Διυλιστήριο: 07/01/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

VIDEO - Γκίζι προς Μέρκελ: Δεν συζητάτε μέχρι την Κυριακή γιατί ελπίζετε να πέσει η κυβέρνηση


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι ...

εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, κατηγορώντας την καγκελάριο Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ ότι αρνούνται να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν με την ελληνική κυβέρνηση γιατί ελπίζουν «ότι μετά την Κυριακή θα πέσει» και χαρακτήρισε «ανεύθυνη» αυτή τη στάση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ελπίζετε ότι μέχρι την Κυριακή θα πέσει η (σ.σ. ελληνική) κυβέρνηση. Γι’ αυτό δεν θέλετε να μιλήσετε μέχρι την Κυριακή. Και αυτό είναι ανεύθυνο».
Αναφερόμενος στο Grexit, υπογράμμισε ότι «μπορεί να είναι ένα ντόμινο» προσθέτοντας ότι «αν πεθάνει το ευρώ, τότε εμείς (σ.σ. οι Γερμανοί) θα υποφέρουμε».
«Χρειαζόμαστε μια διαφορετική Ευρώπη» επεσήμανε ο κ. Γκίζει, τονίζοντας την αναγκαιότητα «για μια κοινωνική πολιτική».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Die Linke, επέκρινε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι οι θεσμοί «αρνούνται την πρόταση του Τσίπρα για φορολόγηση των πλουσίων.

Δείτε το βίντεο:Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηχηρό μήνυμα ΟΗΕ υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά ΔΝΤ και ΕΕ


Κόλαφο για όσους επιχειρούν να αποτρέψουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα αποτελεί μήνυμα εμπειρογνωμόνων του OHE, που χαιρετίζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ ασκούν ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο ΔΝΤ και την ΕΕ.

Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται λόγος για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τελεσίγραφα της τρόικας και τους πιστωτές αλλά και αναφορές στο δικαίωμα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο σε μια χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

“Είναι απογοητευτικό ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ απέτυχαν να βρουν μια λύση η οποία να μην απαιτεί επιπλέον μέτρα επιστροφής στη λιτότητα” σημειώνουν και συμπληρώνουν:¨Κάποιοι ηγέτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα εντάσσονται στις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης”.

Στο μήνυμα, που υπογράφουν ο ειδικός εμπειρογνώμονας για την Προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων, Alfred de Zayas, και η ειδική εμπειρογνώμονας στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan, τονίζεται ότι αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ σημαντικότερο από την αποπληρωμή του χρέους.


Οι δυο εμπειρογνώμονες κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις που έκανε πρόσφατα ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Juan Pablo Bohoslavsky όταν συναντήθηκε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

“Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αθετήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση, η οποία δεν θα αποδομήσει την ελληνική δημοκρατία και δεν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία και περισσότερα δεινά για τον πληθυσμό” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Η συνθηκολόγηση σε τελεσίγραφα για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας δεν είναι συμβατή με τη δημοκρατική ευθύνη που εμπιστεύθηκε στον πρωθυπουργό το εκλογικό σώμα” συνεχίζει η ανακοίνωση επισημαίνοντας επίσης ότι “από τη φύση του κάθε κράτος έχει ευθύνη να προστατεύσει την ευημερία των υπηκόων του. Αυτό απαιτεί εθνική κυριαρχία για τη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής και την έκδοση προϋπολογισμών, η οποία δεν μπορεί να χαλκεύεται από εξωτερικούς παράγοντες, είτε αυτοί είναι κράτη, διακυβερνητικοί οργανισμοί ή πιστωτές”.

Επίσης επισημαίνουν ότι η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008 η οποία αποτελεί τη βασική αιτία για την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

“Δημοκρατία” καταλήγουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ “σημαίνει αυτοδιάθεση και η αυτοδιάθεση συχνά απαιτεί δημοψηφίσματα – όπως στην Ελλάδα”.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ''ΝΑΙ'' είναι υποταγή..

     Και υποδούλωση.
Είναι το συχωροχάρτι στις δωσιλογικές κυβερνήσεις των μνημονίων.
Είναι η εικόνα του ραγιαδισμού μας.
Και της αμορφωσιάς μας.
Και της ασυνειδησίας μας σαν συν-πολίτες.

Άνθρωποι αμόρφωτοι
(από ουσιαστική μόρφωση) και εθισμένοι στο προσωπικό συμφέρον, δεν μπορούν ν' αντισταθούν στον φόβο.
Δεν έχουν τα πνευματικά εκείνα όπλα που θα τους δώσουν και την ηθική υπόσταση να αντισταθούν σε απειλές και εκβιασμούς.
Δεν έχουν την πνευματική και ηθική υπεροχή ν' αντέξουν σε πρόσκαιρες κακουχίες που θα τους οδηγήσουν σε μιά καλύτερη ζωή.
Τα θέλουν όλα τώρα. Μη χάσουν τίποτα. Μη στερηθούν το παραμικρό. Φιλούν το χέρι που τους πετάει το καθημερινό ξεροκόμματο. Γλύφουν το πόδι που τους κλωτσάει.

Το ''ΝΑΙ'' είτε με ''συμφωνία'' είτε χωρίς συμφωνία, με την συναίνεση τής κυβέρνησης ή χωρίς,
..είναι καταστροφή.
Ένα ''ΝΑΙ'' όμως από το οποίο όπως φαίνεται δύσκολα θα γλυτώσουμε.
Ένα ''ΝΑΙ'' που θα υποβιβάσει την αποτίμηση του ελληνικού λαού στο επίπεδο του υπο-ανάπτυκτου.
Η κυβέρνηση έκανε ένα τεράστιο και καθοριστικό λάθος.
Δεν είναι ότι πήγε σε δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες.
Πάει σε δημοψήφισμα για κλειστά μυαλά με ανοιχτά τα κανάλια του τρόμου.
Αν δεν ξεδοντιάσεις πρώτα την βρωμιά και την υπεράσπιση των πιό άνομων συμφερόντων σε βάρος του λαού,
..όχι δημοψήφισμα μπορείς να κάνεις, αλλά ούτε στο περίπτερο να πας για τσιγάρα.

Πάει τώρα όμως. Το λάθος έγινε.
Δεν πρέπει όμως να ''διορθωθεί'' τάχα με ένα άλλο φρικώδες και ανόσιο: την αναίρεση του δημοψηφίσματος.
Το δημοψήφισμα είναι σαν το όπλο. Άμα το εμφανίσεις πρέπει και να το χρησιμοποιήσεις.
ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Είναι προτιμότερο ακόμη και το ''ΝΑΙ'' από το να μη γίνει το δημοψήφισμα που έχει ήδη εξαγγελθεί και ψηφιστεί απ' την Βουλή.

Όσοι έχουμε καταλάβει ποιό είναι το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος για όλους τους λαούς της Ευρώπης,
..και όχι οι κουταμάρες περί ''ναι ή όχι στο ευρώ'', ''ναι ή όχι στην Ευρώπη'', ή ακόμη και περί ''ναι ή όχι σ' αυτή ή την άλλη συμφωνία'',
..θα επιμείνουμε στο ΟΧΙ μέχρι τελικής πτώσεως.
Το διακύβευμα είναι η ίδια η Δημοκρατία, και η υπόσταση των λαών ως κυρίαρχων πολιτών και όχι ως όχλων.

Λέμε ΝΑΙ πάση θυσία στο δημοψήφισμα.
Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση των λαών.
Λέμε ΟΧΙ, κόντρα σε όλους.
Ακόμη και κόντρα στην κυβέρνηση!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρεοκόπησε το Πουέρτο Ρίκο το οποίο ήταν και αυτό σε καθεστώς επιτήρησης !!!


Να σημειώσουμε ότι το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης από το 2004, με το γνωστό πια σε μας τρόπο του ΔΝΤ, που είναι μέτρα λιτότητας ....


Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια, προειδοποίησε ότι το νησί δεν μπορεί πλέον να πληρώσει το δημόσιο χρέος της τάξεως των 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προχωρά σε στάση πληρωμών!

Ο ίδιος συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους δανειστές, αλλά όπως τόνισε «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη χρεοκοπία. Θα ήθελα να είχα μία πιο εύκολη επιλογή. Δεν είναι πολιτική, είναι μαθηματικά».

Η πρώτη κρίσιμη στιγμή για το Πουέρτο Ρίκο είναι η 1η Ιουλίου, καθώς πρέπει να καταβάλει δόση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για το χρέος του, κάτι που δεν είναι σε θέση να κάνει.

Οι δημόσιοι οργανισμοί του Πουέρτο Ρίκο κατέχουν ένα μεγάλο ποσοστό του χρέους. Μόνο το μερίδιο της εταιρείας ηλεκτρισμού είναι 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως επισημαίνουν, το Πουέρτο Ρίκο βυθίζεται στην – ατελείωτη – ύφεση ήδη από το 2006, ενώ από το 2012 πλήττεται και από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Το δημόσιο χρέος του αγγίζει τα 70 δισ. δολάρια (70% του ΑΕΠ) και το κόστος δανεισμού έχει φτάσει σε επίπεδα που κρίνονται πλέον απαγορευτικά. Όπως και η Ελλάδα, το Πούερτο Ρίκο δεν μπορεί να ασκήσει νομισματική πολιτική, αφού χρησιμοποιεί το δολάριο και ο κλοιός σφίγγει μέρα με τη μέρα γύρω από την οικονομία, που δεν λέει να ανακάμψει. Και πώς να ανακάμψει, άλλωστε, αφού το «φάρμακο» που του χορηγεί η τοπική κυβέρνηση από το 2006 μέχρι και σήμερα είναι η γνωστή και σε εμάς... άγρια λιτότητα. Δώσ’ του περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες, δώσ’ του αύξηση των ορίων συντάξεων και αύξηση φόρων. Και εκεί, όπως και εδώ, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: μηδέν εις το πηλίκο.

Η ανεργία – σε πληθυσμό 3,7 εκατ. – έχει φτάσει το 23,5% και οι νέοι ανώτατης εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενοι την αμερικανική υπηκοότητα, εγκαταλείπουν με την πρώτη ευκαιρία το νησί.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις 14:00 συνεδριάζει η Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα


Η Μπούντεσταγκ αναμένεται να συζητήσει σήμερα (01/07/2015) μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) το ζήτημα της Ελλάδας.

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για το θέμα θα εκφωνήσουν ομιλίες ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ η επικεφαλής του κόμματος Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γερμανία για τις πολιτικές διάσωσης.

«Θα ήθελα ο γερμανικός λαός να ερωτηθεί για το πιο σημαντικό πρόβλημα, για την αυτοαποκαλούμενη πολιτική διάσωσης», είπε.

Επίσης η Βάγκενκνεχτ δήλωσε ότι θα ήθελε οι Έλληνες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Το πακέτο, το οποίο έχουν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί τη συνέχιση της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα», εξήγησε.

Η Αμερική παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να παροτρύνει όλες τις πλευρές να βοηθήσουν να ξαναμπεί η χώρα σε πορεία ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών εχθές (30/06/2015).

«Η μη-πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Έλληνες απόψε θέτει σε λειτουργία μια παλιά και παγιωμένη διαδικασίας στο ΔΝΤ για την αντιμετώπιση ληξιπρόθεσμων οφειλών», είπε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να επιδιώξουν διαπραγματεύσεις που θα βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης στη βάση αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και απαιτούμενης χρηματοδότησης ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Πηγή


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....