Διυλιστήριο: 01/16/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

VIDEO - 10 Λόγοι για να μην ψηφίσετε Ποτάμι

Δείτε το παρακάτω video πριν ψηφίσετε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Κοινοποιήστε το σε φίλους, τουλάχιστον να ξέρουν τι ψηφίζουν .....

1. Γιατί είναι καλός στα παζάρια

2. Γιατί πιστεύει πως θα σώσει την χώρα

3. Γιατί χρηματοδοτείται από ξένους παράγοντες

4. Γιατί δεν θέλει αυξήσεις στους μισθούς για να μην καταναλώνουμε

5. Γιατί θέλει να ελαχιστοποιήσει το κόστος του εργαζόμενου για τον εργοδότη

6. Γιατί λέει ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε τους δημοσιογράφους

7. Γιατί έχει εθνικές θέσεις

8. Γιατί είναι σταθερό σε αυτά που υπόσχεται

9. Γιατί έχει ικανά στελέχη ....

10. Γιατί δεν κρύβονται από πίσω του επιχειρηματικά συμφέροντα
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δύο Ελληνικές Τράπεζες ζήτησαν πρόσθετη χορήγηση ρευστότητας από την Τράπεζα της ΕλλάδοςΤα πρώτα αιτήματα για τη χορήγηση ρευστότητας μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance - ELA) κατέθεσαν χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), δύο εγχώριες τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι τράπεζες ζητούν, στο πλαίσιο του ELA, ρευστότητα άνω των 5 δισ. ευρώ, ενώ είναι θέμα ημερών να καταφύγουν στον έκτακτο μηχανισμό και οι υπόλοιπες εγχώριες τράπεζες.

Η προσφυγή στο ELA γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι πιεστικές συνθήκες ρευστότητας όπως διαμορφώνονται από την εντεινόμενη μείωση των καταθέσεων αλλά και την «αφαίμαξη» των τραπεζών από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.

Κατά κανόνα μια τράπεζα καταφεύγει στον έκτακτο μηχανισμό όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και δεν έχει καλής ποιότητας εγγυήσεις ώστε να αντλήσει ρευστότητα από τη βασική χρηματοδότηση της ΕΚΤ. Επίσης το ELA βαρύνεται με σημαντικά υψηλότερο κόστος, επιτόκιο 1,55% έναντι επιτοκίου 0,05% με το οποίο δίδεται η βασική χρηματοδότηση.

Τα αιτήματα των τραπεζών αναμένεται να συζητηθούν στην ΕΚΤ την ερχόμενη Τετάρτη.

Η προσφυγή στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα της «Κ» (Κυριακή 11.01) και σύμφωνα με στελέχη τραπεζών η χρήση του ELA γίνεται πιο νωρίς από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που αποτυπώνει τις ολοένα και επιδεινούμενες συνθήκες ρευστότητας.

Πέραν της μείωσης των καταθέσεων, χθες οι τράπεζες υπέστησαν ένα ακόμα αιφνίδιο και μη αναμενόμενο πλήγμα: την ελεύθερη πτώση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών η χθεσινή πτώση οδηγεί σε απώλειες 1,5 έως 2 δισ. ευρώ στη ρευστότητα του συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις τον περασμένο Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο οι απώλειες συνεχίζονται, αλλά όπως σημειώνουν οι τράπεζες αντιμετωπίζονται. Μεγάλη αφαίμαξη στη ρευστότητα, που επιτάχυνε την προσφυγή των τραπεζών στο ELA, προκαλούν οι αλλεπάλληλες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου. Τον περασμένο Νοέμβριο το Δημόσιο άντλησε μέσω εντόκων 2,75 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο 3,25 δισ. ευρώ ενώ μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο 2,7 δισ. ευρώ. Από τα παραπάνω ποσά σημαντικό τμήμα -σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών ποσό 3 δισ.ήταν στα χέρια ξένων επενδυτών, οι οποίοι δεν τα ανανεώνουν και τα οποία τελικά αγοράζονται από τις εγχώριες τράπεζες.

Σημειώνεται ότι οι εγχώριες τράπεζες είχαν καταφύγει στον ELA και το 2011 για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φυγή των καταθέσεων, αλλά και το μπαράζ των υποβαθμίσεων του ελληνικού Δημοσίου (και των τραπεζών) που εξοβέλισε τους ελληνικούς τίτλους ως «μη επιλέξιμους» για την παροχή ρευστότητας από το ευρωσύστημα. Μάλιστα, τον Μάιο του 2012, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας που πυροδότησαν τότε οι εκλογές, οι εγχώριες τράπεζες άντλησαν μέσω ELA 124 δισ. ευρώ και κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις άνευ προηγουμένου εκροές καταθέσεων. Από τον Δεκέμβριο του 2012 ο ELA, και γενικότερα η εξάρτηση των εγχωρίων τραπεζών, άρχισε να μειώνεται, ενώ τον Μάιο του 2014 η εξάρτηση από τον ELA μηδενίστηκε. Η εξάρτηση σε ρευστότητα από το ευρωσύστημα μειώθηκε από το αρνητικό ρεκόρ των 135 δισ. (Ιούνιος 2012) σε 42,6 δισ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτυπώνοντας τη θεαματική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της ρευστότητας. Μάλιστα, την περασμένη άνοιξη οι εγχώριες τράπεζες επέστρεψαν, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της δημοσιονομικής κρίσης, στη διατραπεζική αγορά.

Το ELA χορηγείται έπειτα από έγκριση της ΕΚΤ αλλά βρίσκεται υπό την ευθύνη της εθνικής κεντρικής τράπεζας, δηλαδή στην περίπτωσή μας της ΤτΕ. Το ELA δίνεται μόνο σε βιώσιμες τράπεζες, ενώ είναι απαραίτητη η παροχή εγγυήσεων, ωστόσο χαμηλότερης ποιότητας. Ετσι π.χ. χαρτοφυλάκια στεγαστικών δανείων που η ΕΚΤ δεν θεωρεί επιλέξιμα για να χορηγήσει βασική χρηματοδότηση, μπορούν να γίνουν δεκτά για χρηματοδότηση μέσω ELA. Επιπλέον, η χρηματοδότηση μέσω ELA έχει προσωρινό και έκτακτο χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση μη κανονικών συνθηκών, και δεν μπορεί να έχει διάρκεια πάνω από 6 μήνες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαγκάρντ: Εξεπλάγην από την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας


Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα «έκπληκτη από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να άρει το κατώτατο όριο των 1,20 φράγκων ανά ευρώ» που ίσχυε εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα το ελβετικό νόμισμα να εκτοξευτεί στα ύψη έναντι του ευρώ.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα «έκπληκτη από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να άρει το κατώτατο όριο των 1,20 φράγκων ανά ευρώ» που ίσχυε εδώ και τρία χρόνια, με αποτέλεσμα το ελβετικό νόμισμα να εκτοξευτεί στα ύψη έναντι του ευρώ.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας Τόμας Τζόρνταν «δεν επικοινώνησε μαζί μου», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNCB, η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Ελπίζω να είχε επικοινωνήσει με συναδέλφους από άλλες Κεντρικές Τράπεζες. Δεν ξέρω όμως αν το έκανε», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να σχολιάσει την απόφαση καθαυτή.

Η άρση της κατώτερης ισοτιμίας με το ευρώ, ένα μέτρο που είχε ληφθεί για να προστατευθεί η ελβετική οικονομία από την οικονομική κρίση, οδήγησε σε μεγάλη πτώση το ελβετικό χρηματιστήριο ενώ προκάλεσε σοκ στους Ελβετούς εξαγωγείς, που πλήττονται από την απόφαση, όπως εξάλλου και οι δανειολήπτες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλός ινδιάνος είναι ο νεκρός ινδιάνος..

    ..έλεγαν τότε στην ''αγρια Δύση'', υπονοώντας πως το ''γονίδιο'', η συνειδητοποίηση της ταυτότητας των (εχθρών) ινδιάνων, επέρχεται μόνο με τον θάνατό τους.

Αυτό ακριβώς έχει επισημάνει το blog σε διάφορα παλιότερα σχόλια, σε σχέση με τους πασόκους και τον Πασοκισμό:
Ο πασόκος είναι ένα μεταλλαγμένο είδος ανθρώπου, μιά μετάλλαξη που δεν είναι δυνατόν να φύγει απ' το πετσί του, δεν μπορεί ο ίδιος να την αποποιηθεί ή να την αναιρέσει,
..και την σέρνει μαζί του, ευχή για τον ίδιο, κατάρα για τους υπόλοιπους, μέχρι το φυσικό και οριστικό του τέλος!
Και δεν έχει καμία σημασία αν ο ίδιος ή οι άλλοι τον αποκαλούν ''ΠαΣοΚ'', ή Κίνημα, ή Ελιά θρούμπη, ή Ηλίθιο.
Αυτός μέσα του ξέρει, η μπορεί και να μην ξέρει αλλά να το αισθάνεται, πως είναι ΠαΣοΚ!

Ας μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν το πλήθος που θα δούμε να ακολουθεί την πολιτικά εγκληματικότερη, γελοιοδέστερη και βλακωδέστερη φυσιογνωμία της μεταπολίτευσης!

''Άμα τη εμφανίσει'' του ορίτζιναλ πασόκου αρχηγού,
..τα πασόκια, τα μουλωχτά υποκείμενα που φυτοζωούσαν σε διάφορους άλλους σχηματισμούς,
..έσπευσαν να πλαισιώσουν τον Μεγάλο Ηλίθιο με αναπτερωμένο το ''ινδιάνικό'' τους ηθικό, έτοιμοι για μιά νέα πορεία προς την ρεμούλα, την ''άρπα'', την καταστροφή.
Όλα τα σπαρόφυτα και πάλι μαζί!

Το καράβι ''ΠαΣοΚ'' βούλιαξε, ή βουλιάζει, παρέα με τον χοντρό μούτσο που έγινε καπετάνιος.
Ο Πασοκισμός όμως ζει και βασιλεύει, και είναι το ελληνικό ''αυγό του φιδιού'', πατέντα δική μας και μοναδική,
..που θα αποτελεί για πάντα κίνδυνο για την χώρα.
Θα έπρεπε να υπήρχε ένα είδος κοινωνικής καραντίνας, ή ένα είδος απολύμανσης-απομίανσης για το φαινόμενο αυτό!
Δυστυχώς δεν υπάρχει.

Το blog φοβάται πως οι εκλογές και το προσεχές μέλλον θα αναδείξουν την ύπαρξη και το μέγεθος του προβλήματος.
Θα είναι ένα αγκάθι,
..μέσα στην γενική χαρά των εκλογικών αποτελεσμάτων!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....