όλους τους πελάτες. Ελέγξαμε την πιστοδοτική τακτική παίρνοντας ένα δείγμα από τους μεγάλους πιστούχους. Μέσα στο πόρισμα και στο δείγμα που κάναμε δεν υπάρχει κόμμα», συμπλήρωσε.



Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζητείται η άρση ασυλίας της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Συντάκτης:
Μαρία Δήμα

Η Βουλή θα αποφασίσει τελικά για την άρση της ασυλίας της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς σήμερα διαβιβάστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της.

Η άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βάρος της για το αδίκημα της απιστίας από κοινού, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι την τριετία 2007-2010 ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων ενέκρινε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων και τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Μέριμνας και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την δικογραφία, με τις αυξήσεις αυτές του μετοχικού κεφαλαίου υπήρξε επιβάρυνση του Δήμου για έργα που δεν επρόκειτο να γίνουν, αφού από τους ισολογισμούς προέκυπτε ότι τα έσοδα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων προορίζονται για την κάλυψη μισθών υπαλλήλων του Δήμου και συμβασιούχων του Δήμου, χωρίς να έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία πρόσληψης τους.

Πάντως, ήδη διώκονται τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα δημοτικά συμβούλια και έλαβαν αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και το δ.σ. της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ιωαννίνων, καθώς και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....