Διυλιστήριο: 11/08/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Εγγυήσεις..

     Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση μέσω της φυματικής Τσαλακωτής σαρανταποδαρούσας για την προστασία των συμβολαιογράφων, και την ομαλή συνέχιση των πλειστηριασμών.
Δεν είναι η πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια που κυβέρνηση δωσιλόγων σαν κοινός νταβατζής εγγυάται την προστασία των πορνών του και την ευταξία του
μπ@@@δέλου του,
..για την όσο πιό ήσυχη και ολοκληρωμένη απόλαυση των τοκογλύφων-πελατών της.

Όμως για να δούμε: Πολλές φορές πολλές κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν και εγγυήθηκαν πράγματα που δεν μπουρούσαν να πραγματοποιήσουν στα σίγουρα.
Κι αυτό γιατί δεσμεύτηκαν στο όνομα (και σε βάρος) του λαού,
..του λαού βέβαια που καμία όρεξη είχε, και καμία παρόμοια εντολή δέσμευσης είχε δώσει (όπως και τώρα) για την ίδια την σφαγή του και την λεηλασία της περιουσίας του.
Παράδειγμα η κυβέρνηση Τσολάκογλου, που κι εκείνη εγγυήθηκε σε κείνους τους πρώτους γερμανούς κατακτητές την ηρεμία, την συναίνεση του λαού στην κατοχή, και την ασφάλεια των κατοχικών στρατευμάτων.
Μιλούσε κι εκείνη τάχα εξ ονόματος του λαού, υποστηρίζοντας κι εκείνη πως είναι τάχα κυβέρνηση των ελλήνων,
..και πως θα πατάξει την όποια προσπάθεια εξέγερσης ή αντίστασης εναντίον της "έννομης τάξης" των κατοχικών νόμων.
Την απάντησή της εκείνη η κυβέρνηση-νταβατζής της πρώτης Κατοχής, καθώς και οι κατακτητές, την πήραν απ΄την θηριώδη ανάπτυξη της Εθνικής Αντίστασης, τον μεγαλειώδη ένοπλο αγώνα των υπόδουλων ελλήνων,
..που κατέταξε την αντίσταση εκείνη εναντίον εκείνων των πρώτων γερμανών ναζιστών σε μία απ΄ τις δύο καλύτερα οργανωμένες αντιστάσεις, μαζί μ' εκείνη των γάλλων ανταρτών.

Οι απόγονοι (όχι όλοι, οι πιό προσκυνημένοι στον βωμό του χρήματος και της εξουσίας) των αγωνιστών εκείνων, σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με τους απογόνους (όλους) των τότε δωσιλόγων, "συνεργατών", και μαυραγοριτών,
..είναι αυτοί που σήμερα παρέχουν εγγυήσεις στους σημερινούς νεοναζιστές κατακτητές της Ευρωπαϊκής "Ένωαης" για την απρόσκοπτη και ομαλή συνέχιση του εξανδραποδισμού του λαού και της τελικής λεηλασίας της περιουσίας του.

Είναι όμως στο χέρι και στην απόφαση του ίδιου του λαού να ισχύσουν ή όχι αυτές οι δεσμεύσεις των δωσιλόγων και απατεώνων (απατεώνας είναι αυτός που άλλα λέει ότι θα κάνει, κι άλλα κάνει) κυβερνητών του.
Αυτή τη φορά βέβαια θα είναι πιό δύσκολα τα πράγματα,
..αφού ο δωσιλογισμός των τάχα αριστερών έχει αποπροσανατολίσει τον λαό, και έχει μπερδέψει την λογική και το θυμικό του.
Τα πράγματα όμως είναι πολύ απλά: Ή είσαι με τον κατακτητή, ή όχι.
Ή σκύβεις και ρημάζεις ή αντιστέκεσαι.

Οι δεσμεύσεις κι οι εγγυήσεις προς τον κατακτητή είναι για τους προδότες.
Η αντίσταση είναι για τον λαό!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η γυναίκα του Μητσοτάκη στα Paradise papers



Η Μαρέβα Γκραμπόφκσι Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers ως μέτοχος 50% σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Πρόκειται για την Eternia Capital Management που ιδρύθηκε το 2010.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Η κυρία Γκραμπόφσκι την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητοστάκη σε μακροσκελή απάντηση της στην εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η κ. Γκραμπόφσκι ρωτήθηκε επίσης από το Εθνος, αν της είχαν ζητηθεί επιπλέον έγγραφα στο πλαίσιο των ενισχυμένων ελέγχων δεούσης επιμέλειας. Απάντησε ότι επειδή εκείνη την περίοδο που της εστάλησαν τα ερωτήματα ήταν στο εξωτερικό, δεν είχε πρόσβαση στα έγγραφα που της είχαν ζητηθεί.

«Θεωρώ όμως βέβαιο, ότι θα είχαμε αποστείλει όλα τα έγγραφα που μας ζητήθηκαν, αλλιώς η εταιρεία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».

Η οικογένεια Μητσοτάκη φαίνεται να γνώριζε εδώ και έναν μήνα ότι επίκεινται οι αποκαλύψεις του διεθνούς δικτύου δημοσιογράφων για την offshore της συζύγου του. Μία μέρα πριν από την παρουσίαση των στοιχείων,έσπευσε η ΝΔ , με ανακοίνωσή της, να μιλήσει προκαταβολικά για διαχωρισμό μεταξύ «καλών» και «κακών» offshore που μπορεί να υπάρχουν στα Paradise Papers.

Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Την περίοδο εκείνη η κα Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Όταν ένα πρόσωπο ταυτοποιείται ως ΠΕΠ, τότε θα πρέπει μεταξύ άλλων να εφαρμόζονται πιο αυστηροί έλεγχοι απ’ ότι στους υπόλοιπους πελάτες μιας δικηγορικής εταιρείας, που αναλαμβάνει την σύσταση offshore για λογαριασμός τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα απαγορεύεται να συμμετέχουν σε offshore.

Για το αν έγιναν οι πρέπουσες ενέργειες εκ μέρους της Appleby στην περίπτωση της Eternia, αλλά και ποια ήταν τα αποτελέσματά τους η εταιρεία δεν απάντησε.

Όπως αναφέρει το Εθνος, η σύνδεση της κας Μαρέβα Μητσοτάκη, με εταιρεία υπο την επωνυμία Eternia Capital, δεν είναι κάτι το νέο. Η ίδια στο βιογραφικό της, αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital, μια asset management εταιρεία που εξειδικευόταν στα hedge funds.

«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά μου στον χρηματοκοινομικό τομέα. Αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον καθένα, δήλωσε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Πάντως, σύμφωνα με το Εθνος, στο βιογραφικό της δεν αναφέρεται ολόκληρη η επωνυμία της εταιρείας. Δημοσιεύματα συνέδεαν την κα Γκραμπόφσκι με μια άλλη Eternia Capital, την Eternia Capital Advisors με έδρα την Ελβετία. Η δεύτερη, ήταν μια συμβουλευτική εταιρεία την οποία ίδρυσε το 2010 ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης, γνωστός από την συμμετοχή του στο e-food.

Το όνομα του κ. Κυρκίνη εμφανίζεται σε αρχεία της Appleby ως πρόσωπο επικοινωνίας για την Eternia Capital Management. Φέρεται επίσης να είναι σε επαφή με την δικηγορική εταιρεία ρυθμίζοντας υποθέσεις της υπεράκτιας της κας Γκραμπόφσκι.

Ίσως εξηγείτε γιατί η ΝΔ αποχώρησε και δεν ψήφισε για τις offshore ΕΔΩ


Μπλέκει και ο Ρέστης

Στους ρυθμούς των «Paradise Papers», που περιλαμβάνουν στοιχεία για τα πιο «πολυσύχναστα» υπεράκτια οικονομικά κέντρα του κόσμου, κινείται ο πλανήτης, με τους πολίτες να έρχονται ακόμα μία φορά αντιμέτωποι με τον κόσμο της διαφθοράς και της απάτης στον οποίο ζουν πολιτικοί, ηγέτες, βασιλείς και επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα χθες -εν αναμονή των αποκαλύψεων για το περιεχόμενο 6.000 εγγράφων με αναφορές στην Ελλάδα- ήδη υπήρχε ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στα ρεπορτάζ εμφανίζονταν τα ονόματα των Βίκτωρα Ρέστη και Τέλη Μυστακίδη.

Τη Δευτέρα στο επίκεντρο των αποκαλύψεων βρέθηκε η αγγλοελβετική πολυεθνική εταιρία μεταλλευμάτων και εμπορικών συναλλαγών Glencore, που καταλαμβάνει τη 16η θέση του Fortune Global ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου. Σύμφωνα με αρχεία που δημοσιοποιήθηκαν, ο κολοσσός, που ελέγχει μεταξύ άλλων το 8% του παγκόσμιου εμπορίου σίτου, εμπλέκεται σε υποθέσεις κερδοσκοπίας και μυστικών συμφωνιών. Περίπου 1.000 σελίδες εγγράφων δείχνουν πως η Glencore χορήγησε δάνειο ύψους 45.000.000 δολαρίων σε εταιρία ελεγχόμενη από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Ντάνιελ Γκέρτλερ, ο οποίος λειτούργησε ως ενδιάμεσος για να «κλείσει» τη συμφωνία με διεφθαρμένους αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για την απόκτηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ορυχείου χαλκού. Για την εν λόγω επιτυχία, βέβαια, το… χεράκι τους έβαλαν και τέσσερα «κεφάλια» της Glencore, ανάμεσά τους και ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας, σύμφωνα με το «Forbes», και ένας από τους διευθυντές του παγκόσμιου κολοσσού διακίνησης πρώτων υλών.

Με την Glencore να «ξεσκονίζεται», στο μικροσκόπιο μπήκαν και διάφορες, πέριξ αυτής εταιρίες, όπως είναι και η SwissMarine, η εταιρία εμπορευματικών μεταφορών, μεγάλο μέρος των μετοχών της οποίας κατείχε ο Βίκτωρας Ρέστης. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «Australian Financial Review», η εταιρία SwissMarine είχε εμπλακεί σε «παρατυπίες και παραλείψεις» αναφορικά με τις δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων της και κάποιες χρηματοοικονομικές συμφωνίες το 2013. Μέσω της SwissMarine τα «Paradise Papers» έδωσαν, λοιπόν, το πρώτο όνομα με ελληνικό ενδιαφέρον -ανάμεσα στα περισσότερα από 130 ακόμα που συναντώνται στις λίστες και τα αρχεία της δικηγορικής εταιρίας Appleby, που ειδικεύεται στις εξωχώριες επενδύσεις-, καθώς τότε, το 2013, όταν η εταιρία ενεπλάκη στις προαναφερθείσες «παρατυπίες», δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Glencore ήταν ο Ελληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας, που βρισκόταν στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη του για οικονομική απάτη και υπεξαίρεση.

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραπομπή Μαρινάκη και 27 ακόμη προσώπων σε δίκη για τα «στημένα»



Σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτωνπαρέπεμψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών 28 άτομα από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως μετέδωσε το sdna.gr και το gazzeta.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sdna.gr, το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που θα καθίσουν στο εδώλιο για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, είναι οι:

-Πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
-Πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.
-Πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.
-Πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.
-Πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, παραπέμπονται οι:

-Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.
-Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.
-Πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης.
-Πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.
-Τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής.
-Πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο.
-Ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Όπως μετέδωσε το sdna.gr, το σχετικό βούλευμα ήταν απαλλακτικόγια τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, όπως και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Ως στοιχείο προκύπτει πως το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ενώ η εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου, τάχθηκαν υπέρ.

Τέλος, το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παράλληλα με ομόφωνη απόφαση τον απαλλάσσει από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, για την υπόθεση του εμπρησμού στον φούρνο του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα.

Επιφυλακτικός ο Βασιλειάδης – Αναμένει το βούλευμα

Τη στιγμή που βρισκόταν σε πάνελ συζήτησης, με θέμα τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ενημερώθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για το εισαγγελικό βούλευμα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στελιος Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγές: sdna.gr, gazzetta.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....