Διυλιστήριο: 09/20/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μητέρα του Φύσσα. Εσείς δολοφονήσατε το παιδί μου. Είστε υπεύθυνοι ΟΛΟΙ...(βίντεο)

Με αφορμή τον χαμό του Παύλου Φύσσα από τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακία, οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι δείξανε πάλι την μικρότητά τους  προσπαθώντας να αξιοποιήσουν το θάνατο του παιδιού για μικροπολιτικά τους συμφέροντα, και για άλλη μια φορά για τον αποπροσανατολισμό του κόσμου.

Το μεγαλείο της  φαρισαϊκής υποκρισία τους φάνηκε στο ενός λεπτού σιγή που κρατήσανε στην βουλή. Όπως άλλωστε έχουν κρατήσει και για τους χιλιάδες που τους έχουν αυτοκτονήσει και έχουν εξαθλιώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Χεστήκανε για τον θάνατο του παιδιού, ούτε που τους ενδιαφέρει, γιατί στην ουσία κι αυτοί λάβανε μέρος στην δολοφονία του. Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο Φύσσας προσβλήθηκε με αυτή την χειρονομία, και άμα ζούσε τους για τους περισσότερους από αυτούς ούτε το σάλιο του δεν θα χάλαγε.

Οι δηλώσεις της μάνας του, που παρά τον ανείπωτο πόνο της για τον χαμό του παιδιού της, τα λένε όλα, και βάζουν ξανά τον κόσμο στο σωστό δρόμο.
Ποιος είναι αυτός; Είναι ο δρόμος της ενότητας , και ο δρόμος του ξεκαθαρίσματος.


Ενότητας γιατί στοχοποιεί τους πραγματικούς υπαίτιους της δολοφονίας, το σύστημα δηλαδή, που έχει παραδώσει την χώρα στους δανειστές και έχει εξαθλιώσει τους πολίτες της. Το σύστημα που έβαλε το δεκανίκι του να σκοτώσει, και χρησιμοποίησε την δολοφονία για να θολώσει τα νερά να πολώσει το κόσμο με ανούσιες ταμπέλες, να τον διχάσει, ώστε να φαγωθούμε μεταξύ μας και να την βγάλει αυτό  πάλι καθαρή. Το σύστημα βέβαια που δεν απαρτίζεται μόνο από πολιτικούς αλλά και από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, επαγγελμάτων, θρησκειών κ.τ.λ.

Και επειδή η μητέρα του Παύλου μου έδειξε τον δρόμο, επαναδημοσιεύω ένα άρθρο που είχα γράψει τον Μάιο και σήμερα το θεωρώ πιο επίκαιρο από ποτέ.

Εμφύλιος ή ξεκαθάρισμα;


Οποιος τολμήσει να μιλήσει στην τηλεόραση για δοσίλογους, προδότες, υποτελείς, πέφτουν όλοι επάνω του και κράζουν.....κράζουν ασταμάτητα..Σαν κοράκια έτοιμοι να ξεσκίσουν τις σάρκες του..Είσαι γραφικός, λένε, συνομοσιολόγος, επικίνδυνος για την δημοκρατία μας, τι θες να πεις δηλαδή εμείς δεν αγαπάμε την χώρα μας, είσαι ανεύθυνος και οδηγείς την χώρα μας σε διχασμό και εμφύλιο σπαραγμό.
Τα παπαγαλάκια από δίπλα κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι τους.

Ναι κύριοι το καταλάβαμε, και όσο περισσότερο φωνάζετε τόσο πιο πολύ το καταλαβαίνουμε. Σας πονάει ,κάθε τι που σας πονάει το χτυπάτε, το λοιδορείτε, το κάνετε να φαίνεται γραφικό.
Σας έχουμε μάθει πια, ξεφτιλισμένοι,με ξεπεσμένες ιδεολογίες, χωρίς αρχές, χωρίς αξίες. Πουλήσατε την χώρα σας, τον λαό σας  τον ίδιο σας τον εαυτό. Όλα αυτά για κάτι κουρελόχαρτα, για τριάντα αργύρια. 
Νομίζετε, ότι τα αφεντικά σας θα σας προστατεύσουν, ότι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Ανόητοι, αφού προδώσατε τον ίδιο σας τον λαό νομίζετε ότι δεν ξέρουν ότι σε πρώτη ευκαιρία θα προδώσετε και αυτούς; Είσαστε αναλώσιμοι, οι πρώτοι μάλιστα, εχθροί των πάντων, κατάπτυστοι από όλους τους ανθρώπους.

Οι Γερμανοί φταίνε για την τωρινή κατάσταση μας. Οι Άγγλοι για την μικρασιατική καταστροφή. Οι σταυροφόροι για την καταστροφή του Βυζαντίου. Οι Ρώσοι και οι σύμμαχοι για τον εμφύλιο. Οι Αμερικάνοι για την χούντα. Ετσι σας βολεύει, έτσι λέτε, κάποιοι πρέπει να έχουν την ευθύνη, και προς Θεού αυτοί δεν είσαστε εσείς .
Ριζώσατε παντού, σαν καρκίνωμα εξαπλωθήκατε και μολύνατε όλους τους ανθρώπους, μπήκατε σε όλες τις καίριες θέσεις και όποιος ήταν άξιος τον διώξατε με τον γλοιώδη σιχαμερό τρόπο σας..

Όχι,  δεν μου φταινε οι σταυροφόροι, οι Άγλλοι , οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι, οι Γερμανοί. Μου φαιτε ΕΣΕΙΣ και οι πρόγονοί σας, εσείς και μόνο εσείς. 
Αναγκάζετε τον κόσμο να φύγει από την χώρα του, αυτοκτονήσατε εκατοντάδες, εξαθλιώσατε χιλιάδες, και ακόμα δεν έχετε τελειώσει, σκοπός σας ,ο αφανισμός του έθνους. 
Ναι εσείς μου φταίτε και εσείς είσαστε ο εχθρός μου. 
Εσείς είσαστε η μπόχα και βρώμα, η σαπίλα, το  λεπρό νεκρό κομμάτι του σώματος. Εσείς πρέπει να αποκοπείτε από το σώμα ώστε να ξαναγίνει υγιές. 
Εσείς πρέπει να φύγετε από την χώρα ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος, σιχάματα.

Και ναι εαν αυτό το λέτε εμφύλιο, τότε μόνο ένας εμφύλιος μπορεί να μας σώσει. Μόνο αν φύγει η μπόχα και η βρώμα ίσως καταφέρουμε να δούμε μια άσπρη μέρα.
Η αλήθεια είναι  όμως ότι αυτό δεν είναι εμφύλιος , είναι ξεκαθάρισμα. Εμφύλιος είναι να σκοτώνεται ο λαός μεταξύ του, εσείς δεν είσαστε κομμάτι αυτού του λάου, ποτέ δεν είσασταν, εάν είσασταν θα τον αγαπούσατε, αλλά επειδή δεν είσαστε γι αυτό και τον προδίδετε.

www.diulisthrio.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φτιάχνουν... «Google Maps» για τον αρχαίο κόσμο!

Από αρχαίες πηγές αντλεί δεδομένα το πρόγραμμα Pelagios 3, που αναπτύσσουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον: πρόκειται για μία βάση δεδομένων/ εργαλείο αναζήτησης το οποίο πραγματεύεται τοποθεσίες και χάρτες από την αρχαιότητα μέχρι το 1492 – όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο Guardian, δηλαδή κάτι σαν ένα… είδος «Google Maps» για τον αρχαίο κόσμο.

Το Pelagios 3 συνδυάζει τα δεδομένα από ελληνορωμαϊκές πηγές (που αποτέλεσαν τη βάση για τα δύο προηγούμενα προγράμματα Pelagios) με αρχεία και χαρτογραφικό υλικό από αραβικές πηγές, μεσαιωνικούς Ευρωπαϊκούς και κινεζικούς χάρτες και ναυτικούς χάρτες του 13ου αιώνα. Το σύνολο αυτών των πληροφοριών συγκεντρώνεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προβεί σε αναζητήσεις.

Του προγράμματος ηγείται ο αρχαιολόγος Δρ. Λέιφ Ίσακσεν, σε συνεργασία με το Open University και το Αυστριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Andrew W. Mellon Foundation, ενώ το εν λόγω εργαλείο είναι ανοιχτό στο κοινό και τους επίδοξους ερευνητές.

Επί της παρούσης, το Pelagios 3 επικεντρώνεται στην περιοχή της Μ.Βρετανίας. Μία αναζήτηση για μία βρετανική πόλη ή χωριό φέρνει πληροφορίες που φτάνουν από την αρχαιότητα ως το 1492, αντλώντας υλικό από μία τεράστια γκάμα πηγών, που θα ήταν πολύ δύσκολο να συνδυαστούν διαφορετικά. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και περιγραφές και διηγήσεις από διάφορες περιόδους, που δείχνουν πώς οι τότε κάτοικοι αντιλαμβάνονταν τη δική τους ή τις άλλες περιοχές, και το πώς αυτές οι αντιλήψεις άλλαζαν με το πέρασμα των χρόνων.

Κατά τον Δρα Έλτον Μπάρκερ, διευθυντή του Pelagios και μελετητή αρχαιοελληνικής φιλολογίας και πολιτισμού στο Open University, «έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον κόσμο να χαρτογραφείται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, μία μερική ‘αλήθεια’ που απλά επιδεινώνεται από σύγχρονες τεχνολογίες, όπως το Google Earth».

«Για παράδειγμα, είναι αξιοσημείωτο να βλέπει κανείς ότι ο Κλαύδιος Πτολεμαίος, ρωμαίος αστρονόμος, χρησιμοποίησε το Λονδίνο ως σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες χρονικές ζώνες κατά τα τέλη του δευτέρου αιώνα, όπως κάνουμε σήμερα» λέει σχετικά ο Ίσακσεν.

Ο συνδυασμός διαφορετικών αρχείων από διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και πηγές από διαφορετικές χρονικές περιόδους επιτρέπει την διασταύρωση και την επιβεβαίωση στοιχείων, ενώ επιτρέπει στον αναγνώστη να σχηματίσει μία πολύ πιο ευρεία και πλούσια «εικόνα» τόσο γνωστών πόλεων, όσο και πιο αγνώστων τοποθεσιών.

Οι συντελεστές του προγράμματος φιλοδοξούν να εξελίξουν ακόμα περισσότερο το Pelagios, εμπλέκοντας το ευρύ κοινό, ζητώντας από κάθε ενδιαφερόμενο να συνεισφέρει βοηθώντας στην ταυτοποίηση τοποθεσιών και αρχαίων κειμένων, σε ένα «citizen science» εγχείρημα.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΙΑΕΑ: Απορρίφθηκε πρόταση αραβικών χωρών για τα «πυρηνικά του Ισραήλ»

Μη δεσμευτική απόφαση την οποία πρότειναν οι αραβικές χώρες με στόχο το πυρηνικό οπλοστάσιο που φέρεται να διαθέτει το Ισραήλ απορρίφθηκε την Παρασκευή, στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στη Βιέννη.

Έπειτα από έντονη συζήτηση, το κείμενο απορρίφθηκε με 51 ψήφους κατά, 43 υπέρ και 32 αποχές.
Το Ισραήλ, χώρα η οποία θεωρείται η μοναδική πυρηνική δύναμη στην Μέση Ανατολή, δεν έχει παραδεχθεί ποτέ ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά και δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων (NPT).

Το εβραϊκό κράτος είναι μέλος της ΙΑΕΑ, όμως οι εγκαταστάσεις του δεν ελέγχονται από την υπηρεσία εκτός από ένα μικρό ερευνητικό κέντρο.

Η απόφαση, η οποία συζητήθηκε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, αναφερόταν «στις ανησυχίες σχετικά με την πυρηνική ικανότητα του Ισραήλ και το καλεί να προσχωρήσει στην NPT».

Το 2009 είχε υιοθετηθεί η ίδια απόφαση, όμως στη συνέχεια το 2010 έπειτα από έντονες διπλωματικές διαβουλεύσεις από την πλευρά των δυτικών χωρών, απορρίφθηκε. Τις δύο επόμενες χρονιές, οι αραβικές χώρες αποφάσισαν να μην προτείνουν την απόφαση προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο μια σύνοδο που θα έθετε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης όπλων μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ, μία από τις μεγάλες δυνάμεις υπό την αιγίδα των οποίων θα πραγματοποιούνταν η διεθνής σύνοδος, ανακοίνωσαν στο τέλος του 2012 ότι η σύνοδος δεν θα γίνει τον Δεκέμβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο, χωρίς να προτείνουν νέα ημερομηνία.

Ο πρεσβευτής του Σουλτανάτου του Ομάν, Μπαντρ Μοχάμεντ Ζάχερ Αλ Χινάι, μιλώντας εξ ονόματος των αραβικών χωρών, εκτίμησε ότι η κατάθεση φέτος της απόφασης «θα μπορούσε να αναβιώσει» τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης όπλων μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι ισχυρισμοί ότι άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής σχεδιάζουν να αποκτήσουν ατομική βόμβα είναι «μια τεράστια παραποίηση των γεγονότων», πρόσθεσε.

Η διεθνής κοινότητα κατηγορεί το Ιράν ότι επιθυμεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, κάτι που η ιρανική κυβέρνηση διαψεύδει.

Για τις αραβικές χώρες, φαίνεται ότι «το μόνο πρόβλημα που θα πρέπει να συζητηθεί είναι το Ισραήλ και όχι οι μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία ή η πρόκληση που αποτελεί η επιθυμία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Ντάνιελ Ντανιέλι, σύμβουλος του πρεσβευτή του Ισραήλ στη Βιέννη.

Λίγο πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι η στοχοποίηση του Ισραήλ θα έπληττε τα ευρύτερα βήματα που έχουν στόχο να απαγορευθούν τα πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής στην περιοχή.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην ΙΑΕΑ, Τζόζεφ ΜακΜάνους, δήλωσε ότι η χώρα του λυπάται που τέθηκε σε ψηφοφορία η απόφαση των αραβικών χωρών.

«Δεν υπάρχουν νικητές», επισήμανε ο κ. ΜακΜάνους. «Θα κοιτάξουμε μπροστά και θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για τη δημιουργία μιας ζώνης χωρίς όπλα μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή».

Ισραηλινός διπλωμάτης σημείωσε, από την πλευρά του, ότι «το θετικό αποτέλεσμα δίνει καλύτερη προοπτική στον διάλογο στη Μέση Ανατολή».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
www.diulistirio.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοντονής κατά Χρυσής Αυγής

Κύριε Κοντονή σωστά τα λέτε. Όμως εγώ ξέρω πως άμα θέλουμε να διώξουμε τις μύγες από κάπου, πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε το μέρος από τα σκατά, γιατί από αυτά έλκονται.



www.diulistirio.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Ελλάδα του 2013 τελικά μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας ;;;;

Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς που ζω, σαν Έλληνας πατέρας στην Ελλάδα του 2013.

Στις 14 Ιανουαρίου 2013 έστειλαν για υπογραφή από το σχολείου του παιδιού μου το παρακάτω έντυπο. Όταν το είδα, μου φάνηκε πολύ περίεργο που θέλανε να δώσω την συγκατάβασή μου για να κρατηθούν αρχεία ηλεκτρονικά για την κατάσταση της υγείας του παιδιού μου.

 Όταν το συζήτησα με κάποιους γνωστούς, με θεώρησαν υπερβολικό ή και γραφικό, που δεν ήθελα η υγεία του παιδιού μου να είναι ‘’προσβάσιμη’’ από τον κάθε δημόσιο υπάλληλο του υπουργείου υγείας, ή έστω από κάποιον hacker. Κάποιοι μάλιστα μου είπαν ότι είμαι αναχρονιστικός, και είμαι αντίθετος στην πάταξη της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα. ‘’Τι ποιο απλό να έχεις μια κάρτα και όταν πας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, να μπορούν γρήγορα να δουν το ιστορικό του ασθενή ;;;’’. Η σκέψη και η απλότητα των ενεργειών ήταν απλή και δελεαστική, και για το λόγο αυτό, παρόλο που δεν υπέγραψα, από την άλλη σταμάτησα και να το αναφέρω.


            Μετά από κάποιους μήνες (και συγκεκριμένα στις 31 Μαίου 2013) διαβάζω σε κάποια έγκυρα site και μόνο εκεί (γιατί όχι στα τηλεοπτικά κανάλια μεγάλης εμβέλειας ή έστω στα κρατικά), ότι αν δεν δηλώσω στο οικείο αστυνομικό τμήμα ότι το παιδί μου δεν θέλω να γίνει δωρητής οργάνων, αυτομάτως θεωρείται ότι είναι. Αυτό είναι ένα μέτρο που το ζητά η Τρόικα για χάρη της ηλεκτρονικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με κάποιους άλλους που το συζήτησα με θεώρησαν πάλι υπερβολικό και τώρα και αστείο, και ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε δωρεές οργάνων και άρα πρέπει να γίνει. Σταμάτησα να το αναφέρω και κλείστηκα στους φόβους μου. Μήπως τελικά είμαι χαζομπαμπάς ;;;;;

            Τους φόβους μου αυτούς ήρθε να τους επιβεβαιώσει μια είδηση που μου με έκανε να χάσω την γη κάτω από τα πόδια μου. Στις 18 8 2013 διαβάζω την είδηση ότι έκλεψαν τα φορολογικά στοιχεία των μισών Ελλήνων και ψάχνουν τώρα τους παραβάτες. ΤΙΙΙΙΙ …. Στην φορολογική δήλωση που με ανάγκασαν να γράψω το ΑΜΚΑ του παιδιού μου, μπορούσε τώρα ο οποιοσδήποτε ανώμαλος να γνωρίζει την οικονομική κατάστασή μου και την υγεία του παιδιού μου, που πάλι με ανάγκασαν να την δώσω ηλεκτρονικά, για χάρη της ανάπτυξης, της εξέλιξης. Παρόλο που έβρισκα επιχειρήματα για τους φόβους μου, και άρχισα κάπως να λέω πιο ανοικτά την θέση μου, και όμως πάλι κάποιοι με θεωρούσαν ακραίο, γραφικό. Σταμάτησα και προσπάθησα πάλι να το κατευνάσω ….
           Αλλά μια είδηση από την μακρινή Κίνα ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους μου. ‘’6χρονος απήχθη από εμπόρους ανθρωπίνων οργάνων που του έβγαλαν τα μάτια’’. Δεν είναι δυνατόν … Στην αναπτυσσόμενη Κίνα ;;;;  Έμποροι ανθρωπίνων οργάνων ;;; Και αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα των μνημονίων, του κατεστραμμένου κράτους;;; Στην Ελλάδα της φτώχιας και της εξαθλίωσης;;; Στην Ελλάδα που ακόμα ψάχνουν τον Alex (που και εκεί ακούστηκε ότι είναι θέμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων);;; Εύκολα πια, ένας απλά φτωχός hacker για λίγα ευρώ μπορεί να πουλήσει κάποιο υγιή μέλος του σώματος του παιδιού μου , που βρήκε από το ΑΜΚΑ που έδωσα εγώ, από την φορολογική δήλωση που υπέβαλλα εγώ. Και θα πηγαίνει το παιδί μου σχολείο, και θα φοβάμαι μην τυχόν το αρπάξει ο κάθε επιτήδειος, από την αυλή. Αλλά αυτό δεν γίνεται …. Υπάρχουν οι σχολικοί φύλακες.

Πάει και αυτό …. Στην Ελλάδα του 2013 ενώ είχαμε ηλεκτρονική ανάπτυξη για να μπορεί οποιοσδήποτε γρήγορα να βλέπει το ιστορικό της υγείας του παιδιού μου, ενώ γρήγορα κάποιος μπορεί να ελέγξει την οικονομική μου κατάσταση και να μου επιβάλλει φόρους, δεν μπορεί να πληρώσει τον φύλακα του σχολείου που θα προστατεύει το παιδί μου. Αλλά υπάρχουν οι αστυνομικοί ??? Ποιοι αυτοί που πληρώνονται με 700 Ευρώ, που τρέχουν για να προστατέψουν στην ΔΕΘ τους πολιτικούς ?? Πραγματικά ποιος θα προστατέψει το παιδί μου , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ????    


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνέντευξη – ΣΟΚ πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής

Αποκαλύπτει πώς οργανώνουν τις επιθέσεις, που "εξαφανίζουν τα όπλα", αλλά και τι μπορεί να συνέβη τη νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ο ίδιος δίνει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης.
Το πρώην μέλος της Χ.Α. ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε καθημερινή εφημερίδα:
Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κανείς μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται ρόπαλα, στιλέτα, και πτυσσόμενα κλομπ, τα "οποία εξαφανίζονται" όταν επίκεινται έλεγχοι από την αστυνομία.
"Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός" .
"Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς".
"Ο υπεύθυνος της Νίκαιας, Πατέλης, έφτιαξε κλειστό πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του" συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. "Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά. Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα", λέει το πρώην μέλος της ΧΑ.
Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. "Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε", δηλώνει.
Η οργάνωση της Τοπικής της Νίκαιας
Για να μπει κανείς στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, πρέπει να ανήκει στην κλίκα του Γ. Π. και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Ο Ι.Λ. έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας.
Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης λέει πράγματα που σοκάρουν. "Όταν μπεις στον κλειστό πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι, στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου...".
Στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. "Κένταυροι" ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης.
"Ο πυρήνας πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας, έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο Γ.Π. αποφάσισε να φτιάξει Ανοικτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό Πυρήνα θα ήταν μόνο φουσκωτοί. Οι δικοί του, που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί", καταγγέλλει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.
Τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας, σύμφωνα με τη μαρτυρία, έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους.
Στο Πενταμελές της Νίκαιας ο Γ. Π. βάζει μόνο δικά του άτομα. Το Πενταμελές παίρνει όλες τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι αυτό είναι γραμμένο στο καταστατικό των γραφείων και κρατούσαν αρχείο", εξηγεί ο μάρτυρας.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος, τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων.
Αναφέρει πάντως πως η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άντρες - "μόνο γυμνασμένα μπράτσα", λέει χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα και χάκερς για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι.
Όπως αναφέρει, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Τους καλύπτει η αστυνομία
Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι "μιλημένοι", καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να "καθαρίσει" για όσους πιαστούν στα "πράσα".
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.
Γιατί ο Φύσσας;
Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός:
"Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε".
Μάλιστα, το πρώην στέλεχος προχωρά και σε μία αποκάλυψη σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και οι οποίοι ειδοποίησαν τον δολοφόνο.
Ποιον θα έπαιρναν τηλέφωνο βάσει ιεραρχίας;
"Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνό του Πατέλη και αυτός που πήρε ή πήρε τον ίδιο ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί".
Πώς γίνεσαι μέλος;
"Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχεις αριθμό μέλους".
"Για να μπεις στον σκληρό πυρήνα πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!".
Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες; - Το παρεμπόριο της Χ.Α.
"Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι χτυπάω Πακιστανούς αλλά μετά του πουλάω προστασία. Όποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς.
Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή, οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά".
Αυτά που περιγράφεις τα ξέρει ο Ι.Λαγός;
"Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ό,τι κι αν λέγαμε, ότ,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία κι αποδείξεις και τους έδειραν και τους διέγραψαν".
Στο Πέραμα, στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ ποιοι πήγαν;
"Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω από μάρτυρες που τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας". Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι στα τάγματα εφόδου συμμετέχουν και ανήλικοι.
"Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν στην Κόρινθο και είχαν πάρει ανήλικο μαζί τους", λέει ο ίδιος. "Ο δε υπεύθυνος είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, δεν τον ένοιαζε για τα παιδιά που στέλνει".
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....