Διυλιστήριο: 03/07/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Πολιτική βόμβα τίναξε την προπαγάνδα στην Ουκρανία.

Του Γ. Δελαστίκ.

Πολιτική βόμβα που τίναξε στον αέρα όλο το προπαγανδιστικό οικοδόμημα των Αμερικανών για την Ουκρανία ήταν η αποκάλυψη της απόρρητης τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Βρετανή Κάθριν Αστον.

«Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές δεν βρισκόταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από τον νέο (κυβερνητικό) συνασπισμό!» δηλώνει κατηγορηματικά ο Εσθονός υπουργός, αναφερόμενος σε ελεύθερους σκοπευτές που σκότωσαν δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς πυροβολώντας στο ψαχνό εναντίον του πλήθους στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, λίγες ώρες πριν ανατραπεί ο Γιανουκόβιτς.

Η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική: οι ακροδεξιοί Ουκρανοί πραξικοπηματίες δολοφόνησαν εν ψυχρώ δεκάδες άτομα αποδίδοντας τις δολοφονίες στην αστυνομία του Γιανουκόβιτς, προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία μέσα στο λουτρό αίματος που οι ίδιοι προκάλεσαν! Τρομερό! «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να ερευνήσει τι ακριβώς έγινε. Ετσι προκαλείται ακόμη μεγαλύτερη υποψία ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές κρύβεται κάποιος από τη νέα κυβέρνηση» τονίζει στην Αστον ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, γνωστός για τα έντονα φιλογερμανικά του αισθήματα. «Δεν το άκουσα αυτό που μου λες. Είναι ενδιαφέρον. Θεέ μου» απαντά υποκριτικά η Κάθριν Αστον, η οποία σίγουρα δεν το ήξερε γιατί απολύτως κανένας δεν τη θεωρεί σημαντικό πρόσωπο για να την ενημερώσει για τόσο λεπτά μυστικά, αλλά και η οποία ήταν απολύτως βέβαιο ότι δεν θα έκανε τίποτα.

Οντως, έτσι έγινε. Το τηλεφώνημα του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών προς την παντελώς ανίκανη και άχρηστη λαίδη Αστον έλαβε χώρα στις 26 Φεβρουαρίου. Μια ολόκληρη εβδομάδα πέρασε χωρίς να τεθεί καν αυτό το θέμα. Την Τετάρτη, 5 Μαρτίου, η ηχογραφημένη υποκλαπείσα συνομιλία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και άρχισαν να τη μεταδίδουν ρωσικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της συνομιλίας, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε. Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη επιχειρήθηκε να «θαφτεί» η είδηση στα ψιλά, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Οι ακροδεξιοί που συναπαρτίζουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, με επικεφαλής ένα τυφλό όργανο των Αμερικανών, αποκαλύφθηκε ότι έχουν ήδη βάψει τα χέρια τους με αίμα δεκάδων, πολλών δεκάδων συμπατριωτών τους που διαδήλωναν μαζί τους! Υπάρχουν πλέον και αποδείξεις ότι η πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας στο Κίεβο συνετελέσθη βάσει σχεδίου.

Στο μεταξύ, μεγάλο «κάζο» έπαθε ένα άλλο όργανο της αμερικανικής πολιτικής, ο Ολλανδός Ρόμπερτ Σέρι, που προσπάθησε να πάει στην Κριμαία υπό το κάλυμμα του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, αυτού του άθλιου πολιτικά Νοτιοκορεάτη Μπαν Κι Μουν. Ο Σέρι είναι το άτομο, τυφλά υπάκουο στις ΗΠΑ, για το οποίο είχε πει η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ότι τον είχε μόλις διορίσει απεσταλμένο του ΟΗΕ στην Ουκρανία ο Αμερικανός αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν, στην υποκλαπείσα στις αρχές Φεβρουαρίου συνομιλία της Νούλαντ με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ. «Μόλις μίλησα σήμερα το πρωί με τον Τζεφ Φέλτμαν, είχε ένα νέο όνομα για τον τύπο του ΟΗΕ: Ρόμπερτ Σέρι» ακούγεται να λέει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών.

Ενθουσιασμένη, συνεχίζει ακάθεκτη: «Σήμερα επιβεβαιώθηκε και από τους δύο, τον Σέρι και τον Μπαν Κι Μουν, ότι ο Σέρι θα έρθει στην Ουκρανία τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Πιστεύω ότι θα ήταν υπέροχο και θα βοηθούσε να συγκολλήσουμε αυτό το σχέδιο και να έχουμε και τη βοήθεια του ΟΗΕ σε αυτό και να γαμ… την Ευρωπαϊκή Ενωση»!

Αυτός ο Ολλανδός άνθρωπος των ΗΠΑ λοιπόν, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι, τόλμησε να πάει στην Κριμαία, στη Συμφερόπολη, συνοδευόμενος από βρετανικό τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού ΙΤΝ. Ξαφνικά τον σταμάτησαν ένοπλοι, προφανώς ειδοποιημένοι από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και απαίτησαν να τον συνοδεύουν όπου και αν πηγαίνει.

Ο Ολλανδός πήγε να «πουλήσει τσαμπουκά», με αποτέλεσμα να βρεθεί περικυκλωμένος από Ρώσους της Κριμαίας που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μόσχας και του Κρεμλίνου.

Πανικόβλητος ο άνθρωπος των Αμερικανών και φοβούμενος μη τον λιντσάρουν οι διαδηλωτές, ικέτευε τους ενόπλους να τον συνοδεύσουν για να φύγει από την Κριμαία και πιθανότατα να μην ξαναπατήσει ποτέ εκεί!

Έθνος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου ήταν μόνο για Γερμανούς φωτορεπόρτερ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, για τον τοις πράγμασι αποκλεισμό ή/και δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκαν Ελληνες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, κατά την κάλυψη της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στη χώρα μας. Καταγγέλουν μεταξύ άλλων ότι κατά την επίσκεψη του κ. Gauck στην Ακρόπολη απαγορεύθηκε στους έλληνες φωτορεπόρτερ η είσοδος λέγοντάς τους πως «η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα γερμανικά Μέσα» ενώ όταν Έλληνας φωτορεπόρτερ τους ενημέρωσε πως εργαζόταν για λογαριασμό γερμανικού μέσου, του ζητήθηκε γερμανικό διαβατήριο. Καταγγέλουν επίσης ότι κατά την φωτογραφική κάλυψη της επίσημης κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, τους ζητήθηκε ειδική κάρτα διαπίστευσης για να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο μνημείο και την οποία είχαν προμηθευτεί ήδη οι συνάδελφοί τους που συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο από την Γερμανική Πρεσβεία. Ζήτημα ειδικής κάρτας διαπίστευσης αντιμετώπισαν και κατά την κάλυψη της συνάντησης του Γερμανού Προέδρου με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ αποκορύφωμα ήταν η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου δεν τους επετράπη η είσοδος από εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας, διότι δεν τους είχε επιδοθεί λίστα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αντίθεση με τους γερμανούς συναδέλφους τους που την είχαν ήδη προμηθευτεί από τη Γερμανική Πρεσβεία.

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, θέτει μετά από τα παραπάνω περιστατικά το εύλογο ερώτημα.

"Αναρωτιόμαστε αν την επόμενη φορά θα πρέπει να απευθυνθούμε απευθείας στην οποιαδήποτε αντίστοιχη Πρεσβεία, εφόσον η χώρα που έχει σήμερα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρμόδια ή δεν μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστευτηρίων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των επίσημων εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη οιουδήποτε ξένου αξιωματούχου"

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση

Αθήνα 6 Μαρτίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της 'Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος οφείλει να δημοσιοποιήσει τα όσα συνέβησαν σε βάρος των Ελλήνων Φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου Joachim Gauck στη χώρα μας, όπου, όπως αποδεικνύεται, η ελληνική πλευρά δεν είχε φροντίσει, ως όφειλε, για την έκδοση των απαραίτητων ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων αυτών.

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, όταν ανακοινώθηκε επίσημα η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου, η 'Ένωσή μας επικοινώνησε κατά τη συνήθη πρακτική με τη Γενική Γραμματεία Τύπου στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, για να ενημερωθεί σχετικά με την τυχόν έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη της επίσκεψης από τα μέλη της.

Η Γενική Γραμματεία Τύπου, μας δήλωσε πως δεν της είχε ανατεθεί η αρμοδιότητα για την εν λόγω επίσκεψη, ούτε η έκδοση ειδικών διαπιστεύσεων, αλλά αρμόδια θα ήταν η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το επίσημο πρόγραμμα του Γερμανού Προέδρου ανακοινώθηκε από την ελληνική Προεδρία το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014, λίγες ώρες πριν αφιχθεί στη χώρα μας, όπου καμία αναφορά δεν υπήρχε για την ανάγκη έκδοσης ειδικής κάρτας διαπίστευσης από την ελληνική πλευρά για την κάλυψη της επίσκεψης, ενώ σε επικοινωνία του Προέδρου της Ένωσης με την Προεδρία η τελευταία δήλωσε ότι η ίδια δεν θα προβεί σε έκδοση κάποιας ειδικής διαπίστευσης.

Το ίδιο απόγευμα και κατά την επίσκεψη του κ. Gauck στην Ακρόπολη απαγορεύθηκε στους έλληνες φωτορεπόρτερ η είσοδος λέγοντάς τους πως «η είσοδος επιτρέπεται μόνο στα γερμανικά Μέσα». Κι όταν έλληνας φωτορεπόρτερ τους ενημέρωσε πως εργαζόταν για λογαριασμό γερμανικού μέσου, του ζητήθηκε γερμανικό διαβατήριο!!!

Σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου, τα μέλη μας που πήγαν για να καλύψουν φωτογραφικά την επίσημη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν τους ζητήθηκε ειδική κάρτα διαπίστευσης για να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο μνημείο και την οποία είχαν προμηθευτεί ήδη οι συνάδελφοί τους που συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο από την Γερμανική Πρεσβεία.

Επίσης οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που πήγαν να καλύψουν τη συνάντηση του Γερμανού Προέδρου με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αντιμετώπισαν και πάλι ζήτημα ειδικής κάρτας διαπίστευσης προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος και μετά από έντονες διαμαρτυρίες κατέληξαν να φωτογραφίσουν…. στο διάδρομο!

Αποκορύφωμα η εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου δεν τους επετράπη η είσοδος από εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας, διότι δεν τους είχε επιδοθεί λίστα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να επιτρέψουν την είσοδο στους έλληνες φωτορεπόρτερ, σε αντίθεση με τους γερμανούς συναδέλφους τους που την είχαν ήδη προμηθευτεί από τη Γερμανική Πρεσβεία.

Δεν υπήρξε δε κανένας εκπρόσωπος από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε η συνάδελφοί μας να μπορέσουν να διαπραγματευτούν την είσοδό τους, αλλά αντιθέτως, οι συνομιλίες γίνονταν με εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας.

Οι συνάδελφοί μας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι γι αυτήν τη συμπεριφορά, αρνούμενοι να διαπραγματευτούν με υπαλλήλους της Γερμανικής Πρεσβείας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτόν τον εν τοις πράγμασι αποκλεισμό ή/και δυσχερή θέση στην οποία βρέθηκαν σήμερα οι έλληνες επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, καθώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή μέριμνα από την ελληνική πλευρά έτσι ώστε να καλύψουν απρόσκοπτα όπως κάθε φορά, επίσημη επίσκεψη ξένου αξιωματούχου και μάλιστα Αρχηγού Κράτους.

Κατόπιν αυτών αναρωτιόμαστε αν την επόμενη φορά θα πρέπει να απευθυνθούμε απευθείας στην οποιαδήποτε αντίστοιχη Πρεσβεία, εφόσον η χώρα που έχει σήμερα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρμόδια ή δεν μεριμνά για την έκδοση των απαραίτητων διαπιστευτηρίων για τη φωτοειδησεογραφική κάλυψη των επίσημων εκδηλώσεων κατά την επίσκεψη οιουδήποτε ξένου αξιωματούχου.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου

Με την παράκληση της δημοσίευσης

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίντεο ντοκουμέντο που έθαψαν τα ΜΜΕ - Πούτιν: Πάμε ολοταχώς για τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο!…


Την ομιλία αυτή του Πούτιν την έθαψαν επιμελώς τα ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ για να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που διοικούν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση απο το παρασκήνιο θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση-Τυραννία…Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα από την…ομιλία του Βλαδίμηρου Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου στο Μόναχο το 2011. Στο συνέδριο συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και ο Πούτιν μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και «αυτούς» που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη. Δείτε το…



Πηγή 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ. Σταθάκης: Δεν θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο - Θα ζητήσουμε τριετή αναστολή από την τρόικα

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει τη χώρα, θα ζητήσει από την τρόικα αναστολή τριών ετών, μέχρι η οικονομία να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον
Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης.

Έσπευσε δε να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά τη δανειακή σύμβαση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης είπε: «Είναι απόλυτα σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση. Τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα... Θα εφαρμόσουμε την οικονομική πολιτική την οποία θα έχουν κρίνει οι Έλληνες πολίτες, εάν με εκλογές έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η δανειακή σύμβαση λοιπόν θα επαναδιαπραγματευτεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Εμείς επιζητούμε μία λύση βιωσιμότητας του χρέους, επιζητούμε μία αναστολή τριών χρόνων, έως ότου η Οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους σε βάθος χρόνου».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιοί κρύβονται πίσω από το ''Ποτάμι''. ΣΗΜΙΤΗΣ - ΜΠΙΣΤΗΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Του Γιώργου Θεοχάρη

Αυτόν τον Σταύρο Θεοδωράκη γνωρίσαμε από την τηλεοπτική δημοσιογραφία και ιδιαίτερα μέσα από τους "Πρωταγωνιστές" του MEGA.

Όμως ο κυρ Σταύρος μάλλον θα μας διαψεύσει. Στα δημοσιογραφικά στέκια και τα πολιτικά ...καφενεία δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για τη γέννηση του νέου πολιτικού σχήματος, το Ποτάμι...

Εγκυρες πηγές αναφέρουν στο BriefingNews ότι πίσω από το "Ποτάμι" είναι ο Κώστας Σημίτης με διαμεσολαβητή τον Νίκο Μπίστη ο οποίος εδώ και δυο χρόνια είναι θαμώνας στο εστιατόριο του Σταύρου.

Είναι ολοφάνερο ότι πίσω από αυτή τη κίνηση βρίσκεται το εκσυχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ με τον Σημίτη να τραβάει μπροστά ,διότι ως γνωστόν ,διεκδικεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο και μάλιστα από τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας!!!

Επίσης, η Αννούλα Διαμαντοπούλου, ένα ακόμα τέκνο των εκσυχρονιστών και του Σημίτη φαίνεται ότι θα έχει σπουδαίο ρόλο στο ΄΄Ποτάμι΄΄.

Να προσέχουν, ο κίνδυνος είναι ορατός: Να τους συμπαρασύρει όλους το ορμητικό ποτάμι και εάν εξελιχθεί σε τσουνάμι, ακόμα χειρότερα!

Τι θέλει ο Σημίτης ακόμα από τη ζωή μας; Αντί να απολογείται για την ασύδοτη Ελλάδα που δημιούργησε κι αυτός, επιθυμεί να γίνει ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας;

Πάντως , ο κυρ Σταύρος, είναι ολοφάνερο ότι εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και ρίχτηκε στη πολιτική μετά από πολύ συζήτηση με εκδότες και άλλους διαπλεκόμενους που αποτελούν τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ .

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, όπως τα ΝΕΑ , που ξαφνικά μιλούν για ένα σωτήριο ποτάμι παρουσιάζοντας τον Θεοδωράκη ως ΜΕΣΣΙΑ!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας από την κεντροαριστερά, πολλοί μιλούν για ποσοστό που θα αγγίξει το 10%.

Ίσως όμως εάν ήταν μία ανεξάρτητη πολιτική κίνηση να είχε πολύ μεγαλύτερη διείσδυση. Για αυτό λοιπόν , ας μην διαλαλούν ότι πρόκειται για ένα αυτόνομο πολιτικό σχήμα με οράματα και παραμύθια...

Εκτίθενται!!!

http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν υπάρχουν τραπεζικά στοιχεία για τα πόθεν έσχες Πρωθυπουργών και βουλευτών εδώ και 40 χρόνια

Προς υιοθέτηση βουλευτικής τροπολογίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αποφευχθεί το αλαλούμ με τα πόθεν έσχες πρωθυπουργών και υπουργών από το 1974 και έπειτα.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης καθώς και οι ορκωτοί λογιστές που έχουν αναλάβει τους αναδρομικούς ελέγχους, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων από το 1974.

Ο νόμος για τον αναδρομικό έλεγχο είχε ψηφιστεί το 2012 και προέβλεπε ότι το πόρισμα θα παραδιδόταν το 2013. Μετά την νέα ρύθμιση προτείνεται η ολοκλήρωση ελέγχου έως την 30η Ιουνίου 2015.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποκλινομαστε – Ο γιατρός των φτωχών

Συγκινεί ένας νέος γιατρός από το Αγρίνιο, ο 39χρονος πνευμονολόγος Νικόλαος Κουτσομήτρος, ο οποίος δίνει ελπίδα σε ηλικιωμένους και άνεργους που ζουν σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μια Τετάρτη κάθε μήνα, παίρνει το αυτοκίνητο του και τον ιατρικό του εξοπλισμό και παρέχει δωρεάν εξετάσεις σε όσους δεν έχουν καλή οικονομική κατάσταση. Οι κάτοικοι τον περιμένουν πως και πως στο καφενείο του χωριού που για λίγες ώρες μετατρέπεται σε ιατρείο.

«Στην αρχή ήταν λίγο διστακτικοί γιατί δεν περίμεναν ότι θα έρθει κάποιος γιατρός εκεί να τους εξετάσει δωρεάν. Φοβόντουσαν ότι μπορεί να τους ζητήσει χρήματα μετά… Αλλά σιγά-σιγά εξοικειώθηκαν και το είδαν πολύ φιλικά…» λέει στο Star ο ίδιος ο γιατρός.

Εντωμεταξύ, με πολλούς από τους ασθενείς του έχουν πλέον φιλική σχέση. Για εκείνους είναι ο γιατρός τους, ο δικός τους άνθρωπος. «Οι εξετάσεις γίνονται σε διάφορα μέρη όπως πρώην δημοτικά γραφεία, πρώην δημαρχεία, ακόμα και σε καφενεία έχουμε πάει. Βλέπω μια χαρά, μια ευτυχία όταν πάω εκεί και τους εξετάζω. Σίγουρα ανακουφίζονται όταν με βλέπουν.» προσθέτει ο 39χρονος.

Παντρεμένος και πατέρας ενός 9χρονου αγοριού ο Νικάλος Κουτσομήτρος θεωρεί χρέος του όπως λέει να βοηθάει τον κόσμο όπως μπορεί.
«Αυτό που νιώθω εγώ είναι μια μεγάλη ικανοποίηση αν μπόρεσα και βοήθησα έστω και έναν άνθρωπο σε αυτές τις αποστολές. Είναι μια ηθική ικανοποίηση. Είναι μια βοήθεια στην κρίση και σε όσους έχουν ανάγκη» τονίζει.
Ο γιατρός των φτωχών πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να πηγαίνει από χωριό σε χωριό… εκεί όπου τον χρειάζονται.


πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....