Διυλιστήριο: 01/04/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

«Βόμβα» στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Με «μίζα» ανατέθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα!


"Βόμβα" για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ από την Εισαγγελία Αθηνών - Με "μίζα" η ανάθεση σχεδιασμού και υλοποίησης των έργων του Μετρό - Στα... 210.000 ευρώ το "λάδωμα" - Ποινική δίωξη σε δύο κατηγορούμενους και... ψάχνουν τους υπόλοιπους - Έως και ισόβια μπορούν να "φάνε" οι υπεύθυνοι - Αφορά την περίοδο 2003 - 2007 - "Μπλεγμένη" και μια... παλιά γνωστή εταιρεία από την υπόθεση των εξοπλιστικών

Μίζες ύψους περίπου 200.000 ευρώ προερχόμενες από «φορολογικούς παραδείσους», την περίοδο 2003-2007, αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα για την εκτέλεση και την υλοποίηση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλων στην κοινοπραξία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε ήδη στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής των εταιρειών ΟΜΕΚ και Lahmeyer που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, άγνωστους μέχρι στιγμής στις αρχές, ως «αντάλλαγμα» για την προτίμησή τους στην ανάθεση της υλοποίησης του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Το συνολικό ύψος των χρημάτων που δόθηκαν πάντα μέσω εικονικών τιμολογίων τα οποία εξέδιδε εταιρία φάντασμα με έδρα τα νησιά Jersey, φτάνουν τα 210.860 ευρώ για να «προωθηθούν σε φορείς λήψης των αποφάσεων», σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία.

Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου ενώ ο ανακριτής διαφθοράς που ανέλαβε να χειριστεί από δω και πέρα την έρευνα θα κληθεί να εντοπίσει τα πρόσωπα που πήραν τις μίζες αυτές, στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων.

Η έρευνα έφθασε στα δύο πρόσωπα μετά την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στην κατάθεση του ο Βέλγος υποστήριξε ότι η εταιρία έδινε μίζες και για να προτιμηθεί στις συμβάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, χωρίς όμως να εντοπιστούν μέχρι τώρα οι αποδέκτες των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε και η συνδρομή του ΣΔΟΕ ενώ σημαντικά ήταν επίσης τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη για τις παράνομες αμοιβές που φέρονται ότι έδιναν οι εν λόγω εταιρείες.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....