Διυλιστήριο: 07/12/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση του Tony Barber

Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Τους επόμενους 12 μήνες θα υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της ευρωζώνης. Η αυλαία πέφτει με την τελική σύγκρουση πιστωτών και οφειλετών.

Έναν μήνα πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, αδιαμφισβήτητα οι ηγέτες της Ευρώπης θα ήθελαν για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια να απολαύσουν τον ήλιο χωρίς να φοβούνται ότι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στην ευρωζώνη. Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας δίνουν βάση αισιοδοξίας.
Αφού ξέσπασε η κρίση στην Πορτογαλία την προηγούμενη εβδομάδα με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, χρειάστηκαν μόλις 7 ημέρες για τους ηγέτες της χώρας ώστε να τη φέρουν πάλι υπό έλεγχο και να καλμάρουν τις αγορές. Στην Ελλάδα, η οποία, όπως η Πορτογαλία, επιβιώνει με διεθνή μηχανική υποστήριξη, οι πιστωτές βρίσκουν τρόπο να συνεχίσουν τη ροή των έκτακτων κεφαλαίων προς την Αθήνα σε αντάλλαγμα -κατά κοινή παραδοχή- ατελείς μεταρρυθμίσεις.
Στο ευρύτερο μέτωπο, η ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε., η απόφαση για την εκκίνηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία και η αποδοχή του αιτήματος της Λετονίας για ένταξη στην ευρωζώνη δείχνουν ότι η ευρωπαϊκή ενότητα εξακολουθεί να αποτελεί δέλεαρ. Επίσης, οι τελευταίοι δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012. Η Ευρώπη θα πρέπει να αναρριχηθεί εκτός ύφεσης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Τα σημάδια αυτά είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν δίνουν καμία πραγματική απόδειξη ότι η κρίση τελειώνει. Μόνο ότι μπαίνει σε μία νέα φάση. Τους επόμενους 12 μήνες θα υπάρξουν πολιτικές, κοινωνικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις που θα δοκιμάσουν για μία ακόμη φορά τις διαχειριστικές ικανότητες της Ευρώπης εν μέσω κρίσης.
Πρώτον, οποιαδήποτε ανάκαμψη θα λάβει χώρα σε μία οικονομία με κατακερματισμένες πιστωτικές συνθήκες. Οι ιταλικές, οι πορτογαλικές και οι ισπανικές επιχειρήσεις, που διψούν για χρηματοδότηση σε ανεκτό κόστος, αντιμετωπίζουν μόνιμο μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους στην Αυστρία και τη Γερμανία. Αυτό γελοιοποιεί τους στόχους του ενιαίου νομίσματος και καθιστά αδύνατο για τον ιδιωτικό τομέα να αντιμετωπίσει τη μαζική ανεργία στη νότιο Ευρώπη.
Παράλληλα, το θεωρητικό πλαίσιο του μηχανισμού της Ευρώπης ενάντια στην κρίση -χρήματα για τους αμαρτωλούς σε αντάλλαγμα οδύνη, αυτοκριτική και υποσχέσεις ενάρετων μεταρρυθμίσεων- θα παραμείνει αναλλοίωτο. Υπό αυτήν την άποψη, δεν είναι τόσο σημαντικό εάν η κεντροδεξιά ή η κεντροαριστερά ή ένας μεγάλος συνασπισμός θα προκύψει στο κυβερνητικό σχήμα της Γερμανίας μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει διάθεση για επαναεξισορρόπηση της οικονομίας στην ευρωζώνη χρησιμοποιώντας το γερμανικό πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ώστε να αντισταθμιστεί η οικονομική βύθιση του νότου.
Το ιδανικό της ενότητας θα δεχθεί έντονες πιέσεις στις ευρωεκλογές του Μαΐου, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την επιλογή των διαδόχων του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Να περιμένετε εκτίναξη της στήριξης για λαϊκιστικά, αντικαθεστωτικά και αντιευρωπαϊκά κόμματα.
Στο άμεσο μέλλον το πολιτικό κλίμα θα είναι δύσκολο για όσους τάσσονται υπέρ φιλόδοξων πρωτοβουλιών ολοκλήρωσης, όπως η τραπεζική ενοποίηση και ένα ενιαίο σχήμα ασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων. Αυτό τονίστηκε τον προηγούμενο μήνα, με την ολλανδική ανακοίνωση που κήρυττε ότι η εποχή «της ακόμη μεγαλύτερης ένωσης» σε κάθε τομέα πολιτικής έχει τελειώσει. Ο ευάλωτος χαρακτήρας του κοινού σκοπού γίνεται εμφανής και στη ρητορική που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις μεταξύ γαλλικής κυβέρνησης και Χ.Μ. Μπαρόζο τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο άνεμος δεν είναι ούριος. Θα χρειαστεί ισχυρό πνεύμα συλλογικής προσπάθειας για να υιοθετηθεί αυτό που ήδη σχηματίζεται ως ένας νέος γύρος οικονομικής στήριξης των κρατών που έχουν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.
Ας δούμε τα τριετή προγράμματα για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που λήγουν αυτόν τον Δεκέμβριο και τον Ιούνιο του 2014 αντιστοίχως. Οι ηγέτες της Ευρώπης ήλπιζαν ότι θα λήξουν εγκαίρως ώστε να φανεί η άψογη διαχείριση της κρίσης. Η Ιρλανδία, όμως, παλεύει να βγει από την ύφεση, γεγονός που δείχνει ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η ομαλή επιστροφή της στις αγορές.
Όσο για την Πορτογαλία, αυτή η κυβερνητική κρίση έφερε στο φως τα όρια της πολιτικής και της λαϊκής ανοχής στη λιτότητα. Έξοδος από το μνημόνιο είναι απίθανη χωρίς περισσότερη βοήθεια, γιατί το δημόσιο χρέος της ενισχύεται στο 130% του ΑΕΠ, δεν διαφαίνεται ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη και σχεδόν το ένα πέμπτο των εργαζομένων βρίσκεται στην ανεργία.
Εν τω μεταξύ, ελάχιστοι είναι οι ειδικοί που θεωρούν ότι η Ελλάδα θα αποφύγει μία νέα αναδιάρθρωση χρέους.
Από το πρώτο πακέτο στήριξης για τη χώρα το Μάιο του 2010 οι πολιτικές συνθήκες στις πιστώτριες χώρες έχουν γίνει αρκετά εχθρικές για τους οφειλέτες. Αλλά και η υπομονή των οφειλετών στην κακουχία εξαντλείται. Με αυτήν την τοξική σύγκρουση θα πέσει η αυλαία στην κρίση της ευρωζώνης.
euro2day.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυβερνούν τον κόσμο 147 εταιρείες!

Την επικέντρωση του πλούτου της παγκόσμιας οικονομίας στα χέρια λίγων πολυεθνικών εταιρειών, κυρίως τραπεζών, επιβεβαιώνει μια σημαντική ανάλυση του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, με περισσότερα από 30 Νόμπελ.
Οι αναλυτές του ελβετικού ινστιτούτου απέσπασαν από μια βάση δεδομένων 37.000.000 επιχειρήσεων, απ' όλο τον κόσμο, 43.060 πολυεθνικές με στόχο να εξετάσουν τις μεταξύ τους σχέσεις ιδιοκτησίας.
Εν συνεχεία κατασκεύασαν ένα μοντέλο προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες εξ αυτών ελέγχουν ποιες, μέσω συμμετοχών στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και τα λειτουργικά έσοδα αυτών. Στόχος τους ήταν να χαρτογραφήσουν τη δομή της οικονομικής εξουσίας σήμερα στον πλανήτη.
Βρήκαν τελικά 1.318 εταιρείες με αλληλοσυνδεόμενες ιδιοκτησίες. Κάθε μία από αυτές τις εταιρείες είχε δεσμούς με δύο ή περισσότερες άλλες επιχειρήσεις. Κατά μέσο όρο κάθε μία από τις παραπάνω 1.318 εταιρείες ήταν συνδεδεμένη ιδιοκτησιακά με 20 ακόμη εταιρείες.

Τράπεζες οι περισσότερες.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι αν και αυτές οι 1.318 ήταν υπεύθυνες μόλις για το 20% του συνόλου των λειτουργικών εσόδων παγκοσμίως, κατείχαν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης του κόσμου και τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς κολοσσούς του πλανήτη, ομάδες που αντιπροσωπεύουν ακόμη ένα 60% των παγκόσμιων εσόδων.
Προχωρώντας ακόμη περισσότερο την ανάλυσή τους στο ιδιοκτησιακό δίκτυο των διεθνικών επιχειρήσεων, οι επιστήμονες του ελβετικού ινστιτούτου βρήκαν ότι στην κορυφή υπάρχει μια «σούπερ οντότητα» 147 εταιρείων, ποσοστό μικρότερο του 1%, οι οποίες ήλεγχαν το 40% του συνολικού πλούτου σε αυτό το δίκτυο.

Οι περισσότερες εξ αυτών είναι τράπεζες. Μεταξύ αυτών και τα γνωστά ονόματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως η βρετανικές Barclays και Lloyds, οι αμερικανικές JP Morgan και Goldman Sachs, οι γερμανικές Deutsche Bank και Allianz και οι ελβετικές UBS και Credit Suisse.

Η αλληλοδιασύνδεση αυτών των πανίσχυρων επιχειρήσεων ενισχύεται ακόμη περισσότερο από δάνεια που χορηγούν η μία στην άλλη, από ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και από άλλα υψηλού κινδύνου χρηματοοικονομικά προϊόντα εντελώς αδιαφανή.

Το πολύ σημαντικό όμως στοιχείο επίσης είναι ότι αυτή η στενότατη αλληλοδιασύνδεση αυξάνει τρομερά τους κινδύνους μετάδοσης σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, γιατί «σε άσχημες εποχές οι επιχειρήσεις εμφανίζουν ταυτόχρονα προβλήματα» και έτσι δρουν άκρως αποσταθεροποιητικά για το σύστημα.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα το φθινόπωρο του 2008 με την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Λίμαν Μπράδερς. Ετσι εξηγείται γιατί η χρεοκοπία μίας και μόνης τράπεζας (34ης στη λίστα των Ελβετών ερευνητών το 2007) πυροδότησε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση - ακριβώς λόγω της ισχυρότατης αλληλοδιασύνδεσης αυτών των γιγαντιαίων επιχειρήσεων.

Η μελέτη των ερευνητών του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης δεν μετράει φυσικά την τρομερή πολιτική ισχύ που δίνει σε αυτές τις 147 εταιρείες η κολοσσιαία οικονομική τους δύναμη. «Στις ΗΠΑ κατόρθωσαν πάνω απ' όλα οι πρώην συνεργάτες της τράπεζας Γκόλντμαν Σαξ που βρίσκονται στην αμερικανική κυβέρνηση και στο Κογκρέσο καθώς και οι λομπίστες της Γουόλ Στριτ να εμποδίσουν κάθε πραγματικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα... Επίσης στην Αγγλία, στην Ελβετία ή στη Γερμανία πολύ λίγα έχουν γίνει στο θέμα αυτό», έγραφε η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ».

Σκάνδαλο!!!Αντί για φόρους επιδοτήσεις

Ισχύς χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα δεν σημαίνει τίποτα στην εποχή μας. Γι' αυτό και οι κολοσσιαίες επιχειρήσεις που προαναφέραμε δεν πληρώνουν ουσιαστικά φόρους. Οπως γράφουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», η Τζένεραλ Ελέκτρικ για παράδειγμα, με κέρδη μέσα στις ΗΠΑ το 2010 ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όχι μόνο δεν πλήρωσε ούτε ένα δολάριο φόρο, αλλά πήρε κι από πάνω προνομιακές επιδοτήσεις τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων! Σκανδαλώδες, αλλά συνηθισμένο πλέον. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι στις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1950, το κράτος εισέπραττε από τις επιχειρήσεις το 30% των εσόδων του, ενώ το 2009 εισέπραξε μόλις το... 6,6%! Τώρα τα κράτη «γδέρνουν» φορολογικά τους πολίτες τους. Οι εταιρείες κάνουν πάρτι.

Πηγές/ Ελευθεροτυπία και Έθνος.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το σύστημα ανταμείβει … επειδή πέτυχε ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κατακλυσμός αντιδράσεων στο twitter μετά την είδηση ότι ο Χρήστος Παπουτσής τοποθετείται εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα
Πολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Γράφουν οι χρήστες του twitter:
Ο παγκοσμίου φήμης Χρήστος Παπουτσής εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα... Παγκοσμίως ρεζίλι...
Το επόμενο λογικό βήμα είναι να πάει ο Κίμωνας ο Κουλούρης εκπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
στην αξιολογηση των επιτροπων, ο Χρηστος Παπουτσης ηταν προτελευταιος και περνουσε μονο τον ιρλανδο, που ειχε "κατηγορηθει" για αλκοολισμο.
Ο Παπουτσής θυμίζει γιά νιοστή φορά ότι κύρια λειτουργία επαγγέλματος πολιτικού είναι προβιβασμός από Τίποτα σε βολεμένο εφ όρου ζωής Τίποτα
O Bούρος στο ΚΘΒΕ.Ο Παπουτσής στη Παγκ. Τράπεζα.Ο ΓΑΠ καθηγητής στο Χάρβαρντ Ας ανοίξει κι' ο Κουκουλόπουλος ενα τσιπουράδικο να ησυχάσουμε
Θα τα καταφέρει μια χαρά, όπως τα κατάφερε κι η Τίνα η Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ.
Πιο σκληρή κι από τη φτώχεια η διαπίστωση πως τα σκατά εξακολουθούν να επιπλέουν
Δηλαδή τι αρμοδιότητες νομίζετε ότι έχει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην World Bank, εκτός από το να λέει τελετουργικές μπαρούφες σε συνέδρια;
να παραγγέλνει κάθε πρωί έναν φρεντοτσίνο το καλοκαίρι και έναν καπουτσίνο με κανέλλλλλλα (αν είναι Σαλονικιός) το χειμώνα
δηλ τον ξεφορτωθήκαμε το μούσια;
Μετά τον Αντώναρο στν Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τώρα κ ο Χρήστος Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Εξάγουμε μπουμπούκια....
Γιατί δεν στέλνουμε και τον Νίκο τον Αλέφαντο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή;
Εύχομαι η παγκόσμια τράπεζα να βουλιάξει στα ανοιχτά της Πάρου δίπλα στις Πόρτες ένα βράδυ του Σεπτέμβρη
Να το δεις έβαλαν τον #Papoutsis εκπροσωπώ στην Παγκόσμια ΟΤΟΕ και μπετδευτηκαν και είπαν Παγκόσμια Τράπεζα
Εκπροσωπος της Ελλαδας στην παγκοσμια τραπεζα ο Παπουτσης που δεν μαζεψε καν τις ελαχιστες υπογραφες για υποψηφιος του ΠΑΣΟΚ. Καμια ελπιδα..
Στα πλαίσια βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος,επελέγη ο Παπουτσής.
Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Ο Χρήστος Παπουτσής. Που δεν υπάρχουν αρκετά χέρια στο σύμπαν για τόσες μούτζες.
iefimerida
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H αρχαία Ελληνική τέχνη δεν ήταν ασπρόμαυρη.-ΒΙΝΤΕΟ

Τα αγάλματα που έφτιαχναν οι αρχαίοι Έλληνες ήταν με χρώματα, βέβαια με την πάροδο του χρόνου φύγανε και έμεινε γυμνό το μάρμαρο.
Το παρακάτω πολύ ωραίο βιντεάκι, μας πάει πίσω στο χρόνο και μας δείχνει πως ήταν χρωματισμένα, κάποια από τα ποιό διάσημα γλυπτά στην αρχαία Ελλάδα.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:

Διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντισυστημικό κόμμα η Χρυσή Αυγή ;;; Μπα δεν νομίζω ….

«Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη θέλοντας να δικαιολογήσει το «πηγαδάκι» που έστησε με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο στη διάρκεια της πολύ σοβαρής συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών για το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
«Διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί μου, όταν μου μιλούν έχουν μια ευγένεια απέναντί μου. Τι θέλετε δηλαδή, να παίζω ξύλο; Εγώ ομιλώ με όλους στη Βουλή» είπε.
Σημειώνεται ότι δύο φορές που συνάντησε τυχαία ο Νίκος Μιχαλολιάκος την κ. Μπακογιάννη στη Βουλή, μετά τη χειραψία, ακολούθησε υπόκλιση και... χειροφίλημα.
tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαπαιδαγώγηση και προετοιμασία

Τι είχαμε πάθει σαν λαός; Υπήρχε μεγαλύτερος ξεπεσμός από εκείνο της περιόδου των "παχιών αγελάδων"; Πόσο μεγαλύτερη μπορούσε να γίνει η κατάντια μας;
Οι Αμερικάνοι που κάποτε κοροϊδεύαμε, αν μας  βλέπανε θα γέλαγαν με την μανία υπερκατανάλωσης και την μεγαλομανία που μας είχε καταβάλει.
Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, δάνεια για αυτοκίνητα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς μόνο και μόνο για να κάνουμε επίδειξη ότι είμαστε κάποιοι. Πολυτελή αυτοκίνητα με μια σταγόνα βενζίνης, ίσα ίσα να πάμε έξω από την καφετέρια να μαρσάρουμε. Όλα αυτά με 800 ευρώ μισθό.
Για να ζήσουμε μόνοι μας, ούτε συζήτηση, με μαμά και μπαμπά τριάντα χρονών μαντράχαλοι.
Τι μάρκα είναι το ρούχο που φοράς; Για να ξέρω αν θα σου μιλήσω.
Έχεις λεφτά; είσαι κάποιος, όλοι υποκλίνονται μπροστά σου, δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει για να τα αποκτήσεις.
Δεν έχεις; είσαι ένα τίποτα.
Το Ποδόσφαιρο; Ατελείωτες ώρες αναλύσεων και προβληματισμού για την καλύτερη ομάδα. Καλά του κανε  ο Κόκκαλης του Ρίμπο ή ο Ρίμπο είχε δίκιο;
Όλο το έθνος προσκυνούσε σώβρακα και φανέλες όπως λέει και ο Πανούσης.
Ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να μπει ο συγγενής μας στην οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και στο τέλος ούτε καν εκεί, απλά να πιάσει δουλειά σε ένα σουπέρμάρκετ.
Τους κλέφτες, που αποδείχτηκαν  και προδότες, τους βλέπαμε, το ξέραμε οτι κλέβουν και τσακωνόμασταν για το ποιος ειναι ο μεγαλύτερος.
Το κράτος μας κατάρρεε ηθικά και οικονομικά και εμείς ξερογλύφαμε το κοκκαλάκι που μας είχαν δώσει, σφυρίζοντας αδιάφορα.

Δεν φταίμε όμως μόνο εμείς, τουλάχιστον δεν έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Ανέκαθεν ακραίοι σαν λαός, με πολύ καλό πολυετές οργανωμένο σχέδιο μας βγάλανε και διογκώσανε την μια όψη μας, αυτή του χειρότερου μας εαυτού.
Χρόνια μας βομβαρδίζουνε με την τηλεόραση και την ατελείωτη μπουρδολογία της. Πληρωμένοι δημοσιογράφοι, περιοδικά που μας τρέλαναν με τα "in και out, trendy ή όχι". Τα υποτιθέμενα κόμματα της αντιπολίτευσης κομπάρσοι, σε αυτό που επιμελώς  ετοιμάζανε. Όποια φωνή τόλμαγε να τους πάει κόντρα,  δεν ξαναεμφανιζόταν ποτέ ξανά πουθενά ή γινόταν ο γραφικός της υπόθεσης.
Δυστυχώς ξυπνήσαμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Τώρα όμως πρώτη φορά αρχίζω να νιώθω περήφανος που είμαι Έλληνας. Όχι για κάτι που κάναν οι προγόνοι μας, αλλά γι αυτό που αρχίζουμε να γινόμαστε εμείς τώρα. Γιατί ενώ φτωχένουμε σε υλικά αγαθά, πλουτίζουμε πνευματίκα και ηθικά. Πρώτη φορά αρχίζω να βλέπω αλληλεγγύη. Πάθος για αξιοκρατία, δικαιοσύνη και έρευνα του κόσμου για την αλήθεια. Από κάμπιες που είμασταν, έχουμε μπει πλέον στο κουκούλι και ετοιμαζόμαστε να μεταμορφωθούμε. 

Να ξέρετε ότι όποιον αγαπάει ο Κύριος τον παιδαγωγεί. 
Πόσο μεγάλη η σοφία Του. Διαμέσω αυτών που σκάβουν τον λάκο σε ολη την ανθρωπότητα, στον οποίο  θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στο τέλος, διαπαιδαγωγεί όλους εμάς.
Διότι το καλό πάντα νικάει το κακό, έτσι μέσα από το κακό που αυτοί κάνουν προετοιμαζόμαστε εμείς μέσω από τα παθήματα μας, έτσι ώστε όταν έρθουν οι θεριστές να είμαστε το σιτάρι και όχι το ζιζάνιο. Καμιά δε διαπαιδαγώγηση δεν φαίνεται να προξενεί στην αρχή χαρά αλλά λύπη, αργότερα όμως αποφέρει τον καρπό της.

Παιδί μου, μην περιφρονήσεις την διαπαιδαγώγηση του Κυρίου και μην χάνεις το θάρρος σου όταν ελέγχεσαι από αυτόν, διότι εκείνον που αγαπά ο Κυρίος τον παιδαγωγεί, και μαστιγώνει κάθε παιδί, το οποίο δέχεται. Υπομείνατε την διαπαιδαγώγησή σας. Ο Θεός σας μεταχειρίζεται σαν παιδιά του, διότι ποιο παιδί δεν το παιδαγωγεί ο πατέρας του; Προς Εβραιους κεφ 12 5-8

Κάτι Τρέχει Με Τους Έλληνες

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η επέλαση των ανώμαλων

Την ίδια στιγμή που οι συνεπείς, έντιμοι και δουλευταράδες βόρειοι μας υποδεικνύουν τι παθαίνει κανείς  στο νότο, αν συνεχίσει να μην υποτάσσεται στις υποδείξεις και τα εγχειρίδια του "καλού πολίτη" μας δίνουν και μια γεύση στο τι ακριβώς ονειρεύονται οι καλοζωισμένοι συνεπείς εκτός από το να αυγατίζουν τους λογαριασμούς τους στα πιστωτικά ιδρύματα.


Οι Γερμανοί σήκωσαν φλάμπουρα για τη προστασία της κτηνοβασίας κι οι Ολλανδοί δίνουν αγώνα για την νομιμοποίηση της παιδεραστίας.  Φυσικά και οι δυο θέτουν όρια για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν τους αρέσει η βία. Και τα ζωάκια και τα παιδάκια εννοείται ότι θα τα πηδάνε με τη συγκατάθεσή τους. Μην τους περάσουμε για βάρβαρους. Ένα γομάρι σαράντα - πενήντα χρονών θα πηδάει ένα κοριτσάκι ένα αγοράκι 12 χρονών με τη συγκατάθεσή του. Προς το παρόν παιδιά του δημοτικού και βρέφη εξαιρούνται (αυτά θα είναι οι παράνομες σχέσεις για να έχει και υλικό για μερακλήδες...)

Σε μια κοινωνία που ασφυκτιά από σπουδαίες ασχολίες όπως η συλλογή χρημάτων, ακινήτων, πολύτιμων αντικειμένων, εκβιασμούς, τζογαρίσματα με αντάλλαγμα τις ανθρώπινες ζωές, παιχνίδια πολέμου, ναρκωτικών, πορνείας, κάθε είδους ανωμαλίας που πρέπει να βρει άμεση ικανοποίηση, λογικό είναι να χρειάζεται ο πολιτισμένος κάπου να ξεσπάει. Κι εδώ παρεμβαίνει η άσκηση κτηνοβασίας και παιδοφιλίας.

Ο βρωμιάρης, σάπιος μέχρι το μεδούλι, ο πωρωμένος με οτιδήποτε σιχαμένο κυκλοφορεί, ο παράφρων χρειάζεται έναν εξαγνισμό. Μια αυτοκάθαρση που δεν μπορεί να την πραγματοποιήσει στον εαυτό του, οπότε πρέπει να την χύσει  (συγνώμη εκτοξεύσει εννοούσα) σε ένα παιδικό κορμάκι ή ένα ζωάκι που όπως και να το κάνουμε είναι τα τελευταία κάστρα αγνότητας. Είναι μυσταγωγική πράξη κι εμείς οι ηλίθιοι δεν το καταλαβαίνουμε....

Η επόμενη φάση θα είναι η εκτόνωση δια του νομιμοποιημένου πλέον κανιβαλισμού. Όπως ο Χάνιμπαλ θα μπορούν να γεύονται ένα συκώτι με ένα καλό κιάντι. Υπάρχει ουρά από πολιτισμένα αιτήματα που περιμένει υπομονετικά τη δικαίωση. Κοπρολαγνίες, νεκροφιλίες, σαδομαζοχιστές, κτηνοβάτες, παιδεραστές, κανίβαλοι, σειριακοί δολοφόνοι, όλα μέσα στη φύση είναι αφού θεωρείται φυσική αυτή η διαχρονική ανωμαλία που ονομάζεται άνθρωπος.

Κι εσείς τώρα ονειρεύεστε πως άνθρωποι που "τραβάνε" μια ξεγυρισμένη παρακολουθώντας το βιασμό ενός βρέφους, ή άλλοι που θεωρούν ζωοφιλία να βάζεις κάτω ένα αρνί και να του πετάς τα μάτια, ή άλλοι που θεωρούν απόδοση τιμής στους νεκρούς να τους πηδάνε, και δεκάδες τέτοιες χαριτωμένες αποκλίσεις, πως μπορούν να συγκινηθούν και να κατανοήσουν το ανθρώπινο δράμα ανέργων, κακοπληρωμένων, οφειλετών, καταθλιπτικών, δυστυχισμένων πεινασμένων, που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε τραγικές συνθήκες....

Είναι πιο πιθανό να μας προτείνουν να μας πηδάνε για να ξεχρεώσουμε παρά να σκεφθούν δημοσιονομικές λύσεις λογικές και ανθρώπινες.

Πιστεύω πως έφτασε στ΄αλήθεια η εποχή που πρέπει να γίνει ένα παγκόσμιο καταστροφικό γεγονός για να ξεβρωμίσει ο πλανήτης. Γιατί είτε είσαι ένα κτήνος που πληγώνεις τους άλλους και τη φύση άμεσα, είτε είσαι ένας βλαμμένος που κάθεται και τους κοιτάει σαν ζόμπι, ανίκανος να αντιδράσει, για το σκουπιδοτενεκέ είμαστε όλοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις, αν υπάρχουν όμως νομίζω πως είναι επείγουσα ανάγκη να κάνουν ένα γενικό ξεκαθάρισμα γιατί η μπόχα δεν αντέχεται πλέον. Από κανένα φυσιολογικό πλάσμα.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Υποδοχή" Βενιζέλου στην Κρήτη

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, τόνισε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.
Ενώ κατά τη συνάντηση του με φορείς και παράγοντες του τουρισμού, μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κρήτης, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση όλων των μορφών του τουρισμού στο νησί και ιδιαιτέρα του Θρησκευτικού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι θα ανακάμψει και ο εσωτερικός τουρισμός.
Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως «Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση». «Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι «δώσαμε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».
Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου.
Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.
Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, παρατήρησε ότι τώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο. «Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος» ανέφερε και κάλεσε τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα που, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα.
Σε αστυνομικό κλοίο-Άλλαξε το πρόγραμμά του εξαιτίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας
Η κάθοδος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο νησί έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και μια μεγάλη δύναμη της αστυνομίας περιοδεύει μαζί του, υπό τον φόβο θερμών εκδηλώσεων από διάφορες ομάδες πολιτών.
 Κατά τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Οταν όμως έγινε αντιληπτό πως εκεί είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί, τα στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν ότι άλλαξε ο τόπος συνάντησης και αυτή έγινε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε την ώρα που έφτανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Αρκαλοχώρι, καθώς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Κοινωνικού ιατρείου εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και άλλοι πολίτες, οι οποίοι κρατώντας μαύρες σημαίες διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολίτικης και κατά του κ. Βενιζέλου.
Τα συνθήματα συνεχίστηκαν και κατά την ξενάγηση του κ. Βενιζέλου στο ιατρείο, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να πετάξουν προς το μέρος του μπουκάλια νερού.
Εκπαιδευτικοί κρατώντας μαύρες σημαίες συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο και με τα ΜΑΤ να τους κρατούν μακριά από τον Ευ. Βενιζέλο.
Το σημερινό (Παρασκευή 12 Ιουλίου) πρόγραμμα του Ευ. Βενιζέλου στην Κρήτη :
10:30 Επίσκεψη στο Ρέθυμνο Συνάντηση - συζήτηση με Παραγωγικούς Φορείς (Αίθουσα Περιφέρειας)
18:00 Συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων (Γραφεία Ν.Ε.)
19:00 Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια
19:45 Πολιτική Εκδήλωση - Ομιλία (Αίθουσα ΕΒΕ)
enikos
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρουσιάζουν τον Σόρος ως φιλάνθρωπο, έναν καταδικασμένο κερδοσκόπο

Πολλοί μιλούν πλέον για σχέδιο του διεθνώς αναγνωρισμένου ως κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος για τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο «απόθεσης» μεταναστών που αρχίζει σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται σε διεθνή φόρα, προκαλώντας ερωτηματικά για την ανοχή που επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές.
Ο φιλοσκοπιανός μεγαλοεπενδυτής, βρέθηκε πρόσφατα σε συνέδριο στο Βερολίνο, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για την παγκόσμια Διακυβέρνηση Nicolas Berggruen, προκειμένου να προωθήσει το σχέδιο του για μετατροπή της Ευρώπης σε μία μεταεθνική οντότητα, πολιτικά και οικονομικά κηδεμονευομένη. Μιλώντας στο συνέδριο, ο Σόρος παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση με την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχωρίζεται σε μία ένωση πιστωτών και οφειλετών, ωστόσο, στάθηκε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο πλέγμα προστασίας των μεταναστών. Το σχέδιο του Σόρος, όπως κατηγορείται, προβλέπει τη μετατροπή της χώρας μας σε μία ιδιότυπη αποθήκη ψυχών, η οποία μέσω των ιδρυμάτων που στήνει ο Σόρος και των κεφαλαίων που συγκεντρώνει για το σκοπό αυτό, είναι πιθανό πως θα διαλύσουν κάθε εθνικό και κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα. 
Η οργάνωση του Σόρος ονομάζεται "Ανοιχτή Κοινωνία" και σύμφωνα με το πλάνο της αναμένεται να χρηματοδοτήσει τη στέγαση και τη σίτιση των μεταναστών που βρίσκονται στην πατρίδα μας. Υπό το φόβο αντιδράσεων πάντως από τους Έλληνες, αναμένεται να υπάρχει η δυνατότητα στους ξενώνες που θα δημιουργήσει, να μένουν και Έλληνες πολίτες. Ο μεγαλοκερδοσκόπος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι παράνομοι μετανάστες λόγω των προβλέψεων της συνθήκης Δουβλίνο Ι στοχεύει να διατηρήσει τον τεράστιο αυτό αριθμό μεταναστών στη χώρα μας υπό το δόγμα πως "η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στους Έλληνες και η Ελλάδα στους μετανάστες".
Πολιτικοί αναλυτές πάντως, τονίζουν πως απώτερος σκοπός του Σόρος είναι να προκαταβάλει κάθε πολιτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, δημιουργώντας τετελεσμένα με τη μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών στη χώρα. Η φερόμενη ως εκμετάλλευση αυτή των μεταναστών εξυπηρετεί την πρόθεσή του να δημιουργηθεί ένα συνονθύλευμα που θα εξυπηρετεί την πολυπολιτισμική κοινωνία. Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι προς τους Δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το χειμώνα αποδέχθηκαν μία πρώτη χορηγία του διεθνούς κερδοσκόπου και δεν έχουν αποκλείσει τη συνεργασία με το ίδρυμα του για τη στέγαση των μεταναστών. 
Άραγε ποιος δίνει τη νομιμοποίηση στους δύο δημάρχους να δημιουργούν τετελεσμένα που μπορεί να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό; Σε κάθε περίπτωση, οφείλει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό τις προθέσεις της απέναντι στη δραστηριότητα του διεθνούς κερδοσκόπου και να πετύχει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια των κεφαλαίων που αυτός μεταφέρει στη χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του.
newsbomb
Διαβάστε περισσότερα.... »
....