Διυλιστήριο: 08/03/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

S&P: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Ε.Ε.



Το outlook της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποβάθμισε η Standard and Poor’s σε αρνητικό από σταθερό μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η απόφασή του αντανακλά την πεποίθησή του πως ο κίνδυνος για μεταβολή της αξιολόγησής της είναι μεγαλύτερος από μία στις τρεις πιθανότητες, σε ορίζοντα δύο ετών.

Ταυτόχρονα η S&P επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις της ΕΕ, τόσο τη μακροπρόθεσμη στο ΑΑ+, όσο και τη βραχυπρόθεσμη στο Α-1+.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Bloomberg: Χωρίς ελάφρυνση του χρέους η Ελλάδα είναι χαμένη



Αρκετά ερωτηματικά εγείρει η απόφαση για διατήρηση της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, την ίδια ώρα που τα οικονομικά στοιχεία της χώρας δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά, σημειώνει σήμερα σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, επισημαίνει τη σημερινή «αιματοχυσία» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη βιομηχανική παραγωγή και άλλα μακροοικονομικά μεγέθη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εάν δεν υπάρξει ανακούφιση του χρέους δημιουργεί αρκετά προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να «κάνει τη δουλειά του», με δεδομένη την ψήφιση των βασικών προαπαιτούμενων από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το πιθανότερο είναι, πάντως, η Ελλάδα να χρειαστεί ένα ακόμη δάνειο-γέφυρα προκειμένου να κατορθώσει να αποπληρώσει την ΕΚΤ, ενώ η Ευρωζώνη μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων προϋποθέσεων προκειμένου να το δώσει.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, κάτι το οποίο, εάν τελικά συμβεί, θα αναγκάσει τον Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές. Όσο διαρκεί το αδιέξοδο ή έστω η έλλειψη ορατού διεξόδου, κανείς δεν περιμένει ανάκαμψη της εμπιστοσύνης και των επενδυτών και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης και της οικονομίας.

Κατά το Bloomberg, οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα την ανακούφιση μέρους του χρέους της χώρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το νέο πρόγραμμα στήριξης – είτε συμμετάσχει είτε όχι το ΔΝΤ – φαίνεται προορισμένο να αποτύχει.

Η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες που την στηρίζουν πρέπει να υποχωρήσουν για το θέμα του χρέους και να δεχθούν ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης – αυτοί που αφορούν την «απαγόρευση» ανακούφισης του χρέους ενός κράτους – μπορούν να καταστούν περισσότερο ευέλικτοι. Η επιμονή σε μη ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα βλάψει τελικώς τους ίδιους τους πιστωτές – και τη Γερμανία περισσότερο απ' όλους – καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω καταστροφή την, ήδη, διαλυμένη ελληνική οικονομία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μήνυση Χαϊκάλη κατά Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ισιδώρου Ντογιάκου και κατά του αντεισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλου κατέθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π.Χαϊκάλης.
Με την αναφορά του στρέφεται κατά των δυο εισαγγελικών λειτουργών εγκαλώντας τους για τους χειρισμούς τους γύρω από τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο περί απόπειρας χρηματισμού του ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εν όψει της προεδρικής εκλογής.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη με τις ενέργειες τους που κατέληξαν στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σπίτι χωρίς Γιάνη προκοπή δεν κάνει!..

    Διαβάζουμε συνεχώς αυτές τις μέρες εμβριθείς μ@λακίες περί του πόσο ''νάρκισσος'' είναι ο Γιάνης (ένας είναι ο Γιάνης!), πόσο εγωπαθής,
..και κατά πόσο αυτά οφείλονται σε αίσθημα μειονεξίας (!) που σέρνει μαζί του από μικρό παιδί και τον κάνει να επιζητά συνεχώς την αυτοεπιβεβαίωση!

Αφού το blog συνέρχεται κάθε φορά απ' τα γέλια που του προκαλούν οι εγκεφαλικές π@ρδές κάθε σχολιαστή-αναλυτή-αυτοϊκανοποιούμενου δημοσιογράφου ή δημοσιολόγου,
..η ιλαρότητα παραχωρεί την θέση της στην άκρατη οργή!

Ρε, κομπλεξικοί, ουτιδανοί, ανέραστοι κι ανικανοποίητοι βλάκες,
..είναι ολοφάνερο ότι βρίζετε αυτό που
θα θέλατε αλλά δεν μπορείτε να είστε.
Θα θέλατε, και θα θυσιάζατε γι αυτό και τον έναν απ΄τους δυό -έτσι κι αλλιώς αχρησιμοποίητους- όρχεις σας, αλλά η τιποτένια ύπαρξή σας δεν το επιτρέπει.

Βρε φαρισαίοι υποκριτές με περικεφαλαία, ο Γιάνης είναι αυτό που όλοι μας πρέπει να είμαστε.
Αυτό που λίγοι από μάς μπορούμε να εφαρμόσουμε:
Ένας πανέξυπνος, επιτυχημένος, επιστημονικά αναγνωρισμένος άνθρωπος,
..που όμως,
..ζει όπως πιστεύει, λέει αυτά που πιστεύει, κινείται όπως πιστεύει,
..ζει έξω από συμβάσεις που μόνο σκοπό έχουν την ομοιομορφία στην εμφάνιση, και την συμπεριφορά του κοπαδιού,
..κυκλοφορεί με τα πουκάμισα απ' έξω γιατί έτσι τον βολεύει, κυκλοφορεί με μηχανή γιατί έτσι γουστάρει, δεν υποκύπτει σε ενδυματολογικούς και σημειολογικούς κώδικες γιατί αυτή είναι η διαρκής επανάσταση-αμφισβήτηση που πηγάζει από το ευφυές μυαλό του.

Ρε γλυφτρόνια, χαραμοφάηδες, εξαρτώμενοι από κάθε λογής συμφέροντα,
..ο Γιάνης ζώντας την ζωή του όπως αυτός θέλει και νομίζει, έχει βγάλει περισσότερα χρήματα (γιατί στην ουσία αυτό είναι που εσείς θεωρείτε επιτυχία!),
..και πιθανότατα έχει υπερπολλαπλάσια επιτυχία στην προσέλκυση του άλλου φύλου (γιατί εσείς τα λεφτά γι αυτό τα θέλετε: για να αγοράσετε αυτό που δεν αξίζετε να σας το δώσουν αυθόρμητα!),
..από όσα έχετε εσείς ονειρευτεί στην σκυμμένη και υποταγμένη ζωή σας.
Σας υπενθυμίζει η παρουσία του και η στάση ζωής του αυτό που ξέρετε: πόσο σκουλήκια σερνόμενα στα παπούτσια του καθενός έχετε καταντήσει προκειμένου να θεωρηθείτε και σείς ''επιτυχημένοι'' παρ' όλη την αγραμματοσύνη σας ή την ημιμάθειά σας, και παρ' όλο τη λειψή εγκεφαλική σας ουσία.

Δεν έχει περπατήσει άνθρωπος σε τούτο τον πλανήτη που να έφτυσε κατάμουτρα συμβάσεις και πρωτόκολλα,
..και να μην έχει κυνηγηθεί απ' τα σκυλιά του συστήματος,
..να μην έχει λοιδωρηθεί απ' τους δεσμοφύλακες του καθωσπρεπισμού,
..να μην έχει γίνει προσπάθεια εξόντωσής του (ηθικής και φυσικής) από τους ανάξιους!

Τρανταχτά ονόματα της επιστήμης, της τέχνης, της έρευνας και της εξερεύνησης έχουν πατήσει εκεί που τώρα πατάει ο Γιάνης.
Δεν αναφέρουμε ονόματα γιατί η σύγκριση μπορεί να είναι άνιση.
Είναι όμως και ενδεικτική!
Δεν λέμε ότι είναι μεγαλειώδης, ή μοναδικός, ή ανεπανάληπτος.
Είναι όμως ο εαυτός του,
..και σίγουρα δεν είναι ατό που θέλουν οι άλλοι,
..και κυρίως το ''σύστημα''!

Αυτό, μαζί με το ποιόν αυτών που τον κατηγορούν είναι (τουλάχιστον για το blog) αρκετό,
..για να τον κατατάξουν στους απαραίτητους για το κράτος,
..και τους φίλους για τον λαό!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....