Διυλιστήριο: 03/13/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Να ομιλείτε κύριε Πρόεδρε!..

     Να ομιλείτε κύριε Πρόεδρε! Να ομιλείτε.
Όχι μόνο να υπογράφετε.
Και προπαντός καλό θα ήταν να ξεχάσετε την αλά Βούδα αταραξία σας, και να βγείτε και λιγάκι απ' τα ρούχα σας!

Και μάλιστα κατά την γνώμη μας κακώς κάνετε που δεν έχετε μιλήσει ακόμη!
Τί θα πεί δεν έχετε ορκιστεί ακόμη; Τυπικόν το θέμα.
Γλάστρα είχαμε, δεν θέλουμε κι άλλη!
Όχι βέβαια ότι ήσασταν και η επιλογή που ποθούσαμε, αλλά τί να κάνουμε, μας προκύψατε! Θα βολευτούμε με εσάς.

Δείξτε όμως κι εσείς λίγο ότι είστε ζωντανός! Ζωντανός είπαμε, όχι ζωντανό! Μην αρχίσουμε με παρεξηγήσεις, δεν κάνει!
Τόσα πράγματα έχουν γίνει από την μέρα που σας ψήφισε η Βουλή, δεν βρήκατε να σχολιάσετε τίποτα;
Ο ευρωπαϊκός νεοναζισμός έχει ξεσαλώσει.
Ο χερ-Ακούνητος μάς βρίζει νυχθημερόν.
Το Δ' Ράϊχ κάνει υποδείξεις με ποιό κόμμα θα ήθελε να συγκυβερνά ο πρωθυπουργός.
Τα κανάλια έχουν γίνει γιάφκες των απανταχού δωσιλόγων.
Ο ευρωπαίος κεντρικός Τραπεζίτης (μη χ@σω) κάνει ό,τι του κ@@@ώσει.
Οι τράπεζες του εσωτερικού το ίδιο.
Εκείνο το ρημάδι το νομοσχέδιο (μονομερής πράξη κατά τον χερ-Πυροβολημένο) που θα ανακούφιζε τον λαό απ' την ανθρωπιστική κρίση, δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν σας ερέθισε να πείτε καμιά μ@λακιούλα, να δώσετε ένα στίγμα τέλος πάντων και βρε αδελφέ, των προθέσεών σας; Τίποτα;
Καλά. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι την ορκομωσία σας το απόγευμα, να ακούσουμε το διάγγελμά σας.
Και όταν λέμε διάγγελμα εννοούμε διάγγελμα! Ελληνικό, αποφασιστικό και καθώς πρέπει! Όχι γαργάρες!

Κι επίσης έχετε άλλες δέκα μέρες περίπου μέχρι την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Κανονίστε να σας έχουμε ξαναξεχάσει μέχρι τότε, και να σας δούμε ξαφνικά εκεί να κάνετε το παγώνι!
Κανονίστε να ξαναχρειαστούν τα κάγκελα μπροστά στους επισήμους!
Κανονίστε να ξαναθυμηθούμε πόσα ''ναι σε όλα'' έχετε πεί!

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, κύριε Πρόεδρε!
Να ομιλείτε!
Σωστά κι ελληνικά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοκ! Το Reuters ξετινάζει το ζεύγος Σάλλα για την Τράπεζα Πειραιώς. Όλο το δημοσίευμα...


Από τον Θανάση Λεπίδη

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Reuters, που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση, ο πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας και η σύζυγός του Σοφία Στάικου, φέρονται,να εμπλέκονται σε συναλλαγές με ακίνητα προς όφελός του.
Σύμφωνα με το Reuters, ιδιωτικές εταιρείες που εμφανίζονται να έχουν σχέση με το ζεύγος και με τα δύο τους παιδιά, αγόραζαν ακίνητα με δάνεια της Πειραιώς τα οποία στη συνέχεια ενοικίαζαν ή τα πουλούσαν στην Τράπεζα σε υψηλότερες τιμές. Ενα επίσης θέμα που...
κατά το Reuters διερευνάται είναι το ζήτημα της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνησης και το κατά πόσο ήταν γνωστά τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών στους μετόχους της τράπεζας.

Δείτε το δημοσίευμα εδώ


http://diulistirio.blogspot.gr/



.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τέλος οι ποινές για οφειλές στο δημόσιο ως 50 χιλιάδες ευρώ Ως τώρα το όριο ήταν 5 χιλιάδες.


Παύουν οι διώξεις και οι ποινές φυλάκισης για οφειλές στο δημόσιο ποσών ως 50 χιλιάδες ευρώ με το ν/σ «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» που εγκρίθηκε χθες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Το νέο νομοσχέδιο ορίζει ότι τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους όποιος χρωστάει ποσά άνω των 50 χιλιάδων και με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών όποιος χρωστά πάνω από 150 χιλιάδες. Μάλιστα, η πράξη μη καταβολής του φόρου μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό. Ως τώρα το όριο για τις διώξεις και τη φυλάκιση ήταν μόλις 5 χιλιάδες ευρώ. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρωμανιάς: Έγινε "κούρεμα" 75% των αποθεματικών των Ταμείων, μετά το PSI - ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία αποκάλυψη-"βόμβα" προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, μετά την κόντρα που είχε με το βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμο Γιακουμάτο, στον "αέρα" της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, το συνολικό "κούρεμα" των αποθεματικών των Ταμείων, μετά το PSI, έφθασε το 75%. «Έγινε το PSI. Γνωρίζουμε ότι "κουρεύτηκαν" τα αποθεματικά και κόπηκε από 40% μέχρι 55% των αποθεματικών. Την επομένη, άλλαξε ο τρόπος αποτίμησης και είχαμε νέο "κούρεμα". Είχαμε "κούρεμα" του "κουρέματος". Το συνολικό "κούρεμα" ήταν 75%».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κώστας Αρβανίτης: Σας παρουσιάζω τις αμοιβές Θεοδωράκη όταν ήταν «πρωταγωνιστής» στην ΕΡΤ. 23.490 Ευρώ ανά εκπομπή

Ο διευθυντής του 105,5 Στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι του Σ. Θεοδωράκη, η οποία κάνει λόγο για σπατάλες στην ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του Κώστα Αρβανίτη: "H σημερινή ανακοίνωση του Ποταμιού που αφορά στις αμοιβές αλλά και στα εσωτερικά του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο", έχει μέγιστο ενδιαφέρον σε ότι αφορά στην εγκυρότητα της πληροφόρησης. Θα βοηθήσουμε λοιπόν στο ρεπορτάζ δίνοντας τις αμοιβές τόσο τις δικές μου στην διαδρομή στην ΕΡΤ, όσο και του ηγέτη του κόμματος κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη. Την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4226μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Πόσο μάλλον την περίοδο της πρωινής ενημέρωσης 2012 - 2013, όταν οι καθαρές αποδοχές μου από την ΕΡΤ, δεν ξεπέρασαν τα 1500, όπως και των άλλων συναδέλφων με βάση την ΣΣΕ. Η σημερινή προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του «Ποταμιού» έχει βασικό στόχο να παρουσιάσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι ή σχεδόν ίδιοι. Να απαξιώσει την προσπάθεια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ . Σας επισυνάπτω τις λίστες αμοιβών την εποχή που ο κύριος Θεοδωράκης ήταν πρωταγωνιστής στην ΝΕΤ, καθώς και την τελευταία σύμβαση μου στην ΕΡΤ . Σε ότι αφορά στο Κόκκινο έχω δηλώσει ότι είμαι και παραμένω στο ραδιόφωνο που με τόσο κόπο χτίζουμε καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους μου, τόσο πολιτικά όσο και δημοσιογραφικά ο κος Θεοδωράκης πλέει στην θολή μετριότητα του ποταμιού του".



Είναι ένας από τους λόγους που βγαίνουμε δικαιωμένοι που προεκλογικά, σαν μπλοκ, προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τον κόσμο να ψηφίσει Ποτάμι 





Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Nα ρωτήσουν τα στελέχη τους για τις σπατάλες στην ΕΡΤ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκαν αν το Ποτάμι γνωρίζει τις σπατάλες, που έγιναν στην ΕΡΤ. Και βέβαια τις γνωρίζουμε και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μην επαναληφθούν. Αλλά πριν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατάλες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ ΑΕ. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι όπως ήδη έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους στο «Κόκκινο», ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούργια ΕΡΤ. Αν δεν βρουν άκρη με τα δύο αυτά συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε στην διάθεσή τους και για να τους υποδείξουμε και άλλα στελέχη τους, που πρωταγωνιστούν σήμερα στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχαν για χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην ΕΡΤ ΑΕ.

Κατά τα λοιπά περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μια ουσιαστική απάντηση στην κριτική που κάναμε στο νομοσχέδιο.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρέθηκαν αρχαιοελληνικά νομίσματα 2.500 ετών


Χρυσά και ασημένια αρχαιοελληνικά νομίσματα 2.500 ετών ανακαλύφθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

Η ανεκτίμητη συλλογή περιλαμβάνει 40 ασημένια αρχαιοελληνικά νομίσματα, 3 χρυσά αρχαιοελληνικά νομίσματα και 12 χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα.Χρονολογούνται μεταξύ του 5ου αιώνα π.Χ. μέχρι τον 1ο αιώνα μ.Χ.

Τα ελληνικά νομίσματα προέρχονται από μερικές από τις πιο σημαντικές πόλεις-κράτη του αρχαίου κόσμου όπως η Αθήνα και η Κόρινθος και από σημαντικές ηγετικές προσωπικότητες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....