Διυλιστήριο: 07/05/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Που είναι οι συλλογικότητες για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ;



Τελείωσε και αυτή η προεκλογική περίοδος και παρόλο που είχαμε την ένδειξη από τις Ευρωεκλογές ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μέχρι και αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, δεν βρήκαν χρόνο οι σύλλογοι, που είναι αντίθετοι στην συμφωνία των Πρεσπών και τόσο καιρό τους βλέπαμε στα συλλαλητήρια να απαιτήσουν την άμεση ακύρωση των Πρεσπών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρόλο που διατείνονται ακομμάτιστοι δεν είδαμε την ίδια θέρμη, με αυτή που έδειξαν για πριν την συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να απαιτήσουν την δημόσια δέσμευση της συμφωνίας των Πρεσπών που τόσο πολύ διαφωνούν.

Από την άλλη, ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως σήμερα ο Νίκος Δένδιας ή ο Διεθνολόγος Συρίγος ή ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Κουμουτάκος, χαμηλόφωνα, διστακτικά, αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την συμφωνία. Φυσικά το μιντιακό σύστημα, κατάλληλα εκπαιδευμένο, δεν το αναφέρουν ούτε καν ως είδηση ξεχνώντας, έντεχνα, τους αγώνες των αγνών Ελλήνων. Αλλά και πάλι, οι εξαφανισμένες συλλογικότητες για την Ελληνικότητα της Μακεδόνιας μας, δείχνουν σαν να το έχουν αποδεχτεί, σαν να ''τέλειωσαν τον προορισμό'' τους, σαν να έγιναν όλα, μόνο και μόνο για να αναδείξουν την αντίθεση τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η δυναμική τους ; Έτσι εύκολα παρατάνε ένα αγώνα εθνικό ; Έτσι εύκολα παραιτιούνται από τον αγώνα που διατείνονταν ότι είναι μείζον εθνικής σημασίας ; Και εντάξει, καταφέραμε και ρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται μετά ; Το αφήνουμε ; Μήπως τελικά ο στόχος κάποιων ηγετίσκων δεν ήταν η ακύρωση της συμφωνίας αλλά το να ρίξουν την κυβέρνηση ; 

Αλλά μπορεί να ακυρώθει η συμφωνία των Πρεσπών ; 

ΜΥΘΟΣ: Η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ ακυρώνεται.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Συνθήκη της Λωζάννης ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβητήθηκε επίσημα από κάποια χώρα, ενώ η συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΚΥΡΗ λόγω αναρμοδιότητας (βλέπε άρθρο του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Πέτρου Παραρά)
ΜΥΘΟΣ: Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα οδηγήσει σε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Είναι ασύγκριτα μεγέθη η συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε μεταξύ 2 κρατών και η συνθήκη της Λωζάννης που υπογράφηκε από 8 κράτη (Μεγάλη Βρατανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβο-κροατο-σλοβενικό κράτος και Τουρκία). Για να ακυρωθεί η συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να υπογράψουν και οι άλλες χώρες κάτι που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί.
ΜΥΘΟΣ: Μονομερής ακύρωση εκ μέρους της Ελλάδας θα δώσουν το δικαίωμα στο κράτος των Σκοπίων να ονομαστεί σκέτο “Μακεδονία”.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Ελλάδα αν θέλει να εφαρμόσει την Συνθήκη της Βιέννης που καθορίζει το Δίκαιο των Διεθνών Συμφωνίων οφείλει να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ μονομερώς (χωρίς καμία επίπτωση) την συμφωνία των Πρεσπών ως προϊόν σφετερισμού λαϊκής κυριαρχίας. Η Συνθήκη της Βιέννης που καθορίζει ΠΟΤΕ μια διεθνής συμφωνία είναι έγκυρη ή όχι λέει ότι αν προκύψει από κάποιο δικαστήριο θέμα ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ σε ότι αφορά την υπογραφή της συμφωνίας τότε αυτή μπορεί να ακυρωθεί ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ χωρίς ΚΑΜΙΑ επίπτωση.
Οι Έλληνες πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και να μην επαναπαύονται στα ευχολόγια της ΝΔ περί άμβλυνσης των δυσμενών συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα προβλήματα που προκύπτουν με τη χρήση των εμπορικών σημάτων και τον χαρακτηρισμό της γλώσσας και την εθνότητας των σκοπίων ως “μακεδονική” θα εξαλοιφθούν ΠΑΝΤΕΛΩΣ αν και εφόσον εξαφανισθεί ο όρος “μακεδονία” ή παράγωγά του από την ονομασία του κράτους των σλάβων γειτόνων.

ΥΓ Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τον Ποταμίσιο Θεοδωράκη όπου έλεγε ότι τον παρακαλούσαν από την ΝΔ να ψηφίσει και να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών (ΕΔΩ)

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μετά τον Παπαδημητρίου, τον Σταϊκούρα, τον Βαρβιτσιώτη, και ο Βορίδης «δίνει» τα 37 δισ. στις τράπεζες


Το Διυλιστήριο λέει : ''..Βαρβιτσιωτης, Βορίδης, Παπαδημητρίου, Ξαφά, Θεοχάρης, Μάρκου έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι η ΝΔ σκοπεύει να χαρίσει τα 37 δις ευρώ, που υπάρχουν στα ταμεία και συγκεντρώθηκαν από το «αίμα» των Ελλήνων, στις τράπεζες. Αυτές μετά θα τα δώσουν ως δάνεια σε ιδιώτες κολλητούς, εξέχοντες απατεώνες, τύπου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ENERGA - ΑΣΠΙΣ για να φτιάξουν εταιρείες ασφαλιστικές, παροχών υγείας, παιδείας, ενέργειας τα οποία ήδη η ΝΔ μας έχει πει ότι θέλει να τα κάνει ιδιωτικά. Για να πετύχει βέβαια, θα απαξιώσουν πρώτα τα δημόσια αντίστοιχα αγαθά (ΔΕΗ, σχολεία, νοσοκομεία), ξεκινώντας με την υποστελέχωσή τους σύμφωνα με τον κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», που επίσης μας έχουν πει ότι θα επαναφέρουν. Εντωμεταξύ, θα μας έχουν φέρει φυσικά νέο μνημόνιο, αφού οι ίδιοι θα έχουν φροντίσει να (ξανά)αδειάσουν τα ταμεία για να το κάνουν αναγκαίο, κάτι που επίσης έχει ειπωθεί από τώρα. Ο,τι δηλαδή ακριβώς γινόταν και επί Σαμαροβενιζέλων! Μόνο που τώρα σου λένε «θα σε βιάσω» ευθέως και περιμένουν εσύ να πεις «Αχ ναι, πόσο γουστάρω! Πλύθηκα, στήθηκα και περιμένω... Σκίστε με!». Εσύ τι λες;;;

Ο Μάκης Βορίδης, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, προστέθηκε χθες το βράδυ στην μακρά λίστα των στελεχών της ΝΔ που δηλώνουν ότι το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ αν εκλεγεί θα διοχετευθεί στις… τράπεζες.

Ο Μάκης Βορίδης φυσικά το είπε λίγο πιο διπλωματικό λόγο.

Μιλώντας στην εκπομπή Open Mind της Ελλης Στάη τόνισε ότι «μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, σε συνεννόηση με τις χρηματαγορές, σε συνεννόηση με το διεθνές περιβάλλον, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, μπορεί να υπάρχει δυνατότητα αποδεσμεύσεως ποσών (από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ) .. αυτό σας είπαμε».

Σε διευκρινιστική ερώτηση της Έλλης Στάη αν τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να διοχετευθούν στις τράπεζες για το θέμα των κόκκινων δανείων ο Μάκης Βορίδης απάντησε:

«Θα δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί , θα δούμε τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια, που θα πάει και πως θα χρησιμοποιηθεί».
Ο ένας μετά τον άλλο

Την αρχή την έκανε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια το επανέλαβε με τον δικό του τρόπο και ο τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας.

Μετά το έθεσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και χθες το επανέλαβε και ο Μάκης Βορίδης.

Τα 37 δισ. ευρώ που με τόσο κόπο μαζεύτηκαν από τις θυσίες του ελληνικού λαού, επί ΝΔ θα χρησιμοποιηθούν για να σωθούν και πάλι οι τράπεζες!

Το σημαντικότερο πάντως δεν είναι πόσα στελέχη της ΝΔ το επανέλαβαν αλλά ότι εδώ και τρεις ημέρες δεν το έχει διαψεύσει η ΝΔ επίσημα ούτε και ο αρχηγός της ΝΔ. Οπότε είναι επίσημο.

Δείτε όλο το απόσπασμα στο βίντεο από το από το 22:00 έως το 31:57:



Πηγή www.tribune.gr

Το σχόλιο (που συμφωνούμε απόλυτα) είναι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Δημήτρη Καραγεωργίου

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....