Διυλιστήριο: 10/03/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αποζημίωση σε Μπόμπολα – Κόκκαλη λόγω …μειωμένης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο

Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως «αποζημίωση» θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Η αποζημίωση έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Στην περίπτωση της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Σήμερα απομένουν περίπου 6 χλμ. στην παράκαμψη της Καλαμάτας, το δύσκολο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα και η διακλάδωση Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι εργολάβοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι από το 2009 η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 40%.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αξίζει να γερνάς στην Ελλάδα; -Πέσαμε στην 73η θέση του παγκόσμιου δείκτη ποιότητας γηρατειών.

Δύο σκανδιναβικές χώρες, η Νορβηγία και η Σουηδία, θεωρούνται οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να γερνάει ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας Γηρατειών (Global AgeWatch Index) για το 2014, που έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές δίκτυο HelpAge International. Σε καλύτερη θέση στην κατάταξη είναι χώρες όπως Αλβανία (53), Βουλγαρία (56), Ρουμανία (41) κ.α.. ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 34η θέση


Η Ελλάδα βρίσκεται στην 73η θέση της διεθνούς κατάταξης (μεταξύ των 96 χωρών που περιλαμβάνει η λίστα και για τις οποίες υπήρχαν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία), υποχωρώντας από την 58η θέση που βρισκόταν το 2013.

Την πρώτη δεκάδα των καλύτερων χωρών συμπληρώνουν κατά σειρά οι εξής: Ελβετία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία, Ισλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Αφγανιστάν. Η Κύπρος είναι στην 34η και η Τουρκία στην 77η, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Δείκτης αποτελεί μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών ανά τον πλανήτη, με βάση διάφορα κριτήρια, όπως η εισοδηματική ασφάλεια (σύνταξη κ.α.), η παροχή υπηρεσιών υγείας, το γενικότερο περιβάλλον για την τρίτη ηλικία κλπ. Όπως είναι αναμενόμενο, ο δείκτης δείχνει ότι στις φτωχότερες χώρες η ζωή είναι πιο δύσκολη για τα γηρατειά.


Έως το 2050, το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών στον παγκόσμιο πληθυσμό αναμένεται να φθάσει το 21%, από 12% το 2014. Σήμερα, τα δύο τρίτα των ατόμων άνω των 60 ετών ζουν σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα φθάσει τα τέσσερα πέμπτα έως το 2050.

Το μέσο προσδόιμο ζωής

Διεθνώς, το μέσο προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί κατά την τελευταία 50ετία, φθάνοντας πλέον στα 66 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι το μέλλον της Γης είναι «γκρίζο» λόγω της δημογραφικής γήρανσης. Σε μεγάλο βαθμό η επιμήκυνση της ζωής οφείλεται τόσο στην μείωση των παιδικών θανάτων, όσο και στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σε πλούσιες και φτωχές χώρες εξίσου, ξεπερνούν πλέον την ηλικία των 60 ετών. Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την έκθεση που συνοδεύει τον Δείκτη, μια 60χρονη γυναίκα στη Γη σήμερα μπορεί να περιμένει ότι θα ζήσει έως τα 82 της, ενώ ένας συνομήλικός της άνδρας έως τα 79.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής που συνέταξε τον Δείκτη, ο καθηγητής Ασγκαρ Ζαϊντί του Κέντρου Ερευνών για τη Γήρανση του βρετανικού Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος μόνο ένας στους τέσσερις ανθρώπους άνω των 65 ετών παίρνει σύνταξη (οι γυναίκες ακόμη λιγότερο από τους άνδρες), με συνέπεια οι ολοένα περισσότεροι ηλικιωμένοι του μέλλοντος να εξαρτιούνται αναγκαστικά από τα παιδιά τους για να επιβιώσουν. Παράλληλα, θα αποτελούν μάλλον βάρος για την κοινωνία τους, ενώ θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν πιο θετικά, ως ένας ακόμη «πόρος» που βοηθάει στην ανάπτυξη.

Η Ελλάδα

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση-δείκτη, το μέσο προσδόκιμο ζωής για ένα 60χρονο στην Ελλάδα (πόσα χρόνια ακόμη αναμένεται να ζήσει μετά τα 60), είναι 24 χρόνια, ενώ το μέσο προσδόκιμο υγιούς ζωής (πόσα ακόμη χρόνια θα ζήσει με υγεία μετά τα 60) είναι 17,4 χρόνια. Το ποσοστό των ατόμων άνω των 65 ετών που λαμβάνουν σύνταξη, είναι 77%.

Το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που είναι άνω των 60 ετών, αναμένεται να εμφανίσει συνεχή αύξηση στο μέλλον, από 26% το 2014 (περίπου 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι) σε 32,4% το 2030 και 37,9% το 2050. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα μετατρέπεται ταχέως σε χώρα ηλικιωμένων.

Το ποσοστό φτωχών ηλικιωμένων στην Ελλάδα (το ποσοστό των ατόμων άνω των 60 ετών που έχουν εισόδημα μικρότερο του μισού μέσου εισοδήματος της χώρας) υπολογίζεται στο 8,6%. Το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων 55 έως 64 ετών βρίσκεται στο 36,4% (περίπου ένας στους τρεις), ενώ το ποσοστό ανθρώπων άνω των 60 ετών με πτυχίο δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι 41%.

Σχετική ευημερία

Η «σχετική ευημερία» του Έλληνα ηλικιωμένου (προκύπτει από το μέσο εισόδημα προς την κατανάλωσή του, ως ποσοστό του μέσου εισοδήματος/κατανάλωση για τον υπόλοιπο πληθυσμό) εκτιμάται στο 103%. Η «σχετική ψυχική/νοητική ευημερία» (το ποσοστό ατόμων άνω των 50 ετών που νιώθουν ότι η ζωή τους έχει νόημα, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό ατόμων κάτω των 50 ετών) διαμορφώνεται στο 92,4%.

Άλλοι επιμέρους δείκτες για τους Έλληνες άνω των 50 ετών (μέση και τρίτη ηλικία) δείχνουν ότι το 61% δηλώνουν πως έχουν συγγενείς ή φίλους στους οποίους μπορούν να στηριχθούν σε περίπτωση προβλημάτων (πράγμα που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 39% δεν έχει τέτοιο στήριγμα), το 48% νιώθουν ασφαλείς όταν περπατάνε μόνοι τους τη νύχτα (συνεπώς η πλειονότητα 52% νιώθει ανασφάλεια), μόνο το 39% αισθάνονται ικανοποιημένοι από την ελευθερία επιλογών στη ζωή τους, ενώ περίπου οι μισοί (53%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή τους.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από κάθε άλλη ανεπτυγμένη χώρα στον δείκτη και ότι υποχώρησε σημαντικά σε σχέση με το 2013. Από την άλλη, όπως επισημαίνει, η χώρα μας τα πάει καλά στο πεδίο της υγείας (24η), βελτιώνοντας σημαντικά τη θέση της από το 2013. Επίσης, βρίσκεται ψηλά (28η) στον τομέα της εισοδηματικής ασφάλειας για τους ηλικιωμένους, εμφανίζοντας ένα σχετικά υψηλό επίπεδο κοινωνικών παροχών στην περιοχή της, παρά την μείωση του ΑΕΠ ανά κεφαλή λόγω της κρίσης.

Από την άλλη όμως, εμφανίζει υστέρηση (80ή) στο πεδίο των «δυνατοτήτων», κυρίως λόγω της μείωσης σε σχέση με το 2013 του βαθμού απασχόλησης των ατόμων 55 έως 64 ετών. Η χαμηλότερη επίδοση της χώρας (91η) είναι στη διαμόρφωση ενός γενικότερου περιβάλλοντος που διευκολύνει τους ηλικιωμένους.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαζί σου ασχολείσαι, πόσο..

    ..βλακάκος είσαι!..

Επί παλαιοτέρων κυβερνήσεων του ''βαθέως'', του άπατου ΠαΣοΚ, υπήρχε το μυστήριο της 17Ν!
Κάθε φορά που η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη στην γωνία, το εν λόγω υποκατάστημα με μιά τρομοκρατική ενέργεια πέταγε την μπάλλα της ενημέρωσης αλλά ντ' αλλού!

Τώρα, που και λόγω κρίσης τα πολλά καταστήματα και υποκαταστήματα έχουν κλείσει,
..και που λόγω του ιδιαίτερου στριμώγματος της κυβέρνησης των ανδρεικέλων
( το ιδιαίτερο στρίμωγμα προήλθε απ' τις ιδιαίτερες βλακείες που ακούστηκαν απ' τα πλέον αρμόδια χείλη, περί πλεονάσματος, έξοδο από την κρίση, διώξιμο(!) του ΔΝΤ, σκίσιμο των μνημονίων σελίδα-σελίδα (μία σελίδα κάθε μέρα!), περί 20 εκατομμυρίων τουριστών, περί φοροελαφρύνσεων (μία κάθε βδομάδα!), και άλλες, και που καμία απ' αυτές δεν γίνεται ήδη δεκτή από την ώρα της κρίσης της τρόϊκας )
..τώρα λοιπόν η στραβοκλωτσιά που πετάει την μπάλλα στα καθεστωτικά ΜΜΕ,
..να την πάρουν να την κάνουν σφεντόνα και μονοθεματικά δελτία ειδήσεων,
..μη τυχόν και βγούν στον αέρα οι σφαλιάρες και το αυστηρό δάκτυλο που πέφτουν απ΄τον τροϊκανό έλεγχο,
..λέγεται ''ψήφος εμπιστοσύνης''!

Αν σας δηλώσουμε όλοι οι Έλληνες ότι σας έχουμε εμπιστοσύνη,
..θα μας αφήσετε να μάθουμε το βρισίδι που τρώτε απ' την επιτροπή αξιολόγησης, τα νέα μέτρα που σας επιβάλλουν να μας επιβάλλετε, το νέο μνημόνιο που σας διατάζουν να υπογράψετε,
..την νέα προδοσία που ήδη διενεργείτε, ζητώντας ταυτόχρονα εμπιστοσύνη και μελλοντική υποταγή, αλλά και συνυπευθυνότητα από τους βουλευτές σας;

Ναι! Έχουμε εμπιστοσύνη!
Στην βλακεία, τον ενδοτισμό και τον ανθελληνισμό σας!
Την κερδίσατε με την αξία σας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Παπανδρέου ρίχνει την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την ψήφο εμπιστοσύνης να γυρίζει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση καθώς 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. Μετά από αυτό ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για εκλογές μέσα στο Νοέμβριο.
Η ιδέα για ψήφο εμπιστοσύνης ήταν του Βενιζέλου, ο οποίος παρέσυρε τον Σαμαρά σε μια θανάσιμη παγίδα. Εκτός από τους 3 πασόκους που θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει πολύ περισσότερους από τους 121 βουλευτές που χρειάζεται να πουν όχι στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας που θα υποδείξει η κυβέρνηση.
Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για κίνηση με ρίσκο που στοχεύει στο να διαφανεί ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα, έτσι ώστε να σταλεί μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις τόσο ενόψει των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσο και ευρύτερα με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015.
Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη με την ακόλουθη δήλωση: «Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:
1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.
2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος». Οσο για τον Βενιζέλο, αυτός δήλωσε> «Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και διαβεβαίωσε: «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την οδηγεί στην επόμενη μέρα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχισαν να αλληλοκαρφώνονται! Η ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλει τον Στουρνάρα!


Μετακινεί τις ευθύνες για την καθυστερημένη υποβολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το δημοσιονομικό έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών (1995-2013) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από την πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ειδικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε για να λάβει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις μετρήσεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2013, υπογραμμίζοντας την ολιγωρία της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά σε επικοινωνία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου με τον αρμόδιο για το θέμα αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος άλλωστε ενημερώθηκε αρμοδίως από την ΕΛΣΤΑΤ, μόλις το Σεπτέμβριο του 2015.

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ασχοληθεί άλλο με το θέμα και τις αναφορές του κ. Γεωργίου, υπογραμμίζοντας πως από τη στιγμή που ζητήθηκαν ορθά μέσω της υπηρεσιακής οδού τα στοιχεία απεστάλησαν εγκαίρως στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΣΛΤΑΤ για το θέμα (εστάλη μετά τις 11 το βράδυ) αναφέρει τα εξής:

«Σε δημοσιεύματα μερίδας του τύπου εμφανίστηκε η είδηση ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή απευθύνθηκε στον πολιτικό προϊστάμενο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με την ανάγκη παροχής στοιχείων από το ΓΛΚ στην ΕΛΣΤΑΤ μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή 15 ημέρες πριν την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας που είχε δώσει η Eurostat για την υποβολή των αναθεωρημένων μετρήσεων για το δημοσιονομικό έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών (1995-2013). Επειδή τα ανωτέρω δημοσιεύματα δημιουργούν ανακριβείς εντυπώσεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

»Το σχετικό αίτημα για τα απαραίτητα στοιχεία απεστάλη προς τον Υπουργό Οικονομικών στις 17 Ιανουαρίου 2014 με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου ΓΠ-28/17.1.2014 επιστολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Η επιστολή κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στην Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΓΛΚ και σε ένδεκα (11) στελέχη του ΓΛΚ (όπως τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων & Μεθοδολογίας, τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Προϋπολογισμού, την προϊσταμένη Διεύθυνσης Λογαριασμών Δημοσίου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Μεθοδολογίας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων & Μεθοδολογίας).

»Στη συνέχεια με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου ΓΠ-171/10.3.2014 επιστολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς τον Υπουργό Οικονομικών της 10 Μαρτίου 2014 απεστάλη υπενθύμιση και εκ νέου το πλήρες αίτημα για τα αναγκαία στοιχεία. Η επιστολή κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στην Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΓΛΚ και στα ανωτέρω ένδεκα (11) στελέχη του ΓΛΚ, στον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και σε ένα στέλεχος του ΟΔΔΗΧ, καθώς και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

»Στη συνέχεια, με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου Γ1-576/19.5.2014 επιστολή της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ προς την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του ΓΛΚ και το Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ της 19 Μαΐου 2014 απεστάλη υπενθύμιση και εκ νέου το πλήρες αίτημα για τα στοιχεία. Η επιστολή κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα και σε (3) υψηλόβαθμα στελέχη του ΓΛΚ και του ΟΔΔΗΧ, καθώς και στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Eurostat. Η επιστολή προωθήθηκε περαιτέρω από τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ στον Υπουργό Οικονομικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

»Με την υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου ΓΠ-510/15.7.2014 επιστολή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ προς τον Υπουργό Οικονομικών της 15 Ιουλίου 2014 απεστάλη εκ νέου το πλήρες αίτημα για τα αναγκαία στοιχεία. Η επιστολή κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στη Γενική Γραμματέα του

»Υπουργείου Οικονομικών, στο Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΓΛΚ και σε τρία (3) στελέχη του ΓΛΚ, (συμπεριλαμβανομένων των προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων & Μεθοδολογίας και Τμήματος Μεθοδολογίας στην ανωτέρω Διεύθυνση) καθώς και στο Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ και σε ένα στέλεχος του φορέα αυτού.

»Επίσης στο διάστημα Φεβρουαρίου-Αυγούστου 2014, πέραν πολλών άλλων επικοινωνιών, έλαβαν χώρα πολλαπλές συναντήσεις μεταξύ αντιπροσώπων της ΕΛΣΤΑΤ και του ΓΛΚ (τρεις εξ’ αυτών παρουσία αντιπροσώπων της Eurostat), και μια όπου αντιπρόσωποι της Eurostat επισκέφθηκαν στελέχη του ΓΛΚ, κατά τις οποίες συζητήθηκε το αίτημα για τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου η ΕΛΣΤΑΤ να προβεί στον αξιόπιστο επανυπολογισμό, εντός των προθεσμιών του Κανονισμού 549/2013, της χρονολογικής σειράς 1995-2013 των δημοσιονομικών στατιστικών της Χώρας.

Ως συμπέρασμα, δεν υπήρξε, ούτε θα μπορούσε να υπάρχει, οποιαδήποτε έλλειψη ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας του ΓΛΚ ως προς το σημαντικό αυτό θέμα της παροχής στοιχείων προς την ΕΛΣΤΑΤ για τον υπολογισμό και υποβολή στη Eurostat των δημοσιονομικών στοιχείων της περιόδου 1995-2013, η οποία ούτως η άλλως προβλέπεται στο νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό (EE 549/2013, άρθρο 3 και παράρτημα Β). O νέος Κανονισμός θεσπίζει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών 2010 (ΕΣΛ 2010) και ισχύει άμεσα σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....