Διυλιστήριο: 11/22/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ο πολιτικά αγράμματος...

Ο χειρότερος αγράμματος είναι ο πολιτικά αγράμματος. Δεν ακούει τίποτα, δεν βλέπει τίποτα, δε μετέχει στην πολιτική ζωή. Δε δείχνει να γνωρίζει ότι το κόστος διαβίωσης, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα βασίζονται σε πολιτικές αποφάσεις. Νιώθει ακόμη και περήφανος για την πολιτική του αμορφωσιά, φουσκώνει το στήθος και λέει πως μισεί την πολιτική. Δε γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως απ’ την έλλειψη συμμετοχής του στα κοινά προέρχεται η ύπαρξη της πόρνης, το παρατημένο παιδί, ο κλέφτης και, χειρότερα απ’ όλα, οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, oι λακέδες των εκμεταλλευτριών πολυεθνικών εταιρειών.
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το πιο όμορφο video για την Ελλάδα !!! Πρέπει να το δείτε ....


Δήλωση Σεφέρη:«Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή. Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου. Εἶναι µικρὸς ὁ τόπος µας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ πράγµα ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι µᾶς παραδόθηκε χωρὶς διακοπή. Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα δὲν ἔπαψε ποτὲ της νὰ µιλιέται. Δέχτηκε τὶς ἀλλοιώσεις ποὺ δέχεται καθετὶ ζωντανό, ἀλλὰ δὲν παρουσιάζει κανένα χάσµα.
Ἄλλο χαρακτηριστικὸ αὐτῆς τῆς παράδοσης εἶναι ἡ ἀγάπη της γιὰ τὴν ἀνθρωπιά, κανόνας της εἶναι ἡ δικαιοσύνη. Στὴν ἀρχαία τραγωδία, τὴν ὀργανωµένη µὲ τόση ἀκρίβεια, ὁ ἄνθρωπος ποὺ ξεπερνᾶ τὸ µέτρο, πρέπει νὰ τιµωρηθεῖ ἀπὸ τὶς Ἐρινύες. Ὅσο γιὰ µένα συγκινοῦµαι παρατηρώντας πὼς ἡ συνείδηση τῆς δικαιοσύνης εἶχε τόσο πολὺ διαποτίσει τὴν ἑλληνικὴ ψυχή, ὥστε νὰ γίνει κανόνας τοῦ φυσικοῦ κόσµου. Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς διδασκάλους µου, τῶν ἀρχῶν τοῦ περασµένου αἰώνα, γράφει: «… θὰ χαθοῦµε γιατί ἀδικήσαµε …». Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ἦταν ἀγράµµατος. Εἶχε µάθει νὰ γράφει στὰ τριάντα πέντε χρόνια τῆς ἡλικίας του. Ἀλλὰ στὴν Ἑλλάδα τῶν ἡµερῶν µας, ἡ προφορικὴ παράδοση πηγαίνει µακριὰ στὰ περασµένα ὅσο καὶ ἡ γραπτή. Τὸ ἴδιο καὶ ἡ ποίηση.

Οδυσσέας Ελύτης «Αν αποσυνδέσεις την Ελλάδα,
στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.
Που σημαίνει:
μ’ άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις!»


ΕΛΛΑΔΑ....μια λέξη που αποτελεί τη βάση του πολιτισμού, των γραμμάτων, των επιστημών και του φωτός...

Ολη η Ελλάδα σε 15λεπτά!

Απολαύστε την..!!
 


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να τελειώνουμε με τη χούντα του ευρώ πριν αυτή τελειώσει τη χώρα. Του Θ. Κατσανέβα

το Διυλιστήριο λέει: αυτή ίσως ήταν η καλύτερη λύση πριν τρία χρόνια, και ίσως να είναι ακόμα..

Σύντομα μπαίνουμε στον έκτο χρόνο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, με τον ελληνικό λαό να πορεύεται στο δρόμο της απέραντης φτωχοποίησης, της δυστυχίας, της υποτέλειας.
Η κατάληψη της χώρας από ξένους επιβουλείς της ανεξαρτησίας της, δεν έγινε με τις κλασικές συνταγές της στρατιωτικής βίας, με εισβολή τάνκς από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, όπως το 1940 με τις Χιτλερικές ορδές ή το 1967 με τη χούντα των συνταγματαρχών.

Στη μεταμοντέρνα της έκδοση, η υποδούλωση του ελληνικού λαού, επιτεύχθηκε με ένα πιο αποτελεσματικό όσο και ύπουλο μέσο, αυτό του ελέγχου του νομίσματος και μέσω αυτού ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Με τη δικτατορία του ευρώ, ο λαός πεινάει όπως δε συνέβη στη χούντα των συνταγματαρχών. Χάνει τα σπίτια και το βιος του, όπως δεν έγινε στη χιτλερική κατοχή. Και στο τέλος, θα χάσει και τη χώρα του, όπως δεν έγινε ποτέ. Σε περίπου δύο αιώνες ύπαρξης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, ποτέ δε ζήσαμε με την ταπεινή δραχμή, αυτά που βιώνουμε σήμερα, στον 21ο αιώνα, με το ευρώ.

Η κυβέρνηση, δειλή, μοιραία και άβουλη, εκτελεί απ’ ευθείας εντολές της τρόικα και της Άγκελα Μέρκελ, βομβαρδίζουν ασύστολα την κοινή γνώμη με τερατώδεις φοβίες και ψέματα,Γιατί είναι και αστείο να πιστεύει κανείς ότι, οι σημαντικές, οι τελικές αποφάσεις, παίρνονται στην Αθήνα και όχι στο Βερολίνο.

Το ίδιο ή και περισσότερο κατακριτέα είναι η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, που καταγγέλλει οργίλη το μνημόνιο και ταυτόχρονα ομνύει στο ευρώ. Υποκρίνεται-και αυτό αποτελεί ντροπή-πως δεν αντιλαμβάνεται ότι, το ευρώ είναι ο αναγκαίος προθάλαμος του μνημονίου και της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας, Ότι το μνημόνιο και το ευρώ δεν είναι παρά αδιαχώρητοι Σιαμαίοι αδελφοί.

Η ανατροπή της δημοκρατικοφανούς δικτατορίας του ευρώ και του αδελφοποιτού της μνημονίου, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με την επιστροφή στη δραχμή, με αυτοδύναμη ανάπτυξη και νοικοκυριό του κράτους, με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι καιρός να τελειώνουμε με τη χούντα του ευρώ, πριν αυτή τελειώσει τη χώρα.
drachmi5.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαβάστε τα προσόντα της. Αξιοθαύμαστα. Η 32χρονη,Εύη Παπαγεωργίου, νέα διοικήτρια στο νοσοκομείο Σπάρτης

Η Εύη Παπαγεωργίου είναι με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη η νέα διοικήτρια στο νοσοκομείο Σπάρτης .
Πάντα συγκινούμαστε όταν νέοι άνθρωποι πηγαίνουν μπροστά αξιοκρατικά στο δημόσιο τομέα..
Η Εύη Παπαγεωργίου: γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 4 Νοεμβρίου 1980. Κατάγεται από το Μάνεσι Αριστομένους, όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της πάνω στα Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας.
Αποτελεί μέλος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, ενώ από το 2011 μέχρι σήμερα είναι ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα σε οικονομικά θέματα του δήμου. Η Ευδοξία Παπαγεωργίου είναι, επίσης, εκλεγμένο μέλος της Συνέλευσης των αντιπροσώπων (Σ.Τ.Α) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και παράλληλα εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του 11ου Περιφερειακού Παραρτήματος Νοτιοδυτικής Ελλάδος.
Από το 2005 μέχρι το 2008 ήταν εκπαιδεύτρια στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καλαμάτας σε διάφορα τμήματα, ενώ στο διάστημα 2003 – 2010 ήταν Υπεύθυνη υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης στο Κ.Ε.Κ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Από το 2008 έως και σήμερα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως σύμβουλος επιχειρήσεων.
Έχει, επίσης διατελέσει:
• Μέλος ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας (2003 – 2010),
• Εκλεγμένο μέλος στο Τοπικό γραφείο Καλαμάτας (2007 -2010),
• Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (2007 – 2010)
• Εισηγήτρια της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ για θέματα χωροταξίας περιβάλλοντος και δημοσίων έργων (2007 – 2010).
Είναι επίσης:
• Υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ (2010)
• Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. (2010).
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τρέλα του μεγαλείου..

το Διυλιστήριο λέει: Αμήν..!

Είναι κοινός τόπος ότι τα περισσότερααπολυταρχικά, δικτατορικά, φασιστικά και παντός είδους καταπιεστικάκαθεστώτα, τελικά πέφτουν από μόνα τους!

Και καταρρέουν μάλιστα την στιγμήακριβώς που νομίζουν ότι είναι ακλόνητα, και ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους πολιτικούς σκοπέλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Τα καθεστώτα αυτά στηριγμένα στο ψέμα, την προπαγάνδα, τον φόβο και την καταστολή,αποκτούν με τον καιρό μία ψευδαίσθηση μεγαλοπρέπειας και δύναμης, που τα κάνει τελικά να γίνονται απρόσεκτα και εύκολα θύματα της δικής τους οίησης και αυταρχισμού..

Ακριβώς σ' αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το μνημονιακό καθεστώς της χώρας.

Τώρα που ο ελάχιστος, ο νάνος ''πρωθυπουργός'' νομίζει πως με τα απίθανα ψέματά του, τηνδιαστρέβλωση κάθε αλήθειας που επιχειρούν τα τρεφόμενα από την τρόϊκα και τα κρατικά ταμεία ΜΜΕ, καθώς και από τους ολοήμερους ''λιβανωτούς'' προς το πρόσωπό του των πολιτικών σκουπιδιών των οποίων τις τύχες ορίζει, είναι ανίκητος, τώρα..
..την στιγμή αυτή, έχει χάσει κάθε επαφή και αίσθηση με την πραγματικότητα.
Δεν ακούει, δεν βλέπει παρά αυτά που θέλει να δει και ν' ακούσει, και δεν πράττει παρά μόνοναυτά που του επιβάλλουν να κάνει αυτοί που ορίζουν την δική του τύχη!

Τα πολιτικά του λάθη διαδέχονται το ένα, το άλλο, και το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει στον γκρεμό το καθεστώς που νομίζει ότι έχτισε, βρίσκεται προ των πυλών!

Η τρέλα του μεγαλείου είναι έτοιμη να οδηγήσει στον όλεθρο άλλον έναν τιποτένιοδικτατορίσκο, και να επαναφέρει στην τάξη ένα διασαλευμένο πολίτευμα!

Οι πολίτες ας επαγρυπνούν, για να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία..




Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....