Διυλιστήριο: 02/13/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

130.000.000 € για το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του ΩνασείουΑρχίζει η κατασκευή, θα ενταχθεί στο ΕΣΥ

Τους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (ΩΕΜΕΚ), ύστερα από την ταχύτατη διαδικασία έγκρισης των μελετών που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το Κέντρο θα ενταχθεί στο ΕΣΥ, θα στεγαστεί ακριβώς δίπλα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και έχει προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ για το κτίριο και 30.000.000 ευρώ για εξοπλισμό. Το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα είναι το πρώτο νοσοκομείο της χώρας αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων (καρδιά, ήπαρ, πνεύμονες, πάγκρεας), το οποίο θα προσφέρει τις πλέον σύγχρονες εξειδικευμένες και καινοτόμες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.
Στις δομές του θα δημιουργηθεί το Ωνάσειο Παίδων, η πρώτη αυτόνομη μονάδα μεταμόσχευσης στην Ελλάδα, που θα προσφέρει παράλληλα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοχειρουργική.

Ο Αντ. Παπαδημητρίου

«Το υπουργείο Υγείας, αντιδρώντας με αξιοζήλευτη ταχύτητα, ενέκρινε τις μελέτες εφαρμογής και η Ελλάδα θα αποκτήσει το δικό της μεταμοσχευτικό κέντρο» ανέφερε ο δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, στο περιθώριο της ημερίδας «Health and Society: Future Dialogues», το οποίο έγινε τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Καραμπίνης ανέφερε ότι από το 2013 μέχρι το 2017 260 Ελληνες μεταφέρθηκαν για μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων σε διάφορα νοσοκομεία της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα το 2016 έγιναν 151 μεταμοσχεύσεις και 51 δωρεές οργάνων, όταν στο Βέλγιο έγιναν 1.023 μεταμοσχεύσεις και 351 δωρεές οργάνων και στην Πορτογαλία 846 μεταμοσχεύσεις και 337 δωρεές. Σύμφωνα με τον ΕΟΜ, η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεισφέρει 14,2 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού και να πραγματοποιήσει σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον 470 μεταμοσχεύσεις ανά έτος.

Ρίτα Μελά


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είδες ο Ορμπαν; Τεράστια κίνητρα για νέες γεννήσειςΠροικίζει με 31.000 € τις ανύπαντρες γυναίκες της Ουγγαρίας και δίνει ισόβια φοροαπαλλαγή στις πολύτεκνες μητέρες

Σημαντικά μέτρα προς την κατεύθυνση της στήριξης της οικογένειας, τα οποία θα έπρεπε, αν όχι να εφαρμοστούν άμεσα και αλλού, τουλάχιστον να παραδειγματίσουν τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε., εξήγγειλε ο Βίκτορ Ορμπαν!

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανακοίνωσε σειρά οικονομικών μέτρων, όπως η πλήρης φοροαπαλλαγή για τις γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά, τονίζοντας ότι μόνο τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν την απάντηση στο πρόβλημα υπογεννητικότητας της χώρας και όχι η εισροή μεταναστών, «όπως υποστηρίζει η Δύση».

«Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, η Ευρώπη έφτασε ξανά στο σημείο να πρέπει να υπερασπιστούμε την ουγγρική μας ταυτότητα, τη χριστιανική μας κληρονομιά» τόνισε ο Ορμπαν κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

Και συνέχισε: «Πριν από 30 χρόνια πιστεύαμε ότι είχαμε ρίξει μια και καλή στον κάλαθο των αχρήστων την κομμουνιστική σκέψη, η οποία κήρυττε το τέλος των κρατών. Φαίνεται ότι κάναμε λάθος. Ζητούν ξανά έναν κόσμο χωρίς κράτη, θέλουν ανοιχτές κοινωνίες και είναι παρόντες ξανά αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τις παραδόσεις μας και να πλημμυρίσουν τις χώρες μας με ξένες κουλτούρες».

Ακολούθως, και αφού υπογράμμισε την ανησυχία του για «τη συνεχή μείωση των χριστιανών» στην Ευρώπη και «την αλλαγή στη σύνθεση άλλοτε χριστιανικών χωρών», προανήγγειλε ότι στα μέτρα που σχεδιάζει να ψηφίσει και να εφαρμόσει η κυβέρνησή του περιλαμβάνεται η παράταση του χρόνου εξόφλησης των δανείων όσων οικογενειών έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ όσες γυναίκες κάτω των 40 ετών παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους περίπου 31.000 ευρώ.

Οπως εξήγησε δε το ένα τρίτο του χρέους τους θα διαγράφεται μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ μόλις αποκτήσουν τρίτο θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους. Επίσης προβλέπεται όσες γυναίκες έχουν τέσσερα παιδιά και πάνω να απαλλάσσονται ισοβίως από τον φόρο εισοδήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει των ευρωεκλογών -αλλά και της αυτοδιοικητικής κάλπης στην Ουγγαρία- ο Ορμπαν στις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά των αντιπάλων του, αν και συχνά βρίσκεται αντιμέτωπος με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....