Διυλιστήριο: 03/24/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Το τεράστιο πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί ποιος θα το εκμεταλλευτεί;

Στις δημοτικές εκλογές στην Γαλλία η αύξηση της ακροδεξιάς** (Το FN της Μαρί Λεπέν κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του να εκλέξει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο σε κοινότητα μεγαλύτερη των 10.000 κατοίκων, τον ακροδεξιό υποψήφιο Στιβ Μπριουά στο Ενέν-Μπομόν. Το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στο Περπινιάν, την Αβινιόν, το Φορμπάς, το Μπεζιέ, τη Φρεζίς και την Ταρασκόν και θα είναι παρόν στον δεύτερο γύρο σε εκατό περίπου τριαδικές αναμετρήσεις) και το μέγεθος της αποχής (38,72%, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που καταγράφεται σε δημοτικές εκλογές) έδειξαν ένα πράγμα.

 Όλο και περισσότεροι λαοί απαξιώνουν το υπάρχων διεφθαρμένο ψευτοδημοκρατικό πολιτικό σύστημα που  μας έχουν επιβάλει ποικιλότροπα.

Η Γαλλία δεν είναι ένας φτωχός γείτονας, μια πρώην κατεστραμμένη κουμμουνιστική χώρα, μια χώρα υποτελής, υποταγμένη σε ξένα συμφεροντα (....καλή ώρα). Η Γαλλία είναι η 2η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη μετά την Γερμανία. Υποτίθεται ότι είναι μια χώρα που ευημερεί. 
Κι όμως ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην εξουσία. Στην εξουσία που πάει να κάνει τα άσπρα μαύρα με συμμάχους την τηλεόραση και πολλούς διεφθαρμένους "ειδήμονες" και "κανιβαλοαστέρες".

Οπότε πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο λόγος αυτής της απαξίωσης δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η κρίση αρχών και αξιών που έχουν επιφέρει και την οικονομική κρίση.

Διότι κύριοι όσο κι αν μας δείχνετε στην τηλεόραση ζάμπλουτους πανευτυχισμένους, με τις βιλάρες τους, τα κότερα τους και τις εφτά παλακίδες τους, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ότι για να τα έχω εγώ αυτά,κι ας τα αξίζω γιατί είμαι έξυπνος εργατικός κτλ.., δίπλα μου θα υπάρχει ένα παιδάκι που θα πεινάει. Κι επειδή ξέρετε ότι αυτή η εικόνα με ενοχλεί την πήγατε μια ήπειρο παραδίπλα. 
Αλλά έλα που είσαστε τόσο άπληστοι που δεν σας έφταναν όλα αυτά και θέλετε κι άλλα....

Όσο κι αν  λέτε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΤΕ. Ο πρώτος, ο βασικοτέρος κανόνας των μαθηματικών που μάθαμε από το δημοτικό είναι ότι ΠΟΤΕ  δεν κανουμε πράξεις με ανόμοια πράγματα, δεν προσθέτουμε δηλαδή ένα μήλο με ένα πορτοκάλι. Πόσο μάλλον την ανθρώπινη ζωή με έναν αριθμό. Γι αυτούς και γι άλλους πολλούς λόγους( δεν φτάνει βιβλίο για να αναφερθουν ) ο κόσμος σας γυρνάει την πλάτη.
....τα θέλετε όλα. Η απληστια σας όμως θα είναι η καταδίκη σας.

Το μεγαλό όμως ερώτημα προκύπτει είναι, αυτό το τεράστιο πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί ποιος θα το εκμεταλλευτεί; και τι θα βγει από αυτό; Γιατί έτσι όπως μας έχουν διαιρέσει και με την καχυποψία που δικαιώς μας διακατέχει είναι δύσκολο να βρεθούν κάποιοι να μπορέσουν να συσπειρώσουν τον κόσμο. Το πιθανότερο είναι να το καλύψει το σύστημα(με μια ψευτο εξέγερση, βλέπε Ουκρανία,Συρία,Λιβύη κ.α..η και με άλλους τρόπους ακόμα).
Και υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να έχει γίνει εσκεμμένα ώστε να μπορεσούν να προωθήσουν ποιο εύκολα μια παγκόσμια διακυβέρνηση.

Όπως και να έχει δύσκολα τα πράγματα.... ο Θεός να βάλει το χέρι του.
**Συμπεριλαμβάνω την ακροδεξιά στο πολιτικό κενό γιατί μεγάλο κομμάτι της, είναι ψηφοφόροι που έχουν την εντύπωση ότι με αυτόν το τρόπο πάνε ενάντια στο σύστημα.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαλαισία: Το αεροπλάνο χάθηκε, δεν επέζησε κανείς

"Το αεροπλάνο έπεσε στο Νότιο Ινδικό ωκεανό και δεν επέζησε κανείς από τους επιβάτες". Αυτό ανακοίνωσε μετά από δύο εβδομάδες ερευνών η αεροπορική εταιρεία Malaysian Airlines, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο θρίλερ της αναζήτησης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, "με βάση τα στοιχεία το χαμένο Μπόινγκ χάθηκε στον Ινδικό ωκεανό". Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του για τα νέα θλιβερά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

"Βάσει της νέας ανάλυσης, η Inmarsat και η UK Air Accidents Investigation Branch κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πτήση MH370 πέταξε κατά μήκος του νότιου διαδρόμου και η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ", είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

"Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό", σημείωσε ο Ραζάκ.

"Σας μεταφέρουμε αυτά τα στοιχεία με σεβασμό στις οικογένειες. Ήδη οι αερογραμμές της Μαλαισίας έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς των θυμάτων, ενημερώνοντάς τους για τις εξελίξεις. Αυτά τα νέα είναι συγκλονιστικά. Θα ήθελα να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα και τα όσα περνούν οι συγγενείς των θυμάτων", σημείωσε μεταξύ άλλων στη σύντομη ανακοίνωσή του.

Οι αρχές στην Κίνα και στην Μαλαισία, ετοιμάζονται να μεταφέρουν τους συγγενείς των επιβατών του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, με πτήσεις τσάρτερ στο Πέρθ της Αυστραλίας, αναφέρει το SkyNews.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρέλαση ... μόνο για λίγους !!!

Ειδική πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την παρακολούθηση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε συγκεκριμένους μόνο Έλληνες πολίτες. Ανήκετε σε αυτούς ;;; Αν όχι , και απλά θέλετε να παρακολουθήσετε την παρέλαση της εθνικής μας γιορτής, δεν πρέπει να πάτε. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε τους άλλους να γιορτάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα. Μην αντισταθείτε !!! Κάνει κακό στον τουρισμό μας. Και ειδικά σε μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα πρέπει οι συγκεκριμένοι μόνο Έλληνες πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Ρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται ......
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Ελβετία για λόγους ασφαλείας ο Θέμος

Μετακόμισε στην Ελβετία για λόγους ασφαλείας, λογικό. Η Ελβετία παραμένει μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

Δεν ήθελε όμως να το γνωρίζουν ούτε οι φίλοι, ούτε οι συγγενείς, ούτε φυσικά οι υπόλοιποι Έλληνες. Έτσι δηλώνει στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον της «Ζούγκλας» o ανεκδιήγητος εκδότης!

Θαυμάστε απόσπασμα από τα ασφαλιστικά μέτρα που έφθασαν χθες στα γραφεία μας με τη σφραγίδα της δικηγόρου-αδελφής του: «Φοβούμενος για τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια της οικογενείας μου, με πλήρη μυστικότητα, χωρίς να ειδοποιηθεί και να ενημερωθεί καν το ευρύτερο κοινωνικό μας περιβάλλον, διασφάλισα την ασφαλή μετοίκηση της συζύγου μου και των τριών ανηλίκων παιδιών μας στο εξωτερικό και δη στην Ελβετία».

Το παράλογο βρίσκεται στο γεγονός ότι πρώτη φορά εκδότης απομακρύνεται οικογενειακώς από την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας. Κάποιος πρέπει να πει στον κύριο αυτόν ότι ούτε στην περίοδο της κατοχής ή της χούντας οι εκδότες δεν εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να μείνουν στην πολυτελή Ζυρίχη.

Έδωσαν τη μάχη στην πατρίδα τους διακινδυνεύοντας τα πάντα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Φυσικά, εκείνοι κινδύνευαν από τον κατακτητή ή τους συνταγματάρχες και όχι από τα πάσης φύσεως λαμόγια με τα οποία είχαν οικονομικές διαφορές. Ο κ. Αναστασιάδης επικαλείται την τρομοκρατία η οποία κατά το παρελθόν τού ασκήθηκε. Εννοεί, προφανώς, τα γιαουρτώματα από αριστεριστές για τις ακρότητες που έγραφε. Με λίγα λόγια, για ένα γιαούρτι μετανάστευσε στη… Ζυρίχη, όταν οι υπόλοιποι Έλληνες μεταναστεύουν στον κόσμο για λίγα ευρώ!...

Ρεσιτάλ πανικού από τον Θέμο

Μέσα από ένα ρεσιτάλ πανικού ο Θέμος Αναστασιάδης κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της «Ζούγκλας», προσπαθώντας να αποκρύψει τη δυσάρεστη για αυτόν πραγματικότητα.

Αφού ομολογεί ότι μετακόμισε οικογενειακώς στη Ζυρίχη, επικαλείται τα προσωπικά του δεδομένα για να αποσυρθούν από το διαδίκτυο -τα πέρα για πέρα- αληθή στοιχεία που δημοσίευσε το zougla.gr.

«Στο μετ’ επικλήσεως προσαγόμενο, δημοσίευμα ενσωματώνονται και ευκρινέστατες δορυφορικές φωτογραφίες με χάρτες, τόσο της περιοχής Kilchberg της Ελβετίας, με κυκλωμένο με κόκκινο το συγκρότημα κατοικιών, στο οποίο διαμένει η οικογένειά μου, όσο και κοντινότερες του συγκροτήματος κατοικιών, με καθαρή απεικόνιση της περιοχής και των οικιστικών κτηρίων, ώστε να καθίσταται ευχερέστατο, στον οποιοδήποτε κακόβουλο προτίθεται να βλάψει εμένα, να εντοπίσει την οικογένειά μου στο ιερότερο καταφύγιο της ιδιωτικότητας του ατόμου, στην οικία της» αναφέρει στην αίτηση.

Προτάσσει, μάλιστα, το γεγονός ότι αποτελεί στόχο τρομοκρατικής ενέργειας για να δικαιολογήσει τη μετακόμισή του και πολυτελή διαβίωση στο Kilchberg της Ζυρίχης στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά τη δημοσίευση του επιλήψιμου άρθρου τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου μεταφερόμαστε από την ασφαλή θέση της μυστικότητας του τόπου κατοικίας της συζύγου και των τέκνων μου και της ακριβούς τοποθεσίας της οικογενειακής αυτής στέγης, στην απολύτως ανασφαλή της γνωστοποίησης στο Πανελλήνιο, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο άνθρωποι που έχουν απειλήσει εμένα προσωπικά, όσο και εκείνοι που υλοποίησαν τις απειλές τους με προσωπικές βίαιες επιθέσεις κι έτσι εκτίθενται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα τόσο εμού όσο και των μελών της οικογενείας μου. Τονίζεται εξάλλου ότι όπως είναι ευρύτατα γνωστό ήμουν και εξακολουθώ να παραμένω στόχος της τρομοκρατίας».

Ο Θέμος είναι πονηρός και περισσότερο η δικηγόρος-αδελφή του, η οποία στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε για λογαριασμό του αδελφού της προκειμένου να επιτύχει την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης του ρεπορτάζ μας, επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα του εκδότη, ο οποίος επανειλημμένα έγραψε στα παλιά του τα υποδήματα προσωπικά δεδομένα δεκάδων πολιτών-θυμάτων του.

Να θυμίσουμε μόνο την περίπτωση της Τσέκου, την οποία παρουσίασε γυμνή κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του. Φυσικά, η συγκεκριμένη παρέα εμφανίζεται να αγνοεί ότι τα δήθεν προσωπικά δεδομένα που επικαλείται, η διεύθυνση του σπιτιού στο Kilcberg της Ζυρίχης και το τηλέφωνο της συζύγου, είναι σε κοινή θέα για οποιονδήποτε χρήστη τα αναζητήσει στο Google.

Διέλαθε προφανώς την προσοχή του ότι επανειλημμένα έδωσε βορά στη δημοσιότητα σπίτια εκδοτών (Χατζηνικολάου), πολιτικών (Τσίπρα κατά τη διαμονή του στους Αντίπαξους), του Ρουσόπουλου (περίφημη βίλα), όπως και λίστες με ονόματα φοροφυγάδων και μη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή ο ίδιος διώκεται για σοβαρότατο κακούργημα, αντί να σιωπήσει, προκαλεί και επιτίθεται, θεωρώντας ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Οι δημοσιογράφοι του zougla.gr θα συνεχίσουν να δημοσιοποιούν οτιδήποτε έχουν δικαίωμα εκ του νόμου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό ενδιαφέρει την κοινή γνώμη, με την πεποίθηση ότι εντολέας τους είναι ο Έλληνας πολίτης και όχι επιχειρηματίες-σπόνσορες.

Λυπούμεθα εάν τον βγάλαμε από τη βολή του και την ελβετική του «νιρβάνα». Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Στόχος μας ήταν να μάθουν οι Έλληνες φορολογούμενοι ότι ο εκδότης ο οποίος δεν έχει τιμωρηθεί και καταδικαστεί για τα 5,5 μαύρα εκατομμύρια, την ώρα που οι ίδιοι λιμοκτονούν, απολαμβάνει την πολυτέλεια και την ασφάλεια της Ζυρίχης στην Ελβετία. Μία διαμονή η οποία το λιγότερο στοιχίζει 30.000 ευρώ μηνιαίως. Ποσό, που ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας για τον Έλληνα εργαζόμενο.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Η συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων, στο zougla.gr και φυσικά επί της οθόνης.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αφιέρωμα: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ο αρχιστράτηγος του 21

Ένα ωριαίο αφιέρωμα στον μεγάλο οπλαργηγό του γένους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από την μηχανή του Χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο;

Επτά χώρες συμμετέχουν ενεργά και 14 χρηματοδοτούν το πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στο αμερικανικό πλοίο MV Cape, ανοιχτά της Γαύδου. Ανάμεσα σε αυτές που χρηματοδοτούν, βρίσκεται και η πτωχευμένη Ελλάδα, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Washington Post. Στο ρεπορτάζ της η Anthee Carassava αναφέρεται εκτενώς στο αμφιλεγόμενο, όπως το χαρακτηρίζει, σχέδιο εξουδετέρωσης περίπου 20 τόνων αερίου μουστάρδας και νευροτοξικών ουσιών στο αμερικανικό πλοίο τον Ιούνιο (στα διεθνή ύδατα μεταξύ Γαύδου και Μάλτας ) υπογραμμίζοντας την σθεναρή αντίδραση των κατοίκων που καταγγέλλουν το οικολογικό έγκλημα. Σην πτωχευμένη χώρα που παραπαίει μετά από έξι χρόνια βάναυσης λιτότητας, και αγωνίζεται να ανακάμψει με τη βοήθεια της μεγαλύτερης της βιομηχανίας, του τουρισμού, οι Κρητικοί επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει στο αμφιλεγόμενο σχέδιο ένα τέλος σημειώνει χαρακτηρίζοντας το χθεσινό παγκρήτιο συλλαλητήριο ως τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 διαδηλωτών.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρευνα: Η καύση απορριμμάτων στην ποιότητα ζωής.

Επειδή κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι η καύση απορριμμάτων βοηθά...
Επειδή κάποιοι αδιαφορούν παντελώς για την Ποιότητα Ζωής προκειμένου να θησαυρίζουν ιδιωτικοί κολοσσοί...
Επειδή κάποιοι μας λένε ότι σε όλη την Ευρώπη έχουμε μονάδες καύσης μέσα σε πόλεις, αλλά αποκρύπτουν μελέτες επιδημιολογικές και περιβαλλοντικές και κυρίως αποκρύπτουν το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη σταματούν σταδιακά οι υπάρχουσες μονάδες...


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό..

     ..και μου λεν' οι πουλημένοι πότε να την αναρτώ!
Ποιοί;
Τα ξόανα των ξένων σημαιών!
Τα δουλικά της τρόϊκας!

Νομίζουν ότι ''βάσει νόμου'' τους έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να ορίζουν αυτοί, ποιές ημέρες και σε ποιούς χώρους μπορούμε να αναρτούμε την ελληνική σημαία,
..για να προστατευτεί τάχα το ιερό σύμβολο από αλόγιστη χρήση, που μπορεί να επιφέρει υποβάθμιση της σημασίας και της συμβολικής του αξίας!

Και το λένε αυτοί που δεν ντρέπονται να αναρτούν νυχθημερόν την σημαία μας στην ξενόδουλη πιά Βουλή των Ελλήνων,
..και στα υπουργεία που λειτουργούν κάτω από την εποπτεία ξένων επιτρόπων!

Αυτοί οι υπουργοί, που έχουν σε μεγαλύτερη υπόληψη το στρινγκ της Πάολας (συμπαθέστατη και εξαιρετική στην δουλειά που κάνει), παρά το εθνικό μας σύμβολο!
Αυτοί οι βουλευτές που ψηφίζοντας ''ναι, σε όλα'' ψαλιδίζουν την αξία και την ισχύ της!
Κι από κοντα όσοι επίορκοι δικαστικοί ξεχνούν ότι έχουν ορκιστεί ενώπιόν της να τηρούν την ισονομία, να προασπίζουν την ελευθερία έκφρασης, λόγου, την ανεξιθρησκία και τον σεβασμό των πολιτικών πεποιθήσεων των πολιτών,
..και προπαντός τα Δικαιώματα του Ανθρώπου!

Το συνονθύλευμα αυτό, η συμμορία αυτή των κατσαπλιάδων,
..που αύριο θα ''τιμήσουν'' (τρομάρα τους) μόνοι τους την επέτειο της Εθνικής Εξέγερσης,
..αποκλείοντας τον ''κυρίαρχο'' λαό από παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις,
..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ τον λόγο για τον οποίο οι πρόγονοί μας έδωσαν αίμα και ζωή: για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Και δυστυχώς γι αυτούς, η σημαία μας, όλα αυτά μας τα θυμίζει..
ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ!

Κι αυτήν την μνήμη, αυτή την θύμιση δεν την αντέχουν, προσπαθούν να την αποτρέψουν,
..βάζοντας εμπόδια χρήσης (!), και περιορίζοντας όσο μπορούν την θέασή της απ' τους πολίτες!

Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός. Είναι πραγματικότητα.
Είναι η τακτική της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων:
Λαοί χωρίς Εθνική συνείδηση, χωρίς Εθνική μνήμη, χωρίς σύμβολα ανάτασης και Ιδεών!
Και είμαστε το πρώτο πειραματόζωο του λεγόμενου ''ανεπτυγμένου Κόσμου''!

Θα αντιδράσουμε;
Ή θα χαθούμε;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρέβεζα: Θα «αφανίσει» την Ήπειρο ο νόμος για το φρέσκο γάλα - «Θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας οι βουλευτές», λένε οι αγελαδοτρόφοι

Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση στηρίζεται σε εντελώς αστήρικτες και στρεβλές επιστημονικές απόψεις, σχετικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του...
Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τονίζουν οι Aγελαδοτρόφοι Άρτας-Πρέβεζας, σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζοντας «Δούρειο Ίππο» για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας την διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος.
Σε ανακοίνωσή του ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας-Πρέβεζας, αναφέρει:

«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο που διανύουμε, όπου ο πρωτογενής τομέας θα έπρεπε να αποτελεί το βασικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η επιμονή του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος και η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για το χαρακτηρισμό του «φρέσκου» γάλακτος δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος, που θα οδηγηθούν στη συρρίκνωση και τον αφανισμό.

Εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση στηρίζεται σε εντελώς αστήρικτες και στρεβλές επιστημονικές απόψεις σχετικής έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει μείωση της τιμής του, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος αποτελεί το δούρειο ίππο για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία, ειδικά σε μία περίοδο όπου η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση.

Η Τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα. Ένα είδος γάλακτος που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση.

Όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι που παράγουμε το γάλα ξέρουμε ένα πράγμα. Το φρέσκο γάλα πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρίες και επιχειρήσεις είναι μόνο αυτό που από τους κτηνοτρόφους πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Καλούμε τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων να μας στηρίξουν και τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδείξουν στην πράξη ότι ενδιαφέρονται για τους αγελαδοτρόφους με την υποστήριξή τους στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία και στην κτηνοτροφία γενικότερα.

Ιδιαίτερα καλούμε τους βουλευτές της Ηπείρου να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στο μαρασμό της εγχώριας αγελαδοτροφίας και να ψηφίσουν κατά της υποκατάστασης της ελληνικής παραγωγής από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Τους καλούμε να μην συμφωνήσουν και να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή και στον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής, σε όφελος των πολυεθνικών γαλακτοβιομηχανιών και ξένων συμφερόντων. Διαφορετικά θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τράπεζα της Ελλάδος: Δανειολήπτες - «ενοικιαστές» στα δικά τους σπίτια

Ανακοινώθηκε ο "κώδικας δεοντολογίας" της ΤτΕ για τις διαδικασίες διευθέτησης των κόκκινων δανείων
Πώς θα ρυθμίζονται τα δάνεια: Παράταση, μείωση επιτοκίου, αλλά και παραχώρηση κυριότητας.

Πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίες ρύθμισης των κόκκινων δανείων εισάγει η Τράπεζα της Ελλάδος με οδηγίες της, οι οποίες προβλέπουν ανάμεσα σε άλλα την πώληση του ακινήτου στην τράπεζα, η οποία θα το ξανανοικιάζει στον ιδιοκτήτη.

Η ΤτΕ, δημοσίευσε τον νέο Κώδικα για τη διαχείριση των "κόκκινων δανείων", βάσει του οποίου θα πρέπει να κινούνται οι τράπεζες προκειμένου να ρυθμίζουν τα δάνεια των δανειοληπτών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Ο κώδικας προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα τις εξής δυνατότητες:
Για την οριστική διευθέτηση θα υπάρχουν οι εξής λύσεις:

- Ο δανειολήπτης θα μεταβιβάζει το ακίνητο στην τράπεζα, για να “σβήσει” την οφειλή εν μέρει ή στο σύνολο και στη συνέχεια θα νοικιάζει το σπίτι του. Η συμφωνία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση δικαιώματος διαμονής για ένα χρονικό διάστημα συνήθως για ελάχιστο χρόνο τριών ετών.

- Μετατροπή του δανείου σε χρηματοδοτική μίσθωση, όπου ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα και υπογράφει σύμβαση με την οποία θα πληρώνει τη χρηματοδοτική μίσθωση του ακινήτου.

- Ο δανειολήπτης θα παραχωρεί εθελοντικά το ακίνητο, ώστε να τα “βρίσκει” έτσι με την τράπεζα και να κλείνει το ζήτημα χωρίς η τράπεζα να έχει περαιτέρω απαιτήσεις. Σημειωτέον ότι σε περίπτωση ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων (πλειστηριασμού) εάν το τίμημα δεν επαρκεί για την κάλυψη της οφειλής, η οφειλή δεν διαγράφεται και συνεχίζει να τοκίζεται και να είναι απαιτητή.

- Μεταβίβαση του δανείου σε άλλη τράπεζα

- Αντικατάσταση του παλαιού δανείου με νέο μικρότερου υπολοίπου.

Από τις διευθετήσεις αυτές, προκύπτει ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνεται και διαγραφή ενός μέρους της αξίας.

Για την μακροπρόθεσμη ρύθμιση των δανείων, προβλέπονται επίσης διαδικασίες όπως το "σπάσιμο" δηλαδή ο διαχωρισμός ενός ενυπόθηκου δανείου σε δύο μέρη, το βιώσιμο που θα εξυπηρετείται και το “υπόλοιπο” το οποίο θα παγώνει για ένα διάστημα και θα επανεξετάζεται αργότερα, ανάλογα με τη δυνατότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη.

Επίσης, προβλέπονται βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις, με πάγωμα τόκων, μείωση δόσης, περίοδο χάριτος και άλλα μέτρα που θα διευθετούν προσωρινά το πρόβλημα, μέχρι να γίνεται μια συνολικότερη ρύθμιση.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν στο Συνήγορο του Καταναλωτή, για τυχόν διαφορές εκ της εφαρμογής του Κώδικα και προς επιδίωξη της εξωδικαστικής διευθέτησης τους.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας παραπέμπει στις έννοιες του "συνεργάσιμου" δανειολήπτη και των "εύλογων δαπανών διαβίωσης", που ορίζονται με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ περιγράφει τα βήματα, τις προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης, που αμοιβαία οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες και οι δανειολήπτες, ώστε να αξιολογούνται σωστά οι κίνδυνοι και η ικανότητα αποπληρωμής κάθε δανειολήπτη και να επιδιώκεται η εξεύρεση καταλληλότερης ρύθμισης.

Οι τράπεζες θα βγάλουν ενημερωτικά φυλλάδια που θα εξηγούν με απλά λόγια τις διαδικασίες, θα αξιολογεί τα οικονομικά στοιχεία του πελάτη της και θα του κάνει πρόταση ρύθμισης, ανάλογα με την οικονομική κατάστασή του, την ικανότητα πληρωμής και την οικονομική συμπεριφορά του. Στη συνέχεια η τράπεζα θα στέλνει στον πελάτη τυποποιημένη φόρμα ρύθμισης με την πρότασή της ενώ οι πελάτες θα πρέπει να συμπληρώνουν φόρμα με τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Για τους μη συνεργάσιμους πελάτες οι τράπεζες θα ενημερώνουν για τις νομικές συνέπειες, θα τους ενημερώνουν για τον χρόνο που θα γίνουν οι νομικές διαδικασίες, κατασχέσεις κτλ. ενώ θα πληροφορούν πως το οφειλόμενο ποσό δεν θα καλύπτεται μόνο από τυχόν ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων αλλά και πέραν του πιθανού πλειστηριασμού ακινήτου, το υπόλοιπο του ποσού που δεν καλύπτεται θα συνεχίσει να είναι απαιτητό.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαδρίτη: Πάνω από 100 τραυματίες στις χθεσινές διαδηλώσεις

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στη Μαδρίτη μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, δήλωσαν την Κυριακή αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με υπαλλήλους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, 67 εκ των τραυματιών είναι αστυνομικοί. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν 24 πρόσωπα τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για υποκίνηση βίαιων επεισοδίων.Στόχος της διαδήλωσης ήταν η διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η ισπανική κυβέρνηση, κάτι που όμως εξελίχθηκε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό απαιτώντας από τις τράπεζες να πληρώσουν για την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, παρά η κυβέρνηση να προβαίνει σε περικοπές στον δημόσιο τομέα.

Φοιτητές ενώθηκαν με άλλες ομάδες πολιτών καλώντας σε «πορείες αξιοπρέπειας» σε όλη την Ισπανία κατά των περικοπών στην δημόσιες υπηρεσίες.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....