Διυλιστήριο: 01/12/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Συμφώνησαν για συμπόρευση Γεννηματά - ΠαπανδρέουΣε συμφωνία συμπόρευσης κατέληξαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με τον ομόλογό της του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε για περίπου μία ώρα στη Βουλή με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και προέκυψε συμφωνία. Όπως μετέδωσε ο Realfm 97,8, υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο με αποτέλεσμα το ΚΙΔΗΣΟ να συμπορεύεται, πλέον, με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μάλιστα, αναμένεται εντός της ημέρας να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιλεκτική δημοσιογραφία .... επιλεκτική μνήμη

Από παλιότερη ανάρτηση τον Φεβρουάριο του 2016

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ! Φεστιβάλ απαντήσεων από τον Real FM και τον δημοσιογράφο

Εξώδικο κατά του Real FM και του ραδιοφωνικού παραγωγού-δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλημένος από τη σατιρική εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου και τις αναφορές σε αυτόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει τόσο από τον Real όσο και από τον Γ. Τράγκα να μετανοήσουν δημόσια και παράλληλα να διαβαστεί το εξώδικο. Επίσης, το ίδιο έγγραφο τους απαγορεύει να το σχολιάσουν περαιτέρω.

Το εξώδικο περιέχει πέντε σχόλια του Γ. Τράγκα διανθισμένα με πολλή σάτιρα που αναφέρονται στις μνημονιακές και φιλογερμανικές τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη αφού το μνημόνιο είναι γερμανικής προέλευσης και μόνο.

Ερωτηθείς ο κ. Τράγκας είπε ότι πράγματι θα μετανοήσει δημόσια διότι ενοχλήθηκε ο κ. Μητσοτάκης με τις σατιρικές εκφράσεις περί «μπαρακούντα», «γουρλομάτη» και «μαλάκα» ή «μαλακίες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι με το εξώδικο του, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι ενοχλούσε καθημερινά τη διεύθυνση του Real προκειμένου να σταματήσει, να φιμώσει και να ελέγξει τον Γιώργο Τράγκα.

Πολιτικοί κύκλοι, πάντως, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη επεσήμαναν χαριτολογώντας «πως κατάφερε ο νέος ηγέτης της παράταξης να βρει τον χρόνο ανάμεσα στη μετακόμιση, να στείλει εξώδικο τόσων σελίδων», ενώ συμπλήρωναν σοβαρά ότι «δεν βρήκε το χρόνο να κάνει μια ερώτηση ή μια ανακοίνωση ούτε για τους αγρότες ούτε για τους δικηγόρους ούτε για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από τα σφαγιαστικά μέτρα του μνημονίου».

Αναμένεται να υπάρξει φεστιβάλ απαντήσεων από τον Real FM και τον Γιώργο Τράγκα προς τον φιλολαϊκό και δυναμικό ηγέτη της ΝΔ που αποτελεί αχτίδα ελπίδας για το μέλλον.

Διαβάστε παρακάτω όλο το εξώδικο που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμαρτυρόμενος για τη σάτιρα του Γιώργου Τράγκα στον Real FM.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έστιν ουν προδοσία..

     Λένε πως όσο περισσότερο χρησιμοποιείται ένας όρος τόσο περισσότερο χάνει την αξία του.
Τόσο απομακρύνεται απ΄την ουσία του "σημαίνοντος", και υποβιβάζει την ιδιότητα του "σημαινόμενου".
Πέρα απ' αυτά τα κουλτουριάρικα όμως, ας
μας πει κάποιος πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την μνημονιακή φυλή των πολιτικών,
..παρά προδότες, και την πράξη τους καθαρή προδοσία;

Όταν μέσω των όρων των μνημονίων ψηφίζει κάποιος την κατάλυση του Συντάγματος της χώρας, και την κατάργηση της ανεξαρτησίας της χώρας, δεν μπορεί να λέγεται ευεργέτης, ούτε πολιτικός ταγός. Θα λέγεται για πάντα προδότης.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ψήφιση τέτοιων όρων από κανέναν έλληνα πολιτικό.
Το "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς" δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε ούτε στην γλώσσα του Λεωνίδα, ούτε του Μιλτιάδη, ούτε των ελλήνων του '21 και του '40.
Θα μπορούσατε να παραιτηθείτε. Αλλά όχι. Προτιμήσατε την καλά αμοιβόμενη θέση του βουλευτή. Ήταν, και είναι, καλά τα αργύρια της προδοσίας.
Είσαστε η επιτομή του όρου προδοσία: επί χρήμασι παραδώσατε την πατρίδα και τους συμπατριώτες σας στους ξένους.

Όταν και αν αποκατασταθεί η Συνταγματική τάξη στον τόπο, σε όλους αυτούς τους προδότες, θα πρέπει να απαγορευτεί ισόβια η οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τα κοινά, να τους αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα, και να δικαστούν για το έγκλημά τους κατά της πατρίδας.
Η απόδοση δικαιοσύνης για την ιστορικά μαύρη περίοδο που ζούμε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η ισορροπία της ελληνικής κοινωνίας που θα προκύψει (αν προκύψει) όχι μέσω εκλογών αλλά από επαναστατικές διαδικασίες.
( το blog δεν πιστεύει πιά στις εκλογές. Δηλαδή δεν πιστεύει πως κάτι μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές. Θέλει τις εκλογές σαν δημοκρατική διαδικασία. Προσέρχεται στις εκλογές και ψηφίζει, παροτρύνει και τους άλλους να ψηφίζουν γιατί θεωρεί την αποχή άλλο ένα ύπουλο όπλο του συστήματος, αλλά δεν περιμένει τίποτα πιά απ' τις εκλογές. Τουλάχιστον όχι όσο η χώρα είναι επίσημα ένα προτεκτοράτο των "εταίρων" δανειστών και τοκογλύφων )

Και για όσους καγχάσουν: "μα επανάσταση μέσα στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα;",
..θα υπενθυμίσουμε πως θεωρούσαμε πολύ λιγότερο πιθανόν να βομβαρδιστεί και να διαλυθεί μιά ευρωπαϊκή χώρα στα τέλη του 20ου αιώνα, όπως έγινε με την Γιουγκοσλαβία, να ισοπεδωθεί η πρωτεύουσά της από της βόμβες του ΝΑΤΟ, και να ονομαστούν τα δεκάδες χιλιάδες θύματα αμάχων πολιτών ως: "παράπλευρες απώλειες".
Επίσης θεωρούσαμε απίθανο μέσα στην Ευρωπαϊκή "Ενωση" μία χώρα να χάσει την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της λόγω "χρεών" προς τους ίδιους τους "εταίρους".

Εμείς εδώ θα εξακολουθούμε να ονομάζουμε καθημερινά ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς που ψήφισαν έστω και μία φορά ένα μνημόνιο "προδότες",
..χωρίς αυτό να κάνει την έννοια να χάνει έστω και κατ' ελάχιστο την αρνητική της αξία.

Και θα εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ουτοπία:
..την επανάσταση και την άμεση Δημοκρατία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελλάδα και Ρωσία κατασκεύασαν από κοινού επαναστατικό υλικό που μετατρέπει άρματα, ΤΟΜΑ κλπ. σε «αόρατα»!του Πάνου Σπαγόπουλου

Μια κοινή ομάδα ερευνητών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας) και του Πανεπιστημίου της Κρήτης (!) ανέπτυξαν και κατασκεύασαν ένα μοναδικό προηγμένο υλικό που μπορεί να κάνει μη ορατά από το σύνολο των αισθητήρων μάχης (ραντάρ επιτήρησης, κάμερες ενίσχυσης θερμικού φωτός, συστήματα υπερύθρων, θερμικές κάμερες κλπ) όλα τα οχήματα μάχης, αποκαλύπτει το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, αναδημοσιεύοντας σχετικο ρεπορτάζ του έγκυρου ρωσικού επιστημονικού περιοδικού Physical Review!

Το υλικό ("μετα-υλικό" χαρακτηρίζεται), έχει μια ιδιότητα που δεν υπάρχει στην φύση:Είναι σε θέση να απορροφά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται ή να απαλείφει την θερμική "υπογραφή" του οχήματος, λειτουργώντας ακόμα καλύτερα και από τα υλικά απορρόφησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εφαρμόζονται στα μαχητικά stealth.

Πρόκειται για εφαρμογή θεωριών, μέχρι σήμερα, της κβαντικής τεχνολογίας, αλλά και μια ανάπτυξη τεχνικής μηχανικής παγίδευσης σε συγκεκριμένο σχήμα των εισερχόμενων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και μη επιστροφής τους στην πηγή που τα εκπέμπει, άρα τα καθιστά μη εντοπίσιμα!

"Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Μόσχας", αναφέρει το Sputnik, "συνεργάστηκε στενά με τους συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ελλάδα. Το 2016 η Ρωσία και η Ελλάδα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της έρευνας κβαντικής τεχνολογίας και κοινή χρηματοδότηση αυτού του έργου, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης για τα μεταϋλικά".

"Το πειραματικό μέρος της έρευνάς μας ήταν η δημιουργία ενός είδους μετα-υλικού που αποτελείται από ένα συγκρότημα-πλέγμα μετα-μορίων που αποκόπτονται με μία συγκεκριμένη τεχνική από ένα στερεό κομμάτι του συνήθους χάλυβα», αναφέρει ο διευθυντής του έργου Alexei Basharin ο οποίος στην φωτογραφία διακρίνεται να κρατά υπερήφανος ένα κομμάτι του νέου μετα-υλικού...

Το μετα-υλικό θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ανάπτυξη νέων τύπων όπλων και το σχεδιασμό των υπερυπολογιστών, ενώ μετά τις πρώτες εντυπωσιακές δοκμές (τέσσερα οχήματα, ένα άρμα μάχης Τ-72, ένα BTR-80, ένα BMP-3 και ένα T-80), αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και στα νέας ναυπήγησης ρωσικά πολεμικά πλοία και σταδιακά να επεκταθεί και στα παλαιότερης ναυπήγησης πλοία. 
Επίσης το μετα-υλικό μπορεί επίσης να γίνει ένα ζωτικό στοιχείο των τελευταίων τύπων λέιζερ και εξυπηρετούν τη βάση για κβαντικούς υπολογιστές. "Η ρωσική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών (RSCC) και άλλοι κρατικοί οργανισμοί που σχετίζονται με το διάστημα έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το νέο υλικό" ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας.

Από ελληνικής πλευράς μετέχει στο πρόγραμμα μια οκτάμελής ομάδας άκρως εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν περάσει από security clearance, ενώ με συμφωνία μη διαρροής της σχετικής τεχνολογίας έχει υπογράψει και η Ελλάδα ως χώρα.

Φυσικά το συγκεκριμένο μετα-υλικό παρά το γεγονός ότι αποτελεί παθητικό μέτρο προστασίας, αποτελεί μια θαυμάσια απάντηση στην ανάπτυξη ενεργού αντιπυραυλικού μέσου από την τουρκική πολεμική βιομηχανία για το άρμα μάχης Altay.

Η ελληνορωσική συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή του και στα ελληνικά στρατιωτικά οχήματα, οπότε είναι εύκολο να φανταστούμε τι ζημιά μπορεί να κάνει μια "αόρατη" ίλη LEO2HEL...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO Τραγούδι για την αλατιέρα του ΜπουτάρηΜετά τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τις αλατιέρες που πάγωσαν και το χάος που προκλήθηκε στην συμπρωτεύουσα κάποιοι εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα τραγούδι για την περίσταση.

«Τι μου την πάγωσες αυτή την αλατιέρα αφού ο κυρ Γιάννης ξήγα σου κάνε σωστή, αφού το χιόνι θέλεις να το κάνεις πέρα, τι μου την πάγωσες την αλατιέρα αυτή» είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού που κάνει το γύρο του διαδικτύου με τίτλο «η αλατιέρα» και είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Μπουτάρη.Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μπογδάνος θεωρεί ότι οι στρατιωτικοί στον Έβρο κάνουν χιονανθρώπους! Τηλεοπτικό…χιούμορΕίναι παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής στον ΣΚΑΙ. Μάλλον θεωρεί ότι έχει εκπληκτικό χιούμορ και γι΄ αυτό κάνει “αστειάκια”… Ο Κώστας Μπογδάνος δεν το απέφυγε και απόψε. Τηλεθεατής του από την Ορεστιάδα του αναφέρει τα προβλήματα από την κακοκαιρία,επισημαίνοντας ότι παντού στον Έβρο “βλέπεις χιόνι και ταξιαρχίες του στρατού”. Το …πηγαίο χιούμορ Μπογδάνου δεν μπόρεσε να κρατηθεί και πέταξε την ατάκα: “…δεν ξέρω τι εννοεί, ότι οι στρατιωτικοί κάνουν χιονανθρώπους”!!!

Οι στρατιωτικοί στον Έβρο κι όχι μόνο έχουν ξεπαγιάσει στους δρόμους και στα βουνά για να βοηθήσουν όπου τους καλούν. Άλλοι πάλι όπως στην 50η Ταξιαρχία στον Έβρο έκαναν σήμερα ασκήσεις μέσα στο χιόνι! Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ που όλα τα γνωρίζει φαίνεται ότι αυτά τα αγνοεί…

Από κοντά και ο ‘Αρης Πορτοσάλτε ο οποίος έθετε με πάθος το ερώτημα “γιατί δεν αξιοποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις”; Πόσο ακόμη να τις “αξιοποιήσουμε” δηλαδή; Τι άλλο να κάνουν οι ΕΔ; Που άλλου να πάνε; Πόσους καταυλισμούς προσφύγων να φτιάξουν; Πόσους πρόσφυγες και μετανάστες να τροφοδοτήσουν. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι έχουν κι άλλες δουλειές.

Στη φωτογραφία φαίνεται ότι η εκπομπή Μπογδάνου έχει τη σήμανση “επιθυμητή η γονική συναίνεση”. Μάλλον πρέπει να γίνει απαραίτητη…

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από τον Σνόουντεν: «Το «θάνατο» του Μπιν Λάντεν τον ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣE η CIA!»


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και άλλους να κάνουν καλή δουλειά, αλλά είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια αυτού που κάνουν υπάρχει μερική αλήθεια που, τουλάχιστον, αποκρύπτουν ενεργά. Μια συνέντευξη με τον Αμερικανό στην εξορία Edward Snowden (Έντουαρντ Σνόουντεν) έφερε ένα σχετικό παράδειγμα επ’αυτού…

Για παράδειγμα, ο εξόριστος Σνόουντεν αναφέρθηκε στην Μόσχα Tribune να λέει, «Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ακόμα στο μισθολόγιο της CIA. Αυτός εξακολουθεί να λαμβάνει πάνω από $ 100.000 το μήνα, τα οποία μεταφέρονται, μέσω κάποιων επιχειρήσεων και οργανισμών βιτρίνας, απευθείας στο τραπεζικό λογαριασμό του στο Νασάου.»

«Δεν είμαι σίγουρος πού είναι τώρα, αλλά το 2013, ζούσε ήσυχα στη βίλα του με πέντε από τις συζύγους του και τα πολλά παιδιά. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ένα από τους πιο αποδοτικούς (αποτελεσματικούς πράκτορες της CIA για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι είδους μήνυμα θα εστέλνετο τις άλλους πράκτορες τους, αν επέτρεπαν στους ειδικές δυνάμεις του Αμερικανικού Ναυτικού (the Navy Seals) τον σκοτώσουν;» συνεχιζει.


«Οργάνωσαν ψεύτικο το θάνατό του με τη συνεργασία των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, και αυτός απλά εγκατέλειψε την κάλυψη του. Δεδομένου ότι ο καθένας πιστεύει ότι είναι νεκρός, κανείς δεν ψάχνει γι ‘αυτόν, έτσι ήταν αρκετά εύκολο να εξαφανιστεί. Χωρίς τη γενειάδα και το στρατιωτικό σακάκι, κανείς δεν τον αναγνωρίζει.»

Πιστεύετε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι αλήθεια, δεδομένου των σκοτεινών συνθηκών υπο τις οποίες «έθαψε» τη σωρό του Μπιν Λάντεν ο Ομπάμα;;;Πηγή newsnea.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα σοκ από το Carnegie-Mellon: «Η CIA επηρέαζε τις εκλογές στην Ελλάδα και σε άλλες 44 χώρες»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σοκ προκαλεί η έρευνα των Αμερικανών πολιτικών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Carnegie- Mellon με επικεφαλή τον Dov Levin η οποία αποκαλύπτει άμεση ανάμειξη της αμερικανικής CIA σε 81 εκλογικές αναμετρήσεις σε 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 1946-2000 ώστε να προκύπτουν πάντα φιλοαμερικανικά κυβερνητικά σχήματα.

Οι ΗΠΑ μέσω της «The Company» (η ονομασία της οργάνωσης του Λάνγκλει στην «αργκό») είχαν αναμειχτεί άμεσα στις εκλογές 45 χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας και είχαν επηρεάσει άμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελός τους.
Η έρευνα του Levin περιλαμβάνει επεμβάσεις μόνο σε χώρες που δεν αποδέχονταν εύκολα την αμερικανική κυριαρχία. Πραξικοπήματα,αλλαγές καθεστώτων, εκλογικές παρατυπίες και υποψήφιοι έμμεσα υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ δεν αναφέρονται στην έρευνα. Έτσι η μελέτη αναφέρεται σε απευθείας και ενεργές δραστηριότητες οι οποίες έχουν καταγραφεί από την CIA.

Ο Levin, ορίζει τις εκλογικές παρεμβάσεις ως «ακριβές ενέργειες σχεδιασμένες για να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα προς όφελος ενός εκ των δύο κομμάτων» φυσικά εννοώντας εκείνο το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν πιο κατάλληλο για την πολιτική του State Department.
Σύμφωνα με τον Levin, οι ενέργειες αυτές συνοψίζονται στα εξής:

Υπστήριξη κομμάτων με χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών τους

Διασπορά ψευδών ειδήσεων ή αλλιώς μαύρη προπαγάνδα

Εκπαίδευση των τοπικών στελεχών του υποστηριζόμενου κόμματος

Ενεργοποίηση της μεθόδου του πλειστηριασμού για μια ψήφο (τάζουμε περισσότερα, όπως παραδείγματι το «λεφτά υπάρχουν» για όσους θυμούνται) με βάση την οποία δημιουργείται το εκλογικό διαφημιστικό υλικό

Παρουσίαση των πολιτιών αντιπάλων ως επικίνδυνων και ως απειλών για το πολίτευμα

Χρήση υποστηρικτικών δηλώσεων για τους υποστηριζόμενους υποψήφιους αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά της πιθανής ψήφου (κάτι που οι ΗΠΑ έκαναν κατα κόρον σε πρότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα)

Εξασφάλιση ότι δεν θα σταματήσει η ροή της ξένης βοήθειας εάν φυσικά κερδίσει το «αγαπητό» κόμμα

Σύμφωνα με τον Levin η επιτυχία αυτών τον μεθόδων έφτασε το 59%!

Απ'ολα αυτά προκύπτει ότι το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον με πολύ υποκρισία προσπαθεί να εμπλέξει τώρα την Ρωσία ότι αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές για να κτυπήσει τον νέο πρόεδρο Ν.Τραμπ και να τον απονομιμοποιήσει ώστε να τον πιέσει να μην πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του.

Θέλει δε να δώσει εκ των προτέρων στήριξη στην Α.Μέρκελ η οποία είναι η μόνη που έχει απομείνει φίλα πρσκείμενη στο Σύστημα αυτό από τους ηγέτες ισχυρών χωρών καθώς στην Γαλλία αναμένεται φιλορωσική αλλαγή αφού και ο Φ.Φιγιόν ειναι προσωπικός φίλος του Β.Πούτιν και η Μ.Λεπέν έχει φιλορωσική στάση και ένας εκ των δύο θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει της γαλλικές προεδρικές εκλογές

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυπριακό: Το 28,2% των εδαφών δίνουν οι Ελληνοκύπριοι- Το 29,2% θέλουν οι Τουρκοκύπριοι (χάρτης)Κρίσιμης σημασίας είναι οι εν εξελίξει σημερινές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη. Στο επίκεντρο βρίσκεται το εδαφικό και οι δύο πλευρές παρουσιάζουν χάρτες.

Επί τάπητος μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί βρίσκονται οι εκκρεμότητες, όπως η Ε.Ε., η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση και η εφαρμογή της λύσης στην Κύπρο.

Στο 28,2% φτάνει το ποσοστό των εδαφών που προτείνει η ελληνοκυπριακή πλευρά για να τεθούν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες διαρρέουν από τη Γενεύη.

Παράλληλα, προτείνεται σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ περιοχές όπως η Κυθραία, η Μόρφου, Γαϊδούρα, η Αχερίτου και μεγάλο μέρος της Αμμοχώστου να τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, Αντίθετα η Λεύκα παραμένει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ωστόσο προτείνεται και η Άσσια, η Βατυλή και η Κοντέα να τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Προτείνεται επίσης η ελληνοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία να ελέγχει το 50,4% της ακτογραμμής και η τουρκοκυπριακή το 49,6%.

Από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει ετοιμάσει σύμφωνα με πληροφορίες χάρτη με 29,2% εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Παραμένει ακόμα άγνωστο εάν σε αυτό περιλαμβάνεται ή όχι η Μόρφου.

Στον χάρτη που ετοίμασε η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία περιλαμβάνεται αριθμός επιστροφής προσφύγων πέριξ των 90 χιλιάδων. Τον χάρτη της ελληνοκυπριακής πλευράς παρουσίασε το πρωί ο Λειτουργός του Κτηματολογίου κ. Χατζηράφτης στους ελληνοκύπριους πολιτικούς αρχηγούς.

Από τη στιγμή εκείνη άρχισε η διαρροή διαφόρων ονομάτων χωριών κάτι που έχει εξοργίσει τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....