Διυλιστήριο: 05/18/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι είναι μόλις 13 και είναι ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Σταυρούλα!

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό σκάκι. Η αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας Σταυρούλα Τσολακίδου κατέκτησε την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα στο Αλ Άιν στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών και έγινε πρωταθλήτρια κόσμου.

Η Τσολακίδου έδωσε συνολικά έντεκα αγώνες από τις οποίες είχε 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Ήρθε αντιμέτωπη με 126 σκακίστριες από 63 χώρες.

Η γεννημένη στις 24 Μαρτίου 2000, Σταυρούλα Τσολακίδου, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2009 στην κατηγορία κοριτσιών 10 ετών. Τον Ιανουάριο του 2012, αναδείχθηκε 2η στο Πανελλήνιο νεανίδων 18 ετών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Frankfurter Rundschau: Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ χαμηλοί

Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχουν οι απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά, και ειδικότερα η αξίωση για περαιτέρω μειώσεις μισθών, εκφράζει η Frankfurter Rundschau.

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ χαμηλοί ενώ τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν, κατά περίπτωση, έως και κατά 30%.

«Αξιοσημείωτο: στόχος ήταν να καταστήσει η μείωση των μισθών πιο φθηνή την παραγωγή και να δώσει ώθηση στις εξαγωγές. Στην πραγματικότητα όμως οι εξαγωγές βρίσκονται σήμερα κάτω από τα επίπεδα του 2008.

Συμπέρασμα: Ενώ οι μειώσεις των μισθών οδήγησαν σε υποχώρηση της εσωτερικής ζήτησης και των οικονομικών επιδόσεων, οι εξαγωγές δεν λειτούργησαν αντισταθμιστικά. Αυτό καταδεικνύει ότι τα εμπόδια της ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι υπερβολικοί μισθοί και τα υπέρμετρα εργασιακά δικαιώματα, αλλά άλλοι παράγοντες: Το μικρό μερίδιο εξαγωγών, η έλλειψη εξαγωγικών προϊόντων, οι ελλιπείς επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη, το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων, το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα και η αναποτελεσματική γραφειοκρατία.

Για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά δεν βοηθούν οι περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς, οι οποίες απλώς θα αποδυνάμωναν την εσωτερική ζήτηση. Πέραν αυτών θα ήταν αστοχία της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει υπό την πίεση του χρόνου σημαντικά ζητήματα, όπως τον περιορισμό της ισχύος των συνδικάτων ή τη διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων, απλώς για να λάβει άλλη μια δόση, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα μόλις για μερικούς μήνες».

Πηγή: DW

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μητσοτάκης για τη στάση της ΝΔ: "Στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας"

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και στη στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. στη Βουλή στο ζήτημα της συμφωνίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Ν.Δ. είναι αξιόπιστη εναλλακτική λύση με την εικόνα που εμφανίζει σήμερα ή χρειάζεται αλλαγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Ανήκω σε αυτούς που ουδέποτε επένδυσαν πολιτικά στην αριστερή παρένθεση και στο πολιτικό ατύχημα το οποίο αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής εξέλιξης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Άρα, εγώ δεν επενδύω και σε αυτή τη λογική και για έναν πρόσθετο λόγο ότι και η ΝΔ θα χρειαστεί το δικό της χρόνο να βρει τον δρόμο της. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμα κάνει την αυτοκριτική στο βαθμό που θα έπρεπε για το τι μας οδήγησε στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Φαινόμαστε κι εμείς εγκλωβισμένοι σε μία εσωστρέφεια η οποία δεν βοηθά ούτε την ίδια τη Ν.Δ».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 – εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο».

Απαντώντας στο ερώτημα αν περνά μία συμφωνία σαν αυτή που υπάρχει στο τραπέζι από τη Βουλή και ποια θα είναι η στάση της αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Θα απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σας αφού πρώτα εκφράσω τον προβληματισμό μου και την έντονη δυσαρέσκειά μου ότι μέχρι και σήμερα ακόμα το πολιτικό σύστημα φαίνεται δεν μπορεί να συνεννοηθεί σε μια στιγμή που δυστυχώς η χώρα πλησιάζει στο χείλος του γκρεμού».

Και συμπλήρωσε: «Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα έστω και σήμερα, γιατί αυτός έχει την πρωτοβουλία, να συγκαλέσει μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, διότι αν δεν μπορούν τα κόμματα και σήμερα ακόμα να συνεννοηθούν, να ενημερώσει καταρχάς ο κ. Τσίπρας για το ποιο είναι το πλαίσιο διαπραγμάτευσης και να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας ευρύτερης συναίνεσης, τότε καταλαβαίνετε ότι θα μένουμε εγκλωβισμένοι σε διχαστικές λογικές του παρελθόντος που δεν βοηθούν σήμερα τη χώρα. Καταρχάς θα πρέπει να δούμε αν η κυβέρνηση είναι σε θέση να ολοκληρώσει η ίδια τη συμφωνία κι αν αυτή η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή με δική της πρωτοβουλία, ή αν η συμφωνία θα είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας, όπως γράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο, των ευρωπαίων πιστωτών μας και θα παρουσιαστεί στη χώρα, όχι απλά στην κυβέρνηση, ότι είναι μία συμφωνία που “ή την παίρνετε ή την αφήνετε”, χωρίς να έχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης. Άλλη πολιτική διαχείριση απαιτεί η πρώτη προσέγγιση και άλλη η δεύτερη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. συνέχισε λέγοντας: «Εγώ όμως επιμένω ότι και μία μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία. Και πάνω σε αυτή την βασική παραδοχή πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί και η Ν.Δ. και η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει μία δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηγέτες, ικέτες, και το κακό συναπάντημα..

     Στα πέντε χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων αποδείχτηκε σαφώς πως τουλάχιστον απ' την πλευρά των πάλαι ποτέ ''μεγάλων'' κομμάτων που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και δώθε,
..και σαφώς και απολύτως υπεύθυνα για την κατάντια μας,
..δεν υπάρχουν, ούτε πρόκειται να εμφανιστούν ηγέτες.

Δύο παρενθέσεις:
( Μιλάμε για 5 χρόνια χρεοκοπίας διότι είναι γελοιοαστείο να πιστεύει κάποιος πως τώρα θα χρεοκοπήσουμε, ενώ ως τώρα την βγάλαμε ζάχαρη!
Και δηλαδή αφού και καλά δεν έχουμε ακόμη χρεοκοπήσει, το ΔΝΤ και η τρόϊκα γιατί μας έχουν κατσικωθεί απ' τον Απρίλιο του 2010; Για βίζιτα; Ή για φιλανθρωπία;)
( Όταν λέμε ηγέτη δεν εννοούμε την ηγεσία κάθε κόμματος. Αυτό είναι το πιό εύκολο πράγμα: τσοπάνος σε στάνη προβάτων!
Εννοούμε τον άνθρωπο που έχει καθαρά χέρια και καθαρό μυαλό, πίστη στην αντικειμενική ορθότητα αυτών που θέλει να επιτύχει για το σύνολο, και όχι να κρύβει υποκριτικά και δόλια το προσωπικό του συμφέρον πίσω από το ''καλό του λαού'',
..και προ πάντων τον άνθρωπο που τολμά να υψώσει το ανάστημά του και τα ''πιστεύω'' του κόντρα των ισχυρών του καιρού, εναντίον της ύπουλης και υποβολιμιαίας ''κανονικότητας'', απέναντι στον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό κάθε είδους.
Είναι οι τολμηροί, οι ριζοσπάστες και αντισυμβατικοί εκείνοι, που χάρη σ' αυτούς κατεβήκαμε από τα δέντρα πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια, φτάσαμε στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, εξερευνήσαμε το ανθρώπινο μυαλό και το σώμα.
Είναι αυτοί που δεν φοβούνται το προσωπικό κόστος, αυτοί που δεν έχουν προσωπικό κόστος, αφού έχουν ταυτίσει ττην δική τους ευημερία με το γενικό καλό.)

Τα ανδρείκελα των τελευταίων χρόνων και οι υποτακτικοί τους, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν καμία σχέση με την παραπάνω εικόνα ενός ηγέτη.
Όπως επίσης δεν έχουν σχέση και τα υποκαταστήματα των καναλιών και των λογής-λογής εργολάβων και προμηθευτών.

Το βάρος πέφτει όλο στον νέο πρωθυπουργό, ο οποίος διαθέτει τα εχέγγυα να αναδειχτεί σε ηγέτη. Ακόμη δεν είναι.
Είναι σίγουρο ότι έχει καθαρά χέρια.
Πρέπει όμως να διατηρήσει και το μυαλό του καθαρό,
..και προ πάντων να τολμήσει!
Πρώτα να τολμήσει να μιλήσει με ξεκάθαρες αλήθειες στον λαό, και δεύτερον να τολμήσει να καλέσει τον ενημερωμένο πιά λαό στο πλάϊ του, να αποφασίσουνε μαζί.
Και τρίτον, με την σύμφωνη γνώμη του λαού (εφ όσον υπάρξει), να τολμήσει να πεί το μεγάλο ''Όχι'', στον βαρβαρισμό που επελαύνει.
Έχουμε πλέον πειστεί ότι δεν πρόκειται για εταίρους, αλλά για εχθρούς. Είναι ολοφάνερο.


Όπως επίσης είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός απολαμβάνει ακόμη, παρ' όλα τα λάθη και τις αντιξοότητες, την διαισθητική εμπιστοσύνη του συντριπτικού ποσοστού του ελληνικού λαού.
Ας ελπίσουμε να μην προδώσει αυτή την εμπιστοσύνη.
Δεν έχει λόγο άλλωστε.
Τί θα μπορούσε να κάνει έναν νέο σε ηλικία και άφθαρτο πολιτικό να θέλει να περάσει κι αυτός στις μαύρες λίστες της ιστορίας;

Περιμένουμε και ελπίζουμε να τολμήσει,
..και να αναδειχτεί σε πραγματικό ηγέτη.
Αλλοιώς, κλάψτε μας!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έδιναν λάθος στοιχεία στο ΔΝΤ

Σε ψευδή στοιχεία που δόθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στους δανειστές, οφείλεται η εμμονή του ΔΝΤ για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Πλαστή και η εκτίμηση ότι στην Ελλάδα έχουμε τις ίδιες συντάξεις με τους Γερμανούς, παρά τους χαμηλότερους μισθούς. Διαστάσεις εξαπάτησης λαμβάνει η θεώρηση των δανειστών μας για το θέμα του ασφαλιστικού, με το ΔΝΤ αυτή τη φορά να δείχνει ότι έχει στρεβλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι δήθεν η Ελλάδα «σκορπά» χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης…

Ούτε λίγο ούτε πολύ από τη θεώρηση του ΔΝΤ που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»προκύπτει εναργώς πώς χρησιμοποιήθηκαν οι αριθμοί από τους Ελληνες υπουργούς των μνημονιακών κυβερνήσεων προκειμένου να πείσουν τους τεχνοκράτες της τρόικας ότι το μόνο πρόβλημα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις και έτσι να στρέψουν τις αποφάσεις στην κατεύθυνση της μείωσής τους.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν μειώσεις στις συντάξεις (ακόμη και της κατώτατης των 486 ευρώ!) στηριζόμενοι σε τρεις ψευδείς παραδοχές που δεν μπορεί παρά να τους έχουν μεταφέρει βέβαια συγκεκριμένοι Ελληνες υπουργοί οι οποίοι χειρίζονταν τις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό.

Αναλυτικότερα οι ψευδείς παραδοχές όπου στηρίζεται το ΔΝΤ για να ζητά επιτακτικά τη μείωση των συντάξεων είναι οι εξής:

♦ Πολύ υψηλές συνταξιοδοτικές δαπάνες. Σε επίπεδο αριθμών οι Ελληνες μνημονιακοί διαπραγματευτές έχουν πείσει τους δανειστές μας ότι η Ελλάδα για την κάλυψη του ελλείμματος των συντάξεων χορηγεί μέσω του κρατικού προϋπολογισμού το 9% του ΑΕΠ της, ενώ η Γερμανία δίνει μόλις το 3% του ΑΕΠ.

Το αληθές είναι ότι στην Ελλάδα του περίπου 40% της ανασφάλιστης εργασίας, δίδεται για κάλυψη ελλειμμάτων το 4,45% του ΑΕΠ, όταν στη Γερμανία για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος δίδεται το 3%. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά της Γερμανίας (του περίπου 2% της ανασφάλιστης εργασίας) και της Ελλάδας βρίσκεται στο 1,45%.

Επίσης συνολικά η Ελλάδα πράγματι δαπανά περί το 9% του ΑΕΠ για συνταξιοδοτικές δαπάνες, ωστόσο το 4,55% αποτελεί τη θεσμοθετημένη (άρθρο 22 Ν. 2084/1992 και άρθρο 4 Ν. 3029/2002) τριμερή χρηματοδότηση. Ωστόσο και η Γερμανία χορηγεί το 6,9% του κρατικού προϋπολογισμού προς το συνταξιοδοτικό της σύστημα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΟΚ! Ο Μπουτάρης απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία!


Πριν από λίγα λεπτά στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος μας ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για την Ποντιακή γενοκτονία. Περιμένουμε άμεσες αντιδράσεις από τους Συλλόγους Ποντίων. Αναμένετε περισσότερες πληροφορίες.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

WSJ : Το ελληνικό τραγούδι στη Eurovision αντικατοπτρίζει πλήρως την ελληνική οικονομική πραγματικότητα - VIDEO (Υπότιτλοι)


Καθώς έχουν απομείνει λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovison, η Wall Street Journal, σε δημοσίευμά της σχολιάζει όλες τις συμμετοχές συνδέοντάς τες ωστόσο, με την πολιτική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Έτσι λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η Ελλάδα η οποία εκπροσωπείται από την Μαρία Έλενα Κυριάκου η οποία ερμηνεύει το «One Last Breath». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι και δύσκολο να συνδέσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με το τραγούδι, ωστόσο, θα μπορούσε να ανταποκρίνεται ακόμα πιο πολύ στην πραγματικότητα σε περίπτωση που είχε γράψει τους στίχους ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Επιπλέον το δημοσίευμα σχολιάζει πως το λανθάνον μήνυμα παίρνει άλλη διάσταση όταν εξετάσει κανείς το γεγονός ότι η Eurovison μεταδιδόταν στο παρελθόν από την ΕΡΤ, η οποία έκλεισε απροσδόκητα το 2013 για να ανοίξει και πάλι φέτος από την παρούσα κυβέρνηση.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη σε βάρος του Γ.Τράγκα για υπόθεση φοροδιαφυγής 10 εκατ. ευρώ


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η ξαφνική κυβίστηση του δημοσιογράφου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προεκλογικά, η οποία ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2014, όπως καταλαβαίνουμε και την άλλη κυβίστηση, μετά τις εκλογές, υπέρ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητων Ελλήνων ...''

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την έρευνα των αρχών φέρεται να μην είχε δηλώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Από την πλευρά του ο Γιώργος Τράγκας δήλωσε πως είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2012 στον ανακριτή.

«Έχω υποστεί αλλεπάλληλους φορολογικούς ελέγχους. Ο τελευταίος από τέσσερις ελεγκτές σε βάθος δεκαετίας. Επεβλήθη φόρος σε εμένα και τη σύζυγό μου για άτυπη δωρεά σπιτιού ο οποίος καταβάλλεται», αναφέρει και προσθέτει: «Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι με το Α ή Β τρόπο θέλουν να σταματήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και κυρίως την πρωινή μου εκπομπή στο ραδιόφωνο…».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γαβράς υπέρ Βαρουφάκη: «Δεν τον θέλουν γιατί μίλησε ως ίσος προς ίσον - Θέλουν κάποιον yes-man»


Τις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και τη στάση των δανειστών σχολίασε ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξη του στις Κάννες.

Ο Κώστας Γαβράς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συμφωνεί με τον τρόπο που χειρίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης τις διαπραγματεύσεις: «Ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουν. Θέλουν κάποιον yes-man…».

Συνέχισε δηλώνοντας πως ο ελληνικός λαός οφείλει να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι «το πρόβλημα του Τσίπρα είναι κατά κάποιο τρόπο η στάση που κρατούν απέναντι του οι Έλληνες. Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Να αλλάξουν τα πράγματα», υποστηρίξε.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως οι άλλοι ήταν εδώ τόσα χρόνια. Τώρα τα πράγματα μπορούν, πρέπει, να αλλάξουν. Είναι όπως και στον κινηματογράφο, δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο φιλμ για χρόνια και χρόνια. Ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση; Την κρίση; Οι Τσοχατζόπουλοι, οι Παπανδρέου, ο Σαμαράς... Και αν δεν αλλάξει η παιδεία και η νοοτροπία... Και ιδίως η πολιτική. Αυτή πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Δεν μπορείς να έχεις κλέφτες πολιτικούς».

Ο Κώστας Γαβράς βρίσκεται στο Φεστιβάλ των Καννών ως τιμώμενο πρόσωπο για την προβολή της αποκατεστημένης κόπιας του Ζ.

Ερωτηθείς για την οικονομική κατάσταση στο σινεμά, είπε: «Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, ο πολιτισμός είναι ο πρώτος που την πληρώνει, που είναι και ο μικρότερος από όλους τους άλλους προϋπολογισμούς. Όπως και στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Στη Γαλλική Ταινιοθήκη όμως ακόμη να κάνουν περικοπές. Ίσως του χρόνου. Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε».

Αναφέρθηκε και στο ελληνικό σινεμά. «Νομίζω πως όσο περισσότερο τα φιλμ είναι εθνικά, αυθεντικά, τόσο περισσότερο έχουν πιθανότητες να αποκτήσουν παγκοσμιότητα. Ο Αγγελόπουλος βέβαια είχε τη δική του αισθητική, αλλά ήταν εντελώς ελληνικές ταινίες. Και βρήκαν ένα κοινό στο εξωτερικό, παντού. Και οι ταινίες του συνεχίζονται να παίζονται. Παρ' όλες τις ελληνικές αντιδράσεις από κάποιους και τα αστεία που κάνουν σε βάρος του έργου του. Ο Αγγελόπουλος ήταν ένας από τους καλύτερούς μας, ο καλύτερος την εποχή του και δεν τον δεχόμαστε εμείς οι Έλληνες. Δυστυχώς, κανείς δεν είναι προφήτης στη χώρα του, όπως λένε. Και ο Λάνθιμος αναγκάστηκε από την Ελλάδα να πάει στην Αγγλία. Πάντως το ότι είναι η ταινία του στις Κάννες, αυτό είναι πολύ καλό» δήλωσε.

Μέχρι και στο νέο Mad Max αναφέρθηκε, σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Μίλερ. «Του Μιλαρά, όπως τον λέω, όχι Μίλερ. Είναι Έλληνας ξέρεις. Τον είχα συναντήσει μια φορά στο Λος Αντζελες για να συζητήσουμε για μια ταινία που είχαμε την ίδια ηθοποιό. Και μου λέει, Μιλαρά με λένε. Μιλούσε Ελληνικά. Ο πατέρας του πήγε στην Αυστραλία. Παρ' όλη την ηλικία του πρέπει να πω έχει καταπληκτικές ιδέες σ’ αυτές τις ταινίες. Ταινίες εικαστικά ωραίες. Και τα ειδικά εφέ είναι καταπληκτικά. Είναι ταινία πολύ ζωντανή για το είδος της...» κατέληξε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόκα τιμή Χρυσή Αυγή




Χρήστες ναρκωτικών ουσιών αποδεικνύεται πως είναι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων του ναζιστικού μορφώματος, τη στιγμή που τα στελέχη της Χρυσής Αυγής εκφωνούν δημοσίως πύρινους λόγους κατά των ναρκωτικών.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η ερώτηση που κατάθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Χρήστος Παππάς, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΧΑ με τίτλο «χασισο-φεστιβάλ του Σύριζα».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτίθεται στην εκδήλωση «Athens Cannabis Protestival» που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης. «Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς έρευνες, οι οποίες επιβεβαιώνουν τις πολυάριθμες συνέπειες του χασίς στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, κρίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Βέβαια, η ίδια η νεολαία του κόμματος έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές την υποστήριξή της όσον αφορά τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης», ανέφερε στην ερώτηση του.

Ομως, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η απέραντη υποκρισία του μορφώματος, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το «Εθνος της Κυριακής» για τα βουλευτικά προνόμια που απολάμβαναν όλα τα στελέχη της ΧΑ, αλλά δημοσίως απαρνούνταν. Μπορεί εντός της Βουλής το μόρφωμα να εμφανίζεται λάβρο κατά των ναρκωτικών και να κατακεραυνώνει τους χρήστες ινδικής κάνναβης, αλλά ο βουλευτής του Νίκος Μίχος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα, στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής» εικονίζονται δύο πρωτοπαλίκαρα του «Πυρήνα Νίκαιας» να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τον έναν εξ αυτών να κραδαίνει απειλητικά μία μαχαίρα τύπου «ματσέτα». Επίσης, το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει και την άγνωστη δικογραφία στην οποία μνημονεύεται ο «υπαρχηγός» της Νίκαιας Γιώργος-Χρήστος Τσακανίκας σε υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Oπλα και κάνναβη

Κατά τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην οικία του Νίκου Μίχου, εκτός από μαχαίρι και όπλα, είχε εντοπιστεί και ποσότητα ινδικής κάνναβης. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε ισχυρισθεί ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, αλλά ανήκαν στον προηγούμενο ενοικιαστή του σπιτιού, ο οποίος είχε κρύψει τα ναρκωτικά και τα είχε αφήσει πίσω του.

Ομως, όπως προκύπτει και από τα σχετικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», ο ισχυρισμός του Ν. Μίχου δεν ευσταθεί και καταρρίπτεται από το γεγονός ότι σε τασάκι που ήταν ακουμπισμένο σε περίοπτη θέση στο σπίτι (σε καλοριφέρ υπνοδωματίου) υπήρχε ένα μισοτελειωμένο τσιγαριλίκι που κρίνεται απίθανο να το είχε αφήσει πίσω του ο προηγούμενος ενοικιαστής και να μην το είχε δει ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, στην ογκοδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι ανακρίτριες Κλάπα - Δημητροπούλου συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή χρυσαυγίτη που δικάζεται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, στις οποίες κάνει χρήση ινδικής κάνναβης σε δημόσιο χώρο με τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο.

Στα ντοκουμέντα που προκαλούν σοκ, ο χρυσαυγίτης ποζάρει με ύφος όψιμου γκάνγκστερ, φορώντας κουκούλα και καπνίζοντας χασίς.

Σε άλλη φωτογραφία, κρατάει δύο μαχαίρια τύπου «ματσέτα» και με ένα στριφτό τσιγάρο στο στόμα, γυαλιά ηλίου στο κεφάλι και μπουφάν μηχανής επιδεικνύει τη χρυσαυγίτικη πυγμή.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ανέσυραν από τον υπολογιστή του και φωτογραφίες από όπλα που είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι «κατεβασμένες» από το Ιντερνετ. Δύο περίστροφα ακουμπισμένα πάνω στην ελληνική σημαία με τις σφαίρες να σχηματίζουν τη λέξη ΕΛΛΑΣ, αλλά και ένα μίνι οπλοστάσιο από γεμιστήρες πολεμικού όπλου (πιθανόν καλάσνικοφ) μαζί με οβίδες που μοιάζουν με παλαιού τύπου χειροβομβίδες αποτελούν το «πολεμικό άλμπουμ» του χρυσαυγίτη κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζεται και σε άλλα ντοκουμέντα να πυροβολεί σε υπαίθριο χώρο με όπλο που μοιάζει με καραμπίνα, ενώ λίγο αργότερα ποζάρει με το ίδιο όπλο σε υπνοδωμάτιο σπιτιού.

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει επίσης ότι ο «νούμερο 2» του Πυρήνα Νίκαιας προέβαινε σε παράνομες πράξεις και αποτελούσε πελάτη σπείρας ναρκεμπόρων που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική. Ο Γιώργος-Χρήστος Τσακανίκας έχει καταγραφεί στους διαλόγους που συνοδεύουν τη δικογραφία της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εισαγωγής 120 κιλών «καθαρής» κοκαΐνης στη χώρα μας. Τουλάχιστον 7 γραμμάρια κόκας έχει αγοράσει από τη σπείρα σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Επιβεβαιώνοντας τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων κατά της Χρυσής Αυγής που κάνουν λόγο για «καλούς αλλοδαπούς», μόνο όταν εκείνοι συνεργάζονται με τα μέλη της οργάνωσης, ο Τσακανίκας αγόραζε το σκληρό ναρκωτικό από Αλβανό εμπλεκόμενο στην υπόθεση που έχει ήδη συλληφθεί, τον οποίον μάλιστα «δεξιωνόταν» και στο σπίτι του...

Επί έναν χρόνο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, είχαν καταφέρει να «παγιδεύσουν» τα τηλέφωνα των μελών του κυκλώματος. Ανάμεσα στους «πελάτες» που είχαν καταγραφεί να επικοινωνούν μαζί τους ήταν και ο Τσακανίκας Γεώργιος-Χρήστος, γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Κατάθεση-φωτιά

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη, του «πυρηνάρχη» Νίκαιας, που ανήκε στο πενταμελές συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης και ήταν μέλος του Τάγματος Εφόδου. Επίσης, τον Τσακανίκα «καίει» με την κατάθεσή του και ο Γιώργος Δήμου που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καταγράφηκε να έχει επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της δολοφονίας Φύσσα. Αναφερόμενος στον 24χρονο ως «Τσανίκα», είχε περιγράψει πρακτικές εκφοβισμού σε βάρος του προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

«Ηρθε με ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια αδύνατη ξανθιά κοπέλα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μου είπε ''έλα λίγο να μιλήσουμε'' και συνέχισε ''δώσε το τηλέφωνό σου''. Του το έδωσα αμέσως διότι ήταν αγριεμένος και μάλιστα, όπως τον θυμήθηκα, ήταν ένα από τα άτομα της ομάδας με τα στρατιωτικά ρούχα. Το τηλέφωνο το κράτησε η κοπέλα. Υστερα συνέχισε ''άκου να δεις, Δήμου, είσαι ο μόνος που πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά, θα πεις ότι ήσουν τυχαία στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ και είδες φασαρία και πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες "έλα γιατί γίνεται φασαρία". Ακου να δεις, πιο καλά να πας φυλακή εσύ, παρά να πιάσουν τον Πυρήνα της Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω, να ξέρεις ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Στο λέω να το καταλάβεις καλά, τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε, το κατάλαβες; Μην τυχόν πας στην Αστυνομία να πεις ότι σε απείλησα γιατί θα το μάθω αμέσως''», κατέθεσε ο απόστρατος.

Συνεχίζοντας, ισχυρίστηκε ότι «τρεις συνεχόμενες ημέρες δεχόμουν τηλεφωνήματα και αναπάντητες κλήσεις από τον αριθμό που με είχε καλέσει ο Τσανίκας, περίπου τέσσερις φορές την ημέρα, και μάλιστα όχι μόνο από έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά από διαφορετικούς». Για να αποφύγει τα χειρότερα, ο Γιώργος Δήμου κοιμόταν σε παγκάκια στην Αθήνα και στον Πειραιά...

Αποκαλυπτικοί διάλογοι
Ο Τσακανίκας ψώνιζε «σουβλάκια» και «εισιτήρια»


Πλούσιο είναι και το υλικό που αφορά τον Τσακανίκα στις απομαγνητοφωνήσεις των διαλόγων της Αντιτρομοκρατικής τον Σεπτέμβριο του 2013. Ανάμεσα στις συνομιλίες που συμμετέχει ο Τσακανίκας «ξεχωρίζουν» αυτές που έχει με τον Γιώργο Πατέλη, στις οποίες φαίνεται να καταρρέει, αλλά και αυτή που ο Τσακανίκας εμφανίζεται ως το κατάλληλο πρόσωπο για να στήσει τη σκευωρία ότι ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς ανήκει στο... ΚΚΕ. «Τίποτα θα πω τον Τσακανίκα να ψάξει μήπως (σ.σ.: ο Ρουπακιάς) συνομιλούσε με το ΚΚΕ, μήπως ήταν ξένος πράκτορας και να το ρίξουμε εκεί, ρε παιδάκι μου», σημειώνεται στον σχετικό διάλογο.

Τακτικός πελάτης

Το όνομα του Τσακανίκα φιγουράρει ξανά ανάμεσα στους καταγεγραμμένους πελάτες του κυκλώματος της κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Οπως σημειώνεται στη δικογραφία, «Ο Γιώργος-Χρήστος Τσακανίκας..., χρήστης του υπ' αριθμό 697271... κινητού τηλεφώνου, κατά το χρονικό διάστημα από 2/4/2013 έως 31/6/2013 προμηθεύτηκε κοκαΐνη συνολικής ποσότητας τουλάχιστον 7 γραμμαρίων». Πιο αναλυτικά, ο Τσακανίκας και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες περιέγραφαν την κοκαΐνη, μεταξύ άλλων, με τις κωδικές ονομασίες «σουβλάκι» και «εισιτήριο».

Ο Τσακανίκας αγόραζε το ναρκωτικό από τον Αλβανό έμπορο Ντίνι Αρτάν, με τον οποίο συναντήθηκαν δύο φορές, στις 4/5 και στις 20/4 στο σπίτι του Τσακανίκα. Φαίνεται πως ο χρυσαυγίτης, που ανήκε σε Τάγμα Εφόδου κατά των μεταναστών, δεν είχε πρόβλημα με τον Αλβανό όταν εκείνος τον προμήθευε κόκα... Ο 24χρονος χρυσαυγίτης φέρεται να... ψώνιζε «εισιτήρια» και «σουβλάκια» -όπως, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν η κωδική ονομασία της κοκαΐνης- από ομάδα του πολυδαίδαλου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά κυρίως στον Πειραιά και περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για μία από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις που -κατά τη Δικαιοσύνη- προμήθευε το δίκτυο εισαγωγής ναρκωτικών.

Το προβεβλημένο τοπικό στέλεχος του μορφώματος, που φωτογραφιζόταν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και αποτελούσε «αγαπημένο» παιδί του Γιάννη Λαγού, είχε από τις 2 Απριλίου έως τις 31 Ιουνίου του 2013 επικοινωνίες με μέλος του κυκλώματος, προκειμένου να προμηθευτεί κοκαΐνη. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του κοριού της ΕΛ.ΑΣ. για τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών του χρυσαυγίτη.

Ν.Α.: Πού είσαι εσύ; Σπίτι;

Τσακανίκας: Ναι.

Ν.Α.: Α, ωραία. Σε κάνα μισάωρο είναι καλά;

Τσακανίκας: Ναι μωρέ, ναι.

Ν.Α.: Εντάξει ε;

Τσακανίκας: Ελα, έλα, έγινε.

Ν.Α.: Να σου πω... Τι να σου παραγγείλω;

Τσακανίκας: Ε, το κλασικό.

Ν.Α.: Εντάξει, έγινε φίλε. Ενα εισιτήριο, έγινε.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....