Διυλιστήριο: 08/12/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση....!

 Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.

Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος.

Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.

Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)



Το πρωτότυπο κείμενο.
At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.
(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

Η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση....

Ακόμα πιστεύετε πως είναι τυχαία όλα αυτά που βιώνουμε;

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος που ανακάλυψε το πρώτο ναυάγιο των Μινωιτών.(1800πΧ)




Η Κρήτη παρουσιάζεται ευφάνταστα από αρχαιολόγους για περισσότερο από έναν αιώνα.

 Δέλεαρ είναι οι βραχώδεις ακτές, οι φανταστικές ιστορίες με θρυλικούς βασιλιάδες, πονηρές θεότητες και μυθικά πλάσματα.

Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη, ήταν η πατρίδα των Μινωιτών (3100-1050 π.Χ.) με ένα μεγάλο πολιτισμό στην Εποχή του Χαλκού και το όνομα της εποχής το έλαβε από έναν πανίσχυρο ηγεμόνα, το βασιλιά Μίνωα, τον «κύριο των Θαλασσών» που καθώς λέγεται απάλλαξε τις θάλασσες από  τους πειρατές της αρχαιότητας.


Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, είναι αυτός που ίδρυσε την πρώτη Θαλασσοκρατία ή την Θαλάσσια Εμπορική Αυτοκρατορία.

Οι Μινωίτες ήταν γνωστοί  για τη ναυτική ανδρεία τους, με την οποία άνοιξαν θαλάσσιους δρόμους με τα ισχυρά βασίλεια της Αιγύπτου, της Ανατολίας και της Ανατολής.

Απεικονίσεις πλοίων αφθονούν στις μινωικές σφραγίδες και τοιχογραφίες. Είναι αρκετά λεπτομερείς, ώστε να φαίνονται τα σκάφη εντυπωσιακά. Είχαν 15 κουπιά σε κάθε πλευρά και τετράγωνα πανιά και ήταν περίπου 15 μέτρα μάκρος.

Αλλά λίγα ήταν γνωστά για την ναυτιλία των Μινωιτών μέχρι που μία Ελληνίδα αρχαιολόγος, η Ελπίδα Χατζηδάκη, έγινε η πρώτη που ανακάλυψε ένα μινωικό ναυάγιο.


Η Χατζηδάκη, αυτοπεριγράφεται ως ‘κορίτσι του λιμανιού’, αφού γεννήθηκε και  μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη της Κρήτης, τα Χανιά. Είναι έμπειρος και παθιασμένη δύτης και έχει σπουδάσει στην κλασσική αρχαιολογία. Είχε λάβει χρηματοδότηση από το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας, και το 2003 άρχισε να αναζητά ναυάγια κοντά στην Κρήτη.

«Πάντοτε  έλεγα ότι θα βρω ένα ναυάγιο της μινωικής εποχής. Και έτσι άρχισα να ψάχνω με επιμονή».

Επί ένα περίπου μήνα  έψαχνε η ίδια με μια ομάδα από τρεις σφουγγαράδες όταν οι δύτες εντόπισαν  μέσα σε κοράλλια ένα 20 ποδιών ξύλινο αλιευτικό σκάφος. Μαζί με τον Γιώργο Αθανασάκη από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών, χρησιμοποιώντας ένα βυθόμετρο εντόπισε διάφορους στόχους και «ανωμαλίες» στο βυθό. Ερευνώντας εντόπισαν σε αρκετό βάθος ένα αεροπλάνο του Β’ παγκοσμίου πολέμου το οποίο είχε παρασυρθεί και τραβηχτεί από τα δίχτυα μηχανότρατων καθώς και ένα ναυάγιο του 19ου αιώνα και μερικά ζεύγη παπουτσιών.

Τη δεύτερη ημέρα και την τελευταία της έρευνας, η Χατζηδάκη αποφάσισε να ξεφορτωθεί την τεχνολογία  και να αναζητήσει στο βυθό με το ένστικτό της.

Γνώριζε ότι το 1976, ο Ζακ Κουστώ, με μια μικρή ομάδα είχε πάει στο μικρό νησί Ψείρα που απέχει  ενάμισι μίλι από την βορειοανατολική ακτή της Κρήτης, στο κόλπο του Μιραμπέλλου.

Έψαχνε τότε την Ατλαντίδα και θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το νησί της Θήρας.

Ο Κουστώ είχε ανακαλύψει με την υποβρύχια έρευνά τους μινωικά κεραμικά κοντά στην ακτή και είχε πει ότι προέρχονταν από πλοία που βυθίστηκαν στο λιμάνι κατά την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου που κατέστρεψε την Θήρα το 1650 ή 1520 π.Χ.

(Τα ευρήματα σήμερα  πιστεύεται ότι είναι από τα σπίτια στην Ψείρα που έπεσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού).

Η Ελπίδα Χατζηδάκη και η ομάδα της κατευθύνθηκε από περιέργεια κυρίως, σε ένα σημείο, περίπου  300 μέτρα από την Ψείρα, κοντά στο σημείο που είχε πάει ο Κουστώ.

«Σκέφθηκα ότι δεν θα πάω εκεί που έκανε κατάδυση ο Κουστώ. Θα πάω σε ένα βαθύτερο σημείο».

Πρώτα  είπε στο μέλος της ομάδας τον Γιώργο Κλώντζα να κατέβει. Η Χατζηδάκη είχε προετοιμαστεί ότι θα τον περίμενε τουλάχιστον για πέντε ώρες, που είναι ο συνολικός χρόνος για μια κατάδυση. Αλλά ο Κλόντζας  αναδύθηκε μισή ώρα αργότερα.

«Ήρθε με τα χέρια του γεμάτα από αρχαία αγγεία. Και είπε: ‘ Υπάρχει ένα ολόκληρος κόσμος από αυτά εκεί κάτω».
Ξαναπήδηξε στη θάλασσα φωνάζοντας ‘πάμε’!

Στις επόμενες δύο ημέρες η ομάδα έφερε ένα σωρό αντικείμενα στην επιφάνεια της θάλασσας: κούπες, αμφορείς, αρχαίες πήλινες κανάτες κλπ.
Η περιοχή χαρτογραφήθηκε και την επόμενη χρονιά το 2004 έγινε μια μεγάλη κλίμακας έρευνα. Όλα τα αντικείμενα ήταν θαμμένα στην άμμο του βυθού.


«Ήταν σκεπασμένα με άμμο και ανάμεσα σε βράχια», είπε η Χατζηδάκη.
Τελικά, ήρθαν στην επιφάνεια 209 κεραμικά αγγεία,  και τα 80 από αυτά είναι σαφώς οι γνωστοί αμφορείς και τα μεγάλα πιθάρια για μεταφορά υγρών, ενδεχομένως οίνου και ελαιολάδου και στα οποία υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα των περιεχομένων.

Μια χούφτα αντικειμένων μαγειρικής, προφανώς ανήκαν στο πλήρωμα του σκάφους.
Ο Alexander Mac Gillivray, διευθυντής των ανασκαφών στο Παλαίκαστρο, μιας μινωικής πόλης στην ανατολική ακτή της Κρήτης, εξέτασε, επίσης,  μερικά από τα ευρήματα.

«Είναι αφάνταστα, με αυτά μπορούμε να πάρουμε μια γεύση του φορτίου του πλοίου  που ταξίδευε στην ανατολική  Μεσόγειο, όταν οι Μινωίτες άρχιζαν να χτίζουν τα παλάτια τους», είπε

Ο Philip Betancourt, εμπειρογνώμονας της μινωικής κεραμικής που μελέτησε τα ευρήματα των ανασκαφών στο νησί Ψείρα που έγιναν από το 1986 ως το 1996, είναι πεπεισμένος  ότι τα ευρήματα, επειδή είναι ασυνήθιστα μεγάλη ομάδα κεραμικών ότι ανήκουν σε ένα ναυάγιο και της ίδιας περιόδου,  δηλαδή της μεσομινωικής- 1800- 1700/1675 π.Χ. και ήταν όλα κατασκευασμένα στην ανατολική Κρήτη. Ωστόσο το ξύλινο σκάφος δεν διασώθηκε, μόνο το πήλινα σκεύη παρέμειναν περίπου 4.000 χρόνια στο  βυθό.

Η Ελπίδα Χατζηδάκη ολοκλήρωσε την τελική ανασκαφική περίοδο  στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2009 με την ανάκτηση άλλων 60 κεραμικών αγγείων.

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος αισθάνεται την αίσθηση της ολοκλήρωσης: «Είναι το μοναδικό μινωικό ναυάγιο που έχει βρεθεί ποτέ και έχει ανασκαφτεί» θα πει με ένα

πλατύ χαμόγελο.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τοίχο βρίσκουν οι ειρηνευτικές διαδικασίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Ο Ισραηλινός υπουργός στέγασης ανακοίνωσε την κατασκευή 1.200 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

H απάντηση ήρθε από τον υπεύθυνο διαπραγματεύσεων των Παλαιστινίων: «Αυτοί που κάνουν αυτά σημαίνει ότι υπονομεύουν τις ειρηνευτικές διαδικασίες. Αναγκάζουν ανθρώπους σαν εμάς να εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους θεωρούν δικαιωμά τους την κατασκευή οικισμών αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού: «Σε κάθε ειρηνειτικό σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι τα τελευταία 15 χρόνια, αναφέρεται ότι αυτές οι περιοχές παραμένουν μέρος του Ισραήλ. Δεν καταλαβαίνω πως το να χτίζεις σ‘αυτές τις περιοχές εμποδίζει την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Οι δεύτερος γύρος του διαλόγου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Η εποικιστική δραστηριότητα των Ισραηλινών είχε παγώσει τις συνομιλίες για πέντε χρόνια.


Η διεθνής κοινότητα θεωρεί τους ισραηλινούς οικισμούς παράνομους. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους θεωρούν ότι το τέλος της ανοικοδόμησης των κατεχόμενων της Δυτικής Όχθης είναι η τελευταία τους ευκαιρία για βιώσιμο κράτος.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κομισιόν: Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του νερού

Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση πετάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το πολύκροτο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, ανέφερε ότι «η Κομισιόν δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης».

«Η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών, και γι αυτόν το λόγο έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ», απάντησε ο Όλι Ρεν όταν ρωτήθηκε από τον κ. Χουντή εάν η Ευρωπαϊκη Επιτροπή θα ήταν θετική σε αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για εξαίρεση των εταιριών ύδρευσης από τον κατάλογο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Ρεν σχολίασε ακόμη «το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».

«Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνο», απάντησε ο Όλι Ρεν στον Ν. Χουντή δείχνοντας ως υπεύθυνο για τις επιλογές των εταιριών προς ιδιωτικοποίηση την ελληνική κυβέρνηση.


«Είναι αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιών σε επενδυτές», προσέθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Εσύ θα ζούσες 18 μήνες εκεί;"

"Οι κρατούμενοι παραμένουν άπλυτοι επί δύο μήνες, καθώς στο χώρο δεν υπάρχει σαπούνι ή άλλα είδη προσωπικής φροντίδας: εκατοντάδες κρούσματα ψώρας"   

"Η δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο για τα βαρύτερα περιστατικά είναι εξαιρετικά περιορισμένη και, όσοι μεταφέρονται, επιστρέφουν χωρίς να έχουν θεραπευτεί"   

"Η επικοινωνία με φίλους ή νομικούς συμπαραστάτες μπορεί να γίνει μόνο μέσω καρτοτηλεφώνων, ωστόσο είτε το μόνο καρτοτηλέφωνο που υπάρχει είναι χαλασμένο είτε δεν υπάρχουν χρήματα για τηλεκάρτες"   

"Σοβαρές ελλείψεις σε ρούχα και παπούτσια, τα πλυντήρια είναι κλειδωμένα, δεν υπάρχει καν απορρυπαντικό"   

"Υπήρξαν άνθρωποι που είχαν άλλα φάρμακα από αυτά που απαιτούσε η πάθησή τους, άνθρωποι με συνταγές φαρμάκων που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν και περιπτώσεις που ήταν φανερό πως έπρεπε να νοσηλεύονται αλλά βρίσκονταν στο Κέντρο Κράτησης"   

"Περίπτωση ατόμου με κάταγμα στο χέρι, το οποίο δεν έχει καν λάβει πρώτες βοήθειες"   "Χειμώνας. Δεν υπάρχει ζεστό νερό, επαρκή κλινοσκεπάσματα με αποτέλεσμα να κρυολογούν και να ασθενούν καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής"    

"Καλοκαίρι. Καύσωνας. 40 βαθμοί Κελσίου στο προαύλιο. Μπορείς να φανταστείς τι γίνεται στο κοντέινερ"    

"Υπάρχουν άνθρωποι που κρατούνται χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δουν τα παιδιά και τη σύζυγό τους που βρίσκονται στη χώρα μας και οι οποίοι μας εκλιπαρούσαν δείχνοντας φωτογραφίες και έγγραφα να καταφέρουμε να τους βοηθήσουμε να συναντηθούν με την οικογένειά τους"   

"Χωρίς δικαίωμα προαυλισμού (δεν υπάρχει χώρος, μιλάμε για κρατητήρια αστυνομικού τμήματος), χωρίς υγιεινή, να έχουν κολλήσει δερματικές και άλλες ασθένειες λόγω των συνθηκών κράτησης, απελπισμένοι, στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ούτε ποντίκια δεν κρατάς σε τέτοιες συνθήκες, τα λυπάσαι"   

"Φανταστείτε τα χειρότερα κρατητήρια που έχετε δει σε ταινία, πολλαπλασιάστε τα επί το άπειρο και πάλι δεν θα έχετε ιδέα. Δεν θα μπορούσε να μείνει άνθρωπος εκεί μέσα όχι 9 μήνες αλλά ούτε 9 ώρες"   

"Κατέρρευσα όταν είδα μπροστά στα μάτια μου έναν άνθρωπο να σκίζει τη σάρκα του και να γεμίζει αίματα απο πάνω μέχρι κάτω, ως τη μόνη λύση που ήρθε στο μυαλό του, μόλις μας είδε, για να βγεί από το κολαστήριο που τον κρατάνε και τον βασανίζουν επί 9 μηνες"   

"Κάποιοι προτιμούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Δύο αυτοκτονίες στα Γρεβενά και στην Κοζάνη. Αγνωστος ο αριθμός όσων προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν και δεν τα κατάφεραν"   

Νεκρός: "Το Σάββατο 27/7 έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο Αφγανός πρόσφυγας Μοχαμάντ Χασάν που είχε φυλακιστεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου από τις 2/9/2012. Ο Χασάν χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις 2 Ιουλίου του 2013 για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο έπειτα από έντονες ενοχλήσεις που ανέφερε (μάταια) επί μακρόν στους αστυνομικούς"    


*Τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από μαρτυρίες δικηγόρων, μελών ΜΚΟ, βουλευτών, εκθέσεις διεθνών οργανισμών αλλά και των ίδιων των μεταναστών για τις συνθήκες κράτησής τους.    

**Η Χρυσή Αβγή προτείνει να απελαθούν οι μετανάστες που κρατούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη θέση τους να πάρουν άποροι Έλληνες. Και στα δικά μας, λοιπόν, οι ντόπιοι..   

***Δεκάδες είναι οι καταδικαστικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών. Στις αποφάσεις σημειώνεται ότι το ελληνικό κράτος παραβιάζει τα άρθρα 3, 5 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που αφορούν στην απαγόρευση των βασανιστηρίων και το δικαίωμα πραγματικής προσφυγής κατά της κράτησης. Με άλλα λόγια, το ελληνικό κράτος ασκεί βασανιστήρια και οι έλληνες πολίτες το πληρώνουν αδρά.  

Διαβάστε περισσότερα.... »
....