Διυλιστήριο: 07/31/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης οι πλούσιοι ζητούν οι θεσμοί!

΄
Φαντάζει απίστευτο, αλλά έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης οι πλούσιοι Έλληνες και φυσικά όλο το βάρος να πέσει στη μεσαία τάξη και στα χαμηλά εισοδήματα.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι θεσμοί ζήτησαν από την κυβέρνηση την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ!

Ως δικαιολογία για την απαίτηση τους αυτή, έφεραν ότι μια τέτοια υψηλή πρόσθετη φορολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, διαφωνεί κάθετα με την πρόταση αυτή των πιστωτών και όπως ήδη επεσήμαναν τα στελέχη της στους εκπροσώπους των θεσμών, η αναλογική καταβολή εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Το θέμα πάντως, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο και της συνάντησης που θα έχουν την Παρασκευή στις 10.00 με οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών, παρά το γεγονός ότι επισήμως έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας.

Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν ακόμη τα θέματα της κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων, οι αποκρατικοποιήσεις και το ασφαλιστικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσίπρας: Φυσικά και είχα δώσει εντολή εκπόνησης σχεδίου έκτακτης ανάγκης



Τη σιωπή του για το περιβόητο πλέον plan B του Γιάνη Βαρουφάκη έσπασε για πρώτη φορά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα από το πιο επίσημο βήμα, αυτό της Βουλής, πέντε ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τα κρυφά σχέδια του τέως υπουργού Οικονομικών.

Ναι, είχα δώσει προσωπικά εντολή στον Γιάνη Βαρουφάκη να συγκροτήσει ομάδα εργασίας για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, όμως, η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ και ποτέ δεν επεξεργάστηκε τέτοιο σχέδιο. «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε» τόνισε.

«Αντί να ψάχνετε ευθύνες για σχέδιο Grexit από την ελληνική πλευρά θα έπρεπε να απευθυνθείτε στην άλλη πλευρά. Απευθυνθείτε στην Κομισιόν; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για τις 1.000 σελίδες σχεδίου της Κομισιόν που έγραψαν Spiegel και Times» είπε προς την Φώφη Γεννηματά.

«Όχι στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα, να ψάξετε στα υποβρύχια, στη λίστα Λαγκάρντ, στο ΤΑΙΠΕΔ» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα πρόκειται για μια περίεργη και πρωτοφανή προσπάθεια να στοχοποιηθεί μια διαπραγματευτική διαδικασία για να φέρει η κυβέρνηση το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Είναι κατανοητό να γίνει αυτό επειδή κάποιοι αισθάνονται ότι στην δική τους εποχή δεν διαπραγματεύτηκαν όσο έπρεπε άλλα έπαιρναν χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι και οι δανειστές».

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες και δεν ήταν απολύτως επικίνδυνη καθώς όχι μόνο θέλει να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών αλλά είναι επικίνδυνες γιατί θέλουν τη χώρα να πηγαίνει σε πρόβατο επί σφαγή στη διαπραγμάτευση».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κρυφή γοητεία των μνημονίων!..

    Και μην ξαναπεί κανείς πως τα μνημόνια δεν προάγουν την ανάπτυξη!
Πως δεν προτρέπουν προς την επιχειρηματικότητα!
Και μάλιστα αυτό το τελευταίο, το καλύτερο όλων των μνημονίων (κατά τον πρωθυπουργό), που έρχεται. Ακόμη δεν το είδαμε και το έχουμε
ερωτευτεί!

Αν δεν προάγει την επιχειρηματικότητα η απαίτηση των δανειστών για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% στα εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ,
..τότε τί την προάγει;
Σου λέει: γίνε παιδί μου επιχειρηματίας, εθνικός εργολάβος, προμηθευτής του δημοσίου, αεριτζής του δημοσίου, μεγαλοκαναλάρχης, ''μεγαλοδημοσιογράφος'', απατεώνας, κάτι τέλος πάντων που νάχει εισόδημα πάνω από μισό εκατομμύριο τον χρόνο,
..ώστε η καλή τετρα-τρόϊκα να σε απαλλάξει από φόρους, εισφορές, και όλα αυτά τα χαράτσια που πληρώνει η πλέμπα, ο φτωχός λαός και ο κάθε μικροσυνταξιούχος.
Γίνε ''δικό τους παιδί'', συστημικό λαμόγιο, να παίρνεις εκατομμύρια ευρώ δάνεια χωρίς εγγυήσεις από τις τράπεζες, που θα τα πληρώσει το κράτος, και θα απολαύσεις τους κόπους των άλλων!
Αν αυτό δεν είναι παρότρυνση για πρόοδο και ανάπτυξη, τότε τί είναι;

Λυπούμαστε που πολλοί είναι κοντόφθαλμοι,
..άνθρωποι χωρίς όραμα και φαντασία, που δεν βλέπουν παρά τα επουσιώδη, πράγματα χωρίς ιδιαίτερη αξία,
..όπως είναι το επιπλέον κόψιμο μισθών και συντάξεων,
..η τελική διάλυση Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και γενικά του κοινωνικού κράτους,
..η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση των μικρομεσαίων εισοδημάτων,
..η αύξηση του ΦΠΑ που επιβαρύνει φτωχούς -που δεν έχουν- και πλούσιους -που δεν δίνουν- το ίδιο,
..οι ομαδικές απολύσεις κάτι τεμπέληδων που όλο απαιτήσεις έχουν,
..και κάτι άλλα τέτοια μικροπράγματα που καμία σημασία δεν έχουν!

Πώς θα γίνει ανάπτυξη με τους μικρομεσαιους και τους φτωχούς; Γίνεται; Όχι βέβαια!
Γι αυτό κι αυτό το τρίτο και μακρ.. συγγνώμη, καλύτερο, μνημόνιο, καλείται να προστατεύσει τους πλούσιους ώστε κι αυτοί να κονομήσουν κάτι παραπάνω, να προστατεύσουν το σύστημα και τα μνημόνια,
..και να ζήσουν αυτοί καλά, κι εμείς χειρότερα.

Τα μνημόνια είναι ευλογία, και μάλιστα τούτο (το καλύτερο) ακόμη περισσότερο.
Το είπε ευθέως ο χοντρο-Πάγκακος.
Το έκανε πράξη με την κλοπή των μοκροομολογιούχων η χοντρο-Αυτού Χυδαιότης.
Χθες το υπαινίχθηκε και ο χοντρο-Φίδης.
Σαφής απόδειξη όλα τούτα πως το πάχος επεκτείνεται και στον εγκέφαλο!

Λίγη υπομονή ακόμη και σε λίγο (παραμονές Δεκαπενταύγουστου βοήθειά μας) το ''καλύτερο'' θα ξεδιπλώσει όλες του τις αρετές και τις κρυμμένες του αξίες.
Ως τότε νηστεία και προσευχή.
Υπέρ του μνημονίου βέβαια!
Και της κρυφής γοητείας του!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου… Όλα τα Ονόματα των Καταθετών στην Ελβετία…


Η απόφαση σταθμός που υπεγράφη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελβετία…και πέρασε στα ψιλά του ελληνικού συστημικού Τύπου, αλλάζει το πολιτικό και επιχειρηματικό τοπίο στη χώρα μας… Πρόκειται για μια απόφαση που λύνει τα χέρια στην κυβέρνηση ή σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θελήσει να φορολογήσει το απροσμέτρητο ελληνικό χρήμα που βρίσκεται στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας. Η συγκεκριμένη απόφαση, που προβλέπει την άρση του τραπεζικού απορρήτου της Ελβετίας για τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της αυτόματης ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελική παρέμβαση για τoν συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου - VIDEO - Σαμαράς : Μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους

Έρευνα για την υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Αθανασίου και ανέλαβε ο εισαγγελικός λειτουργός, Ιωάννης Δραγάτσης.

Τον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά βαρύνει η υποψία για διάπραξη φοροδιαφυγής, αλλά και «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση του κ. Παπασπύρου «αναθερμάνθηκε» εν μέρει στον Τύπο, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για απόπειρες συγκάλυψης και «εξαφάνισης» λογαριασμών.

Δημοσιεύθηκε τότε η πληροφορία πως υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ο οποίος είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, πιέσθηκε… πράξει τα δέοντα, ώστε αυτή να τεθεί στο αρχείο. Εκείνος όμως αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις και προέβη σε καταγγελία προς την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που αφορά η υπό διερεύνηση υπόθεση Παπασταύρου ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων. Υπενθυμίζεται ακόμη η φράση «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου», με την οποία ο κ. Σαμαράς είχε σπεύσει να καλύψει τον συνεργάτη του, προτού επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη…

Εμείς να σας θυμίσουμε τα λόγια του ''μεγάλου'' πολιτικού Αντώνη Σαμαρά



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι προβλέπει το σχέδιο Νικολούδη για το λαθρεμπόριο τσιγάρων

Σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού. Ένσημη ταινία εντοπίζει τα "κενά"

Έλεγχο σε όλη τη γραμμή παραγωγής, συσκευασίας, εμπορίου, διανομής και τελικής πώλησης τσιγάρων και προϊόντων καπνού, επεμβαίνει το νέο Σχέδιο Νόμου, με στόχο την αποτροπή της λαθρεμπορίας και της φοροκλοπής, αλλά και την εξυγίανση του κλάδου, προς όφελος των έντιμων επαγγελματιών που θα ανακτήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

Καινοτόμο σύστημα ινχηλασιμότητας

Όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας κ. Παναγιώτης Νικολούδης σε συνέντευξη στα ΜΜΕ, ο νέος τρόπος ελέγχου συνδυάζει την ένσημη (ηλεκτρονική) ταινία (φορολογίας και ασφάλειας) που περιέχει όλες τις πληροφορίες, τόσο για την ποιότητα του προϊόντος, όσο και για την «διαδρομή» που διανύει, έως τον τελικό καταναλωτή. Με τον τρόπο αυτό, πιστοποιείται η αυθεντικότητα του προϊόντος, είτε είναι πακέτο, κούτα, κιβώτιο, ακόμη και μεμονωμένο πούρο.

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην ταινία, είναι από την πρώτη στιγμή περασμένα σε βάση δεδομένων στο υπουργείο Οικονομικών.

Με την βέλτιστη αξιοποίηση της τεχνολογίας, θα ελέγχονται άμεσα, τόσο τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην εμπορία προϊόντων καπνού, όσο και τα προϊόντα σε όποιο σημείο και αν βρίσκονται, μέσω της κεντρικής βάσης δεδομένων.

Έτσι, με πολύ εύκολο τρόπο θα διαπιστώνεται στιγμιαία στο κεντρικό σύστημα, σε ποιο ακριβώς σημείο «έσπασε» η νόμιμη αλυσίδα διακίνησης των προϊόντων.
Περιορίζονται οι "γκρίζες ζώνες"

Το ισχυρό σημείο του ΣχΝ, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Νικολούδης, "έγκειται στην ριζική επέμβαση στην εφοδιαστική αλυσίδα των καπνών (βιομηχανοποιημένων και μη), ώστε να περιορισθεί, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, η λεγόμενη «γκρίζα» περιοχή των προϊόντων καπνού που διακινούνται στην αγορά. Αυτή η γκρίζα περιοχή δημιουργείται όταν τα καπνά και τα προϊόντα τους προέρχονται μεν από επισήμως αδειοδοτημένες βιομηχανίες, επιχειρήσεις, εργαστήρια κ.λπ., για κάποιον λόγο όμως η κυκλοφορία τους δεν είναι νόμιμη, επειδή λ.χ. η επικολλημένη σε αυτά ένσημη ταινία έχει κάποιο πρόβλημα".
Προσαρμογή στην ευρωπαϊκή νομολογία - Δικαιώματα του πολίτη

Ταυτόχρονα, στο νέο νομοσχέδιο, με εισήγηση του επίκουρου καθηγητή ποινικού δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαου Λίβου, αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα αλληλοεπικάλυψης της διοικητικής και της ποινικής δικαιοσύνης, (πολλές φορές είχαν επιβληθεί πρόστιμα από την ΕΕ στην Ελλάδα).

Η δυσλειτουργία αυτή προκαλούσε στους πολίτες την εντύπωση ενός εκδικητικού κράτους που υπερβάλλει στις τιμές, επειδή υστερεί στους ελέγχους.

Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις στους τομείς διευρύνσεως των δικαιωμάτων των πολιτών, σε σχέση με τον αριθμό των επεμβάσεων που έλαβαν χώρα για τον περιορισμό τους, στο νέο ΣχΝ υπάρχει πρόνοια και στον τομέα διευρύνσεως των δικαιωμάτων των πολιτών.

Αναφερόμενος σε πρόσφατο παράδειγμα υπόθεσης «Καπετάνιος κατά Ελλάδος», ο κ. Νικουλούδης εξήγησε ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «όταν το διοικητικό πρόστιμο έχει, λόγω της αυστηρότητάς του, τον χαρακτήρα ποινικής ποινής, τότε απαγορεύεται η μεταγενέστερη επιβολή και άλλης ποινικής κυρώσεως, λόγω του εν τω μεταξύ εμφιλοχωρήσαντος δεδικασμένου».

«Εκτιμώ ότι», συμπλήρωσε ο ίδιος, «όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, δεν είναι ορθό να συνεχίσει να καταδικάζεται η Ελλάδα για το θέμα αυτό από το ΕΔΔΑ, ούτε είναι ορθό από την άλλη πλευρά για την έννομη τάξη μας να επιδοκιμάζεται από ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας, αυτό που από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποδοκιμάζεται.

Για τον λόγο αυτό στο ΣχΝ, που είχα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω, προτείνεται για πρώτη φορά λύση στο επίμαχο αυτό θέμα και ορίζεται ότι το ποινικό δικαστήριο, στο οποίο θα κρίνεται πράξη λαθρεμπορίας σε βαθμό πλημμελήματος, θα παύει οριστικά την ποινική δίωξη, αν εκτιμά ότι η διοικητική κύρωση που επιβλήθηκε και αποτίθηκε για την ίδια πράξη, προσιδιάζει σε ποινή υπό την έννοια της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του 7ου Πρωτοκόλλου αυτής».

Το ΣχΝ "Για την ενίσχυση της καταπολέμησης της λαθρεμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών", θα συζητηθεί με τους θεσμούς έως τις 10 Αυγούστου, στη συνέχεια θα τεθεί σε διαβούλευση έως το τέλος Αυγούστου και υπολογίζεται στις αρχές Σεπτεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή. Όπως δήλωσε στη συνέντευξη ο κ. Νικολούδης, θα είναι ευχαριστημένος εάν ο τελικός νόμος είναι έτοιμος να εφαρμοσθεί στις αρχές του 2016.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....