Διυλιστήριο: 02/08/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μαυρίκος ξέπλενε χρήμα της Novartis για πολιτικούς



Τον Ιούνιο του 2016 σκοτώθηκε μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι συνθήκες του ατυχήματος προβλημάτισαν εξ αρχής τις Αρχές, δύο χρόνια μετά όμως ουδείς ασχολείται με το ζήτημα. Μέχρι τώρα, καθώς ο εκδότης δεν ήταν όπως φαίνεται ένα τυχαίο πρόσωπο αφού το όνομά του έχουν αναφέρει μάρτυρες και στην υπόθεση της Novartis.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ο οποίος στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός όχι από τις εφημερίδες του που πωλούσαν λιγότερα από 100 φύλα αλλά από την εμπλοκή στη μεγάλη υπόθεση των εκβιασμών, φαίνεται, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες να λάμβανε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.

Ήδη από τον Ιούνιο του 2016 είχε διατυπώσει ερωτήματα για τη διαφήμιση που λάμβαναν οι εφημερίδες του Μαυρίκου δήθεν ως αποτέλεσμα εκβιασμών. Αποτελούσε δηλαδή ερώτημα το πώς μπορούσε κάποιος να εκβιάζει χρησιμοποιώντας ως μέσο εφημερίδες και ιστοσελίδες που δεν πωλούσαν πάνω από 100 φύλα, είχαν μηδαμινή αναγνωσιμότητα και φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως παρέμβαση.

Γράφαμε τότε χαρακτηριστικά πως «προκύπτει πως τα ανύπαρκτα Μέσα του Παναγιώτη Μαυρίκου είχαν εισπράξει εκατομμύρια. Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα ήταν αν οι εκβιασμοί Μαυρίκου εξασφάλιζαν εισπράξεις για τον ίδιο μόνο ή στην πραγματικότητα ήταν μαύρο χρήμα που επέστρεφε σε πολιτικούς». Αυτήν ακριβώς την εκτίμηση φαίνεται πως κάνουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου της Novartis.

Έχει άλλωστε αποδειχθεί ως σήμερα πως τόσο ο Μαυρίκος όσο και οι υπόλοιποι της ομάδας εκβιαστών είχαν εξαιρετικές σχέσεις με πολιτικούς. Γράφαμε τον Ιούνιο του 2016 εκτός των άλλων ότι «το ηθικό θέμα που υπάρχει φαινομενικά είναι γιατί αυτοί συναναστρέφονταν με εκβιαστές. Το πολιτικό και νομικό όμως είναι, τι σχέσεις είχαν μαζί τους και αν η σχέση αυτή περιείχε και την οικειότητα των επιστροφών του χρήματος».

Το άρθρο μας κατέληγε τότε ως εξής: «τις επόμενες μέρες ο Μαυρίκος θα κατέθετε συμπληρωματικά στην Ανάκριση για τους εκβιασμούς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έλεγε πως οι πραγματικοί αποδέκτες των χρημάτων ήταν όλοι αυτοί με τους οποίους αποδεδειγμένα μιλούσε στα τηλέφωνα; Πως οι πολιτικοί ήταν οι εισπράκτορες και αυτός απλώς το πιστόλι;». Σήμερα είναι αυτή η πιθανότητα που πρέπει να διερευνηθεί.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....