Διυλιστήριο: 07/25/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πρόταση στην UNESCO να αναγνωριστεί η Ελληνική γλώσσα πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας!



H ιταλική Γερουσία ζητάει από την κυβέρνηση της χώρας να καταθέσει πρόταση στην UNESCO για να αναγνωριστούν τα λατινικά και τα Ελληνικά, ως άυλη «πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας», στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν γιατί λειτουργούν ως «ενοποιητικό στοιχείο του δυτικού πολιτισμού».

Σύμφωνα με Το Ποντίκι, η πρόταση έφτασε στην Ολομέλεια του σώματος, μετά από ενέργειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων και της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας, κι έπειτα μετά από σχετική πρόταση

Ακόμα, η πρόταση επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως εγγυητής για τη διάσωση των κλασικών σπουδών, στο πλαίσιο μιας «παγκόσμιας και ανθρώπινης εκπαίδευσης των νέων γενεών».

Η Γερουσία ζητάει να δώσει η UNESCO στην Ιταλία το καθεστώς του «συμβολικού θησαυροφυλακίου» και σταυροδρομιού του ελληνικού και λατινικού πολιτισμού και των γλωσσών.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και η Φιλελληνική Εταιρεία διεκδικούν την αναγνώριση της κλασικής παιδείας ως άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας, αλλά και την καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Οι δύο επιδιώξεις συνδέονται μια και στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας στη Νάπολη, τον Μάιο, κλασικά λύκεια είχαν πάρει μέρος σε «μαραθώνιο» Eλληνικού λόγου, ενώ το θέμα της κλασικής παιδείας είχε συζητηθεί σε εκδήλωση, παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης

Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εκπρόσωπος της EFA: ''Το 2016 δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αρνείται την ύπαρξη τουρκικής, μακεδονικής και όποιας άλλης μειονότητας στο έδαφος της"


"Το 2016 δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αρνείται την ύπαρξη τουρκικής, μακεδονικής και όποιας άλλης μειονότητας στο έδαφος της"

"Το 2016 δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αρνείται την ύπαρξη τουρκικής, μακεδονικής και όποιας άλλης μειονότητας στο έδαφος της". Η παραπάνω δήλωσε ανήκει στον Γιώργο Παπαδάκη, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας(EFA) κόμμα που εκπροσωπείται στο ευρωκοινοβούλιο. Οι δηλώσεις έγιναν στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της πορείας διχασμού που διοργάνωσε το DEB στην πόλη μας. Ο Γιώργος Παπαδάκης συμμετείχε στην πορεία, κρατώντας πανό και σημαίες του κόμματος.




Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην γιορτή της Δημοκρατίας η εορτάζουσα απουσίαζε..

     Κατά μία εκδοχή είχε πάει να κυνηγήσει πόκεμον στο Σύνταγμα.
Κατά μία άλλη, αυτοί που είχαν μαζευτεί στο Σύνταγμα δεν κυνηγούσαν πόκεμον αλλά την Δημοκρατία, εκεί που θεάθηκε για τελευταία φορά πριν 6-7 χρόνια.

Άλλοι πάλι λένε πως
έφυγε γκασταρμπάϊτερ στην Ευρώπη ψάχνοντας να βρεί δουλειά,
..αλλά δημοκρατίες δεν χρειάζονται και δεν χωρούν πιά στην "Ένωση", οπότε μάλλον θα την έκανε για την χώρα του Κιμ.
Το πιό σωστό μάλλον όμως, είναι πως πέθανε.
Τώρα, αν πέθανε πέθανε, ή αν την έχουν βάλει στην κατάψυξη μαζί με τον Γουώλτ περιμένοντας την επιστήμη να προχωρήσει και τον έλληνα να ξυπνήσει για να ξαναζωντανέψει, δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες.

Πάντως αν περιμένει τον έλληνα να ξυπνήσει απ' τον βαρύ κι ολέθριο λήθαργο,
..και βλέποντας στην φωτογραφία τα ενδιαφέροντα τής ελληνικής νεολαίας (κυρίως),
..το blog νομίζει ότι καίμε τζάμπα ρεύμα για τον καταψύκτη.
Κάποιο απ' τα παιδιά που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα για πόκεμον, παρακαλείται να κλείσει τον διακόπτη.

Η πιό βάσιμη υποψία όμως είναι πως πέθανε εντελώς.
Και μάλιστα όχι από φυσικό θάνατο. Την σκότωσαν.
Την σκότωσαν αυτοί που μαζεύτηκαν χθες να γιορτάσουν την γιορτή της.
Και την γιορτάζουν έτσι. Για το ξεκάρφωμα.
Ξέρουν πως δεν είναι γιορτή αλλά μνημόσυνο, αλλά μαζεύονται κάθε χρόνο έτσι, για να δούν αν απουσιάζει κανείς τους, μήπως αυτομόλησε κάποιος προς την αλήθεια και ομολογήσει τον φόνο.
Σαν ετήσια σύναξη της Κόζα Νόστρα ένα πράμα.
Οι αρχηγοί όλων των φαμιλιών του οργανωμένου πολιτικού εγκλήματος.

Αυτοί εκεί, από μέσα, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου,
..να κοροϊδεύουν τους πάντες πως η Δημοκρατία ζει, ενώ την έχουν θάψει με τα ίδια τους τα χέρια,
..κι απ' έξω, λίγο πιό κάτω η νεοελληνική νεολαία να κυνηγάει πόκεμον.

Ως εκ τούτου,
..το blog νομίζει,
..πως τρία-τέσσερα μνημόνια είναι πολύ λίγα.
Μας αξίζουν πολλά περισσότερα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκαλύψεις πρώην στελέχους της UBS και νυν πληροφοριοδότη: Τα 4 δισεκ. της λίστας Μπόργιανς είναι ψίχουλα, σας έκρυψαν πολύ περισσότερα


«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα»-Αποζημίωση 2 δισεκ. μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα, ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ


«Pinuts» χαρακτηρίζει το πρώην στέλεχος της UBS και σήμερα πληροφοριοδότης Μπραντ Μπίρκενφελντ τα 4 δισεκ. ευρώ που έδειξε η λίστα Μπόργιανς ως καταθέσεις Ελλήνων στην τράπεζα, ενώ αναφέρει ότι «τα ποσά που σας έκρυψαν είναι πολύ μεγαλύτερα». 

«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα», λέει στη συνέντευξή του στη «Realnews» το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS. 

Σημειώνει επίσης ότι η πληροφόρησή του για τους Έλληνες πελάτες και τραπεζίτες της UBS που καλύπτουν την Ελλάδα είναι εμπιστευτική και τονίζει: «Tην έχω δώσει στις ελληνικές αρχές, ώστε να μπορέσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τους Έλληνες πολίτες και τα κράτη μέλη της Ε.Ε.» 

Ο Μπίρκενφελντ, επιτίθεται στην UBS, λέγοντας ότι «γνώριζε απολύτως τι έκανε υποβοηθώντας και υποκινώντας τη φοροδιαφυγή πελατών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.» 

Πρόκειται, όπως λέει « για μια εγκληματική οργάνωση που έκανε τα πάντα για να αποκτήσει και να εκμεταλλευτεί τον κρυφό πλούτο που συγκέντρωνε όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά και όπου αλλού είχε υποκαταστήματα». 

Οι αποκαλύψεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την Ελλάδα, ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση έως και 2 δισεκ. από την τράπεζα.

Ανακοίνωση-επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. για τον Σκλαβούνη 

 «Στη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Βrad Βirkenfeld, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τράπεζα ως μια "παγκόσμια εγκληματική οργάνωση", η οποία έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες», επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με την τράπεζα UBS και τον κ. Σκλαβούνη. 

«Αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Δεν μας προξενεί εντύπωση. Επί δεκαετίες, μια κάστα "ανέγγιχτων", εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει, αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είχαν καμιά διάθεση να "ενοχλήσουν" τους φίλους τους». 

 «Ο κ. Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει. Τον πληροφορούμε ότι οι εποχές της ανομίας, του "κουκουλώματος" και του "δούναι και λαβείν" με τους πλούσιους φοροφυγάδες "φίλους", παρήλθαν ανεπιστρεπτί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. 

Πηγή: www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έφοδος εισαγγελέων στο σπίτι του Βγενόπουλου και συνεργατών του.



Εφοδο στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και τις οικίες συνεργατών του, έκαναν οικονομικοί εισαγγελείς.

Στόχος τους ήταν να συλλέξουν στοιχεία για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίες με τη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς πήραν από τα σπίτια υπολογιστές και έγγραφα.

Η κίνηση αυτή των οικονομικών εισαγγελέων έρχεται σαν συνέχεια της από 22 Ιουλίου παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου με βάση την οποία ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που είχαν τεθεί από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.

Πηγη parapolitika.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....