Διυλιστήριο: 11/25/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ο Άδωνης παραδέχεται τις «καυτές» συνομιλίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για παράνομες προσλήψεις, διαφημιστικές καμπάνιες σε φίλους κ.α. αλλά επικαλείται παράνομη καταγραφή


Παραδέχθηκε ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τις αποκαλύψεις του Documento, από το πρώτο κιόλας φύλλο του, για τις συνομιλίες του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη, με τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όταν ρωτήθηκε στο Τwitter για το θέμα, έσπευσε να επικαλεστεί παράνομη καταγραφή των συνομιλιών που τον καίνε, χωρίς φυσικά να ισχυριστεί ότι δεν ευσταθούν.

Έσπευσε δε να προκαταλάβει τις εξελίξεις λέγοντας ότι «κανένας ούτε φυσικά η εξεταστική δεν μπορεί να κάνει χρήση παράνομης καταγραφής. Όποιος το κάνει 20 χρόνια μέσα».

Το θέμα των συνομιλιών επανέφερε χθες στο φως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, Σπύρος Λάππας, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Πολάκης κατέθεσε ηχογραφημένο ντοκουμέντο με συνομιλίες μεταξύ του κ. Παπαδημητρίου, ως διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κ. Γιάννη Θεοδωράτο» και πρόσθεσε πως «διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, στο ΚΕΕΛΠΝΟ».


Διαβάστε για την αποκάλυψη του Documento 

Πριν ξεκινήσει το παρθενικό της ταξίδι η Documento, έγινε αποδέκτης σοβαρών ντοκουμέντων, που φαίνεται να εκθέτουν ένα σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς που συνέδεε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με το πολιτικό σύστημα. Τα ντοκουμέντα αυτά είναι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του επί χρόνια διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρου Παπαδημητρίου και πολιτικών προσώπων, τις οποίες ακροάται μάλιστα φιλικό του πρόσωπο. Οι ηχογραφήσεις στάλθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας μία βδομάδα αφότου ανακοινώθηκε επισήμως η κυκλοφορία της και συνοδεύτηκαν από σημείωμα με το οποίο ο αποστολέας διατυπώνει τους λόγους που μας έστειλε το υλικό. Γράφει συγκεκριμένα: «Δεν αποτελώ μέρος της ελίτ της χώρας. Δεν έχω και δεν επεδίωξα να έχω “υψηλές” γνωριμίες. Είμαι ένας απλός πολίτης, που ό,τι μπορεί κάνει. Στέλνω το υλικό που έπεσε στα χέρια μου σε εσάς με την ελπίδα ότι δεν θα το θάψετε όπως θα έκαναν οι 9 στους 10 συναδέλφους σας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα διστάσετε να βγάλετε στη φόρα όσα σοβαρά σας καταγγέλλω. Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε προσωπικά υπεύθυνος για τη συγκάλυψη μιας ακόμη βρόμικης υπόθεσης του παρελθόντος».

Από την ακρόαση των ηχητικών ντοκουμέντων προέκυψε πως καταγράφεται κάποιος άντρας ο οποίος ενώ μιλά με φιλικό του πρόσωπο, διακόπτει τη συνομιλία για να μιλήσει με διάφορα άτομα στο τηλέφωνο. Όσα λέει κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος καταγράφονται και αυτά. Οι συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει, είναι ο σύμβουλος του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννης Θεοδωράτος και, μεταξύ άλλων, κάποια γυναίκα την οποία αποκαλεί «Ζέτα». Από όσα έχουν καταγραφεί, προκύπτει (από τα λεγόμενά του πάντα) πως μάλλον πρόκειται για την τότε υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή.

Η τεχνική ανάλυση του ηχητικού αποδεικνύει πως ο άντρας που καταγράφεται είναι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προκειμένου να καταλήξουμε σε ασφαλές συμπέρασμα, συγκρίναμε το συγκεκριμένο ηχητικό με τη φωνή του Παπαδημητρίου σε παλιά συνέντευξή του σε εμάς. Όσα λέει και ηχογραφούνται αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, έχουν ειρμό και ελέγχοντα εύκολα για την ιστορική τους ακρίβεια.

Από τον δικό μας έλεγχο δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί εάν οι συνομιλητές του Παπαδημητρίου είναι αυτοί τους οποίους αναφέρει ο ίδιος στο φιλικό του πρόσωπο, αφού οι φωνές από τηλέφωνο καταγράφονται σε χαμηλή ένταση.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, προκύπτει πως στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε μία ακόμη αμαρτία, αυτή των πιθανών υποκλοπών και της αλληλοπαρακολούθησης, για λόγους που δεν είναι γνωστοί σε μας. Αυτή όμως η παρακολούθηση δεν αποτελεί καταγραφή προσωπικών στιγμών, αλλά τεκμήριο πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον.

Οι εισαγγελικές αρχές αλλά και όργανα ελέγχου του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών ελέγχουν τα τελευταία χρόνια το ΚΕΕΛΠΝΟ για παράνομες προσλήψεις, δαπάνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θεωρητικά πήγαιναν σε διαφήμιση, η οποία όμως πολλές φορές ήταν εικονική, αλλά και για πιθανή διακίνηση μαύρου χρήματος. Ανάμεσα σε αυτούς που ελέγχονται είναι και εταιρεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα . Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αλλά και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχουν καταγγείλει στη Βουλή πως το ΚΕΕΛΠΝΟ διά των διευθυντών του διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα όχι προς όφελος της ενημέρωσης του κοινού, αλλά για να ενισχύσουν συγκροτήματα Τύπου με διαφήμιση και να βοηθήσουν οικονομικά φίλιες προς την κυβέρνηση της ΝΔ δυνάμεις.

Οι καταγραφές των συνομιλιών του ίδιου του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως υπήρξε κέντρο παράνομων προσλήψεων, εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και αγοράς συμπάθειας προς αυτά. Είναι σημαντικές επίσης οι αναφορές σε «βαλίτσες με χρήμα», σε ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που είναι «διαπλεκόμενοι και θα βοηθήσουν», αλλά και σε εσωκομματικές κόντρες, αφού πολλοί μνηστήρες θέλουν να έχουν λόγο, σύμφωνα πάντα με τον Παπαδημητρίου, στις παράνομες προσλήψεις. Οι συνομιλίες τοποθετούνται χρονικά από το 2013 έως το 2014.

Η δημοσιοποίησή τους γίνεται για έναν και μοναδικό λόγο. Γιατί πιστεύουμε πως αυτός που μας τις έστειλε είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε πως μοναδική εγγύηση για την πάταξη της διαφθοράς είναι η δημοσιοποίηση. Οι εισαγγελικές αρχές που ήδη έχουν θέσει σε κλοιό τους πρωταγωνιστές του «σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ» οφείλουν να προχωρήσουν στην έρευνα όσων αποκαλύπτονται, σταθμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι το δημόσιο συμφέρον και αυτό πρέπει να εξυπηρετηθεί. Το υλικό θα κατατεθεί από το Documento στην Εισαγγελία.

Εμφύλιος για τις παράνομες προσλήψεις και η λίστα Γεωργιάδη

Μεγάλο τμήμα των συνομιλιών που καταγράφονται αφορά τις παράνομες προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου συνομιλεί με τη «Ζέτα», στην οποία εξομολογείται πως είναι σε διαμάχη με κάποιον Παναγιώτη ο οποίος προσπαθεί να κόψει τις προσλήψεις που έχουν ζητήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα στελέχη της ΝΔ. Κάνει την παραδοχή πως οι προσλήψεις είναι εκτός αναγκών, ατόμων μάλιστα που δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις. Το σύνολο των πρώην υπουργών Υγείας της ΝΔ φαίνεται πως έχει απαιτήσεις για προσλήψεις, αφού το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκτός συστήματος προσλήψεων του ΑΣΕΠ. Προφανώς, γι’ αυτό τον λόγο.

Συνομιλία

«θα τσιμπουκλωθώ πολύ άσχημα με τον Παναγιώτη για το…, ακούς; Για τα θέματα των προσλήψεων. Του έκοψε όλους, του τους έκοψε όλους. Του έκοψε, ξέρεις τι πάει να πει, είχε μια λίστα και ο Γεωργιάδης και δικαιούται νομίζω, έτσι δεν είναι; Και ζήταγε ο (…) και του έβαλε δυο, δυο! Ακούς, Ζέτα; Δύο και πήρε και μου λέει να υπογράψω εγώ τέτοιο αυτό. Του λέω καλά, τρελός παπάς σε βάφτισε; Είσαι καλά, ρε μαλάκα; Έχω, λέει, είναι αμετακίνητοι οι δικοί μου, 23 για πάρτη του. Τι να του πω μωρέ; Και ξέρεις κάτι; Κάνει αυτός, μη νομίζεις ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί, που κυρίως ο Κακλαμάνης του λέω από πίσω, αλλά μη νομίζεις ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί. Θέλει να κάνει εξυπηρετήσεις για να αποκτάει δύναμη ο ίδιος. Αλλά πώς μπορεί να πιστεύει ότι θα βάλω εγώ τόσο; Και με πίεζε, μου λέει “κλείνουν τα κέντρα, φεύγουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, από τα…, φεύγουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και μένουν έτσι τα κέντρα μεταναστών και πρέπει να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους. Βγάλε τώρα”. Του λέω, μαλάκα, είσαι καλά; Μου έχει έναν κατάλογο και δεν έχει κανέναν μέσα. Και θα τα αναρτήσω στο διαδίκτυο; Έτσι δεν είναι; Ναι, ρε παιδί μου, εντάξει, εσύ πόσους έχεις; Δύο δεν έχεις; Δύο διοικητικούς, τρεις, πόσους έχεις; Δυο-τρεις διοικητικοί, δεν έχεις τίποτα. Δεν έχετε τίποτα. Έχει 23 σου λέω το άτομο, δεν θα κόψω από τον ίδιον; Αφού δεν έχει από πίσω κανέναν, τίποτα. Κοίταξε, όταν λέμε για γιατρούς-νοσηλευτές, παιδάκι μου, μιλάμε για, εκεί υπάρχουν προσόντα, ψυχολόγοι κλπ. Τώρα μιλάμε για ΔΕ (σ.σ. Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), για ΔΕ, για ΔΕ. Στο ΔΕ δεν μπορείς, ας πούμε, να λες να έχει επιχειρησιακή πείρα κλπ και να κόβεις όλο τον κόσμο επειδή πήγε και τους έδινε ένα κωλόχαρτο. Τους δίνεις ένα χαρτί για να εξυπηρετήσει και εσένα να πούμε, ότι είχε υπηρεσιακή –με ακούς– είχε για να περάσει, έχει (ΟΔΕ;). Καλά του κόβεις όμως του τύπου, του κόβεις του τύπου 23; Εντάξει, το (Μέγκα;), επειδή είχατε λίγα δεν έκοψε, κατάλαβες; Σε εσάς. Στον άλλον από 23, είναι δυνατόν; Βάλ’ του πέντε ανθρώπους, βάλ’ του εφτά ανθρώπους, έτσι δεν είναι; Και να τον βοηθήσω κι εγώ και να βάλω πλάτη και να βάλω πλάτη εγώ, να του πω δεν γίνεται τίποτα, θα βάνω εγώ και να το πάρω και πάνω μου να τον βοηθήσω, άμα είναι τίποτα εξαιρετικό. Και τώρα θα κάτσω να αναλύσω όλα τι έκανε, γιατί εγώ δεν έδωσα σημασία. Κατάλαβες, είχε βάλει τρεις λεμέδες εκεί, είχε βάλει τρεις λεμέδες και φτιάχνανε, δεν έδωσα, δεν περίμενα ότι θα κάνει τέτοια μπαγαποντιά. Πρέπει να κάτσω να αναλύσω τα βιογραφικά, να αναλύσω τα βιογραφικά, να δω πώς το έχει κάνει για να το ανατρέψω. Γιατί κατάλαβες, το έχει παίξει, έχει βάλε μόρια, έχει κάνεις διάφορες πουστιές, έχει δώσει χαρτιά, έχει κάνει αυτό. Και μου την είχε στημένη. Καλά, μου την είχες στημένη και με εκθέτεις; Εν τω μεταξύ ήθελε, ήθελε και τρία-τέσσερα άτομα ο Κανελλόπουλος, ξέρεις ο Δημήτρης. Κατάλαβες; Κάτσε; Ναι. Κάτσε, έτσι δεν είναι; Επ, επ! και τους πέταξε έξω, όλο τον κόσμο».

Ο Άδωνις και ο Κακλαμάνης σε διαμάχη για τις προσλήψεις


Ο Παπαδημητρίου κάποια στιγμή δέχεται κλήση και ενημερώνει το φιλικό του πρόσωπο πως είναι ο υπουργός. Μετά το τέλος της συνομιλίας, όμως, διευκρινίζει πως ήταν τελικά ο σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη Θεοδωράτος, ο οποίος κατά τα λεγόμενα Παπαδημητρίου είχε δίπλα του τον υπουργό. Η συνομιλία αφορά την αντιπαράθεση με τον «Κακλαμάνη» (μάλλον πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη) σχετικά με τις προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του στο τηλέφωνο πως του Κακλαμάνη δεν θα του περάσει και πως τον μισεί ο Σαμαράς γιατί τον είχε ειρωνευτεί σε συζήτηση. Όταν ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί πως θα τον κάνει υπουργό, ο Κακλαμάνης τον ειρωνεύτηκε λέγοντας «με ποιον πρωθυπουργό;»

Συνομιλία


«Κοίταξε να δεις, τώρα έχει ζόρι, γιατί ξέρεις Κακλαμάνη, έχει εκτεθεί, δεν γίνονται αυτά. Και τι, και τι είπε;…. (…) κοίταξε, δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, πάντως εγώ θα τον ζορίσω. Στο ορκίζομαι, θα τον ζορίσω. Ας κάνει ό,τι θέλει ο υπουργός τελικά, δεν με νοιάζει. Θέλει να του χαριστεί;… Ναι. Το ξέρει, το ξέρει, δεν το ξέρει; Ναι. Και που λες, το ξέρει δεν το ξέρει ο Άδωνις – τώρα είσαι στο γραφείο μαζί του, έτσι; Είναι… Το ξέρει ότι είναι Κακλαμάνης, δεν νομίζω… Όχι μωρέ τώρα. Τι να λέω τώρα να πούμε; Ακούς; Κοίταξε να δεις τώρα. Θέλω να σου πω, είναι τρομερό δηλαδή το σε τι δύσκολη θέση έχει βρεθεί. Δεν μπορείς να… Ποια επιχειρησιακή εκπαίδευση να βάλω; (γελάει) Κάτσε, ρε μαλάκα. Τρομερή, τρομερή, τρομερή. Το γέλιο της αρκούδας. Ξέρει ακριβώς ο, ο Άδωνης, μου το έχει πει, ξέρει ακριβώς ότι είναι Κακλαμάνης, ακριβώς. Περισσότερο από τον κάθε έναν. Και πολλές φορές, ναι, τον έχει βάλει και σε αυτό, και του το λέει και τον έχει πλακώσει και μια μέρα μπροστά μου. Τον έχει πλακώσει, δηλαδή αυτό που του είπες ήταν καταλυτικό. Καταλυτικό. Και τώρα θα κάνουμε δηλαδή, να βοηθήσουμε την προεκλογική για τον Κακλαμάνη. Δεν είμαστε στα καλά μας. (γελάει) Έτσι και μου κολλήσει πολύ, θα τον δώσω κατευθείαν επάνω και θα τον, και θα το πάρει ο Σαμαράς κατευθείαν τον (…), πέταξέ τον από εκεί. Ξέρεις τώρα τι λύσσα έχει με τον Κακλαμάνη. Γιατί του είπε, το ξέρεις τι του είπε. Το ξέρεις τι του είπε του Αντώνη ο Κακλαμάνης όταν πήγε επάνω; Δεν ξέρεις τι έγινε; Πήγε επάνω και του λέει μπαμ μπουμ, του έλεγε εκεί πέρα, ότι ήθελε, όταν ήταν να θέλει να μπει για να πάρει το χρίσμα, ρε παιδί μου. Και του λέει, κάποια, κάποια στιγμή, ότι κοίταξε να δεις, εντάξει, του λέει ο Αντώνης, αφού είχε αποφασίσει, μετά εγώ θα σε κάνω, θα σε υπουργοποιήσω κλπ. Και γυρνάει και λέει στον πρωθυπουργό ακριβώς, μου το είπε ο Κώστας ο Μπουράς, λέει ξέρεις “και με ποιον πρωθυπουργό” του λέει, “μετά τις ευρωεκλογές;”. Ακούς; Με ποιον πρωθυπουργό του είπε. Σου λέω τον πέταξε, ξέρεις τι έγινε; Όχι, με ξύλο τον, δηλαδή θα γινόταν, ξέρεις τι εστί Σαμαράς όταν τον πιάνει τρέλα, δεν τον, τον έσκισε επιτόπου, ρε μαλάκα, και νομίζει ότι μπορεί να, η λέξη Κακλαμάνης είναι απαγορευμένη, πώς να σου πω, στο Μαξίμου. Η λέξη. Και να του κάνω ρουσφέτια;»

Ανύπαρκτα διαφημιστικά spot ενός εκατομμυρίου

Ο Παπαδημητρίου μιλάει και πάλι με τη «Ζέτα» για το θέμα της γρίπης H1N1. Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ συγκρίνει τους θανάτους στην Ισπανία και την Ελλάδα εξαιτίας του ιού και με μια κυνική διαπίστωση λέει «ευτυχώς η Ισπανία έχει 250 νεκρούς» σε σχέση με την Ελλάδα που έχει 62. Το αποκαλυπτικό όμως είναι πως παραδέχεται πως η «κωλοεταιρεία στην οποία έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ» δεν παίζει διαφημιστικό spot για τη γρίπη πουθενά.

Η ομολογία αυτή του Παπαδημητρίου επιβεβαιώνει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας οι οποίοι έχουν διατυπώσει το συμπέρασμα πως είναι αμφίβολο αν οι διαφημιστικές εταιρείες που εμφανίζονται να εισπράττουν ποσά για διαφήμιση έχουν πραγματικά προχωρήσει σε διαφήμιση, αφού δεν βρέθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά αποδεικτικά. Με βάση το ίδιο πόρισμα, η εταιρεία που περιγράφει ο Παπαδημητρίου ότι πήρε το ένα εκατομμύριο είναι εταιρεία του επιχειρηματία Αλ. Καλλιγαρίδη.

Συνομιλία

«Τι να κάνουμε; Είναι θανατικό, έπεσε αργά, έπεσε αργά. Και φαντάσου να είχαμε και χειμώνα ε; Δεν έχουμε χειμώνα, τώρα… και τώρα χάλασε πάλι ο κωλόκαιρος, και σε αυτό τι με κάνει; Α, ξέρεις κάτι; Γιατί συνωστίζεται ο κόσμος πλέον σε ένα σπίτι, σε ένα αυτό. Ο συνωστισμός είναι θάνατος. Εν τω μεταξύ ο κωλοεταιρεία, μεταξύ μας, που έχω πληρώσει, ακούς; Δε, δε, βλέπεις πουθενά το σποτ εσύ; Το βλέπεις το σποτ;… Έλα, εντάξει τώρα, είναι αυτό; Δεν ξέρουμε από τηλεοπτικό χρόνο; Μιλάμε για κοντά 1.000.000 έτσι; Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί, θα τους τσακίσω τώρα τη Δευτέρα… Δεν… Έτσι δεν είναι; Εν τω μεταξύ, τώρα θα αρχίσουν να καθυστερούν να πληρώνουν, θα γίνει της πουτάνας, ξέρεις, έτσι; Θα σκοτωθώ, ξέρεις τι έχω… Ναι, εντάξει, αυτό θα το κυνηγήσω, θα δώσω εγώ κατευθείαν, δεν τους τα δίνω. Θα τα δώσω εγώ κατευθείαν. Και το… κατάλαβες;»

Θα ταΐσουμε κόσμο
Ο Παπαδημητρίου μιλά με τη «Ζέτα» και της δίνει συμβουλές για τη δημιουργία του προφίλ της. Της υπόσχεται πως θα «ταΐσουν» κόσμο, ενώ αναφέρεται σε καμπάνιες για τα αντιβιοτικά για να «δώσουν και στο ίντερνετ».

Συνομιλία


«Εντάξει, εγώ το παίζω διαφορετικά, δεν πρόκειται. Τουλάχιστον να πούμε και σε εσένα και στον Μπέζα, και στον Μπέζα τον κακομοίρη, μου έδωσε… Έχει, μου έχει δώσει αυτό, και θα αρχίσω το ίντερνετ. Και στο ίντερνετ. Εσύ ίντερνετ δεν μου έχεις δώσει, τίποτα. Δώσε μου και ίντερνετ, εσύ πού… Τι έγινε; Καλό παιδί, καλό παιδί ο Πολύζος μαθαίνω… Ναι… παιδάκι μου, θα τους δώσω, άκουσε να δεις. Εγώ θα βγάλω τώρα μέσο για τα αντιβιοτικά κλπ, θα βρω ευκαιρία… Εσύ έχτισες προφίλ με αυτό, κατάλαβες; Και πιστεύω, δηλαδή δεν ξέρω κατά πόσο το έχεις επικοινωνήσει αυτό, όλα αυτά, στην περιοχή σου, κατάλαβες; Γιατί αυτό μαθαίνω εγώ, ναι. Και αυτό και τώρα, και με τους άλλους τώρα που θα τους ταΐσουμε λίγο περισσότερο εκεί, κατάλαβες; Όλα αυτά, θα κάνουμε ένα προφίλ και θα δώσεις και εφ’ όλης της ύλης μια συνέντευξη εκεί στα αυτό, όπου θα, θα εμφανίσουμε όλη σου αυτή την αυτή, όταν βρεθεί, στο υπουργείο κλπ, κατάλαβες; Ώστε, είναι, γιατί ο κόσμος, κατάλαβες; Αυτό πιάνει με τη διαφθορά και τα λοιπά, πάρα πολύ, γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Είναι αγανακτισμένος. Και αυτό πιάνει πάρα πολύ, εξ ου και το παίζει και ο Σαμαράς βέβαια αυτό το παιχνιδάκι. Αυτά είναι μετρημένα, τα έχει μετρήσει ο Ντίνος. Και να σε μετρήσουμε και με τον Ντίνο κλπ».

Άνθρωποι και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Έπειτα από συνομιλία με τη «Ζέτα» ο Παπαδημητρίου ενημερώνει το φιλικό του πρόσωπο πως έχει μεγάλες διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη. Αναφέρει το όνομα Στρίμπερης. Είναι άγνωστο αν πρόκειται για τον δικηγόρο Αλέξανδρο Στρίμπερη, τον οποίο προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ανέλαβε μετά την αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, να χαρακτηρίσει παράνομες τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο Στρίμπερης είναι προσωπικός φίλος του Σαμαρά και τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ. Σε συνομιλία ο Παπαδημητρίου ζητά να βοηθήσουν τη σύζυγο γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (την εποχή που υπουργός είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου), η οποία είναι υποψήφια με τον Κουμουτσάκο στην Περιφέρεια Αττικής.

Συνομιλία

Παπαδημητρίου: Η γυναίκα ενός από τους παράγοντες που με βοηθάει, του γενικού γραμματέα της Δικαιοσύνης, του υπουργείου Δικαιοσύνης, βάνει για περιφερειάρχης στην Αττική, μαζί με τον Κουμουτσάκο. Επομένως θα πρέπει να τη βοηθήσουμε. Κατάλαβες τι εννοώ. Με ψήφους, ρε παιδί μου.

Γυναίκα: Μμμ.

Παπαδημητρίου: Και είναι τύχη αυτό. Κατάλαβες τι θέλω να πω. Δηλαδή, του πουλάω αυτό.

Γυναίκα: Μμμ.

Παπαδημητρίου: Και από ό,τι βλέπω θα, δηλαδή την άλλη εβδομάδα, θα αρχίσω να τη βοηθάω τρελά για να βοηθήσει και αυτός ο πούστης περισσότερο. Κατάλαβες;

Γυναίκα: Μμμ.

Παπαδημητρίου: Γιατί βλέπω ακόμα ψήνεται το πράγμα, απ’ ό,τι κατάλαβα. Δεν έχει τελειώσει, εν πάση περιπτώσει. (…) αν το γυρίσουν πίσω οι μαλάκες.

Σε συνομιλία ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία λέει:

«Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος, έχω τεράστια αγωνία, με αυτό, εντάξει, με έχει βοηθήσει και σε αυτό το σημείο έτσι, στο άλλο το θέμα, με ανώτατο, έναν Στρίμπερη, βρήκε έναν Στρίμπερη και θυμήσου να πάω να τον δω Τρίτη-Τετάρτη, του Στρίμπερη, γράψε Στρίμπερη, που είναι διαπλεκόμενος δικαστικός κλπ, αλλά θέλω να σου πω. Είναι, είναι κυρία απέναντί μου και με βοηθάει και στο θέμα, με έναν άλλον, με έναν άλλον με βοηθάει τρομερά αρεοπαγίτη, είναι φουλ διαπλεκόμενη στα θέματα της δικαιοσύνης, κατάλαβες;»

Βαλίτσες με μαύρο χρήμα


Ο Παπαδημητρίου μιλάει με γυναίκα στην οποία λέει πως στο ΚΕΕΛΠΝΟ η υπάλληλος Π. κουβαλούσε βαλίτσες με λεφτά «για το κτίριο». Πρέπει να ερευνηθεί αν πρόκειται για το κτίριο που αγόρασε το ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από φωτογραφική προκήρυξη που μέσω των προδιαγραφών φωτογράφιζε συγκεκριμένο κτίριο «1.600 τετραγωνικών σε απόσταση 300 μέτρων από το υπουργείο». Σύμφωνα με επίσημα πορίσματα ελέγχου, το κτίριο αυτό αγοράστηκε 11,5 εκατ. ευρώ με παράνομη πραγματογνωμοσύνη τριών ιδιωτών εκτιμητών του Αμαρουσίου. Η πραγματική αξία υπολογίζεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Συνομιλία

Γυναίκα: Για κάτι βαλίτσες με λεφτά έχω ακούσει.

Παπαδημητρίου: Τι;

Γυναίκα: Κάτι βαλίτσες με λεφτά, κάτι διάφορα που είχε κάνει οικονομικά.

Παπαδημητρίου: Έλα (...)

Γυναίκα: Πώς σας έπαιρναν τον μισθό, όχι.

Παπαδημητρίου: Όχι, ρε παιδί μου, εγώ (...) προκειμένου να μην παίρνει, προκειμένου να μην παίρνει μίζες, της λέω, επειδή δήθεν είχε δυσκολίες, παίρνε από τον μισθό μου. Εγώ είχα το εργαστήριό μου, της λέω παίρνε από τον μισθό μου. Αλλά αυτή εν τω μεταξύ έπαιρνε βαλίτσες με λεφτά. Από τους, ξέρεις, με τον Πανταζόπουλο τότε, έναν τύπο λογιστή που φτιάξανε το κτίριο κλπ, και μετά έπαιρνε ό,τι έπαιρνε λεφτά, ενώ εγώ της έδινα ο κακομοίρης τον μισθό μου για να μην κλέβει, υποτίθεται. Και αυτή έπαιρνε και τον μισθό μου και έκλεβε. Το πιάνεις;

Απάντηση Θ. Παπαδημητρίου

Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου ενημερώθηκε από το Documento για τα ηχητικά στα οποία ακούγεται να συνομιλεί με τρίτα πρόσωπα και να παραδέχεται εμπλοκή πολιτικών προσώπων και του ίδιου σε παράνομες ενέργειες. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν έδειξε να εντυπωσιάζεται για το γεγονός ότι υπάρχουν συνομιλίες του με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά εμφάνισε τα ηχητικά ως παραποιημένα. Ακόμη και μετά τη διαβεβαίωσή μας πως η τεχνική ανάλυση δεν απέδειξε μοντάζ του ήχου, ο κ. Παπαδημητρίου θέλησε να δηλώσει επισήμως πως:

«Όλα όσα μου θέσατε είναι προφανές ότι είναι απολύτως ψευδή και κατά την άποψή μου μονταρισμένα. Για όνομα του Θεού! Είναι κρίμα…»


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοντά στα 13 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό το 9μηνο



Τα 12,994 δισ. ευρώ έφτασαν τα έσοδα από τον τουρισμό το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 10,3%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Πλεόνασμα 2.297 εκατ. ευρώ παρουσίασε και το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Σεπτέμβριο, αυξημένο κατά 17,2%, έναντι του πλεονάσματος των 1.959 εκατ. ευρώπου καταγράφηκε τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με το ταξιδιωτικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 11.535 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και την μέση δαπάνη να παρουσιάζει αύξηση κατά 3,9%, αγγίζοντας τα 518 ανά ταξίδι.

Ανοδικά, κατά 15,5% κινήθηκαν και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2.470 εκατ. ευρώ, έναντι 2.138 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ενώ μείωση κατά 3,0% παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές πληρωμές (Σεπτέμβριος 2017: 174 εκατ. ευρώ, Σεπτέμβριος 2016: 179 εκατ. ευρώ).

Το θετικό αποτύπωμα του τουριστικού κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, αντανακλά την αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περίοδο αυτή, όπου η εισερχόμενη τουριστική κίνηση ξεπέρασε τα 23,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες έναντι 21,4 εκατομμύρια που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από χώρες εκτός της ΕΕ των 28 με ποσοστό 15,1% (7,488 εκατ. ταξιδιώτες) έναντι της αύξησης 8,1% (16.047 εκατ. ταξιδιώτες) που παρουσίασε η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28. Όπως αποδεικνύουν μάλιστα τα στοιχεία ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα δίνουν κατά κύριο λόγο οι τουρίστες της Ευρωζώνης με το ποσοστό αυτών που επισκέπτονται τη χώρα να φτάνει το 9,8% σε σχέση με το 6,3% που είναι οι τουρίστες εκτός της ζώνης του Ευρώ.

Αντιστοίχως αυξημένες ήταν και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 5.546 εκατ. ευρώ, σε αντιθεση με τις εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ όπου παρουσίασαν αύξηση 5,6% και διαμορφώθηκαν στα 3.285 εκατ. ευρώ. Την πρώτη θέση κατείχαν οι εισπράξεις από την Γερμανία με ποσοστό 25,7% (2.075 εκατ. ευρώ) ενώ ακολούθησαν οι εισπράξεις από την Γαλλία οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 18% στα 923 εκατ. ευρώ. Χαμηλότερες ήταν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίες παρουσίασαν αύξηση 15,8% (1.890 εκατ. ευρώ). Στον αντίποδα, μειωμένες κατά 3,1% καταγράφηκαν οι εισπράξεις από την Ρωσία και κατά 1,2% οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 385 εκατ. ευρώ και στα 683 εκατ. ευρώ έκαστες.

Πηγή www.insider.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....