Διυλιστήριο: 10/23/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών που ζητούν αναδρομικά



Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος με τους 160 βουλευτές που ζητούν εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά με αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Οι βουλευτές εκτός από τα αναδρομικά έχουν ζητήσει με το νόμιμο τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.

Σημειώνεται ότι οι αγωγές είχαν κατατεθεί μετά την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 με την οποία αυξήθηκαν οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και, όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές, η συγκεκριμένη απόφαση δεν εφαρμόστηκε στους δικούς τους μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένες αγωγές συνδέονται με την διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών του 2011!

Το ΑΠΕ, σε ρεπορτάζ του το μακρινό 2011, είχε αποκαλύψει ότι μεταξύ αυτών είναι ηχηρά ονόματα που πρωταγωνίστησαν στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου επί χρόνια, όπως οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Τ.Μαντέλης, Γ.Ανωμερίτης, Γ.Δρυς, Ελισ.Παπαζώη, Π.Δούκας, Ελ.Ζαγορίτης, Αν.Καραμάριος, Θ.Κασίμης, Ν.Κατσαρός, Π.Τατούλης, Αντ.Φούσας κ.ά.

Οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ακριβές ποσό που ζητούν οι πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίωνδεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.

Κάποιοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως οι Ι.Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ.Λουκάκης και Σωτ.Στολίδης. Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνηςπαραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ.Λιάπης καιΛεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι:

Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος.

Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης και Αναστ. Χωρέμης.

Οι βουλευτές ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος.

Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης (με δήλωσή του στα μέσα είπε ότι παραιτήθηκε των διεκδικήσεών του), Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης.

Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής (σ.σ. με χθεσινή του δήλωση κάνει γνωστό ότι, κατατέθηκε Δήλωση Παραίτησής του από την διεκδίκηση αναδρομικών), Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Το υπ. Οικονομικών «παγώνει» την καταβολή αναδρομικών στους πρώην βουλευτές

Στον «πάγο» βάζει το υπ. Οικονομικών την καταβολή των αναδρομικών στους πρώην βουλευτές οι οποίοι δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο.

«H ικανοποίηση του αιτήματος πρώην βουλευτών για λήψη αναδρομικών δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία» δηλώνουν χαρακτηριστικά κύκλοι το υπουργείου, σχολιάζοντας δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο δημοσίευμα».

Επίσης, εξαπολύει βολές κατά των πρώην βουλευτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ποσό που θα χρειαστεί για τα αναδρομικά ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ, αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν και οι 160 προσφυγές.

Αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στο μεταξύ με αφορμή το ζήτημα των πρώην βουλευτών. 

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τι άλλο θα δούμε Τρανσέξουαλ διοικήτρια στον Γερμανικό στρατό



Η τρανσέξουαλ Αντισυνταγματάρχης Αναστάζια Μπίφανγκ μετά από χρόνια προϋπηρεσίας στο Υπουργείο Άμυνας, έγινε πλέον ο νέος διοικητής του Τάγματος της τεχνολογίας πληροφοριών του γερμανικού στρατού που αριθμεί περισσότερους από 750 στρατιώτες.

«Σε όλα αυτά τα χρόνια αισθανόταν περισσότερο γυναίκα παρά άνδρας»

«Το ωραίο σε αυτή τη θέση είναι ότι να συναναστρέφομαι και πάλι απευθείας με ανθρώπους», δηλώνει η Μπίφανγκ που είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον στρατό πριν από 23 χρόνια, τότε ως άνδρας.

Σε όλα αυτά τα χρόνια αισθανόταν περισσότερο γυναίκα παρά άνδρας. Στους ρόλους του συζύγου και του στρατιωτικού όμως είχε καταστείλει την θηλυκή της πλευρά γεγονός που δεν την έκανε να αισθάνεται καθόλου άνετα με το σώμα της.

Πριν από δύο χρόνια η Μπίφανγκ μίλησε στον φιλικό της κύκλο ο οποίος την αποθάρρυνε κυρίως λόγω της καριέρας της. «Δεν ήμουν χαρούμενη, δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω με αυτόν τον τρόπο», δηλώνει η 43χρονη.

Η νέα συνάδελφος και αξιωματούχος, Φράντζι Πίκτε, δηλώνει χαρούμενη σχεικά με την «γυναικεία» ενίσχυση». Εδώ, το ποσοστό των γυναικών δεν ξεπερνά το 5%», αναφέρει η Πίκτε.



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το (ελληνικό) σκορποχώρι της Ευρωβουλής

Οι εκπρόσωποι του έθνους, που ελέγχονται από την Κομισιόν για τις δαπάνες τους, απουσιάζουν μονίμως από τις συνεδριάσεις και ασχολούνται ελάχιστα με τα καθήκοντά τους

Από τον
Κώστα Παπαχλιμίντζο

Ενα απίστευτο μπάχαλο είναι σε εξέλιξη σε σχέση με το κορυφαίο θέμα της εκπροσώπησης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκεί δηλαδή όπου λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, την ίδια ώρα μάλιστα που η Κομισιόν διεξάγει μυστική έρευνα για τις δαπάνες των Ελλήνων ευρωβουλευτών και το κατά πόσον απασχολούν συνεργάτες «μαϊμού»!

Οι καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη (ο ίδιος τις έχει διαψεύσει κατηγορηματικά) ότι εισέπραττε το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και τώρα ερευνώνται Ελληνες ευρωβουλευτές για να διαπιστωθεί είτε εάν παίρνουν ατύπως ποσοστό από τον μισθό των συνεργατών τους είτε εάν ορισμένοι συνεργάτες (local assistants) είναι «φαντάσματα», δηλαδή εισπράττουν ένα ποσό μηνιαίως για να παρέχουν κάποιες κοινοβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά τελικά παρέχουν άλλου είδους υπηρεσίες ή καμία.

Σημειώνουμε πάντως ότι, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» που αποκάλυψε το θέμα, ο Νότης Μαριάς επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και τόνισε ότι πράγματι απασχολεί συνεργάτες σε τέσσερα γραφεία που διατηρεί στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν ανασταλεί οι πληρωμές στους εργαζομένους σε αυτόν και ότι η δουλειά που παράγει φαίνεται από το ευρωκοινοβουλευτικό έργο του, ενώ ο ίδιος έχει καταθέσει ερώτηση για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πέρα, όμως, από αυτά, ένα μεγάλο ερώτημα πλανάται στην Αθήνα: Ποιος, τελικά, ασχολείται με τα ζητήματα που συζητιούνται καθημερινά στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, όταν οι προτεραιότητες όσων εξελέγησαν στις ευρωεκλογές του 2014 για να μας εκπροσωπήσουν είναι, σαφώς, αλλού;
Ενας ευρωβουλευτής κάνει περιοδείες για να κερδίσει την ηγεσία στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (Ν. Ανδρουλάκης), άλλος κοιτά πού θα «χωρέσει» πολιτικά τη Σοσιαλιστική Τάση (Κ. Χρυσόγονος), άλλος απαξιοί να πατήσει καν το πόδι του στην Ευρωβουλή (Σ. Ζαριανόπουλος), άλλη είναι μόνιμα σχεδόν πια στην Αθήνα ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (Μ. Σπυράκη) κ.λπ. Αλλοι δε, όπως ο Μ. Γλέζος και ο Γ. Κατρούγκαλος, αποχώρησαν το 2015 χωρίς να προλάβουν να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι, βάσει της έγκριτης ιστοσελίδας votewatch.eu, την πρώτη τριετία της θητείας των ευρωβουλευτών που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές, δηλαδή από τα μέσα του 2014 ως τα μέσα του 2017, η Ελλάδα κατετάγη 25η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με βάση την παρουσία των ευρωβουλευτών της στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι μόνοι που είχαν χειρότερες επιδόσεις από εμάς ήταν οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Λιθουανίας και της Λετονίας, καθώς και η Βρετανία, που είναι με το μισό πόδι εκτός Ε.Ε.!
Και αυτό σε μία τριετία που το ζήτημα της ελληνικής κρίσης ήταν «καυτό» και οι εξελίξεις στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν ραγδαίες. Εμπειροι παράγοντες της ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ανάμεσα στους «21» δεν υπάρχουν καν η ελάχιστη συνοχή και ο συντονισμός, που ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα παλαιότερων ετών, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται με «εθνική γραμμή» παρά σε ελάχιστα ζητήματα...

Ως προς τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, χαρακτηριστικό είναι ότι 18 στους 21 Ελληνες ευρωβουλευτές δεν έχουν συντάξει καμία ή μόνο μία έκθεση (ο Κ. Χρυσόγονος έχει 10, ο Γ. Κύρτσος τέσσερις και ο Ν. Μαριάς δύο).
Ως προς τις γνωμοδοτήσεις (opinions), ο Κ. Χρυσόγονος έχει υποβάλει τέσσερις, ο Σ. Κούλογλου τρεις, από δύο οι Ν. Μαριάς, Ε. Καϊλή, Κ. Κούνεβα, Μ. Σπυράκη και μία ή καμία οι υπόλοιποι 15! Στις δε συμμετοχές στις ψηφοφορίες, πρώτος είναι ο Λ. Φουντούλης της Χρυσής Αυγής με 96,85% και τελευταίος ο Σ. Ζαριανόπουλος του ΚΚΕ με 72,01% (σχεδόν ίδια ποσοστά εμφανίζει και το επίσης έγκυρο mepranking.eu). Ούτε ένας Ελληνας ευρωβουλευτής δεν υπάρχει ανάμεσα στους 100 πρώτους σε παρουσία στις ψηφοφορίες!

Στο χέρι 12.000 ευρώ, τα βασικά έξοδα καλυμμένα και γενναία αποζημίωση

Πόσο πληρώνονται, όμως, οι ευρωβουλευτές για να παράγουν τελικά αυτό το αποτέλεσμα; Ο μισθός κάθε ευρωβουλευτή είναι 8.484,05 τον μήνα, από τον οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών μένουν καθαρά 6.611,42 ευρώ. Πολλοί δίνουν ένα ποσοστό από αυτό το ποσό στο κόμμα τους, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάτω από το τραπέζι εισπράττουν ένα ποσοστό από την αμοιβή των συνεργατών τους... Τα χρήματα που παίρνουν οι ευρωβουλευτές μας από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, δεν περιορίζονται εκεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους παρέχει επίσης 4.342 ευρώ μηνιαίως για να καλύψουν έξοδα γραφείου (λογαριασμοί τηλεφώνου, αγορά και συντήρηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού κ.λπ.). Τους δίνει επιπλέον καθαρά 306 ευρώ την ημέρα, μια πολύ γενναία αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές ή στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, τους καλύπτει τη δαπάνη για το εβδομαδιαίο αεροπορικό εισιτήριο από και προς την Αθήνα. Συνήθως οι περισσότεροι φεύγουν από τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο την Πέμπτη το απόγευμα και επιστρέφουν τη Δευτέρα το πρωί. Παράλληλα, δικαιούνται 4.264 ευρώ ετησίως για ταξίδια που κάνουν εκτός της χώρας τους, σε κάποια αποστολή δηλαδή στο εξωτερικό.

Τέλος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνει σε κάθε ευρωβουλευτή 24.164 ευρώ (μεικτά) τον μήνα για να πληρώνει τους μισθούς των συνεργατών του. Ο ευρωβουλευτής συμφωνεί με κάθε συνεργάτη τις απολαβές του και στη συνέχεια το Ευρωκοινοβούλιο πιστώνει τα χρήματα μηνιαίως απευθείας στους λογαριασμούς τους. Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα να απασχολεί στο γραφείο του στην Αθήνα δύο μετακλητούς υπαλλήλους, τρεις δημοσίους υπαλλήλους (με απόσπαση) και δύο αστυνομικούς, που όλοι πληρώνονται από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως και των 300 βουλευτών δηλαδή.

Συμπέρασμα: Κάθε ευρωβουλευτής λαμβάνει 12.000 ευρώ τον μήνα στο χέρι, την ώρα που για τα βασικά του έξοδα (και όχι μόνο) έχει το κεφάλι του ήσυχο: Η Ευρωπαϊκή Ενωση του καλύπτει τα αεροπορικά του εισιτήρια, όλα τα έξοδα του γραφείου του και περίπου 10 συνεργάτες για τα δύο γραφεία του σε Βρυξέλλες και Αθήνα! Οταν, μάλιστα, λήξει η θητεία του, κάθε ευρωβουλευτής παίρνει ένα αποχαιρετιστήριο «πακέτο», που ισοδυναμεί με τους μισθούς έξι μηνών! Πρόνοια φυσικά υπάρχει και για την «επιδότηση» της σύνταξής του, όταν συμπληρώσει την ηλικία των 63 ετών. Διόλου άσχημα για μια θητεία στην οποία ελάχιστοι εκ των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών μπορούν βάσιμα να πουν ότι έχουν «ιδρώσει τη φανέλα»...


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....