Διυλιστήριο: 02/10/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας.


Το πρώην στέλεχος της HSBC κάνει μια σκανδαλώδη αποκάλυψη.

       Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό. Αυτό υποστηρίζει ο Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην υπάλληλος της HSBC, στο νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο άνθρωπος που αποκάλυψε και παρέδωσε τη «λίστα Λαγκάρντ», ισχυρίζεται ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με 500 εκατ. ευρώ στην HSBC. Η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, που προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου Φαλσιανί υποστηρίζει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς». Και συνεχίζει ο Φαλσιανί «Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου».

     Tο βιβλίο του, έχει τίτλο «La cassaforte degli evasore» (Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων). Ο 44χρονος γαλοϊταλός Φαλσιανί, που παραμένει καταζητούμενος από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών στο ελβετικό υποκατάστημα της HSBC το 2000. Όταν μερικά χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης υπέκλεψε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 ιδιωτικούς λογαριασμούς. Την Κυριακή το βράδυ η λίστα και τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σε μια μεγάλου μεγέθους έρευνα που έγινε γνωστή ως SwissLeaks.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ά(τομο) Μ(ε) Ε(γκεφαλικές) Α(νάγκες)..

     Είναι θλιβερό με τόσα προβλήματα και ανοιχτά μέτωπα, να αναγκάζεται κάποιος ν' ασχοληθεί με την εγκεφαλική λετσαρία αυτού του τόπου.

Όταν όμως αναλογίζεται κανείς πως ένα τέτοιο άτομο απέσπασε εβδομήντα χιλιάδες και κάτι σταυρούς προτίμησης στις πρόσφατες εκλογές,
..δηλαδή το 1,1% των συνολικών ψηφοφόρων,
..γίνεται αντιληπτό ότι το ζήτημα δεν είναι αμελητέο!

Είναι δραματικό να παραδεχτούμε ότι σε κάθε εκατό συμπολίτες μας, το 1,1% είναι σαν κι αυτόν! Εξωφρενικό! Too much!
Είναι δραματικότερο το γεγονός ότι κόμμα της ελληνικής Βουλής έχει για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (έναν απ' τους τρείς), τον διαφυγόντα κάτοικο του Σινούρη. Η κατάντια ενός πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματος!
Και είναι ξεφτίλα προσωπική για έναν πρώην πρωθυπουργό να δέχεται να καθίσει στα βουλευτικά έδρανα δίπλα ακριβώς από το πολιτικό κατακάθι.

Και είναι ακόμα δραματικότερο το γεγονός πως ο νεάντερταλ αυτός έχει μόνιμο στασίδι στα συστημικά κατά κύριο λόγο κανάλια και ΜΜΕ.
Οι κατά τ' άλλα σοβαροί δημοσιογράφοι-παρουσιαστές, ως τί άραγε τον καλούν;
Ως τερατώδες έκθεμα, όπως παλιά στα πανηγύρια ''περάστε να δείτε με μιά πεντάρα την γυναίκα με τα μούσια, και τον άνθρωπο δίχως εγκέφαλο'';
Ή ως αναλυτή έγκυρο; Ή ως διαμορφωτή της κοινής γνώμης;

Είναι ντροπή για την πολιτική που δεν έχει δικλείδες και φίλτρα που να μπορούν να αποτρέπουν τέτοια όντα να ασχολούνται με τα κοινά.
Είναι ντροπή για την ενημέρωση και την δημοσιογραφία στον τόπο μας η διαρκής παρουσία του, έστω και ως γελωτοποιού, σε εκπομπές οποιουδήποτε είδους, εκτός ίσως από τα ''πρωϊνάδικα'' και τα ''μεσημεριανάδικα''.
Είναι ντροπή για οποιοδήποτε κόμμα να τον έχει στις τάξεις του.
Και είναι η απόλυτη ντροπή για έναν τέτοιο λαό να δέχεται και μάλιστα με ένα τεράστιο1,1% του συνόλου,
..να εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο από άτομα που μπροστά στον οποιοδήποτε, μοιάζουν με εγκεφαλικούς λέτσους!

Η χώρα έχει πτωχεύσει ηθικά και πνευματικά, εφ' όσον το συγκεκριμένο όν έφτασε και μέχρι τα υπουργικά αξιώματα.
Και εξακολουθεί και πτωχεύει όσο πνευματικά λέτσοι σαν κι αυτόν εξακολουθούν και έχουν δημόσιο λόγο!..

Υ.Γ. Το blog αρνείται να προβάλλει την φάτσα του έστω και ως γελοιογραφία. Και μόνον η όψη του λερώνει!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Θερμό" επεισόδιο στην Κύπρο για τις βάσεις που δίνει στην Ρωσία η Λευκωσία

"Θερμό" επεισόδιο σε διπλωματικό επίπεδο είχαν Κύπρος και Βρετανία, όταν η δεύτερη φερόμενη ως γνήσια αποικιοκρατική δύναμη αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς το δικαίωμα στην Κύπρο να παραχωρήσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Ρωσία στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η παραχώρηση ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στην Μεγαλόνησο.

Εφτασε στο σημείο ο Βρετανός "Υπατος Αρμοστής", αξίωμα που έχει μείνει από την εποχή που η Κϋπρος ήταν αποικία της πάλαι ποτέ "Μεγάλης Βρετανίας" (ο τίτλος κααργήθηκε όταν η Βρετανία μπήκε στην ΕΕ κατ'απαίτηση του Γάλλου προέδρου Σαρλ Ντε Γκολ και αντικαταστάθηκε από τον τίτλο "Ηνωμένο Βασίλειο"), να προβεί σε σειρά προειδοποιήσεων (!) προς την Λευκωσία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην 'Καθημερινή' της Κύπρου.

Η τοποθέτησή του είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και ο πρόεδρος της Κύπρoυ Ν.Αναστασιάδης όχι απλώς διακήρυξε το δικαίωμα της Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους να συνάπττει διακρατικές συμφωνίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι όντως έχει συμφωνηθεί με την Ρωσία η παροχή διευκολύνσεων.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αντέδρασε στις προειδοποιήσεις του Βρετανού Υπατου Αρμοστή αναφέροντας ότι "Καλό θα ήταν ο κ. Τοντ να αποφεύγει την χρήση αβάσιμων λέξεων". Υφίσταται ήδη μια αμυντική συμφωνία (Κύπρου - Ρωσίας), η οποία πρόκειται να ανανεωθεί ως έχει. Παράλληλα, θα υπάρξουν κάποιες επιπλέον παροχές διευκολύνσεων, στο πλαίσιο όμως των καθιερωμένων διευκολύνσεων που παρέχουμε και σε άλλες τρίτες χώρες, όπως π.χ. με την Γαλλία και την Γερμανία. “Κύπρος και Ρωσία έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις και αυτό δεν υπόκειται σε αλλαγές.”

Και μάλιστα τονίστηκε στον "Υπατο Αρμοστή" ότι "Οι παρατηρήσεις του εκλαμβάνονται από την κυπριακή Προεδρία ως ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά θέματα ενός κυρίαρχου κράτους"...

Προς τι η αλλαγή της στάσης του Ν.Αναστασιάδη έναντι της Βρετανίας, αλλά και άλλων χωρών της ΕΕ; Αισθάνεται προδομένος. Πριν από δύο χρόνια, "τα έδωσε" όλα στην ΕΕ και στην Γερμανία, χάλασε τις σχέσεις του με την Ρωσία και το αποτέλεσμα ήταννα εισπράξει πριν δύο εβδομάδες μια έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, με δυσμενείς αναφορές για την Κυπριακή δημοκρατία, κάτι που θεωρεί ότι οφείλεται σε βρετανική και αμερικανική παρέμβαση για να πιεστεί η Κύπρος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

. Μάλιστα, σε συνέντευξή του τότε ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει χαρακτηριστικά ότι "Οι φίλοι και σύμμαχοί του τον εξαπάτησαν".

Τώρα οι Βρετανοί και σίγουρα υπογείως και οι Αμερικανοί θέτουν θέμα παραχώρηση χρήσης στις ρωσικές δυνάμεις της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" η οποία είχε κατασκευασθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από κοινού από την ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση, για εξυπηρέτηση ελληνικών αεροσκαφών που θα μεταστάθμευαν στην Μεγαλόνησο στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου.

Μια αεροπορική βάση της Ρωσίας στην περιοχή αποτελεί κρίσιμη εξέλιξη για τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή. Εστω χωρίς μαχητικά (αν και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα αποπροσγειώνονται και μαχητικά, ακόμα και με αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ή μεταγωγικά, ενίοτε και αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης, η βάση θα αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα υποστήριξης του ρωσικού Στόλου Μεσογείου, ενώ και οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία αποκτούν "στρατηγικό βάθος"..

Την βάση την έχουν χρησιμοποιήσει εκ περιτροπής η Γαλλία, για τον πόλεμο κατά του "Ισλαμικού Κράτους", όσο και το Ισραήλ σε κοινές ασκήσεις που διεξήγαγε με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου.

Ηδη αναβαθμίστηκε σε νομοθετικό επίπεδο η προηγούμενη αμυντική συμφωνία Ρωσίας - Κύπρου και η κυπριακή Βουλή ενέκρινε το προσχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπεται η χρήση της αεροπορικής βάσης από ρωσικά αεροσκάφη.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα κατά την επίσημη επίσκεψη Ν.Αναστασιάδη στην Μόσχα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Π.Καμμένος: "Υπάρχει Plan B - Αν η ΕΕ μας κλείσει τις στρόφιγγες θα ζητήσουμε χρηματοδότηση από Ρωσία και ΗΠΑ"


Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς και πώς έχει «Plan B» σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος. «Μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή την Κίνα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» χθες τη νύχτα ο κ. Καμμένος υποστήριξε πώς διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Μόσχα και ο Ρώσος Πρόεδρος Βαντιμίρ Πούτιν έχει ενδιαφερθεί να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα. Πρώτο το «defencenet.gr» έχει γράψει για πρόταση των Ρώσων ύψους 10 δισ. δολαρίων να τα δώσει «εδώ και τώρα».

Ο κ. Καμμένος δεν έμεινε εκεί αλλά μίλησε για ακόμη πιο στενή συνεργασία με τη Ρωσία. «Θα μπορούσαμε να τους δώσουμε το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη και τον ΟΣΕ και να εξασφαλίσουμε τη στήριξη της Μόσχας όσον αφορά στα ενεργειακά και συγκεκριμένα στον αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στα ελληνοτουρκικά σύνορα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αποκάλυψε και ο ίδιος, που προγραμματίζει επίσκεψη στη Μόσχα, πώς υπάρχει η σκέψη στη Ρωσία να αρθεί το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μετά τη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο θέμα των κυρώσεων σε βάρος της χώρας από την Ε.Ε. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει διεξοδική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που θα επισκεφθεί τη Μόσχα σύντομα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το «Plan B» της κυβέρνησης δεν εξαντλείται μόνο στη Ρωσία, αλλά μπορεί να υπάρξει και χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ ή και την Κίνα. «Θα μπορούσε» είπε ο κ. Καμμένος «να υπάρξει μία διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ελλάδας και να εκδοθεί ένα ομόλογο».

«Δεν περνάει από το μυαλό μου να πουλάμε πετρέλαιο σε ευρώ, παρά μόνο σε δολάριο», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές όπως γινόταν στο παρελθόν «που κυβερνούσαν τη χώρα με e-mail» και θα εμείνει στη σκληρή της στάση προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Έδωσα το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά, το οποίο είναι κόστος 24 εκατ. ευρώ το χρόνο. Οι προηγούμενοι δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί απλά εκτελούσαν εντολές», υποστήριξε.

Επέκρινε για ακόμη μία φορά την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που αποφάσισε να μην δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα λέγοντας πώς αυτό συνέβη χωρίς καν να συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΕΚΤ και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόβλημα εξελιχθούν σε σύγκρουση Ελλάδας-Ευρώπης. Κάτι πάντως που είπε ότι δεν διαβλέπει, αντιθέτως εκτιμά πώς θα βρεθεί λύση.

Όσον αφορά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε πώς είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές, αλλά υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και σημείωσε πώς με τον Αλέξη Τσίπρα «δεν έχουμε υπογράψει χαρτιά δώσαμε λόγο τιμής».


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....