Διυλιστήριο: 03/20/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Γεωπολιτική ανατροπή: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ασφαλές «οχυρό» τη Δύσης – «Τελειώνουν» Τουρκία-Σ. ΑραβίαΗ απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει πυραύλους S400 από τη Ρωσία και η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη μακρά ενεργειακή συμμαχία τους με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ανατρέπει άρδην τη γεωπολιτική ισορροπία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γράφει στο πρωτοσέλιδό της τη Δευτέρα η εφημερίδα Εστία με τίτλο: «Συμφωνία με ΗΠΑ για Κάρπαθο-Σούδα – Και μπόνους αμυντικής βοήθειας».

Η Ελλάς έχει για πρώτη φορά πραγματική ευκαιρία να καλύψει την τρύπα ασφαλείας πού ανοίγει στη Νατοϊκή συμμαχία και οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, επισημαίνει η αρχαιότερη σε κυκλοφορία εφημερίδα των Αθηνών.

Γερμανοί και Αμερικανοί αναζητούν πλέον χώρα για να μετασταθμεύουν τα αεροπλάνα πού βρίσκονται στη βάση του Ιντσιρλίκ – ήδη το ζήτημα τής αποχωρήσεως των γερμανικών Tornados έγινε αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

Για πρώτη φορά, επίσης, οι ΗΠΑ εξετάζουν την επανακατανομή τής στρατιωτικής βοήθειας πού δίνουν σε Ιορδανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, προκειμένου να γίνει δικαιότερη κατανομή αυτής.

Δεν διαφεύγει την προσοχή έμπειρων διπλωματικών πηγών, επίσης, ή αθόρυβη συγκέντρωση σκαφών του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο εν όψει τής πιθανότητας να επιτεθούν οι ΗΠΑ σε Σαουδική Αραβία Κατάρ μέσα στο 2017, γράφει η Εστία.

Πρώτον, διότι με τον αγωγό TAP και το σχιστολιθικό αέριο δεν είναι πλέον άμεσα εξαρτημένες από τις χώρες του Κόλπου, δεύτερον, διότι οι χώρες αυτές κατηγορούνται ότι χρηματοδοτούν το ισλαμικό χαλιφάτο και τρίτον, διότι μαζί με την Κίνα διακρατούν μεγάλο μέρος του αμερικανικού χρέους.

Η δυτική αρχιτεκτονική λοιπόν αλλάζει με συνέπεια να γεννώνται κίνδυνοι και ευκαιρίες.

Ή Αμερική έχει θέσει επισήμως προς την κυβέρνηση αίτημα να ανανεωθεί ή σύμβαση για τη λειτουργία της βάσεως της Σούδας, η όποια σήμερα θεωρείται σημαντικότερη από του Ιντσιρλίκ, για πέντε χρόνια, αντί των ετήσιων ανανεώσεων πού υπογράφει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάς συζητά το θέμα αλλά υπό μία διπλή προϋπόθεση.

Πρώτον, ως ο πλέον συνεπής σύμμαχος του NATO στις αμυντικές δαπάνες, θα ενισχυθεί μέσω του προγράμματος αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ και με χρήματα αλλά και με αεροσκάφη F-15 σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των F-16.

Δεύτερον, με την επιλογή του αεροδρομίου τής Καρπάθου ως βάσεως μετασταθμεύσεως Νατοϊκών αεροπλάνων μετά την αποχώρηση των συμμάχων από το Ιντσιρλίκ.

Τον ρόλο αυτό διεκδικούν επίσης Ιορδανία – Αίγυπτος.

Εφ’ όσον οι ΗΠΑ επιλέξουν την Κάρπαθο, τότε ακυρώνεται αμέσως το τουρκικό επιχείρημα για την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων.

Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ για συμφωνία είναι στο αρχικό στάδιο αλλά με οιωνούς καλούς.

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με το State Department, καταλήγει η Εστία

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη από το Χίλτον!Βελκουλέσκου στον Ευκλείδη:Αν δεν θέλετε να κοπούν συντάξεις, ας μην κουρεύατε τα Ταμεία”«Αν δεν θέλετε να κόψετε τις συντάξεις, ας μην κουρεύατε τα ασφαλιστικά ταμεία»!!! Όλη η αλήθεια για το σατανικό σχέδιο διάσωσης των Τραπεζών ( και των θαλασσοδανείων της κλεπτοκρατίας ) μέσω του “εγκληματικού” PSI για το οποίο περηφανέυεται τόσο ασύστολα ο Ευ Βενιζέλος, αντί να κληθεί να απολογηθεί, όχι στη Βουλή, αλλά στον λαό και κυρίως στους συνταξιούχους που έχασαν τα χρήματά τους, που κατέβαλαν εργαζόμενοι 30 και 40 χρόνια, στα Ταμεία τους, αποκαλύπτεται από μια “φαρμακερή” απάντηση της Ντέλιας Βελκουλέσκου στον Ευκλ Τσακαλώτο.

Αυτό ήταν το επιχείρημα της, προκειμένου να ζητήσει περαιτέρω μείωση των συντάξεων που αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από το ελληνικό ΑΕΠ. Φυσικά δεν είπε τίποτα για την Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που έγινε την ίδια στιγμή που κουρευόντουσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI. Εκεί βλέπετε, είχαν επενδύσει τα κοράκια του ΔΝΤ για να κερδοσκοπήσουν.

Μετά από αυτό, η απόδοση ποινικών ευθυνών για το έγκλημα του PSI είναι μονόδρομος. Με τη σφραγίδα μάλιστα της Βελκουλέσκου, η οποία θα πρέπει να κληθεί – όπως και άλλοι ξένοι από εκείνη την περίοδο, το 2011 – να κατθέσει, τι πραγματικά συζητήθηκε, σχεδιαστηκε και εκπονήθηκε εκείνη την περίοδο…

Πηγή: olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Καραμανλικοί ζητούν την παραίτηση του Κυριάκουτης Μαρίνας Νικολάκη

Την αμεση παραίτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και μάλιστα μέχρι τη Δευτέρα ζητά ο πυρήνας των υποστηρικτών του Κώστα Καραμανλή με ανακοίνωση του μέσω facebook. Οι Καραμανλικοί που βρίσκονται «στα κάγκελα» αυτή την ώρα προσάπτουν δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη βαρείς χαρακτηρισμούς όπως βλακώδες συμπεριφορά ή μειωμένο IQ που εκθέτει το κόμμα!

O λόγος δεν είναι άλλος από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και αναζοπυρώθηκε τη Παρασκευή μέσα στη Βουλή μεταξύ των Κ.Ο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ποιος φέρει μεγαλύτερη ευθύνη για την ένταξη και υποταγή της χώρας στα μνημόνια.

Δηλαδή, μέσω της σελίδας «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή» στο facebook, ζητείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το παραπάνω ζήτημα ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Τονίζεται ταυτόχρονα πως αν δεν το πράξει, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από απόψε το βράδυ.

Κι αυτό γιατί, υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα, η οποία προφανώς αισθάνεται θιγμένη από τις αποστροφές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, να καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει τα μέτρα της...

Mε άρθρο του στην στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ο διευθυντής της "Εστίας" Μανώλης Κοττάκης παίρνει αφορμή από την πρόσφατη συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη, και σημειώνει ότι μετά το 2009, και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς έπαθε… αφωνία, αναφορικά με τη στήριξη της παρακαταθήκης του Κώστα Καραμανλή, δεν υπερασπίστηκε το έργο του, και αρκετές φορές… φλέρταρε με την ανοχή στην απόπειρα του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του συστήματος Σημίτη να τον “εκτελέσουν” πολιτικά.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σύμφωνα με τον Μανώλη Κοττάκη, είναι εύλογο να βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο Πάνος Καμμένος να υπερασπιστεί τον Κώστα Καραμανλή, και να ακούγεται περισσότερο φιλικά από ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της Κεντροδεξιάς, ειδικά από τη στιγμή που στη σημερινή Νέα Δημοκρατία σεργιανίζουν προσωπικότητες με βαριές φορτίσεις και τοξικότητες, από τον χώρο του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της κυνικά νεοφιλελεύθερης Δράσης, “κηπουροί” των οποίων στα social media κανιβαλίζουν διαρκώς τον Κώστα Καραμανλή.

Μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Κοττάκης σημειώνει στο άρθρο του τα εξής:

“Από το 2009 και μετά, σχεδόν κανείς δεν μιλά στη ΝΔ για τον Καραμανλή. Σχεδόν κανείς δεν υπερασπίζεται τον επί δωδεκαετία ηγέτη της. Σχεδόν κανείς δεν ανοίγει το στόμα του να πει μια καλή κουβέντα, όταν ένα γεγονός δικαιώνει την πολιτική του.

Ούτε το γεγονός ότι το στολίδι του Ιδρύματος Νιάρχος φέρει τη δική του υπογραφή, δεν ανέδειξε η παράταξή του.

Απ’ την άλλη, αν τολμήσει κάποιος σαν τον Καμμένο να μιλήσει υπέρ του, τότε πέφτει πανικός και ζητείται να του βάλουμε πιπέρι στο στόμα.

Γιατί σας κάνει εντύπωση, αγαπητοί στη ΝΔ, που παίρνει τον αφρό ο Πάνος; Είστε τόσο απόντες, που αμφιβάλλω αν δικαιούσθε δια να ομιλείτε. Για να μην αρχίσω να σκαλίζω πώς συμπεριφερθήκατε στον Καραμανλή μερικοί υπεράνω πάσης υποψίας στις εσωκομματικές εκλογές”.

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση στο fb οι καραμανλικοί, τονίζουν στην ανάρτησή τους ότι απαιτούν από το 2012 τη σύσταση μιας τέτοιας Εξεταστικής ώστε να σταματήσει το ΠΑΣΟΚ «να κουνάει το δάχτυλο» και επισημαίνουν ότι «αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος, είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν αξίζει να ηγείται».

Τέλος να σημειωθεί ότι στην ανάρτησή του ο «Πυρήνας Υποστηρικτών» που βρίσκεται πάντα στο πλευρό και υποστηρίζει τη γραμμή του για εθνική ενότητα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, βάλει παράλληλα ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ λόγο για «βλακεία της ηγεσίας» και υπονοεί την ύπαρξη υπογείων συμφωνιών, τις οποίες δεν θα πρέπει, όπως λένε, να πληρώσει ολόκληρη η παράταξη.

Επίσης πριν λίγες μέρες σε συνάντηση που είχει ο κ. Κ.Καραμανλής με τη Ν.Μπακογιάννη εξέφρασε το παράπονο του αφήνοντας άναυδη τη βουλευτή της ΝΔ λέγοντας: "Με υπερασπίζεται ο Π.Καμμένος γιατί με πολεμάτε εσείς", μια φράση που εννοούσε πολλά...

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Όταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία τους δίνει το δικαίωμα, αυτοί θα λένε. Το θέμα είναι αν η βλακεία της ηγεσίας, αν το μειωμένο IQ του προέδρου και των συμβούλων του, τους δίνει το δικαίωμα αυτό ή αν οι ''υποχρεώσεις'' της, δεν της επιτρέπει να τους το κόψει.

Και έτσι, φωνάζει ο κλέφτης.

Αναρωτήθηκε το μωρό της διαπλοκής, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος μας αν κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, με αφορμή την εξεταστική για την υγεία, πότε θα γίνει εξεταστική και για τον Καραμανλή.

Και εδώ πλέον για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι μονόδρομος.

Ή τη Δευτέρα πρωί-πρωί θα πάει στη Βουλή και θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής, για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια και την απονομή ευθυνών, ή αν έχει έστω και λίγο τσίπα επάνω της, θα πρέπει να παραιτηθεί από απόψε το βράδυ. Η Καραμανλική πτέρυγα είναι αυτή που απαιτεί από το 2012 τη σύσταση μιας τέτοιας εξεταστικής.

Και δεν θα επιτρέψουμε στους εγκληματίες, τους εθνοπροδότες του ΠΑΣΟΚ να μας κουνάνε το δάκτυλο. Αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος, είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν αξίζει να ηγείται.

Αν έχει κάνει συμφωνίες, πολύ δε περισσότερο, αν κι αυτή έχει βάλει το δακτυλάκι της στο μέλι, δεν θα απολογηθούμε εμείς γι΄αυτούς, ούτε και θα πληρώσει όλη η Νέα Δημοκρατία τον λογαριασμό.

Το θέμα αυτό όμως θα τελειώσει εδώ.
Διορία ως τη Δευτέρα.

Τέλος στην ανοχή.»

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργείο Εργασίας: Ψευδείς οι αναφορές για εξαίρεση βουλευτών - αιρετών από τον νόμο Κατρούγκαλου


Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ψευδή δημοσιεύματα για εξαίρεση βουλευτών από το νόμο Κατρούγκαλο εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ισχύουν τα εξής:

- Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).

- Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς. Σε ότι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία.

- Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

'''Εβρεξε'' φυλακές ο Καμμένος όταν διαπίστωσε καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση ασθενών στο 401Περίπου στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πέρασε τη πύλη του 401. Ο προορισμός του ήταν το 251 ΓΝΑ, όπου νοσηλεύεται στενό συγγενικό του πρόσωπο, αλλά με την ευκαιρία μπήκε και στο 401 όπου βρισκόταν ως έκτακτο περιστατικό ένας δικός του άνθρωπος.

Στα εξωτερικά ιατρεία του 401 υπήρχαν περίπου 50 άτομα σε αναμονή. Ο Πάνος Καμμένος ρώτησε ενδεικτικά ορισμένους πόση ώρα περιμένουν και οι απαντήσεις δεν ήταν καθόλου ευχάριστες. Δυο ώρες ο ένας, δυόμιση ο δεύτερος, πάνω από μία ο τρίτος και πάει λέγοντας.

Σύμφωνα με το militaire.gr, αυτό και μόνο ήταν ικανό για να «ανεβάσει θερμοκρασία» ο ΥΕΘΑ, αλλά ψύχραιμα ρώτησε το γραφείο κίνησης των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία προς τι τόση καθυστέρηση. Η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι μια βλάβη στον “εκτυπωτή” καθυστερούσε τη ροή εξέτασης των ασθενών.

Ο Καμμένος ζήτησε να δει τον επόπτη και κάπου εδώ αρχίζει η… «καταιγίδα». Η, σχεδόν, 30λεπτη καθυστέρηση του επόπτη, αλλά και μίας εποπτεύουσας έφερε τα πάνω κάτω.

Στο 401 ΓΣΝ, κλήθηκαν ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διευθυντής του νοσοκομείου.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των ασθενών, αλλά και στον «εντοπισμό» όσων είχαν υπηρεσία δεν κρίθηκαν επαρκής. «Έπεσαν» φυλακές 20 και 30 ημερών σε τρία στελέχη του νοσοκομείου.

Το 401 ΓΣΝ παραμένει ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της χώρας. Το περιστατικό δεν μπορεί ούτε να απαξιώσει τη σημασία της προσφοράς του, ούτε να θεωρηθεί ως η πραγματική εικόνα λειτουργίας του. Ωστόσο, η «έφοδος» του Πάνου Καμμένου χτύπησε ένα καμπανάκι.

Πηγή: militaire.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μπάλα παντού, και στην εξέδρα!..

     Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως ουδείς ασχολείται με τα πολύ σοβαρά προβλήματά μας,
..και όλοι ασχολούνται με βλακείες ή με την πάρτη τους.

Και πρώτα από όλους ο λαός που αντί να ξημεροβραδιάζεται στους δρόμους και να μαζεύει και
καμιά πετρούλα από χάμω,
..ξημεροβραδιάζεται στα survivors, στα διάφορα "Σταρς Ακάντεμυ", και καταπίνει αμάσητο μέσα απ' την λεκάνη (λαϊκιστί: χέστρα) των καναλιών όλο το σκ@τό που έχει επιπλεύσει απ΄την εποχή του "εκσυγχρονισμού".
Βέβαια θα πείτε πως φυσιολογικά οι κουράδες όπως και οι φελλοί επιπλέουν,
..αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να τις χαύτουμε με ανοιχτό το στόμα.
Πότε θα καταλάβουμε επιτέλους πως όλα τα συστημικά κανάλια, με τις Σκατιάνες τους και όλο το γκεϊδαριό, σκοπό έχουν όχι μόνο μέσω των ειδήσεων, αλλά και απ' το υπόλοιπο πρόγραμμά τους να υποβαθμίσουν τα πνευματικά και αισθητικά αντανακλαστικά των πολιτών,
..ώστε να μην αντιλαμβάνονται την πνευματική ηθική και αισθητική ποιότητα των κυβερνώντων τους.
Για να σκεφτούμε λίγο: πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσαμε απ' αυτά τα κανάλια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο,
..πότε έγινε λόγος για τελευταία φορά για Ελύτη, Ρίτσο, Σεφέρη, Καμπανέλλη, και πάει λέγοντας; Ε; Πότε;

Οι οποίοι κυβερνώντες ασχολούνται μόνον με το πώς θα πλασσάρουν επικοινωνιακά στην κοινωνία όσα εγκλήματα εις βάρος του λαού διαπράττουν,
..ώστε να μην ηττηθούν στις επόμενες εκλογές, ή να ηττηθούν με όσο το δυνατόν μικρότερη και "διαχειρήσιμη" ήττα.
Ο οποίος πάλι όρος "διαχειρήσιμη" σημαίνει να βρουν πλάγιο τρόπο να ξανασκαρφαλώσουν στην εξουσία από άλλα μονοπάτια λοξά και κρυμμένα,
..όπως έκαναν οι μέντορες και δάσκαλοί τους πασόκοι, είτε ως συγκυβερνήτες με το καλαματιανό παιδί, είτε ώς καρκινικά κύτταρα που καταλαμβάνουν το σώμα-κόμμα ξενιστή που τα δέχτηκε.

Σ' αυτό το πεδίο της ελαφρότητας και του γενικού χάϊ-χούι, ο τσαλακωτός υπουργός των οικονομικών χαριεντίζεται από βήματος Βουλής για κοκτέϊλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον (κανόνισε τσαλακωμένε να το βάλεις σαν όρο σε κάνα γιούρογκρουπ, να γελάσει κάθε διεθνές ταμείο και κάθε πικραμένος), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φανεί λαϊκός και χαλαρός,
..δείχνοντας για άλλη μιά φορά πως όλοι αυτοί εκεί μέσα στην Βουλή δεν είναι ικανοί να νοιώσουν την αγωνία αλλά και την δυσφορία του λαού που βλέπει τον γκρεμό να έρχεται κατά πάνω του,
..παρά αστειεύονται μεταξύ τους, χαριεντίζονται, και κατά το κοινώς λεγόμενο: μ@λακίζονται.

A propos (γαλλικά), εν παρόδω (στην καθαρεύουσα), με την ευκαιρία (λαϊκά), μάθαμε πως η κυρία Τσαλακωτού,
..είναι στενή συνεργάτης του πολιτικού εγκληματία και πρωταίτιου της χρεοκοπίας και των μνημονίων διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Είπατε τίποτα για διαπλοκή; Για πολιτική διαλοκή. Για συμπαιγνία στα υψηλά κλιμάκια εξουσίας,
..όπου όλοι παίζουν με όλους, όλοι το κάνουν με όλους,
..σε μιά τεράστια και αέναη πολιτική παρτούζα,
..σε ένα αέναο εξουσιαστικό φαγοπότι,
..αφήνοντας τον λαό από κάτω λιμασμένο και μονίμως έγκαυλο, πιστεύοντας μάταια πως
..κάποτε "θα γυρίσει κι ο τροχός, θα γ@μήσει κι ο φτωχός";

Εαρινή ισημερία σήμερα και αύριο.
Ισοπολιτεία και ισονομία,
..πότε θα δούμε;..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμο 185 εκατ. ευρώ στους κληρονόμους ΒγενόπουλουΤους κληρονόμους του Ανδρέα Βγενόπουλου αναζητά η Οικονομική Εισαγγελία. Για να εξοφλήσουν το πρόστιμο εκατομμυρίων που είχε καταλογιστεί οριστικά στον επιχειρηματία για φοροδιαφυγή από αδήλωτο χρήμα που είχε εντοπιστεί σε τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Αν και σε ποινικό επίπεδο οι διώξεις που είχαν ασκηθεί στο πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου, παύουν οριστικά λόγω θανάτου, κι οι έρευνες συνεχίζονται ως προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, ο εν λόγω καταλογισμός δεν «σβήνει» αλλά μετακυλύετε στους τυχόν νόμιμους κληρονόμους του.

Πρόκειται για το χρηματικό ποσόν που καταλογίστηκε, τελικώς, στον επιχειρηματία από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, για εκατομμύρια ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και δεν κατάφερε, όταν κλήθηκε σε εξηγήσεις, να αποδείξει ότι προέρχονταν από νόμιμες πηγές.

Τα σχετικά φύλλα ελέγχου με το τελικό συνολικό ποσόν των φόρων που του καταλογίστηκαν, και το οποίο ξεπερνά , με τις προσαυξήσεις, τα 185 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί και πρέπει να κοινοποιηθούν τώρα στους κληρονόμους του.

Οι τελευταίοι, σε περίπτωση που έχουν αποδεχθεί την κληρονομιά , οφείλουν κατά τον νόμο να εξοφλήσουν και το μεγάλο του χρέος προς τα Δημόσια Ταμεία.

Γι αυτό τον λόγο ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Παναγιώτης Αθανασίου, αμέσως μόλις παρέλαβε το σχετικό έγγραφο από το ΚΕΦΟΜΕΠ ,με κατεπείγουσα παραγγελία του προς το Ειρηνοδικείο Αθήνας ζήτησε να του κοινοποιηθεί :

*Αντίγραφο δημοσιευθείσας διαθήκης του Ανδρέα Βγενόπουλου ή τυχόν πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

*Τυχόν αντίγραφο δήλωσης αποποίησης κληρονομιάς ή πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης δήλωσης αποποίησης κληρονομιάς.

Η διασταύρωση των στοιχείων

Τα αδικαιολόγητα εκατομμύρια του ιδρυτή του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) , ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε εμπλακεί σε μεγάλες δικαστικές περιπέτειες, προέκυψαν μετά την διασταύρωση στοιχείων από τις φορολογικές του δηλώσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας , υπό την εποπτεία του οικονομικού εισαγγελέα, σε περίπου ενάμισυ εκατομμύρια ΑΦΜ φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Από την αντιπαραβολή φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών καταθέσεων του είχε εντοπιστεί αδικαιολόγητο χρηματικό ποσόν που ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια ευρώ .Μετά την έκδοση τότε του πρώτου σημειώματος διαπιστώσεων ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε κληθεί να απαντήσει σε αίτημα παροχής πληροφοριών , να δώσει δηλαδή τις εξηγήσεις του για τις καταθέσεις που δεν δικαιολογούνταν .

Παράλληλα το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200.000.000 ευρώ.

Τότε είχε υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα χρήματα προέρχονταν από την πώληση μετοχών του σε αραβικό Fund , χωρίς όμως πάλι να μπορεί να δικαιολογήσει το μεγαλύτερο σχεδόν μέρος του ποσού. Οι ελεγκτές ολοκλήρωσαν την έκθεση ελέγχου, όπου του καταλογίζεται ο φόρος που αναλογεί στο αδήλωτο ποσόν ,κι εκδόθηκαν και τα φύλλα ελέγχου.

Μετά το θάνατο του υπόλογου , οι αρμόδιες υπηρεσίες περίμεναν να παρέλθουν τέσσερις μήνες, και τώρα είναι έτοιμες να κοινοποιήσουν στους κληρονόμους τα φύλλα ελέγχου.

Γιατί περίμεναν τέσσερις μήνες ; Γιατί όπως ορίζει ο σχετικός νόμος , σε περίπτωση που κάποιοι κληρονόμοι δεν επιθυμούν να αποδεχτούν την κληρονομιά " η προθεσμία αποποίησης της κληρονομιάς είναι 4 μήνες από τη στιγμή που κάποιος πληροφορήθηκε ότι έχει καταστεί προσωρινός κληρονόμος (επαγωγή) λόγω διαθήκης ή κληρονομικής διαδοχής. Αν ο κληρονομούμενος είχε την τελευταία του κατοικία στο εξωτερικό ή αν ο προσωρινός κληρονόμος έμαθε ότι είναι κληρονόμος όταν εκείνος διέμενε στο εξωτερικό, τότε η προθεσμία αποποίησης είναι ένα έτος" .

Οι δύο υποθέσεις που εκκρεμούν στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι εκτός της μεγάλης έρευνας που διεξάγουν οι κυπριακές δικαστικές αρχές, για σειρά ποινικά κολάσιμων πράξεων αναφορικά και με την πρώην Λαική Τράπεζα της οποίας ο Ανδρ.Βγενόπουλος υπήρξε πρόεδρος, είναι σε εκκρεμότητα στην χώρα μας κι άλλες έρευνες που αφορούσαν στον θανόντα και τώρα συνεχίζονται ως προς τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του.

Πρόκειται για την δικογραφία για το δάνειο των 200 εκατομμυρίων ευρώ που είχε χορηγηθεί στην εφοπλίστρια Αγγελικη Φράγκου και συγκεκριμένα στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της χωρίς εγγυήσεις , για το οποίο κατηγορούνται πλέον 14 στελέχη της και η ίδια η κα Φράγκου.Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Κατά τη δικογραφία το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο! Σύμφωνα με τη δίωξη, για τη χορήγησή του δανείου δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ μέχρι σήμερα το ποσό φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί.

Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε αρχειοθετηθεί αρχικά με απόφαση της εισαγγελέως ,Γεωργίας Τσατάνη, αλλά στη συνέχεια ανασύρθηκε από το αρχείο με απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου.

Η ίδια η κ. Τσατάνη διώχθηκε πειθαρχικά για τις ενέργειεις της στην υπόθεση και τελικά τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών.

Την Δικαιοσύνη όμως απασχολεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG το 2011. Είχε πραγματοποιηθεί μάλιστα και έφοδος τον περασμένο Ιούλιο στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του ,με έναυσμα το περιεχόμενο νομίμως καταγεγραμμένων συνακροάσεων οι οποίες είχαν παραδοθεί στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας της για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου .Από τις επίμαχες συνακροάσεις φέρεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, καθώς γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Πηγή  www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντιμέτωπος με απιστία κατά του δημοσίου ο Άδωνις: Δεν φταίω μόνο εγώ αλλά όλοι όσοι το ψήφισανΟ Άδωνις Γεωργιάδης επέμενε την περασμένη εβδομάδα πως οι αποκαλύψεις του Documento για τα "πάρε - δώσε" του με φαρμακευτικές εταιρίες την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Παρά την προσπάθεια του να πείσει πως επί υπουργίας του όλα έγιναν καλώς, τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento σήμερα είναι αδιάσειστα και αποδεικνύουν πως πάρα τις αντίθετες εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ εκείνος πέρασε νόμο και σειρά ρυθμίσεων αυξάνοντας ουσιαστικά τις τιμές των λεγόμενων φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) και ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε σήμερα μέσω του Twitter του ότι το περιβόητο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ το οποίο προειδοποιούσε ότι η τοποθέτηση των φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία θα δημιουργούσε στο Δημόσιο "τρύπα" 93 εκατ. ευρώ ήταν γνωστό στη Βουλή όταν αυτή ψήφισε τον νόμο του.

Τι λέει εν ολίγοις ο κ. Γεωργιάδης; Ότι ναι μεν ζημιώθηκε το Δημόσιο, αλλά γι' αυτό δεν ευθύνεται μόνον ο ίδιος αλλά το σύνολο της Βουλής που είχε ενημερωθεί. Ή ορθότερα ευθύνεται το κόμμα του που ψήφισε τον νόμο του παρότι γνώριζε ότι η εφαρμογή του θα δημιουργήσει στο Δημόσιο "τρύπα" πολλών εκατομμυρίων.

Καθιστώντας δηλαδή τη Βουλή και το κόμμα του συνένοχους, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη της απιστίας κατά του Δημοσίου.

Όμως ο Άδωνις Γεωργίαδης θα αναγκαστεί να απολογηθεί για τις πράξεις του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, τη σύσταση της οποίας προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κάνοντας μάλιστα λόγο για τεράστια σκάνδαλα στον εν λόγω χώρο που θα έρθουν στο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, ήδη στο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο ΝΔ και Άδωνις ζητούν συνέχεια πρόωρες εκλογές. Για να αποφύγουν τις ευθύνες του και να παραγραφούν τυχόν αδικήματα.

Πηγή www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....