Διυλιστήριο: 04/18/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Παραδοχή του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά για την Novartis. Όχι απλώς σκάνδαλο αλλά έγκλημα κατα της ίδιας της κοινωνίας!


Ο ένας μετά τον άλλον, ακόμα και κορυφαία μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά, βγαίνουν και γκρεμίζουν το αφήγημα της δήθεν σκευωρίας.

«Είναι έγκλημα εναντίων των ασφαλισμένων που κλήθηκαν να πληρώσουν τη δικιά τους συνδρομή σε πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, είναι έγκλημα κατά των δημοσιονομικών της χώρας. Είναι έγκλημα σε βάρος της ανάγκης που έχει ο πολίτης να πιστεύει στην κρατική εξουσία. Τον συνθλίβει όταν ακούει συνέχεια τέτοιες ιστορίες για εγκλήματα. Είναι επίσης έγκλημα και κατά της ανάγκης να υπάρχει μία αξιακή σταθερά στην ελληνική κοινωνία ώστε να συγκροτείται πιστεύοντας σε αξίες» επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το άρθρο 86 ως «ένα κακό σπυρί στο ελληνικό Σύνταγμα». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ταχύτατη αποσβεστική προθεσμία και στην «ερεθιστική πρόκληση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, που έχουν οι υπουργοί και υφυπουργοί για να αποσβένεται η ευθύνη τους από τη διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων. Επίσης, στην «σκόπιμη αοριστία» για τα ποια εγκλήματα υπάγονται αλλά και στη «λειψή διατύπωση ότι αμελητί τα στέλνει ο εισαγγελέας».

Ο Αντ. Ρουπακιώτης εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο ρίχνουν στο τραπέζι το όνομα Πετσίτης, αντί να μιλάνε για το «έγκλημα Novartis». «Μήπως θέλουν να κρύψουν κάτι;» αναρωτήθηκε με νόημα.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταψήφισε την πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις η χρυσή αυγή



Η Χρυσή Αυγή απροκάλυπτα πλέον στηρίζει τους ναζί και τα εγκλήματά τους καθώς ήταν οι μόνοι του ελληνικού Κοινοβουλίου που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση για την διεκδίκηση από την Ελλάδα των γερμανικών αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των αντρών του Χίτλερ στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι κρύβονται συνεχώς πίσω από την «καραμέλα» του πατριωτισμού και της εθνικοφροσύνης, φαίνεται ότι τα χιλιάδες θύματα του Χίτλερ στην Ελλάδα δεν ήταν αρκετά... Έλληνες γι’ αυτούς, ώστε να τους συγκινήσουν.

Μπροστά στην λατρεία τους για τον ναζισμό και τον Χίτλερ, όχι μόνο ξέπλυναν τα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας, αλλά είπαν «όχι» σε μια από τις πιο ιστορικές διεκδικήσεις που συμφώνησαν όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Δεν θέλουν τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά θέλουν αποζημιώσεις από το ΚΚΕ για τον εμφύλιο

Μάλιστα, όχι μόνο καταψήφισαν την πρόταση αλλά νωρίτερα προσπάθησαν να επαναφέρουν εμφυλιακό κλίμα στη Βουλή αναφερόμενοι στα θύματα του εμφύλιου σπαραγμού και ζητώντας από το ΚΚΕ να δώσει αποζημιώσεις στα θύματα του συμμοριτοπόλεμου!

Την αρχή έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Βαγγέλης Καρακώστας, ο οποίος είχε μάλιστα το θράσος να επικαλεστεί και την καταγωγή του από το Δίστομο. Ο Καρακώστας υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα το ΚΚΕ να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματά του κατά τον «συμμοριτοπόλεμο».

Ο βουλευτής είπε ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 μέχρι το 1949. «Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες..», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς.

Ο Β. Καρακώστας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον προερχόμενο από το ΚΚΕ προεδρεύοντα αντιπρόεδρο Γιώργο Λαμπρούλη, αλλά κι άλλους βουλευτές.

«Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω!», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Οι βουλευτές της ΧΑ επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις κατά βουλευτών που διαμαρτύρονταν για όσα είπε ο Ευ. Καρακώστας, με φράσεις όπως «είσαι Καραγκιόζης», «είστε δολοφόνοι».

«Περάστε έξω! Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δολοφόνους και υπόδικους μέχρι εδώ! Είστε δολοφόνοι υπόδικοι. Δολοφονική οργάνωση», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης. «Υπάρχουν δικογραφίες...» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. «Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες, είστε δολοφονική οργάνωση. Παρακαλώ, περάστε έξω», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όρθιοι επιτίθεντο φραστικά κατά των βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Η Χρυσή Αυγή επανήλθε με τον Γιάννη Λαγό αυτήν την φορά που είπε τα ίδια προκλητικά πράγματα, λίγη ώρα αφότου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τόνιζε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει χώρος για φασισμό και φασίστες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απάντησε στους χρυσαυγίτες χαρακτηρίζοντάς τους «κότες» γιατί, ενώ η δράση τους κι ο λόγος τους είναι καθαρά ναζιστικός, δεν τολμούν να το πουν ευθέως. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που προέδρευε της συνεδρίασης λόγω της ομιλίας της Φ. Γεννηματά κάλεσε τα κόμματα να μην πέσουν στην παγίδα της Χρυσής Αυγής και την προσπάθειά της να προκαλέσει επεισόδιο κατά την διάρκεια της ιστορικής συνεδρίασης της Βουλής για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών.

Η επικύρωση της πρότασης

Τελικά, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου- πλην της Χρυσής Αυγής- με ευρύτατη πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε δια εγέρσεως ενέκρινε την πρόταση του προέδρου του Σώματος Νίκου Βούτση με το οποίο «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν καταψήφισαν , αλλά δεν εγέρθησαν, με τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη να διευκρινίζει ότι το κόμμα του στηρίζει τη δική του πρόταση που κατέθεσε, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το γερμανικό Κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση-απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων».

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....