Διυλιστήριο: 07/21/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γελάει ο κόσμος! Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψήφιους βουλευτές μέσω... αγγελίας



ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ • Ο Ψαριανός τουιτάρει χαράματα κατά του Σταύρου και η Φώφη βάζει «αγγελία» για νέους υποψηφίους

Γελάει ο κόσμος με το ΠΑΣΟΚ και με το Ποτάμι, καθώς, μετά το επίσημο «διαζύγιό» τους, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έντονη εσωστρέφεια και να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Στο ΠΑΣΟΚ -ή, αλλιώς, με τη νέα ονομασία, Κίνημα Αλλαγής- ψάχνουν εναγωνίως υποψηφίους για τις εκλογικές λίστες. Χαρακτηριστική είναι η πρόσκληση που απηύθυνε χθες προς όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, προαναγγέλλοντας μάλιστα τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Προσπαθώντας δε να χρυσώσει το χάπι και να ωραιοποιήσει την κατάσταση, χαρακτήρισε «αυτονόητο ότι, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν υποψήφιοι, παρά μόνο η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκατοντάδων ανθρώπων να δώσουμε μαζί, από την πρώτη γραμμή, αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη».

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Οθωνας, με αφορμή τις πολλές διαφορετικές θέσεις στελεχών του κινήματος για το Σκοπιανό, δήλωνε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι όπως έχει διατυπωθεί, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και, παρά τις διαφοροποιήσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ., την επίσημη θέση εκφράζει η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά». Οπως εξήγησε, οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι κακό να διατυπώνονται, καταγράφονται όμως. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν η τελική θέση και απόφαση, η οποία υπερτερεί έναντι όλων.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στο Ποτάμι, όπου οι αιχμές του Γρηγόρη Ψαριανού κατά της ηγεσίας του κόμματος δεν έμειναν αναπάντητες από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ερωτηθείς για το tweet του βουλευτή, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι δεν θα απαντήσει σε tweet που έγινε στις 4.30 το πρωί, καθώς «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε την επιθυμία «να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι βουλευτές του κόμματος έχουν συμφωνήσει ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Γρηγόρη Ψαριανό απάντησε και ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος: «Οι πόρτες είναι ανοιχτές. Ο Γρηγόρης μπορεί να φύγει αν δεν τον εκφράζει το Ποτάμι». Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα...


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μητσοτάκης στην SZ : Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης - Θα σεβαστώ την συμφωνία των Πρεσπών


Μέσα από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκλογές το συντομότερο δυνατό «διότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Με εξαίρεση τον τουρισμό η οικονομία δεν αναπτύσσεται».

Ο κ. Μητσοτάκης επικρίνει το γεγονός ότι θα υπάρξει ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας, την οποία αποδίδει στην έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση. «Εάν υπήρχε επαρκής εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα χρειάζονταν ένας τόσο αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών

Σε ερώτηση πώς θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται εφόσον εκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους με τους δανειστές στόχους, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. «Θέλουμε να εξοικονομήσουμε δαπάνες και να μειώσουμε τους φόρους. Η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα για να μεταρρυθμίσει τη δημόσια διοίκηση. Αντιθέτως τα τελευταία τρία χρόνια αύξησε τις δαπάνες προσωπικού (σσ. μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων) κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω ένα μικρότερο, αλλά αποτελεσματικότερο κράτος», επισημαίνει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν συνεπάγεται απολύσεις αλλά λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που συνταξιοδοτούνται καθώς και μείωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. «Θα μείωνα τους φόρους και (σε αντάλλαγμα) περιμένω μεγαλύτερη φορολογική συνείδηση. Για τη δε δίωξη φοροφυγάδων, υπάρχουν σήμερα καλύτερες δυνατότητες απ΄ ότι παλαιότερα».

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της ΝΔ λέει ότι «έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει αυτή η συμφωνία. Αλλά λέω επίσης ότι θα τη σεβαστώ ως μια υποχρέωση της χώρας, εφόσον θα έχει επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή (Για να επικυρωθεί θα πρέπει να την ψηφίσουν και βουλευτές της ΝΔ, όπως η Ντόρα). Αλλά η δική μου, η ΝΔ, θα ψηφίσει κατά». Υποστηρίζει δε ότι ο ίδιος θα είχε αναζητήσει μια διαφορετική λύση.

Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

"Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα».

Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα".

Πηγή: www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....