Διυλιστήριο: 07/12/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Το πλοίο της JP Morgan με τους 20 τόνους κοκαΐνης


Η αξία του φορτίου εκτιμάται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Οι Αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν στην κατάσχεση ενός εμπορικού πλοίου, το οποίο είχαν εντοπίσει στις 17 Ιουνίου, στο οποίο εντοπίστηκαν 20 τόνοι κοκαΐνη, με την αξία του φορτίου να ξεπερνά τα 1,3 δισ. δολάρια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλοίο MSC Gayane, ιδιοκτησίας της αμερικανικής τράπεζας με έδρα την Ελβετία, JP Morgan Asset Management, το οποίο εντοπίστηκε με το φορτίο αυτό στον ποταμό Ντέλαγουεαρ, κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Στη συνέχεια, οι τελωνειακές Αρχές της χώρας προχώρησαν και την κατάσχεση του φορτίου, τρεις εβδομάδες αφότου αυτό ανακαλύφθηκε στο πλωτό, το οποίο θα παραμείνει καθηλωμένο στο συγκεκριμένο σημείο για αρκετό διάστημα, όπως αναφέρουν κάποιοι αρμόδιοι, τους οποίους επικαλείται η Wall Street Journal.




Οκτώ άτομα του πληρώματος συνελήφθησαν, από τη Σερβία και τη Σαμόα, ενώ για αρκετούς ακόμη σχηματίστηκαν κατηγορίες εις βάρος τους. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το αμερικανικό μέσο, βασικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο δεύτερος αξιωματικός του πλοίου και ακόμη ένα μέλος του, οι οποίοι κατηγορούνται πως ανέβασαν τα ναρκωτικά πάνω στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, η τράπεζα δεν φαίνεται να έχει ανάμιξη στην υπόθεση ναρκωτικών. «Είμαι σίγουρη ότι η JP Morgan δεν είχε ιδέα για ό,τι συνέβη. Κάποιος άλλος μετέφερε τις ουσίες στο πλοίο. Ξέρετε πώς πηγαίνει», δήλωσε μια υπεύθυνη των ερευνών, σύμφωνα με το Bloomberg.


Όσο για τη ναυτιλιακή εταιρεία Mediterranean Shipping Co, τόνισε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές για το θέμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το σκάφος προτού κατασχεθεί, όλα του τα κοντέινερ -εκτός από αυτά με την κοκαΐνη- έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους, αφού μεταφορτώθηκαν σε άλλα πλοία της.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....