Διυλιστήριο: 10/21/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τσά!

     Σου λέει τίποτα ο διπλανός πίνακας λεβεντόπουλε;
Όχι; Ε, βέβαια, και γιατί να σου λέει!

Αν σου έλεγε θα μπορούσες να αναρωτηθείς και γιατί!
Άκου να σου πούμε εμείς μερικά απ' τα ''γιατί'', εκτός των γνωστών: ανεργίες, φτώχεια, χαράτσια, αυτοκτονίες, κλπ.

Πρώτα απ' όλα είστε μία κυβέρνηση εντελώς παράνομη.
Νομοθετείτε συνεχώς παρανόμως. Πρέπει να είμαστε συνεχώς ''στην τσίλια'' που λέμε, για να προλαβαίνουμε να διαμαρτυρόμαστε για το ξέσκισμα του Συντάγματος που κάνετε.
Μόλις χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική με την υπ΄ αριθμ. 3174/2014 απόφασή της την παράταση του χρόνου παραγραφής φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου, που έγινε με το νόμο 2676/1999. (ένα μικρό παράδειγμα στα δεκάδες αντιλαϊκά και απατεωνίστικα κόλπα σας)
Με το ''έτσι θέλω'' νομοθετείτε. Ό,τι σας βολεύει! Κι αν σας πιάσουν σας πιάσανε! Σαν τους χειρότερους λωποδύτες!

Ύστερα, για κοίτα δίπλα σου και γύρω σου, και πίσω σου.
Θα δείς την απόλυτη σαβούρα!
Ποτέ τόσα σκουπίδια δεν βρέθηκαν μαζεμένα για να κυβερνήσουν-ταλαιπωρήσουν έναν ολόκληρο λαό:
Τί να πρωτοπιάσεις; Μπουμπούκους; Τσεκουροφόρους υπερασπιστές κλεφτών του δημοσίου χρήματος; Χρύσανθους; ΒεληΓκίκες; Το μαλί της γριάς; Γεράσιμους; Βρωμήλους; Κυριάκους;
Πού μαζεύτηκε τόσος πολιτικός εμετός;

Κι ερχόμαστε στα μεγαλύτερα προβλήματά σου:

Τον αντιπρόεδρό σου, που είναι ο πολιτικός-φαινόμενο,
..αδιάβροχος στο φτύσιμο, αδιαπέραστος από φιλότιμο, απρόσβλητος από ηθική, συμταγματολόγος με @@@ίδια (ή @@@ίδια συνταγματολόγος;),
..ο μόνος που έχει καταφέρει να έχει δημοφιλία με αρνητικό πρόσημο(!), και παρ' όλα αυτά το θράσος του, η αναίδειά του και ο τομαρισμός του να ανεβαίνουν!

Και τελικά, τον ίδιο σου τον εαυτό!
Το μέγιστο πρόβλημα της κυβέρνησής σου είσαι εσύ ο ίδιος!
Όλα τα προηγούμενα, επειδή είσαι εσύ τα κατάφερες! Δεν γίνανε μόνα τους!
Μακράν ο χειρότερος της μεταπολίτευσης.
Χειρότερος πιά κι απ' τον Μεγάλο Ηλίθιο!
Από κείνον το περιμέναμε.
Είχε και το γονίδιο, βρε αδελφέ!

Εσύ; Απόγονος της γιαγιάς-Πηνελόπης!
Τεστ DNA, κάνετε καθόλου στην οικογένειά σου;
Τί να πεί πιά κανείς; Έχουμε παραμιλήσει πιά με σένα!

Ευτυχώς για μας έχουνε αρχίσει να παραμιλάνε και τ' αφεντικά σου με σένα!
Πού ακούστηκε; Να ελπίζουμε στους εχθρούς μας!
Τέλος πάντων. Πολύ ασχοληθήκαμε με σένα!
Μάζευτα σιγά-σιγά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ιταλία προχωρά στην μεγαλύτερη μείωση φόρων που έχει γίνει ποτέ .

Η Ρώμη παρουσίασε τον προϋπολογισμό της για το 2015, στον οποίο προβλέπονται μειώσεις φόρων που φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ και αψηφούν τις επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες που της ζητούν να κινηθεί αποφασιστικότερα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της. 

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παρουσίασε τις φοροελαφρύνσεις ως «τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας», αλλά ο προϋπολογισμός πρέπει να περάσει από το μικροσκόπιο της Κομισιόν -πηγές από την οποία δηλώνουν στο Reuters ότι εάν κριθεί ότι δεν τηρεί τις συστάσεις για μείωση ελλείμματος και χρέους, θα επιβληθούν τροποποιήσεις.

 Σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού, το 50% των φοροελαφρύνσεων προκύπτει από την φοροαπαλλαγή της τάξης των 80 ευρώ υπέρ των μόνιμων υπαλλήλων οι οποίοι κερδίζουν από 25.000 ευρώ (μικτά) τον χρόνο ή λιγότερα. 

Κατά 5 δισ. ευρώ θα μειωθούν οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών τους οποίους που καταβάλλουν οι εργοδότες. Από το 2015 εξάλλου όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν θα μπορούν να ζητούν την τμηματική καταβολή του εφάπαξ τους μαζί με τον μισθό του κάθε μηνός, χωρίς να περιμένουν την συνταξιοδότησή τους. 

Στο σχέδιο του ιταλικού κρατικού προϋπολογισμού περιλαμβάνει επίσης ένα μέτρο για την επιδοτούμενη πρόσληψη νέων εργαζομένων: η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών για την πρώτη τριετία απασχόλησής τους θα γίνεται από το ιταλικό δημόσιο. Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν άλλα 2 δισ. ευρώ. 

Ο ιταλός πρωθυπουργός παράλληλα ανακοίνωσε την περικοπή των δαπανών του δημοσίου κατά 15 δισ. ευρώ. 

Ο Ρέντσι δήλωσε επίσης, ότι ο λόγος ελλείμματος-ΑΕΠ της Ιταλίας θα διαμορφωθεί φέτος στο 2,9%, θα παραμείνει δηλαδή εντός δηλαδή των παραμέτρων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ήδη υπήρξαν οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις, από μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης: ο πρόεδρος της Μόνιμης Συνόδου των Ιταλικών Περιφερειών Σέρτζιο Κιαμπαρίνο, σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, τόνισε ότι «οι περικοπές σε βάρος των δήμων και των περιφερειών κινδυνεύουν να καταστήσουν τα οικονομικά των δήμων μη βιώσιμα». 

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στην προσπάθεια προώθησης της ανάκαμψης της οικονομίας και αποτελεσματικής τόνωσής της, δήλωσε ότι «ή θα καταφέρουμε να βγούμε όλοι μαζί από την κρίση αυτή, ή δεν θα υπάρξει κανένας απολύτως νικητής».


http://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνες μαθητές κατέλαβαν την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft !

Ο Πάνος Οικονόμου και ο Γεώργιος-Νικηφόρος Αυγουστίδης, δύο Έλληνες μαθητές, κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό European Kodu Kup της Microsoft, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία ταιριάζει στους Έλληνες και δη στη νέα γενιά.

Όπως αναφέρει το Fortunegreece, η ελληνική ομάδα απέσπασε το πρώτο βραβείο για το παιχνίδι «Behind the Red», το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του Αρη.

Ο σχολικός διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φινλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Βρετανία).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Schoolnet, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.


http://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το δεξί χέρι του Σαμαρά : '' Δεν βγαίνει, δεν βγαίνει, δεν βγαίνει'' το πρόγραμμα που δολοφονεί την Ελλάδα

Ο ίδιος ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου ομολογεί την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος, που, αν και «δολοφονεί» την Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζεται!

Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κ. Παπασταύρου -ο οποίος είναι παρών σε όλες τις συζητήσεις με την τρόικα και γνωρίζει από πρώτο χέρι και την παραμικρή λεπτομέρεια- εκμυστηρεύτηκε αυτή τη μεγάλη αλήθεια πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Οταν παλαιός γνώριμός του και επί χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. τον ρώτησε για το πώς εξελίσσεται η πορεία του οικονομικού προγράμματος, εκείνος (σε μια κρίση ειλικρίνειας;) του απάντησε: «Δεν βγαίνει, δεν βγαίνει, δεν βγαίνει!», επαναλαμβάνοντας εις τριπλούν και με έμφαση τη φράση του.

Η επί σειράν ετών γνωριμία των δύο συνομιλητών δεν ήταν από μόνη της λόγος για να μιλήσει με άνεση και να αναφωνήσει αυτή τη χαρακτηριστική ομολογία ο κ. Παπασταύρου, κάνοντας τον ακροατή του να μην πιστεύει στ’ αυτιά του.

Στη λίστα Λαγκάρντ

Ο ισχυρός παράγων του Μεγάρου Μαξίμου (που έγινε γνωστός και από την εμπλοκή του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»), αν και έχει επωμιστεί να προβαίνει σε παραπλανητικές διαρροές για τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων και να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα περί εξόδου από την κρίση, έδειχνε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή τη φορά περισσότερο εξουθενωμένος και πεπεισμένος ότι οι προσδοκίες δεν έχουν πια αντίκρισμα.

Εχει σημασία ότι ο κ. Παπασταύρου έκανε την εκμυστήρευση ενώ λίγες ώρες αργότερα θα επέβαινε στο αεροπλάνο μαζί με τον Γ. Στουρνάρα για να συνοδεύσουν τον Γκίκα Χαρδούβελη στην κρίσιμη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Μια συνάντηση στην οποία η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί να επενδύει πολλά για την έξοδο από το Μνημόνιο πριν από το τέλος του έτους. Προφανώς, όμως, και παρά τα λεγόμενα δεν ήταν έκπληξη η άρνηση που εισέπραξαν εκ μέρους του ΔΝΤ να φύγει από την Ελλάδα, μολονότι και αυτό το σενάριο είχε μπει το προηγούμενο διάστημα στο επικοινωνιακό παιχνίδι.


http://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κ. Καραμανλής: «Για δεκάδες χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση η Ελλάδα!»

Τι λέει ο πρώην πρωθυπουργός για όσα τεκταίνονται στην πολιτική επικαιρότητα • Φοβάται και κρίση στα εθνικά θέματα… • «Η Ν.Δ. δεν αντέχει ποσοστά 15%»! • «Λείπει η κουλτούρα διαλόγου απ’ τη χώρα»… • «Ο Τσίπρας έχει ωριμάσει, αλλά οι άλλοι γύρω του»;

Το τελευταίο διάστημα πολλοί μιλούν εξ’ ονόματος του Καραμανλή, ενώ κάποιοι άλλοι με απίστευτη ευκολία - που αγγίζει τα όρια της αφέλειας - προσπαθούν να τον ερμηνεύσουν.

Ακόμα περισσότεροι αυτοί που περιμένουν μια κίνηση από τον πρώην πρωθυπουργό ή έστω ένα… νεύμα του.

Ο ίδιος προτιμά τη δημόσια σιωπή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν στέλνει τα μηνύματά του εκεί που πρέπει. Ο θεσμικός του ρόλος είναι λεπτός και δεν του επιτρέπει διχαστικές παρεμβάσεις.

Το Newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει πως o πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάθε άλλο παρά συμμερίζεται την ευφορία που προσπαθεί να κατασκευάσει η κυβέρνηση περί της εξόδου απ’ τα μνημόνια και του τέλους της επιτήρησης της χώρας μας.

Τι λέει λοιπόν ο Κώστας Καραμανλής στους στενούς συνεργάτες του για τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική επικαιρότητα;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, σε συζητήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με φίλους, συνεργάτες του, αλλά και δεκάδες βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., που τον επισκέπτονται στο Πολιτικό Γραφείο του στην Παναγή Κυριακού (τα αιτήματα είναι δεκάδες, καθημερινά…), ο Κ. Καραμανλής εκφράζει την απαισιόδοξη εκτίμηση, ότι «η Ελλάδα είναι τόσο δεμένη χειροπόδαρα στις δεσμεύσεις απ’ τα μνημόνια, ώστε θα βρίσκεται σε επιτήρηση για δεκάδες χρόνια, ίσως για περίπου τρεις δεκαετίες»!

Σπεύδει μάλιστα να προσθέσει, ότι αυτό θα συμβαίνει ανεξάρτητα απ’ το ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα μας, αφού οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει πάρα πολύ δύσκολα δεν θα τηρηθούν…

Ως εκ τούτου προβλέπει πολύ δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα.

Και μάλιστα δεν αποκλείει, όπως τονίζει στους συνομιλητές του, ακόμα και κρίση στα εθνικά θέματα, αφού όπως πιστεύει σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά μπορεί να αποκλειστεί, αυτό δείχνει και η εμπειρία, ακόμα και η σχετικά πρόσφατη… Είναι και γι’ αυτό που ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει:

- Αφενός άνοιγμα διαύλων συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, κάτι που θεωρεί αναγκαίο, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει το γεγονός, ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει αυτή την περίοδο στη χώρα μας.

- Αφετέρου την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύει συγκεκριμένα, ότι η επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε έναν πιο ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου, ο οποίος –όπως τονίζει- τώρα είναι απλώς διακοσμητικός, αφού το σύστημα είναι πλήρως πρωθυπουργοκεντρικό. Και αυτή η παντοδυναμία του εκάστοτε πρωθυπουργού συντελεί στο γκρέμισμα των αναγκαίων γεφυρών που θα πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου…

Δεν ενδιαφέρομαι…

Πάντως ο Κ. Καραμανλής, όταν ερωτάται αν θα ενδιαφέρονταν να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ενισχυμένες αρμοδιότητες του Προέδρου, συνεχίζει να αρνείται λέγοντας ότι «δεν ενδιαφέρομαι».

Με ό,τι αυτό σημαίνει…

Πάντως και σε αυτό το ζήτημα ερμηνεύει τη στάση του με το γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα και κυρίως με την παντελή έλλειψη κουλτούρας διαλόγου, που κόβει κάθε γέφυρα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Και μάλιστα «σε μια χώρα που βυθίζεται», όπως επισημαίνει και ως εκ τούτου ο διάλογος αποτελεί sine qua non προϋπόθεση επιβίωσης… Μάλιστα τονίζει, ότι «είναι δυνατό σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τις εκλογές να μην έχουν συναντηθεί θεσμικά ο πρωθυπουργός κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»;

Η Ν.Δ. δεν αντέχει το 15%!

Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις, ο Κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν ενδιαφέρεται.
Και μάλιστα υπενθυμίζει κάτι που υπογράμμισε στον Αντ. Σαμαρά, όταν του παρέδιδε την ηγεσία του κόμματος μετά τη νίκη του στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2009:

- Εγώ, Αντώνη, δεν πρόκειται να γίνω επίτιμος…

Υπό την έννοια, ότι δεν θα του δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα, με παρεμβάσεις στο εσωκομματικό πεδίο.

Άλλωστε, προσθέτει, χρημάτισε για πολλά χρόνια αρχηγός του κόμματος, για πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργός, συνεπώς ποιο νόημα θα είχε να σκέφτεται μια επανάκαμψη; Ωστόσο και παρά την κατηγορηματική επ’ αυτών θέση του, εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για το μέλλον της Ν.Δ., που το βλέπει ζοφερό.

Τονίζει, ότι «η Ν.Δ. δεν αντέχει ένα ποσοστό γύρω στο 15%», δεν αντέχει δηλαδή μια κατάρρευση σαν αυτή του ΠΑΣΟΚ του 2012, που συνεχίζεται. Κι αν πέσει σε τέτοια ποσοστά ή –ακόμα χειρότερα- μικρότερα, θα υπάρξουν εξελίξεις στην ευρύτερη παράταξη έως και ανεξέλεγκτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι αντίθετος με προσκλητήρια χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο.

Για παράδειγμα, είναι σταθερά αντίθετος με τυχόν προσκλητήριο προς τον Γ. Καρατζαφέρη…

Δύσκολο να βρεθούν οι 180…

Ο Κ. Καραμανλής ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, τις οποίες βλέπει σύντομα, αφού εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 αναγκαίες ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκτιμά, ότι για τον Αντ. Σαμαρά θα ήταν καλύτερα να οδηγούσε τις εξελίξεις σε πρόωρες εκλογές μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, αφού όσο ο χρόνος θα κυλά τα πράγματα θα δυσκολεύουν για την κυβέρνησή του, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα υπογραμμίζει, ότι απ’ το κλίμα που εισπράττει (μιλά και με δημοσκόπους…) αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι για πρώτη φορά διαπιστώνεται μια απευθείας διαρροή ψήφων απ’ τη Ν.Δ. προς το ΣΥΡΙΖΑ, του μεγέθους του 10%, ίσως και παραπάνω!

Για όλους αυτούς τους λόγους εκτιμά, ότι είναι πιθανό να υποστούν μεγάλη εκλογική ήττα και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και να οδηγηθούν οι εξελίξεις σε ανατροπές, αντίστοιχες αυτών του 2012.

Σε ό,τι αφορά πάντως στο ΠΑΣΟΚ κάνει την ανάλυση, ότι ο Βενιζέλος δεν θα κινδυνεύσει με αμφισβήτηση που θα φτάσει στα όρια της ανατροπής του μέχρι τις εκλογές.

Αλλά μετά τις εκλογές, τα βλέπει όλα ανοιχτά…

Έχει ωριμάσει ο Τσίπρας, αλλά…

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, ο Κ. Καραμανλής εκτιμά ότι ο ίδιος ο Τσίπρας έχει ωριμάσει.

Αλλά εκφράζει αμφιβολίες, κατά πόσο συμβαίνει το ίδιο και με τα περισσότερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, κατά πόσο έχει συγκροτηθεί μια ηγετική ομάδα έτοιμη να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

«Ο Τσίπρας δείχνει να έχει ωριμάσει, αλλά οι άλλοι;», ερωτά μάλλον ρητορικά.

Επίσης εκφράζει αμφιβολία, κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ή μήπως ακόμα χαρακτηρίζεται από «άγνοια κινδύνου», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Κ. Καραμανλής, όταν δέχεται το κλασικό ερώτημα, αν και πότε θα μιλήσει, απαντά ότι δεν προτίθεται να κάνει κάποια παρέμβαση, αλλά προσθέτει:

- Εκτός αν κάποτε μιλήσω θεσμικά…


http://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέσος όρος συνολικών απολαβών των βουλευτών μας 8.300 Ευρώ !!!

Οι πιστώσεις της Βουλής για τις βουλευτικές αποζημιώσεις ανέρχονται σε 20,541 εκατομμύρια ευρώ μειωμένες κατά 411.000 σε σχέση με πέρσι λόγω της μισθοδοσίας στο εξής από το Ευρωκοινοβούλιο και των έξι ευρωβουλευτών που διατηρούσαν τα μισθολογικά τους δικαιώματα στην Ελλάδα μέχρι πέρσι.

Δεδομένου όμως ότι οι «πατέρες του έθνους» δικαιούνται πέραν της αποζημίωσής τους (που μαζί με εκείνη για τη συμμετοχή τους σε Επιτροπές και Θερινά Τμήματα της Βουλής φτάνουν τα 6100 ευρώ), επιδόματα γραφείου (6.411.000 ευρώ), οικογενειακής παροχής (180.000 ευρώ) και εξόδων κίνησης (1.365.000 ευρώ), οι συνολικές απολαβές των «300» ξεπερνούν τις 8.300 ευρώ.

Όσο για το τακτικό προσωπικό της Βουλής, μονίμους, υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου, μετακλητούς και ειδικούς φρουρούς, που φτάνουν τους 1395 (έναντι 1852 προβλεπομένων θέσεων), φέρεται να αμείβεται κατά μέσο όρο με 1368 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα που τους αναλογούν). Στο ποσό αυτό όμως προστίθενται κατά περίπτωση κάποιες απολαβές λόγω της υπαγωγής των περισσοτέρων στο νόμο περί ‘υπερβάλλουσας μείωσης’ των αποδοχών τους από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καθώς και άλλες αποζημιώσεις συλλογικών οργάνων.

Στον προϋπολογισμό της Βουλής που συζητείται απόψε προβλέπεται ακόμα κονδύλι 30.000 ευρώ για προμήθεια ειδών διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εξάρτησης, εστίασης κτλ. Σημαντική αύξηση κονδυλίων προβλέπεται για την προμήθεια εκτυπωτικού και βιβλιοδετικού μηχανήματος (1.739.000 ευρώ), προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών (132.000 ευρώ), αμοιβές για εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση (365.000 ευρώ), υπερωρίες συνεργατών βουλευτών (63.000 ευρώ) κ.ο.κ.

Σημαντικές, πάντως, είναι και οι μειώσεις δαπανών, όσον αφορά στα έξοδα μετακίνησης μελών του Κοινοβουλίου για ταξίδια στο εξωτερικό (μείωση κατά 230.000 ευρώ), στα έξοδα για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (μείον 448.700 ευρώ), στα έξοδα χρηματοδοτικής μίσθωσης (μείον 530.000 ευρώ) κ.ο.κ., ενώ σημαντική μείωση δαπανών κατά 732.000 ευρώ αποφέρει η εναρμόνιση των μισθολογίων της Βουλής με τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....