Διυλιστήριο: 04/19/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

VIDEO - «Χρυσός» ο Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό ενόργανης : '' Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου, και στην Ελλάδα που δοκιμάζεται και δοκιμάζεται καθημερινά''


Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε σήμερα, στο Μονπελιέ, ο Λευτέρης Πετρούνιας, κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα.

Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό στους κρίκους και με 15.866 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση "μοιράστηκαν" ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ και ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν με 15.566 βαθμούς.

«Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση, όταν στη χώρα μας υπάρχουν τόσες δυσκολίες σε αθλητικό επίπεδο αλλά και γενικότερα, είναι πολύ σημαντικό και αποκτά ξεχωριστή αξία. Είναι μια επιτυχία που περίμενα και για την οποία δούλευα εδώ και χρόνια», δήλωσε αμέσως μετά την «στέψη» του ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, τόνισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Η νέα αυτή επιτυχία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, επιβεβαίωσε την πολύ μεγάλη δυναμική του αθλήματος διεθνώς. Ο "χρυσός" πρωταθλητής μας συνεχίζει την παράδοση στους κρίκους που ξεκίνησε ο Ολυμπιονίκης μας, Δημοσθένης Ταμπάκος, και του εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».


Τα συγχαρητήριά του προς τον πρωταθλητή Ευρώπης, εξέφρασε με δήλωσή του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την νέα μεγάλη επιτυχία σας. Η οποία αποδεικνύει ότι η πορεία σας και η προσφορά σας στον αθλητισμό ούτε τυχαία είναι, ούτε συγκυριακή. Γι αυτό το παράδειγμά σας αποκτά ακόμη πιο μεγάλη σημασία. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη».
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γενς Μπάστιαν(Γερμανός οικονομολόγος) στην DW : Η Ελλάδα έχει κάνει μεταρρυθμίσεις


Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, είναι γεγονός ότι την τελευταία 5ετία η Ελλάδα έχει κάνει πολλά στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν.

Όπως είπε σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle ο αναλυτής του ελληνικού think tank MacroPolis, Γενς Μπάστιαν:

«Καταρχήν θα πρέπει να συγκρατήσουμε το εξής: λόγω της εμπειρίας με την τρόικα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η λέξη ‘διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις’ έχει μια αρνητικά χροιά. Ανεξαρτήτως του πολιτικού χρώματος της κυβέρνησης, είναι σημαντικό να δοθεί δημοσίως και πάλι ένας θετικός ορισμός της λέξης ‘μεταρρύθμιση’. Τα τελευταία πέντε χρόνια καμία κυβέρνηση, είτε αριστερή, είτε δεξιά, είτε κεντρώα, δεν εξήγησε στην κοινή γνώμη γιατί είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα όμως θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στην Ελλάδα. Έγιναν μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές ήταν σημαντικές, εντούτοις ήταν και ιδιαίτερα επώδυνες και είχαν σημαντικές κοινωνικές συνέπειες».

Ποιες όμως είναι αυτές οι μεταρρυθμίσεις; «Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και δύο χρόνια επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας επώδυνης πολιτικής περικοπών. Παράλληλα έχουμε μια σημαντική μεταρρύθμιση στο πεδίο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Έχουμε λιγότερες τράπεζες ενώ το 2012 ακολούθησε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Την ίδια ώρα υπήρξαν καινοτομίες στο πεδίο της παροχής δανείων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξήθηκε, οι συντάξεις μειώθηκαν. Όλα αυτά ήταν μεταρρυθμίσεις που ήταν αρκετά διαφιλονικούμενες στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι όμως σωστό να λέει κανείς ότι δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις».

Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις


Αυτό που χρειάζεται περισσότερο η Ελλάδα στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, είναι επενδύσεις. «Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, εγχώριες και ξένες άμεσες επενδύσεις. Στην παρούσα φάση και για να αντιμετωπίσει την μαζική ανεργία, η Ελλάδα δεν μπορεί να βρει αυτά τα κεφάλαια με τις δικές της δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται επενδύσεις από τρίτους. Στην παρούσα φάση βέβαια αυτό είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει η εξής δαμόκλειος σπάθη: θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή όχι; Αυτό δυσχεραίνει τις επενδύσεις. Πέραν αυτού υπάρχει εδώ και 2 χρόνια μεγάλη πιστωτική στενότητα στην πραγματική οικονομία. Λόγω έλλειψης ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν όλο και λιγότερα δάνεια».

Σύμφωνα με τον Γενς Μπάστιαν, η πραγματική οικονομία μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της μόνον εάν συμβάλουν σε αυτό οι τράπεζες. «Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να δίνουν άμεσα και χαμηλότοκα δάνεια. Ενώ η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα με ένα επιτόκιο ύψους 0,25 %, ένας Έλληνας μικρομεσαίος που χρειάζεται δάνειο 500.000 ευρώ επειδή έχει μια μεγάλη παραγγελία από τη Γερμανία, μπορεί να λάβει το δάνειο αυτό από την τράπεζά του με επιτόκιο 6 % και πάνω. Υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Χρειαζόμαστε λοιπόν στοχευμένα προγράμματα στήριξης τα οποία μπορούν να δρομολογηθούν εν μέρει με τη βοήθεια ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πόρων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....