Διυλιστήριο: 11/03/13
ροη αναρτησεων

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τορπίλη στη συμφωνία COSCO - ΟΛΠ

Επικίνδυνα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας με πρωταγωνιστές τις βόρειες χώρες της Ευρώπης, μοιάζουν να κρύβονται στο παρασκήνιο της υπόθεσης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Μια υπόθεση που η Κομισιόν έχει μετατρέψει σε διαπραγματευτικό θρίλερ, απειλώντας να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με τους Κινέζους.

Πίσω από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανάψει το πράσινο φως για τη συμφωνία με την Cosco βρίσκεται η δυσαρέσκεια χωρών όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο που βλέπουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα να πλήττονται από τη διείσδυση των Κινέζων στην ΕΕ.
Η ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας με την είσοδο των Κινέζων στον ΟΛΠ φέρνει τον Πειραιά σε πλεονεκτική θέση έναντι των βόρειων λιμανιών της Ευρώπης (Αμβούργο, Ρότερνταμ, Αμβέρσα), απειλώντας τις παραδοσιακές πύλες εισόδου των προϊόντων στην Ευρώπη.
Υπό την πίεση των ισχυρών Γερμανών, η Κομισιόν με αλλεπάλληλες -εδώ και μήνες- επιστολές προς την ελληνική κυβέρνηση επιμένει να ζητά απαντήσεις που αφορούν την επικείμενη συμφωνία με την Cosco, τινάζοντας στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Μετά τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα 23 ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον φιλικό διακανονισμό ανάμεσα στον ΟΛΠ και την κινεζική εταιρεία, η Κομισιόν «ξαναχτύπησε» με νέα επιστολή που περιλαμβάνει 14 ερωτήματα για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Με απορίες που προκαλούν... απορία, οι Ευρωπαίοι για ακόμη μία φορά παγώνουν τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας του ΟΛΠ με την Cosco. Ζητούν για παράδειγμα να μάθουν γιατί είναι απαραίτητο να επεκταθεί η δυναμικότητα του λιμανιού, πέραν του αρχικού σχεδιασμού, ρωτούν γιατί η εκτιμώμενη αύξηση της εμπορευματικής κίνησης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες υποδομές του λιμανιού, ενώ ζητούν κάθε διαθέσιμο εσωτερικό έγγραφο που είχε προετοιμαστεί, εν όψει των διαπραγματεύσεων για την αρχική συμφωνία παραχώρησης και τις τροποποιήσεις που ακολούθησαν.

Την ίδια ώρα, η τρόικα εναντιώνεται ευθέως στην υπογραφή του φιλικού διακανονισμού και ζητά την άμεση πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΠ.
Η υπόθεση θυμίζει θέατρο του παραλόγου, καθώς την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στην Κομισιόν για την υπόθεση της υπογραφής του φιλικού, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, η τρόικα απαιτεί να διακοπούν οι συζητήσεις με τους Κινέζους και να προχωρήσει στον διαγωνισμό πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι εάν παραχωρηθεί και η δυτική πλευρά του προβλήτα ΙΙΙ στην Cosco, το τίμημα του ΟΛΠ θα μειωθεί και αυτό μοιραία οδηγεί στη μη επίτευξη του κυβερνητικού στόχου για τα απαιτούμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα άθελά της, εν μέσω μιας παγκοσμίων διαστάσεων ανατροπή στον χάρτη του δικτύου μεταφορών βρέθηκε σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των ισχυρών της Ευρώπης. Το γεγονός ότι η «καρδιά» του κέντρου παραγωγής στον πλανήτη χτυπά πλέον στην Ασία και όχι στην Αμερική, ανέδειξε την στρατηγικής σημασίας θέση του Πειραιά και η διείσδυση των Κινέζων στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας φαντάζει ως ο χειρότερος εφιάλτης για τις βόρειες χώρες.


Στον αέρα επένδυση 230 εκατ. στο λιμάνι


Η ελληνοκινεζική συμφωνία που δεν βρίσκει υποστήριξη από την τρόικα και παραμένει στον αέρα λόγω των βέτο που έχει προβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου προβλήτα στο δυτικό τμήμα του λιμανιού και την κατασκευή νέου προβλήτα πετρελαιοειδών για λογαριασμό του ΟΛΠ, που θα εξοφλήσει ο Οργανισμός σε 15 χρόνια, με αντάλλαγμα την αναστολή του ελάχιστου εγγυημένου τιμήματος που καταβάλλουν σε ετήσια βάση, έως ότου το ελληνικό ΑΕΠ επανέλθει στα επίπεδα του 2009.


Η ελληνική απάντηση στο κοινοτικό βέτο


Η ελληνική πλευρά -με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να έχει αναλάβει την υπόθεση- βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους κοινοτικούς αξιωματούχους, στοιχειοθετώντας: πρώτον, ότι η επέκταση της σύμβασης είναι μια συμφωνία που υπαγορεύεται από την πρώτη σύναψη του 2008 και δεύτερον ότι σε καμία περίπτωση η συμφωνία αυτή δεν μειώνει την αξία του ΟΛΠ εν όψει της αποκρατικοποίησης.

Οι απαντήσεις της ελληνικής πλευράς θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία με τα οποία θα αποδεικνύεται ότι ο φιλικός διακανονισμός δεν συνιστά κρατική ενίσχυση του ελληνικού κράτους προς την κινεζική εταιρεία. Παράλληλα, θα υπογραμμίζει ότι εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με την Cosco, η κινεζική πλευρά θα προσφύγει στη διεθνή διαιτησία, καθυστερώντας τις διαδικασίες όλης της αποκρατικοποίησης του λιμανιού, εξέλιξη που δεν επιθυμεί και η Κομισιόν.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοσιογραφία που ''σκοτώνει''..

Σε τί ακριβώς ωφέλησε την ενημέρωση του κόσμου η αναλυτική εξήγηση της διαδρομής της σφαίρας μέσα στο σώμα του άτυχου θύματος;

Μάθαμε κάτι παραπάνω από το ότι η σφαίρα έστριψε γωνία ήπατος και σπλήνας ή πήρε τον περιφερειακό της αορτής, σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης;

Η δημοσιοκαφρίλα και οκανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Και βέβαια η τέχνη του αποπροσανατολισμού.
Διότι η υπερπληροφόρηση όσο και η παραπληροφόρηση έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα: την μή πραγματική πληροφόρηση, και την εκτροπή του ενδιαφέροντος από τα πραγματικά γεγονότα!
Ο δημοσιογράφος που την ''στήνει'' έξω απ' την μονάδα εντατικής θεραπείας και κατακλύζει κάθε τόσο και λιγάκι την κοινή γνώμη με άχρηστες ιατρικές λεπτομέρειες, είναι εξ' ίσου επικίνδυνος με το μεγαλοδημοσιογράφο-αναλυτή-συστημικό παπαγάλο που σπεύδει να προϊδεάσει για τάχα τρομοκρατική δράση κάποιας ''σέχτας'', κατά προτίμηση αριστερίστικης οργάνωσης..

Τόσο ο επαγγελματικός σχεδιασμός και εκτέλεση της συγκεκριμένης δολοφονικής αποστολής της περασμένης Παρασκευής, όσο και η ''πρεμούρα'' των μνημονιακών καναλιών για υπερπληροφόρηση, η καθοδήγηση της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένα συμπεράσματα (σέχτες,τρομοκρατίες και λοιπά εμπριμέ!), και προπαντός Η ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, οδηγούν στα σωστά συμπεράσματα:

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ένα επαγγελματικό πρακτορικού τύπου χτύπημα, που διεθνώς μόνον κρατικές μυστικές υπηρεσίες (ή υπόγεια και αφανή παρακλάδια τους) μπορούν να πραγματοποιήσουν, με διάφορα κατά περίπτωση προσδοκόμενα οφέλη.
Συνήθως τα οφέλη αυτά αφορούν το δημόσιο προφίλ, και τις άμεσες επιδιώξεις κάποιας κυβέρνησης ή καθεστώτος.

Μία μόνον επισήμανση:
Τα τελευταία χρόνια το ''αίμα'' στην χώρα μας, τόσο μεταφορικά (ανεργία, φτωχοποίηση κλπ) όσο και κυριολεκτικά (αυτοκτονίες), χύνεται μετά την υπογραφή των μνημονίων και των διάφορων ''προαπαιτούμενων'' και εφαρμοστικών νόμων.
Τώρα, άρχισε να χύνεται και πρίν!

Με την ''ευγενική χορηγία'' και της δημοσιογραφίας..

www;diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκκλησίες με… ασυνήθιστη αρχιτεκτονική!

Λόγω θέσης, τοποθεσίας, υλικών κατασκευής αλλά και κάποιας ασυνήθιστης ιστορίας που κρύβουν πίσω τους, οι εκκλησίες που θα δείτε στη συνέχεια είναι ασυνήθιστες και παράδοξες. Από το ένα σημείο της γης στο άλλο, μοναδικά αρχιτεκτονικά κτήρια αλλά και κατανυκτικοί χώροι θρησκευτικής λατρείας προκαλούν το θαυμασμό μας...




1. Borgund Stavechurch (1180-1250) – Lærdal, Νορβηγία



Χτίστηκε μεταξύ 1180 και 1250 μ.Χ. και είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη με ξύλινες σανίδες.

2. Las Lajas Cathedral ( 1949 ) – Κολομβία



Ολοκληρώθηκε το 1949 και βρίσκεται 300 μέτρα από τον πυθμένα ενός φαραγγιού.

3. Hallgrímskirkja ( 1986 ) – Ρέικιαβικ , Ισλανδία



Το ψηλότερο κτίριο στην Ισλανδία, κατασκευασμένο να μοιάζει σαν λάβα που ρέει από ένα ηφαίστειο.

4. Thorncrown Chapel ( 1980 ) – Eureka Springs, Αρκάνσας



Χτισμένη το 1980, διαθέτει 625 παράθυρα και αρκετά τετραγωνικά μέτρα γυαλιού, ενώο αρχιτέκτονάς της τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου για τον 20ό αιώνα.

5. Temppeliaukio ( 1969 ) – Ελσίνκι, Φινλανδία



Γνωστή ως «η εκκλησια του βράχου», λόγω της θέσης είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Ελσίνκι.

6. San Miguel Del Fai ( 10ος αιώνας) – Καταλονία, Ισπανία



Χτισμένο το 10ο αιώνα, λίγο έξω από την Βαρκελώνη, το μοναστήρι δεσπόζει στα βράχια, σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

7. Trinity Church ( 2004 ) – King George Island, Ανταρκτική



Είναι η εκκλησία που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του πλανήτη αλλά και η πιο μοναχική στον κόσμο.

8. Μετέωρα ( 14ος αιώνας) – Θεσσαλία , Ελλάδα



Χτισμένα πάνω σε ψηλά βράχια, αυτά τα ελληνικά μοναστήρια έσωσαν τους ορθόδοξους μοναχούς από τους Τούρκους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής αλλά και οι κατανυκτικότητα των ιερών είναι ξεχωριστές.

9. Church of St. Jean (12ος αιώνας ) – Aubeterre sur Dronne, Γαλλία



Είναι η μεγαλύτερη υπόγεια εκκλησία στον κόσμο, σκαλισμένη πάνω σε βράχους ασβεστόλιθου.

10 . Βασιλική του Αγίου Πίου Χ ( 1958 ) – Λούρδη, Γαλλία



Εκτείνεται για πάνω από 600 μέτρα σε μήκος ( πάνω από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου!) και μπορεί να φιλοξενλησει πάνω από 24.000 προσκυνητές.

11. Sagrada Familia ( 1882 – σήμερα) – Βαρκελώνη, Ισπανία



Σχεδιασμένη από τον διάσημο Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί το 1883, η εκκλησία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2026, ενώ αποτελεί σπάνιο δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανδρέας Παπανδρέου 1995... στιγμές ειλικρίνειας...

...Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. συμφερόντων, όταν λέγω, ρητά! Δεν θέλω ν' αποκαλύψω ονόματα - ποιοι μίλησαν και τι είπαν· ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ, ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΔΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ...


www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μισθός της Κυριακής

Η Βίβλος αναφέρει ότι την έβδομη ημέρα της δημιουργίας ο Θεός αναπαύτηκε. Την ημέρα της ανάπαυσης οι Χριστιανοί την αντάλλαξαν με την Μία του Σαββάτου που συμπίπτει με την ανάσταση του Κυρίου και ονομάστηκε Κυριακή ενώ η επόμενη συνεχίζει να ονομάζεται Δευτέρα. Ο Πατροκοσμάς έλεγε ότι ο μισθός της Κυριακής δεν φτουράει και τελικά χάνεται σε κακοτυχίες και αρρώστιες. Πριν από μερικές δεκαετίες μας επέβαλαν την αργία του εβραϊκού Σαββάτου που την δεχθήκαμε σαν φιλολαϊκό δήθεν μέτρο. Τώρα προχωράνε ένα βήμα πιο πέρα και θέλουν να επιβάλουν την Κυριακή ως εργάσιμη πλέον ημέρα αναιρώντας κάθε υποστατική ιδιότητα της ανθρώπινης φύσης για την απαραίτητη εναλλαγή δημιουργίας και ανάπαυσης που ανανεώνει όχι μόνο τις δυνάμεις αλλά και ανακατατάσσει τη σκέψη συμβάλλοντας στην αυτοσυνειδησία του είναι. Κάτι σαν την εναλλαγή ξύπνιου και ύπνου που αν διαταραχθεί διαταράσσεται όλος ο οργανισμός.

Η δικαιολογία που προτάσσει η υπάρχουσα ετερογενής κυβέρνηση, προεξάρχοντος του εκποιητή της ελληνικής περιουσίας και νυν ενεργούντος ως εκπορνευτή και της ελληνικής ψυχής κ. Κωστή Χατζηδάκη, είναι η ανάγκη κυκλοφορίας του χρήματος για τη δημιουργία ρευστότητας στην αγορά. Είναι η μεγαλύτερη ανοησία που έχουν το θράσος να προτείνουν αποκαλώντας μάλιστα ο υπουργός "μουρμούρηδες" όσους διαμαρτύρονται για αυτή την ιεροσυλία.
Καταρχήν υπό κανονικές συνθήκες το χρήμα, που αντιπροσωπεύει κάποια αξία, δημιουργείται από την ύπαρξη παραγωγής και ανάλογα με το πόσα πολλά χάρτινα νομίσματα τυπώνουν οι αρχές εξαρτάται και η αγοραστική αξία κάθε χαρτιού. Η κυκλοφορία του χρήματος δημιουργείται όταν ο κατέχων το χαρτί δεν το φυλάει στο σεντούκι του αλλά είτε το ξοδεύει με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών ή το καταθέτει στην τράπεζα με μικρό επιτόκιο ώστε η τράπεζα να το δανείσει στον επιχειρηματία με μεγαλύτερο και αυτός να παράγει πολλαπλάσια αγαθά. Με αυτή την παραγωγή ο επιχειρηματίας θα αγοράσει πρώτες ύλες, θα πληρώσει μισθούς, θα ξεπληρώσει τα δάνεια, και θα δημιουργήσει την αξία που για αυτόν είναι το κέρδος, που συνιστά και την κινητήριο δύναμη του, είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε το κράτος. Προσωπικά βέβαια δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει κράτος ως επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Όμως το ζητούμενο εν προκειμένου είναι η δημιουργουμένη ψεύτικη αντίληψη ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την κυκλοφορία του χρήματος. Όπως είπαμε η κυκλοφορία του χρήματος επιτυγχάνεται με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών ή με την κατάθεση του στις τράπεζες εφόσον βέβαια αυτές το χρησιμοποιούν για την χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων και όχι για να τζογάρουν σε μολυσμένα τραπεζικά προϊόντα (π.χ. CDS). Αυτά είναι μία από τις αιτίες που έχει εξαφανιστεί το χρήμα από την αγορά.

Τώρα, το που και το πότε ο κατέχων το τυπωμένο νόμισμα θα το καταναλώσει, και με ποιόν από τους τρόπους που ήδη αναφέραμε, εξαρτάται από το ποσό που κατέχει και την προτεραιότητα των αναγκών του για τροφή, ένδυση, στέγη, υγεία, μόρφωση, διασκέδαση ή και ικανοποίηση εκκεντρικών επιθυμιών του. Εάν χρειάζομαι παπούτσια και έχω τα χρήματα τίποτε δεν με εμποδίζει να τα αγοράσω από Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο που οι περισσότεροι δεν εργάζονται και έχουν τον χρόνο να το κάνουν.

Από την μεριά των καταστηματαρχών, που κατά πλειονότητα είναι οικογενειακές επιχειρήσεις με μικρό αριθμό υπαλλήλων, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής σημαίνει αφενός εξουθένωση αφετέρου μία αύξηση των δαπανών χωρίς να αυξηθεί ο συνολικός εβδομαδιαίος τζίρος αφού οι πελάτες της εβδομάδος θα είναι οι ίδιοι. Επομένως όσοι δεν ανοίγουν την Κυριακή θα χάνουν ένα μέρος του τζίρου, που θα έχει κατανεμηθεί σε επτά αντί για έξι ημέρες. Όσοι πάλι ανοίγουν την Κυριακή θα έχουν συνολικά τον ίδιο εβδομαδιαίο τζίρο αλλά με έξοδα επτά αντί έξι ημερών εργασίας. Κανείς δεν θα αγοράσει δεύτερο ζευγάρι παπούτσια επειδή είναι ανοικτά την Κυριακή.

Με μαθηματική ακρίβεια το προβλεπόμενο αποτέλεσμα είναι αφενός να χάσουμε την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας και αφετέρου να ζημιωθούν και να κλείσουν πολλοί μικρομεσαίοι έμποροι προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων που τα περισσότερα είναι ξένα και έχουν τη δυνατότητα να εναλλάσσουν το ίδιο προσωπικό σε επτά αντί για έξι ημέρες. Η κυκλοφορία του χρήματος και η παραγωγή δεν πρόκειται να αυξηθούν και αυτό που θα γίνει είναι να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αφού όλοι οι άνεργοι που θα δημιουργηθούν θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στην εύρεση εργασίας, που ήδη επιβαρύνεται καθημερινά από την εισροή παράνομων μεταναστών.

Δυστυχώς ο λαός αυτός είναι τόσο εκμαυλισμένος και αποπροσανατολισμένος που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το πολυσκεφθεί το ένα ευρώ που έχει να το καταναλώσει την Κυριακή αντί για οποιαδήποτε άλλη ημέρα με την ψευδαίσθηση ότι συμβάλλει στην κυκλοφορία του χρήματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αισθάνεται και ελεύθερος πλέον που δεν θα δεσμεύεται ούτε νοητικά από την παράδοση που του συνιστά να πάει την Κυριακή στην εκκλησία. Αυτό είναι η πρόοδος που οδηγεί τους λαούς στη υποδούλωση με χαρές και με τραγούδια μέσα από τους ανθόσπαρτους δρόμους που οδηγούν στην κόλαση. Εάν κάποια μειοψηφία τολμήσει να αντισταθεί είδατε πως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να περάσουν έναν δήθεν αντιτρομοκρατικό νόμο που θα μας δέσει όλους χειροπόδαρα. Ένα είναι το καθήκον μας προς την πατρίδα που υπερέχει παντός άλλου. Να τους ανατρέψουμε!

Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης

Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....