Διυλιστήριο: 10/10/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

''Ελληνικός'' Χρυσός Α.Ε. : Η αλήθεια

Διαβάστε προσεκτικά πώς θα ζούμε στη Μακεδονία και τη Θράκη σελίγα χρόνια. Δεν είναι εικασίες, είναι πραγματικότητα, τεκμηριωμένη από τη μελέτη που κατέθεσε η ΙΔΙΑ η εταιρία.

Την παρουσίασε σε ομιλία του ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Λαζαρίδης (πιο κάτω δίνω και το link), παρουσία πολλών καθηγητών και επιστημόνων:

Για την τζάμπα "επένδυση" των "Καναδών":

Ενώ η αγοράστρια εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» έδωσε μόλις 11.000.000 ευρώ για νααγοράσει από το Ελληνικό Δημόσιο ένατεράστιο κομμάτι της Χαλκιδικής, η χρηματιστηριακή της αξία έχει ανέβει από την αγορά αυτή σε 2,5 ΔΙΣ! 
Τα εκτιμώμενα μεταλλεύματα είναι 15-20 ΔΙΣ! Ενώ το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ επί των μεταλλευμάτων. ΜΗΔΕΝ τοις εκατό!!! (0%). ΜΗΔΕΝ χρυσός λοιπόν...

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή διαπίστωσε ότι το τίμημα ήταν εξαιρετικά χαμηλό (European Commission Decision IR/11/216) και κάλεσε την εταιρία να πληρώσει ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15,34 εκατ. στο ελληνικό δημόσιο. Το καταπληκτικό και πρωτάκουστο: αντί να προσφύγει η εταιρία για άρση του προστίμου, προσέφυγε ή ίδια η κυβέρνηση εναντίον της απόφασης αυτής! Τόσος πόνος για την εταιρία, ή τόσο πολύ μας περίσσευαν τα 15,34 εκατομμύρια ευρώ;

Εδόθη από τους Καναδούς στον Μπόμπολα 5%, για να κινεί τα νήματα στο τηλεοπτικό και πολιτικό σάπιο κατεστημένο.

Όσο για την ανάπτυξη, διαβάστε τα παρακάτω:

Η περιοχή σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ από την σκόνη με τα βαρέα μέταλλα η οποία θα καταστρέψει κάθε ζωή και υγεία σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, με πρώτη τη Θεσσαλονίκη.
Η καταστροφήθα είναι τεράστια, γιατί ο τρόπος εξόρυξηςθα είναι πλέον ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΣ. Δεν μιλάμεπια για υπόγεια ορυχεία. Θα δημιουργηθεί κρατήρας πλάτους 700 μέτρων και βάθους 220.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο προδοσίας του Ελληνικού λαού, ολοκληρώνεται με την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ της εταιρίας ότι θα αθωωθεί με ΝΟΜΟ(!) για την επερχόμενη βιβλική καταστροφή. Στοννόμο 3220/2004 - ΦΕΚ 15Α/28.1.2004 στη σελίδα349 αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι:

«η αγοράστρια δεν έχει υποχρέωση και ευθύνη για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος εν γένει ή απορρέουσα από τον Μεταλλευτικό κώδικα, τον Κ.Μ.Λ.Ε., την Κ.Υ.Α. περιβαλλοντολογικών όρων, τις εγκρίσεις τεχνικών μελετών και τις λοιπές εν γένει διοικητικές πράξεις, εγκρίσεις ή άδειες μετά από την αναστροφή της πώλησης σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσης»

Αν είναι δυνατόν! Να θεσμοθετεί το Κράτος την καταστροφή του περιβάλλοντος, την οποία προστατεύει το Σύνταγμα!
Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει αυτή η καταστροφή.

Για να γίνετε εθελοντές, κατ αρχήν υπογράψτε εδώ:

Για ολόκληρη την ομιλία του καθηγητού κ. Λαζαρίδη δείτε εδώwww.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μήνυμα από την Naomi Klein. Συγγραφέας του ''Δόγματος του ΣΟΚ''

Μήνυμα από την Naomi Klein
” Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, στις αρχές του καλοκαιριού πέρασα λίγο καιρό στην Ιερισσό, όπου έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα για τον αγώνα σας ενάντια στην Eldorado Gold. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ισχυρές δυνάμεις, τόσο στη χώρα σας όσο και στη δική μου, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σας φέρουν σε μια κατάσταση σοκ και φόβου, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσουν να υπονομεύσουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών και να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Πράγματι, στην κοινότητά σας εισέβαλαν κυριολεκτικά  τα στρατεύματα του σοκ, τρομοκρατώντας τα παιδιά σας και κλέβοντας τον ύπνο και την ασφάλεια από όλους εσάς. Αυτές οι αποτρόπαιες τακτικές συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που είναι αξιοθαύμαστο στην κοινότητά σας, και ο λόγος που εσείς έχετε γίνει ένα σύμβολο ελπίδας για τον υπόλοιπο κόσμο, είναι ότι αυτές οι τακτικές του σοκ δεν λειτούργησαν, αλλά έχουν φέρει μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα. Επανειλημμένα έχετε αποδείξει ότι είστε ανθεκτικοί στο σοκ. Όσο περισσότερο προσπαθούν να σας τρομάξουν, να σας αποπροσανατολίσουν, να σας τρομοκρατήσουν, τόσο περισσότερο εσείς συμπεριφέρεστε άφοβα.

Αρνείστε να κρυφτείτε στα σπίτια σας, αρνείστε να υποχωρήσετε. Αντίθετα, συγκεντρώνεστε δημόσια με όλο και περισσότερη δημιουργικότητα, αψηφώντας τις απειλές.

Αυτό που διηγείται το “Δόγμα του σοκ” είναι ότι οι πολυεθνικές εταιρείες και οι κυβερνήσεις που τις εκπροσωπούν έχουν πάντα έτοιμα σχέδιά και ιδέες και περιμένουν  πότε θα χτυπήσουν οι κρίσεις. Το έργο μας σε αυτή την ιστορική στιγμή είναι να τους κερδίσουμε στο δικό τους παιχνίδι. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικές και οικολογικές κρίσεις που συγκλονίζουν τον κόσμο (και οι οποίες έχουν τις ρίζες τους στην ίδια λογική της αχαλίνωτης απληστίας) για να προτείνουμε και να θεσπίσουμε, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, τις δικές μας οικονομικές και κοινωνικές εναλλακτικές, που θα βασίζονται σε μια πολύ διαφορετική λογική και σε πολύ διαφορετικές αξίες. Σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, πρέπει να το κάνουμε αυτό όχι με την κατάργηση της δημοκρατίας, αλλά με την εμβάθυνση της.

Μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο πάνω στα ερείπια των δικών τους αποτυχιών. Με το γενναίο αγώνα σας – με τον τρόπο που εσείς όχι μόνο αντιταχθήκατε σε  μια πολυεθνική εταιρεία, αλλά και αμφισβητήσατε τους ίδιους τους εαυτούς σας – δείχνετε ήδη τον δρόμο.

Σας ευχαριστώ που υπερασπίζεστε το νερό, τα δέντρα, τη γή, το μέλλον.

Με αγάπη, αλληλεγγύη και ευγνωμοσύνη,
Ναόμι Κλάιν”

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δώρο οι άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια – “Τακτοποιήθηκε” το χάος στον ραδιοτηλεοπτικό χάρτη

MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, SKAI, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΡΤ, Ε-Channel "νομιμοποιήθηκαν" με νομοθετική διάταξη. Δόθηκαν οι άδειες σε όσα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούσαν μέχρι σήμερα υπό το καθεστώς του προσωρινού. Χωρίς να έχουν οικονομική επιβάρυνση για την εκμετάλλευση των συχνοτήτων θα μπορούν πλέον να περάσουν στην ψηφιακή εποχή.

Με νομοθετική διάταξη νομιμοποιήθηκαν τα τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούσαν ως σήμερα υπό το καθεστώς του προσωρινού με αποτέλεσμα να λάβουν τις πολυπόθητες άδειες για την κατοχή των συχνοτήτων αφού μέχρι σήμερα και επί 23 χρόνια τα κανάλια εξέπεμπαν χωρίς αδειοδότηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα κανάλια MEGA, ANT1, STAR, ALPHA, SKAI, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΡΤ, Ε-Channel, αλλά και ορισμένα περιφερειακά κανάλια μπορούν να υπογράψουν πλέον νόμιμη σύμβαση με τους παρόχους δικτύου που θα πάρουν τις ψηφιακές συχνότητες , ώστε να περάσουν στην ψηφιακή εποχή χωρίς οικονομικό κόστος.

Η συγκεκριμένη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή την Τετάρτη μέσω του νομοσχεδίου του Υπ.Υγείας, ουσιαστικά καταργεί πλέον τις άδειες που δίνονταν στα ιδιωτικά κανάλια από το ΕΣΡ και παραχωρεί δικαίωμα νόμιμης αλλά και ψηφιακής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών δια παντός.

Ωστόσο, η νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών μέσω της νομοθετικής ρύθμισης πρόσκειται στο πλαίσιο της υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας που αφορά την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ξεπερνά το σκόπελο του ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την συνεχή παράταση της προσωρινής νομιμότητας που έπαιρναν τα κανάλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ALTER παρέμεινε εκτός της νομιμοποίησης καθώς παραμένει κλειστό, ενώ υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ακόμα ο έλεγχος της αγοραπωλησίας του πρώην 902, από τη συχνότητα του οποίου εκπέμπει πλέον το E-Channel.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καμπανάκι» από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής. Πάλι δεν βγαίνουν οι αριθμοί ....

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Δημοσιονομικό κενό προβλέπει με έκθεσή του το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, για την μετά το μνημόνιο εποχή, αφού το β' εξάμηνο του 2014 «οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει».

Στην έκθεση με τίτλο «Το Δημόσιο Χρέος μετά το τέλος του μνημονίου (2014)», οι συντάκτες της σημειώνουν ότι «μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνο προσωρινή λύση για ένα-δυο χρόνια», αφού αναβάλλει απλά την αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους.

Πρόταση δε του εν λόγω γραφείου της Βουλής είναι το ʽκούρεμαʼ του χρέους και όχι η ʽδιευκόλυνση εξυπηρέτησήςʼ του. Ειδικότερα, ως βασικές δυνατότητες για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρουσιάζει, είτε τη διευκόλυνση εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους με μείωση επιτοκίων κ.ο.κ, είτε την επίσημη αναδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να είναι βιώσιμο.

Στην πρώτη περίπτωση, παρά την επισήμανση ότι η Ευρωομάδα έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενος μείωσης των επιτοκίων, σημειώνεται ότι «οι ελαφρύνσεις είναι μεν αναγκαίες, αλλά δεν αρκούν για μία οριστική λύση του προβλήματος και αφήνουν την Ελλάδα έκθετη στις απροσδόκητες διαταραχές της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας», με το χρέος τελικά να παραμένει ως ʽδαμόκλειος σπάθηʼ πάνω από την ελληνική οικονομία.

Στη δεύτερη περίπτωση συμφωνίας μίας νέας δραστικής περικοπής του χρέους, σημειώνεται η παρατήρηση οικονομολόγων, εκπροσώπων οικονομικών συμφερόντων, αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη. Από τους συντάκτες της έκθεσης θεωρείται πως «ένα κούρεμα του χρέους εντός της Ευρωζώνης, θα επιτάχυνε την ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις και μειώνοντας την πίεση για πρωτογενή πλεονάσματα». Ως «κλειδί» θεωρείται η μεγέθυνση, ενώ θεωρείται πως «η χώρα είναι αδύνατο να επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίου για να αναχρηματοδοτήσει το τεράστιο χρέος της με λογικούς όρους», αφού το μέγεθός του θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους πιθανούς δανειστές. «Η οργανωμένη διαγραφή μέρους του χρέους εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα δημιουργούσε νέα δεδομένα», σημειώνεται, με σπουδαιότερο εξ αυτών ότι θα ενσωματωνόταν σύντομα στις προσδοκίες των αγορών.

Βεβαίως, οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν και τις δυσκολίες για τη λύση του ʽκουρέματος, εξηγώντας ότι πιθανή διαγραφή θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που έχουν εγγυηθεί για τα ελληνικά δάνεια. «Δεν πρέπει να υποτιμηθεί η ανησυχία των άλλων κρατών μελών ότι ένα τέτοιο μέτρο ενέχει τον λεγόμενο ʽηθικό κίνδυνοʼ», σημειώνουν, ζητώντας δικλείδες ασφαλείας. Θεωρείται ότι ένα επιθετικά προβαλλόμενο αίτημα από την Ελλάδα, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει νέα συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξού και οι χαμηλοί τόνοι που κρατούνται από την χώρα μας «μολονότι ο υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας φαίνεται ότι αναμένει κινήσεις για περικοπή και ελάφρυνση του χρέους», όπως λένε. Επιπλέον, ρίχνουν βάρος και στην αξιοπιστία της χώρας, για την έκβαση μίας τέτοιας διαπραγμάτευσης για αναδιάρθρωση του χρέους.

Σημειώνεται τέλος ότι «υπάρχουν μεσοπρόθεσμες δυνατότητες να μειωθεί το απόθεμα του χρέους χωρίς ως ένα βαθμό να εμφανιστούν σαν νέο κούρεμα». Ως τέτοιες αναφέρονται ενδεικτικά η ανάληψη του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το ESM (θα μείωνε το χρέος κατά 30 δις ευρώ) και η «αμοιβαιοποίηση» μέρους του χρέους ή ένα σύμφωνο απόσβεσης.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά όλη την έκθεση

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Λαμία: Έδωσαν 20 μέρες φυλακή σε ανήλικους μαθητές που έκαναν κατάληψη

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθώντας να αλλάξει το κλίμα και να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας στα πλαίασια του στριμώγματος της από μια κοινωνία που βράζει, κάνει απεγνωσμένα άλμα προς τα εμπρός καταστέλλοντας κάθε φωνή αντίδρασης

Στα πλαίσια τομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν διστάζει να δώσει 20 μέρες φυλακή σε 3 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λυκείου που μαζί με άλλους συμμαθητές τους είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου του σχολείου τους και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.

Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι 8 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι 5 ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.


Η κατάληψη που έκαναν οι μαθητές του σχολείου ήταν στην 2ηβδομάδας της

Στους μαθητές που πήραν ποινή φυλάκισης 20 ημέρς δόθηκε τριετή αναστολή της ποινήςΠηγή

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απανωτές «αστοχίες» σε έργα εκατομμυρίων εκθέτουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα λογοδοτήσει επιτέλους κανείς;

Τα δημόσια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποφασίζονται, ανατίθενται, ξεκινούν αλλά ...δεν τελειώνουν.

Περιέργως, και παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις και του κ. Τατούλη και της αρμοδίας Αντιπεριφερειάρχου κ. Νικολάκου, τα έργα πάνε μέχρι την ανάθεση «ρολόι» και κατά την εκτέλεσή τους, είτε βυθίζονται –βλέπε λιμάνια- είτε πέφτουν –βλέπε γέφυρες- λες και κάποιος έχει ...ματιάσει τον οραματιστή και αναμορφωτή της Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Πριν απο μερικούς μήνες βυθίστηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας διότι, λέει, δεν υπολογίστηκε η δύναμη των κυμάτων.


Τον περασμένο μήνα έπεσε τμήμα της γέφυρας Άστρους, ένα έργο που έχουν αναλάβει –μετά από διαγωνισμό, ναι- με πατέντες κατασκευαστικές (στις οποίες αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο μας) ο ...αδερφός Τατούλη και λοιποί συγγενείς.Πριν από λίγες ημέρες, τα έργα στο λιμάνι του Άστρους σταμάτησαν με την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου λόγω μη αρτιότητας της μελέτης.


Παρακολουθούμε να προκηρύσσονται έργα μεγάλης σημασίας, με το δίδυμο Περιφερειάρχη-Αντιπεριφερειάρχη να κομπορρημονούν για την πρωτοπορία τους, να αναθέτουν σε συγκεκριμένους παράγοντες, κάτω από περίεργες συγκυρίες, τις μελέτες και τις κατασκευές, για να φθάνουμε να θρηνούμε λίγο πριν το τέλος των έργων κάμποσα χαμένα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, που γίνονται στάχτη και κουρνιαχτός.

Οι καταγγελίες των αρμοδίων και των παραγόντων, είναι αποκαλυπτικότατες και ανατριχιαστικές, όταν αναφέρονται στις εγκληματικές (;;) παραλείψεις ή στις σκόπιμες αμέλειες.
Στο ΠΕΣΥΠ οι συζητήσεις για τα θέματα των κακοτεχνιών και των αποτελεσμάτων τους έχουν πυροδοτήσει ανεπανάληπτες σκηνές κόντρας του κ.Τατούλη και των αντιπολιτευομένων περιφερειακών συμβούλων, αλλά «δεν ανοίγει μύτη».
Η αόρατος προστάτης χειρ του Περιφερειάρχη, αφήνει όλα αυτά τα καταστρεπτικά συμβάντα ατιμώρητα και την αλόγιστη διαχείριση των κονδυλίων ΕΣΠΑ χωρίς αυστηρό έλεγχο και συνέπειες.

Τι γίνεται τελικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;
Ποιος έχει την ευθύνη για όλες τις κακοτεχνίες των έργων;
Ποιος έχει την ευθύνη για τα λιμάνια που εξαφανίζονται κάτω από το κύμα, ή τα σταματάει η αρμόδια αρχή ως απαράδεκτα ως προς την μελέτη τους;
ΠΟΙΟΣ αναθέτει, με ΠΟΙΑ κριτήρια και σε ΠΟΙΟΥΣ «μελετητές» τόσο σπουδαίας σημασίας έργα που πέφτουν σαν χάρτινα;

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά όλες τις υπόγειες διαδρομές των προκηρύξεων και των αναθέσεων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά όλες τις διασυνδέσεις των ατόμων της Περιφέρειας με τους αναδόχους μελετών και κατασκευών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά και τα κομματικά τους πλοκάμια.
Είμαστε εδώ για να φέρουμε στο φως , στη συνέχεια, με μια σειρά άρθρων, όλες τις παραμέτρους που οδηγούν στο φαγοπότι των εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, με το οποία χρηματοδοτούνται τα έργα αλλά ποτέ δεν γίνονται.

Οι σύνδεσμοι (links) που παρατίθενται, δίνουν όλη την εικόνα της κατάντιας και της ανευθυνότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των ταγών της.
Περιμένουμε επίσης και από τον Εισαγγελέα, την αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, για την διασπάθιση των χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

09.10.2013
Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων

(Ακολουθούν τα τεκμήρια-σύνδεσμοι)

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ήλιος, το πορτοκάλι και η εκπαίδευση του ελέφαντα..

Στην Ελβετία ζω τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οι διαφορές με την χώρα μας είναι πολύ μεγάλες σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Είναι μια χώρα με τρομερή οργάνωση, με κοινωνικό πρόσωπο, ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του, αλλά και οι πολίτες του το προσέχουν σαν το σπίτι τους, ίσως και καλύτερα από το σπίτι τους. Αλλά για αυτά ίσως μιλήσω κάποια άλλη φόρα.

Σήμερα θα ήθελα να επικεντρωθώ σε τρία μόνο πράγματα που τα θεωρώ σημαντικότατα και αφορούν και εμάς άμεσα σαν έθνος.

Τον χειμώνα που μας πέρασε στα σχολεία της Ελβετίας δώσανε στα παιδιά βιταμίνη D. Η βιταμίνη D παράγεται από την έκθεση του ανθρώπου στον ήλιο. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσες μέρες τον χρόνο έχει ήλιο.

Η θερμοκρασία επίσης δεν ξεπέρασε τους 12 βαθμούς μέχρι τις  αρχές Ιουλίου, ακόμα και τον Αύγουστο τα καλοριφέρ ανάψαν κάποιες μέρες. Φανταστείτε  την ζωτικής σημασίας  ανάγκη για ενέργεια και φυσικά όχι μόνο στην Ελβετία ,αλλά και σε όλη τη κεντρική Ευρώπη.

Και το σημαντικότερο, έχω γνωρίσει μια συμπαθέστατη γυναίκα,την κυρία Ελέν, γύρω στα εξήντα από την Ελβετία, μια μέρα καθώς μιλούσαμε μας είπε:
"Όταν ήμουν μικρή περίμενα πως και πως τα Χριστούγεννα για να μου δώσουν δώρο μια κούκλα και ένα πορτοκάλι... ". (ντράπηκα να της πω πόσους τόνους έχουμε θάψει)

Τότε συνειδητοποίησα κάτι πολύ σημαντικό . Οι Έλληνες έχουμε υποστεί την εκπαίδευση του ελέφαντα.*

Ζούμε σε μια χώρα φιλέτο. Αν υπήρχε κάποιος κτηματομεσίτης και χώριζε τις χώρες σε οικόπεδα σας διαβεβαιώ πως η Ελλάδα θα ήταν από τα ακριβότερα. (μας αγαπάει πολύ ο πραγματικός κτηματομεσίτης του κόσμου αυτού και όχι μόνο, και πάντα μας προσέχει, εμείς του κλείνουμε την πόρτα).
Έχουμε μεσογειακό κλίμα με ότι συνεπάγεται. Δηλαδή, καιρό ήπιο,  φρούτα λαχανικά και γενικότερα γη που μπορεί να αναπτύξει κτηνοτροφία και πτηνοτροφία με άνεση.
Έχουμε κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Αιγαίο, και όχι μόνο βέβαια, ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι τεράστιος. Κι εκτός ότι τα έχουμε, δεν τα έχουμε και τόσο ανάγκη όσο εκείνοι(λόγω κλίματος).
Ακόμα κι για τις  εναλλακτικές μορφές ενέργειας δεν μας λείπει τίποτα, έχουμε θάλασσα, αέρα (αχ Κυκλάδες μου), και ήλιο,  άφθονο ήλιο, ζωογόνο.
Και το βασικότερο από όλα, έχουμε λαμπρούς επιστήμονες και εξαιρετικό εργατικό δυναμικό.


Το μόνο που μας μένει να κάνουμε...: ΥΓ. Απορία. Εάν κοστολογείται τόσο ακριβά κάτι που μας κάνει την ζωή πιο εύκολη (αυτοκίνητο, υπολογιστής κ.α.) ,πόσο πρέπει άραγε να κοστολογηθούν αυτό που μας κρατάνε στην ζωή;;;;

* Ο ελέφαντας όταν αιχμαλωτίζεται σε μικρή ηλικία του δένουν το πόδι με μια αλυσίδα που είναι καρφωμένη σε ένα πάσσαλο. Μεγαλώντας ο ελέφαντας γίνεται τόσο δυνατός που μπορεί με ευκολία να ξεριζώσει τον πάσσαλο, παρόλα αυτά όμως δεν το κάνει , ούτε καν το επιχειρεί, γιατί  πιστεύει ότι επειδή δεν μπορούσε τότε δεν μπορεί ούτε τώρα.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....