Διυλιστήριο: 05/22/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Ελλάδα, μία από τις χειρότερες χώρες του κόσμου για τους εργαζομένους

Η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη, αλλά και αυτοί που καταφέρνουν να βρουν δουλειά δεν έχουν και λόγο να… πανηγυρίζουν, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (IUTC) ως μία από τις χειρότερες στον κόσμο για να δουλεύει κανείς.

Στη μελέτη της για το 2014, η IUTC «βαθμολογεί» τις χώρες με μία κλίμακα από το 1 ως το 5 (συν μία επιπλέον βαθμίδα 5+), όπου το 1 σημαίνει εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα και το 5 καμία εγγύηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ η βαθμίδα 5+ αφορά σε χώρες όπου αυτό οφείλεται σε εμφύλιο πόλεμο ή γενικότερη κατάλυση των νόμων.

Η Ελλάδα, όπως μπορεί να μαντέψατε, τοποθετείται στη βαθμίδα 5, που σημαίνει: «Οι χώρες με αξιολόγηση 5 είναι οι χειρότερες χώρες στον κόσμο για να δουλεύει κανείς. Αν και η νομοθεσία μπορεί να ορίζει συγκεκριμένα δικαιώματα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ουσιαστικά πρόσβαση σε αυτά τα δικαιώματα και επομένως είναι εκτεθειμένοι σε αυταρχικά καθεστώτα και άδικες εργασιακές πρακτικές».

Έχει αξία να απαριθμήσουμε τις υπόλοιπες χώρες που βαθμολογούνται με 5 από την IUTC, και να αναρωτηθούμε αν είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό:

Αλγερία

Μπανγκλαντές

Λευκορωσία

Καμπότζη

Κίνα

Κολομβία

Ακτή Ελεφαντοστού

Αίγυπτος

Φίτζι

Γουατεμάλα

Ινδία

Λάος

Μαλαισία

Νιγηρία

Φιλιππίνες

Κατάρ

Νότια Κορέα

Σαουδική Αραβία

Σουαζιλάνδη

Τουρκία

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ζάμπια

Ζιμπάμπουε


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Συνέπεια και η αξιοπιστεία του Αντώνη Σαμαρά

Όταν κάποιος ψηφίζει συνειδητά έναν ψεύτη, να ξέρει ότι είναι και συνένοχός του.
Τα ψέματα τελείωσαν.....καιρός ο καθένας να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Μαύρη Βίβλος της Ντροπής

Τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής» της διακυβέρνησης Σαμαρά παρουσίασε σήμερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια έκδοση που, σύμφωνα με τους συντάκτες της, «καταγράφει το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης Σαμαρά κατά τη διετία 2012-2014, μέσα από σκανδαλώδεις τροπολογίες, χαριστικές διατάξεις και παρεμβάσεις «άφεσης αμαρτιών»».

Στην εισαγωγή τους, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου γράφουν:

«Φίλε και φίλη, η «Μαύρη Βίβλος της Ντροπής», που κρατάς στα χέρια σου, περιέχει δεκάδες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και μεθοδεύσεις, πρακτικές και τακτικές, με τις οποίες η Κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο σκανδάλων, σε νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών, σε εργοστάσιο παραγωγής ντροπιαστικών διατάξεων διακριτικής μεταχείρισης. Η απαρίθμηση δεν είναι εξαντλητική, αλλά η αφήγηση είναι ενδεικτική. Και απολύτως δηλωτική των πραγματικών προθέσεων και στοχεύσεων της Κυβερνητικής Κοινοπραξίας.


Διαβάζοντας τα… «κατορθώματά τους», αναζήτησε σε αυτά τα φθαρμένα συνθήματά τους και τα ξεφτισμένα, τα ψεύτικα μεγάλα λόγια: «Σταθερότητα, υπευθυνότητα, ανάπτυξη, έξοδος από την κρίση».

Σου παραδίδουμε αυτό το εργαλείο αποκωδικοποίησης της Κυβερνητικής δράσης, με εμπιστοσύνη στο μυαλό και την κρίση σου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ»:
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνεχίζεται η καταστροφή στον Ειρηνικό από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα!

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των φορέων, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα άρχισε τη ρίψη στον Ειρηνικό Ωκεανό υπόγειων υδάτων, η περιεκτικότητα των οποίων σε ραδιενέργεια, σύμφωνα με την Tepco, είναι εντός των νομίμων ορίων ασφαλείας

Η Tepco ανακοίνωσε ότι 560 τόνοι υπόγειων υδάτων που συγκεντρώθηκαν και αποθηκεύτηκαν πριν εισέλθουν στα υπόγεια του σταθμού, θα ριφθούν σήμερα στον ωκεανό, με τη χρήση ενός παρακαμπτήριου συστήματος που το διοχετεύει στη θάλασσα αφού έχουν ελεγχθεί τα επίπεδά του σε ραδιενέργεια. Η εταιρία ελπίζει να εκτρέπει κατά μέσο όρο 100 τόνους μη μολυσμένων υπόγειων υδάτων καθημερινά στον ωκεανό.

Η Tepco, προχωρά στη ρίψη, προκειμένου να διαχειριστεί τις τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού ύδατος που διατηρεί σε δεξαμενές στις εγκαταστάσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το μολυσμένο νερό, από τότε που ο σταθμός της Φουκουσίμα καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι το Μάρτιο του 2011.

Η επίμαχη απελευθέρωση του νερού, η οποία αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών συνδικάτων των αλιέων ύστερα από εκτενείς συνομιλίες, συμπίπτει με την παντελή παύση λειτουργίας του συστήματος επεξεργασίας υδάτων με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, που φυλάσσονται προσωρινά σε δεξαμενές.

Οι αλιείς της Φουκουσίμα αντιτίθεντο επί τουλάχιστον δύο χρόνια στη ρίψη υπόγειων υδάτων στον ωκεανό. Ωστόσο το Μάρτιο οι τοπικές ενώσεις αλιέων ενέκριναν το σχέδιο μιλώντας για «επώδυνη απόφαση» αλλά αναγκαία για να σταματήσει την αύξηση του μολυσμένου ύδατος που έχει συσσωρευθεί στη Φουκουσίμα. Πολλοί μεταξύ αυτών έπαψαν να εργάζονται μετά την εθελοντική απαγόρευση της αλιείας στην περιοχή.

Συμπίπτει, επίσης, με τις αποκαλύψεις αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Asahi Shimbun ότι σχεδόν το 90% των εργαζομένων της Tepco αψήφησαν τις εντολές και εγκατέλειψαν το Φουκουσίμα Νταΐτσι στις 15 Μαρτίου του 2011, κατά την τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων μετά την έκρηξη που συγκλόνισε τον σταθμό εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που κατέστρεψαν το σύστημα ψύξης και εφεδρικού ενεργειακού εφοδιασμού, γράφει η Asahi Shimbun επικαλούμενη μη δημοσιευμένες απομαγνητοφωνήσεις συνεντεύξεων με τον διευθυντή του σταθμού Μασάο Γιοσίντα.

Σημειώνεται πως ο Γιοσίντα που θεωρείτο εθνικός ήρωας στην πατρίδα του, αναλαμβάνοντας αποφασιστικά μέτρα τις κρίσιμες ημέρες και εβδομάδες της καταστροφής, που απέτρεψαν μια ακόμη σοβαρότερη κρίση, πέθανε από καρκίνο πέρυσι.


thepressproject
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απογύμνωση της Αμερικανικής Μ.Κ.Ο. «Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Του Μιχαήλ Στυλιανού.
Εκατόν τριάντα καθηγητές κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων (δύο κάτοχοι βραβείων Νόμπελ),συγγραφείς και διανοούμενοι καταγγέλλουν ότι η κορυφαία ΜΚΟ, λειτουργεί ως όργανο της αμερικανικής κυβέρνησης, καλύπτει τις ανομίες της και εξογκώνει πλημμελήματα χωρών-στόχων.

Μεταξύ της πλειάδας των (υποτίθεται) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έχουν επινοηθεί ή μεταλλαχθεί σε ένα πολυ-εργαλείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, η Human Wrights Watch (Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) λειτουργεί ως προπομπός επιχειρήσεων παρέμβασης ή και επέμβασης -διπλωματικού, προπαγανδιστικού, ή και στρατιωτικού χαρακτήρα- σε βάρος χωρών στόχων…

Η «επιτήρησή» της είναι ουσιαστικά εξωστρεφής και μονόφθαλμη.΄Εχει εστιάσει τις αστυνομικές της αρμοδιότητες σε ξένες επικράτειες και τις ασκεί με επαγρύπνηση και εγερσιμότητα τέτοιας κραυγαλέας ασυνέπειας που καταρρίπτει κάθε όριο του σκανδάλου.

Μπορεί, για παράδειγμα, να ωρύεται κατά της «αστυνομικής βίας» κατά των διαδηλωτών του Κιέβου, (από δερόμενους και σε συνεχή υποχώρηση αστυνομικούς της νόμιμης κυβέρνησης Γιανούκοβιτς), αλλά να κλείνει τα μάτια όταν πυρπολούνται πολλές δεκάδες ανθρώπων στα γραφεία των συνδικάτων της Οδησσού, από την «εθνοφρουρά» του φασιστικού Δεξιού Τομέα, των πραξικοπηματιών τού Κιέβου.

Το μητρώο και αυτής της Μ.Κ.Ο. «Επιτήρησης» θα μπορούσε να απασχολήσει επί μακρόν ένα Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό διεθνείς συνθήκες που θα επέτρεπαν μιαν αδέκαστη κρίση του. Επί του παρόντος είναι το αντικείμενο ανοικτής επιστολής 130 διασήμων καθηγητών κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, με επικεφαλής δύο βραβεία Νόμπελ, προς τον Διευθυντή της Human Writes Watch.

Συντεταγμένη σε νομική γλώσσα, αλλά με πένα που στάζει διαβρωτικό οξύ, η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Κένεθ Ρόθ (της Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων),

Η «Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια από τις ηγετικές ανεξάρτητες οργανώσεις του κόσμου, που είναι αφιερωμένες στην υπεράσπιση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ωστόσο οι στενές σχέσεις της με την κυβέρνηση εγείρουν ερώτημα για την ανεξαρτησία της.

Για παράδειγμα, ο Διευθυντής Υπεράσπισης Υποθέσεων της οργάνωσης στην Ουάσιγκτων, Τομ Μαλινόφσκυ, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Μπίλ Κλίντον (σημ.συν. Βομβαρδισμοί Γιουγκοσλαβίας) και συντάκτης των λόγων της ΥπΕξ Μαντλέν Ωλμπράϊτ ( Εισβολή και καταστροφή του Ιράκ). Το 2013 έφυγε από την Ε.Α.Δ., και διορίσθηκε βοηθός ΥπΕξ για την Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, υπό τον Τζων Κέρρυ.

Η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης Σουδάν Μανίλοου αυτό-περιγράφεται στο βιογραφικό της, στην ιστοσελίδα τής οργάνωσης, ως «παλαιά φίλη του Μπίλ Κλίντον», «με υψηλή ενεργό δράση» στο πολιτικό κόμμα του και «οργανώτρια δεκάδων εκδηλώσεων» της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Συγκοινωνούντα δοχεία και με τη C.I.A.

Η σημερινή συμβουλευτική επιτροπή της Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα κράτη της Λατινικής Αμερικής έχει, μεταξύ των μελών της, τον Μάϊλ Φρετσέτ, τέως πρεσβευτή στην Κολομβία και τον Μάϊκλ Σίφτερ, άλλοτε διευθυντή Λατινικής Αμερικής του χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση Εθνικού Κληροδοτήματος για την Δημοκρατία-National Endowment for Democracy N.E.D. (σημ. συν. Με 64 παραμάγαζα, πολυσχιδή δράση και δαπάνες δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία).
Στην ίδια επιτροπή (ανθρωπίνων δικαιωμάτων) για την Λατινική Αμερική συμμετείχε, κατά την περίοδο 2003-2011, ο Μιγκουέλ Ντίαζ, αναλυτής της CIA στη δεκαετία 1990. Ο Ντίαζ υπηρετεί τώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύνδεσμος μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και των μη-κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων.

Υπό την ιδιότητα του Διευθυντή Υπεράσπισης Υποθέσεων της Ε.Α.Δ., ο Μαλινόφσκυ υποστήριξε το 2009 ότι «υπό ορισμένες συνθήκες» «υφίσταται χώρος νομιμότητας» για «μεταγωγές της CIA» – την παράνομη πρακτική της απαγωγής και μεταφοράς υπόπτων τρομοκρατίας σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ο Μαλινόφσκυ ανέφερε, παραφράζοντας επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης στην αποστολή υπόπτων σε «ξένα μπουντρούμια για να υποβληθούν σε βασανιστήρια» θα απαιτήσει κάποιο χρόνο…

Η Ε.Α.Δ. δεν επεφύλαξε την ίδια μεταχείριση στην Βενεζουέλα. Σε επιστολή της στον Πρόεδρο Τσάβεζ, το 2012, επιτίμησε την αίτηση της χώρας για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ισχυρίσθηκε ότι η Βενεζουέλα «υπολείπεται των παραδεκτών κριτηρίων» και αμφισβήτησε «την ικανότητά της να υπηρετήσει ως φερέγγυα φωνή τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση η αμερικανική συμμετοχή στο ίδιο συμβούλιο δεν κρίθηκε αναγκαία καταδίκης από την «Επιτήρηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», παρά το παγκόσμιο πρόγραμμα δολοφονιών της Ουάσιγκτων, την διατήρηση της εφαρμογής των απαγωγών της CIA και της παράνομης φυλάκισης ανθρώπων στο Γκουαντάναμο.

Παρόμοια, τον Φεβρουάριο του 2013 η Ε.Α.Δ. σωστά χαρακτήρισε παράνομη της χρήση πυραύλων σε εμφύλιο πόλεμο από τη Συρία. Ωστόσο παρέμεινε άφωνη μπροστά στην σαφή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με την αμερικανική απειλή πυραυλικής επίθεσης κατά της Συρίας.

Και ο … φιλάνθρωπος κ. Σόρος

Τα ολίγα ως άνω παραδείγματα, που περιορίζονται μόνο στην πρόσφατη ιστορία, θα μπορούσαν να συγχωρηθούν ως ασυνέπειες και παραβλέψεις που μπορούν και να συμβούν σε ένα μεγάλο και πολυάσχολο οργανισμό. ΄Ομως η στενή σχέση της Ε.Α.Δ. με την αμερικανική κυβέρνηση προσδίδει σε αυτά τα κρούσματα τα χαρακτηριστικά μιας σύγκρουσης συμφερόντων.

Κατά συνέπεια σας εισηγούμαστε να λάβετε άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα διεκδίκησης της ανεξαρτησίας της «Επιτήρησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».΄Ενα πρώτο λογικό βήμα είναι το κλείσιμο της περιστρεφόμενης θύρας μεταξύ της οργάνωσης και της κυβέρνησης. Αποκλεισμός από το προσωπικό της Ε.Α.Δ., τους συμβούλους της ή τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, όλων όσων εσχεδίασαν ή εξετέλεσαν αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ως απόλυτα ελάχιστο μέτρο καθιερώστε μακρές περιόδους «κατάψυξης» (των υποψηφίων), πριν από την οποιαδήποτε κίνηση επανασύνδεσης μεταξύ της Ε.Α.Δ. και αυτού του βραχίονα της κυβέρνησης.»

Και -κορυφώνοντας την δόση διαβρωτικού οξέος που την διαποτίζει- η συντριπτική ανοικτή επιστολή των 130 Αμερικανών πανεπιστημιακών καταλήγει ως εξής:

«Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης σας, ο επενδυτής Τζωρτζ Σόρος, επιχειρηματολόγησε το 2010 ότι «πιστεύω ότι για να είναι περισσότερο αποτελεσματική, η οργάνωση πρέπει να φαίνεται περισσότερο διεθνής, λιγότερο μια αμερικανική οργάνωση.» Εμείς συμφωνούμε. Σας συνιστούμε να εφαρμόσετε την πάρα πάνω πρότασή μας, προκειμένου να εξασφαλίσετε μια φήμη γνήσιας ανεξαρτησίας.»

Ακολουθούν 130 υπογραφές καθηγητών στα σημαντικώτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Διεθνολόγων, Πολιτειολόγων, Νομικών, Ιστορικών, Οικονομολόγων και Φιλοσοφίας), γνωστών συγγραφέων και διανοουμένων. Τις δύο πρώτες θέσεις στην λίστα βρίσκονται τα ονόματα δύο βραβείων Νόμπελ, στην 113η του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν και στην 120η του πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ Χανς-Κριστόφ φον Σπόνεκ.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χριστιανισμός και Καπιταλισμός (video)

Ένα ενδιαφέρον απόσπασμα, από το πολύ καλό ντοκιμαντέρ του Michael Moore “Καπιταλισμός: Μια Ιστορία Αγαπης”. Ολόκληρο το βίντεο, μπορείτε να το δείτε εδώ.

[Υπερβολές]
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα 118 καινούργια σημεία. Τα τέρατα μετά τις εκλογές!..

     Ζούμε μεγάλες μέρες!
Μέρες δοξασμένες του 2012, και πολύ ανώτερες!

Τί 18 σημεία και τρίχες κατσαρές!
Εδώ μιλάμε για 750.000 θέσεις εργασίας! Εδώ μιλάμε για μείωση του ΦΠΑ στο 12%!!! Εδώ μιλάμε για μείωση του φόρου στο 10%!
Επίσης κανένα νοικοκυριό χωρίς μία Φιλιππινέζα, έναν μπάτλερ και κηπουρό!
Και δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια το καλοκαίρι για Μύκονο!
Μελετάται ακόμα κι η επαναφορά στην ζωή των 6500 αυτοκτονημένων συμπολιτών μας!

Παρ' όλα αυτά το blog βρίσκει τον ''πρωθυπουργό'' πολύ μίζερο.
Γιατί δηλαδή λεβεντάκο μας μόνον 750.000 θέσεις εργασίας; Γιατί όχι 1,5 εκατομμύρια; Δύο εκατομμύρια! Νάρθουν να δουλέψουν όλοι οι άνεργοι κι οι αδικημένοι της Ευρώπης!
Γιατί ασίκη μας ΦΠΑ στο 12%; Βάλτο στο -8% να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε και να μας δίνουν και κάτι για τον κόπο μας!
Και όσο για την μείωση των φορολογικών συντελεστών, γιατί γλυκέ μας τύραννε μείωση και όχι κατάργηση εντελώς; Να γίνουμε κι εμείς σαν τα νησιά Κέϋμαν, να έρχονται οι offshore εταιρείες ξεπλύματος μαύρου χρήματος από ναρκωτικά κι εμπόριο όπλων και να υψώνουν σημαία ευκαιρίας την γαλανόλευκη!
Κι ακόμα, μιά και ο τουρισμός έχει γίνει η ''αιχμή του δόρατος'' για την συγκυβέρνηση του αίσχους, γιατί να αρκεστούμε στις εναλλακτικές λύσεις του συνεδριακού τουρισμού, του θρησκευτικού, ή του τουρισμού υγείας; Να επεκταθούμε και στον σεξοτουρισμό! Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος έμαθε ότι @@@ιόμαστε! Ας πλακώσουνε κι οι γύφτοι να κονομήσουμε και κανα φράγκο!

Όλα αυτά μπορεί και να τ' ακούσουμε!
Αυτό που δεν θ' ακούσουμε ποτέ από το στόμα του Ψευταρά είναι τα ''τέρατα'' που θ' ακολουθήσουν μετά τις εκλογές! Την μεγάλη σφαγή που σχεδιάζουν για τον λαό, και την μεγάλη ρεμούλα για την χώρα!

Ένα και μόνο παράδειγμα από τα ''τέρατα'' που ετοιμάζουν:
Έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου το οποίο δεν έφεραν πριν τις εκλογές για να μη γίνει σάλαγος και χαμός, όπου ακούστε: Θα προβλέπεται ίδρυση Ανώνυμων Εταιρειών (Α.Ε.) διαχείρισης ακινήτων, με μετοχικό κεφάλαιο 29 εκατομμυρίων ευρώ!!!
Μετάφραση και ερμηνεία: Προσέξτε:
Πρώτα απ' όλα. Ποιός έχει σήμερα δυνατότητα ίδρυσης ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 29 εκατομμύρια; Πέντα-δέκα άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα: καναλάρχες, εργολάβοι, έμποροι πετρελαίου άντε και κανας πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων(!). Άρα αμέσως-αμέσως ο νόμος θα είναι απολύτως ''φωτογραφικός'' για πέντα-δέκα άτομα σε όλη την χώρα!
Δεύτερο και σπουδαιότερο: Τί σημαίνει Α.Ε.; Σημαίνει ότι αποδίδει φόρους βάσει εσόδων-εξόδων, που με την κατάλληλη λογιστική μπορεί να εμφανίζει σχεδόν ό,τι θέλει: Έσοδα 50 εκατομμύρια; Μαγειρεύουν εξοδα 49.900.000 και πληρώνει φόρο για τις 100.000 που εμφανίζει ως κέρδη! Και το ακόμα σπουδαιότερο, δεν πληρώνει ''χαράτσια'' για τα ακίνητα που ανήκουν στην ίδια την Α.Ε. Στην ουσία λοιπόν δεν αποδίδει παρά μηδαμινά έσοδα στο κράτος.
Θα ιδρύσουν λοιπόν αυτοί οι πέντε-δέκα κύριοι από μία ΑΕ διαχείρισης ακινήτων των 29 μυρίων, και θ' αρχίσουν να αγοράζουν όποιο ακίνητο τους γυαλίσει, κοψοχρονιά βεβαίως λόγω κρίσης και ανάγκης (τα σπίτια μας, τα οικόπεδα, κλπ), θα τα περνάνε στο περιουσιολόγιο της εταιρείας και ούτε γάτα ούτε ζημιά! ''Χαράτσια'' για χιλιάδες ακίνητα που θα έχουν δεν θα πληρώνουν (εμείς όμως θα πληρώνουμε για το ένα και μοναδικό που ίσως μας επιτρέψουν να κρατήσουμε), φόρους θα πληρώνουν όσους θέλουν μαγειρεύοντας έσοδα-έξοδα, κι αυτό ήταν!

ΑΣ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΨΕΥΤΑΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Το success story της συμφοράς μας!

Ας μην πιστέψουμε λοιπόν ούτε μιά κουβέντα, ούτε μιά υπόσχεση από τα χείλη των αισχρότερων ψευτών από καταβολής του νέου Ελληνικού κράτους!
Κάθε μέρα επιπλέον διακυβέρνησής τους κυλάει εις βάρος της χώρας, εις βάρος του λαού.
Τους διώχνουμε αν θέλουμε να ζήσουμε!..
                                                               

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....