Διυλιστήριο: 10/17/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Να διαγραφεί μία λέξη..

    Η Ηριάννα βρίσκεται ακόμη στην φυλακή,
..ενώ ο καθαρματικός πασόκος, που ζημίωσε το δημόσιο -δηλαδή όλους μας- μερικά δις προκειμένου να πάρει αυτός τις μίζες του, είναι πιά ελεύθερος,
..και διεκδικεί μάλιστα απ' το δημόσιο 250 χιλιάδες ευρώ (αποζημίωση;).
Ο καραγκιοζ-μπερντές της Δικαιοσύνης,
..με τις φιγούρες-σκιές εισαγγελέων και δικαστών που κάποια αόρατα χέρια
τους κινούν απ' το παρασκήνιο το αποφάσισε,
..κουρελιάζοντας κάθε έννοια δίκιου, Δικαίου και δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ στον κυβερνητικό καραγκιοζ-μπερντέ μιά άλλη φιγούρα-σκιά υπουργού δήλωσε πως δεν είναι κακό να έχει κανείς το "άγιο χασισάκι"(*) στο μπαλκόνι του,
..αρκεί να πληρώνει το παράβολο των 150 ευρώ.
Το κράτος-εξουσία είχε απαγορεύσει το συγκεκριμένο "αγαθό" εδώ κι 90 χρόνια, προκειμένου να προστατέψει όπως έλεγε την υγεία μας, διότι το κάπνισμα του "χόρτου" κάνει κακό σ' αυτό, σ' εκείνο, στο άλλο, και στο παρ' άλλο,
..σε αντίθεση με το κάπνισμα του τσιγάρου και την κατανάλωση αλκοόλ που είναι ακίνδυνα και γι αυτό επιτρέπονται και διαφημίζονται κιόλας.
Τώρα, με την δήλωση του υπουργού, το κράτος-εξουσία είτε προκειμένου να εισπράξει κάποια χρήματα γράφει στ' @@@ίδια του την υγεία μας,
..είτε παραδέχεται πως όλα αυτά τα χρόνια έλεγε ψέματα, προς όφελος βεβαίως των παράνομων καλλιεργητών και διακινητών του συγκεκριμένου "αγαθού".

Ο άλλος πασόκος υπουργός της "πρώτη φορά τέτοια συμφορά" καραγκιοζ-μπερντέ κυβέρνησης, ανακάλυψε λέει πως ο νόμος δημιουργεί ανισότητες και αποφάσισε άρα τα πρόστιμα του ΚΟΚ να επιβάλλονται με εισοδηματικά κριτήρια(!): "Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ", εξήγησε.
Τί λε ρε πασόκε. Όταν ο νόμος δημιουργεί ανισότητες είναι νόμος σκάρτος και τον αλλάζεις. Δεν δημιουργείς κλιμάκια διαφόρων κριτηρίων για τους πολίτες για να εξισώσεις τις διαφορές.
Και η ισονομία πού πάει; Ψιλά γράμματα για σένα τον πασόκο, ε;
Αν δεχτούμε τώρα κατηγοριοποίηση των πολιτών απέναντι σε κάποιον -οποιονδήποτε- νόμο (ασχέτως αν με το σόφισμα της φιγούρας-σκιάς υπουργού φαίνεται πως ευνοεί τα πιό φτωχά στρώματα της κοινωνίας),
..δεν είναι μακριά ο καιρός που θα υπάρξουν κατηγοριοποιήσεις απέναντι και σε άλλους νόμους,
..κατηγοριοποίησεις που πιθανόν να αφορούν στην ευφυία, στην κοινωνική προέλευση, στην "δημοκρατικότητα", ή ακόμη και στην ομορφιά των πολιτών.
Άκου με εισοδηματικά κριτήρια!
Άσε που τότε με αυτή σου την λογική πασόκε, και με το ίδιο σου το σόφισμα, πρέπει να αλλάξετε και τον ΦΠΑ, άλλον για τους φτωχούς πιό ψηλό για τους πλούσιους, διαφορετικά τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών (ΔΕΗ, ύδρευση, εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς), άλλα πρόστιμα για την νομιμοποίηση(!) των αυθαιρέτων, και πάει λέγοντας.

Άκου τί σκαρφίζεται ο κυβερνητικός και μνημονιακός εσμός προκειμένου να ληστέψει ή να εισπράξει "νόμιμα" (όπως στην περίπτωση του "χόρτου") και την τελευταία δεκάρα των πολιτών.
Στ' @@@ίδια τους τα πάντα. Μόνο λεφτά, λεφτά, λεφτά.
Να τα παίρνουν απ' τον κοσμάκη να τα δίνουν στους τοκογλύφους να τους διατηρούν ικανοποιημένους, για να διατηρούν κι αυτοί με την σειρά τους στην εξουσία τους δωσίλογους πολιτικούς.

Αν στο λεξιλόγιο τούτου του ραγιά λαού υπήρχε όντως η λέξη φιλότιμο,
..με αυτά που έχουμε υποστεί τα τελευταία επτά χρόνια από τους προδότες πολιτικούς,
..θα τα είχε πάρει όλα σβάρνα, και θα είχε κάνει το μαγαζί οικόπεδο.
Αλλά δεν υπάρχει αυτή η λέξη.
Τζάμπα πασχίζουν οι ξένοι να την μεταφράσουν στην γλώσσα τους.
Δεν μπορείς να μεταφράσεις μιά λέξη που δεν υπάρχει.

Παρακαλούμε λοιπόν να διαγραφεί μία λέξη απ' τα παντός είδους ελληνικά λεξικά.
Η λέξη "φιλότιμο"!..


(*) "Το Άγιο Χασισάκι": βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου, το οποίο σας συνιστά ανεπιφύλακτα το blog να διαβάσετε μαζί με τα υπόλοιπα ανεπανάληπτα βιβλία του. Ολόκληρη η βιβλιογραφία του συγκεκριμένου ερευνητή-κοινωνιολόγου-λαογράφου-συγγραφέα πρέπει να ανακηρυχτεί ως Εθνική κληρονομιά.



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....