Διυλιστήριο: 05/30/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

VIDEO - Εμπρηστικές και επικίνδυνες δηλώσεις από την αρχηγό του μειονοτικού ΚΙΕΦ: Είμαστε Τούρκοι



Στην Δυτική Θράκη το μειονοτικό κόμμα ισότητας ΚΙΕΦ, κατέγραψε το βράδυ των εκλογών πρωτιά σε Ξάνθη και Ροδόπη με ποσοστά πάνω από 40%.

Το OPEN TV βρέθηκε στην περιοχή όπου συνομίλησε με την πρόεδρο του κόμματος την Τσιγδέμ Ασάφογλου, με την ίδια να χαρακτηρίζει το ΚΙΕΦ «τουρκικό κόμμα» και να ζητά αναγνώριση τουρκικής εθνικής ταυτότητας της μειονότητας.

Μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV η πρόεδρος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το κόμμα τουρκικό δηλώνοντας πως και η ίδια είναι Τουρκάλα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους» και τονίζει στη συνέχεια πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.

Το ΚΙΕΦ βγήκε πρώτο και στην Ξάνθη και οι επιτελείς του υποστηρίζουν ότι το κόμμα πλέον στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Τι είναι το ΚΙΕΦ;
Όπως εξηγούν Έλληνες καθηγητές, το κόμμα έχει στραμμένες τις «κεραίες» του στην Άγκυρα και προβάλλει τις τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή.

Αντανακλά, μάλιστα, μια ευρύτερη στρατηγική της Τουρκίας η οποία στόχο την εργαλειοποίηση και στην εκμετάλλευση των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλα τα Βαλκάνια ως εργαλείο αύξησης της τουρκικής επιρροής στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο πως για την νίκη του ΚΙΕΦ στην Δυτική Θράκη εξέδωσε και τηλεγράφημα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu τονίζοντας πως «το κόμμα συγκέντρωσε την υποστήριξη της τουρκικής εθνότητας που ζει στην περιοχή».



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....