Διυλιστήριο: 11/04/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Θαυματουργό ελληνικό προϊόν καινοτομίας το feedback cake, βάζει «φωτιά» στον μεταβολισμό και δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας !

Κάθε χρόνο παρακολουθούμε το TEDxAcademy κυρίως γιατί σε πείσμα των καιρών μας ανεβάζει το ηθικό. Μαθαίνουμε ιστορίες επιτυχίας ανθρώπων που είχαν όραμα, το ακολούθησαν, δούλεψαν σκληρά –πολλές φορές ενάντια στις δυσκολίες που συνάντησαν- και τελικά τα κατάφεραν.


Στη φετινή διοργάνωση, γράφει το toarkoudi.gr, «ανακαλύψαμε» τον καθηγητή του Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα. Ξεκινώντας την ομιλία του μας κάλεσε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο των Πανεπιστημίων σήμερα λέγοντας, «το Πανεπιστήμιο παράγει δύο προϊόντα. Την έρευνα και τον απόφοιτο. Αν δεν υπάρχει κάποιος που θέλει να αγοράσει και τα δύο αυτά, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ως κοινωνία τι θα κάνουμε με αυτό το Πανεπιστήμια». Αλλά σαν άνθρωπος της δράσης δεν έμεινε εκεί, στη συνέχεια της ομιλίας του μας υπέδειξε μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί το Πανεπιστήμιο, ώστε τα «προϊόντα» του να είναι ταυτόχρονα παραγωγικά και προσοδοφόρα.

Η ιστορία έχει ως εξής: επιστρέφοντας το 1992 από τη Βοστώνη, όπου εργαζόταν σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Harvard στο τμήμα Ιατρικής, στην ελληνική «πραγματικότητα», αναρωτιόταν συνεχώς το λόγο της επιστροφής του, «ρίχνοντάς» το στην έρευνα και τον αθλητισμό. Μια μέρα και ενώ επέστρεφε με το ποδήλατό του στη Λάρισα –κάτι τέτοιες ώρες που το μυαλό είναι άδειο έρχονται οι καλύτερες ιδέες- του μύρισε τυρί. Κάποιο τυροκομείο της περιοχής πετούσε τα απόβλητά του, δηλαδή το τυρόγαλα, στην ύπαιθρο. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε κιλό τυριού παράγονται 9 κιλά τυρόγαλα, το οποίο είναι τόσο ρυπογόνο, που τα απόβλητα ενός μόνο τυροκομείου αντιστοιχούν με τα απόβλητα μιας πόλης 30.000 κατοίκων! Παρά τις βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον, οι περισσότεροι παραγωγοί στην Ελλάδα συνεχίζουν να ρίχνουν το τυρόγαλα σε ποτάμια και λίμνες δημιουργώντας τεράστια οικολογική ζημιά. Για το λόγο αυτό η Νομαρχεία Λάρισας ανέθεσε το 2006 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να εκπονήσει μια μελέτη για τη διαχείριση του τυρογάλακτος. Από την άλλη, το τυρόγαλα βλαβερό για το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα θρεπτικό καθώς περιέχει πρωτεΐνες μεγάλης βιολογικής (ίσως της μεγαλύτερης που υπάρχουν στη φύση) για τον οργανισμό. Τα παραπάνω δεδομένα συνδυάστηκαν στο μυαλό του ειδικού σε ζητήματα διατροφής, κ. Κουρέτα, και έτσι γεννήθηκε η ιδέα να της εκμετάλλευσης του πολύτιμου «αποβλήτου» για την παραγωγή ενός θαυματουργού κέικ, του FEED-BACK cake.



Πρόκειται για ένα βιολειτουργικό προϊόν, που σημαίνει ότι δημιουργήθηκε σε επιστημονικά εργαστήρια βασιζόμενο σε χρόνια έρευνα, σχεδιασμένο για να προάγει την λειτουργία του μεταβολισμού και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων. Συγκεκριμένα, το FEED-BACK cake βασίζεται στην πρωτεΐνη που απομονώνεται από το τυρόγαλα και σ’ ένα μίγμα πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων. Η σύστασή του κάνει το FEED-BACK cake την ιδανική τροφή για τον καταπονημένο οργανισμό, καταφέρνοντας να δημιουργήσει μέσα στο αίμα τις καλύτερες προϋποθέσεις απορρόφησης των πρωτεϊνών και των σακχάρων μειώνοντας το σάκχαρο που μπορεί να γίνει λίπος στο σώμα. Ακριβώς γι’ αυτό σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, «πρόκειται για ένα προϊόν ιδανικό για αθλητές κι επίσης βοηθάει (όπως έχουν δείξει κλινικές μελέτες) καρκινοπαθείς, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία».

Μικρό, αφού ζυγίζει μόλις 80 γρ., αλλά θαυματουργό, αφού μπορεί να συντηρήσει ένα παιδί για ένα ολόκληρο 24ωρο, το FEED-BACK cake θα μπορούσε να είναι, σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, ένα «όπλο πράσινης διπλωματίας για τη χώρα μας» που θα συνέβαλε καθοριστικά στην επίλυση του προβλήματος σίτισης στις χώρες του τρίτου κόσμου. Τέλος, το FEED-BACK cake, όπως υποδεικνύει και το όνομά του στα ελληνικά (μεταφράζεται ως ανάδραση ή ανατροφοδότηση), προσφέρει και περιβαλλοντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία. Όπως εξηγεί ο κ. Κουρέτας «τουλάχιστον ένα μέρος των αποβλήτων αξιοποιείται, αντί να καταλήγει ελεύθερα στο περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προκύπτει ένα νέο καινοτόμο τρόφιμο, προϊόν πράσινης επιχειρηματικότητας, που στηρίζει την τοπική κοινωνία». Ο ίδιος επισημαίνει ότι « οι τυροκόμοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το τυρόγαλα, αποκτώντας έτσι μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος. Μια μονάδα αξιοποίησης του υποπροϊόντος θα τους στοίχιζε 0,3 ευρώ ανά κιλό τυριού».

Το ενδιαφέρον από τις αγορές του εξωτερικού, ξεκίνησε πριν ακόμα βγει το προϊόν στην αγορά. «Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συνήθως, μας ανακαλύπτουν πρώτα εκτός συνόρων», σχολιάζει ο καθηγητής. Κρούσεις ενδιαφέροντος έχουν γίνει από δημοφιλείς ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και τον αμερικανικό στρατό! Πρόσφατα το γαλλογερμανικό κανάλι έκανε ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στην καινοτόμο προσπάθεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο γνωρίζει θερμή αποδοχή από το κοινό, ενώ έχει συμφωνηθεί και ένα νέο με το Deutsche Welle.



Εντωμεταξύ, η έρευνα στο εργαστήριο του Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεχίζεται για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων. Το feedback Cake έχει ακολουθήσει το Feta Bar και το Cocao Protein Cookie, ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ και άλλων σκευασμάτων. Ο κ. Κουρέτας ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας, ότι αυτή στιγμή «επιστρέφει στο ελληνικό κράτος το δεκαπλάσιο του μισθού του» από την εκμετάλλευση των προϊόντων της έρευνάς του, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δεν πρόκειται για στείρα πληροφορία που αφορά ελάχιστους.
Τα προϊόντα FEED-BACK μπορείτε να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά στο feedbackshop ή να τα προμηθευτείτε από επιλεγμένα καταστήματα.
πηγή



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα από τον κόσμο....με μια ματιά

ΑΣΙΑ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 

Στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκε τρομοκράτης, είχε στόχο Ερντογάν-Γκιουλ
Τον ισχυρισμό ύπαρξης σχεδίου δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμντουλάχ Γκιουλ από την DHKP-C και την αποκάλυψη του σχεδίου με τη συνδρομή των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών γράφει η εφημερίδα Ηürriyet.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ηδη οι τουρκικές αρχές με το άκουσμα της πληροφορίας έχουν εισβάλει σε διάφορα σπίτια και κρατούνται 7 άτομα ανάμεσα τους και ο Φερίτ Μουτλού ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα δραστών της DHKP-C και εισήλθε στην Τουρκία πριν από 20 ημέρες γράφει η εφημερίδα και αναφέρει πως « σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της οργάνωσης ήταν χτύπημα το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης όπου συμμετείχαν ο Γκιουλ και ο Ερντογάν». οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση καθώς έλαβαν την πληροφορία ο Φερίτ Μουτλού είχε έρθει στην Τουρκία, ο οποίος είχε εκπαιδευθεί στην Ελλάδα για τα εκρηκτικά.
On alert



Η τουρκική συνοριοφυλακή κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χημικών όπλων. Το Σάββατο το βράδυ, εντοπίστηκαν τρία αυτοκίνητα που πέρασαν παράνομα στο τουρκικό έδαφος, στην πόλη Narlıca του Χατάι.
Ένας από τους οδηγούς συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο εξαφανίστηκαν στο έδαφος της Συρίας. Μετέφεραν χημικές ουσίες σε 20 μεγάλα δοχεία των 50 κιλών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
άρθρα και σκέψεις


Και άλλον φράχτη σηκώνει το Ισραήλ- με την Ιορδανία
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε οδηγίες για την κατασκευή ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, ένα τείχος το οποίο θα διαχωρίζει την κατεχόμενη κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη και την Ιορδανία, σύμφωνα με το ισραηλινό TV7.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόφαση ήρθε ως απάντηση στην επιμονή των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών να εντάξουν την Κοιλάδα του Ιορδάνη ως κεντρικό θέμα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Το Ισραήλ βλέπει την Κοιλάδα ως μια ουδέτερη ζώνη για την ανάπτυξη, την οικονομία και την ασφάλεια των εβραϊκών οικισμών και επιδιώκει να κρατήσει την περιοχή, η οποία είναι μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης που τίθεται ως ζήτημα σε μια μελλοντική συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.
Η ανακοίνωση της κατασκευής του φράχτη προκάλεσε ‘σοκ’ στους Παλαιστίνιους αναλυτές, σημειώνει το δημοσίευμα.
άρθρα και σκέψεις


Ιράν: Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην επέτειο κατάληψης της πρεσβείας των ΗΠΑ

Με ογκώδεις διαδηλώσεις, χιλιάδες Ιρανοί γιόρτασαν στην Τεχεράνη την επέτειο των 34 χρόνων από την κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας από ισλαμιστές φοιτητές.
Το αντιαμερικανικό πνεύμα παραμένει έντονο στη χώρα παρά την πρόσφατη προσέγγιση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο νέος Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, επιδιώκει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, με αντάλλαγμα την άρση του εμπάργκο της διεθνούς κοινότητας.
Κράτησαν ομήρους 52 διπλωμάτες για 444 ημέρες.
Τα γεγονότα σηματοδότησαν το αποκορύφωμα της ισλαμικής επανάστασης που ανέτρεψε τον υποστηριζόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλεβί.
euronews

ΕΥΡΩΠΗ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο ηγέτης του σκοπιανού πολιτικού σχηματισμού « Νέο Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα», Τίτο Πετρόφσκι, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι ως ενόχους «για την πολιτική κρίση, τη θεσμική και ηθική κατάπτωση της χώρας».
Μιλώντας στο τρίτο συνέδριο του κόμματος ο Πετρόφσκι προέβη σε κριτική των κυβερνητικών επιλογών στην οικονομία, στην κοινωνία και στη διεθνή πολιτική
«Αισθάνομαι την ανάγκη να αναλάβω την ευθύνη για την άφιξη του Γκρούεφσκι στην πολιτική σκηνή της χώρας. Ούτε στο όνειρό μου δεν θα μπορούσα να δω τέτοιον εθνικισμό, εθνοκεντρισμό και αναγέννηση μιας ψευδούς μυθολογίας που αποτελούν μια πλατφόρμα επάνω στην οποία έχει πατήσει. Έκανα μεγάλο λάθος και ζητώ συγνώμη», είπε ο Πετρόφσκι.
άρθρα και σκέψεις


Κόσοβο: Αποχή και εκφοβισμός των Σέρβων στις τοπικές εκλογές

Η μεγάλη αποχή αλλά και τα κρούσματα βίας και εκφοβισμού, στιγμάτισαν τις δημοτικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο.
Δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στην Μιτρόβιτσα, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κύριο εκλογικό κέντρο της πόλης, έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν κάλπες.
Αναλυτές χαρακτήριζαν τις εκλογές «κρίσιμο τεστ» για τη συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινας και την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.
Το Βελιγράδι είχε παροτρύνει τους Σέρβους να προσέλθουν στις κάλπες, με το βλέμμα στον Ιανουάριο, που αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο κάποιες παρατάξεις αντέτειναν πως η συμμετοχή σημαίνει αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και κάλεσαν τους Σέρβους να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία.
euronews


Κατασχέθηκε η περιουσία του γαμπρού του Ισπανού βασιλιά
Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας του γαμπρού του βασιλέα της Ισπανίας και συγκεκριμένα την δήμευση 16 ακινήτων, στα πλαίσια της υπόθεσης διαφθοράς. Η κατάσχεση έγινε για να καλυφθεί η εγγύηση ύψους 6.1 εκατομμυρίων Ευρώ.
Ο Δον Ινιάκι Ουρνταγκαρίν Λιμπάρτ, ιππότης της Πάλμα ντε Μαγιόρ, σύζυγος της κόρης του βασιλέα πριγκίπισας Κριστίνα, είναι ύποπτος για κατάχρηση εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία είχαν προσφερθεί στην φιλανθρωπική οργάνωση, επικεφαλής της οποίας ήταν. Σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης, ο Ινιάκι Ουρνταγκαρίν και οι συνεργοί του υπερτιμολογούσαν την αξία των αθλητικών διοργανώσεων και μετέφεραν σε εξωχώριες εταιρείες τα χρήματα που αποκτούσαν με το δόλιο αυτό τρόπο. Ο ίδιος ο ιππότης αρνείται τις κατηγορίες.
Φωνή της Ρωσίας



Πούτιν: «Θα πληρώνουν οι συγγενείς των τρομοκρατών για τη ζημία που προκαλούν»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε ένα νόμο σχετικά με τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με την οποία η ζημία που προκλήθηκε από τους εγκληματίες θα πρέπει να πληρώνεται από τους συγγενείς τους.
Ο νόμος προβλέπει ποινές μέχρι 20 χρόνια στη φυλακή για τη δημιουργία τρομοκρατικών ενώσεων, ανέφερε το ράδιο Γκόλος Ρόσσι [Голос России · Радио]
Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η αποζημίωση για τις ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της ηθικής βλάβης, που προκαλούνται από τρομοκρατικές πράξεις και επιρρίπτονται σε βάρος των δραστών, θα επιβαρύνουν εξίσου και τα συγγενικά άτομα αλλά και άτομα που βρίσκονται σε στενή προσωπική σχέση με αυτούς.
άρθρα και σκέψεις






Επιμέλεια: www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τίρανα: Ο Δήμος στόλιζε τους δρόμους με την ελληνική σημαία, ομάδες εθνικιστών τις ξήλωναν...

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας θεωρεί πολυσήμαντη την παρουσία του προέδρου Κάρολου Παπούλια στη Αλβανία προς όφελος κυρίως της τελευταίας, ενώ οι Αλβανοτσάμηδες και ομάδες σπουδαστών και φοιτητών την βλέπουν ως πρόκληση.

Ο δήμος των Τιράνων, από χθες το απόγευμα, άρχισε να σημαιοστολίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας με ελληνικές σημαίες, από όπου θα διήρχετο ο αρχηγός του ελληνικού κράτους.

Πίσω από τα συνεργεία του Δήμου ομάδες νέων ατόμων, [το δημοσίευμα τα καθορίζει ως σπουδαστές από την πόλη Κούκες], ξήλωναν την ελληνική σημαία από τις κολώνες και τους κορμούς των δένδρων.

Οι αλβανικές ομάδες, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά- «ανέλαβαν δράση την Κυριακή το βράδυ για να απομακρύνουν τα ελληνικά σύμβολα, τα οποία θεωρούν ως πρόκληση για το έθνος».

«Ορισμένοι, μάλιστα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους εναντίον του δημάρχου των Τιράνων για την ανάρτηση των ελληνικών σημαιών, που ανάγκασε πολλούς να αναλάβουν δράση για το ξήλωμα τους».

Εκπρόσωποι των ομάδων αυτών είπαν στους δημοσιογράφους ότι η δράση τους θα συνεχιστεί με άλλες μορφές κατά την επίσκεψη του προέδρου Κάρολου Παπούλια.
άρθρα και σκέψεις
www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To πρώτο κοσμικό Αλφάβητο της Κρήτης

Παλαιότερα επικρατούσε η θεωρία ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρέλαβαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατοικούσαν στις ακτές της Συρίας – Παλαιστίνης. Ενώ συνέβη το αντίθετο: Οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από τους Κρήτες αποίκους, οι οποίοι κατά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι, όπως μας είναι γνωστοί, από την Παλαιά Διαθήκη. Ο Άρθουρ Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος υποστηρίζει: «Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής».




Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τον Ιούνιο του 1952 ο Άγγλος αρχιτέκτονας, ο Μάικλ Βέντρις ανακοίνωσε δημόσια ότι μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει μια άγνωστη μέχρι τότε γραφή, την Κρητικομυκηναϊκή γραμμική γραφή τύπου Β΄, στην οποία βρίσκονται γραμμένες πολλές πινακίδες από την Κρήτη, τις Μυκήνες, την Πύλο κ.ά. και, το κυριότερο, ότι η γλώσσα των πινακίδων αυτών είναι η Ελληνική.

Ο Άρθουρ Έβανς
Η σπουδαιότητα της ανακοίνωσης του Βέντρις για την επιστήμη γενικότερα (που έλυνε, επιτέλους, το μυστήριο, το μυστήριο των πινακίδων της γραμμικής γραφής Β’), αλλά ιδίως για τον ελληνικό πολιτισμό, που η γραπτή του παράδοση μεταφερόταν επτά περίπου αιώνες νωρίτερα (από τον 8ο αιώνα π.Χ. στον 15ον), ήταν ανυπολόγιστης σημασίας. Άλλαζαν, άρδην τα δεδομένα της ιστορίας μας, αφού αυτή εξαρτάται και προσδιορίζεται χρονικώς, κατά κύριο λόγο, από τις γραπτές μαρτυρίες.


Είχε προηγηθεί η έρευνα του Άγγλου αρχαιολόγου Έβανς, ο οποίος έκαμε ανασκαφές στην Κρήτη. Είχε παρατηρήσει ότι από τους κατασπαρμένους στα διάφορα μουσεία της Ευρώπης σφραγιδόλιθους, εκείνοι που η προέλευσή τους ήταν γνωστή προέρχονταν από την Κρήτη. Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι κοιτίδα της γραφής αυτής ήταν η Κρήτη. Γι’ αυτό το 1893 άρχισε τις έρευνες στην Κρήτη.


Ευθύς εξ αρχής ο Έβανς υποστήριξε ότι τα συλλαβογράμματα της γραμμικής γραφής Β’ δεν εκφράζουν γλώσσα ανατολικής προελεύσεως (όπως επιστεύετο πριν από την αποκρυπτογράφηση), αλλά μόνο ελληνικά. Ο Έβανς ακόμη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, βασιζόμενος σε παρατηρήσεις του επί της εξελίξεως των διαφόρων συλλαβογραμμάτων, ότι οι Φοίνικες παρέλαβαν τη γραφή από Κρήτες αποίκους, οι οποίοι μετά τον 13ον π.Χ. αιώνα αποίκησαν τις ακτές της Παλαιστίνης ως Φιλισταίοι. Έτσι, ο Έβανς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: Η Γραφή της Κρήτης είναι η μήτηρ της Φοινικικής γραφής!..

Ο Δίσκος της Φαιστού



Περίπου την ίδια εποχή ο Ρενέ Ντυσσώ διετύπωσε ανάλογη άποψη: «Οι Φοίνικες είχον παραλάβει πρωιμότατα το αλφάβητόν των παρά των Ελλήνων, οίτινες είχον διαμορφώσει τούτο εκ της Κρητομυκηναϊκής γραφής». Η διαφορά είναι ότι το φοινικικό σύστημα γραφής παρέμεινε συλλαβάριο, όπως ακριβώς το παρέλαβαν από τους Έλληνες, ενώ η ελληνική φυσιολογική εξέλιξη κατέληξε στο σημερινό γνωστό αλφαβητικό σύστημα γραφής, το πρώτο δηλαδή αλφαβητάριο στον κόσμο.


Αυτήν την γραφή Β’ επέτυχε να αποκρυπτο γραφήσει το 1952 ο Άγγλος αρχιτέκτονας Ventris με την συνεργασία του μεγάλου Ελληνιστή Τσάντγουικ, ο οποίος έχει γράψει σχετικά: «Όλοι οι Έλληνες πρέπει να σέβονται το κομμάτι αυτό του μαυρισμένου πηλού, γιατί αυτό κατ’ εξοχήν έπεισε τον κόσμο ότι οι δημιουργήσαντες τον μυκηναϊκόν πολιτισμό ήσαν Έλληνες. Η γλώσσα που μιλούσαν 1.700 χρόνια πριν να γεννηθεί ο Χριστός, είναι με μερικές διαφορές η ίδια γλώσσα με την ελληνική που μιλιέται σήμερα. Και υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν τα ξέρουμε για τις απαρχές της ελληνικής γλώσσας…».


Ο Μάικλ Βέντρις
Ο Μάικλ Βέντρις, που πέτυχε την αποκρυπτογράφηση, ήταν χαρισματικό πνεύμα. Μπορούσε να μαθαίνει εύκολα ξένες γλώσσες, είχε μια σπάνια συνδυαστική φαντασία, ήταν ικανός να ξεχωρίζει τις κανονικότητες μέσα στην ποικιλία και γενικά, όπως γράφει ένας συνεργάτης του, «είχε τη δύναμη να διακρίνει την τάξη μέσα στο φαινομενικό χάος, το χάρισμα δηλαδή που χαρακτηρίζει το έργο όλων των μεγάλων ανδρών». Γι’ αυτό και επέτυχε να λύσει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Έτσι, έλυσε τη μεγάλη απορία χιλιάδων μελετητών της ελληνικής ιστορίας, τους οποίους απασχολούσε το ερώτημα: «Πώς συμβαίνει οι Έλληνες με τόσο υψηλό επίπεδο πολιτισμού να πάρουν το αλφαβητάριο από τους Φοίνικες;..». Ο θάνατός του το 1956, σε ηλικία 34 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, άφησε πολλά ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα.


Χάρη στον Βέντρις αποδείχτηκε ότι η ελληνική, η αρχαιότερη γλώσσα απ’ όσες ομιλούνται και γράφονται σήμερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι εντυπωσιακά αρχαιότερη από όσο εθεωρείτο στις αρχές του 20ού αιώνα. Τα ελληνικά και πρωτοελληνικά φύλα διέθεταν διάφορα συστήματα γραφής. Αυτό έγινε γνωστό από τις πήλινες πινακίδες που τα «αρχεία» της ελληνικής γης διαφύλαξαν επί χιλιετίες και ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, «γράμμα λίθων γαίας παναληθέος».


Τα γραπτά αυτά μνημεία παρουσιάζουν κανονική εξέλιξη: Πρώιμο εικονογραφικό στάδιο (ιερογλυφικό), συλλαβογραφικό, τέλος φθογγογραφικό. Δύο από αυτά τα συστήματα, το Κυπριακό συλλαβογραφικό και η Γραμμική γραφή Β’, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί και εκφράζουν ολοκάθαρα την ελληνική γλώσσα με αδιάσπαστη ενότητα μέχρι σήμερα.


Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μεγάλος Ελληνιστής G. Murray γράφει: «Η ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Μια σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαρειά στη Λατινική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική κ.λπ.. Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα, επειδή εκφράζει τις σκέψεις τελειοτέρων ανθρώπων».


Οι Ευρωπαίοι ειδικοί περί τα γλωσσικά στο σύνολό τους υποστηρίζουν ότι «η αρχαία ελληνική γλώσσα έχει υψηλή μορφοποιητική ικανότητα, που διαμορφώνει τη σκέψη και κάνει τους μαθητές που γνωρίζουν αρχαία ελληνικά, να διαπρέπουν στις θετικές επιστήμες».


Στην Ελλάδα, όμως, πανεπιστημιακός καθηγητής επιθυμεί διακαώς την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο… Και υπάρχουν, δυστυχώς, ουκ ολίγοι ομονοούντες…

Ο Γερμανός φυσικός επιστήμων Μax Von Laye (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής) γράφει: «Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά, που με βοήθησαν να διεισδύσω βαθύτερα στο νόημα των θετικών επιστημών». Τη δήλωση αυτή την έκαμε, όταν διαπίστωσε ότι η ελληνική γλώσσα είναι μια τέλεια μαθηματική δημιουργία, διαπίστωσε τη μαθηματική δομή της.


Εμείς συνεχίζουμε την «απλοποίησή» της μέχρι να την κάνουμε αγνώριστη. Σ’ αυτό απαντά ο Γάλλος καθηγητής Masse Roger λέγοντας: «Κάθε απλοποίηση στη γλώσσα είναι απλά ένα χάσιμο σκέψεως».


Αλλά, είναι διδακτικότατη η προτροπή του Προέδρου της Διεθνούς Ακαδημίας προς διάδοση του Πολιτισμού Φραγκίσκου Λιγκόρα, ο οποίος τον Μάρτιο του 1997 έκαμε την παρακάτω δήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους…».

Αθανάσιος Δέμος-“ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

wwwdiulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπλόκο από το ΣτΕ στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ


Της Μαριάννας Τζάννε.
Δυναμίτη στα θεμέλια της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, που προγραμματιζόταν εντός του 2014, και της ΕΥΑΘ,

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάνει δεκτή αίτηση που είχαν καταθέσει η ομοσπονδία εργαζομένων και φυσικά πρόσωπα των δύο κρατικών μονοπωλίων νερού κατά της μεταφοράς τους στο ΤΑΙΠΕΔ.
για την οποία έχουν ήδη επιλεγεί για την επόμενη φάση του διαγωνισμού δύο επενδυτικά σχήματα -η γαλλική Suez με τον όμιλο Ελλάκτωρ
και ο όμιλος Αποστολόπουλου με την ισραηλινή Mekorot και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνοντας δεκτή την αίτηση ακυρώσεως που είχαν καταθέσει η ομοσπονδία εργαζομένων και φυσικά πρόσωπα των δύο κρατικών μονοπωλίων νερού. Οι εργαζόμενοι με ξεχωριστές προσφυγές είχαν στραφεί κατά της μεταφοράς των δύο εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ και η υπόθεση είχε συνεκδικαστεί από την ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιούνιο μαζί με όλες εκείνες που είχαν υποβληθεί κατά της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχειών του Δημοσίου στον «κουμπαρά» των δανειστών.

Ανατροπή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «business stories», σε διάσκεψη που έγινε προ ολίγων ημερών στην ολομέλεια του ΣτΕ αποφασίστηκε η ακύρωση της μεταβίβασης των δύο εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ με το σκεπτικό ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή που δίνει νέα διάσταση στις αποκρατικοποιήσεις και έρχεται να προστεθεί στις εκκρεμότητες που έχουν προκαλέσει οι καθυστερήσεις συνολικά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει την έντονη δυσφορία της τρόικας για την αποτυχία του ΤΑΙΠΕΔ στην άντληση εσόδων.

Φαίνεται ότι ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, για να μην εγκλωβίσουν τους δύο διαγωνισμούς που έχουν υποστεί μεγάλο εκτροχιασμό χρονοδιαγραμμάτων. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φρενάρουν τουλάχιστον για έναν χρόνο καθώς δεν αποκλείουν οι διαδικασίες να πρέπει να τεθούν από την αρχή, αμφισβητώντας ανοιχτά το σκεπτικό της απόφασης. Νομικοί κύκλοι, ωστόσο, σημειώνουν ότι εάν η απόφαση αυτή είναι οριστική, πράγμα που θεωρούν πολύ πιθανό για συνταγματικούς λόγους, η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης είναι αδύνατο να προχωρήσει και αναφέρουν ως παράδειγμα το θέμα με τα παρκόμετρα, την ιδιωτικοποίηση των οποίων εμπόδισε το ΣτΕ στο παρελθόν, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να γίνει ανάθεση σε ιδιώτη αστυνομικών καθηκόντων υπηρεσιών καθώς η αρμοδιότητα αυτή ανήκει μόνο στο κράτος και στους ΟΤΑ.

Κλειδί η διαχείριση


Αν και στην κυβέρνηση επικρατεί η άποψη ότι δεν ιδιωτικοποιείται το νερό αλλά η εταιρεία και οι υπηρεσίες ύδρευσης (επεξεργασία, μεταφορά και διάθεση), με το Δημόσιο να διατηρεί την κυριότητα στο φυσικό αγαθό όσο και στις υποδομές του, νομικοί σημειώνουν ότι το σημαντικότερο όλων είναι ποιος θα έχει τη διαχείριση του νερού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ιδιώτες.

Το θέμα είναι, αν τελικά ναυαγήσει η ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών, με τι ισοδύναμα μέτρα θα καλύψει το ΤΑΙΠΕΔ την τρύπα που θα προκληθεί από τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν. Σύμφωνα με το μνημόνιο, κάθε υστέρηση στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις αυξάνει την ανάγκη χρηματοδότησης και τον λόγο χρέους.

«Για την άμβλυνση αυτής της ανεπιθύμητης εξέλιξης», όπως αναφέρει σε έκθεσή του το ΤΑΙΠΕΔ, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμφωνηθούν άλλες ρυθμίσεις με την τρόικα, «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξηθεί με άμεση ισχύ κατά το 50% του ελλείμματος των εισπράξεων και θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω των περικοπών στις τρέχουσες δαπάνες της γενικής κυβέρνησης».

Τι απαντάει η Κομισιόν


Πριν από λίγους μήνες, υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης, η Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Χουντή, επισήμανε ότι δέχεται να εξαιρεθούν η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ από την ιδιωτικοποίηση, εάν το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ήταν αποκλειστικά απόφαση των ελληνικών αρχών να βάλουν ιδιώτες στις εταιρείες ύδρευσης.
Μάλιστα, σε απάντησή του ο επίτροπος κ. Ολι Ρέν δήλωνε ότι «η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών-μελών και γι’ αυτόν τον λόγο η Κομισιόν έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων», αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».

Σκληρό πόκερ για τις οφειλές του Δημοσίου


Ο ι απροσδόκητες εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο των κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης, εφόσον επιβεβαιωθούν με την έκδοση της σχετικής απόφασης, συμπίπτουν με ένα σκληρό πόκερ που παίζεται το τελευταίο διάστημα και στο θέμα των οφειλών του Δημοσίου κυρίως προς την ΕΥΔΑΠ. Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να ασκεί πιέσεις και να προκρίνει για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων να επιτευχθεί ένας συμψηφισμός χρεών που θα υποβαθμίσει το σχεδιαζόμενο γενναίο κούρεμα. Η στάση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία σε κυβερνητικά όργανα, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι επειδή το Ταμείο επιδιώκει να μην αναλάβει τις ευθύνες του ως κύριος πλέον μέτοχος της ΕΥΔΑΠ (κατέχει το 61,3% των μετοχών) πετά συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα (υπουργεία, ΕΥΔΑΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΤΑΙΠΕΔ προτείνουν ένα σχέδιο με βάση το οποίο η εξόφληση οφειλών προς την επιχείρηση μπορεί να συμψηφιστεί με το κόστος του αδιύλιστου νερού για το οποίο, αν και υπήρχε συμφωνία να ξεκινήσει να τιμολογείται από το 2004, ουδέποτε ενεργοποιήθηκε μεταξύ των δύο μερών. Πριν από λίγες ημέρες ακυρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ ύστερα από απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ να υπάρξει υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών (Στουρνάρα, Χρυσοχοΐδη) που να ποσοτικοποιεί το ύψος των οφειλών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΚΥΑ είναι έτοιμη αναγνωρίζοντας ως οφειλή του Δημοσίου για τις δαπάνες έργων υποδομής, κατασκευής, ύδρευσης και συντήρησης του δικτύου το ποσό των 115 εκατ. ευρώ. Εχουν ήδη εξοφληθεί προς την ΕΥΔΑΠ οφειλές περίπου 250 εκατ. ευρώ, στις οποίες περιλαμβάνεται και το χρέος από τους δήμους, με τα υπόλοιπα χρέη, τα οποία προσδιορίζονται από την ΕΥΔΑΠ σε πάνω από 1 δισ. ευρώ συνολικά, να ψαλιδίζονται καθώς δεν είναι λογιστικοποιημένα.

Ωστόσο το μοντέλο αυτό δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο επιδιώκει να αποφύγει τις αντιδράσεις εργαζομένων και μετόχων μειοψηφίας για το μεγάλο κούρεμα και να συμψηφίσει τις οφειλές του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ με το κόστος του ακατέργαστου νερού, και μάλιστα αναδρομικά από το 2004.
Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για «κομματικά εγκάθετους» νέους διοικητές εκάνε λόγο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Κι είχε δίκιο!!!

Για «κομματικά εγκάθετους» νέους διοικητές έκάνε λόγο, στις 17 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος βάλλει κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας πως «εξειδικευμένοι επιστήμονες κρίνονται από τον κ. Γεωργιάδη ως ανίκανοι να διοικήσουν τα Νοσοκομεία».


Και δεν είχε άδικο αφού με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, η πλειοψηφία των νέων διοικητών, που ανακοίνωσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν ως κύριο προσόν, τις… βαθιές κομματικές ρίζες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει εδώ και μέρες.

Έχουμε και λέμε:

Στην Αχαΐα στη σύσκεψη που έγινε για την μοιρασιά των διοικήσεων στα Νοσοκομεία, το «φιλέτο» του Νοσοκομείου Ρίου και του Καραμανδανείου το πήρε η ΝΔ και του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και Αιγίου πήρε το ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αναλαμβάνει ο Λαρισαίος γιατρός-πνευμονολόγος Θανάσης Μητσιός, στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Θ. Μητσιός επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνων των γιατρών στο ΙΚΑ Λάρισας, καθώς και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων μέχρι τις 29.12.2012 –σήμερα παραμένει απλός δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφώσας παράταξης.

Σε σχετική ανακοίνωση που είχε εξέδωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στις 17/10(!!) αναφέρε:

«Τα νοσοκομεία της χώρας βασανίζονται από οικονομική και λειτουργική παράλυση. Δυστυχώς εδώ και καιρό έχουν παραλύσει και διοικητικά. Αιτία οι διαρκείς αναβολές στην έλευση νέων διοικητών, οι οποίοι επιλέχθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού με τα δεδομένα της τότε τρικομματικής κυβέρνησης, δεν τοποθετήθηκαν όμως λόγω αλλαγής υπουργού. Τώρα οι διοικητές επιλέγονται εκ νέου από τον κ. Γεωργιάδη με τα δεδομένα της δικομματικής συγκυβέρνησης και μοιράζονται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αναλογία 3 προς 1!

Το φαινόμενο συνιστά μία από τις απεχθέστερες μορφές φαυλότητας, κομματισμού και αναξιοκρατίας. Χιλιάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες κρίνονται από τον κ. Γεωργιάδη ως ανίκανοι να διοικήσουν τα Νοσοκομεία και επιλέγονται κομματικά εγκάθετοι, προκειμένου να εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις εντολές και να συλλέγουν ψήφους για λογαριασμό των δύο κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα.

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης και του κ. Γεωργιάδη για το δημόσιο συμφέρον.
Ας διορίσουν όμως τους εκλεκτούς τους, ώστε να τελειώνουμε με τη διαλυτική αυτή εκκρεμότητα και να διεκπεραιωθούν τουλάχιστον γραφειοκρατικά ζητήματα που λιμνάζουν εδώ και μήνες στα Νοσοκομεία».
Κοινή πολιτική καταγωγή έχει ο νέος αναπληρωτής διοικητής του γειτονικού νομαρχιακού νοσοκομείου της πόλης, κ. Θεόδωρος Κουτσιανάς. Είναι γνωστός στους Καρδιτσιώτες ως επιφανές στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, αλλά και επειδή διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

• Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, είχε τοποθετηθεί ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, γιος γνωστού τοπικού στελέχους επίσης της ΠΟΛ.ΑΝ. από τον Παλαμά στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

• Στο νοσοκομείο Τρικάλων τοποθετήθηκε ο γαλάζιος οικονομολόγος Γιώργος Σουφλιάς, ξάδελφος του πρώην υπουργού της ΝΔ. Έχει εργαστεί ως γραμματέας και επικεφαλής του ΕΟΜΜΕΧ. Τόσο μεγάλη γνώση για την υγεία…

• Στα γαλάζια θα ντυθεί και το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αφού Διοικήτρια ορίστηκε η πολιτική μηχανικός Λένα Τσεκούρα. Γνωστή στους Λαμιώτες αφού στο παρελθόν έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Λαμιέων και κατήλθε ως υποψήφια για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας το 2010 με το ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε από τη ΝΔ.

• Η επόμενη κυρία έρχεται από το πράσινο στρατόπεδο. Η καταγωγή της είναι από το Βόλο αλλά τοποθετήθηκε αναπληρώτρια Διοικήτρια του πανεπιστημιακού Λάρισας. Πρόκειται για τη δεύτερη σε σταυρούς (πίσω κάτω από τον Κ. Καρτάλη) υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ν. Μαγνησίας το Μάιο του 2012 Ευδοκία (Εύη) Αδαμάκη-Τζαβέλλα, περιφερειακή σύμβουλο (Μαγνησίας) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. ‘Εχει διατελέσει αντινομάρχης Μεταφορών-Επικοινωνιών, Τουρισμού, Πολιτισμού Μαγνησίας επί εποχής Παπατόλια, πρώην μέλος ΔΣ του ΕΟΤ (2012) και πρώην μέλος ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ (2011).

• Στο νοσοκομείο Έδεσσας τοποθετήθηκε διοικητής ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος.

• Η πολιτευτής της ΝΔ Σταυρούλα Γιαννούτσου θα αναλάβει αναπληρώτρια διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο ορίστηκε ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος – τι έκπληξη; - ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

• Στην Άρτα τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Κατσακιώρης o οποίος έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας την περίοδο 2007-2009 επί ΝΔ. Είναι πρώην πολιτευτής (το 2009) και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας. Είναι διεθνολόγος και υπάλληλος στο τελωνείο Μεσολογγίου!

• Στο Καραμανδάνειο, τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Στακιάς δεξί χέρι του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας και φίλου του κ. Σαμαρά κ. Παν. Κατσίβελα. Έχει διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο Αγρινίου επί σειρά ετών.

• Διοικητής στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος


Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις:

• Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα τοποθετήθηκε ένας πολύ γνωστός αθλητικός παράγοντας, ο πρόεδρος του Βελισσαρίου, κ. Λάμπρος Γεωργόπουλος. Σπούδασε management στα Πανεπιστήμια South Bank και Middlesex του Λονδίνου και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Imperial College στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

• Νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας αναλαμβάνει ο Αγρινιώτης κ. Γρηγορόπουλος Ιωάννης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στο Καραμανδάνειο της Πάτρας. Έχει επιβραβευτεί δημόσια από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά φήμες θέλουν κάποιοι «κομματικοί» να τον έφαγαν στην Αχαΐα.

πληροφορίες από:http://www.virus.com.gr/site/http://iatrikostypos.com/
επιμέλεια :www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....