Διυλιστήριο: 07/16/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Οι Ελληνες παραγωγοί και τεχνικοί καταγγέλλουν τον Σκάι για τον τουρκικό φερετζέ



Στην ανεργία οι Ελληνες παραγωγοί και τεχνικοί εξαιτίας της συνεργασίας του Ατζούν Ιλιτζαλί με το κανάλι του Φαλήρου

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Οι Ελληνες σκηνοθέτες, καμεραμάν, μοντέρ, μακιγιέζ, υπεύθυνοι παραγωγής είναι στην ανεργία και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους πίνουν στην υγειά του... ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού Σκάι!
Μεγάλο προβληματισμό έχει δημιουργήσει στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά η συνεργασία του Τούρκου τηλεοπτικού παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί με το κανάλι του Φαλήρου. Η δυσαρέσκεια στον κλάδο των τεχνικών είναι πλέον πολύ μεγάλη, την ίδια στιγμή που το Mega έχει ρίξει αυλαία, ενώ το Νέο Κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη δεν πήρε τελικά άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει σε 400 προσλήψεις εργατικού δυναμικού.




Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση είχε φτάσει στο σημείο να προβάλλει ελληνικές σειρές μυθοπλασίας μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Φέτος, που τα πράγματα φαίνονται πιο ανθηρά στον τομέα της δημιουργίας ελληνικών σίριαλ, τα κανάλια που έχουν πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας εμφανίζονται να είναι «στα κάγκελα» με τον Σκάι, καθώς εκείνα θα επενδύσουν σε -και θα πληρώσουν- Ελληνες δημιουργούς και τεχνικούς, ενώ ο Σκάι -ως επί το πλείστον- θα πάρει έτοιμο ψυχαγωγικό πρόγραμμα από την Τουρκία, από Τούρκους επαγγελματίες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Δεν αποτελεί μυστικό στην τηλεοπτική πιάτσα ότι τόσο στο ριάλιτι επιβίωσης στον Αγιο Δομίνικο «Survivor» όσο και στο ριάλιτι ανθρώπινων ερωτικών σχέσεων με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπακοδήμου, το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κωνσταντινούπολη, εργάστηκαν ελάχιστοι Ελληνες, ενώ ο Ατζούν Ιλιτζαλί βασίστηκε στις γνώσεις των Τούρκων τεχνικών, με τους οποίους έχουν στήσει μια «αυτοκρατορία» και δουλεύουν «ρολόι» τις παραγωγές του.

Αλλωστε, με την κάθετη πτώση της τουρκικής λίρας είναι πασιφανές ότι τόσο για τον Ατζούν όσο και για τον Σκάι είναι καλύτερα να πληρώνουν Τούρκους τεχνικούς παρά Ελληνες σε ευρώ.

Η σταγόνα

Τα πράγματα ανάμεσα στον Σκάι και στον ΑΝΤ1 φαίνεται ότι ξέφυγαν τις προηγούμενες εβδομάδες και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις ανάμεσα σε βασικά στελέχη των δύο καναλιών διαταράχθηκαν. Είναι γεγονός ότι κανονική σφήνα στον Τόνι Σφήνο και στην εκπομπή «Το ταίρι ξέρει» του ΑΝΤ1, που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, μπήκε το νέο τηλεπαιχνίδι του Σκάι «My Man Can», που άρχισε αιφνιδιαστικά την Κυριακή 1η Ιουλίου, στις 21.00, στον Σκάι. Το φοβερό είναι ότι και τα δύο τηλεπαιχνίδια έχουν την ίδια φιλοσοφία: Παραγωγές γεμάτες αθλητικές δραστηριότητες και δοκιμασίες, που απαιτούν οξυδέρκεια και ευελιξία. Πρωταγωνιστές ζευγάρια, με τον πρώτο ρόλο να φαίνεται ότι παίρνουν οι άντρες, αλλά τελικά να τον έχουν οι γυναίκες. Γέλιο, αγωνία και μεγάλη δόση τρέλας τα συστατικά και των δύο εκπομπών. Ο Γιώργος Λιανός, με τη σπιρτάδα που τον χαρακτηρίζει, ανέλαβε την παρουσίαση του show χωρίς να πάρει ανάσα από το «Survivor».

Οπως ακούγεται, ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί πήρε τον Λιανό και μια ντουζίνα Ελλήνων παικτών, τους πήγε στο στούντιο στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησαν γυρίσματα. Το τουρκικό τεχνικό προσωπικό τούς περίμενε. Μάλιστα μεταδόθηκαν και τα επεισόδια σε μηδενικό χρόνο.

Η ρεβάνς...

Μαραθώνιο τρέχει ο ΑΝΤ1 με ελληνικό δυναμικό και έχει ανοίξει για τα καλά το πουγκί με τα χρήματα. Στην αρένα του ανταγωνισμού έχει τον χαρισματικό Τόνι Σφήνο και, παρά την «τρικλοποδιά» του Σκάι, κρατά γερά την κούρσα και ετοιμάζεται να πάρει τη ρεβάνς. Mε ελληνικό δυναμικό προχωρούν και οι σταθμοί Star, Alpha, epsilon, και αυτό μόνο χαμόγελα έχει φέρει σε χιλιάδες Ελληνες τεχνικούς της τηλεόρασης. Ο Σκάι μήπως πρέπει και... ηθικά να το ξανασκεφτεί;


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα ΝΔ με μπόλικο ΠΑΣΟΚ, αρκετό Σημίτη και ολίγον από Ποτάμι



Το «ανανεωμένο» κόμμα περιλαμβάνει και σφοδρούς πολέμιους της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε στην προεδρία της Ν.Δ. με βασικό σύνθημα το «Ν.Δ. από την αρχή», και μάλιστα έπαιξε ως δυνατό χαρτί του την ανανέωση του κόμματος και τη διεισδυτικότητά του στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η μετάφραση αυτού του συνθήματος στην πράξη τελικά οδήγησε στη «διεύρυνση» της Ν.Δ. με την παράδοση θέσεων καθοριστικών για τη διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματος και της ταυτότητας της Ν.Δ. σε σειρά στελεχών, τα οποία στο παρελθόν είτε δεν είχαν καμία σχέση με την κεντροδεξιά παράταξη είτε η σχέση τους ήταν από χαλαρή έως αμφιλεγόμενη. Η «νέα Ν.Δ.» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια Ν.Δ. με μπόλικο ΠΑΣΟΚ, με αρκετό... Σημίτη, με πρώην συνεργάτες ακόμη και σημερινών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής, με σχέσεις και κοινή διαδρομή ακόμη και με τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Φυσικά, την τιμητική του στη διεύρυνση του στελεχικού δυναμικού της Ν.Δ. έχει... το Ποτάμι, ενώ από αυτή την ανανέωση δεν θα μπορούσε να λείπει και το ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο στίγμα που δίνει η ομαδική προσχώρηση της Δράσης, η οποία είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι, ενώ ο ιδρυτής της Στέφανος Μάνος ψήφιζε και συμμετείχε τα τελευταία χρόνια στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή αρχηγού στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην ίδια κατεύθυνση, επί Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναβαθμίστηκαν και άλλα στελέχη, που προσχώρησαν στη Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και στο παρελθόν υπήρξαν πολέμιοί της. Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτής της κατηγορίας είναι η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Μαρία Σπυράκη, η οποία εξελέγη ευρωβουλευτής της Ν.Δ. το 2014 και πλέον είναι εκπρόσωπος Τύπου, και φυσικά ο Αδωνις Γεωργιάδης, που προσχώρησε το 2012 από τον ΛΑΟΣ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκανε αντιπρόεδρο της Ν.Δ. το 2016.

Ισως η πιο εμβληματική περίπτωση σε επίπεδο σημειολογίας για τη «νέα Ν.Δ.» ήταν η επιλογή του γιου του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος υπήρξε ηγετική προσωπικότητα του σημιτικού εκσυγχρονισμού, του Νικήτα Καρτάλη-Παπαντωνίου, στο μητρώο πολιτικών στελεχών της Ν.Δ. Το μητρώο αποτελεί πρόκριμα για να διεκδικήσει κάποιος μια υποψηφιότητα στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Μάλιστα, ο κ. Νικήτας Παπαντωνίου, αναφερόμενος στον πατέρα του αποτιμά θετικά την πολιτική διαδρομή του λέγοντας: «Συνδύασε το όνομά του με μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες εγώ συμφωνώ».

Ας δούμε συγκεκριμένα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εκλογή Μητσοτάκη, ποια είναι η «νέα Ν.Δ.» μέσα από το βιογραφικό 10 στελεχών, που είναι άμεσοι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, αλλά και ορισμένων άλλων, που προσχώρησαν στο κόμμα και τους δόθηκε κομβικός ρόλος στη διαμόρφωση της πολιτικής της σημερινής Ν.Δ.

Από το ΚΚΕ, δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη



ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Είναι το Νούμερο 2 σήμερα στη Ν.Δ. και συνδέεται στενά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προέρχεται από το ΚΚΕ, διατελώντας γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας την περίοδο της διάσπασης του ΚΚΕ το 1989-1991. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις δημοσκοπήσεις και την πολιτική επικοινωνία, και πανελληνίως έγινε γνωστός για τις δημοσκοπήσεις της GPO στον τηλεοπτικό σταθμό Μega. Μάλιστα, δεν λείπουν τα τελευταία χρόνια από τον Αλέξη Τσίπρα οι επιθέσεις στον Τάκη Θεοδωρικάκο για τις σχέσεις του με τον Χρήστο Καλογρίτσα, όταν ο πρωθυπουργός εγκαλείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προνομιακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον εν λόγω επιχειρηματία. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ την εποχή της παντοδυναμίας του και για πάρα πολλά χρόνια ήταν κοντά στον Κώστα Λαλιώτη ως συνεργάτης του: είτε ως σύμβουλος επικοινωνίας την περίοδο που ο κ. Λαλιώτης ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων (ΠΕΧΩΔΕ) είτε ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ όταν ο κ. Λαλιώτης ήταν γραμματέας του κόμματος επί προεδρίας Κώστα Σημίτη. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που διεκδίκησε και ανέλαβε την προεδρία της Ν.Δ. το 2016 και σήμερα είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, έχοντας καταφέρει να λύνει και να δένει στο Μοσχάτο.

Ανθρωπος του Βενιζέλου




Θόδωρος Πελαγίδης: Είναι ένας από τους 12 συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα μακροοικονομίας. Είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, σημαίνων παράγοντας της κεντροαριστερής διανόησης και υπήρξε υποστηρικτής και συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μάλιστα, είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2007, ενώ σήμερα -ως σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ.- έχει ρόλο μαζί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο στην προσέγγιση της Ν.Δ. με στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ηταν δεξί χέρι του Μανιάτη




Αλεξάνδρα Σδούκου: Μετεγγραφή από το ΠΑΣΟΚ και αυτή η οποία είναι επίσης μία από τους 12 συμβούλους του «γαλάζιου συμβουλίου σοφών» που έφτιαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δικηγόρος Αλεξάνδρα Σδούκου είναι σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. για θέματα ενέργειας, καθώς έχει πείρα εξαιτίας της πρότερης θητείας της στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μάλιστα, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ήταν ένας εκ των συνδιεκδικητών -μαζί με τη Φώφη Γεννηματά- για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Παλιός «Ρηγάς» με επιρροή στον πρόεδρο




Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: Ισχυρή επιρροή φαίνεται να διαθέτει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ο οποίος λειτουργεί ως «μυστικοσύμβουλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη και από το καλοκαίρι του 2016 έχει αναλάβει την εκπαίδευση (media training) των βουλευτών και των στελεχών της Ν.Δ. για την παρουσία τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την επικοινωνιακή προώθηση της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου προέρχεται από την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και το ΚΚΕ Εσωτερικού, ενώ τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 ήταν από τους πλέον ακραιφνείς υποστηρικτές της πολιτικής και των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, και εκ των φανατικών υποστηρικτών των Μνημονίων. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραλληλίζουν την πολιτική πορεία του κ. Παπαπαναγιώτου με αυτή του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα ο κ. Παπαπαναγιώτου, εκτός από το να εκπαιδεύει τα «γαλάζια» στελέχη, «δίνει γραμμή» κινούμενος ιδιαίτερα δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προωθήσει τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αποδομήσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου




Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, είναι ο επικεφαλής της 12άδας των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα άτυπο όργανο που «καπελώνει» το συντονιστικό των τομεαρχών της Ν.Δ. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είχε διαχρονικά καλές σχέσεις με τις προηγούμενες ηγεσίες του. Εχει υπάρξει στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης. Μάλιστα, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του με τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε αναλάβει σημαντικές θέσεις και σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ε.Ε. και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο κ. Γεραπετρίτης ως αρχισύμβουλος του κ. Μητσοτάκη έχει και την αρμοδιότητα να επεξεργαστεί την πρόταση της Ν.Δ. για τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλωστε, ήταν στην ομάδα, όπου με πρωτοβουλία του Στέφανου Μάνου και μαζί με τους Νίκο Αλιβιζάτο, Παναγή Βουρλούμη, Γιάννη Κτιστάκι και Φίλιππο Σπυρόπουλο είχαν καταθέσει μέσω της «Καθημερινής» την πρότασή τους για ένα νέο Σύνταγμα το 2016.

Ενα «παιδί» του κυρ-Φώτη




ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ: Πασοκογενή προέλευση έχει και η δεύτερη μετεγγραφή βουλευτή που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αρχικά η Κατερίνα Μάρκου συνεργάστηκε με την οργάνωση Ελεύθεροι Πολίτες του Βασίλη Οικονόμου, μετά τη διαγραφή του τελευταίου από το ΠΑΣΟΚ το 2011. Στην κεντρική πολιτική σκηνή η Κατερίνα Μάρκου βρέθηκε μέσω της ΔΗΜ.ΑΡ. που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης. Εκλέχτηκε βουλευτίνα με τη ΔΗΜ.ΑΡ. το 2012 και εν συνεχεία μεταπήδησε στο Ποτάμι, με το οποίο επανεκλέχτηκε στο Κοινοβούλιο το 2015. Αποχώρησε από το Ποτάμι τον Νοέμβριο του 2016 και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους προσχώρησε στη Ν.Δ. Μάλιστα... έγραψε ιστορία στη Βουλή, καθώς ως εισηγήτρια της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια εισηγούνταν την καταψήφισή του, ενώ στην ψηφοφορία έδωσε θετική ψήφο!

Δεν επέστρεψε με την Ντόρα





Θόδωρος Σκυλακάκης: Αν και ανήκε στη Ν.Δ. και μάλιστα ήταν λογογράφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σήμερα είναι συνεργαζόμενος με τη Ν.Δ. Ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ωστόσο δεν επέστρεψε στη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Προσχώρησε στη Δράση και ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος, το οποίο συνεργάστηκε με το Ποτάμι. Τον Ιανουάριο του 2017 ανακοινώθηκε η συνεργασία της Δράσης με τη Ν.Δ., και ο κ. Σκυλακάκης και άλλα στελέχη της Δράσης στελέχωσαν μια «ομάδα κρούσης» της Ν.Δ. για θέματα επενδύσεων και επιχειρηματικότητας.

«Εργάτης» του ΠΑΣΟΚ




Λεωνίδας Χριστόπουλος: Βρέθηκε σύμβουλος Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη γνωριμία τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ο κ. Χριστόπουλος είχε τοποθετηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το 2012 συμμετείχε στις ομάδες εργασίας του ΠΑΣΟΚ που επεξεργάζονταν το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και με απόφαση του τότε προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου είχε αναλάβει τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Λέγεται επίσης ότι ο κ. Χριστόπουλος διατηρεί καλές σχέσεις και με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου.

Με μπαμπά ανδρεϊκό



Ιάσων Φωτήλας: Πρώην βουλευτής του Ποταμιού, έχει επίσης πασοκογενή προέλευση. Ηταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα και είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή και υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο κ. Φωτήλας εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού και διεγράφη τον Οκτώβριο του 2016 από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Τον Ιανουάριο του 2017 προσχώρησε στη Ν.Δ. και τον Απρίλιο του 2017 ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ.

Από την Αννα με τις φωτοτυπίες




Γιάννης Μαστρογεωργίου: Είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση τοποθέτησης ενός ουσιαστικά πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε θέση ευθύνης στο κόμμα της Ν.Δ. Ορίστηκε πριν από λίγες ημέρες με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και αντικατέστησε την Κωνσταντίνα Μπότσιου. Παράλληλα, ο κ. Μαστρογεωργίου είναι διευθυντής της δεξαμενής σκέψης (think tank) της Αννας Διαμαντοπούλου ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, έχει διατελέσει σύμβουλος της Αννας Διαμαντοπούλου κατά τις υπουργικές θητείες της τελευταίας στα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης την περίοδο 2009-2012.

Οι νεοφιλελεύθεροι που δεν θέλουν οι φορείς

Τα υπόλοιπα στελέχη αυτής της ομάδας έχουν μια ανάλογη διαδρομή και δίνουν ένα αμιγώς νεοφιλελεύθερο στίγμα στο πώς βλέπει η Ν.Δ. σήμερα την αγορά και τις επιχειρήσεις, καθώς και τη σχέση της μαζί τους. Ενα από αυτά τα στελέχη είναι ο Τέλης Αϊβαλιώτης, ο οποίος παλιότερα υπήρξε μέλος των Φιλελευθέρων και σήμερα της Δράσης, ενώ ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι.

Ο Τάσος Αβραντίνης, επίσης στέλεχος της Δράσης και υποψήφιος με το Ποτάμι, διετέλεσε αντιδήμαρχος του κεντροαριστερού δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Μάλιστα, η προσχώρηση στελεχών της Δράσης στη Ν.Δ. είχε προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις εσωκομματικά από στελέχη που προέρχονταν από κοινωνικούς φορείς. Η σύμμειξη της Ν.Δ. με στελέχη άλλων χώρων, και ιδίως με στελέχη του σημιτικού εκσυγχρονισμού, αποτυπώθηκε και στις ομάδες που επεξεργάστηκαν το πρόγραμμα της Ν.Δ. υπό τον Κωστή Χατζηδάκη. Ρόλο σε αυτές τις ομάδες εργασίας διαδραμάτισαν ο Θανάσης Κοντογεώργης και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, που υπήρξαν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης από το 2009 έως το 2012 ήταν σύμβουλος στρατηγικής στις κυβερνήσεις Παπανδρέου - Παπαδήμου, εν συνεχεία συνεργάτης του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και παλαιότερα στέλεχος του think tank ΟΠΕΚ του Κώστα Σημίτη. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ως μέλος της «ομάδας των νέων επιστημόνων», συμμετείχε στη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που είχε ζητήσει ως νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Φυσικά σε όλους αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάμε την στήριξη στην ΝΔ που έχουν προσφέρει και λογικά θα κατέβουν υπο την σημαία της ΝΔ  η Μιράντα Ξαφά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Πέτρος Τατσόπουλος, Γιάννης Πρετεντέρης, η Όλγα Τρέμη κ.α. 


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....