Διυλιστήριο: 05/10/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Οι Τούρκοι τον χαβά τους: Προκαλούν με χάρτες και αληθινά πυρά στο ΑιγαίοΗ Τουρκία «κόβει στη μέση» το Αιγαίο, δηλώνει ότι ασκεί τον έλεγχο ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και έχει την επιτήρηση των Ιμίων και ακόμη πολλών ελληνικών νησιών επί 24ώρου βάσεως για περιστατικά έρευνας και διάσωσης.

Πρόκειται για άλλη μία πρόκληση, αυτήν τη φορά από τη Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών της γειτονικής χώρας, η οποία δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της χάρτη με το Αρχιπέλαγος μοιρασμένο κατά τις επιδιώξεις της Αγκυρας.

Το «πακέτο» των τουρκικών αξιώσεων ξεδιπλώνεται στις 60 σελίδες της απολογιστικής δράσης της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών. Συγκεκριμένα, στις σελίδες 7 και 13 υπάρχουν χάρτες της περιοχής ευθύνης για έρευνα και διάσωση της Τουρκίας, στους οποίους αποτυπώνεται το μισό Αιγαίο να υπάγεται στην αρμοδιότητά της. Ανάλογους χάρτες παρουσιάζει και για τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας μάλιστα ότι η περιοχή SAR συμπίπτει με την τουρκική ΑΟΖ, όμως η Αγκυρα δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη σελίδα 31 δε δημοσιεύει φωτογραφία των Ιμίων με την προκλητική λεζάντα: «Η προστασία και επιτήρηση των βραχονησίδων Kardak σε 24ωρη βάση συνεχίζεται».

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική στρατιωτική παρουσία της στο Αιγαίο, με πολεμικά πλοία να κάνουν ασκήσεις. Χθες δέσμευσαν περιοχή με NAVTEX και διεξήγαγαν άσκηση νοτίως του Καστελόριζου, ενώ για σήμερα έχουν εξαγγείλει άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, δυτικά των Ψαρών. Τις κινήσεις των Τούρκων παρακολουθεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραλήρημα βουλευτή αλβανικής καταγωγής - Ζητά να αναγνωρίσουμε την...γενοκτονία των Τσάμηδων!Προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας, αναφερόμενος σε «γενοκτονία Αλβανών τσάμηδων» έκανε ο αλβανικής καταγωγής βουλευτής του βελγικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Αμέτ Γιανάι, ενώ είπε και το... απίστευτο, ότι η Ελλάδα θα αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως... ευρωπαϊκό κράτος μόνο εάν παραδεχθεί τη «γενοκτονία των τσάμηδων»!

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Αμέτ Γκιανάι, αντέδρασε στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος «επανέλαβε την ελληνική εθνικιστική ρητορική προς το αλβανικό κράτος και για το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων».

Ο Γκιανάι υποστήριξε ότι «μόνο όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και παραδεχθεί αυτά που έχει διαπράξει σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων, τότε θα αναγνωρισθεί στην Ε.Ε. ως ευρωπαϊκό κράτος»!

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος προς τον Νίκο Κοτζιά, σημείωσε:

"Εσείς είστε, που πάνω από 100 χρόνια προσπαθείτε να αλλάξε τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε να πάρετε τη νότια Αλβανία μετά την απορρόφηση της Τσαμουριάς.

Η Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε εδώ στις Βρυξέλλες, η αλήθεια είναι ένα σύνολο αξιών και δεν σας έχει δοθεί καμία εντολή να χρησιμοποιείται το όνομά της για να απειλήσετε την Αλβανία ή τους Αλβανούς, ούτε να ζητάτε πρόσθετα εδάφη είτε στη ξηρά είτε στη θάλασσα που δεν στηρίζονται σε κανένα διεθνές δίκαιο, ούτε καν σε ιστοριογραφία.

Οι ευρωπαϊκές αξίες απαιτούν από εσάς να έχετε μια ευρωπαϊκή στάση με τους γείτονές σας και να μην επαίρεστε γιατί η Ευρώπη τουλάχιστον σας έσωσε από συνολική κατάρρευση, θέτοντας τον εαυτό της σε κίνδυνο εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας.

Έτσι, προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα τεράστια χρέη σας και αφήστε την εθνικιστική ρητορική και την φιλοπολεμική που χειροτερεύουν τα έσοδά σας"!


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τουρκόφιλοι κύκλοι κατά Ιβάν στη ΣΕΚΑΠ!Περίεργα παιχνίδια με τη δημιουργία εχθρικού κλίματος εντός και εκτός εταιρίας ως μοχλού πίεσης στον επιχειρηματία

Εντονο παρασκήνιο έχει στηθεί στη ΣΕΚΑΠ στην «πλάτη» του Ιβάν Σαββίδη! Οι τουρκόφιλοι κύκλοι της Θράκης, οι οποίοι είχαν πολεμήσει με νύχια και με δόντια, ώστε να μην πωληθεί η εταιρία στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, δημιουργούν εχθρικό κλίμα εντός και εκτός της ΣΕΚΑΠ, ως μοχλό πίεσης στον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει εμφύλιος, καθώς ναι μεν η γραμμή του κόμματος φαίνεται να εκτιμά και να βοηθά τον Σαββίδη, ωστόσο συγκεκριμένοι βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος στη Θράκη δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια και «πριονίζουν» την ευρυθμία της επιχείρησης.

Μάλιστα, προτού ο Σαββίδης πάρει την εταιρία ύστερα από παράκληση του Αντώνη Σαμαρά, προωθούταν η πώλησή της αντί πινακίου φακής από τα ίδια πρόσωπα σε τουρκόφιλο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται έντονα στην περιοχή, ο οποίος δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τον επιχειρηματία και βρίσκονται στο πλευρό του, ενώ γίνονται προσπάθειες να εξαλειφθούν τα «ζιζάνια» τόσο εντός της ΣΕΚΑΠ, που αφορά διάφορα πιόνια των Τούρκων πρακτόρων, όσο και εκτός της εταιρίας σε πολιτικό επίπεδο.

«Είναι απορίας άξιον πώς ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να στηρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα στη Θράκη, τα οποία προκαλούν τόσο μεγάλο κακό. Υπάρχει ευρεία υποκινούμενη πολεμική στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, καθώς τα καπνά και δη η ΣΕΚΑΠ αποτελούν διακαή πόθο συγκεκριμένου επιχειρηματία, που στηρίζεται σφόδρα από τους τουρκόφιλους κύκλους. Η εξαγορά από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ χάλασε τα σχέδια των πρακτόρων της ημισελήνου, που έβλεπαν τη ΣΕΚΑΠ ως τρόπαιο της οικονομικής διείσδυσής τους στην περιοχή» σχολιάζει πηγή της εφημερίδας.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tην παραπομπή σε δίκη της Κατερίνας Σαββαίδου ζητά η αρμόδια εισαγγελέας
Tην παραπομπή σε δίκη της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου ζητά με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός, Μαρία Γκανέ, με την υπ' αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Εναντίον της Κατερίνας Σαββαϊδου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την ως πρότινος επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου μετά από καταγγελίες ότι επιχείρησε να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση σε εταιρεία που είχε εκκρεμότητες με πρόστιμα 78 εκ. Ευρώ.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε κατηγορηθεί και για παραλείψεις στον έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών αλλά τελικώς απαλλάχθηκε.

Πάντως για την παραπομπή της η μη σε δίκη θα αποφανθεί τελικά το Συμβούλιο Εφετών.

Αν θέλετε να θυμηθείτε ποια είανι η Κ.Σαββαίδου μπορείτε να διαβάσετ τα παρακάτω άρθρα

Ποινική δίωξη στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα για παράβαση καθήκοντος: "Στριμώχνουν" την Κ.Σαββαΐδου

VIDEO - Η Σαββαίδου χρωστούσε λεφτά στο κύκλωμα εκβιαστών
Πηγή Newsroom Αθήνα 9.84

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το απίστευτο χαστούκι του Τραμπ στον Ερντογάν: Πως θα αντιδράσει; Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Κύπρο…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, με την Τουρκία του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν περιγράφεται επιεικώς ως τρικυμιωδης. Η απόφαση σε ανώτατο επίπεδο της αμερικανικής ιεραρχίας για εξοπλισμό των Κούρδων μαχητών της Συρίας (YPG), αποτελεί καταλυτικό κτύπημα στην τουρκική πολιτική και στρατιωτικη ηγεσία. 

Ένας διπλωμάτης, μου την περιέγραψε ως εξής: 

«Είναι ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο την Παρασκευή, και μέρες πριν ο Λευκός Οίκος να ανακοινώνει ότι η Τουρκία δικαιούται το μισό Αιγαίο. Αυτό συνέβη στον κ. Ερντογάν. Ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να εξοπλίσει τους θανάσιμους εχθρούς του αγνοώντας όλες τις ανησυχίες των Τούρκων. Περίπου έτσι είναι η κατάσταση σήμερα για τον κ. Ερντογάν». 

Τα ερωτήματα είναι πολλά και με δεδομένο ότι στην Ουάσιγκτον βρίσκονταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο εξ απορρήτων του κ. Ερντογάν. Έφτασαν άρον-άρον στην αμερικανική πρωτεύουσα για να αποτρέψουν την χθεσινή ανακοίνωση για τον εξοπλισμό των ανταρτών του YPG, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και συνεργάτες του PKK. 

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε για μερικά λεπτά με τον ίδιο τον Πρόεδρο Τραμπ, στον Λευκό Οίκο. Η αμερικανική πλευρά δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά σε τουρκική ιστοσελίδα στην Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε και μία θολή φωτογραφία που τραβήχθηκε λαθραία με κινητό. 

Σημασία έχει ότι ακόμα και αν συνάντησε τα μέλη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας, ο κ. Τραμπ έλαβε μία απόφαση που προσβάλλει τον Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη λέξη φέρεται να χρησιμοποίησε ο Τούρκος στρατηγός μιλώντας την Παρασκευή στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντάνφορντ. 

Η αμερικανική απόφαση στηρίχθηκε στις προτάσεις των Αμερικανών στρατηγών και προσωπικά του υπουργού Αμυνας Τζέιμς Μάτις. Ο τελευταίος απέρριψε το τουρκικό σχέδιο για κατάληψη της Ράκας στη βάση του τουρκικού σχεδίου. Στο Πεντάγωνο χαρακτήρισαν την τουρκική πρόταση πρόχειρη και είπαν στους Τούρκους συνομιλητές τους ότι θα συνεργαστούν με τους Κούρδους του YPG διότι απέδειξαν στα πολεμικά πεδία ότι διαθέτουν τη στρατιωτική ισχύ για να νικήσουν τους τζιχαντιστές. Και αυτή η αμερικανική θέση χαρακτηρίστηκε προσβλητική για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ανακοίνωσε ούτε χθες την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο. Ουδείς γνωρίζει εάν θα πραγματοποιηθεί και μετά την «αντιτουρκική κίνηση» του Ντόναλντ Τραμπ, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι «εάν θέλει ο Ερντογάν να συναντηθεί» με τον Αμερικανό πρόεδρο. 

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Τουρκία δεν είχε αντιδράσει στην αμερικανική απόφαση για στρατιωτική συνεργασία με τους Κούρδους στην πιό σημαντική και αποφασιστική επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών. Οι αναλυτές αναμένουν σφοδρή αντίδραση από τον Ταγίπ Ερντογάν λόγω και του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Όμως μπορεί και να αποφασίσει να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον «για να εκφράσει προσωπικά την οργή του» στον πρόεδρο Τραμπ, μου έλεγε το βράδυ Τούρκος συνάδελφος. 

Εάν ανακοινώσει την αναβολή της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ευθεία σύγκρουση με τους Αμερικανούς. Αυτό, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά θα μπορούσε να αλλάξει και τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών για την περιοχή. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να ευεργετηθούν χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα. 

Ο Τούρκος δημοσιογράφος έθεσε και ένα άλλο θέμα, το οποίο θα απαντηθεί στην πράξη τις επόμενες μέρες. Μπορεί οι Αμερικανοί να δώσουν ανταλλάγματα στον Ερντογάν για να «καταπιεί» την στρατιωτική συνεργασία των Αμερικανών με τους Κούρδους του YPG. 

Ένα αντάλλαγμα είναι η παραδοση του Ιμάμη Γκιουλέν όπως ζήτησε χθες ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης απο τον Αμερικανό ομόλογό του. 

Ένα δεύτερο αντάλλαγμα είναι ο τερματισμός της δικαστικής διαδικασίας του «ταμία» του Ερντογάν, του Reza Zarrab, ο οποίος είναι φυλακισμένος στη Νέα Υόρκη. Ο εν λόγω κύριος γνωρίζει όλες τις οικονομικές διαδρομές της οικογένειας Ερντογάν. 

Και το τρίτο αντάλλαγμα είναι η Κύπρος, όσο και αν μας ανατριχιάζει η ιδέα και μόνο. 

Οι επόμενες μέρες είναι κρισιμότατες για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ίσως επηρεάσουν και εμάς.

Η ΕΙΔΗΣΗ 

Το καψώνι του Τραμπ στον Ερντογάν: Οι Κούρδοι, οι S-400 και άλλα θέματα μολύνουν τις σχέσεις τους

Ούτε και χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επίσκεψη του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ας περιμένουμε και τη σημερινή ημέρα, αν και ο χρόνος πιέζει και ο εκνευρισμός κυριαρχεί τους πάντες στην Άγκυρα. 

Η επίσκεψη τεσσάρων ανωτέρων αξιωματούχων της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, δεν έφερε χθες αποτελέσματα και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν σήμερα μέχρι την ώρα αναχώρησής τους για την Τουρκία. Βρέθηκαν στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, ο πιο στενός σύμβουλος του Ερντογάν και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας. Πρωτόγνωρα πράγματα… 

Ως γνωστόν, και όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Ερντογάν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, θα βρίσκεται στο Όβαλ Οφις στις 16 Μαϊου. Το ανακοίνωσε με στόμφο ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά δεν επιβεβαίωσε, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο εκπρόσωπος του κ. Τραμπ. 

Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον τρόπο δράσης (και αντίδρασης) των Αμερικανών σε παρόμοιες περιπτώσεις, γνωρίζουν ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αποφασίζουν οι ίδιοι -και κανένας ξένος- για τις συναντήσεις του εκάστοτε Πλανητάρχη. Όμως, το καψώνι στον Ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας δεν γίνεται επειδή ανακοίνωσε, πριν από τον Λευκό Οίκο, την επίσκεψή του. Είναι άλλοι οι λόγοι, κατά τη γνώμη μου. 

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον κ. Ερντογάν, επειδή διέπραξε δύο σημαντικά λάθη (μπορώ να απαριθμήσω και άλλα πολλά βεβαίως). Και τα δύο αντιστρατεύονται τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών: 

Το πρώτο αφορά την επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας (YPG), που αποτελεί τον επιθετικό στρατιωτικό βραχίονα των Αμερικανών στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών. Δεν είναι δυνατόν να μην το γνώριζε ο κ. Ερντογάν. Του το είχε τονίσει άπειρες φορές ο προηγούμενος Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, το έχει επαναλάβει σε δύο συνομιλίες τους και ο σημερινός, ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι Κούρδοι της Συρίας είναι πιστοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν άλλοι λαοί και χώρες στην περιοχή, που ευεργετήθηκαν από τους Αμερικανούς, κατά περιόδους συμμάχησαν με τους τζιχαντιστές. 

Ακόμα: Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, Ρεξ Τίλερσον και Τζέιμς Μάτις υπογράμμισαν στους Τούρκους ομολόγους τους, ότι κτυπώντας τους Κούρδους της Συρίας, κτυπάτε εμάς. Άρα, ο Ερντογάν έδωσε την εντολή για το μοιραίο κτύπημα εναντίον του YPG, γνωρίζοντας ότι οι Αμερικανοί θα αντιδρούσαν. Γιατί πήρε αυτή την απόφαση; 

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ή αν προτιμάτε, πίστεψε πως είναι untouchable, μία λέξη που χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. 

Το δεύτερο λάθος αφορά τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Οι Αμερικανοί τα έχουν πάρει στην κυριολεξία στο κρανίο και είπαν στους Τούρκους ότι η αγορά αυτή αποτελεί «εχθρική ενέργεια». Να θυμίσουμε στους αναγνώστες, ότι ευρισκόμενος την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει το υπερόπλο των Ρώσων, το οποίο ήδη παραχώρησαν και στο Ιράν. Οι Αμερικανοί κατέστησαν γνωστή τη θέση τους στον ίδιο τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. 

Η υπόθεση της πρόσκλησης στον Ερντογάν, την οποία -όπως είπαμε- ΔΕΝ ανακοίνωσε ούτε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, τείνει να προκαλέσει μεγάλη ζημία στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η επίσκεψη αυτή, ένα είναι βέβαιο: ότι οι δύο χώρες δεν βλέπουν πια με το ίδιο μάτι τις διεθνείς εξελίξεις και τις συμμαχίες, και το χειρότερο όλων είναι ότι διαφωνούν σε σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν την ταραγμένη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Άρα επηρεάζουν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα. 

Μιλώντας με έμπειρο διπλωμάτη, μου είπε ότι «δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή ποιο είναι το χειρότερο: Η πραγματοποίηση της συνάντησης ή η αναβολή της». 

Πιστεύει ότι έχει «βρωμίσει» τόσο πολύ η σχέση των δύο χωρών με αφορμή τη Συρία και το Κουρδικό Ζήτημα, που αν ήταν ο Ερντογάν θα επιδίωκε την αναβολή της επίσκεψης στο Λευκό Οίκο. Και αυτό επειδή η συνάντηση αυτή καθ’ αυτή του κ. Τραμπ με τον αυταρχικό πρόεδρο της Τουρκίας αποτελεί από μόνη της ένα εκρηκτικό μείγμα. Πρόκειται για δύο ηγέτες που πιστεύουν ότι η λέξη ΟΧΙ δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα παγκόσμια λεξικά, καθώς θέλουν να ακούν πάντα το ΝΑΙ. 

Τα θέματα της ατζέντας, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επίσκεψη είναι φωτιά και λάβρα. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει πεδίο συμφωνίας σε κανένα… Εάν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, δεν θα μπορέσουν να κρύψουν τις διαφωνίες. 

Ο ίδιος διπλωμάτης είπε και κάτι άλλο, πολύ ενδιαφέρον αλλά την ίδια στιγμή και σατανικό: Αν πραγματικά αποφασίσουν οι Αμερικανοί να τελειώνουν με τον κ. Ερντογάν, δεν χρειάζεται να τον ανατρέψουν. Θα του στείλουν τον Ιμάμη Γκιουλέν, η εκτέλεση του οποίου θα προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου εμφύλιο στη χώρα…

Πηγή:  mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Ο Τατούλης έδωσε στην εταιρεία του αδελφού του να κατασκευάσει δρόμο που έχει παραδοθεί

ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2013 ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ.....
2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2013 ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ !!!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2013 ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ ......ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ !!!!

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛ.ΤΕ. ΕΠΕ !!!!
ΜΕ 1.500.000,00 ΕΥΡΩ !!!!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ !!!!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΕΒΛΕΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ......ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ;

Για τον δρόμο Μεγαλόπολης - Καρύταινας, έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές.....

Δεν φανταζόμασταν όμως την προκλητικότητα των ενεργειών, όλων των αρμοδίων , πλην του σουλτάνου του Μορέως, που έχουν βάλει ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ γι΄ αυτό το έργο......ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ 2012 !!!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΠΕ ΕΠΕ .....ΕΝΑΝΤΙ 1.500.000,00 ΕΥΡΩ !!!!

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΕΑΠ (ΛΙΓΝΗΤΟΣΗΜΟ ) ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ !!!!

Και είχε παραληφθεί από τις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ......ως ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙΣ !!!!

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ 2013 ???????
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ??????
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ 2012 :


Η προσωρινή παραλαβή του έργουΗ οριστική παραλαβή του έργου

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%9D87%CE%9B1-%CE%966%CE%A4?inline=true

Ο κ. ΠΑΝΟΥΚΛΙΑΣ είναι το στέλεχος των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ της Περιφέρειας, που ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΥ..........στο προηγούμενο έργο του δρόμου ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ ......
Ο ίδιος ήταν που έδινε τις......ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ έργου που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ........ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ .....ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ 1.500.000,00 ΕΥΡΩ ???

ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛ.ΤΕ. ΕΠΕ ???

Η κυρία θεματική επίσης.....που ενέκρινε τις παρατάσεις του ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ......ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ???
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΑΛΕΝΗ.....ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΛΕΥΑΣΤΕΙ ???
ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ???

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ???
ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ......ΕΚΡΟΗ ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ???

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, λοιπόν, ο δρόμος ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ , έχει κατασκευαστεί και ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ 1.500.000,00 ΕΥΡΩ από την εταιρεία ΕΛ.ΤΕ. ΕΠΕ !!!


Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΡΑΦΟ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 32673/2354 /23-05-2013 ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΟΥΚΛΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.......

ΑΛΛΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ !!!!
ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.......ΤΟ ΕΑΠ (ΛΙΓΝΗΤΟΣΗΜΟ ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ !!!!!
Και υπογράφεται από τους ΊΔΙΟΥΣ υπηρεσιακούς παράγοντες !!!
Τελικά αυτές οι υπηρεσίες του σουλτανάτου, μάλλον θέλουν ξεσκαρτάρισμα,.......όλο σε προβλήματα τον οδηγούν με τις......ενέργειές τους, εκτός του ότι κάθεται και στα εδώλια !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ :


ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2013, ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΑΠΟΜ ΤΗΝ ΕΛ.ΤΕ. ΕΠΕ.....
ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ !!!
ΓΙΑ 1.400.000,00 ΕΥΡΩ !!!
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ 3ο ΕΑΠ (ΛΙΓΝΗΤΟΣΗΜΟ ) !!!
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "'ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ '' (στο προηγούμενο έργο έλειπε το Ε.Ο. που σημαίνει Εθνική Οδός .....ΑΛΛΑ δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να ενώνει την ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ με την ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ !!!) Απλά ο πρώτος εργολάβος, έφτιαξε μερικά χιλιόμετρα δρόμου ακόμα !!! μέχρι τα όρια του Νομού Αρκαδίας !!!

Και Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ .....μετά από μερικές δημοπρασίες......έρχεται ο ''ΝΕΟΣ'' κατασκευαστής - ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ του δρόμου ο αδερφός του ''αδερφού'' ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ, με την εταιρεία που έχει μαζί με τα παιδιά του σουλτάνου και παίρνει το έργο !!!
Για τον οποιονδήποτε πιστέψει τις ελαφρές δικαιολογίες του ποδαριού, που πιθανά θα ακουστούν ως απόηχος αυτού του άρθρου, πως τάχα, δεν είναι το ίδιο έργο, αφού η πρώτη εργολαβία αναφέρει " ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ- ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ - ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ'' .......καταθέτουμε πως :

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ......

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΈΡΓΟ ΔΕΝ ΈΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΚΚΟ ΧΑΛΙΚΙΟΥ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.......
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΛΑ , ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ .....
Η ΚΥΡΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΜΥΝΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΕΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ,
ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΔΩΣΕ ''ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ'' ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ
ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
ΑΦΟΥ
ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ !!!!
ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ 2 ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ !!!

ΕΛΕΟΣ !!!!


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μοσκοβισί: Οι ελληνικές αρχές συνέταξαν τον νόμο για τα «κόκκινα δάνεια»Οι ελληνικές αρχές συνέταξαν τόσο το αρχικό όσο και το αναθεωρημένο κείμενο του Ν. 4354/2015 για την διαχείριση των προβληματικών δανείων τονίζει ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην απάντηση του, ο Επίτροπος, διευκρινίζει ότι οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου κειμένου του νόμου 4354/2015, καθώς όπως τονίζει «η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίεται στις ελληνικές αρχές».

Κατά συνέπεια δεν επιβεβαιώνεται τον ισχυρισμό της Κυβέρνησης ότι είχε κατατεθεί πρόταση ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον δανειολήπτη ή στον εγγυητή να εξαγοράσει το δάνειό του πριν αυτό πωληθεί, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των θεσμών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, τονίζει ο ευρωβουλευτής.

Παρά την απουσία της δυνατότητας επαναγοράς του δανείου πριν αυτό πωληθεί όπως γίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένης μεθοδολογίας υπολογισμού της αξίας του δανείου, που θα βοηθούσε στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών ο Επίτροπος Moscovici θεωρεί ότι το υπάρχον σύστημα, όπως έχει ψηφιστεί παρέχει τις απαραίτητες διατάξεις για την προστασία των συμφερόντων των οφειλετών, είτε πρόκειται για πρωτοφειλέτες είτε για εγγυητές.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του επιτρόπου Pierre Moscovici, αρμόδιου για τις οικονομικές και τις δημοσιονομικές σχέσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη:

E-007080/2016

Απάντηση του κ. Moscovici εξ ονόματος της Επιτροπής:


Το πλαίσιο για την εξυπηρέτηση και τη μεταφορά των τραπεζικών δανείων, που θεσπίστηκε με τον νόμο 4354/2015, όπως τροποποιήθηκε με τους νόμους 4389/2016 και 4393/2016 και ισχύει σήμερα, δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε βλάβη για τους δανειολήπτες ή τους εγγυητές στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυπηρέτησης και/ή μεταφοράς, κατά περίπτωση, και δεν θίγει κατά κανένα τρόπο τα καταστατικά ή συμβατικά τους δικαιώματα.
Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία για τη σύνταξη τόσο του αρχικού όσο και του αναθεωρημένου κειμένου του νόμου 4354/2015. Εν προκειμένω, πρέπει να σημειωθεί ότι το μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ της Επιτροπής, η οποία ενεργεί εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος οριοθετεί το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και θέτει τους στόχους που πρέπει να επιδιωχθούν, ενώ η επιλογή των μέτρων και των μεθόδων εφαρμογής επαφίεται στις ελληνικές αρχές.
Όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, το σύστημα που θεσπίστηκε με τον νόμο 4354/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, σε συνδυασμό με τη συναφή παράγωγη νομοθεσία εφαρμογής, καθώς και τον νεοπαγή κώδικα δεοντολογίας, παρέχει σημαντικές κανονιστικές διασφαλίσεις με στόχο την προστασία των έννομων συμφερόντων των οφειλετών, είτε πρόκειται για πρωτοφειλέτες είτε για εγγυητές, ενώ παράλληλα θεσπίζει κατάλληλους μηχανισμούς για την εξεύρεση λύσεων στο υφιστάμενο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τον επίτροπο Pierre Moscovici, αρμόδιου για τις οικονομικές και τις δημοσιονομικές σχέσεις.

Θέμα: Διαχείριση κόκκινων δανείων

Στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος παροχής χρηματοοικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα με τον Νόμο 4354/2015 ψηφίστηκε η απελευθέρωση των δανείων που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες σε ειδικές εταιρείες διαχείρισης (fund).

Συγχρόνως προβλέπεται ότι οι δανειολήπτες και οι εγγυητές δεν θα ενημερώνονται για ενδεχόμενη πώληση του δανείου τους, ούτε θα έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς αγοράς του δανείου τους πριν την πώλησή του.

Η ελληνική Κυβέρνηση δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι είχε κατατεθεί πρόταση ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον δανειολήπτη ή στον εγγυητή να εξαγοράσει το δάνειό του πριν αυτό πωληθεί, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των θεσμών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή:

– Ήταν αίτημα των Θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ESM, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) ή απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να μην έχουν το δικαίωμα οι δανειολήπτες ή οι εγγυητές να εξαγοράσουν το δάνειό τους πριν αυτό πωληθεί;

– Συζητήθηκε ποτέ η ανωτέρω δυνατότητα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων;

– Διαφωνεί η Επιτροπή να παρέχεται η ανωτέρω δυνατότητα στους δανειολήπτες-εγγυητές, εάν ναι για ποιους λόγους, και με ποιον άλλο τρόπο πιστεύει ότι θα μπορούσαν να προστατευθούν οι καταναλωτές;

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΝΔ το 2016 : '' Ο Σαββίδης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα επενδυτή''

Δυστυχώς για σας δεν ξεχνάμε. Ένα μόλις χρόνο πριν η Νέα Δημοκρατία, που και τότε ήταν του Κυριάκου Μητσοτάκη (άρα δεν μπορούμε να πούμε ούτε, ότι λόγω του ότι άλλαξε ο αρχηγός άλλαξε και η πολιτική του κόμματος), δια του εκπροσώπου της στην Βουλή, Σάββα Αναστασιάδη, Βουλευτή Θεσσαλονίκης , θεωρεί τον Ιβάν Σαββίδη  αποτελεί φωτεινό παράδειγμα επενδυτή. Τώρα φυσικά, ο μεγάλος επενδυτής, ο οποίος κινείται βάση των συμφερόντων του, και που είναι υπέρ της κυβέρνησης είναι όργανο διαπλοκής. Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου λέγανε οι παλιότεροι .
Και ας σταματήσει πια αυτό που λέει ο Κυριάκος, ότι δημιουργείται η νέα διαπλοκή, και ας μας κατονομάσει πρώτα την παλιά διαπλοκή. Ποια είναι λοιπόν η παλιά διαπλοκή ; Μήπως η Ντόρα, που έδινε λεφτά του δημοσίου σε αφρικανικές και άλλες χώρες ; Μήπως ο Παπασταύρος ; Μήπως η Novartis; Μήπως το ΣΚΑΙ και ο Αλαφούζος, που τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεστε εκεί ; ή τελικά μήπως ο Κύρηκας Χανίων ;
Αν θέλουμε ένα δυνατό ανεξάρτητο κράτος, ''δυστυχώς'', πρέπει να έχουμε και δυνατούς Έλληνες επιχειρηματίες, όπου θα βοηθιούνται από το κράτος. Όχι δεν λέω να κάνεις χατηράκια, και να μην πληρώνουν φόρους, τύπου Μαρινόπουλου. Αλλά να είναι Έλληνες και να αναπτύσσονται σωστά και δίκαια, όπως ο Σκλαβενίτης, ο Καρέλιας κ.α. Πάντα η Ελλάδα στηρίζονταν στους επιχειρηματίες της. Γουλανδρής, Νιάρχος, Ωνάσης, Τοσίτσας και πάρα πολύ άλλοι. Όταν σταμάτησε αυτό, οδηγηθήκαμε με μαθηματική ακρίβεια, στα μνημόνια. Ένας επιχειρηματίας που στηρίζεται στην εύννοια του κράτους, αργά ή γρηγορα θα καταρρεύσει. Δεν θέλω να πάμε μακριά. Δείτε την Γερμανική κυβέρνηση με πόσο σθένος υποστηρίζει τις εταιρείες στο εξωτερικό. Ακόμα και αυτές που κλέβουν τους άλλους .....
Δείτε το εν λόγω βίντεοTo video είναι από την ομάδα μνήμης 

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιφνιδιαστικές εξελίξεις: Άσκηση ελέγχου ναυσιπλοΐας σε όλο το Αιγαίο ανήγγειλε η Τουρκίατου Γιάννη Πετρίδη
Η Τουρκία ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ξεκινά επιχείρηση αστυνόμευσης στο κέντρο του Αιγαίου (NCAGS), όπου για τέσσερις ημέρες θα μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους, νηοψίες σε εμπορικά σκάφη και αλιευτικά, καλώντας όλα τα παραπλέοντα σκάφη να είναι σε επαφή με το επιχειρησιακό κέντρο της Σμύρνης και να υπακούουν τις εντολές του!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και πάει σε άλλο επίπεδο τις επιθετικές κινήσεις της. Ολα τα πλοία, θα πρέπει ανατολικά των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές, να αναφέρονται στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα με τη NAVTEX 474/17, η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από 15-19 Μαΐου της τετραήμερης επιχείρησης DENIZ KURDU 2017, για «Ναυτική Συνεργασία και Κατεύθυνση Εμπορικών Πλοίων» (Naval Cooperation and Guidance For Shipping- NCAGS) σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, βορείως του 37ο Παραλλήλου, βόρεια δηλαδή της Αμοργού και μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής.

Με τη NAVTEX αυτή καλούνται οι «αρχές ναυσιπλοΐας και τα εμπορικά, αλιευτικά σκάφη, μεγαλύτερα των 300 GRT, να συνεργασθούν με το Τουρκικό Ναυτικό Κέντρο (TNSC) που είναι εγκατεστημένο στη Σμύρνη, χωρίς καθυστέρηση».

Τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη καλούνται επίσης να αναφέρονται απευθείας στο Κέντρο της Σμύρνης όταν πλέουν στις περιοχές της άσκησης και να στέλνουν “FORMAT ALFA” 24 ώρες πριν εισέλθουν στην περιοχή NCAGS.

Στην τουρκική NAVTEX μάλιστα αναφέρονται και η ηλεκτρονική διεύθυνση και τα τηλέφωνα του Κέντρου της Σμύρνης, στα οποία θα πρέπει να... αναφέρονται τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη που πλέουν ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου:

E-MAIL: turkishnavyshippingcenter@dzkk.tsk.tr
TEL: +90 0232 365 58 01 - FAX : +90 0232 367 31 01

Σε διαφορετική περίπτωση θα ελέγχονται από ένοπλα μέσα του τουρκικού κράτους, δηλαδή την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό.

Με την άσκηση αυτή, ενώ ήταν ταυτόχρονα σε ισχύ δύο άλλες NAVTEX - η μία για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γύρω από το Καστελόριζο και η άλλη (NAVTEX 474/17) με πραγματικά πυρά σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των Ψαρών της Σκύρου και της Ευβοίας- η Τουρκία να «στραγγαλίσει» για δέυτερη φορά, μετά την διακοίνωση στον ΟΗΕ περί «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» στην Α.Μεσόγειο, τον «σκληρό πυρήνα» των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντροπή πιά ελεεινοί, ντροπή!..

     Το νέο μνημόνιο αποτελεί τον ορισμό της παράδοσης άνευ όρων,
..είναι η απόλυτη εικόνα του δωσιλογισμού και της προδοσίας.

Και ναι, πρόκειται για νέο μνημόνιο, ασχετο αν δεν αρέσει αυτό στους αριστερούληδες, και άσχετο αν χρησιμοποιεί την αλήθεια αυτή με το όνομά της ο
Κούλης.
Οποιαδήποτε συμφωνία με τους τοκογλύφους "εταίρους" περιέχει καινούργιες απαιτήσεις, φέρνει νέες δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν με νέα μέτρα, άσχετα με το πότε θα εφαρμοστούν,
..αποτελεί, κόντρα στα ελεινά ψέματα των καλόπαιδων, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Η παράδοση της χώρας χωρίς όρους και η απόλυτη προδοσία δεν συνάγεται από τα πολλά καινούργια και εξοντωτικά νέα δημοσιονομικά μέτρα, εναντίον πάντα του λαού,
..δηλαδή εις βάρος των "μη εχόντων", αλλά και των λίγα εχόντων.
Αποδεικνύεται όμως περίτρανα από τις απαιτήσεις των δανειστών που προφανώς δέχτηκαν οι Εφιάλτες, εφ' όσον κατά δήλωσή τους η συμφωνία "έκλεισε",
..απαιτήσεις όπως αυτή που προβλέπει πως το ανώτατο δικαστήριο της χώρας δεν θα μπορεί να κρίνει κάποιον από τους νόμους της συμφωνίας αντισυνταγματικό.
Έτσι:
-Απαιτούν να γίνει νομική γνωμοδότηση (θετική βεβαίως, βεβαίως) ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση συνάδει με το ελληνικό σύνταγμα και με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.
-Απαιτούν υιοθέτηση νομοθεσίας που επιτρέπει στους εισαγγελείς να στέλνουν πληροφορίες στη φορολογική διοίκηση ως απλή πληροφορία χωρίς δεσμευτικό αποτέλεσμα, αφήνοντας στη φορολογική διοίκηση τη διακριτική ευχέρεια να διαχειρίζεται την πληροφορία (δηλαδή στους ίδιους εφ' όσον αυτοί θα ελέγχουν ολόκληρο τον φορολογικό και εισπρακτικό μηχανισμό).
-Οι αρχές να υιοθετήσουν νομοθεσία που θα εμποδίζει τη φορολογική διοίκηση και το προσωπικό της να εφαρμόζει ελέγχους και να κάνει έρευνες με εντολή των εισαγγελέων (για να μπορούν να προστατεύουν τους δικούς τους και τα λυκόρνια των ξένων εταιρειών).
-Οι αρχές να τροποποιήσουν τον νόμο 4177/2013 αφαιρώντας τους περιορισμούς στο μέγεθος και το είδος των καταστημάτων που μπορούν να λειτουργούν την Κυριακή (ο θάνατος του εμποράκου).
-Η διαδικασία καθορισμού του χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας που θα μεταβιβαστεί στο Ταμείο (για να ξεπουληθεί) θα συμφωνηθεί από κοινού μεταξύ των "θεσμών" και των ελληνικών αρχών (διαλιέχτε! ό,τι πάρετε ένα τάληρο).
Και πολλά ίσως ακόμη που ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί ή κρύβονται μέσα σε άλλες παραγράφους της συμφωνίας σαν ρώσικες μπάμπουσκες.

Υπάρχει δηλαδή μία επίθεση (που υπογράφτηκε ή θα υπογραφεί απ' τους νεοφιλελεύθερους αριστερούς) στον νομικό χάρτη της χώρας, ακόμη και εναντίον του καταστατικού χάρτη, δηλαδή του Συντάγματος.
Αν αυτό δεν αποτελεί παράδοση τύπου Τσολάκογλου, τότε τί είναι; Σώσιμο της χώρας; Ανάπτυξη;

Και το ερώτημα εδώ είναι ο τίτλος του σημερινού σχολίου: Δεν υπάρχει όριο πιά σ' αυτή την ντροπή;
Κακώς όμως θα καταλάβουν όσοι νομίσουν πως το ερώτημα απευθύνεται στους Εφιάλτες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το ερώτημα απευθύνεται σ' εμας τους ίδιους.
Εμείς είμαστε οι ελεεινοί αυτοί που επιτρέπουν την προδοσία, την άνευ όρων παράδοση, την καταστροφή.
Σε άλλες χώρες, άλλες εποχές, με άλλους λαούς, για πολύ λιγότερο σημαντικούς λόγους, οι υπεύθυνοι μιάς τέτοιας χρεοκοπίας και εξευτελισμού ενός κράτους θα κινδύνευαν με αγχόνες ή λυντσάρισμα, ή ρίξιμο στα μπουντρούμια ακόμη και χωρίς δίκες.

Βρισκόμαστε όμως σε τούτη την χώρα, σε πιό "πολιτισμένες" εποχές, με τούτον τον αποχαυνωμένο και ελεεινό λαό,
..που προκειμένου να μην χάσει την βολή του,
..ή να μην διακινδυνεύσει ό,τι απέμεινε απ' αυτήν,
..θυσιάζει τα παιδιά του και την ίδια την χώρα.

Ντροπή πια, ελεεινοί!
Ντροπή!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Εισαγγελία οι φάκελοι με τις επιχορηγήσεις του ΥΠΕΞ επί υπουργίας Μπακογιάννη


  • Στο μικροσκόπιο των αρχών οι επιχορηγήσεις του Εξωτερικών επί υπουργίας Μπακογιάννη
  • Έγινε ανάκτηση ποσού 2,5 εκατ. δολαρίων

Στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς διαβιβάστηκαν φάκελοι σχετικοί με το Μνημόνιο Κατανόησης με την «Αφρικανική Ένωση» και το Μνημόνιο Κατανόησης για το «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», όπως κάνει γνωστό, σε έγγραφό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς διαβίβασε το εν λόγω έγγραφο σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την ανάκτηση ποσών που είχαν δοθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κατά την περίοδο 2008-2009 επί υπουργίας Μπακογιάννη.

«Όπως γνωρίζετε, από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της 30 Μαρτίου τρέχοντος έτους, επεστράφη στις 24 Μαρτίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν μακρών και επίπονων προσπαθειών, το ποσό των 2,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ που κατεβλήθη το 2008 στο Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενημερώνει επίσης τη Βουλή ότι «οι φάκελοι σχετικά με: (α) το Μνημόνιο Κατανόησης με την «Αφρικανική Ένωση» και (β) το Μνημόνιο Κατανόησης με το προαναφερθέν «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», για τα οποία η χώρα μας κατέβαλε από 4 εκατ. ευρώ για το κάθε ένα, έχουν σταλεί στην κα Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Ταυτόχρονα καταβάλλονται προσπάθειες επιστροφής στη χώρα μας αδιάθετων ποσών από όλα τα Μνημόνια Κατανόησης που υπέγραψε η Ελλάδα κατά τα έτη 2008 και 2009.
Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε ζητήσει να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, σε ποιες ενέργειες προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να αποδοθούν οι διαπιστούμενες ευθύνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει στην ανακοίνωσή του, πως διαπιστώθηκε ότι «τα παραπάνω προγράμματα ουδέποτε υλοποιήθηκαν».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίθεση της ΝΔ στον Καμμένο γιατί δεν συναινεί στο όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια

14 βουλευτές της ΝΔ για τις δηλώσεις Καμμένου περί της εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια

Nα πάρει θέση στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, καλούν τον υπουργό Εξωτερικών 14 βουλευτές της ΝΔ, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή σήμερα, Τρίτη.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ, «στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (7/5/2017) ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:

α. «Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου».
β. «Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής».
γ. «δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου 'Μακεδονία'».

«Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη», υπογραμμίζουν οι βουλευτές της ΝΔ και επισημαίνουν ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή (2002, Book XIII, Skopje, 2005, σσ. 34), ο συνολικός πληθυσμός της πΓΔΜ ήταν 2.022.547 άτομα, εκ των οποίων η 1.297.981 ή το 64% είναι Σλαβομακεδόνες, και 509.083 ή 25,2% είναι Αλβανοί».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν, ταυτόχρονα, ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Με αυτές τις επισημάνσεις, οι βουλευτές επερωτούν τον υπουργό Εξωτερικών αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ, αν αντικατοπτρίζουν οι θέσεις του ΥΕΘΑ περί «δημιουργίας χριστιανικού τόξου» την επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών, ποια τελικά είναι η επίσημη θέση της χώρας αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ, «εκείνη που αναφέρει το ΥΠΕΞ ή εκείνη που δηλώνει ο ΥΕΘΑ» και αν «αποτελούν οι αναφορές του ΥΕΘΑ τη γενικότερη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται η βαλκανική πολιτική της Ελλάδας».

Κουμουτσάκος: Ανερμάτιστες οι τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας

Η ΝΔ αναφερόμενη στην επίκαιρη επερώτηση που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, χαρακτηρίζει ανερμάτιστες τις τοποθετήσεις του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας σχετικά με την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στα Βαλκάνια.

«Είναι εκπληκτικές και ανησυχητικές οι απιθανότητες που εξέφρασε κατά την τελευταία του συνέντευξη του ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης και επέμεινε ότι συνιστά «απιθανότητες ο ισχυρισμός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στα Σκόπια είναι Αλβανικής καταγωγής! Ή ότι η λύση στα Βαλκάνια είναι η δημιουργία και η αντιπαράθεση "τόξων"! Απιθανότητες που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις και εν δυνάμει απειλές».

«Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη», δήλωσε ο κ.Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «το ερώτημα συνεπώς είναι εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών υιοθετούν ή συμφωνούν με αυτές τις ανερμάτιστες τοποθετήσεις που αγνοούν ακόμα και βασικά δεδομένα εξωτερικής πολιτικής».

Την επίκαιρη επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης 'Αδωνης, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλειστηριασμοί κατοικίας μ’ ένα κλικ

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της κατάσχεσης ακινήτων θα βρεθούν στα τέλη του καλοκαιριού χιλιάδες ιδιοκτήτες με χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση που ανοίγει τον δρόμο για… ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τα... σφυράκια στο ίντερνετ θα αρχίσουν να χτυπούν χωρίς η απεργία των συμβολαιογράφων ή οι κινητοποιήσεις συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών να μπλοκάρουν πλέον τη διαδικασία στα Ειρηνοδικεία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θ. Μητράκος, η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή και θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου. Όπως είπε, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ουσιαστική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, που επιβαρύνουν το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μπορούν να διεξάγονται χωρίς φυσική παρουσία, με ηλεκτρονικά «χτυπήματα» των ακινήτων από τους ενδιαφερόμενους.

Μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε ότι τα πρώτα δείγματα και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τριμήνων του 2016, για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι τράπεζες στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, είναι ενθαρρυντικά.

Μειώνονται τα «κόκκινα» δάνεια

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης θα επιτευχθεί κατά τη διετία 2018-19 και θα οφείλεται σε επιτυχείς ρυθμίσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από τακτική εξυπηρέτηση των δανείων, χωρίς καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων, όπως ισχύει σήμερα.

Το συνολικό... όφελος εκτιμάται σε 30,8 δισ. ευρώ, από διαγραφές δανείων ύψους 13,9 δισ. ευρώ, καθώς και, σε μικρότερο βαθμό, από ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων (11,5 δις) και μεταβιβάσεις δανείων (7,4 δισ. ευρώ).

Αντίθετα, αρνητική συμβολή εκτιμάται ότι θα έχει η συσσώρευση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (30,4 δισ. ευρώ).

Η αξονική των δανείων

Βάσει στοιχείων, το 44,7% (σχεδόν ένα στα δύο) των δανείων εμφανίζει καθυστέρηση. Ειδικότερα:

-στεγαστικά: 41,5%
-επιχειρηματικά: 44,4%
-καταναλωτικά: 54%.

Στα επιχειρηματικά δάνεια υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση. Την καλύτερη εικόνα εμφανίζουν τα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις (26,6%) και χειρότερη τα δάνεια των επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους (58,9%) και κυρίως των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών (68,3%).

Την ίδια στιγμή, υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων καταγράφονται στην πλειονότητα των τομέων οικονομικής δραστηριότητας, με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στους κλάδους του εμπορίου (59,6%), των κατασκευών (54,7%) και της μεταποίησης (46,4%).

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εργάνη: Ρεκόρ 16 ετών στο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων


Θετικό κατά 92.132 θέσεις εργασίας είναι το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Απρίλιο του 2017, όπως κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», μια επίδοση που, σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας, είναι η υψηλότερη μηνιαία από το 2001 έως σήμερα.

Με αφορμή τη δημοσιοποιημένη έκθεση, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έκανε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει πως «τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" επιβεβαιώνουν τη θετική δυναμική που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας, η καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς αλλά και η ποιοτική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων, αποτελούν προτεραιότητες αιχμής για την κυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Απριλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 224.181, ενώ οι αποχωρήσεις σε 132.049. Από τις 132.049 συνολικά αποχωρήσεις, οι 68.670 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 63.379 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Απρίλιο του 2016 οι προσλήψεις ήταν 215.176 και οι αποχωρήσεις 124.545.

Το ισοζύγιο ροών για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2017 είναι θετικό κατά 125.770 θέσεις εργασίας και συνιστά την υψηλότερη καταγραφή πρώτου τετραμήνου από το 2001 έως σήμερα. Ο Απρίλιος 2017 είναι ο τρίτος σε σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κατέγραψε τον Απρίλιο του 2017 αύξηση και επικράτηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 54,91% του συνόλου, και μείωση του ποσοστού των προσλήψεων με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, που αποτέλεσαν το 45,09% των προσλήψεων.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....