Διυλιστήριο: 05/31/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ρευστό από τις BRICS για επενδύσεις ψάχνει η Ελλάδα - πράσινο φως από τη Μόσχα

Το ενδιαφέρον της Αθήνας να συμμετάσχει στην αναπτυξιακή τράπεζα που συνέστησαν οι BRICS προκειμένου να αντλήσει χρηματοδότηση για αναπτυξιακές επενδύσεις επιβεβαίωσε ο Ελληνας υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας, που προεδρεύει της ομάδας, κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα.




Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε στον Σεργκέι Στόρτσακ ότι η ελληνική πλευρά θέλει να ενταχθεί στην τράπεζα ως μη ιδρυτικό μέλος και οι δύο πλευρές συζήτησαν τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο κ.Στόρτσακ δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία θα στηρίξει αποφασιστικά αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα τράπεζα. Οπως σημείωσε ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ η Αθήνα θα έχει μεγάλα ωφέλη από τα κεφάλαια που θα αντλήσει για αναπτυξιακές επενδύσεις, ενώ το μερίδιο που θα εισφέρει ως εταίρος στη νέα τράπεζα θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Στο τραπέζι και επενδύσεις για τον αγωγό του ρωσικού αερίου
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα για τη χρηματοδότηση προς την ελληνική εταιρεία του Δημοσίου που θα συμμετάσχει στον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο στο ελληνικό έδαφος.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού αναφέρεται ότι «ρωσικές εμπορικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για σύμπραξη στο χρηματοδοτικό σχήμα, το οποίο υποστηρίζεται από τη ρωσική ηγεσία» και ο κ. Λαφαζάνης τόνισε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Storchak, τη σημασία μιας τέτοιας χρηματοδοτικής ένεσης, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Ο υπουργός και ο Alexander Novak «εκτίμησαν κατά τη συζήτησή τους πολύ θετικά τα βήματα που έχουν επιτευχθεί στην προετοιμασία για την κατασκευή του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο στο ελληνικό έδαφος και καθόρισαν τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν σε κυβερνητικό επίπεδο το επόμενο διάστημα για την πολιτική στήριξη του αγωγού. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις της συμφωνίας Ελλάδας - Ρωσίας του 2008, ώστε να αποτελέσει το πλαίσιο στις σημερινές συνθήκες της πολιτικής στήριξης από τα δύο μέρη του αγωγού και άλλων ενεργειακών αναπτυξιακών έργων» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επιπλέον, στη συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον Alexey Miller «συζητήθηκε το εκδηλωμένο ενδιαφέρον εταιρειών για τον αγωγό και η διατυπωμένη πρόθεση συγκεκριμένων επενδυτών για συμμετοχή, μαζί με εταιρεία συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, στο υπό συγκρότηση επενδυτικό σχήμα για την κατασκευή του αγωγού. Ο Αλ. Μίλλερ, από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για την ολοκλήρωση του αγωγού το αργότερο μέχρι το 2019 και επανέλαβε τη δέσμευση της Gazprom για διάθεση στον αγωγό επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου για την ασφαλή κάλυψη των απαραίτητων αναγκών των χωρών της Ευρώπης.

Ο κ. Λαφαζάνης υπενθυμίζεται ότι επισκέφτηκε την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/5) τη Ρωσία και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Alexander Novak, υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergei Storchak, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Miller, επικεφαλής της Gazprom.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λήστεψε τράπεζα και το Δημόσιο του έδωσε… μπόνους μισθούς 5 χρόνων


Μια ακόμη υπόθεση, ακραίου παραλογισμού, με πρωταγωνιστή υπάλληλο δημοσίου οργανισμού έρχεται στο φως.

Υπάλληλος δημοσίου οργανισμού που συνελήφθη το 2010 για ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ρόδου, καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, όμως για πέντε χρόνια έπαιρνε κανονικά το 50% του μισθού του.

Την υπόθεση, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, αποκάλυψε κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ολα ξεκίνησαν το 2003, όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως οδηγός. Εφτά χρόνια αργότερα πήρε άδεια, αλλά δεν εμφανίστηκε όταν αυτή έληξε.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με τον πατέρα του υπαλλήλου ο οποίος ενημέρωσε ότι ο γιος του κρατείται με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, ενώ ακολούθως ο Οργανισμός επικοινώνησε με την εισαγγελία και ενημερώθηκε ότι στον υπάλληλό του, έχει ασκήθηκε δίωξη. Ακολούθως ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία, συνεχίζοντας να λαμβάνει το 50% του μισθού του.

Το 2011 το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης επτά ετών και του αφαίρεσε τα πολιτικά του δικαιώματα για τρία χρόνια. Μετά την κατάθεση έφεσης ο υπάλληλος αποφυλακίστηκε αναμένοντας τη δίκη σε δεύτερο βαθμό και ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επανέλθει στο πόστο του.

Η νομική υπηρεσία του Οργανισμού αποφάσισε να παραμείνει σε αργία ο υπάλληλος, κάτι που σήμαινε ότι εξακολουθούσε να λαμβάνει το 50% του μισθού του, χωρίς, όλο αυτό το διάστημα να κινηθεί εναντίον του καμία πειθαρχική διαδικασία και να σταματήσει να του καταβάλλεται το ποσό αυτό μηνιαίως…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένας Έλληνας στην μαύρη λίστα των προσώπων που απαγορεύονται να μπουν στην Μόσχα


Λίστα με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία έχει καταρτίσει η Μόσχα.

Την ύπαρξη της λίστας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρουτ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Ελληνα Θεόδωρου Μάργελου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων που είχε χρηματίσει σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και είχε κατηγορηθεί από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS.

Η Ρωσία συνέταξε τον κατάλογο αυτό, που περιλαμβάνει 80-90 ονόματα, αντιδρώντας στις κυρώσεις και την απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που επιβλήθηκε σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων μετά την προσάρτηση, τον Μάρτιο του 2014, της Κριμαίας.

Μια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει απαγορεύσει σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς να μπουν στη χώρα.

Μέχρι τώρα όμως αρνιόταν να αποκαλύψει τον πλήρη κατάλογο με τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου.

"Δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία όσον αφορά τη νομική βάση, τα κριτήρια ή τη διαδικασία" με την οποία έλαβε την απόφαση αυτή η Μόσχα, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόσταντ περιλαμβάνεται στον κατάλογο, είπε ο εκπρόσωπός του, Γερούν Ράινιεν.

"Ο Γκι Φερχόσταντ δεν μπορεί να μπει στη Ρωσία, είναι στον κατάλογο μαζί με περίπου άλλα 80 πρόσωπα", συμπλήρωσε.

Ο Ρουτ από την πλευρά του είπε ότι η κυβέρνησή του "καταδικάζει" αυτήν την απόφαση.

Η ρωσική λίστα "δεν βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, δεν είναι διαφανής και είναι αδύνατο να την προσβάλεις" (στα δικαστήρια), συμπλήρωσε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η λάσπη της εβδομάδας πάλι από το Πρώτο Θέμα. Για την διαμονή του Καμμένου στην Αμερική. Δείτε έγγραφα


Η ''ανεξάρτητη'' δημοσιογραφία πάλι κτύπησε. Και πάλι μέσα από την κίτρινη φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη, η οποία αναπαρήγαγε ένα άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου της εφημερίδας τα ΝΕΑ Γιώργου Παπαχρήστου. Αυτός ο δημοσιογράφος της πρώτης γραμμής, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος, έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη. Ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο ταξίδι στις ΗΠΑ πλήρωσε το κάθε βράδυ 1400 δολάρια την βραδιά και 1000 δολάρια για φιλέτα!!! Ανακάλυψε αυτό το τεράστιο ποσό, το υπέρογκο ποσό, όπου κατασπατάλησε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μόλις σήμερα διαβάσαμε ότι στην Πάτρα, επί οχτώ χρόνια με άλλοθι τη δήθεν λειτουργία ενός κέντρου συγκέντρωσης δειγμάτων για τη διεξαγωγή μετρήσεων που θα αφορούσαν στην ανάλυση τροφίμων αλλά και υδάτων από την περιοχή, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε επίπεδο μικροβίων και μόλυνσης, ενοικιάζεται κτίριο το οποίο βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου - Ναυπάκτου αλλά παραμένει άδειο. Εν γνώσει των πρώην υπουργών Υγείας Λοβέρδου, Άδωνι, Βορίδη!!! (εδώ). Φυσικά για αυτό δεν βρήκαν ούτε μονόστηλο να γράψουν. Ή για άλλα κονδύλια, όπως την ΜΚΟ του Παπαμιμίκου, ή του αδελφού του Σαμαρά για την καταπολέμηση του ζουζουνιού του φοίνικα, δεν πρόλαβαν οι έγκριτοι πολεμικοί ανταποκριτές να γράψουν. Ούτε σε ψιλά γράμματα ρε αδελφέ. Τίποτα .... 

Η διαδρομή του ψέματος βέβαια γνωστή, όπως και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που το σύστημα ελέγχει. Βγάζει ένας έγκριτος δημοσιογράφος κάτι, και όλοι οι άλλοι τον αναπαράγουν με πηγαίους τίτλους παντού. Έτσι και ο Θέμης μας. Πήρε την μεγάλη αποκάλυψη του συνάδελφου δημοσιογράφου και την έκανε πρωτοσέλιδο. Και με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύτηκε για μια ακόμα φορά την οικονομική δυστυχία του ελληνικού λαού, έβαλε σε σύγκριση το κόστος διαμονής ενός υπουργού σε ξένη χώρα και πόσο μάλλον στην Αμερική, με το μισθό που παίρνουν τώρα έπειτα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις λιτότητας δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι ή ακόμα και άνεργοι. Και χρησιμοποιώντας τον λαικισμό, που ξέρουν καλά να δουλεύουν προσπάθησαν να κάνουν χτυπήματα κάτω από την μέση στην ελληνική κυβέρνηση που αυτήν την στιγμή διαπραγματεύεται για το μέλλον των παιδιών μας.

Αλλά ευτυχώς το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι μάχιμοι αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν είχαν καν την ευγενή καλοσύνη να πάρουν ένα τηλέφωνο στο υπουργείο ή στον υπουργό για να ρωτήσουν αν πράγματι ισχύουν ότι το κόστος διαμονής ήταν αυτό το ποσό. Βλέπεται είναι τρομερά δύσκολο και επικίνδυνο για αυτούς τους ''τύπους'' να πάρουν ένα τηλέφωνο, με σκοπό να ενημερώσουν το αναγνωστικό τους κοινό. Αλλά το πρόβλημα είναι αυτό. Δεν θέλουν να ενημερώσουν, θέλουν να καθοδηγήσουν, θέλουν να πετάξουν λάσπη, γιατί δεν έχουν προσληφθεί ως δημοσιογράφοι αλλά ως κοινοί λασπολόγοι. Αποτέλεσμα μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοσέλιδου ο υπουργός Πάνος Καμμένος κοινοποίησε το τιμολόγιο διαμονής στο ξενοδοχείο. Το κόστος ; 300 Δολάρια την βραδιά. Η λάσπη όμως είχε ήδη πέσει και κανένας δεν θα έβαζε πρωτοσέλιδο την άμεση απάντηση του Υπουργού. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. 

Όσο υπάρχουν αυτά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και αυτοί οι έγκριτοι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται το Ελληνικό Έθνος να ορθοποδήσει. Το τρώνε από μέσα. Είναι μια γάγγραινα που πρέπει να κοπεί άμεσα .....    
     

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....