Διυλιστήριο: 02/09/18
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο Άδωνις απειλεί με τις πλάτες της Μέρκελ



Να στείλει τον φάκελο της Novartis στην... Ανγκελα Μέρκελ και την τρόικα απειλεί ο Αδωνις Γεωργιάδης, παραβλέποντας όμως ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν στις καταθέσεις τους ευθέως τους τροϊκανούς σε παράνομες δοσοληψίες με την εταιρία-κολοσσό.

Στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε τα... διαπιστευτήριά του στους δανειστές πιστεύοντας ματαίως ότι αποτελούν τεκμήρια αθωότητας.

Ο ρόλος της τρόικας, όπως και του κ. Γεωργιάδη, στην υπόθεση διερευνάται ενδελεχώς και αναμένεται η συνέχεια. «Θα στείλω τον φάκελο στον κ. Κοστέλο, στον κ. Γιούνκερ και στην κ. Μέρκελ για να μάθουν τι είδους Μαδούρο στηρίζουν στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, λειτουργώντας ως... συνήγορος των ξένων, πρόσθεσε: «Ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης της Novartis σε κατάθεσή του εμπλέκει την εταιρία με την τρόικα, λέγοντας ότι είχαν περίεργες σχέσεις».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «στημένη υπόθεση» από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Παύλο Πολάκη, ενώ εξέφρασε την άποψη πως θα προκύψουν «δύο προανακριτικές επιτροπές στη Βουλή, μία για τη Novartis και μία για την υπόθεση βλημάτων».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τονίζει ότι χρειάζεται να υπάρξει «μια κατάλληλη μορφή εποπτείας»

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια» δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να υπάρξει «μια κατάλληλη μορφή εποπτείας» μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

«Αυτό που επιθυμώ είναι μετά το πρόγραμμα η Ελλάδα να γίνει και πάλι, σε οικονομικούς όρους, μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προοπτικές της χώρας μετά τον Αύγουστο διευκρινίζει ότι «οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο». Υπογραμμίζει ακόμη πως «επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος χρειάζεται επίσης να υπάρξει μια κατάλληλη μορφή εποπτείας μετά το πρόγραμμα».

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα 'μνημόνια' - και με την προϋπόθεση ότι στο μέλλον θα εφαρμοστούν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανάγκη για λιτότητα».

Αναγνωρίζει παράλληλα ότι «η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τις δραματικές ημέρες της άνοιξης του 2010 και μετά το ταραχώδες καλοκαίρι του 2015» και «τώρα είναι η ώρα για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον ως ένα σταθερά φυσιολογικό κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

Όπως σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «το επόμενο εξάμηνο αποτελεί την τελική ευθεία της εποχής των μνημονίων: Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα υπήρξαν αυτά τα χρόνια για τον ελληνικό λαό. Τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ».

Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis

Διαβάστε όλη την δικογραφία της Novartis

Διαβάστε περισσότερα.... »
....