Διυλιστήριο: 01/09/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Προσπάθειες για κατοίκηση 28 μικρών νησιών του Αιγαίου- Έγγραφο του Σαντορινιού



Τις προσπάθειες που καταβάλλει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, αποκαλύπτει έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μια τέτοια προοπτική έχει «στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί αν υπάρχει σχεδιασμός για την κατοίκηση μικρών και βραχονησίδων.

Όπως εξηγεί ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, "στόχος είναι μέσα από τις υπάρχουσες από τη δεκαετία του 1990 υποδομές και προφανώς με την κατασκευή έργων μικρής κλίμακας, τα νησιά αυτά να καταστούν κατοικήσιμα προκειμένου να αναπτυχθούν δραστηριότητες όπως η παρατήρηση και παρακολούθηση του φυσικού πλούτου, η προσέλκυση περιβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδων, ερευνητών του εξωτερικού και του εσωτερικού, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας κ.α.".

Ο κ. Σαντορινιός ενημερώνει εξάλλου ότι "η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και αφού έχουν προηγηθεί δύο συσκέψεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών και Εθνικής 'Αμυνας, βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας αναζήτησης εταίρου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη μείζονος σημασίας από εθνικής πλευράς δράση, προκειμένου το project αυτό να ενταχθεί στο Στρατηγικό interreg Ελλάδας-Κύπρου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά με ελληνική υπογραφή στα αυτοκίνητα της Fiat



Σε αυτοκίνητα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας "Fiat" ενσωματώθηκαν, για πρώτη φορά διεθνώς, εκτυπωμένα εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά συστήματα τέταρτης γενιάς, που φέρουν ελληνική σφραγίδα. Πρόκειται για τα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Smartonics", τα οποία δημιουργούν μεγάλο εύρος από νέες εμπορικές εφαρμογές, έχουν υψηλή απόδοση, χαμηλό κόστος παραγωγής και ποικιλία χρωμάτων και διαφάνειας.

Το έργο “Smartonics”, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά προγράμματα, που εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ, με τη συμμετοχή 18 ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων, συντονίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN). Στο έργο συμμετείχαν και άλλοι πέντε ελληνικοί φορείς και συγκεκριμένα τα πανεπιστήμια της Πάτρας και των Ιωαννίνων και οι εταιρείες ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies), Αdvent (Advanced Energy Technologies AE) και Compucon. Παράλληλα, κατασκευάστηκαν και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη δυο μοναδικές παγκοσμίως πιλοτικές γραμμές παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών, βασισμένες σε δυο νέες τεχνολογίες, για βιομηχανική παραγωγή.

Στην ερευνητική αυτή προσπάθεια που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια, εκτός από τον ρόλο του συντονιστή, τον οποίο είχε όπως προαναφέρθηκε το LTFN του ΑΠΘ, συμμετείχαν ακόμη τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Surrey και της Στουτγάρδης, η Πολυτεχνική Σχολή (Εcole Polytechnique) με το Κέντρο CNRS στο Παρίσι, τέσσερα γερμανικά ινστιτούτα Fraunhoher, το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο HZB στο Βερολίνο και οι ευρωπαϊκές εταιρείες Horiba Jobin Yvon, AIXTRON, CESM, Oxford Lasers, Coatema και FIAT.

"Σε ορισμένους τομείς της τεχνολογίας και καινοτομίας πηγαίνουμε ιδιαίτερα καλά και όχι απλώς συναγωνιζόμαστε αλλά καθοδηγούμε την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη στην Ευρώπη και διεθνώς. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να αξιοποιηθούν οι πιλοτικές γραμμές οργανικών ηλεκτρονικών και οι υποδομές που έχουν εγκατασταθεί στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN καθώς επίσης και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, να δημιουργηθούν αναπτυξιακά έργα επίδειξης των πολλαπλών νέων εφαρμογών, να γίνουν επενδυτικές πρωτοβουλίες όχι μόνον από τους παραγωγικούς φορείς που συμμετείχαν στο έργο αλλά κυρίως από άλλα επενδυτικά σχήματα, ώστε να μετατρέψουν τα καινοτομικά προϊόντα του έργου σε χρήσιμα τελικά προϊόντα" εξηγεί ο επικεφαλής του έργου και διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης._

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»



Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 πως «λεφτά υπάρχουν», με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές.

Τον πρώην πρωθυπουργό έστειλε στα δικαστήρια μετά από μήνυσή του ο απόστρατος πλωτάρχης του ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά να του καταβληθούν 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

Ο κ, Σταμάτης διεκδικεί αυτό το ποσό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η μήνυση

Παράλληλα, η αγωγή του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το που θα βρούμε τα λεφτά, αλλά που πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ ευρώ ανείσπρακτους φόρους»

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα


Παράλληλα, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κ.λπ

Ο ίδιος απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθώς αν και ψηφοφόρος της ΝΔ παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του Κώστα Καραμανλή, που «πάγωσε» τους μισθούς και τις συντάξεις.

Από το 2009, συνεχίζει ο πλωτάρχης στην μήνυσή του, «σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάστασή της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό. Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε» αναφέρεται στη μήνυση, και για να δικαιολογήσει « την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται».

Επιπρόσθετα ψεύδεται ο κ. Παπανδρέου κατά τον μηνυτή, καθώς

1. ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμάιερ τον είχε ενημερώσει για τα οικονομικά της Ελλάδας
2. Ο επίτροπος της Ε.Ε Χοακίν Αλμούνια είχε δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009 για την οικονομική θέση της χώρας μας
3. Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος -κατά δήλωσή του- τον είχε ενημερώσει επί των οικονομικών.
Όμως σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Παπανρδέου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου και είχε πει ότι »όποια χώρα έχει καταφύγει στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός εξαθλιώθηκε», ενώ σε συνέντευξή του ο Στρος -Καν είχε τονίσει ότι » ο κ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του υπογείως για το πως θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ»».

Παρ’ όλα αυτά, μετά την εκλογική του νίκη το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης.

Έτσι, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και την ανάληψη της εξουσίας «διαμέσου του σφετερισμού της ιδιότητάς του ως όργανο του κράτους», ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τον ελληνικό λαό «στις ξένες δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επεσε από τον πέμπτο όροφο ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο ''Αθήνα '97''



Θρήνο στον ελληνικό στίβο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Α' αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Σταματόπουλου, ο οποίος -σύμφωνα με μαρτυρίες των οικείων του- έδωσε τέλος στη ζωή του...

Ο 63χρονος παράγοντας, όπως ανέφεραν συγγενείς του, έπεσε στο κενό χθες το πρωί από τον πέμπτο όροφο της οικίας του στο Νέο Ηράκλειο.

Πρόσωπα του περιβάλλοντός του έκαναν λόγο για κακή ψυχολογική κατάσταση του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική και λήψη φαρμακευτικής αγωγής, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι είχε χωρίσει πρόσφατα από τη σύζυγό του και είχε καταρρακωθεί από την εμπλοκή του ονόματός του σε οικονομικό σκάνδαλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας, από το 1997, σε πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Γιάννης Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28/8/54 και σπούδασε χημικός μηχανικός. Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για «έναν ακούραστο εργάτη του αθλητισμού».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βόμβα» Μοσκοβισί για τα εγκλήματα Σημίτη με πειραγμένα στοιχεία



«Αν είναι μεσάνυχτα στην Ευρώπη» (τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Πιερ Μοσκοβισί), τι «ώρα» έχει πάει στην Ελλάδα;

O Γάλλος επίτροπος επί των Οικονομικών Υποθέσεων στο τελευταίο του γραπτό έργο «προτάσεων και πεποιθήσεων», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Grasset, χύνει άφθονο μελάνι για τις πολλαπλές κρίσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, δίχως να παραλείψει να αναφερθεί στα σφάλματα που έχουν γίνει στην περίπτωση της πατρίδας μας.

Υποστηρίζει άλλη μία φορά πως η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, αλλά επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Σημίτη όσον αφορά τον τρόπο εισόδου της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. «Αποδεχθήκαμε να μπει στην ευρωζώνη μία οικονομία ελάχιστα ανταγωνιστική και ένα κράτος βαριά υπερχρεωμένο, με στοιχεία τα οποία ήταν παραποιημένα» σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει: «Οσοι δεν δείχνουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα κάνουν λάθος».

Ο επίτροπος και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας επισημαίνει, επιπλέον, πως «οι γερμανικές ιδέες για την ευρωζώνη είναι καλές για τη Γερμανία, αλλά πολύ άκαμπτες για την Ευρωπαϊκή Ενωση», με αποτέλεσμα «αυτές οι ιδέες να αντιπροσωπεύουν μια μόνιμη και μη υποφερτή λιτότητα για κάποια κράτη-μέλη».

Ο «τεχνίτης και οπαδός της Ευρώπης», όπως συστήνεται, αναφέρεται και στη σημερινή του άποψη σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., γράφοντας πως «αν και κάποτε υπήρξα θετικός, πλέον πιστεύω ότι μας χωρίζει ένα χάσμα».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πόρισμα του εισαγγελέα «καίει» το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Βασίλη Πολυμερόπουλο



Απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι γνήσιο Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (σε επίπεδο master) φέρεται ότι κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων, ο υπάλληλος και πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ και της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα Βασίλης Πολυμερόπουλος προκειμένου να λάβει πρόσθετο μηνιαίο επίδομα και να καταταγεί σε υψηλότερα μισθολογικά και βαθμολογικά κλιμάκια.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε πόρισμα που συνέταξαν, μετά από έλεγχο, οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το οποίο φέρνει στο φως το newpost.gr. Από την πλευρά του ο κ. Πολυμερόπουλος απαντώντας στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κάνει λόγο για μια διοικητική πράξη διαφορετικής διαβάθμισης του πιστοποιητικού σπουδών και μαθημάτων που παρακολούθησε και έλαβε το 2006 μετά από διπλωματική εργασία με τίτλο " Ευρωπαική Ένωση και Αναπτυσσόμενες χώρες" από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της έδρας Jean Monnet του Παντείου Πανεπιστημίου.Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης επικαλούνται για το αληθές των ισχυρισμών τους το Πάντειο Πανεπιστήμιο το οποίο το 2014 με έγγραφη βεβαίωση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ξεκαθαρίζει πως "ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος ,όπως αυτά απονέμονται σήμερα από το Πανεπιστήμιό μας αλλά αποτελούσε πιστοποιητικό παρακολούθησης που δίδετο μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας."

Παρά την παραπάνω έγγραφη βεβαίωση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο για τη μη συνάφεια του πιστοποιητικού παρακολούθησης μαθημάτων που προσκόμισε στο Δήμο Αθηναίων ο Βασίλης Πολυμερόπουλος με γνήσιο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών επιπέδου master η Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όπως καταγγέλλεται από τους Επιθεωρητές, αδιαφόρησαν και δεν ανακάλεσαν τις Διοικητικές Πράξεις τους με τις οποίες του αναγνωρίστηκε το πιστοποιητικό που προσκόμισε ως μεταπτυχιακός τίτλος και του χορηγήθηκε επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ παράλληλα με διαπιστωτική πράξη κατατάχθηκε σε ανώτερο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο καταλαμβάνοντας μάλιστα και θέσεις ευθύνης. Οι επιθεωρητές, στις προτάσεις του πορίσματός τους, ζητούν να ανακληθούν οι συγκεκριμένες διοικητικές Πράξεις και να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες οι αποδοχές του επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών που έλαβε από το 2006.

Παράλληλα ζητείται από τον Δήμαρχο Αθηναίων να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του Βασίλη Πολυμερόπουλου και του Ι.Β πρώην Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης διότι αν και γνώριζε από το 2014 (λόγω του εγγράφου του Παντείου Πανεπιστημίου) ότι ο κ. Πολυμερόπουλος δεν προσκόμισε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών αλλά ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων δεν ανακάλεσε την Πράξη με την οποία αυτό του αναγνωρίστηκε ως μεταπτυχιακός τίτλος για να λάβει διάφορα ευεργετήματα, το πόρισμα των Επιθεωρητών εστάλη για τα περαιτέρω αναφορικά με το ποινικό μέρος ,στην Εισαγγελία Εφετών. Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της Κυβέρνησης η οποία κάλεσε τη Ν.Δ να πάρει ανοιχτά θέση για την παραπάνω υπόθεση με την εμπλοκή του πολιτικού της στελέχους σε κατάθεση και αναγνώριση ενός απλού πιστοποιητικού ως μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Δήμο Αθηναίων.

Δείτε το πόρισμα

Τι απαντά το στέλεχος της ΝΔ Βασίλης Πολυμερόπουλος

Πηγή newpost.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη «σέντρα» ο Αντώνης Σαμαράς για το σκάνδαλο της Novartis


Σκάνδαλο που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της SIEMENS

Σαφείς αιχμές προς τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αφήνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του σκανδάλου της Novartis.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Κόντρα και τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για σκάνδαλο που μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο και από αυτό της Siemens, ενώ τόνισε πως υπουργός της ΝΔ που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο… αναδομήθηκε!
«Σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis είναι που επιβάρυναν το δημόσιο προϋπολογισμό με εκατοντάδες εκατομμύρια αν όχι δισεκατομμύρια ευρώ και κατέστρεψαν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα», είπε ο Σ. Κούλογλου.

«Το σκάνδαλο της Novartis, για το οποίο έχω καταθέσει και σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της Siemens. Υπάρχουν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εμπλακεί, αλλά οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με τον κ.Πολάκη. Ποιος είναι ο υπουργός που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο και τον αναδόμησε ο κ. Σαμαράς;» σημείωσε χαρακτηριστικά, εμπλέκοντας ευθέως για πρώτη φορά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού με την πολύκροτη υπόθεση.

Η συγκεκριμένη αναφορά έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία, δεδομένου και του σημερινού πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento, η οποία κυκλοφορεί με ρεπορτάζ που εμπλέκει πρώην πρωθυπουργό στο σκάνδαλο, πέραν από τους υπουργούς, οι οποίοι έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο του FBI, από όπου και ξεκίνησαν οι έρευνες.



Πηγή harryklynn.blogspot.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιφνιδιαστική καμπάνια από ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας με βίντεο που κάνει τη διαφορά



Του Βασίλη Καπούλα

Την ώρα που ο τουρισμός της Τουρκίας βυθίζεται κατακόρυφα, οι ΗΠΑ κινητοποίησαν την «βαριά τους βιομηχανία» για να στηρίξουν Ελλάδα. Φαίνεται πως η χώρα μας ίσως βγει κερδισμένη από τον ανοιχτό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Και ποιο είναι το καλύτερο μέσο για να προβληθεί η χώρα μας; Φυσικά η τεχνολογία της Apple την οποία χρησιμοποιούν εκατ. Αμερικανοί και πολίτες ανά τον κόσμο και μέσω αυτής προβάλλεται πλέον…η Ελλάδα!

Έτσι, γεμάτο Ελλάδα είναι το νέο βίντεο της Apple για την προώθηση του IPhone Plus.

Στη διαφήμιση, με τίτλο «Take Mine» για την κάμερα της νέας συσκευής, μια νεαρή κοπέλα φτάνει σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό για να επισκεφθεί τη γιαγιά της.

Οι δυο τους κάθονται στο καφενείο όπου η εγγονή χρησιμοποιεί το κινητό της για να βγάλει φωτογραφία τη γιαγιά με κάνοντας χρήση του εφέ για βάθος πεδίου.

Η γιαγιά βλέπει τη φωτογραφία και ενθουσιάζεται. Οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού που είναι στο καφενείο το προσέχουν και μια γυναίκα ζητά να φωτογραφηθεί και αυτή.

Κάπως έτσι, η νεαρή αρχίζει να φωτογραφίζει όλο το χωριό.

Τα παιδιά, οι γειτόνισσες, ο ιερέας, ένας ψαράς και ο βοσκός, σχεδόν όλο το χωριό αρχίζει να ποζάρει.

Το βιντεάκι έχει διάρκεια μόλις ενός λεπτού, που είναι όμως αρκετό για να γεμίσει ο θεατής εικόνες από την Ελλάδα.

Tοπία αλλά και τους ανθρώπους, τους φιλόξενους, καλόκαρδους, αγαθούς και γελαστούς ανθρώπους της καθημερινότητας, που συναντά κανείς παντού.

Γιατί όμως ο παγκόσμιος κολοσσός της τεχνολογίας επέλεξε το διαφημιστικό να γυριστεί στην χώρα μας; Θα μπορούσε να είχε γυριστεί κάπου αλλού ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «Πάμε ταξιδάκι»…


Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη το 2016 διαμορφώθηκε σε 9,2 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 26% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, είναι η πρώτη μείωση (σε ετήσια βάση) στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη από το 2000, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια στην πόλη.

Η υψηλότερη μηνιαία μείωση καταγράφηκε τον Ιούνιο, οπότε και η πτώση στις αφίξεις ξένων τουριστών έφτασε στο 35,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη -πρώτο σε προτίμηση προορισμό όσων επισκέπτονται την Τουρκία- 4,45 εκατ. ξένοι, ενώ το δεύτερο 4,76, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που περιλαμβάνουν τα στοιχεία από τα δύο αεροδρόμια της πόλης καθώς και από τα λιμάνια Haydapaşa, Pendik, Zeytinburnu και Karaköy.

Κι ενώ οι αφίξεις από αέρος μειώθηκαν κατά 23% το 2016 σε σύγκριση με το 2015, οι αφίξεις διά θαλάσσης έκαναν «βουτιά» κατά 89%.

Η μεγαλύτερη μείωση αφορά τις αφίξεις από Ηνωμένες Πολιτείες, Ιράκ και Ρωσία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι την Κωνσταντινούπολη ήταν μειωμένος κατά 43,2% σε σύγκριση με το 2015. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ιρακινούς τουρίστες ήταν 43,1% και για τους Ρώσους 39,2%.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη, το 2016, προέρχονταν από την Ευρώπη (3,9 εκατ. αφίξεις) και τη Μέση Ανατολή (2,3 εκατ.). Ακολούθησαν η Ασία, η Αφρική, η Βόρεια Αμερική, η Λατινική Αμερική και η Ωκεανία.

Στην κορυφή των ξένων τουριστών με το μεγαλύτερο μερίδιο στις αφίξεις ήταν οι Γερμανοί με ποσοστό 10,9%, ακολουθούμενοι από τους Ιρανούς με 7%, τους Σαουδάραβες με 5,2%, τους Βρετανούς με 4%, τους Γάλλους με 3,9%, τους Αμερικανούς με 3,5% και τους Ρώσους με 3,2%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


πηγή: www.pentapostagma.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένοχος και στον Άρειο Πάγο κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας


Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία ο επιχειρηματίας Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βάια καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση από κοινού, σε βάρος του δικηγόρου και κουμπάρου τους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 μηνών με τριετή αναστολή για τα εν λόγω τρία αδικήματα τα οποία τελέστηκαν στην Πάτρα και η σύζυγός του –από το ίδιο δικαστήριο– για τα ίδια αδικήματα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Το ζεύγος Σώρρα εκβίαζε τον πρώην δικηγόρο τους με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση του αυτοκινήτου του δικηγόρου.

Παράλληλα τον απειλούσαν με εξώδικα και επιστολές ότι θα τον καταστρέψουν επαγγελματικά, θα υποβάλουν σε βάρος του μήνυση και αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, με σκοπό να μην διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν παρακρατήσει.

Παράλληλα, στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών είχαν καταθέσει ψευδή αναφορά σε βάρος του κουμπάρου τους, για άρνησή του να παραδώσει χρήματα τα οποία δήθεν εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας, της παρακράτησης χρημάτων, όπως επίσης ότι αρνήθηκε να παραδώσει τους φακέλους των υποθέσεών τους που χειριζόταν από ετών.

Ειδικότερα, ο Αρτέμης Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρείας συμφερόντων του το αυτοκίνητο του δικηγόρου του και κουμπάρου του μάρκας BMW.

Το αυτοκίνητο πωλήθηκε, αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στο δικηγόρο.
Ο δικηγόρος, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα άρχισε να ψάχνει τι έγινε με τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου του, αλλά τότε άρχισαν οι απειλές και εκβιασμοί. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση σκοπός των απειλών του ζεύγους, ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματός του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουίζ: Βρείτε τον τρομοκράτη!..

     Σοβαρά τώρα; Χτυπήσανε την τρομοκρατία;
Μα αν εξαιρέσουμε τους πιθανόν εμπλεκόμενους πολιτικούς στο σκάνδαλο NOVARTIS (μιά φράξια πολιτικής αλητείας τύπου Μπουμπούκου, Τσεκουροφόρου, Κωλοβέρδου και πάει
λέγοντας),
..που είδαν σαν μάνα εξ ουρανού την σύλληψη της τρομοκράτισσας Πόλας ,
..δεν νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος απ' τον λαό που να τρομοκρατήθηκε τόσα χρόνια από την τρομοκρατία της "τρομοκράτισσας".

Άσε που η σύλληψή της μας υπενθυμίζει πως το σύστημα δεν έχει αριστερά και δεξιά παιδιά όταν πρόκειται για πολιτικές μαριονέτες,
..κι όταν πρόκειται να τις προστατεύσει απ' την δικαιοσύνη ή απ' τον λαό,
..ή ακόμη, αν είναι να ξελασπώσει μία κυβέρνηση όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Επιστρατεύει άμεσα τους ήδη προκατασκευασμένους αντιπερισπασμούς που έχει στο ντουλάπι, τα συστημικά ΜΜΕ αναλαμβάνουν δράση, κι ο λαός παίρνει το όπιό του.

Κι ακόμα σοβαρότερα τώρα: τρομοκράτης η Ρούπα; Ποιόν τρομοκράτησε;
Το blog πάντως όχι. Κάτι γνωστούς που το blog ρώτησε, ούτε. Κάτι θειάδες δεν την ξέρανε καν.
Μήπως τους συνταξιούχους που μήνα τον μήνα τους κλέβουνε κι από άλλο ένα κομμάτι της σύνταξης και παθαίνουνε εγκεφαλικά μπροστά απ' τα τρομοκρατικά ΑΤΜ; Αστείο.
Και δεν είναι τρομοκράτης το κράτος λόγω της συμμορίας που το ενσαρκώνει,
..όταν σου χρεώνει ψεύτικους φόρους επειδή θεωρεί ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο που έχεις ως εισόδημα, κι έχει εφεύρει 315 τρόπους να τα φορολογήσει, κι έχει ψηφίσει άλλους τόσους παράνομους "νόμους" για να νομιμοποιήσει την τρομοκρατία του,
..τρομοκρατία που καθημερινά εκπέμπει μέσω των συστημικών ΜΜΕ πως άμα δεν πληρώσεις τους αυθαίρετους φόρους και πρόστιμα που σε χρεώνει θα σου κατάσχει περιουσία, σπίτι και αυτοκίνητο, λογαριασμούς μισθοδοσίας, και ό,τι άλλο;

Η Ρούπα είναι τρομοκράτης και όχι ο τσαλακωμένος ομοεθνής αλλόγλωσσος υπουργός Οικονομικών;
Η Ρούπα, και όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τούτος ή οι προηγούμενοι;
Καιρός να αναγνωρίσουμε και να ξορκίσουμε την αληθινή τρομοκρατία.
Καιρός να καταστείλουμε την πραγματική βία.

Δεν μας φταίει το κράτος. Δεν θέλουμε να καταλυθεί. Το κράτος είμαστε εμείς.
Εμείς είμαστε όμως και αυτοί που το έχουμε παραδώσει στα χέρια μιάς εγκληματικής συμμορίας πολιτικών απατεώνων και τρομοκρατών,
..και τώρα πρέπει να τους το πάρουμε πίσω.

Καταδικάζουμε την βία,
..αλλά πρώτη απ' όλες την βία των κυβερνητικών τρομοκρατών, απ' όποιον χώρο κι αν προέρχονται.
Ας πάψει αυτή,
..για να πάψουν να έχουν λόγο,
..και δικαιολογία ύπαρξης και όλες οι υπόλοιπες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται ρυθμίσεις δανείων 10 – 15 δισ. ευρώ από τις τράπεζες το 2017



Εντατικοποιούν οι τράπεζες τις ενέργειές τους για την αναδιάρθρωση δανείων με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως το 2017 στη λιανική τραπεζική θα ρυθμιστούν δάνεια ύψους 10 με 15 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμευθεί μέσω των επιχειρησιακών τους σχεδίων για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά τουλάχιστον 8,5 δισ. ευρώ τους επόμενους 12 μήνες.

Οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν εφέτος θα είναι πιο «γενναιόδωρες» από κάθε άλλη χρονιά με τις διευθύνσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων να κινούνται στο πλαίσιο του κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπει την περίμετρο των εργαλείων ρύθμισης οφειλών. Στόχος των τραπεζών αποτελεί η αύξηση των βιώσιμων ρυθμίσεων, καθώς σήμερα περίπου το 40% των δανείων που ρυθμίζονται «κοκκινίζουν» ξανά λίγους μήνες αργότερα. Στόχος είναι έως και το 2019 δάνεια συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ να καταστούν εκ νέου εξυπηρετήσιμα.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που ήδη εφαρμόζουν οι τράπεζες για να ελαφρύνουν τα βάρη δανειοληπτών είναι η μείωση του επιτοκίου, η οποία οδηγεί στον περιορισμό των τόκων, η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου, με την οποία μειώνεται η μηνιαία δόση σε μόνιμη βάση, ο διαχωρισμός οφειλής που διακρίνει το δάνειο σε εκείνο που δανειολήπτης μπορεί να αποπληρώσει και στο υπόλοιπο το οποίο τακτοποιείται μεταγενέστερα, με ρευστοποίηση περιουσίας ή άλλου είδους διευθέτηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι τράπεζες προχωρούν και σε οριστική διαγραφή μέρους της συνολικής απαίτησης τους, ώστε η εναπομένουσα οφειλή να διαμορφωθεί σε ύψος που εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί ομαλά από το δανειολήπτη.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Άδωνις παραδέχεται ότι με τα σφάλματα της ΝΔ η Ελλάδα καταστράφηκε



Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε δημόσια την Κυριακή το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως η Νέα Δημοκρατία έκανε σφάλματα στο παρελθόν, τα οποία κατέστρεψαν τη χώρα.

Όμως, επειδή ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγνωρίζει τα λάθη – ακόμα κι αν αυτός δεν ήταν στις τάξεις της ΝΔ – ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και όλα καλά.

Γράψτε λάθος. Συμβαίνουν αυτά.

«Δεν θα κάνουμε ξανά ποτέ τα σφάλματα του παρελθόντος. Φυσικά, τα είχαμε κάνει και εμείς στο παρελθόν. Καμία αντίρρηση και ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό. Όμως, με αυτά η Ελλάδα καταστράφηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε και το σχετικό video:

Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....