Διυλιστήριο: 08/29/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Εκκρεμούν επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ

Επιστροφές ΦΠΑ άνω του 1 δισ. ευρώ εκκρεμούν την τελευταία εβδομάδα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που αναμένουν έως και περίπου 2,5 χρόνια (για την ακρίβεια 887 ημέρες) για να εισπράξουν από το Δημόσιο τον συγκεκριμένο φόρο. Με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους δικαιούχους επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, έως και τις 26 Αυγούστου το κράτος δεν είχε ικανοποιήσει 6.164 αιτήσεις από το σύνολο των 11.269 αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, με το οφειλόμενο ποσό των επιστροφών να ανέρχεται σε 1,01 δισ. ευρώ. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι 4.816 επιχειρήσεις απ' όλες όσες βρίσκονται στη «λίστα αναμονής» (ποσοστό 78,13%) περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών.
Από τα συγκεκριμένα στοιχεία του υπουργείου, προκύπτει, επίσης, ότι:
*Στην Εφορία Κιλκίς, υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν έως και 887 ημέρες για την επιστροφή του ΦΠΑ, ενώ τη 2η χειρότερη επίδοση κατέχει η ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης, με την αναμονή να ανέρχεται έως και τις 834 ημέρες. Στον αντίποδα, η ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών γίνεται το αργότερο σε 53 ημέρες στις Εφορίες Πάρου και Αλεξανδρούπολης. Συνολικά, ο μέσος όρος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ από όλες τις Εφορίες της χώρας, ανέρχεται στις 447 ημέρες.
*Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών ΦΠΑ οφείλει η ΦΑΕ Αθηνών, η οποία πρέπει να αποδώσει συνολικά 355,68 εκατ. ευρώ σε 643 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.
*Οι Εφορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων σε αναμονή άνω των 120 ημερών, ήταν η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά με 931 αιτήσεις, η ΦΑΕ Αθηνών με 523 αιτήσεις και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων με 403 αιτήσεις.
*Οι τρεις Εφορίες με τη σημαντικότερη βελτίωση στην επίδοσή τους την τελευταία εβδομάδα, ήταν η Α΄ Ηρακλείου (ανέβηκε κατά 29 θέσεις στη σχετική κατάταξη), η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας (κατά 14 θέσεις) και η ΔΟΥ Μεσολογγίου (κατά 9 θέσεις). Αντίθετα, οι τρεις εφορίες που κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση, ήταν η ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου (υποχώρησε στον σχετικό κατάλογο κατά 31 θέσεις), η ΔΟΥ Αιγίου (κατά 18 θέσεις) και η ΔΟΥ Κομοτηνής (κατά 10 θέσεις).
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτές είναι οι 15 εταιρείες που βγάζουν εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κι όμως στην Έλλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις που βγάζουν τρελά χρήματα και μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ...
Δείτε στη λίστα που δημοσιεύει το DIRECTION BUSINESS REPORTS τους ισχυρούς της ελληνικής επιχειρηματικότητας την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες κάνουν αγώνα δρόμου για να προμηθευτούν τα άκρως απαραίτητα για να σιτίσουν τις οικογένειες τους... Πρώτη εταιρεία στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες ποιός άλλος ο...
ΟΠΑΠ που βιάστηκε ο Μεσσήνιος να... χαρίσει στο κολλητάρι του τον Μελισσανίδη, δείτε επίσης τα κέρδη του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα με την ΑΚΤΩΡ και την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα μεγάλα κέρδη ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ που επίσης θέλουν να ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής ο Μεσσήνιος και η συμμορία του...

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναστασιάδης: «Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο»

Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ
Τη δική του εκδοχή για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας έδωσε χθες ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, καταθέτοντας ενόρκως στην ερευνητική επιτροπή που συνεστήθη για να εντοπίσει τις ευθύνες και τα πρόσωπα που τις φέρουν.
 Ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στο κούρεμα των καταθέσεων μετά τις αποφάσεις του Eurogroup στις 15 και στις 25 Μαρτίου, ανέφερε πως επέλεξε να είναι ωφέλιμος παρά αρεστός. Τόνισε ότι η πρόταση για κούρεμα ήταν πρωτοβουλία των διευθυντηρίων του Eurogroup, που υιοθετούσε η πλειοψηφία των κρατών-μελών. Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση για κούρεμα καταθέσεων ήταν μια προειλημμένη απόφαση που γεννήθηκε ως ιδέα στις Συνόδους των G20 και λόγω της μη έγκαιρης λήψης μέτρων από τη Λευκωσία «θεώρησαν ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να την εφαρμόσουν».
Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι βρέθηκε προ του διλήμματος είτε να πει ένα ηρωικό «όχι» για μερικά 24ωρα είτε να αποδεχθεί την τελική πρόταση για κούρεμα, προσμετρώντας τα δεδομένα και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Ισχυρίστηκε πως σε περίπτωση μη κατάληξης σε πρόγραμμα στήριξης η Κύπρος θα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία, καθώς θα κατέρρεαν οι τράπεζες αφού η ΕΚΤ θα σταματούσε την έκτακτη παροχή ρευστότητας και το κράτος θα έπρεπε να καταβάλει 19,7 δισ. προς τους καταθέτες, άλλα 11 δισ. για τον ELA και αλλά 5,8 δισ. σε δημοσιονομικές υποχρεώσεις.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε πως ουσιαστικά βρέθηκε ενώπιον εκβιασμού: «Ηθελαν (το Eurogroup) να μου αποστερήσουν και το τελευταίο ανάχωμα, όταν μου ανακοίνωσαν ότι η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών αναβλήθηκε. Ζητούσαν την Κυριακή 17 Μαρτίου η κυπριακή Βουλή να συνέλθει και να εγκρίνει την πρόταση, διαφορετικά την Τρίτη οι τράπεζες θα παρέμειναν κλειστές. Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο». Για τη στάση της Ελλάδας ανέφερε πως προσπάθησε να βοηθήσει, αλλά δεν ήταν σε θέση να ασκήσει επαρκώς την ιδιότητα του μέλους.
Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που δεν διεκδίκησε η Κύπρος κάποια στήριξη για τη συμβολή της στην απομείωση του ελληνικού χρέους, είπε ότι την κύρια ευθύνη δεν την έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά κυρίως η κυπριακή (Δημήτρης Χριστόφιας) που δεν έθιξε τότε το θέμα. Το κόστος για την Κύπρο από το κούρεμα του ελληνικού χρέους ήταν 4,5 δισ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια είδηση που δεν θα δείτε στα μεγάλα κανάλια ''ΑΝ.ΕΛ.:Δικαίωση Καμμένου από την απόφαση για τις αγωγές Ξαφά-Μάκκα

Για «απόφαση κόλαφο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο δικαίωσε απόλυτα τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, απορρίπτοντας τις αγωγές της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα εναντίον του, όπως και στην υπόθεση Αντρίκου Παπανδρέου και Θεόδωρου Τσουκάτου» αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος «το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό της και επί της ουσίας, την αγωγή που είχαν υποβάλει εναντίον του η πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο ΔΝΤ ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και στη συνέχεια υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας IJ Partners, Μιράντα Ξαφά και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας εταιρίας Χάρης Μάκκας, ο οποίος σήμερα είναι διορισμένος ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας».
«Αμφότεροι ζητούσαν την επιδίκαση σε αυτούς εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για τις καταγγελίες που έκανε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το γεγονός ότι η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας, ως στελέχη της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με την επωνυμία IJ PARTNERS, εκμεταλλεύτηκαν εσωτερική πληροφόρηση από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού της χώρας (Γιώργου Παπανδρέου) σχετικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της και το ενδεχόμενο λήψης δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πέτυχαν να αγοράσει η εταιρία αυτή από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους (CDS) σε χαμηλή τιμή, τα οποία μεταπώλησε στη συνέχεια σε πολύ υψηλότερη τιμή, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Τόσο η αγωγή της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, όσο και οι δύο αγωγές του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς τις ίδιες καταγγελίες του τελευταίου όπως αυτές αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω και είχαν επομένως το ίδιο αντικείμενο, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους και επί της ουσίας, καθώς κατέρρευσε ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η προσπάθεια και των τριών να παρουσιάσουν τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως κοινό συκοφάντη» προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Επιπροσθέτως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν ότι έτσι «απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας και η αγωγή του Θόδωρου Τσουκάτου κατά του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου για τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τότε το Δικαστήριο έκρινε πως όλες οι καταγγελίες του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αποδοχή χορηγίας 1.000.000 γερμανικών μάρκων από τα ταμεία της SIEMENS προς τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αληθείς».
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι η προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Πάνου Καμμένου «έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό»,
προσθέτοντας ότι «πλέον η Μιράντα Ξαφά και ο Χάρης Μάκκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ποινική και την Αστική Δικαιοσύνη για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω σε βαθμό κακουργήματος και για προσβολή της προσωπικότητάς του, ως πολιτικού αρχηγού και μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
«Επίσης στην Αστική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει και ο Αντρίκος Παπανδρέου για προσβολή της προσωπικότητας του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ποινική διερεύνηση για το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου, έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Οικονομικών Εισαγγελέων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος. Επίσης αντιμέτωποι με την Ποινική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία -συνεχίζει η ανακοίνωση- «θα βρεθούν και οι «φίλοι» της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, δημοσιογράφοι, αφενός ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και αφετέρου ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Ηλίας Κανέλλης, οι μόνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν, ανεπιτυχώς και ψευδορκώντας όπως κρίθηκε από το Δικαστήριο, τις απόψεις των «εντολέων» τους, στο δικαστήριο».
«Μετά και από αυτήν την νεότερη εξέλιξη, η Ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν εκβιάζεται από οικονομικά, εκδοτικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρις ότου και η πολιτική πλειοψηφία αποδεχθεί το προφανές: Ότι η επίθεση εις βάρος της χώρας ήταν στοχευμένη, από συγκεκριμένα κέντρα και όσοι λειτούργησαν ως ντήλερς των διεθνών τοκογλύφων θα τιμωρηθούν παραδειγματικά» καταλήγει η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....