Διυλιστήριο: 09/25/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αποσύρθηκαν τρεις υπουργικές τροπολογίες

Στην απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών που είχαν κατατεθεί εκπρόθεσμα, προκειμένου να υπερψηφιστούν μαζί με τα άρθρα του νομοσχεδίου για την Εφοδιαστική, οδηγήθηκε η κυβέρνηση, επιμένοντας, ωστόσο, στην υπερψήφιση της (επίσης εκπρόθεσμης) τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο.

Της απόσυρσης των τριών σημερινών τροπολογιών, προηγήθηκαν διαρκείς και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς αντιπολίτευσης, καθώς και προβολή του επιχειρήματος ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να τελειώνει με ο,τιδήποτε υπάρχει ενόψει των εκλογών». Ακολούθησε δε και από πλευράς του εισηγητή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη, η ένσταση για τη «βροχή τροπολογιών που δεν είναι κατανοητό, γιατί έρχονται στο "παρά ένα", δίνοντας επιχειρήματα στην αντιπολίτευση», όπως επίσης και η δήλωση του Θάνου Μωραΐτη (ΠΑΣΟΚ) πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τις τροπολογίες εάν δεν αποσυρθούν.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις αφορούσαν:

- Το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς του φυσικού αερίου και τη δυνατότητα των βιομηχανιών (όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Ασ. Παπαγεωργίου) να συμμετέχουν σε δημοπρασίες για αγορά φυσικού αερίου σε φθηνότερες τιμές.

- Τη δυνατότητα των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων στις Γενικές Διευθύνσεις, καθώς και τη δυνατότητα δημοσίων υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης να καταλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων, σε διαφορετικές Γενικές Διευθύνσεις από εκείνες στις οποίες υπάγονται.

- Την παράταση της προθεσμίας που είχε η εταιρεία ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ, προκειμένου να υποβάλει έγκριση του δανείου από την τράπεζα που την χρηματοδοτεί, είτε (σε περίπτωση απόρριψης του δανείου), αίτηση τροποποίησης της απόφασης υπαγωγής των επενδυτικών της σχεδίων στις διατάξεις του ν.3908/2001.

Όπως προαναφέρθηκε, οι τέσσερις εκπρόθεσμες τροπολογίες της κυβέρνησης (οι αποσυρθείσες και η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών) συγκέντρωσαν τη μήνι της αντιπολίτευσης, τόσο για την κατάθεσή τους μετά, και την επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Εφοδιαστική, όσο και επί της πολιτικής τους ουσίας.

«Η Βουλή έκλεισε πριν την ώρα της με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε νομοθετικό έργο και έκτοτε ακολούθησε βομβαρδισμός, όχι μόνον νομοθετημάτων, αλλά και τροπολογιών της τελευταίας στιγμής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

«Διερωτώμαι, δούλευαν τα επιτελεία της κυβέρνησης τα μεσάνυχτα για να φέρουν τις τροπολογίες; Ας αλλάξουμε τότε τον Κανονισμό για να είμαστε κανονικοί!» παρατήρησε ειρωνικά ο Γαβριήλ Αβραμίδης (ΑΝΕΛ).

Έντονες υπήρξαν οι διαμαρτυρίες και του εισηγητή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος τόνισε πως η τροπολογία για το Παράκτιο Μέτωπο, (στην επιχειρηματική αξιοποίηση του οποίου έχει αντιταχθεί το ΚΚΕ) «κατατέθηκε κυριολεκτικά σήμερα στις 12 το μεσημέρι».

«Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός παραβιάζονται ασυστόλως αυτά τα χρόνια της κρίσης», παρατήρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο δε ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καταφύγει σε τέτοιες διαδικασίες.

Αντίστοιχη υπήρξε και η παρατήρηση του εισηγητή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη: «Τέτοιου είδους πρακτικές δίνουν επιχειρήματα στην αντιπολίτευση. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι μόνο ζήτημα κοινοβουλευτικής τάξης, αλλά και πολιτικής ουσίας- ιδίως όταν αναζητούμε ένα τοπίο τέτοιο, που δεν θα μας οδηγήσει σε πολιτικές περιπέτειες κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν σάστισαν Σαμαράς και Μέρκελ: Η ερώτηση δημοσιογράφου για τα Σκόπια που έφερε αμηχανία [βίντεο]. Τι απάντησε ο Σαμαράς

Έκπληξη προκάλεσε στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η ερώτηση δημοσιογράφου που εργάζεται για το σλαβομακεδονικό τμήμα της Deutsche Welle.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η κα Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς, η Γερμανίδα δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο θέμα των Σκοπίων -αποκαλώντας τα Μακεδονία- και τη λύση του ζητήματος της ονομασίας, κάνοντας μάλιστα νύξεις για ευθύνες της Ελλάδος, κατηγορώντας εμμέσως τον πρωθυπουργό ότι μπλοκάρει τη λύση του ονόματος με τη στάση του.

«Εσείς που είσαστε της Ε.Ε. και δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι σημαντικές για την Ελλάδα δεν έχετε την αίσθηση ότι μπλοκάρετε την ένταξη της "Μακεδονίας" σε αυτή;» ήταν η ερώτηση που έθεσε η δημοσιογράφος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν μιλήσαμε για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας αυτής. Μιλήσαμε κυρίως για διμερή θέματα» σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος, αφού πρώτα κοίταξε περίεργα τους συνεργάτες της.
Το αμέσως χειρότερο είναι όταν πήρε το λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός που απλά ανάφερε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα. Δεν ψέλλισε καν στο δημοσιογράφο ότι τα Σκόπια δεν λέγονται Μακεδονία και λέγονται FYROM. Αρκέστηκε στις απαντήσεις της γερμανίδας .....



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για οφειλές πάνω από 300.000 ευρώ οι e-πλειστηριασμοί ακινήτων

Δεν πρόλαβε να «ανοίξει» η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέσω της οποίας θα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακίνητα οφειλετών και τα πρώτα τρία ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από τη Δημόσιο αναρτήθηκαν για να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Ωστόσο από μία πρώτη ματιά προκύπτει ότι σε ένα από αυτά η αξία του προς πλειστηριασμό ακινήτου είναι πολύ υψηλότερη από την 1η τιμή προσφοράς που πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για να το αποκτήσει.

Συγκεκριμένα πλειστηριάζεται αγροτεμάχιο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο 2.391,50 τ.μ., με αναγραφόμενη αξία 7.500 ευρώ, αλλά με πρώτη προσφορά τις 38.000 ευρώ. Οπως και το δεύτερο ακίνητο που πλειστηριάζεται εμφανίζει μεγάλη διαφορά η αξία του από την 1ηπροσφορά. Ειδικότερα, αγροτεμάχιο με κτίριο 41 στρέμματα στο Βαθύ Χαλκίδος έχει αξία σύμφωνα με την εφορία 3,75 εκατ. ευρώ, αλλά ως πρώτη προσφορά εμφανίζεται το ποσό των 6,.26 εκατ ευρώ. Οπως διευκρινίζει αρμοδίως το υπουργείο Οικονομικών, τα παραπάνω ακίνητα όταν κατασχέθηκαν ήταν εκτός αντικειμενικών αξιών. Ο δικαστικός επιμελητής προσδιόρισε την αξία τους με συγκριτικά και άλλα στοιχεία και την καθόρισε για να προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Ωστόσο, στην πορεία οι περιοχές που βρίσκονται τα εν λόγω ακίνητα εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορεί να βγει ακίνητο σε πλειστηριασμό κάτω από την αντικειμενική του αξία. Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είναι πάνω από αυτές που προσδιόρισαν αρχικά οι δικαστικοί επιμελητές και σε αυτές τις αξίες θα γίνει η πρώτη προσφορά από τους ενδιαφερόμενους.

Το τρίτο ακίνητο που βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι ένα ξενοδοχείο 14.623 τ.μ. στις Ρίζες Ζακύνθου με επτά τριώροφα κτίρια συνολική αξίας 55 εκατομμύρια ευρώ και 1ηςπροσφορά 44 εκατ. ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue), μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων και μέσω Διαδικτύου. Η απόφαση αφορά περιουσιακά στοιχεία μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.

Με την ανάρτηση των στοιχείων από τις 24/9/2014 στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. εκτός από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ορίζει ο νόμος - θα εξαλειφθούν σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών παθογένειες και δυσλειτουργίες ετών που λειτουργούσαν εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς και των κατόχων των ακινήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επισκέπτονται τον ιστότοπο, θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως: το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο εξ'απορρήτων του Πούτιν έρχεται αύριο στην Ελλάδα εν όψη πρόωρων εκλογών.

Αξιόπιστες πηγές θέλουν το "δεξί χέρι "του Βλαδίμηρου Πούτιν να έρχεται αύριο στην Ελλάδα και να πραγματοποιεί μια σειρά συναντήσεων, με πολιτικούς αρχηγούς αλλά και άλλα σημαντικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις ,οι οποίες προβλέπονται ραγδαίες και άκρως σημαντικές, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη με παγκόσμιο γεωπολιτικό αντίκτυπο. Από ότι όλα δείχνουν βρισκόμαστε λίγο πριν την μητέρα των μαχών.Οι "σκοτεινοί", "πεφωτισμένοι" που επέλεξαν την Ελλάδα ,ως το όχημα που θα τους οδηγήσει με επιτυχία στην νίκη της "Νέας Τάξης", θα κληθούν πολύ σύντομα να υπεραμυνθούν της επιλογής τους και θα χρησιμοποιήσουν ότι μέσα διαθέτουν...

Οι άθεοι "Γκεμπελίσκοι" που ελέγχουν και κατευθύνουν τους προσκυνημένους πολιτικούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου, έχουν καταλάβει πως το πλήρωμα του χρόνου πλησιάζει.
Η Ελλάδα πλέον είναι καζάνι που βράζει.Χτύπησαν τις πιο ευαίσθητες χορδές μας...Τα βάλανε με την Ορθοδοξία, με τον θεσμό της οικογένειας προσπαθούν να εξαφανίσουν :ήθη, έθιμα και παραδόσεις χρόνων.Παράλληλα ληστρικά προσπαθούν να υφαρπάξουν τον αρχαίο πολιτισμό μας και τα μνημεία του, καθώς και την όποια ιδιοκτησία αποκτήσαμε μετά από κόπους και θυσίες χρόνων, η κληρονομήσαμε ως πατρογονική γη και οφείλουμε να την παραδώσουμε στα παιδιά μας και όχι στους δυνάστες κατακτητές.
Στην μάχη που θα κληθούμε να δώσουμε για την πατρίδα μας, δεν είμαστε μόνοι...!!!
Η αρκούδα σηκώθηκε στα δύο πόδια έβγαλε δόντια και προ έταξε τα νύχια της ,έτοιμη να επιβεβαιώσει τις γραφές...

Η μάχη που θα ακολουθήσει,έχει διπλωματικές, γεωπολιτικές, οικονομικές αλλά και θρησκευτικές προεκτάσεις.Αν "πέσει" η Ελλάδα ,θα επικρατήσει το σκοτάδι σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Η ιστορία μας διδάσκει πως οι Έλληνες πάντα είχαν στις τάξεις τους προδότες, αλλά ας μην ξεχνάμε το:"Οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες". Καθώς επίσης ,πως πάντα οι Έλληνες κάναν την αρχή, το ακατόρθωτο το κάναν εφικτό και δίναν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους λαούς...
Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους έρχεται ο εκπρόσωπος της "αρκούδας" και κάνει συναντήσεις ,όχι με τους προσκυνημένους ΣαμαροΒενιζέλους, αλλά με αυτούς που θα κληθούν να αναλάβουν την τύχη της Χώρας στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με την έρευνα μας μεταξύ των ραντεβού του Ρώσου αξιωματούχου, είναι: ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Πέτρος Μολυβιάτης κι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόσημα..

     Αποφάνθηκε η Αυτού Χυδαιότης: ''η κυβέρνηση που θα προκύψει απ' τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο''!

Πσσσσσσ! Ακόμα μας είναι σηκωμένη η τρίχα απ' την ώρα που το ακούσαμε!

Είναι απορίας άξιο ένας άνθρωπος που έχει γυρίσει τον κόσμο λόγω του ''επαγγέλματός'' του, να έχει αντιληπτική ικανότητα που δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο! Όση δηλαδή είναι η απόσταση του καθρέφτη του από αυτόν, όταν κοιτιέται κι από μόνος του αγαπιέται.
Όλη η αντίληψη του κόσμου που έχει λοιπόν, είναι αυτό το μισό μέτρο.

Και είναι αξιοπερίεργο πώς ένας κακομούτσουνος άνθρωπος, τα φυσικά χαρακτηριστικά του οποίου χρόνο τον χρόνο χειροτερεύουν αφού προβάλλονται επάνω τους η κακία, η μοχθηρία, η κακεντρέχεια, η κακουργία της ψυχής και του χαρακτήρα του υποκειμένου,
..θεωρεί πως είναι το κέντρο αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον όμως της χώρας εναντίον της οποίας πολιτεύεται!

Συνεπώς είναι φυσικό να μην αντιλαμβάνεται ότι το μόνο πρόσημο που θα μπορούσε να έχει μία κυβέρνηση στην οποία φαντάζεται πως θα μπορούσε να συμμετέχει, είναι το φασιστικό!
Ο εγκέφαλός του, ο τόσο υπερτιμημένος και τόσο επιρρεπής στην διαστρέβλωση, την πολιτική ατιμία, την νομικίστικη κακουργία,
..το μόνο που μπορεί να γεννήσει είναι απίθανες κακοποιήσεις της γλώσσας και των εννοιών, όπως διάφορα ''τόξα'', ''πρόσημα'', και λοιπά φασιστικο-προπαγανδιστικού τύπου τσιτάτα και συνθήματα!

Και το μόνο πρόσημο που θα μπορούσε να εισπράξει αν εμφανιζόταν από μόνος του σε κάποιες εκλογές, θα ήταν αυτό που τα μαθηματικά ορίζουν ως ''μείον''.
Κι όμως!
Αυτό το ''μείον'' σήμερα συγκυβερνά την Ελλάδα!

Άμοιρη Ελλάδα!
Σε κυβερνούν μόνον μείονα, αρνητικά και φασιστικά πρόσημα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραιτήθηκε ο Πρέσβης στο Βερολίνο: «Δεν είμαι κλητήρας είμαι πρέσβης»

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζωγράφος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα που συνόδευσε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην συνάντηση που είχε με την κυρία Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν τέσσερα άτομα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, οι κ.κ. Λαζαρίδης, Παπασταύρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Βασιλόπουλος.

Ο κ. Ζωγράφος εξέφρασε την αγανάκτησή του στους συνεργάτες του πρωθυπουργού όταν ενημερώθηκε για τον αποκλεισμό του. Είθισται πάντως στις συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού είτε στην Αθήνα είτε εκτός, με ξένους ηγέτες, να παραβρίσκεται ο πρέσβης της χώρας μας.

Ένιωσε ότι καταρρακώθηκε το κύρος του, καθώς, ενημερώθηκε τυχαία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και αποκλείστηκε από τις διμερείς συνομιλίες.

Ο πρέσβης – που χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης – ένιωσε προσβεβλημένος από το γεγονός ότι ουδείς από το μέγαρο Μαξίμου τον ενημέρωσε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά.

Τουναντίον το έμαθε... τυχαία από έναν κατώτερο υπάλληλο της εθιμοτυπίας του γερμανικού ΥΠΕΞ!

Όταν διαμαρτυρήθηκε στον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Σταύρο Βασιλόπουλο, άκουσε την απάντηση ότι και εκείνος «την ίδια ημέρα το έμαθε»!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ωστόσο, ήταν όταν είδε να εξαιρείται από τις διμερείς συνομιλίες, με την αιτιολογία ότι η αναλογία ήταν 5 προς 5. Αντ' αυτού στη θέση του ήταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

«Δεν μπορεί να εξαιρείται ο πρέσβης και να μπαίνουν διάφοροι παρατρεχάμενοι» σχολίαζαν διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Ζωγράφος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στον οποίο εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση.

Στο τηλεφώνημα του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου από την Νέα Υόρκη, θορυβημένος, προκειμένου να του ζητήσει να παραμείνει στο πόστο του απάντησε:

«Εγώ έχω ήθος,δεν είμαι κλητήρας κύριε υπουργέ, είμαι πρέσβης» φέρεται να ήταν η οριστική του αρνητική απάντηση στην έκκληση Βενιζέλου.

Ο κ. Ζωγράφος γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Abitur) και διαθέτει Πτυχίο Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Αθηνών.

Η διπλωματική του καριέρα ξεκίνησε το 1977, οπότε διετέλεσε ακόλουθος Πρεσβείας στην Κεντρικής Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα. Το 1979 προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄ στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βιέννη (Αυστρία).

Ακολούθησαν τα εξής:

1981 Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα
1983 Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βηρυτό (Λίβανος), προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Β΄
1985 Προήχθη στο βαθμό Γραμματέα Πρεσβείας Α΄, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αννόβερο (Γερμανία)
1988 Προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄, Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στο Καράκας (Βενεζουέλα)
1989/1990 Επιτετραμμένος της Ελλάδος στο Καράκας
1990 Αναπλ. Επικεφαλής Αρχής, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη (Ισπανία)
1991 Προήχθη στο βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄
1994 Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών, Αθήνα
1997 Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄ τάξεως
08/1998-11/2001 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ερεβάν, Αρμενία
11/2001-05/2005 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Τελ-Αβίβ, Ισραήλ
2003 Προήχθη στο βαθμό του Πληρεξουσίου Υπουργού Α΄ τάξεως
07/2005-07/2007 Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα, Δ/ντής Δ2 Δ/νσεως NATΟ-ΔΕΕ
2007-2011 Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βιέννη, Αυστρία, Μόνιμος Αντιπρόσωπος σε Διεθνείς Οργανώσεις με έδρα τη Βιέννη
01/2012 Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα
09/2012 Προήχθη στο βαθμό του Πρέσβεως (full ambassador)
04/2013 Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο
Ο κ. Ζωγράφος μιλά τη Γερμανική, την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ισπανική.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΣΥ θα ανήκεις σε ιδιώτη από δω και πέρα ....

 
Η κυβέρνηση με νόμο που ψηφίστηκε στις 10/9 στο 3ο θερινό τμήμα της Βουλής, παρέδωσε σε μια ιδιωτική εταιρία με το όνομα ΕΣΑΝ. Α.Ε. (Εταιρία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε.). τη διαχείριση των χρημάτων του ΕΣΥ καθώς και την κοστολόγηση και την αξιολόγηση όλων των δομών Υγείας. 

Ένας από τους βασικούς στόχους του νέου νόμου αποκαλύπτεται στη 2η σελίδα της «αιτιολογικής έκθεσης» που τον συνοδεύει: 

«Με τον τρόπο αυτό …αποφεύγεται και η μελλοντική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς η... η ΕΣΑΝ Α.Ε. δύναται να μετεξελιχθεί με γοργούς ρυθμούς σε μια απολύτως βιώσιμη και οικονομικώς αυτάρκη ανώνυμη εταιρία» 

Έτσι ωμά και κυνικά η κυβέρνηση δηλώνει πως στόχος του νέου νόμου είναι να σταματήσουν σταδιακά οι νοσοκομειακές δομές να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που συντηρούνται και βγάζουν κέρδη με βάση την «παραγωγή» τους. 

Τα έσοδα των νοσοκομείων – από τα οποία θα εξαρτάται και η ύπαρξη τους – θα περιοριστούν βασικά στα χρήματα που θα δίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και στα χρήματα που θα δίνουν οι ίδιοι οι ασθενείς (για όλα όσα δεν θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία – και θα είναι πολλά…) 

Σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για την ΕΣΑΝ ΑΕ: 

«Συνολικά ως το 2020 σχεδιάζουν ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.» 

Παράλληλα, για όσο καιρό το Δημόσιο συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ΕΣΥ, η ΕΣΑΝ Α.Ε. στοχεύει να κατευθύνει ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αυτών των χρημάτων, όπως και των χρημάτων του ΕΟΠΥΥ και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές – και σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων.


http://diulistirio.blogspot.gr/







Διαβάστε περισσότερα.... »
....