Διυλιστήριο: 10/30/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Εγκρίθηκε από την EE το ελληνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας 2014 – 2020


Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014 – 2020, οι πόροι του οποίου θα ανέλθουν σε 388.777.914 €.

Το ΕΠΑλΘ 2014 – 2020, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης για την χώρα μας, εξασφαλίζοντας για το διάστημα αυτό την βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα της αλιείας με παράλληλη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και της διατήρησης της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών.Το ΕΠΑλΘ 2014 – 2020 οικοδομείται γύρω από τις έξι βασικές προτεραιότητες της Ένωσης για την ανάπτυξη της αλιείας. Συγκεκριμένα:
  • τον τομέα της αλιείας: συμπράξεις μεταξύ αλιέων και επιστημόνων με γνώμονα την καινοτομία, επενδύσεις επί των αλιευτικών σκαφών, προστασία και αποκατάσταση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας καθώς και επενδύσεις σε υποδομές όπως αλιευτικοί λιμένες, αλιευτικά καταφύγια, ιχθυόσκαλες και τόποι εκφόρτωσης, (186,2 εκατ. €),
  • τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας: ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων, διαδικασιών και τεχνολογιών, μέτρα ίδρυσης και εκσυγχρονισμού παραγωγικών μονάδων με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (89,7 εκατ. €),
  • τον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας: ίδρυση και εκσυγχρονισμός των τομεακών επιχειρήσεων, εκστρατείες προώθησης και εξεύρεσης νέων αγορών καθώς και στήριξη σχεδίων παραγωγής και εμπορίας Ομάδων Παραγωγών (78,2 εκατ. €),
  • την ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών: εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων (54,1 εκατ. €),
  • την ενίσχυση της εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑλΠ): συλλογή αλιευτικών δεδομένων και υλοποίηση του συστήματος ελέγχου, επιθεώρησης και επιβολής (92 εκατ. €) και τέλος
  • την ενίσχυση της εφαρμογής της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής: λειτουργία του Κοινού Περιβάλλοντος Ανταλλαγής Πληροφοριών για την επιτήρηση του θαλάσσιου τομέα της Ένωσης (6 εκατ. €)

Σύντομα το ΥΠΑΑΤ θα ενημερώσει αναλυτικά τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες ενίσχυσης που προσφέρει το ΕΠΑλΘ στη νέα Προγραμματική Περίοδο ώστε πράγματι η ελληνική αλιεία να ανακτήσει την θέση της στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άνεργος με καταθέσεις 2.750.000 ευρώ Τα λαβράκια των οικονομικών εισαγγελέωνΑν και έχουν συνηθίσει στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς (Π. Αθανασίου και Ι. Δραγάτσης) με τα νέα ευρήματα φοροαποφυγής που ανακάλυψαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακάλυψαν για παράδειγμα τον Γ.Α. (όλα τα ονόματα που ακολουθούν βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών) ο οποίος δηλώνει άνεργος, πλην όμως διαθέτει καταθέσεις (που δεν τις δήλωσε) 2.750.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι ότι ο εν λόγω άνεργος υπέβαλλε κανονικά φορολογική δήλωση από το 2010 ως σήμερα με ετήσιο εισόδημα 300.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να λέει από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά. Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Ο Α.Κ. (κατασκευαστής κτιριακών εγκαταστάσεων) δήλωνε ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν (κρατηθείτε) 170 εκατ. ευρώ. Σε τραπεζικό λογαριασμό του ορθοδοντικού Β.Ν. βρέθηκαν 8,5 εκατ. ευρώ και δήλωνε μόνο τα 3 εκατ. ευρώ. Συνταξιούχος οδοντίατρος (Κλ. Π.) δήλωσε 1,5 εκατ. ευρώ και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν 15 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ξέχασε να δηλώσει τα 13,5 εκατ. ευρώ. Και ακόμη ένας δικηγόρος δήλωσε στη φορολογική του δήλωση εισόδημα 2 εκατ. ευρώ και βρήκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 15 εκατ. ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα 14 δισ. «κλειδώνει» η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζώνΣτα 14 δισ. ευρώ ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών¨σύμφωνα με πηγές, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στην κυβέρνηση και στους Έλληνες τραπεζίτες ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters, το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που προκύπτει από τα stress tests διαμορφώνεται στα 14 δισ. ευρώ, και ακόμα σημειώνει ότι στο βασικό σενάριο, το οποίο καλούνται να καλύψουν οι ιδιώτες μέτοχοι, οι ανάγκες θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 4,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα δε με ενημέρωση προς το ΔΝΤ από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, ο λογαριασμός διαμορφώνεται στα 13 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέχρι και στο παρά 1 της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια για να καθορισθούν οι λεπτομέρειες αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ανακεφαλαιοποίηση.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν στην παρούσα φάση, καθώς οι ακριβείς κεφαλαιακές ανάγκες θα γίνουν γνωστές το Σάββατο το πρωί. Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επέμεινε ότι κάποια τεχνικής φύσεως θέματα θα καθορισθούν με υπουργική απόφαση μετά την ανακοίνωση των stress tests, αργά το Σάββατο ή την Κυριακή.

Συμφωνία
Να σημειωθεί ότι οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει πως το ΤΧΣ θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση με έναν συνδυασμό κοινών μετοχών και CoCos, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες όπως αυτές προκύψουν από το δυσμενές σενάριο των stress tests. Η λεπτομέρεια της αναλογίας των CoCos και των κοινών μετοχών ήταν η αιτία της καθυστέρησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τράπεζες θα αναζητήσουν από τις αγορές το σύνολο των κεφαλαίων που θα δείξει η άσκηση αντοχής.

Αυστηρή προϋπόθεση είναι να συγκεντρώσουν από ιδιώτες επενδυτές κεφάλαια που θα αντιστοιχούν στις κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου και της αξιολόγησης στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review - AQR).

Το ποσοστό του Ταμείου
'Οπως αναφέρουν πηγές του ΤΧΣ, ο άγνωστος Χ που θα κρίνει τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών και κατ' επέκταση το ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες της κάθε τράπεζας, όπως αυτές έχουν «μετρηθεί» από τα stress tests και αφού συνυπολογιστούν και οι προτάσεις επαναγοράς ομολόγων (LMEs), αλλά και οι τιμές που θα γίνουν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες τιμές θα διαμορφωθούν μέσα από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (book building).

Αυτός ο άγνωστος Χ είναι απαραίτητος για να μπορέσει η ελληνική πλευρά να προσδιορίσει και την αναλογία κοινών μετοχών και CoCos για τη συμμετοχή του ΤΧΣ.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το μεσημέρι θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και αύριο Σάββατο θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Προϋποθέσεις για θετική έκβαση

Την αισιοδοξία του ότι η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία εξέφρασε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για θετική έκβαση» δήλωσε και σημείωσε πως μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση «θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των ''κόκκινων'' δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων».

Πηγή: Έθνος

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Microsoft επενδύει και μένει ΕλλάδαΔιαψεύδει η Microsoft τα περί μεταφοράς της στην Ρουμανία. Δεν τίθεται θέμα ματαίωσης κάποιου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία, με αφορμή δημοσιεύματα .

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί τις προγραμματισμένες επενδυτικές της δραστηριότητες στην χώρα, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία 20 χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την ανάπτυξη διεθνούς Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών με έδρα στην Αθήνα που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από το 2013. Επίσης, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στα 7 χρόνια λειτουργίας του με στόχο την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, έχει ήδη στηρίξει πάνω από 200 νεοφυείς ελληνικές εταιρείες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας, καταλήγει ως εξής : ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ματαίωσης κάποιου επενδυτικού προγράμματος της Microsoft στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο μεταφοράς του στη Ρουμανία, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ – ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φταίει η ....παιδεία μας !!!

Από Ηρώ Καραμανλή

Λοιπόν, δεν είναι κακό ένα κορίτσι να φοράει μίνι φούστα. Αντίθετα, και όμορφο είναι το θέαμα αλλά και σ’ αυτή την ηλικία θα φορέσει μίνι. Δεν ευθύνονται λοιπόν τα παιδιά που επιδεικνύουν κάθε χρόνο τη θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στα σχολεία.
Ευθύνονται οι παιδαγωγοί και οι καθηγητές των μαθητριών που στάθηκαν ανίκανοι να διδάξουν τα αυτονόητα, ανίκανοι να τις προφυλάξουν από τη χυδαιότητα, και ανίκανοι να καταπολεμήσουν την ανοησία αυτών των κοριτσιών ώστε να μπορούν να διαχωρίζουν το πιο απλό : την παρέλαση από την πασαρέλα.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισοδύναμα: θηλιά ή κρεμάλα;..

     Επειδή μ@λάκες είμαστε (που δεν σας παίρνουμε με τις ροχάλες), χαζοί δεν είμαστε,
..να σας επισημάνουμε εκεί στο τσίρκο Μαξίμου, πως η παράστασή σας '' Τα ισοδύναμα '' δεν έχει θεατές.

Ισοδύναμο, όπως το εννοεί ένας κανονικός νους
και όχι μνημονιακός-δωσιλογικός,
..είναι ένα οικονομικό μέτρο προς ικανοποίηση των τοκογλύφων-απατεώνων-''Εταίρων'', που αφορά την περικοπή και εξοικονόμηση κρατικών πόρων, απ' την μεριά των δημοσιονομικών σπαταλών,
..και όχι ανταλλάσσοντας την θηλιά στον λαιμό των πολιτών με μιά άλλη θηλιά!

Τί θα πεί όχι ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αντ' αυτού αύξηση των τελών κυκλοφορίας;
Ρε δεν ντρέπεστε;
Είσαστε εντελώς-τελείως απατεώνες;
Πρέπει σώνει και καλά να σφάξετε τον κοσμάκη;
Δηλαδή όταν μεθαύριο σας ρωτήσουμε τί προτιμάτε θηλιά ή γκιλοτίνα, θα το θεωρήσετε ''ισοδύναμο'';
Ισοδύναμο θα ήταν αν αντί να κρεμάσουμε εσάς, σφάζαμε τίποτα γουρούνια που είναι και συγγενείς σας.


Κύριε πρωθυπουργέ (λέμε τώρα!) άλλο η μ@λακία που βγήκες και είπες στις 13 Ιουλίου,
..πως ''εκβιαστήκαμε και προκειμένου για τα χειρότερα υπογράψαμε μία κακή συμφωνία'', και πως ''το μνημόνιο είναι πολύ κακό, αλλά η πτώχευση θα ήταν χειρότερη'',
..και άλλο η κατάντια σου τώρα που προσπαθείς να μας πείσεις πως είναι καλό, και πως μόνο μ' αυτό μπορούμε να σωθούμε.
Και αν αισθανόσουν την παραμικρή ντροπή και συντριβή γι αυτό που κάνεις,
..δεν θάπρεπε να ξαναχαμογελάσεις ποτέ στην ζωή σου,
..και όχι να περιφέρεσαι σαρδόνιος και λεβεντομ@λάκας με το χαμόγελο καρφωμένο στα χείλια λες και σου καθαρίζουν αβγά!
Την πατρίδα ξεπουλάς, τον λαό καταστρέφεις, δεν κάνεις κανένα κατόρθωμα για το οποίο θάπρεπε να χαίρεσαι.

Ακου ''ισοδύναμα'' οι πολιτικοί απατεώνες,
..και νομίζουν πως θα τους χειροκροτήσουμε ότι μας κάνουν χάρη!
Δεν υπάρχουν λόγια πιά για να σας περιγράψουν!

Γι αυτό ο λαός πρέπει να τελειώνει πιά με τα λόγια,
..και να αρχίσει τα έργα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα: Ο Κόκκαλης πίσω από το πρόστιμο 78 εκατ. που «πάγωσε» η ΣαββαΐδουΣε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί προβαίνει το περιοδικό Hot Doc. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, πίσω από το πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ, που «πάγωσε» η πρώην γενική γραμματέας δημόσιων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδουβρίσκεται εταιρία με την οποία έχει σχέση ο Σωκράτης Κόκκαλης!

Η Κατερίνα Σαββαΐδου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία φαίνεται πως δεν «εξυπηρέτησε» μια απλή εταιρία που εμπλέκεται σε σκάνδαλο τοκογλυφίας, αλλά μια εταιρία πίσω από την οποία «κρύβεται» ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η εταιρία, στην οποία ο γνωστός επιχειρηματίας ήταν κύριος μέτοχος, έδινε τοκογλυφικά δάνεια σε άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγέθους της διαπλοκής στην υπόθεση είναι πως το ρόλο του μεσάζοντα «έπαιξε» πρώην υπουργός Οικονομικών. Η εταιρία μέσω εικονικών τιμολογίων προσπάθησε να εμφανίσει ως νόμιμες συναλλαγές την τοκογλυφία, κάτι το οποίο όμως αποκαλύφτηκε, με τις αρμόδιες Αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ρύθμιση λοιπόν της Σαββαΐδου να «παγώσει» το πρόστιμο δεν είναι παρά μια ρύθμιση υπέρ του Κόκκαλη και των ανθρώπων του και όχι μιας άγνωστης εταιρίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η αποσιώπηση και στο εισαγγελικό πόρισμα της συμμετοχής του ευπρόσωπου κύκλου του Κόκκαλη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανοί μηνύουν την Άνγκελα Μέρκελ για “εσχάτη προδοσία”


Γερμανοί | μηνύουν την Άνγκελα Μέρκελ για “εσχάτη προδοσία”.

Περισσότερες από 400 μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» έχουν υποβληθεί τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με την αιτιολογία ότι η πολιτική της για την προσφυγική κρίση περιορίζει την ίδια την ύπαρξη της Γερμανίας και αλλάζει την συνταγματική τάξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Tageszeitung» που αποκάλυψε το θέμα, καθημερινά κατατίθενται δεκάδες τέτοιες μηνύσεις – θα καταρρεύσουν ωστόσο πιθανότατα, ήδη κατά την προκαταρκτική εξέταση, καθώς η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ότι η «έσχατη προδοσία» μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο εφόσον ο δράστης ενεργεί «με βία ή μέσω της απειλής βίας».

Κάποιοι από τους μηνυτές επιχειρούν μεν να παρουσιάσουν τις προσφυγικές ροές ως μια «μορφή βίας», αλλά νομικά αυτό δεν στέκει, και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα δρομολογήσει καν την τυπική διαδικασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλά από τα κείμενα των μηνύσεων εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ, έχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ τους, ενώ ένα υπόδειγμα εγγράφου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του περιοδικού της λαϊκιστικής δεξιάς «compact».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....