Διυλιστήριο: 10/25/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

WIND και Κατάσχεση Πρώτης Κατοικίας

Η αποκάλυψη ξεκινάει στις 23 Οκτωβρίου 2013, με το ακόλουθο video του καναλιού του Πύργου "Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση":



Σε αυτό εμφανίζεται ένας άνθρωπος, ο Κώστας Παπαδάτης, πατέρας δύο παιδιών, που το δημόσιο του χρωστάει 12.000€, ενώ αυτός χρωστάει 200€ στη WIND (800€ με τις προσαυξήσεις και τους τόκους), και το σπίτι του (πρώτη κατοικία) βγήκε σε πλειστηριασμό μετά από νομική προσφυγή της WIND:
  


Μερικές δεκάδες αλληλέγγυοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό αποκλείοντας την είσοδο, πράγμα που επετεύχθη, αφού, άλλωστε, κανένας δεν παρουσιάστηκε ως πλειοδότης.

Η ιστοσελίδα "Το Κουτί της Πανδώρας", επίσης, δημοσιοποιεί την ιστορία. (Δεν γνωρίζω αν προηγήθηκε αυτή η δημοσιοποίηση ή το video).

Ο "@VaskoDeGamata" ξεκινάει αμέσως στο twitter (23 Οκτωβρίου 2013) τις ερωτήσεις προς τη "@windhellas", και ακολουθούν και άλλοι τουιτεράδες:
  
 


Ο "Φιρ ας" και ο "Liakos Vamos Aris" στο facebook παίρνουν τη σκυτάλη και ποστάρουν στον τοίχο της "WindHellas":



Η WIND απαντάει μέσω twitter και facebook, την ίδια μέρα (23 Οκτωβρίου 2013), πως ουδέποτε έχει εισπράξει οφειλές με πλειστηριασμό, και ούτε προτίθεται να το πράξει:
  

Μετά από επιμονή και στο facebook και στο twitter, γύρω στις 12 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου 2013 η WIND απαντάει μέσω τηςWindHellas στο facebook, και της @windhellas στο twitter, υπαναχωρώντας, και αποδεχόμενη πως υπάρχει όντως Έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας εξ ονόματός της, επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη σε έναν λάθος χειρισμό "εκ παραδρομής", του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τη WIND:





Αυτήν την τυποποιημένη απάντηση την λάβαμε όλοι όσοι επιμείναμε για απαντήσεις. Σε εμένα απάντησαν στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα της 24ης Οκτωβρίου 2013. Η δική μου ανταπάντηση ήταν η εξής:



Στόχος μας δεν είναι, φυσικά το δικηγορικό γραφείο, αλλά η εταιρεία WIND, η οποία οφείλει να απαντήσει πληρέστερα και πειστικότερα. Μπορείτε να κάνετε copy/paste το παρακάτω κείμενο -ή να συντάξετε ένα ανάλογο δικό σας- και να το αποστείλετε στη WIND:


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ/τή εκπρόσωπε της Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ,

Μετά από αιτήματα συμπολιτών μου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για απάντησή σας σχετικά με την "Έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας" κατά του κυρίου Κωσταντίνου Παπαδάτη, πατέρα δύο παιδιών, εργαζόμενου σε Επισκευές Χωματουργικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας - Κινητήρων Diesel,

Και μετά από τις δύο απαντήσεις της WIND στο facebook και στο twitter, δηλαδή:

Στις 23 Οκτωβρίου: "Η @windhellas σας διαβεβαιώνει πως ουδέποτε έχει εισπράξει οφειλές συνδρομητών ως αποτέλεσμα πλειστηριασμού & ούτε προτίθεται να το πράξει",

Και στις 24 Οκτωβρίου: "Αναφορικά με το περιστατικό στον Πύργο, το περιφερειακό δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση είσπραξης βεβαιωμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής προχώρησε εκ παραδρομής στη διαδικασία πλειστηριασμού. Μόλις ενημερωθήκαμε, ζητήσαμε να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια αναγκαστικής πληρωμής",

Κρίνουμε τις εξηγήσεις σας ανεπαρκείς.
Το "εκ παραδρομής" είναι τουλάχιστον αστείο να το επικαλείται η εταιρεία σας, καθώς για να φτάσει μια νομική διαδικασία διεκδίκησης ληξιπρόθεσμης οφειλής στην σύνταξη "Έκθεσης Αναγκαστικής Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας" πρέπει να προηγηθούν πολλές νομικές πράξεις, να συμπληρωθούν πολλά έγγραφα και να μπουν υπογραφές.

Ένα δικηγορικό γραφείο, για να προβεί σε τέτοιες διαδικασίες ζητάει τη σύμφωνη γνώμη του πελάτη του. Αυτό που υποστηρίζετε είναι πως, το δικηγορικό γραφείο ενήργησε ενάντια στη βούληση του πελάτη του (Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ), και μάλιστα "κατά λάθος" ("εκ παραδρομής").

Αν ισχύει ο ισχυρισμός σας, νομίζω πως δικαιούμαι να ζητήσω να μου δώσετε τα στοιχεία του εν λόγω δικηγορικού γραφείου για να επικοινωνήσω μαζί τους και να έχω γραπτώς και τη δική τους άποψη.

Πέραν τούτου, δικαιούμαι και ζητώ μία επίσημη, πλήρη, τεκμηριωμένη και πειστική απάντηση σχετικά με το περιστατικό, εκ μέρους της Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ.

Ως πρώτη κίνηση καλής πίστης, και καλής θέλησης, ζητάω, φυσικά, αν δεν το έχετε πράξει ήδη, την πλήρη διαγραφή των χρεών προς την εταιρεία σας, του κυρίου Κωσταντίνου Παπαδάτη.

Ευχαριστώ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι τρόποι επικοινωνίας με τη WIND είναι:

twitter: @windhellas

facebook: WindHellas

email: crm@wind.gr

fax: 210 5100001

(τα τηλέφωνα που βρήκα είναι όλα με χρέωση, οπότε δεν τα γράφω)

youtube: http://www.youtube.com/windnetwork

κεντρική διεύθυνση: Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ, Λεωφ. Κηφισίας 66, Μαρούσι 15125, Αττική

Ενώ στην ιστοσελίδα: http://www.wind.gr/, στο "Εταιρικό Προφίλ", καταλήγει:

Κοινωνική Προσφορά
Η WIND Ελλάς ξεχωρίζει για την κοινωνική προσφορά της, υλοποιώντας τη στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας "Στην Πράξη", με δράσεις που επικεντρώνονται στους άξονες Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον και Κοινωνία.


Το hashtag: #WIND_pleisthriasmos θα μας βοηθήσει να συντονιζόμαστε, ενώ με dm στο @Diogenisoskilos στο twitter, ή με μήνυμα (όχι στον τοίχο), στο Diogenis OSkilos στο facebook, μπορείτε να στέλνετε τις ενδεχόμενες απαντήσεις που λάβατε από τηWIND, για να υπάρχουν συγκεντρωμένες και να δημοσιοποιούνται. Ζητάμε την βοήθεια blogger και χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, και να βοηθήσουν όπως μπορούν.


==================================================


Μετά από 4 ώρες, που αρκετές και αρκετοί ποστάραμε το κείμενο με τα αιτήματά μας στον τοίχο της WindHellas στο fecebook και στο twitter στο @windhellas με το hashtag #WIND_pleisthriasmos, η WIND απαντάει για τρίτη φορά, όπου πέρα από την αναφορά του ονόματος του Παπαδάτη για πρώτη φορά, κάνει άλλες δύο νέες υπαναχωρήσεις:  





Η πρώτη υπαναχώρηση είναι αυτή που το "εκ παραδρομής" λάθος του δικηγορικού γραφείου, γίνεται λάθος του "εξωτερικού συνεργάτη που έχει αναλάβει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εταιρεία". Συνεπώς η WIND παραδέχεται πως αποτελεί πρακτική της να αναθέτει σε "Εταιρείες Είσπραξης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών" υποθέσεις οφειλών των πελατών της.

Η δεύτερη υπαναχώρηση, στην οποία θεωρώ πως συμβάλαμε και εμείς, είναι το κλείσιμο της απάντησης: "Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος που έγινε στην περίπτωση του κ. Παπαδάτη. Σε επικοινωνία που είχαμε από χθες με τον ίδιο, του ζητήσαμε συγγνώμη και τον ενημερώσαμε ότι το υπόλοιπό του προς τη WIND θα διαγραφεί".

Εδώ γίνεται πρώτη φορά παραδοχή ευθύνης και της ίδιας της WIND, ενώ ικανοποιείται το τρίτο μας αίτημα: "Ως πρώτη κίνηση καλής πίστης, και καλής θέλησης, ζητάω, φυσικά, αν δεν το έχετε πράξει ήδη, την πλήρη διαγραφή των χρεών προς την εταιρεία σας, του κυρίου Κωσταντίνου Παπαδάτη".


Θεωρώ σημαντικά και δύο κείμενα τα οποία κοινοποίησαν άνθρωποι που συμμετείχαν στην κινητοποίησή μας. Το πρώτο είναι αυτό που πόσταρε ο facebook φίλος Nabucco Nick. Πρόκειται για δημοσίευμα του Ριζοσπάστη από τις 14 Μαΐου 2011, όπου μια εντελώς ανάλογη περίπτωση με αυτή του Παπαδάτη έχουμε στα Τρίκαλα, όπου για χρέος 800€ η WIND θα έβγαζε σε πλειστηριασμό το σπίτι του πελάτη της και το οικόπεδο στο οποίο είναι χτισμένο:



Το δεύτερο κείμενο είναι αυτό που η φίλη στο twitter (αλλά και πραγματική φίλη) @Rom_LeoLa αναδημοσιεύει από τοindymedia(25 Οκτωβρίου 2013):




Ακολουθώντας τους ίδιους τρόπους που οδήγησαν τη WIND στις υπαναχωρήσεις και στη διαγραφή του χρέους του κυρίου Παπαδάτη, αποστέλλουμε νέο κείμενο, με τους τρόπους που περιγράφονται πιο πάνω σε αυτήν την ανάρτηση (twitter:@windhellas, facebook: WindHellas, email: crm@wind.gr, κεντρική διεύθυνση: Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ, Λεωφ. Κηφισίας 66, Μαρούσι 15125, Αττική).
Το νέο μας κείμενο, το οποίο είναι:


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νέο Κείμενο Αιτημάτων (25 Οκτωβρίου 2013 14:00) #WIND_pleisthriasmos

Αγαπητέ/τή εκπρόσωπε της Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ,

Μετά από αιτήματα συμπολιτών μου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για απάντησή σας σχετικά με την "Έκθεση Αναγκαστικής Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας" κατά του κυρίου Κωσταντίνου Παπαδάτη, πατέρα δύο παιδιών, εργαζόμενου σε Επισκευές Χωματουργικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας - Κινητήρων Diesel,

Και μετά από τις τρεις απαντήσεις της WIND στο facebook και στο twitter, δηλαδή:

Στις 23 Οκτωβρίου: "Η @windhellas σας διαβεβαιώνει πως ουδέποτε έχει εισπράξει οφειλές συνδρομητών ως αποτέλεσμα πλειστηριασμού & ούτε προτίθεται να το πράξει",

Στις 24 Οκτωβρίου: "Αναφορικά με το περιστατικό στον Πύργο, το περιφερειακό δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση είσπραξης βεβαιωμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής προχώρησε εκ παραδρομής στη διαδικασία πλειστηριασμού. Μόλις ενημερωθήκαμε, ζητήσαμε να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια αναγκαστικής πληρωμής",

Και στις 25 Οκτωβρίου: "Η WIND σας ενημερώνει ότι ουδέποτε έχει εισπράξει οφειλές μετά από πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων και δεν πρόκειται να το πράξει. Αναφορικά με το περιστατικό του κ. Παπαδάτη στον Πύργο Ηλείας, σας διαβεβαιώνουμε ότι η διαδικασία πλειστηριασμού κινήθηκε από τον εξωτερικό συνεργάτη που έχει αναλάβει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εταιρεία μας, παρά το γεγονός ότι η WIND έχει ζητήσει από τα δικηγορικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται να μην εκκινούν νομικές διαδικασίες αναγκαστικής πληρωμής, όπως πλειστηριασμούς. Αμέσως μόλις η WIND ενημερώθηκε για τη διεξαγωγή της, ζήτησε να τερματιστεί. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος που έγινε στην περίπτωση του κ. Παπαδάτη. Σε επικοινωνία που είχαμε από χθες με τον ίδιο, του ζητήσαμε συγγνώμη και τον ενημερώσαμε ότι το υπόλοιπό του προς τη WIND θα διαγραφεί".

Εκτιμάμε τη διαγραφή από μέρους της WIND του χρέους του κυρίου Παπαδάτη προς την εταιρεία σας.

Από την άλλη όμως, γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με τη συνήθη, κατά πως φαίνεται, πρακτική σας, να αναθέτετε σε "Εταιρείες Είσπραξης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών" τις υποθέσεις οφειλών πελατών σας προς την εταιρεία σας.

Θεωρούμε την πρακτική σας απαράδεκτη, καθώς, όπως παραδέχεστε κι εσείς, σας εκθέτει στα μάτια, όχι μόνο των πελατών σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Ζητάμε μια τοποθέτησή σας επί του θέματος, καθώς υπάρχουν δημοσιεύματα, π.χ:

Ριζοσπάστης, 14 Μαΐου 2011 http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6245754

και Athens Indymedia, 25 Oktvbr;ioy 2013 https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1499208   

με το δεύτερο να το υπογράφει το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ,

όπου καταδεικνύεται πως οι εκβιαστικές μέθοδοι πληρωμής οφειλών προς τη WIND ακόμα και μέσω πλειστηριασμών αποτελεί πάγια τακτική σας. 

Αναμένουμε περεταίρω εξηγήσεις.

Ευχαριστούμε.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μην ζήσουμε σαν δούλοι

Κανένας μόνος του στην κρίση

Πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκλημα οι... συνεντεύξεις

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στους σκοπούς της «εγκληματικής οργάνωσης» που συνέστησε ο Τόλης Παπαγεωργίου περιλαμβάνεται ο επηρεασμός της κοινής γνώμης με συνεχείς συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και στον Τύπο.

Απομαγνητοφωνημένα κείμενα ολόκληρων τηλεφωνικών συνεντεύξεων και συνδιαλέξεων με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ περιλαμβάνει η δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές. Οι συνεντεύξεις που δίνονται τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους που καλούν τα -κατά την Αστυνομία- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αποτελούν και αυτές ενοχοποιητικό υλικό.

Οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων καταλαμβάνουν πάνω από 200 σελίδες της δικογραφίας.

Για προπαγάνδα


Αφορούν κυρίως τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος κατονομάζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ιδρυτής της εγκληματικής οργάνωσης που δρα στις Σκουριές και, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι έδινε ψευδείς πληροφορίες και προπαγανδιστικό υλικό με σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Πρόκειται για απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους τουλάχιστον 11 εφημερίδων, πρακτορείων ειδήσεων και ηλεκτρονικών μέσων και συγκεκριμένα των: «Ελευθεροτυπία», «Ρόιτερς», «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», «Το Ποντίκι», «Καθημερινή», «Δημοκρατία», «Antenna», ΕΡΤ3, ΕΡΑ Κομοτηνής, «Ράδιο Καβάλα» και «Στούντιο Α». Η καταγραφή είναι πλήρης και λεπτομερής. Καταγράφεται η ώρα κλήσης, η διάρκεια της κλήσης, η ημερομηνία και η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας και της τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο Τ. Παπαγεωργίου σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους οι οποίοι κατονομάζονται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στους σκοπούς της «εγκληματικής οργάνωσης» που συνέστησε ο Τ. Παπαγεωργίου περιλαμβάνεται ο επηρεασμός της κοινής γνώμης με συνεχείς συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και στον Τύπο και πληροφορίες που είναι παραποιημένες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και ότι ο ίδιος, με αναρτήσεις κειμένων στο blog του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (antigoldgreece.wordpress.com) προσπαθεί επίσης να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Τ. Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της λειτουργίας της «εγκληματικής οργάνωσης» που συνέστησε, καθ' όλο το χρονικό διάστημα που καλύπτει η δικογραφία -από τον Μάρτιο ώς τον Αύγουστο του 2013- προέβη σε σειρά ενεργειών που κατέτειναν στην πλήρωση του επιδιωκόμενου από αυτής (σ.σ. της εγκληματικής οργάνωσης) σκοπού συγκρότησής της και οι οποίες συγκεκριμένα αναφέρονται στη συγκρότηση και διεύθυνσή της, στην παροχή συνεντεύξεων, στην κατάρτιση και δημοσίευση σχετικών κειμένων στο διαδικτυακό ιστότοπο antigoldgreee.wordpress.com, στα οποία, μεταξύ των άλλων, και θέσεις που συνάδουν με τη φιλοσοφία και τους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης και στοχεύουν επιπρόσθετα:

1 Στη διαμόρφωση συνθηκών επηρεασμού της κοινής γνώμης, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και ευρύτερα, καθώς η περιγραφή των πραγματικών περιστατικών των εκνόμων ενεργειών σε αυτά, υλοποιείται κατά τρόπον που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

2 Στην ενίσχυση του φοβικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού, με σκοπό να πλήξει το εθνικό συμφέρον.

Στη δικογραφία αναφέρεται ακόμη ότι: «Από την προανάκριση διαφαίνεται ότι η υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση έχει ως σκοπό, με έκνομες ενέργειες, να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την οποιαδήποτε μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξια αυτής που βρίσκονται στις περιοχές Σκουριές και Λάκκος Καρατζά με δυνατότητα βλάβης συγχρόνως από τις προερχόμενες εκ των εκνόμων ενεργειών συνέπειες του διαμορφούμενου για τη χώρα επενδυτικού και τουριστικού περιβάλλοντος».

Ενα παράδειγμα

«Ημερομηνία: 3/6/2012.
Αριθμός καλούντος: 2111096400 (το τηλεφωνικό κέντρο της "Ελευθεροτυπίας").
Εναρξη συνομιλίας: 13.20'.08''.
Τηλεφωνήτρια: Γεια σας, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" παίρνω. Μισό λεπτό παρακαλώ, να σας συνδέσω με τον κ. Αποστολάκη.
Συνδέει τον καλούμενο με άλλο άτομο που συνομιλεί σαν καλών.
Γεια σας, κ. Παπαγεωργίου. Είμαι ο Αποστολάκης από την "Ελευθεροτυπία".
(Ακολουθεί η παράθεση του κειμένου της απομαγνητοφώνησης της πλήρους καταγραφής της συνομιλίας).
Λήξη συνομιλίας: 13.27'.08''
Διάρκεια συνομιλίας: 06'.35''».


Η παραπάνω συνομιλία αφορούσε σε κλήση προς τον Τ. Παπαγεωργίου για ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι του στον Καναδά, μετά από πρόκληση της Ελληνοκαναδής βουλευτού Νίκι Αστον και ενημέρωση βουλευτών του κόμματός της, αλλά και της Ελληνικής Ομογένειας του Καναδά σχετικά με τις δραστηριότητες της «Eldorado Gold» στη Χαλκιδική και στο Πέραμα Εβρου.

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ sakisapostolakis0@gmail.com

wwwdiulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δελτίο τύπου από το κοινωνικό ιατρείο για τον έλεγχο από ΕΟΦ και δίωξη ναρκωτικών.

Χθες το πρωί δεχθήκαμε αιφνιδιαστικό έλεγχο από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΟΦ και τηςδίωξης ναρκωτικών με την παρουσία πταισματοδίκη, μετά από επώνυμη καταγγελία που έγινε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι εθελοντές του ιατρείου συνεργάσθηκαν με το κλιμάκιο, το οποίο διενήργησε έλεγχο στο φαρμακείο αλλά και σε άλλους χώρους του ιατρείου μας χωρίς να διαπιστώσει φάρμακα της κατηγορίας ναρκωτικών ουσιών ούτε και παρατυπίες.  Το ίδιο κλιμάκιο που ήρθε στο ιατρείο μας «επισκέφτηκε» και τους Γιατρούς του Κόσμου, όπου και εκεί δεν διαπίστωσε καμία παρατυπία.

Είναι απορίας άξιο ποιος έκανε αυτή την καταγγελία και δημόσια ζητάμε από την αστυνομία να μας ενημερώσει για τα στοιχεία του, ώστε να καλέσουμε τον συγκεκριμένο κύριο στο ιατρείο μας να έρθει να δει πώς λειτουργούμε αλλά και το τι προσπαθούμε να πετύχουμε ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ιατρείο.

Είναι πάντως αξιοπερίεργο ότι αντί να εστιάζουμε σε αυτούς που εξαθλιώνουν 3,000,000 ανασφάλιστων πολιτών, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν αβοήθητοι λόγω του ότι το κράτος πλέον δεν προστατεύει την κοινωνία, κομμάτι κομμάτι της οποίας διαλύεται καθημερινά, κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν "έφοδο" την ώρα λειτουργίας των κοινωνικών ιατρείων. Εμείς δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ να κρύψουμε.  Το ιατρείο μπορεί να το επισκεφτεί οποιαδήποτε ώρα λειτουργίας του όποιος  θέλει, να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις μας.  Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί  δύο αιφνιδιαστικούς ελέγχους, μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες, την πρώτη φορά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την δεύτερη φορά χθες.

Δηλώνουμε δημόσια ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και οι εθελοντές του δεν εκφοβίζονται, πολύ δε περισσότερο δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους κινήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του ανασφάλιστου και άνεργου συμπολίτη μας. 

Όσο οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις ίδιες απάνθρωπες πολιτικές αποκλεισμού των ανασφάλιστων πολιτών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εμείς θα υπάρχουμε, μαζί και με άλλες αλληλέγγυες δομές και θα προσφέρουμε την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια που δικαιούται κάθε ασθενής. Παράλληλα, επειδή το θεωρούμε χρέος μας, με κάθε δυνατό μέσο θα καταγγέλλουμε εντός και εκτός Ελλάδας τέτοιες πολιτικές και θα παλεύουμε για την ανατροπή τους. 
 «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ»


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
www.diulistirio.blogspot.com





Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποβρύχιος κόσμος..

Τα τελευταία 30+ χρόνια στην Ελλάδα έζησε και έδρασε ένας παράλληλος υπόγειος και υποβρύχιος ''κόσμος'', αποτελούμενος από πολιτικούς, επιχειρηματίες, σουλατσαδόρους, αλλάκαι επιτήδειους ''της διπλανής πόρτας''!
Και είναι αυτός ο κόσμος που πραγματικά κυβέρνησε τον τόπο, αλλά και κυβερνάει ακόμα!

Όλος αυτός ο συρφετός είναι ο κυρίως υπεύθυνος της καταδολίευσης του δημοσίου χρήματος και της οιονεί πτώχευσης της χώρας.

Υπογράφηκαν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες συμβάσεις, αδιαφανείς ''υπόγειες'' και ''υποβρύχιες''.
Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν εξοπλισμούς για την Εθνική άμυνα και προμήθειες του Δημοσίου, παντός τύπου και είδους..

Τα ποσά που διακινήθηκαν και κατασπαταλήθηκαν: τερατώδη!
Οι μίζες, προμήθειες, ''στραβά μάτια'': άπειρες!
Οι ''υπερτιμολογήσεις'', οι πλαστές παραλαβές, το άχρηστο υλικό: ο κανόνας!

Για πόσες απ' αυτές τις συμβάσεις υπήρξε έγκαιρη, ουσιαστική, πραγματική ενημέρωση του ελληνικού λαού ΠΡΙΝ τις υπογραφές;

Ένα θολό τοπίο από ''πρέπει'', ''αναγκαίοι εξοπλισμοί'', αλλά και αμφιβολίες της εκάστοτε αντιπολίτευσης σκέπαζαν τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά κόστη και οφέλη.
Συμβάσεις παράτυπες, συμβάσεις λεόντειες, συμβάσεις εν πολλοίς παράνομες υπογράφονταν σωρηδόν, και όταν και ΑΝ κάποια στιγμή ''έσκαγε το παραμύθι'', οι υπεύθυνοι για την υπογραφή είχαν (ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ) έτοιμη την απάντηση: ''Ναι, εντάξει, μπορεί...αλλά τώρα υπογράψαμε..Πρέπει να τιμήσουμε την υπογραφή μας''!!

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΧΙ !

Ο λαός ποτέ δεν συνυπέγραψε όλες αυτές τις συμβάσεις!
Ούτε υπήρξε ποτέ γνώστης των όρων και των υποχρεώσεων ΠΡΙΝ την υπογραφή αυτών!

Για αυτό και δεν πρέπει να αναγνωρίσει πιά καμία υποχρέωση και δέσμευση, που απορρέουν από αυτές!

Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν από τον τάδε Άκη, κι απ' τον δείνα Βαγγελάκη κι αυτοί είναι υπεύθυνοι!
Ας βγάλουν απ' τις τσέπες τους αυτά που φάγανε, ας δημευτούν οι περιουσίες τους, κι αν δεν φτάνουν ας πάνε και φυλακή..

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ !

Πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ, έλεγχος για όλες τις συμβάσεις για τις οποίες πληρώνουμε ακόμα τόκους και χρεολύσια.
Για όσες βρεθούν σκάρτες και ύποπτες πρέπει να κηρυχθεί αμέσως ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !

Όσα βγάλανε ως τώρα απ' αυτές οι τοκογλύφοι αρκούν και περισσεύουν για να καλύψουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ των συμφωνηθέντων!
Να σταματήσει πιά αυτή η καταλήστευση των πολιτών, στο όνομα ''της τιμής των υπογραφών'' των άτιμων και οινεί απατεώνων που τις συνήψαν!

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μία κυβέρνηση πραγματικών ελλήνων, και όχι απάτριδων, δωσιλόγων σαν την σημερινή..

Άρα, ξαναγυρίζουμε στο ίδιο συμπέρασμα:
Πρέπει μιά ώρα αρχύτερα να απαλλαγούμε από δαύτους.  


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν έχει στείλει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόφαση για έγκριση νομιμότητας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δεν έχει στείλει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόφαση για έγκριση νομιμότητας στην αρμόδια υπηρεσία, εδώ και 6 μήνες! Κι όμως, η έγκριση νομιμότητας είναι υποχρεωτική και η νομοθεσία προβλέπει ΠΟΙΝΕΣ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης! Ακούει κανείς; Κύριε Εισαγγελέα;
Στην φωτογραφία, το εν λόγω έγγραφο (πάντοτε έχουμε στοιχεία για όσα γράφουμε).

 Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαρυσήμαντη επιστολή πρώην πρέσβεων στον Σαμαρά, για τα εθνικά μας θέματα

Με μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας και ειδικού βάρους επιστολή που αφορά τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, η οποία παραδόθηκε στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού στις 10/10/2013 και απευθυνόταν προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, 23 πρώην πρέσβεις της Ελλάδας
καταγράφουν περιληπτικά τα υφιστάμενα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος προβλήματα που απειλούν την Ελλάδα και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την χώρα.

Η επιστολή αυτή κατατάσσεται μέσα στα πλαίσια του πραγματικού ενδιαφέροντος των ε.τ. πρώην πρέσβεων που την υπογράφουν και οι οποίοι έχουν ειδική γνώση επί των υφιστάμενων αδιεξόδων που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται και που απειλούν να θέσουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων... Μάλιστα, οι -εγνωσμένης αξίας και προσφοράς- πρώην πρέσβεις προτείνουν και λύσεις στα υφιστάμενα προβλήματα, προκειμένου να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό, στον οποίο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προ ανεπανόρθωτης εθνικής συντριβής.

Η επιστολή των πρέσβεων στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Οι υπογράφοντες, έχοντας υπηρετήσει επί δεκαετίες τα εθνικά μας θέματα, δικαιώματα και συμφέροντα, δεν παύουμε να ανησυχούμε μήπως η σημερινή οικονομική συγκυρία τα πλήξει τελικά, εν όλω ή εν μέρει, ανεπανόρθωτα. Πιστεύουμε δηλαδή ότι η σοβαρή οικονομική κρίση, στην διαχείριση της οποίας έχουν εστιαστεί οι προσπάθειες της ελληνικής Κυβερνήσεως, η προσοχή των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως και οι ανησυχίες της κοινής γνώμης, δεν θα πρέπει κατ΄ ουδένα τρόπον να θέσουν σε δεύτερη μοίρα την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων. Για τον λόγο αυτό επιτρέψτε μας να σας εκθέσουμε τις σκέψεις μας στα κατωτέρω τέσσερα βασικά προβλήματα, σε μιά ειλικρινή προσπάθεια να συμβάλουμε στον κοινό προβληματισμό, χωρίς ασφαλώς να αμφισβητείται η αρμοδιότητα της Κυβερνήσεως να διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική.

Α. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Με αυξανόμενη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι διευρύνονται οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, τις οποίες οξύνει και με το προωθούμενο νέο-οθωμανικό ιδεολόγημα της. Υπό τη σκιά του casus belli, η Άγκυρα επιδιώκει ανατροπή της διεθνούς έννομης τάξης στο Αιγαίο, προβάλλοντας διμερώς και πολυμερώς ανυπόστατους ισχυρισμούς ως προς τη κυριαρχία και το καθεστώς νήσων του Αρχιπελάγους, με τα αεροσκάφη της να παραβιάζουν συστηματικά τον ελληνικό εναέριο χώρο, την ίδια ώρα που πολεμικά σκάφη της υπό το μανδύα της «αβλαβούς διέλευσης» κάνουν επίδειξη σημαίας έξω από το Λαύριο. Στη Θράκη, με πολιορκητικό κριό το Γενικό Προξενείο Κομοτηνής, με τη διάθεση τεράστιων κονδυλίων και δυστυχώς με τη σύμπραξη ορισμένων τοπικών παραγόντων αλλά και άλλων, η Τουρκία ασκεί ουσιαστικά συνδιαχείριση υλοποιώντας την μακρόχρονη πολιτική της για τη προβολή ανύπαρκτης «τουρκικής» μειονότητας με απώτερο στόχο την απόσπαση της ακριτικής αυτής περιοχής από τον εθνικό κορμό. Άλλωστε ανάλογο ανύπαρκτο μειονοτικό ζήτημα επιδιώκει να εγείρει στη Ρόδο και στην Κω.
Επί σειρά ετών η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα μέσω του διαλόγου, με διάφορες μορφές : από την πληθώρα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης –που είναι πρόδηλο ότι ελάχιστα έχουν αποδώσει- στις «διερευνητικές συνομιλίες» που έχουν συμπληρώσει 55 γύρους και τείνουν επικινδύνως προς τη διαπραγμάτευση, έως τα Ανώτατα Συντονιστικά Συμβούλια που όχι μόνο αποδεικνύονται άκαρπα αλλά αποπροσανατολίζουν τους φίλους και εταίρους μας ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας. Αν η ελληνική πλευρά παραχωρήσει μέρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει και τις παραχωρήσεις των νομίμων δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων που έκανε σε αντάλλαγμα η Τουρκία. Θεωρούμε ότι τυχόν απόφαση για συνέχιση του Ε/Τ διαλόγου προϋποθέτει ότι η Κυβέρνηση θα ενημερώσει λεπτομερώς τη Βουλή για τα αποτελέσματα του και για τη σκοπιμότητα αυτός να συνεχισθεί. Τούτο σημαίνει συζήτηση στη Βουλή του όλου φάσματος των διμερών σχέσεων. Ανεξαρτήτως αυτού, θα πρέπει να αποφεύγονται συναντήσεις κορυφής εάν δεν είναι καλά προετοιμασμένες από ελληνικής πλευράς, διότι κινδυνεύουν να γίνουν αντικείμενο ισχυρισμών της Άγκυρας ότι στις σχέσεις μας όλα βαίνουν καλώς. Παρά το γεγονός ότι η οικονομική συγκυρία έχει επηρεάσει δυσμενώς τις δυνατότητες πολιτικών και διπλωματικών παραστάσεων, θα πρέπει η χώρα μας να κινηθεί με ανανεωμένο δυναμισμό, διμερώς και πολυμερώς, για την ενδελεχή ενημέρωση τρίτων χωρών και της Ε.Ε. ως προς τη στάση της Άγκυρας. Παράλληλα, θα πρέπει να προχωρήσει πρώτον μεν στην επέκταση των χωρικών υδάτων με ανεξάρτητη και κυρίαρχη απόφαση της χώρας μας σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και, δεύτερον, στον ορισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Η μη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, πέραν των νομικών συνεπειών, μπορεί να δώσει λαβή σε ποικίλες παρερμηνείες. Τέλος θα πρέπει να υπάρξει η δέουσα αντίδραση στη παντοειδή ανατρεπτική δραστηριότητα της γείτονος στη Θράκη –η εκτροπή του Τούρκου Γενικού Προξένου Κομοτηνής από τα καθήκοντα του και η μη συμμόρφωση του στις υποδείξεις της Πολιτείας θα έπρεπε να οδηγήσει στην κήρυξη του ως ανεπιθύμητου- στη Ρόδο και στην Κω.

Β. ΣΚΟΠΙΑΝΟ.

Προέχουσα θέση και επείγοντα χαρακτήρα έχει η επίλυση του χρονίζοντος -όχι με υπαιτιότητα της χώρας μας- προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Οι Σκοπιανοί ηγήτορες με εμπρηστικές δηλώσεις και με σαφείς ενέργειες διαδηλώνουν τον εθνικισμό τους κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και καταπατώντας τις σχετικές διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που συνήφθη στα πλαίσια του ΟΗΕ. Θεωρούν, ως φαίνεται, ότι έχουν εξασφαλίσει την “έγκριση” του διεθνούς παράγοντα να τηρούν εχθρική στάση και να προκαλούν τη χώρα μας, με διαφαινόμενο απώτατο σκοπό να μας αναγκάσουν να δεχθούμε τα αβάσιμα ψευδοϊδεολογήματά τους περί “μακεδονισμού”. Έχουν ακόμα αποδυθεί σε αγώνα κατασυκοφαντήσεως της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς κατηγορώντας τις Ελληνικές Αρχές περί δήθεν παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κατ’ αυτούς «μακεδονικής μειονότητας» της Ελλάδος. Την κατά τα άνω προπαγάνδα την ασκούν και εντός της χώρας μας υπό τα όμματα των κατά τόπους Ελληνικών αρχών και ενίοτε με τη συμμετοχή κάποιων τοπικών παραγόντων. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν σε περιοχές της Ελληνικής Μακεδονίας έχουν ως στόχους να αναδείξουν την δήθεν «μακεδονική μειονότητα», να εισαγάγουν έθιμα και παραδόσεις δικές τους η άλλων σλαβικών λαών της Βαλκανικής στη χώρα μας και να ενισχύσουν τα επιχειρήματα τους περί «ενότητας της Μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς” σε όλον τον χώρο της κατ αυτούς “διαμελισμένης Μακεδονίας». Βεβαίως, τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι ιστορικές έρευνες, τα αρχαία κείμενα και μαρτυρίες αβίαστα καταρρίπτουν τις Σκοπιανές ψευδό-θεωρίες, αλλά η άμορφη μάζα της διεθνούς κοινής γνώμης ούτε τις γνώσεις ούτε τον απαιτούμενο χρόνο έχει για να ασχοληθεί με τις ύπουλες μεθόδους και τις αθέμιτες πρακτικές της Σκοπιανής ηγεσίας Το γεγονός άλλωστε της “μακεδονοποίησης” της “διαλέκτου των Σκοπίων και οι ψευδείς ισχυρισμοί περί “έθνους” και “ταυτότητος” ενόχλησε και άλλο αδελφό με τους Σκοπιανούς σλαβικό λαό που έχει κάθε θεμιτό δικαίωμα που δικαίως αμφισβητεί τις δοξασίες των Σκοπιανών “Μακεδονιστών”. Γλωσσολογικές άλλωστε έρευνες απέδειξαν ότι η τοπική σλαβική διάλεκτος των Σκοπίων ουδόλως ή ελάχιστα διαφέρει από τη γλώσσα του αδελφού των σκοπιανών αυτού κράτους. Έχοντας υπόψη την μέχρι τώρα συμπεριφορά της ηγεσίας της FYROM και τις παρελκυστικές τους τακτικές θα θέλαμε να εκφράσουμε την πεποίθηση μας ότι η αποδοχή εκ μέρους μας ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό, και αν ακόμα είναι για όλες τις χρήσεις, δεν θα ανακόψει, αλλά αντιθέτως θα αυξήσει την επιθετικότητα και τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών αφού η Ελλάδα, το μόνο έθνος που έχει θεμιτό δικαίωμα να αντικρούσει την ψευδή ιδεολογία περί «μακεδονισμού», τους παρέχει το δικαίωμα να αποκτήσουν ονομασία για την χώρα τους με γεωγραφικό μόνο και όχι εθνoλογικό προσδιορισμό μαρτυρούντα την προέλευση τους. Η τυχόν αποδοχή εκ μέρους μας της “σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις”, ουδόλως θα παρεμποδίσει την προώθηση υπό των Σκοπίων των άνευ ιστορικού ερείσματος θέσεών τους περί “μακεδονικής γλώσσας”, “ταυτότητος” και “έθνους” καθόσον η συμπερίληψη της λέξεως «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους τους θα τους παράσχει την δυνατότητα όχι μόνο να εμμείνουν στην πλαστογράφηση της ιστορίας, αλλά και να εγείρουν αξιώσεις βασιζόμενες στην ανερμάτιστη θεωρία τους περί ενοποιήσεως της «διαμελισμένης Μακεδονίας».
Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι αν τελικά η Ελληνική πλευρά, αφισταμένη της θέσεως των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλή του 1992 και της αποφάσεως της Συνόδου Κορυφής της Λισσαβώνος του 1992, των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητος, αποδεχθεί “σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις” η σχετική συναίνεσή θα πρέπει να δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι στην συμφωνία θα ρυθμίζονται τα θέματα της ταυτότητας, γλώσσας και εθνότητας, με γνώμονα ‘ότι ουδεμία ιστορική ή πολιτιστική σχέση έχουν με την Μακεδονία, όπως την παρουσιάζουν τα Σκόπια και ότι η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα της σχετικής αποφάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Επίσης πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένο να υπάρξει σαφής δέσμευση της ελληνικής πλευράς ότι το κείμενο της οιασδήποτε συμφωνίας θα υποβληθεί προς έγκριση από τον ελληνικό λαό δια δημοψηφίσματος.

Γ. ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Στα βορειοδυτικά σύνορά μας, η Αλβανία την οποία δημιούργησαν οι Μ. Δυνάμεις το 1913, δεν έχει επιδείξει φιλικές διαθέσεις προς την χώρα μας από της συστάσεώς της. Η χώρα αυτή έμελλε να γίνει Κράτος-πρόβλημα για τους γείτονές της. Μετά τις ευτυχείς για το Αλβανικό Έθνος εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια, η προς την Ελλάδα αντιπαλότητα των Τιράνων ενισχύεται εξ αντικειμένου.
Η χωρίς κανένα αντάλλαγμα ένταξή της στο ΝΑΤΟ και η επίσης ανεπιφύλακτη υποστήριξή της για ένταξη στην Ε.Ε. σε συνδυασμό με την άρση του εμπολέμου και την κατάψυξη του Βορειοηπειρωτικού επωάζει και νέες από μέρους της φιλοδοξίες. Οι ηγέτες της Μπερίσα και Ράμα, άκρως επιτήδειοι Βαλκάνιοι πολιτικοί, (π.χ. η δια της παραπομπής στο Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωση της Συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα), έχουν αποκομίσει σημαντικά πολιτικά κέρδη δωρεάν από τις επαφές τους με τους Έλληνες και την Ελλάδα. Η ελληνική εφεκτικότητα άλλωστε στο Βορειοηπειρωτικό ανταποδίδεται με χάρτες που περιλαμβάνουν Φλώρινα, Καστοριά, Γιάννενα και Πρέβεζα σε μια Μεγάλη Αλβανία. Σε αυτήν την Αλβανία αναφέρθηκε πρόσφατα και ο κ. Μπερίσα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ζήτημα των Τσάμηδων. Αντί να έχουν, ως Μωαμεθανοί, αποσταλεί στην Τουρκία βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης εξηρέθησαν της ανταλλαγής λόγω μιάς απολύτως επιπολαίας «χειρονομίας» της τότε Ελληνικής ηγεσίας. Κατά την κατοχή συμπαρατάχθηκαν με τους ιταλούς και γερμανούς κατακτητές. Οι ηγέτες των μάλιστα συνεργάστηκαν σε διώξεις και μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων, η πιο γνωστή από τις οποίες υπήρξε η εκτέλεση 49 επιφανών κατοίκων της Παραμυθίας, τον Σεπτέμβριο του 1943. Έχουν εκδοθεί χίλιες επτακόσιες και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των Τσάμηδων για εγκλήματα κατά την διάρκεια του πολέμου, με ποινές για πολλούς εξ αυτών θανατικές και αφαίρεση της ιθαγένειας. Κατέφυγαν εν συνεχεία στην Αλβανία, από όπου, αρμοδίως καθοδηγούμενοι θέτουν ακόμη και ζήτημα αλβανικού «ολοκαυτώματος».
Από τα προηγούμενα βγαίνει ένα αβίαστο συμπέρασμα: Η Ελλάδα πρέπει επί τέλους να τείνει στην κατά το δυνατόν διόρθωση των παλαιών λαθών της και να γίνει πιο προσεκτική με την αλβανική επιδίωξη ένταξης στην Ε.Ε..

Δ. ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Επί σαράντα έτη, η Ελλάδα, στο όνομα ενός ψευδώνυμου ρεαλισμού, δεν αντιτάχθηκε επαρκώς στα διαρκή διεθνή εγκλήματα που διαπράττονται στη μεγαλόνησο κατά παραβίαση κανόνων αναγκαστικού Διεθνούς Δικαίου και θεμελιωδών αρχών της Ε.Ε.: παράνομη στρατιωτική κατοχή, εθνοκάθαρση, εποικισμός, αλλά και εμμονή στο ψευδοκράτος, παρά τη ρητή απαίτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζήτησε την άμεση ανάκλησή του ευθύς ως το εμφάνισαν. Ούτε κατήγγειλε η Ελλάδα τον παράνομο χαρακτήρα των ζυριχικών παρεμβατικών δικαιωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να μεταμφιέζονται αδικοπραγίες σε «αντικείμενα συνομιλιών μεταξύ δύο κυπριακών κοινοτήτων». Στην πραγματικότητα οι «διαπραγματεύσεις» διεξάγονται με το πιστόλι του «Αττίλα» στον κρόταφο των Ελληνοκυπρίων που αντιμετωπίζουν την απαίτηση της Τουρκίας να την διευκολύνουν στην επίτευξη του τελικού της στόχου : υπαγωγής ολόκληρης της Κύπρου στον έλεγχό της. Οι Ελληνοκύπριοι συνομιλούν με αχυρανθρώπους της Άγκυρας, που ούτε τυπικά δεν εκπροσωπούν τους Τουρκοκυπρίους, αφού η πλειοψηφία στα κατεχόμενα αποτελείται από εποίκους. Έτσι η Κύπρος βρίσκεται σήμερα μπροστά σε τρεις, εξ’ ίσου απαράδεκτες, εναλλακτικές προοπτικές διχοτόμησης: (α) εφαρμογή κάποιας παραλλαγής του σχεδίου «Ανάν», (β) προϊούσα περαιτέρω παγίωση των υφισταμένων πραγματικών συνθηκών, (γ) διεθνής αναγνώριση του ψευδοκράτους. Και στις τρεις περιπτώσεις η Τουρκία θα χρησιμοποιεί το βόρειο τμήμα ως εφαλτήριο για ευρύτερη επέκτασή της.
Με τους πρόσφυγες μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες, με την στρατιωτική κατοχή, με τον εποικισμό να συνεχίζεται, με το ψευδοκράτος να διατηρείται, ο νέος γύρος των «διακοινοτικών» συνομιλιών δεν μπορεί παρά να αποδειχθεί είτε άγονος είτε καταστρεπτικός.

Μετά τιμής,
Οι πρώην Πρέσβεις της Ελλάδος
Σπύρος Αλιάγας
Ιωάννης Γεννηματάς,
Ευάγγελος Δεναξάς,
Νικόλαος Διαμαντόπουλος
Σπύρος Δοκιανός
Ιωάννης Δρακουλαράκος,
Βασίλειος Εικοσιπένταρχος,
Ιωάννης Θωμόγλου
Αθανάσιος Καμήλος
Ελευθέριος Καραγιάννης,
Αντώνιος Κοραντής
Ιωάννης Κοραντής,
Εμμανουήλ Μεγαλοκονόμος,
Λάζαρος Νάνος,
Παναγιώτης Οικονόμου,
Απόστολος Παπασλιώτης
Κωνσταντίνος Πολίτης,
Ιάκωβος Σπέτσιος,
Ευθύμιος Στοφορόπουλος,
Περικλής Τσαμούλης
Κων/νος Τσώκος,
Ευάγγελος Φραγκούλης
Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έφοδος για ναρκωτικά σε κοινωνικό ιατρείο και στους Γιατρούς του Κόσμου

Μετά από καταγγελία που έγινε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ σχετικά με ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε ναρκομανείς, η αστυνομία, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων πραγματοποίησε έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου.
Η καταγγελία ωστόσο αποδείχθηκε μάλλον αναληθής, καθώς δε βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο.

Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν δυσαρέσκεια για τα περιστατικά αυτά και κάνουν λόγο για συκοφάντες:
«Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων. Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Έχοντας δουλέψει 2 χρόνια εθελοντικά στους γιατρούς του κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, αυτή η είδηση μου προκάλεσε ένα ειρωνικό χαμόγελο και ένα αίσθημα πικρίας...Οι γιατροί του κόσμου προσφέρουν αυτό που το κράτος, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια, είναι εντελώς ΑΝΙΚΑΝΟ να προσφέρει (ω, ναι, ακόμη και προ κρίσης): ανθρωπιά, ελπίδα, στήριξη, ουσιαστική και ενεργή βοήθεια σε πρόσφυγες ΚΑΙ Έλληνες. Αυτή η βοήθεια προσφέρεται από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτό και δεν ζητούν ούτε ένα ευρώ για την προσφορά τους. Η δίωξη ναρκωτικών ας πάει να ελέγξει καλύτερα αυτούς που θα έπρεπε να ελέγξει και όχι αυτούς που την διατάζουν να ελέγξει...
-------
Σ.Δ.  

www.diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τεράστιο Σκάνδαλο ! Στην Eurobank Properties πωλούνται 14 ακίνητα του Δημοσίου για να ενοικιαστούν στην συνέχεια απο το Κράτος έναντι 14 εκατ. ευρώ το χρόνο !!!


Σκάνδαλο: Στην Eurobank Properties πουλήθηκαν τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Στην Eurobank Properties πωλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ 14 ακίνητα έναντι των 145,81 εκατ. ευρώ  με την συμφωνία μετά να τα ξανανοικιάζει πίσω στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο…

       Αυτό το εξωφρενικό ‘ντήλ’ έκανε το ΤΑΙΠΕΔ με την Eurobank Properties για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 χρόνια.

Η Eurobank Properties θα καταβάλει μόνο 145,81 εκατ. ευρώ και θα εισπράττει ετησίως από τα μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια και απλά μαθηματικά σε  2 δεκαετίες η Eurobank θα έχει αποσβέσει το έξοδο με κέρδος 100% το οποίο θα έχει πληρώσει το δημόσιο!!! = Απόδοση 10% ετησίως!!!

Αναλυτικότερα, “στην από 17/10/2013 έκθεσή του σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 9 του Ν. 3016/2002 και τις παραγράφους 4.1.4.1.1 και 4.1.4.1.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Δ.Σ. της Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. («Εταιρεία») ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σε σχέση με τα καθαρά κεφάλαια που θα προκύψουν από την προτεινόμενη Αύξηση η Εταιρεία σκοπεύει να τα επενδύσει σύμφωνα αφενός, με τις διατάξεις του Ν. 2778/1999, ως ισχύει, και, αφετέρου, με την επενδυτική πολιτική και στρατηγική της.
Θεμελιώδης επενδυτικός στόχος της Εταιρείας, όσον αφορά την Αύξηση αλλά και γενικότερα, είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της, μέσα από την κύρια δραστηριότητά της δηλαδή τις επενδύσεις σε εμπορικά κατά πλειοψηφία ακίνητα όπως κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους, τουριστικά ακίνητα κ.α. σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.

Επιπλέον, με βάση την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου που αφορά τις Εταιρίες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, η Εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που της δίνονται προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητές της, εξετάζοντας επενδυτικές ευκαιρίες σε όλο το φάσμα της ακίνητης περιουσίας όπως, μεταξύ άλλων, τουριστικά ακίνητα, άμεσα ή με τη μέθοδο της παραχώρησης καθώς και αναπτύξεις έργων μέσω συμμετοχής σε joint ventures.

Η οικονομική συγκυρία της τελευταίας τετραετίας στην Ελλάδα οδήγησε την αγορά όλων των ακινήτων σε ορθολογισμό ως προς τις αξίες τους, παρουσιάζοντας πρόσφατα ενδιαφέρουσες ευκαιρίες επαγγελματικών ακινήτων, σε ελκυστικές αξίες και με προοπτική δημιουργίας μελλοντικών υπεραξιών, τις οποίες η Εταιρεία εξετάζει και σκοπεύει να αξιοποιήσει».

 Τα κυριότερα ακίνητα είναι:

    Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.
    Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.
    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.
    Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν λόγια για να σχολιάσει κανείς αυτό το ντηλ! Δηλαδή, το δημόσιο πουλάει σε χαμηλές τιμές την ιδιοκτησία του, εξασφαλίζοντας ΣΙΓΟΥΡΟ ενοικιαστή στον αγοραστή τον ίδιο του τον εαυτό και με υψηλό μίσθωμα!!! Aυτό κι αν είναι σκανδαλάρα ολκής και κανείς δεν ασχολείται στα σοβαρά, αφού όλοι ψάχνουν απεγνωσμένα τους βιολογικούς γονείς της Μαρίας!!! Που είναι η Daily Mail και το BBC να αναδείξουν παγκόσμια τους τσιγγάνους της κυβέρνησης που δίνουν 10 εκατ. Ελλήνες σε παράνομη υιοθεσία στις τράπεζες;;;; Και δούλους θα τους κάνουν και ζητιάνους και τέλος, ακόμα και ανταλλακτικά προς πώληση!!!!

  “  Άτομα όπως οι Ροθτσάιλντς, οι Οπενχάιμερς και οι Μόργκανς έχουν καταστρώσει μακρόπνοα σχέδια. Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν και οι οικονομολόγοι είναι ερασιτέχνες αν τους συγκρίνεις με αυτά τα άτομα…  “
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Guardian: Η NSA παρακολουθούσε τα τηλέφωνα 35 ξένων ηγετών

Νέες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ευρωπαίων πολιτικών και πολιτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ φέρνει στο φως η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο που παρέδωσε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουντεν, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η NSA ενθαρρύνει αξιωματούχους φορέων και υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης να μοιράζονται τις λίστες επαφών τους, έτσι ώστε να προστίθενται τηλεφωνικοί αριθμοί ξένων πολιτικών στα συστήματα παρακολούθησής της.
Όπως αναφέρεται, σε μια περίπτωση, ένας αμερικανός αξιωματούχος (ο οποίος δεν κατονομάζεται) παρέδωσε στην NSA πάνω από 200 αριθμούς τηλεφώνων, στους οποίους περιλαμβάνονταν και αυτοί των 35 ξένων ηγετών.

Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη την παρακολούθηση μεταξύ χωρών με φιλικές σχέσεις.

«Κατασκοπεία μεταξύ φίλων, κάτι τέτοιο απλώς δεν γίνεται», δήλωσε η κ. Μέρκελ, κατά την άφιξή της στο χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Το είχα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν είχε έλθει στο Βερολίνο και του το επανέλαβε την Τετάρτη στο τηλέφωνο», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη μεταξύ εταίρων και η συγκεκριμένη έννοια πρέπει να επανακτηθεί», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα την Πέμπτη, η Γερμανία είχε καλέσει τον αμερικανό πρεσβευτή στο Βερολίνο για εξηγήσεις σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της κ. Μέρκελ.

Η τελευταία είχε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη το βράδυ με τον κ. Ομπάμα, απαιτώντας απάντηση και προειδοποιώντας τον ότι, σε περίπτωση που οι πληροφορίες αποδειχθούν αληθινές, θα πρόκειται για «παραβίαση εμπιστοσύνης».
Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις επικοινωνίες της κ. Μέρκελ, ωστόσο δεν απορρίπτει ρητά την πιθανότητα να τις έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Η Ουάσιγκτον αρνείται επίσης τις πληροφορίες περί μαζικών παρακολουθήσεων δεδομένων στη Γαλλία.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....