Διυλιστήριο: 12/03/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο κύβος ερρίφθη (Alea jacta est)

Ο κύβος ερρίφθη.

Ο Tσιπρας θα πάρει την τελευταία πρωθυπουργία. Ο λαός "αποφάσισε"!! αυτός ο ηλίθιος λαος, αυτός που ζει σαν σκύλος!!αυτός που δεν βάζει το μυαλό σε λειτουργία! ε !!! Aυτός λοιπόν θα πληρώσει για την τελευταία ανοησία του.. Δυστυχώς, επειδή η κοινωνία λειτουργεί συλλογικά, συλλογικά "πέφτει" και το κόστος!


Mετά όσοι απομείνουν, όσοι καταφέρουν να απομείνουν ,θα είναι και οι δυνατοί!! αυτοί θα πάρουν στις πλάτες τους το βαρος,και θα αρχίσουν το χτίσιμο από την αρχή!! Έτσι είναι να γίνει ,και ας γίνει! μέχρι τότε καλό κουράγιο σε όλους μας, καλές αντοχές, πίστη στον εαυτό μας στον θεό και δύναμη ψυχής!! Να αντέξουμε και το τελευταίο στάδιο!! πρέπει να πειστούν και οι πιο ανόητοι, και για να πειστούν ως είθισται, πρέπει να δοκιμασουν! Eίπαμε ο άνθρωπος μαθαίνει με δυο τρόπους! με την ευφυΐα του, η με το πάθημα του...




Kαλή δύναμη σε όλους μας! θεωρώ ότι λίγοι θα αντεξουν ,οι ώρες που θα περάσουμε θα είναι και οι πιο σκληρές..ίσως κάποιες στιγμές πιστέψουμε ότι τα πάντα θα χαθούν....όμως η αλήθεια και το δίκιο πάντα στο τέλος νικά! αυτό να σκεφτόμαστε και να καρτεράμε την ώρα της νίκης..αυτό στις δύσκολες ώρες θα μας κρατήσει δυνατούς..
Ελένη

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο εισαγγελέας θα ελέγξει τις υποθέσεις Καπερνάρου, Ιατρίδη ;


Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για την απόπειρα εξαγοράς βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας και τον έλεγχο από τον δικαστικό εισαγγελέα για ενδεχόμενο χρηματισμό εμείς, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην διερεύνηση της υπόθεσης, σας κοινοποιούμε το video όπου ο Στέφανος Χίος στην διαδικτυακή του εκπομπή Μακελειό, στις 3 6 2014 αναφέρει χαρακτηριστικά ''ότι έχει βγάλει την σακούλα, (ο κύριος Σαμαράς), με τα λεφτά προκειμένου να βγάλει Πρόεδρο Δημοκρατίας''. Στην εκπομπή του αυτή καταθέτει συγκεκριμένα επιχειρήματα τα οποία είναι άξια διερεύνησης.
Για τον Βασίλη Καπερνάρο
Συγκεκριμένα για τον κύριο Βασίλη Καπερνάρο, πρόσφατα συνεργαζόμενο με τον κύριο Μπαλτάκο και το κόμμα ρίζες, καλεί ''να την επιβεβαιώσει, ή να την διαψεύσει την πληροφορία'', την οποία έχει μέσα από τις οικονομικές υπηρεσίες της χώρας, ότι του καταλογίζεται στις 9 Μαίου ένα πρόστιμο της τάξης των 1.059.000,00 Ευρώ για φοροδιαφυγή αξίας 4.150.000,00 Ευρώ. Και εμείς ερχόμαστε και ρωτάμε και καλούμε τον εισαγγελέα να επέμβει και να ελέγξει αν πράγματι υπήρξε αυτό το πρόστιμο. Και αν υπήρξε, τι έγινε ; Πληρώθηκε ; Σβήστηκε ; Και γιατί τα ''ανεξάρτητα΄΄ μέσα ενημέρωσης, όταν παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν συνέχισαν να ψάχνουν το συγκεκριμένο συμβάν.


Για την Μίκα Ιατρίδη
Αναφέρει ότι είχαν δημοσιοποιηθεί στις 29 Μαίου, φωτογραφίες που μέσα στο αεροπλάνο η κυρία Ιατρίδη χαμογελούσε αγκαλιά με τον κύριο Καμμένο και τον κύριο Κουίκ. Διερωτάται ''Τι άλλαξε από εκείνη την ημέρα; Λέγετε ότι στον επόμενο ανασχηματισμό η κύρία Ιατρίδη θα πάρει υπουργείο. Επίσης στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πιέστηκε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ(;) για να αποχωρήσει από το κόμμα του κυρίου Καμμένου.''



Δείτε το συγκεκριμένο video
   


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νηστική διπλωματία..

     Πνέει μένεα, λέει, το Μαξίμου ολόκληρο για την διαρροή του e-mail που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόϊκα.
Τα έχουν βάλει με το ΔΝΤ, και τους κατηγορούν για πολιτική αλητεία και προσπάθεια εκβιασμού.

Ενώ κατά την γνώμη τους πολιτικά ''ορθό'' θα ήταν όλες οι ''διαπραγματεύσεις'' και οι προτάσεις και αντιπροτάσεις να συγκαλύπτονται, να αποκρύπτονται, να μένουν τέλος πάντων μακριά απ' τα ''βέβηλα'' μάτια του πόπολου!

Για να μπορούν μετά να ψεύδονται ασύστολα, χωρίς μαρτυρία της απατεωνιάς τους: ''Α, εμείς δεν προτείναμε αυτό ή το άλλο. Η τρόϊκα μας το επέβαλε!''
( λες και η αποδοχή κάθε είδους επιβουλών των τοκογλύφων είναι κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανεύονται! )

Αλλά αυτό δεν συνιστά μυστική διπλωματία, που τέλος πάντων σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν σχέση με τις διεθνείς σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας είναι ίσως απαραίτητη.
Εδώ πρόκειται για απλή, ξεκάθαρη πρακτική πολιτικής συμμορίας: ''κρύβε λόγια'', και ''κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει''.
Εδώ πρόκειται για συνομωσία εις βάρος ενός λαού νηστικού πιά και ταλαιπωρημένου.
Εδώ πρόκειται για πολιτική κακουργία επαναλαμβανόμενη και συνεχιζόμενη.

Ο λαός, οι πολίτες δεν χρειάζονται μιά κυβέρνηση που θα δρα μυστικά, στα σκοτάδια, ώρες μεταμεσονύκτιες, με μυστικά e-mails, με κρυπτογραφημένα μηνύματα, με συνθηματικά!
Χρειάζονται πολιτική διαφάνεια κι ΑΛΗΘΕΙΕΣ!
Πρέπει να ξέρουν τί από όλα όσα υποφέρουν οφείλεται στους κυβερνητικούς δωσίλογους, και τί θα μπορούσαμε να αποφύγουμε με μιά άλλου είδους πολιτική.
Και αυτά όλα αποτελούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κυβέρνησης. Όποιας κυβέρνησης, αλλά ιδίως τώρα.

Εμείς, ως λαός μπορούμε να υποσχεθούμε ότι στα Ειδικά Δικαστήρια που θα συρθούν οι αίτιοι της καταστροφής και της τραγωδίας,
..δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στην φόρα και στην δημοσιότητα.
Ώστε να αποδωθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,
..και τα των δωσιλόγων τοις δωσιλόγοις!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άμεση αλλαγή εξωτερικής πολιτικής Τουρκίας με τη συμμαχία με Ρωσία

Η δημιουργία μιας ενεργειακής συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα σημάνει απότομη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία μέχρι σήμερα λειτούργησε ως σημαντική διαδρομή διαμετακόμισης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία προς τη Δύση.



Επιπρόσθετα, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, η Ρωσία έχει προτείνει την κατασκευή ενός Κέντρου Διανομής φυσικού αερίου στα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει την προμήθεια ενεργειακών πόρων σε χώρες της ΕΕ και να αντισταθμίσει τις απώλειες από τον αγωγό South Stream που έχει ακυρωθεί.


Οι οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, παρέχουν ένα νέο κλίμα στην Τουρκία, που θα επιδιώξει να εξομαλύνει τις αντιθέσεις σε μια σειρά διεθνών ζητημάτων, σημειώνει η εφημερίδα, παρά το ότι η Μόσχα και η Άγκυρα έχουν αντίθετες απόψεις για την κατάσταση στη Συρία και την Κριμαία.


Το πρώτο ζήτημα για την Τουρκία – σε αντίθεση με την Ρωσία- είναι η επιμονή της για την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ, προέδρου της Συρίας και το δεύτερο είναι η ανησυχία για την τύχη των Τατάρων της Κριμαίας, του οποίους η Τουρκία τους θεωρεί τουρκογενείς.


Η γνώμη ενός από τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Φαρούκ Λόλογλου, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, είναι ότι οι δύο χώρες θα ήταν φρόνιμο να μην επιτρέψουν οι διαφωνίες τους να υπονομεύσουν τις διμερείς σχέσεις που έχουν φθάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο.


Επισημαίνεται ότι η Τουρκία δεν προσχώρησε στις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας και έχει ήδη ενθαρρυνθεί από την προοπτική της αύξησης των εξαγωγών τροφίμων στη ρωσική αγορά, η οποία απέκλεισε πολλές δυτικές προμήθειες, ως αντίμετρα από τη Μόσχα.


Τώρα η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου μετά τη Γερμανία.


Η Ρωσία συμμετέχει στην κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας.


Τουρκικές επιχειρήσεις λειτουργούν στη Ρωσία και εκατομμύρια Ρώσων τουριστών επισκέπτονται κάθε χρόνο την Τουρκία.


Δημιουργείται, έτσι, ένα εύφορο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνει η εφημερίδα.


--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....