Διυλιστήριο: 07/28/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

«Εγώ φταίω για τις φωτιές, εγώ φταίω για τα θύματα. Αλλά δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη.»



του Ηλία Κούκουτσα

Εγώ φταίω για τις φωτιές που προκάλεσαν τον χαμό δεκάδων ανθρώπων, περιουσιών και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Εγώ φταίω και κανένας άλλος. Εγώ το έκανα.

Εγώ ήμουν που λάδωσα πολεοδομία και δήμο για να μπορέσω να χτίσω το σπιτάκι μου στο δάσος. Εγώ μπάζωσα ρέματα. Εγώ ανέβηκα στις ταράτσες για να εμποδίσω τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν το αυθαίρετο μου. Εγώ έβαζα πάντα μπροστά το "κυνηγάτε εμένα τον απλό μεροκαματιάρη και δεν κοιτάτε τι κάνουν οι άλλοι" όταν με πλησίαζε η τσιμπίδα του νόμου.

Εγώ ήμουν που εκμεταλλεύτηκα τις γνωριμίες μου για να φτιάξω τη βίλα μου όπου μου καπνίσει. Και τώρα καπνίζει όλος ο τόπος γύρω μου.

Εγώ είναι ο υπάλληλος της πολεοδομίας, του δήμου, της εφορίας, του δημοσίου που δέχτηκα να πάρω ένα δωράκι για να κάνω τα στραβά μάτια και να επιτρέψω σε κάποιον να χτίσει όπου θέλει. Εγώ είμαι ο Δήμαρχος και ο κοινοτάρχης που κάνει χάρες και χατίρια σε φίλους και αγνώστους προκειμένου να ξαναβγώ. Εγώ είμαι ο περιφερειάρχης που επιτρέπω να διαιωνίζεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην περιφέρεια μου εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα.

Εγώ είμαι ο βουλευτής που μοιράζω υποσχέσεις δεξιά και αριστερά χωρίς να "σπάσω τα αυγά" προκειμένου να εξασφαλίσω την επανεκλογή μου. Εγώ είμαι ο αρμόδιος που προΐσταται σε επιτροπές χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα σε τι αναφέρονται. Εγώ είμαι αυτός που εκπονώ επιχειρησιακά σχέδια, χωρίς να συμβουλεύομαι τους ειδικούς που έχουν φάει τη ζωή τους να μελετούν τα προβλήματα που καλούμαι να λύσω. Εγώ είμαι επίσης αυτός που τους καλεί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα όταν το σχέδιο μου δεν έχει εφαρμοστεί.

Εγώ είμαι ο πολιτικός που βάζει ένα πουκάμισο ή ένα επιχειρησιακό τζάκετ και περπατάω (εκ των υστέρων) στην περιοχή της καταστροφής, κάνοντας ότι καταλαβαίνω τι μου λένε αυτοί που δίνουν τη ζωή τους για να σώσουν τον κόσμο. Εγώ είμαι άλλωστε αυτός που με τις αποφάσεις μου δεν έχω επιτρέψει να χρηματοδοτηθεί ή να επανδρωθεί η υπηρεσία που θα σώσει τον κόσμο που κινδυνεύει.

Εγώ είμαι ο πολίτης που τρέχει να προσφέρει (συγκινητική) βοήθεια, αλλά είμαι και πάλι εγώ που το μόνο που κάνω είναι να "κράζω" μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και να ανεβάζω δακρύβρεχτα ποστ για να δείξω την αλληλεγγύη μου.

Εγώ είμαι αυτός που δακρύζει με όσα βλέπει να συμβαίνουν στην οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή μου και είμαι ο ίδιος που οργίζεται με όσα δεν βλέπει να συμβαίνουν. Ταυτόχρονα είμαι ο ίδιος που κλείνω τη ΛΕΑ γιατί θέλω να κάνω την δική μου δουλειά χωρίς να με νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι ή ποιόν εμποδίζω.

Εγώ είμαι αυτός που νοιάζομαι μόνο για την πάρτη μου χωρίς να με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι ή το πως αυτό που θα κάνω δυσκολεύει όλους τους υπόλοιπους. Εγώ είμαι αυτός που μαθαίνω το παιδί μου να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και να μισεί όποιον είναι διαφορετικός από αυτό.

Εγώ φταίω για όλα, εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά.

Αλλά δεν πρόκειται να ζητήσω συγνώμη. Γιατί οι άλλοι έχουν κάνει χειρότερα και φταίνε περισσότερο!

Πηγή emea.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τελεσίδικα σε απολογία για το Noor1 ο Μαρινάκης



Στο «κενό» έπεσε η ένσταση που κατέθεσε η πλευρά Μαρινάκη κατά του πορίσματος της προϊσταμένης εισαγγελέως Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα. Η εισαγγελέας είχε δια αυτού του πορίσματος ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor1 και τη μεταφορά και εμπορία 2,1 τόνων ηρωίνης από τον περσικό κόλπο στην Ελλάδα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Πειραιά απέρριψε σήμερα την αίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και τις παρόμοιες αιτήσεις των συγκατηγορουμένων του, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η βαρύτατη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος τους υποστηρίζοντας ότι έπασχε η προδικασία.

Ειδικότερα, η κατηγορία που βαραίνει τον εφοπλιστή αφορά σε «Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, της διεύθυνσης της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 187 ΠΚ, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος των δραστών υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ».

Το αποτυχημένο εγχείρημα Μαρινάκη:

Προτάσεις προκειμένου να αναιρεθούν αυτή τη φορά όχι απλώς η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και οι κακουργηματικές διώξεις της εισαγγελέως που διενέργησε την προανάκριση κατατέθηκαν από τους συνηγόρους του Β. Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του στις 23 Μαρτίου του 2018.

Σημειώνεται πως είναι εξαιρετικά σπάνιο να ακυρώνεται από το δικαστικό συμβούλιο ολόκληρη η προανάκριση πριν ακόμα αποφασίσει ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς Πειραιά που παρέλαβε τη δικογραφία. Μια δικογραφία που χρειάστηκε πολλούς μήνες ερευνών προκειμένου να ολοκληρωθεί, ενώ τα νέα στοιχεία που προέκυψαν με τα επίμαχα τραπεζικά εμβάσματα όπως και η δικαστική συνδρομή με τις Αρχές του Ντουμπάι ήταν χρονοβόρες διαδικασίες.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα κυρία Ειρήνη Τζίβα, η οποία και διενέργησε την έρευνα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε να ανατεθεί η περαιτέρω διαδικασία σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σημειωτέον ότι η εισαγγελική έρευνα της εισαγγελέως Τζίβα για την ενδεχόμενη εμπλοκή του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκίνησε μετά από δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla.gr.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η ταχύτητα της φωτιάς που έκαιγε τα σπίτια



Η φονική πυρκαγιά που συγκλόνισε την περασμένη Δευτέρα τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιτεχνούπολης άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αμέτρητες υλικές ζημιές.

Κάθε λεπτό που περνά, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για τις συνθήκες με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωποι απλοί πολίτες, πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε πολύ πρόσφατα στο διαδίκτυο δείχνει με τι ταχύτητες «διασπείρονταν» οι φλόγες καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυρότατοι.

Στα πλάνα από σπίτι της περιοχής, αρχικά φαίνεται εστία φωτιάς να καίει κάποια μέτρα μακριά από την οικία. Εντός δευτερολέπτων, οι φλόγες μπαίνουν με μανία μέσα στην αυλή του σπιτιού.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναζητά διέξοδο για να φύγει, αλλά δεν βρίσκει, καθώς η πυρκαγιά περικυκλώνει το σπίτι, με μεγάλη ταχύτητα. Φωνάζει τη γάτα του να πάει κοντά του για να την προστατεύσει, ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα οι φλόγες που ήταν έξω από τη μάντρα του σπιτιού, πλέον είναι μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

Η φωτιά στην κυριολεξία περνά από πάνω του.

Σύμφωνα με τα σχόλια του χρήστη του Facebook Jon Xena το βίντεο το τράβηξε φίλος του, ο οποίος είχε βγει από το σπίτι για να σώσει τη γάτα του. Ο άνθρωπος κατάφερε να σωθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:



Πηγή βίντεο: Facebook/Jon Xena
Διαβάστε περισσότερα.... »
....